Kesinambungan dari entri ingin kurangkan waktu berblog...

Entry sebelum ni saya inform u all ingin kurangkan waktu berblog sebab nak bagi lebih perhatian dekat alisha & aqilah kan... Selain dari sebab tu, lagi satu sebab adalah saya tak cukup masa untuk balas semua jejak u all.. Seperti yang u all tahu, selalunya saya mengamalkan sikap komunikasi 2 hala kan.. tapi keadaan saya dengan 2 anak sekarang ni membataskan saya untuk melakukannya...

U all boleh semak balik setiap entri saya yang sebelum2 ni, berapa komen yang saya dapat untuk setiap entri... U all bayanglah jika satu entri, jumlah komen banyak tu, sehari saya publish 3 4 entri... berapa jumlah komen yang saya dapat sehari & berapa banyak jejak yang saya kena balas... Sungguh saya dah tak mampu untuk habiskannya sehari...

Saya tahu, mesti ramai yang perasan sekarang ni saya dah kurang terjah blog u all kan... U all singgah blog saya tinggalkan jejak hari ni, tapi saya 2 3 hari lepas tu baru dapat jejak u all kembali.. So, saya nak mintak maaf dengan u all pasal ni...Bukan pe, taknak lah nanti ada yang berkecil hati or apa2 kan... tak nak tambah dosa dengan u all.. (^_^)


Kesinambungan dari entri ingin kurangkan waktu berblog...

{ 59 comments.. read them below or add one }

ieda ieda December 09, 2012
paham dikk
buatlah mana yg ina rasakan mampu ..
dont force ur self ;)
jaakechik jaakechik December 09, 2012
jaa pun sama la kaka jrg sgt masa yg ada utk bw...mmg sadis sgt2. kdg tu mmg risau kot ada yg kecik hati jer...tp jaa ok jer tau. sbb jaa fhm.
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief December 09, 2012
xper kak ina kami faham situasi kak ina...utamakan family kak ina dulu drpd kami semua sbb family kita adalah harta kita didunia dan akhirat
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa December 09, 2012
alala..sdh pula bca..xpa la kak..xkisah gak..yg ptg truskan bloging n at the same time..anak2 kena urus juga tau !! hehe..of cos sbb ni keja part time ja :)
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey December 09, 2012
Rasanye mereka2 faham. Nani pun fhm :) if ada yg memahami tu tak tahu la nk ckp mcm mne..
QasehnyaRania QasehnyaRania December 09, 2012
su ok je..lambat atau cepat tak kisah..
harap2 ina dpt bhgi masa sebaiknya k...
yg penting anak2..
Mira Adzlia Mira Adzlia December 09, 2012
xpe...fmly adlh prioriti kan... ;)
NoEn NoEn December 09, 2012
paham...bukan senang dgn ank kecil 2 org tu
mereka lg perlukan perhatian
izan mama mia izan mama mia December 09, 2012
xperv vina..saya tak kisah pun..saya amat memahami...saya kalau ada anak kecik pun..mau hilang terus blog..haha
syiela syiela December 09, 2012
tak kisah yang penting waktu dengan anak2 tu.. akak kalau time cuti langsung takde masa nak on laptop hehehhe
Si Matatajam Si Matatajam December 09, 2012
Its ok Ina..M faham..kalau free terjah la M..kalau tak, M xkisah pun..ok ^_^v
Jemari_Suri Jemari_Suri December 09, 2012
iyelah ina..js fhm tak kisah pun ina lmbt mai singgah sini..js pun busy wp ank dh bsr...hihi
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan December 09, 2012
takpe ina... sekejap je... nanti aqilah besar sket boleh aktif balik..mase kecik ni yela.. banyak benda nak terkejar kan :)
Puan Kutu Puan Kutu December 09, 2012
lama2 nti ina biasalah tu..bg yg aktif cam ina nie mmg rasa macam2 perasaan..dahulukan tanggungjawab pada anak, tu yg utama..:)
Tihara Tihara December 09, 2012
as salam

mmg komunikasi dua hala penting..tp bukan semua org terdaya nak balas komen yg byk tu kan..take ur times.. :)
Joanna Yunus Joanna Yunus December 09, 2012
akak tak kisah le sebenarnya adatlah tu, tambah aqilah sangat perlukan kasih sayang dan sementara pulak jangan abaikan alisha takut nanti dia rasa tersisihkan...

