Makan hasil tangan sendiri.. hihii

Kemalasan saya mengadap blog sekarang ni sampai dah tak tahu tahap apa dah.. memang malas sungguh2.. Kalau dulu, sehari tak tengok blog, tak keruan dibuatnya.. cewahhh... tapi sekarang tak tengok pun tak kisah... tak tau la sampai bila ada rasa camgini.. nak kene tunggu bersalin baru rajin kot... pembawaan ibu mengandunglah katakan... heheh... Lupakan pasal tu... nak story pasal alisha.. (",)


Kalau sebelum ni saya ada cerita dekat u all yang Alisha tolong saya potong sayur kan.. Bila sayur tu saya dah siap masak.. si budak kecik ni tak sabar2 nak makan.. Nasi dengan sayur je pun.. hihii.. Nasiblah anak saya ni jenis tak cerewet.. Nasi kosong pun dia boleh makan.. (",)


Nampak lazat tak sayur bayam yang alisha makan tu?.. hihii.. Alisha ni sebenarnya dia suka ratah sayur tau... Kalau bagi nasi tu, sayur habis dulu.. nasi menyusul kemudian.. hihii... Tambah berselera sebab sayur tu hasil tangan dia yang memotong.. ehhehe

P/s : Sorry dah lama tak jenguk u all.. Fuh fuhh.. pergi jauh2lah angin kemalasan...


{ 71 comments.. read them below or add one }

nur anis nur anis August 10, 2012
awet muda la alisha makan sayur..:)
Shafiq Shafiq August 10, 2012
Berselera betul Alisha ratah sayur bayam tu..:-) hehehe..
emma emma August 10, 2012
Amboi bseleranye Alisha ratah sayurr..
Anis Nisa (SH) Anis Nisa (SH) August 10, 2012
seleranya Alisha makan..msti sedap ibu masak kan..:)
Rai Rai August 10, 2012
berselera dia makan..bagus suka makan sayur..kena didik dari kecik kan..
pinky pinky August 10, 2012
kecik2 dah mkn sayur bagus Alisha...patutlah tak nmpk entry semlm...=)
syawalsimpsons syawalsimpsons August 10, 2012
baguih alisha suke makan sayur..kebanyakkan budak tak suke makan sayur termasuk la syawal...mmmm..
fiza fiza August 10, 2012
Hhhmmmm..dap..dap..dap..☺☺

Smoga angin malas tu cepat2 pergi lah yer ina ☺☺
Lynn Lynn August 10, 2012
Salam...ye la..k.lyn pun tak sempat ngadap blog..malas tambah dengan banyak keje..sedap ye makan bayam tu..bagus kalau kecik-kecik lagi dah suke maan sayur..nanti kulit cantik..hehehe
Sally Yatiey Sally Yatiey August 10, 2012
Bagus Alisha suka makan sayur. ^_^
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey August 10, 2012
teringin mkn bayam plak..
bgus la Alisha ni sbb mkn sayur.. setengah budak cerewet.. suh mkn sayur pun malas.. memilih plak tu..

Salam 21 Ramadhan Kak Ina..
fazitaismail fazitaismail August 10, 2012
eeii comeyynya pinggang nasi Alisha tu..hehe
bagus lah anak dara nie makan sayur..bagus2x..nati kulit mesti cntikkan..hehe
ShimaSalleh ShimaSalleh August 10, 2012
huiiii mmg nampak sedap sayur tuh!
Good girl, alisha mkn sayur..
izan mama mia izan mama mia August 10, 2012
kagum kalau anak2 makan sayur.. mia ssh mkn sayur...
azizah :) azizah :) August 10, 2012
ni yg syg alisha ni.. bagusnya makan sayur banyak2.. cepat lah sihat alisha ni..
Cik Nur Cik Nur August 10, 2012
pergh...tgh puasa mcm ni, tgk gmbo alisha mkn pun rasa tergugat..hihihi

hebattkan alisha, mkn sayur...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana August 10, 2012
baguslah kalau suka makan sayur tu!
nita nita August 10, 2012
ermm..sedapnya..
berselera anak dara ni makan hasil tangan sendiri nanti aunty nak suruh k.aisyah tolong aunty masak jugalah.. ^_^
kak tini (umialya) kak tini (umialya) August 10, 2012
bagusnya alisha.. anak2 asingkan ketepi sayur tu, sedihkan!!
Anum Shukri Anum Shukri August 10, 2012
bagus..makan sayur..
sama gak cam aisyah..nasi kosong pun dia boleh makan cmtu jer..kadang2 dia minta nasi kosong jer..xnak apa2 dah..
LYAfrina LYAfrina August 10, 2012
salam ina..lya pon lama x dtg sini..sbb hmpir seminggu x on9..

