U all balik beraya mana yer?

Tahun ni turn Chemor @ rumah my parent untuk kami beraya di pagi raya... raya haji nanti kampung my dear pulak.. gilir2.. hihii... Hari Khamis ni, kami akan balik kampung my dear dulu, singgah berbuka + solat teraweh.. lepas solat teraweh baru gerak balik kampung saya dekat Chemor... (",)

Saya tak sabar nak beraya sebab tak sabar NAK MAKAN LEMANG + RENDANG.... adehhh sedapnya.... Mengandung kali ni saya memang sangat2 suka makan PULUT... Ohya, jangan tak tahu, my dear berbesar hati untuk jadi sukarela bakar lemang nanti... ahhaha... Bakar lemang ni memang aktiviti tahunan family my dad setiap kali raya.. (",)

Eh, ada sape2 yang duduk berdekatan dengan CHEMOR tak?.. Kalau nak datang beraya dekat rumah saya, inform la yer.. boleh jumpa.. hihii.. Kami akan berada di CHEMOR SAMPAI RAYA KE 2... RAYA KE 3 DAH GERAK BALIK PARIT BUNTAR... (",) Ohya, siapa2 yang agak2 pada 23/08/2012 @ Khamis minggu depan, berada dekat area PARIT BUNTAR tu, bagitahulah saya, boleh invite u all datang kenduri adik ipar saya dekat DEWAN PARIT BUNTAR INN.. bolehlah kita jumpa + sembang2.. heheh..

Kami akan berada di Parit Buntar sehingga hari Sabtu minggu depan.. Seminggu beraya, seronoknya.. hihii.. Ohya, sepanjang minggu depan, kemungkinan besar saya takkan online... Sibuk beraya + sibuk kenduri kahwin adik ipar.. (",)

Persiapan raya semuanya dah complete... Saya tahun ni 2 pasang baju.. satu jenis kaftan.. alaa yang kaftan jubah tu + kurung pahang... tu diaa, tak menahan mak buyung nak pakai baju kurung pahang... ahhahha.. Perut Keciklah katakan... muahhahha.. Alisha pulak 3 helai dress + satu baju kurung + tudung... Baju kurung + tudung tu, opah Alisha @ my mum yang belikan.. siap dengan bag silang lagi untuk letak duit raya... ahhahhahahha.. My dear pulak, sehelai baju & sehelai seluar je... hihi.. Ohya, baju melayu, my dear pakai yang lama je... tema kami tahun ni warna biru... (",) Opsttt lagi satu, sepasang kasut untuk saya & sepasang kasut untuk Alisha + sehelai tudung ala2 Fareeda untuk saya... nak beli original Fareeda mahai bebenor... ala2 pun jadilah... muahahaha


U all balik beraya mana yer?

{ 54 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine August 15, 2012
balik kg husband pas 2 balik kg sya
Myra Jay Myra Jay August 15, 2012
Tahun ni pun rumah Myra jugak..heheee ngengada nak jugak padahal kampung mertua dekat je..

Dalam 1 hari kami boleh beraya di 2 rumah.. Cuma bezanya pagi raya je kat rumah Myra, petang balik rumah mertua dan macam tula setiap tahun ;)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI August 15, 2012
yui balik lasah aje kak..

eh2, parit buntar kg belah mak..tak sure balik tak..aritu sepupu kawen kat prit buntar inn gak..hihi.

meh dtg beraya umah yui t ea..tp kol dlu tau..
ayut ayut August 15, 2012
jauh pulak umah ayut..hihihi.tp mane tau nk bjalan2 nnt leh la sampai ke Parit Buntar.Mane tau kan.hihihi :) slmat hari raya buat kak ina sekeluarga..Maaf slh silap ayut ye kak.Smoga slmat pegi dan pulang ye esok :)
Masya Masya August 15, 2012
nanti jangan lupe tau upload gambar raya ... pakai baju kurrung pahang dgn tudung ala² faridah tu .. xpe.. janji bertudung kan..

