Entry terakhir untuk hari ni (^_^)

U all pernah tak alami sakit tekak.. alaa bila nak telan air liur ke makanan ke, kita rasa sakit tu... Sekarang ni, itulah yang saya tengah alami... cuma masalahnya, saya kompius samada ianya ada kaitan dengan kelenjar tiroid saya yang bengkak tu or tak... Dulu, time belum kahwin & belum bengkak lagi kelenjar ni, saya pernah je jadi camni.. tapi time tu takdalah nak kompius kan, sebab belum bengkak lagi...hihi...

Pagi ni pulak, saya bangun tetiba kepala saya ni pulak rasa berat.. Tak tahu lah kenapa... So, hari ni, entry saya setakat ni je.. Kalau rajin & larat, saya akan balas jejak2 yang belum terbalas lagi ni.. Ohya, u all janganlah bayangkan yang saya ni sakit teruk amat sampai takleh makan langsung tau... boleh je makan tapi sakit sikit lah bila nak telan tu... Harap2 takda kaitan dengan kalenjar tiroid yang bengkak tu la... Moga2 esok lusa ia makin oklah... (",)

Haaa lupa nak cite, baru ni saya mimpi ular tau... yang pelik tu, ular tu boleh pulak berbulu macam ulat bulu tu haa... Dalam mimpi tu, entah macamana ular tu boleh terputus 2.. bahagian kepala rasanya saya sempat pukul, bahagian ekor tak pasti pulak... dah lupa.. (",) Kalau u all nak tahu, masa zaman anak dara kan, saya selalu mimpi ular tau.. tapi tak pernah sekali pun ular tu berjaya lawan saya... hihii.. Macam hebat sangat je dalam mimpi tu.. ekekkek..Opsttt pernah sekali mimpi kena patuk dibahagian leher... 

Mimpi2 ni biasalah mainan tidur... Orang selalu cakap kalau mimpi kena patuk dek ular tu ada yang nak masuk meminang tapi time saya mimpi camtu, takda pun yang masuk meminang.. hehheheh... tapi kalau mimpi ular ni tak elok sangat sebenarnya.. Malas nak tulis lah apa yang tak elok tu..Harap semuanya elok2 je.. (",)

P/s : Singgah baca entry saya yang lama2 je la ek.. hihi (^_^)

Entry terakhir untuk hari ni (^_^)

{ 71 comments.. read them below or add one }

intanfirdaus247 intanfirdaus247 December 03, 2012
Rasanya x ada kena mengena kot dengan kelenjar tu..mintak2 bukanlah kan…mungkin sakit2 biasa je kot..rest banayk2 ye..
Mrs Lurve Mrs Lurve December 03, 2012
pernah kena, perit btl nk mkn..kena minum air asam jawa pekat2..get well soon
Myra Jay Myra Jay December 03, 2012
Mimpi ni kadang takdak kaitan, apapun moga Ina cepat sembuh ye..

Take Care ;D
mama aryan mama aryan December 03, 2012
moga ina cepat sihat ye...xpe nanti akak baca citer2 lama ina je ..hehe
iietamalek iietamalek December 03, 2012
ala kesian nyer...jaga kesihatan yee..semoga cpt sihat..

saya pun slalu mimpi ular..haha..padahal dah kawin kan..haha
iietamalek iietamalek December 03, 2012
ala kesian nyer...jaga kesihatan yee..semoga cpt sihat..

saya pun slalu mimpi ular..haha..padahal dah kawin kan..haha
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey December 03, 2012
ala.. siannye kak ina.. smpai skit2 nk telan.. :(

pasal akar kayu tu nani hold dlu sbb skang musim hujan lagipun kena jemur kering dulu plus kak ina tgk BF Aqilah.. mungkin nani settlekan msa blik CNY..
Mrs Velentine Mrs Velentine December 03, 2012
semoga cepat sembuh kak...done ikea & zakat..
Mrs Velentine Mrs Velentine December 03, 2012
semoga cepat sembuh kak...done ikea & zakat..
Rozita Rozita December 03, 2012
saya pun tengah sakit...singgah sini dan follow..
QasehnyaRania QasehnyaRania December 03, 2012
la..siannya ina.ada ubt tak?

