Alisha bagi aqilah makan nasi ayam..!!

Tu diaaa, nak jugak tulis nasi ayam tu... hihii.. Saja nak inform u all yang hari ni saya masak nasi ayam.. heheh... U all tahu tak, tadi alisha boleh pergi suap nasi dekat Aqilah...!! Kakak Alisha ni memang budak yang baik.. tak sampai hati makan sorang diri, tu yang nak bagi adik makan jugak...  (^_^)

Nasib baik saya tengok.. adalah sebijik nasi kot dia sumbat dalam mulut adik dia tu.. nasib la si aqilah ni tak reti lagi nak kunyah or pe2, nasi tu ada kat hujung lidah aqilah je.. Saya yang tengok ni apa lagi, terus ambik keluarkan nasi tu... (",)... Kakak... kakak... tahulah kamu tu baik hati, janganlah sampai nak suap nasi dekat aqilah... Aqilah minum susu ibu je tau.. tunggu lagi 4 bulan, baru ibu ajar alisha suap adik.. (",)

Eh, jap, nak story kat u all jugak ni, alisha pun mandikan aqilah jugak tau.. hehhe.. Setiap kali saya mandikan aqilah, tangan alisha tu pun, sibuk jugak nak mandikan adik dia.. disapu2nya sabun ke badan aqilah.. hihii... Ini antara aktiviti terbaru alisha dekat rumah... (^_^).. Macam biasalah, saya kan suka ajak anak join apa yang saya buat... nak ajar.. nanti senang... anak perempuan harus penuh ilmu rumahtangga di dada... cewahhh... hahahhah


Alisha bagi aqilah makan nasi ayam..!!

{ 51 comments.. read them below or add one }

intanfirdaus247 intanfirdaus247 December 19, 2012
Kakak yang baik…cute je baca nak juga tolong ibu dia..hehe
mama aryan mama aryan December 19, 2012
bagus tu ina..ajar anak macam tu..

alahai alisha suwitnyer kamu,nak share makanan dgn adik
ieda ieda December 19, 2012
alisha yg rajin ! ;)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief December 19, 2012
hahaha Alisha oh alisha sayang sgt kat adik sampai bagi juga nasi ayam tu..nasib la xsuap banyak haha....
Cik Nur Cik Nur December 19, 2012
selamat sebiji je nasi yg alisha suap..
kalau sesuap..terkebil2 adik di buatnya..hihihi..

wah..rajin2...bagus gak dia join..lama2 pandai la...
Deqla manjew Deqla manjew December 19, 2012
haha... niat alisha mmg baik... wlupun caranya slh.. kalo ada gmbr alisha tgh suap adik dia mesti lg best.. :)
N i e Z a N i e Z a December 19, 2012
hehehhee..kakak xcited tu nak bg adik dia mkn..

anak saya ri tu..kakak dia dh bg mkn kuih raya masa adik dia 2 bln..masa tu x perasan..tau2 je adik dia dok mengunyah..sib baik kuih raya tu lembut..hehehhe...

pas ni tak leh terlepas pndg skit..nti ade je eksperimen dia wat..ehehe
Mrs Lurve Mrs Lurve December 19, 2012
semput baca masa mula2 td...alahai alisha..blm masa adik lagi syg..
mrs gold mrs gold December 19, 2012
bagusnya dia..nasik baik nasik ja..tetiba ada yam skali lagi la haru.hehe
Mama Adam Mama Adam December 19, 2012
Ewahhh... betul tu. Kena ajar dr kecil. Suweeet sgt alisha ♥
Mrs Velentine Mrs Velentine December 19, 2012
lepas ni kak ina kena tengok kakak...hehe...tapi kakak alisha ni mmg penyayang lah
Nurul Husna Nurul Husna December 19, 2012
amboi alisha...sayang betul kat adik dia yer...
UmmiAbi UmmiAbi December 19, 2012
alahai kakak...baiknyerr...nt adik dh bleh makan mesti laju je dia suapkan.. :)
umialya umialya December 19, 2012
kena hati2 erk.. jgn tersuap biji rambutan spt kes yg pnah berlaku baru2 ni..