selamat hari raya ina maaf zahir batin , sy dgn hubby sekampung .. jumaat pun sy masih kerja.
syawalsimpsons syawalsimpsons August 15, 2012
dah sembang2 je ngan en asbeen tak dapat blk chemor...mmmm..tak pe la nnt ujung tahun sue nak balik penang umah akak sue bulan 12 ni....kalo sue balik penang...konpom sue singgah SP sebab nak jumpe kengkawan kat sana....so nnt pepehal sue oger K...selamat hari raya
*azni* *azni* August 15, 2012
sy blk umah pil kat gemas,n9..raya hj br raya kat kelantan.. :)
Wanieys Wanieys August 15, 2012
wah meriah la kak ina raya ni raya dgn kenduri kawen lagi eheeee....semoga perjalanan kak ina sekeluarga selamat semuanya...tc yer....selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin...
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha August 15, 2012
kami sekeluarga beraya di melaka tahun ni..yeayy!
QasehnyaRania QasehnyaRania August 15, 2012
patutnya kole kangsor tp su blk kedah..sian mak ...masih bersedih.
tak sanggup biar mak bersedih saya bergembira di rumah mentua .. sbb sebelah mil ada dua cucu baru so meriah la
QueeN TerataI QueeN TerataI August 15, 2012
raya kat klang ajer.. x balik mana2 pun... :)
Puan Ira Puan Ira August 15, 2012
taun nie ira balik pekan,pahang..sedih xdpt beraya dgn mak kat ipoh
Zie Zie August 15, 2012
slamat hari raya ina mudahan selamat dalam perjalanan nanti... emm bagus dah ada perancangan raya... Raya ketiga khamis yer.. Insyallah kalau dah balik sini akak bagitau.. lom pasti lg... oo sampai hri sabtu yer dok PB.. hari lain kalau kita jumpa pun ok kan?

maaf zahir batin
fiza fiza August 15, 2012
Kampung saya kat KL...kampung pandan ☺☺☺. Mertua plak balik perak, kampung gajah..dekat tak?

Kesuma Angsana Kesuma Angsana August 15, 2012
selamat hari raya ye utk seisi keluarga, hati2 diperjalanan dan mohon maaf andai ada salah silap terkasar bahasa spjg kita berblogging ni ye
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan August 15, 2012
saya maybe balik kg kat batu pahat,, johor :)

sedapnya rendang!!! :)
Mrs Lurve Mrs Lurve August 15, 2012
meriahnya persiapan raya ina, sy blm siap sepenuhnya ag pun. Tahun nie balik KL turn hubby, jumaat mlm balik, smpai raya ke3..then baru balik penang..
Mrs Suriz Mrs Suriz August 15, 2012
balik sungai buloh je. tapi abah macam nak balik johor. tak tahulah
Jaa Jaa August 15, 2012
amboi, beraya sakan la dia tu...
mamavogue mamavogue August 15, 2012
balik kg suami kat Tampin :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina August 15, 2012
ina=)peluk cium kat alishya kay..nurul pun ucap selamat hari raya n maaf sepanjang kenal ada tersalah bahasa kay..

arinie last day kerja esok alik kelantan.makan jemlah jawabnya..