a`aa..org tua2 cakap mimpi kena patuk ular ada org nk masuk minang.su penah skali mimpi kene patuk ular dekat kaki gunung.. mimpi bulan dis 2007..bulan feb 2008 org masuk minang..hehe (kebetulan)

tp mmg betol pon tak elok kalau mimpi ular ni.sejauh mna nda tahu la pula
Haryati Faizal Haryati Faizal December 03, 2012
nak demam selsema kot...banyakkan minum air masak...dan semoga cepat sembuh...yati pun still demam selsema lagi ni...
QasehnyaRania QasehnyaRania December 03, 2012
penah mimpi pasai ulaq..
bulan dis 2006 mimpi kena patuk ular kat kaki gunung..bulan feb 2007 org hantar rombongan meminang..hihi

take care tau :D
Mimie Mimie December 03, 2012
sy tau kak....tak silap sy mimpi ular nih memg tak elok....berkaitan sihir dan saka
Mimie Mimie December 03, 2012
done sunway university
pinky pinky December 03, 2012
dah lama tak sakit tekak...huhuhu...org ckp mkn limau nipis...try lh..
Zie Zie December 03, 2012
Semoga Ina cepat sembuh yer...
bab mimpi sukar dimengertikan...

moga tiada ap yg berlakulah tu...
Dunia Wilma Dunia Wilma December 03, 2012
Banyakkan minum air ya Intan ^_^
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan December 03, 2012
Pernah kena sakit tekak mcm tu..seksa kan bila nak mkn..biasenye lepas tu nieza demam panas...makan bubur..tak rase perit sgt tekak tu..kena banyak minum air..
syiela syiela December 03, 2012
sakit tekak kot... minum air suam banyak sikit.. harapnya takde kaitan dgn tiroid tu
Tihara Tihara December 03, 2012
as salam

mimpi ular tu mainan iblis dan syaitan..baca surah al mulk lepas isyak in shaa Allah takde mimpi2 tak elok..tc ina:)
Cik Nur Cik Nur December 03, 2012
pernah juga mimpi ular..tapi xde org masuk meminang pun..kekekeke..!

harap akak cepat sembuh, jgn lupa minum air masak byk2. ye.. :)

jaga diri.. :)
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN December 03, 2012
ade ulser kot kak, saye pun bru lepas kena ni,,

mudah2an akk cepat sembuh k, dan mmpi tu mudh2an hanya mainan tdur, in shaa Allah xde pape blaku =)
~emi~ ~emi~ December 03, 2012
Moga cepat sembuh ye akak :)
Deqla manjew Deqla manjew December 03, 2012
mmg perit sakit tekak..nk telan air liur sakit jek..xpe la dear.. take care k..yg pntg keshtn tu.. :)
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim December 03, 2012
semoga ina cepat sembuh...musim org demam ni..
Joanna Yunus Joanna Yunus December 03, 2012
Akak pun dah seminggu selsema dan batuk....dinda syg bila balik rumah
Dayana Bahar Dayana Bahar December 03, 2012
Huhu siksalh sakit tekak.. huhu
Kakzakie Kakzakie December 03, 2012
Ular simbolik pada jin dan syaitan. tapi tak tahulah kenapa dulu-dulu dikatakan ada org nak meminang jika bermimpi dipatuk ular.

Sebaiknya berdoa dijauhkan dari yg tak baik kan Ina...
umialya umialya December 03, 2012
mungkin nak demam kot, minum banyak air..
lizz lizz December 03, 2012
moga cepat sembuh yer ina...

mimpi mainan tdo jgn fikirkan sangat k..
L L December 03, 2012
ce baca mimpi ular mnurut islam akak.. =)
ni link yg L cuba cari..
http://kalbumujahidah.blogspot.com/2011/11/mimpi-ulartafsiran-menurut-islam.html

jom singgah bace sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/12/malu-pada-diri-sendiri.html

♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ December 03, 2012
Salam kak.. sakit tekak ke? Huhuh.. jgn risau eh.. sakit tekak biasa tu.. tp nnti klu x ok,better refer doctor tau..

Mimpi ular?? Huhuhuh….

Semoga semuanya baik2 shj :)
Riena Haiqal Riena Haiqal December 03, 2012
mimpi tu mainan tidur... heheheheheh
NaZiRaH... NaZiRaH... December 03, 2012
akak sepi ja 2 hari ni,huhu
hope akak cepat sembuh, saya pernah jadi dulu, mak bagi minum air asam ja, alhamdulillah esoknya baik.
ShimaSalleh ShimaSalleh December 03, 2012
klu shima sakit tekak mcm tu petanda nak kena selesama. Mimpi ni mainan tidur dan byk peringkatnya. mmg mimpi binatang berbisa ni tak elok.. Tp xperlu fikir sgt kan.. anggap je mainan tido
UniMeOw UniMeOw December 03, 2012
semalam uni mimpi beruang! cyes...comey2~~~ walaupun lam mimpi tu uni kne cakar ngn beruang,,bila bgn hati tetap hepi..hehe sb beruang comey...<3

get well soon sis!!muah~
aimi adilah aimi adilah December 03, 2012
semoga akk cpt smebuh ok =)

sorry lme xsinggah =)
Mama Adam Mama Adam December 03, 2012
Hihi... mimpi, kalo yg baik, percaya aje. Buat modal happy kn diri. Kalo yg x baik - mimpi hanya mainan tidur
eita eita December 03, 2012
ita selalu sangat kena sakit tekak...tambah plok kalau cuaca panas terik..