bselera tgk alisha makan.. asya ni mmg xnak mkn..2 sudu nasi pon x hbs..xtau nk buat camner bg selera mkn gini..

ina..lipstik kolagen tu lya pos minggu ni ..insyallah..kalo x sempat lps raya blh.. sbb lya tunggustok celak arab.. nak pos skali gus..
ayut ayut August 10, 2012
bgusla alisha suka makan sayur..acik ayut pon suka bayam tau. :D be a good girl k,alisha!
izz iizza izz iizza August 10, 2012
nampak sedap jer dia makan..senang anak kalau berselera camni kan..kita x susah hati..
Haryati Faizal Haryati Faizal August 10, 2012
samalah ngan anak yati, suke gak makan sayur je...
Riena Haiqal Riena Haiqal August 10, 2012
bagusnya.. sama dengan anak saya.. dia paling suka makan nasi yang dicampur dengan kuah sayur bayam.. berselera betul..
Myra Jay Myra Jay August 10, 2012
Mesti Alisha sedang rasai kenikmatannya kan.. Tengok ke gaya makan tu boleh terliur ha ;D
Masz Sidek Masz Sidek August 10, 2012
bagusnya... alisha pandai makan sayur... :D
jemarisuri jemarisuri August 10, 2012
teruja alisha nk mkn air tgn sendiri kot...hihi
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P August 10, 2012
baguslah macam ni, makan sayur ;)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 10, 2012
amoih...lazatnye.. hihih...
samela kat umah ni..tp budak ber2 tu suka ratah taugeh...

malas2 ni mesti simptom preggy.. hihii..
||aLeaSaRa|| ||aLeaSaRa|| August 10, 2012
slm ramadhan sis!owh sy pun dh x serajin dulu update blog sbb lately ni keja mnimbun kt ofce,blk rumah keja lglah menimbun hehehe..

owh bgs galakkan anak mkn sayur,tp wpun anak dh besar sy still risau tkt diorg tercekik sayur mcm kangkung,bayam dll.mmg selalu potong sayur lebar 3 jari ke...spya x tercekik hehehe
MamaEma MamaEma August 10, 2012
anak-anak akak tak suka makan sayur..ikut cam akak
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha August 10, 2012
Rajin nye alisya tolong ibu die kt dapur pastu plak pandai mkn sayur! Goodgirl la alisya ni
eita eita August 10, 2012
biasa budak2 sayur semua nyer buang tepi...
alisha budak yang bagus sebab makan sayur
Si Matatajam Si Matatajam August 10, 2012
Baguih la Alisha suka mkn sayur..My son memang tak nak mkn sayur..
anisalya anisalya August 10, 2012
bagus la suka makan sayur. mmg mood akak pun sama ke laut. itu tak pregnant tu. kalau pregnant tak tau la. hehehe...
aimi aimi August 10, 2012
sng lah ibu alisha nt dh ade pembantu =)
fieda fieda August 11, 2012
baguihnya anak dara ni...
fieda fieda August 11, 2012
ina..kak fieda ni pun malas jugak le ni..mana ada pi bw dah..sume komen terus publish jer..konon duk target tak per la nanti terjah la balik..tp tak jugak terjah2..huhu...mmg bulan pose ni mls sgguh la..entry2 semua autopublish jer tu..takdok cite la nk buat entry..