k ina salam lebaran buat ina sekeluarga.maaf zahir batin
Ummi Iman Ummi Iman August 15, 2012
Dah taulan akak balik mana ;) selamat pergi dan balik. Dan selamat mkn rendang :)
Lynn Lynn August 15, 2012
Oh beraya Perak lah teman ye..hehehe...Selamat ari raya ye ina..maaf zahir batin..bestla mak buyung time raye nie..bolehlah cuba makan macam2 menu..jangan overweigth ok..heheheh
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: August 15, 2012
THN NI 1ST TIME RAYA KAT LABUAN :)
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ August 15, 2012
sama la...tahun ni raya belah parents saya...raya haji baru balik kg asben...hihi...btw,selamat hari raya, maaf zahir & batin...moga selamat sampai destinasi ye ;)
nur anis nur anis August 15, 2012
saya tak balik kampung sebab memang dah duduk kampung..hihi..selamat hari raya kak..:)
aimi adilah aimi adilah August 15, 2012
npa jauh sgt ala...... aimi kt melaka je
ieyda ieyda August 15, 2012
ieyda blk kelantan hari nie dh gerak...maklumlah jauh. so kene blk awal
Rai Rai August 15, 2012
kami beraya kat kelantan.. rumah mak mertua..saya pun duk teringin nak makan lemang..tapi rasanya macam takde je sbb tok chik dah tak sihat nak buat lemangnya..
fazitaismail fazitaismail August 15, 2012
amboiii beraya sakan lah mak buyung kali nie..hahaha
fazitaismail fazitaismail August 15, 2012
balik johor tahun nie..belah hubby..amboiii beraya sakan lah mak buyung ye..hehe
azizah :) azizah :) August 15, 2012
amboi kak..beraya sakan la yer..hehe Alhamdulilah tahun ni beraya dua2 rumah keluarga.. nasib la dekat2 je..tak la gaduh..hehe tp jijah keje time raya.. sobsobsob
ieda ieda August 15, 2012
akk x balik mana2 punnn
ada cadangan nak balik kg arwah tuk di muar .. tgh pujuk hubby huhu ;)
izan mama mia izan mama mia August 15, 2012
saya beraya umah mertua...tapi dalam masa yg sama umah ayahda juga sbb tak jauh..hihihi...
nanakimie nanakimie August 15, 2012
jgn lupa kongsi gambar raya tau sis:) nana baju raya sepasang je,hee...
~emi~ ~emi~ August 15, 2012
Sy tak kawen lagi so mcm selalu, balik raya kelantan la. esok ada exam..so lepas exam baru gerak balik jb dulu. then lusa dari jb gerak balik kelantan sama2..
Falsya Falsya August 15, 2012
falsya balik kuala kangsar..kampung abah falsya..;D
syiela syiela August 15, 2012
akak balik alor setar.. hehhehehe.. moga selamat perjalan pergi dan balik nanti ye...

*** dear kena dengan jiwa tak somtam tu :)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P August 15, 2012
Selamat pergi dan kembali kak Ina :)
Cik Nur Cik Nur August 15, 2012
parit buntar dekat bebeno dah dgn taiping, tapi nur xpasti nur ada taiping ke tak...

apapun, temam akak biru ye..wah..pasti meriah..!xsabo tgk alisha pakai baju raya..!
Mira Adzlia Mira Adzlia August 15, 2012
sy blk parit buntar mlm raya nnti...tp mybe raye ke3 da lik keyel smule...huhu.....

**yup...tdung fareeda mmg mahal ek..adeh....rse mgeletar tgn mau kluar duit..hihi
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat August 15, 2012
CR balik kampung gajah perak..
Mama Adam Mama Adam August 15, 2012
sakan beraya!
adam balik kelate. boleh make mace-mace benda. tok ma mesti buat sate. itu yang kami pulun pun...
MamaEma MamaEma August 15, 2012
akak balik kelantan malam esok...tak sabar nak berbuka puasa sama famili akak di sana..
izz iizza izz iizza August 15, 2012
sy raya rumah sendiri jer tahun ni..nnti pagi-pagi kena masak sendiri la nampaknya.:)
ain vanilla ain vanilla August 15, 2012
halamkk . jauh la tempat kenduri tu dari umah ain .

kalau dekat mesti dapat makan nasi free . huhuhu
shidaR shidaR August 16, 2012
dekat dah tu ngn shida tp amik msa lama juga nk kesna sis..shida duk taiping :)
Si Matatajam Si Matatajam August 16, 2012
M beraya kat Langkawi gak.. Sebab dua2 family kat sini ja..hari raya pertama dah siap harung dua buah rumah terus..ha ha senang kan...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 16, 2012
ermm..tahun ni raya pertama di kpng uman FIL.. pastu baru raya ngan parents kat pj ni..

shahdiana shahdiana August 16, 2012
okaylah tu...sedang-sedang...takdelah membazir sangat kan...nanti esok lepas raya dah kehabisan....
anisalya anisalya August 22, 2012
sama la tema kita tahun ni.
Puan Kutu Puan Kutu August 22, 2012
Kami beraya dua2 kmpg..a.staq n nibong tebai.tp sekejaop2 je sbb ibu aiman keje..semoga selamat semuanya.berhati2 dijalan raya..:)
anitadiana anitadiana August 28, 2012
bestnya lama tak bakar lemang dulu arwah abg yg ke 2 rajin..sekarang beli aje lah..
9n0L4 9n0L4 September 07, 2012
raya tahun ni kat tranung. raji haji nnt kat jelebu. ;)