(sdg belajar...)
fieda fieda December 19, 2012
olo..bestnyer ada aktiviti 3 beranak..bagus sungguh alisha ni ye...
Ibu Lala Ibu Lala December 19, 2012
Alo lo lo...sweet je..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ December 19, 2012
salam kak ina..
wahh..baeknye kakak alisha n i.. hihih...
Fiza Rahman Fiza Rahman December 19, 2012
Ekekeke..tergelak² saya baca. Aritu qahirah suapkan adik dia biskut. Nasib tak tercekik...haishhh...bahaya betul tau.
Adriana Adriana December 19, 2012
kakak alisha syg aqilah..rajin tlg ibu
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey December 19, 2012
Wah... Bgus. Kecik2 da ajar.. Sng kan nnti

P/s: ada eh ubat parut iklan kt tv. Nmpk sgt da lme xjmpe tv :(
Aisy Nasiha Aisy Nasiha December 19, 2012
rajinnya akak alisha ni.. nak mandikan dan bagi adik makan ye.

thanks ye ina, pasal serbuk tu..nanti nk try buat
sisR sisR December 19, 2012
Teringin pulak nak mkn nasi ayam...hehehe
izan mama mia izan mama mia December 19, 2012
hahhaaha..tapi ada bahaya juga tu ina,..kena perhatikan selalu..
CeqGu CeqGu December 20, 2012
kakak yg penyayang. Firas kalau jumpa baby, sibuk nak tolong dukung, tak sedor yg diri sendiri tu pun tak sebesar mana hihi
Si Matatajam Si Matatajam December 20, 2012
Maybe Alisha tu x sampai hati sangat la tu kan nk mkn sesorang..hi hi..
shidaR shidaR December 20, 2012
mudah2an smpai ke besar alisah suka bantu kak ina...ringan keje nnt kan :)
sal ya sal ya December 20, 2012
adehhh... nasib baik sebutir je nasi. alisha nih...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI December 20, 2012
tu dia..rjin sgt kakaknya ni..hiih
Riena Haiqal Riena Haiqal December 20, 2012
Kakak Alisha ni baik hati sangat la.. tunggu la Aqilah besar sikit ye sayang baru boleh main suap2...
Kakcik Nur Kakcik Nur December 20, 2012
Alhamdulillah. Ciri2 kakak yang baik dan penyayang. :)
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna December 20, 2012
hehehe..comel alisha..tak sabar nak tunggu adik dia besar.. macam masa aqil kecik dulu..skang sama2 da besar, lega tengok diorang main sama..
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim December 20, 2012
alisha syg adik dia nih..ape yg dia buat semua nak bg adik rasa sekali..
Mimie Mimie December 20, 2012
huhuhu sabar ajelah alisha nih..dia nk mkn sme2 nagn aqilah la tuh
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat December 20, 2012
hihihi nasib sebutir nasi....perihatin betul sikakak..
ayut ayut December 20, 2012
ilmu umahtangga ye kak..hihihi...bgus2x..mmg kecik2x tunjukkan je apa yg baik kita bt..dyorg pelan2x akan absorb... :)
Tihara Tihara December 20, 2012
dia dah ada naluri kuat seorang kakak yang boleh jadi defender adik dia :)
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa December 20, 2012
dia nak minta tmn kat aqila la kak..hehe
Ema Blog Ema Blog December 20, 2012
nanti aqilah besar dan pandai jalan..seronoklah alisha...
emma emma December 20, 2012
Kuss semangat.. mujur la sebiji je. agk nye Aqilah dok pndang kakak mkn tu yg Alisha suap utk adik.. hehe Alisha..
Haryati Faizal Haryati Faizal December 20, 2012
takpe budak2 dia ingat semua bley bg kat adik dia...ina kena bgtau adik aqilah tak bley makan nasi lagi...hihi
deno deno December 20, 2012
haaa? nasi baik tak banyakk.. alisya nak bagi adik dia rasa juga nasi ayam tuuu... hihi
azizah :) azizah :) December 20, 2012
terlebih baik sgt.. kena perhatikan ni.. tak pasal2 tersedak pulak si aqilah ni..hee
UniMeOw UniMeOw December 20, 2012
alisha kakak contoh! :D
shahdiana shahdiana December 21, 2012
nasib alisha tak suap banyak nasi tu...hehehe...napa takde gambar ina...geram je nak tengok keletah diorang..
C'Jai C'Jai December 21, 2012
cepat matang Alisha ni...
shasha yacob shasha yacob December 22, 2012
seriusa saya cakap, alisha memang sweet giler.
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan December 22, 2012
alahai.. bagusnya kakak alisha ni.. :)
Puan Kutu Puan Kutu December 30, 2012
alisha dh besar sikit snglah ibu..ilmu rumahtangga semua dh penuh didada.hehe
wan nurul hezrina wan nurul hezrina January 03, 2013
bukan semua budak sebaik n sebijak alishya=)