banyak kan minum air suma...takpun buat air barli suam..
in shaa allah...
Aju Mohit Aju Mohit December 03, 2012
take care ye ina, mmg musim demam dan sakit tekak skrg ni kan, senyum selalu ;)
lynndAmya lynndAmya December 03, 2012
wuwu sakit tekak mmg perit, aduhai..

owh selain mimpi nak kawen, klw mimpi ular ni ustaz kata ade kebarangkalian kite disantau, dan klw mimpi dipatuk ular, itu mmg sah kite kena santau..

wallahuallam, sila rujuk ustaz klw nk tau lg lanjut, sy pon tertengok di al-kuliyyah, hehe :D
Shasha Yacob Shasha Yacob December 04, 2012
semoga cepat sihat ya bengkak dekat tiroid tuh. :D

done ikea
Marya Yusof Marya Yusof December 04, 2012
As salam IB,

Alahai mimpi ulor ke? Akak yang baca terasa meremang bulu roma..huhuhuu...geli!

Moga cepat sihat ye IB... Akak selalu sakit tekak sebab kurang air atau nak selesema...
intanfirdaus247 intanfirdaus247 December 04, 2012
Selamt pagi ina… walaupun x ada entry ina hari ini, saja nak singgah juga sebab rindu kat entry ina..heheh..:) hope ina sihat2 selalu..ameen
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna December 04, 2012
buat la follow up check dengan doktor.. takut melarat pulak nanti..

lately saya selalu mimpi..tapi takde la mimpi kena patuk ular..mimpi biasa2 je..hehehe..
azizah :) azizah :) December 04, 2012
moga cepat sihat kak..

mimpi ular petanda tak baik..tapi mudah2an akak n keluarga sihat dan selamat yer..
teratak hati teratak hati December 04, 2012
Dah pergi klinik ke?baik cek..dpt ubat sakit tekak tu pun ok..sy pun br kena sakit tekak..dh baik skrg..minum air masak byk2 ye..semoga cepat baik..
teratak hati teratak hati December 04, 2012
Dah pergi klinik ke blum?baik cek..dpt ubat sakit tekak pun ok..sy pun br kena sakit tekak..dah baik dah..minum air masak byk2 ye..moga cepat sembuh..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief December 04, 2012
la siannya kak ina...wani klu start sakit tekak tu tanda nk demam la..banyakkan minum air putih kak hope xder kaitan dgn tiroid tu..moga cpt sembuh
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat December 04, 2012
semoga sembuh ya ina...mimpi ular memang tidak elok...
ayut ayut December 04, 2012
akak kurang sihat ea... :) moga cpt shat ye kak ina...
mimpi mainan tido..doa baik2x je ea..
Ummu Muhammad Ummu Muhammad December 05, 2012
smuge baik2 saje ye intan!
UmmiAbi UmmiAbi December 05, 2012
Cepat sihat ye k'ina...& kalau bleh bgth resipi2 waktu pantang bleh?K'ina kan pandai masak...hehe..

Ummi pernah dengar tentang perubatan Islam oleh ust Harun din. Dia kata kalau mimpi ular biasanya org nk hantar sihir. Tp k'ina siap boleh pukul sampai putus2, nmpak sangat xkesampaian niat jht org kt kita... Tapi pepun ustaz ummi selalu bagitahu masa sek agama dlu. Mimpi yg baik selalunya dari ALLAH, & mimpi yang xelok/seram dtgnya dari iblis.. Allahu'Alam..
lynn kamarul lynn kamarul December 05, 2012
betul ke ttg mimpi ular tu baerkaitan sihir.. baru2 ni sy baru je mimpikan ular... alahai takutnya. ina, jgn susah hati k. g jmp doktor utk pemeriksaan lanjut
Si Matatajam Si Matatajam December 05, 2012
Hope Ina cepat sembuh ye dear..
Azi Azi December 06, 2012
semoga cepat sembuh...tp xpe xleh makan banyak2 sebab baru abis pantang.. anggap sakit ni menolong kita jugak... allah bagi kita sakit bersebab la tu...
shidaR shidaR December 12, 2012
pernah kak ina..msa sakit tekak tu bkn sbb ape.sbb tsekat tulang ikan huwaaa derita saya huhuhu^^ xnk ingt msa tu sya mmpu ngis jer..
emma emma December 12, 2012
skt tekak kak ina da ok ke skg?

sy pnah ase camtu kak ina.. mmg sakit+seksa sebab nak minum air or makan mmg derita sgt..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina December 18, 2012
kalau nurul sakit tekak confirm dmm sbb selalunya tongsil akan menyerang
9n0L4 9n0L4 December 19, 2012
ape yg tak elok tu ina? huhu. nak jugak tahu ni.