klik sunsilk..vw ada tp bengong sokmo..
deno deno August 11, 2012
kecik2 dah suka mkn sayur nanti dah besar sayur jadi peberet! :)
ieda ieda August 11, 2012
bagusnya alisya .. biar dia suke makan sayur ina .. baguss sgt2 ;)
misshannajr misshannajr August 11, 2012
jarang budak suka makan sayur...selalu msti pilih2 letak tepi hehe,,gudgirl la alisha ni..
Bonda_Haziq Bonda_Haziq August 11, 2012
bagusnye aliesya suke makan sayur..kalau si haziq huh betuah la..paling ok makan carrot! tapi kalau dah dapat main,makan pun xhinggat! tu yg umur 2tahun berat xsmpai 10 kilo tu!
Ummi Iman Ummi Iman August 11, 2012
Terliur tgk gaya alisha makan ;)
the malay male the malay male August 11, 2012
sayur bagus untuk kesihatan
sisR sisR August 11, 2012
suka tengok budak2 suka makan sayur...
lynn kamarul lynn kamarul August 11, 2012
kecik2 da pandai alisha tlg ibu di dapur..

hehe sy phm dgn situasi ina yg sarat mungkin juga mbuatkan ina jd kurang blogging. xpe yg penting baby dlm perut tu sihat tau
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan August 11, 2012
elok la makan sayur dari kecik :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat August 11, 2012
wah! bersemangat alisha makan sayur...tue sebab alisha sendiri yg potong...
ummiarissa ummiarissa August 11, 2012
wah bagusnya si kecik ni makan sayur...susah nak jumpa budak suka ratah sayur ni...good girl!
ummi_norseha ummi_norseha August 11, 2012
oklh tu Alisha sk mkn sayur kmbr lngsung xnk..klu termasuk skit je dlm mulut cpt2 buang...rjin Alisha tolong mama ye...
shida'R shida'R August 11, 2012
biasala kak oii perut makin besar..kak byk berehat jela tau..lpas bsalin kak aktif balik..kang xckp rehat ssh baby tu heheee :)
TiranaAduka TiranaAduka August 12, 2012
Assalamaualaikum wbth,,,
dah pandai makan sendiri erk...?
Zie Zie August 12, 2012
wah sedapnya dia makn sayur. pandai alisya...
ank2 nasi kosong pun mesti dorang mkn...
ina biasalh mlas thp gaban kot hehe...
Wanieys Wanieys August 12, 2012
bagus alisha makan sayur heheheeee...alisha mkn sayur hasil air tgn sendiri hikhikhik...rindu kak ina dgn alisha hikhikhik
Nora Karim Nora Karim August 12, 2012
untungnya alisya mkn sayur... anak2 saya sayur susah sikit nak masuk... huhu
Mrs Lurve Mrs Lurve August 13, 2012
bagus alisha makan sayur time kecik2 mcm nie..byk khasiat
Deq's Qienz Deq's Qienz August 13, 2012
sama la kite..malas sguh 2,3menjak nihh..maaf sy pon dh lama tak dtg umah ina :)
QasehnyaRania QasehnyaRania August 13, 2012
baguih alisya ..kecik2dah diasuh mkn sayur..setengah budak tak suka sayur..pahit katanya
syiela syiela August 13, 2012
bestkan... alisya suka sayur.. nampak kesedapan di wajah dia tu :)
nanakimie nanakimie August 13, 2012
adeh,nana ngk sayur alisha pun da terliur da,huhu.........
Dylla Abas Dylla Abas August 13, 2012
bagus la Alisha..jarang ada budak kecik suka mkn sayur :)
ros_reeza ros_reeza August 13, 2012
wah..suka dia makan sayur ye :)
anitadiana anitadiana August 13, 2012
pandainya alisha makan sayur,anak kak ita tak makan sayur buat lah macam ne...tetap tak nak makan...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha August 13, 2012
eca lak terliur tgk alisha makan.hahaha
Norzie hany Norzie hany August 14, 2012
Rajinnya anak dara ni tlg mama dia potong sayur.
wan nurul hezrina wan nurul hezrina August 14, 2012
wah wah alisya nampak sedap sungguh makan2...blehlah pasnie jadik chef=)
9n0L4 9n0L4 September 05, 2012
wahwah si kecik mkn sayur. jarang jumpe ni. adek saye umur 11 tahun pun tak mkn sayur. hee.