apa2 pun akak amat menghargai kunjungan ina walaupun terbatas....
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim December 09, 2012
xpe ina..bukan ke kite perlu saling memahami...?
Aju Mohit Aju Mohit December 09, 2012
alahai takde hal lah ina, akak ok jekk ;)
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi December 09, 2012
saya tak kisah...cuma kalau ada story baru ada juga saya baca tanpa tinggal komen...sekadar melawat blog...
BoNDa.... BoNDa.... December 09, 2012
bila dah berempat masa pun terhad....xpe kuatkan semangat.....IB kan idola bonda utk berblogging..hhehehehe
eita eita December 09, 2012
mesti utama kan yg lebih penting...
xpe ita faham..
deq's qienz deq's qienz December 09, 2012
sian kak ina..maskin sibuk ekk..xpelah dahulukan y pnting dulu.
azizah :) azizah :) December 09, 2012
takpe kak.. jijah paham situasi akak.. slow2 k.. ada masa tinggalkan jejak.. emm jijah pon kdg2 lambat baru jejak.. ketinggalan entry kawan2
teratak hati teratak hati December 09, 2012
Tak pe la intan..lambat pun asalkan dtg jugak kan..anak2 tengah membesar mmg perlukan perhatian kita..
Cikgu Ma Cikgu Ma December 09, 2012
tak pe kak..tanggungjawab akak dgn anak2 tu kena utamakan dulu...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ December 09, 2012
salam kak ina..

ermm..xmengape... dahulukn mne yg penting dlu..
lama2 nnti msti dpt bhgikan masa dgn btl :)
shasha yacob shasha yacob December 10, 2012
xpa xpa. anak di dahulukan , blog di kemudiankan. hihi
Ummi Iman Ummi Iman December 10, 2012
Salam ina.. Baby sihat? Buat apa yg terdaya ina. Akak skrg jarang online. Bila buat entri baru sempat nak singgah blog rakan mana yg termampu. Apa pun yg kita buat biarlah 'natural' itu lebih baik akak rasa.
umialya umialya December 10, 2012
jgn risau, kami tak berkecik atipun..
Aisy Nasiha Aisy Nasiha December 10, 2012
Hai ina..apa khabar?..
Sedikit sebanyak says dapat bayangkan perasaan ina..smoga kita dapat jadi ibu bapa yang baik utk anak anak kita. Saya pun semalam sedih saangaat mengenangkan naim. Naim jatuh semalam dan luka di dagu. Bukan sikit tau , kena 3 jahitan.. Meraung dia masa doktor jahit.. Sedih sangat...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI December 10, 2012
xpe kak..ramai memahami.. dont worry ya..lmbt pon takpe =)

kak, kena edit tu profile akk.. tak masuk nama aqilah lagi.hiihi..
Mrs Lurve Mrs Lurve December 10, 2012
xpe ina, truskan menulis di sini, jgn berhenti..wpun kdg2 mengambil masa yg lama..sy suka baca entry2 ina..
UmmiAbi UmmiAbi December 10, 2012
Datang sini selaunya nak dapatkn ilmu parenting dari k'ina & tengok gelagat anak2 k'ina.. Lau k'ina xbalas jejak pn xpe...hehe.. Lg 1, lau k'ina "x dan" nk wat entry, just letak gmbar anak2 pn dah ok..Terubat gak rindu kami..heheee
Ibu Lala Ibu Lala December 10, 2012
Ye lah. Ina pun dah lama tk singgah ke teratk akk ni. Tp x pe. Akk pahm..
Ratu Hatiku Ratu Hatiku December 10, 2012
Biasalah bila dah ada anak nie mmg susah nak agak bila masa yg free... :D
Mimie Mimie December 10, 2012
xpe kak...phm...bile ank dh dua memg mse kite terhad
iietamalek iietamalek December 10, 2012
samala mcm saya, walaupun tak brpa ramai yang terjah dah tinggakkan komen, tapi 2,3 hari lps tu br dpt nak jenguk balik..blogwalk semua..
iietamalek iietamalek December 10, 2012
samala mcm saya, walaupun tak brpa ramai yang terjah dah tinggakkan komen, tapi 2,3 hari lps tu br dpt nak jenguk balik..blogwalk semua..
iietamalek iietamalek December 10, 2012
samala mcm saya, walaupun tak brpa ramai yang terjah dah tinggakkan komen, tapi 2,3 hari lps tu br dpt nak jenguk balik..blogwalk semua..
Fiza Rahman Fiza Rahman December 10, 2012
Tak per ina. ANak2 lagi penting. Take your time ☺☺
Mrs Velentine Mrs Velentine December 10, 2012
xpe kak....buat apa yg patut kak buat...Mv cubit2 sini
aTieYusof Family aTieYusof Family December 10, 2012
Kita saling memahami kan..
Bila dah ada anak ni memang mcm tu lah.. kena give & take...:)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha December 10, 2012
kata2 tu mmg satu doa.....
pastu gunakan perkataan tolong tuk kanak2..sebab kanak2 ne dorg terbiasa dgn perkataan tolong tu....contohnya..."tolong senyap" digunakan bagi menggantikan "diam lah!"...

muahaha,ayat skema apa kes?!..benci tul cikgu cantik ne.
lynn kamarul lynn kamarul December 10, 2012
takpe ina, blogging bila ada masa. anak2 perlu diutamakan. insya Allah semua kawan2 blogger paham situasi ina sekarang
ros_reeza ros_reeza December 10, 2012
tak pe kak Ina, mesti rakan rakan lain faham kan..
Cik Nur Cik Nur December 11, 2012
bgus idea akak ni, dgn cara ini akak dapat tumpukan perhatian pada anak2... :)
sal ya sal ya December 11, 2012
akak pun tak habis2 balas jejak. dah duduk sendiri ni tak berapa nak sempat pulak kejar semuanya.
Riena Haiqal Riena Haiqal December 11, 2012
takper yang penting awak masih ada masa utk blog.. lebih penting adalah anak2
Nora Karim Nora Karim December 11, 2012
tak pe ina... org semua faham.. hihih :)
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY December 11, 2012
xpe ina, sgt2 memahaminya..
k.eija pun selalu je lambat bls jejak kawan2..kena ikut kelapangan kita jgk kan..
shidaR shidaR December 12, 2012
semua phm keadaan kak ina dun worry ..blog ni smntra jer,
Myra Jay Myra Jay December 12, 2012
Its ok Ina, kitorang sure faham.. Anak dah 2 kan, mesti bertambah sibuk dengan baby lagi kan ;D
mama aryan mama aryan December 12, 2012
takpe ina,semua akan faham situasi ina,memang agak susah bila dah ada anak kecik ni
ayut ayut December 12, 2012
adehh...tak tambah dosa ye la kak...kecik ati pon tak..tahu mmg bz klu ad ank kecik ni..just take akak punya masa yer.. :)
emma emma December 12, 2012
takde pape la kak ina.. kawan2 kat sini sume paham keadaan kak ina. yang ank sorang pun dah tak terlayan ni kan pulak anak dua cam kak ina kan..
deno deno December 14, 2012
akak.. jgn publish ye komen ni, akak delete sbb deno just nak tanya... kalau duit nuffnang dah boleh cashout, tapi deno rasa mcm taknak cashout lagi.. takpe tak? bukan apa, deno ingat nak tunggu lagi baru nak cashout.. tapi deno bimbang pula BE tak dtg-dtg dah nanti... takpe ke kalau kita taknak cashout lagi?

p/s: akak reply kat komen deno ya... thanks akak! :)
Azi Azi December 16, 2012
sy xpasti sy dh komen ke entri ni sbb masa sy pun sekarang limited jugak ina... tak sempat nak komen dan dtg blog ina hari2... skrg bz skit...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 18, 2012
kita yang mak2 nie tentu paham ina oii=)hehe