Alisha tolong masak untuk abah?

Wah hebat tak Alisha ni.. siap masak untuk abah dia lagi... hahhah.... Actually semalam my dear tiba2 pulak teringin nak makan maggie... so, my dear pun pergilah masak...(",) Elok je my dear kupas kulit bawang, anak dara saya yang melihat dari jauh ni, terus je ambik kerusi merah dia tu bawak pergi dapur... hihi


Ada gaya macam orang dah biasa ke dapur tak??.. hehhe


Ibu & abah alisha ni jenis yang macam ni lah... lebih suka mengajar dari melarang.. dah dia tunjuk minat ajar je lah kan... padahal umur belum lagi 2 tahun tapi macam orang besar... sibuk jugak nak masak.. dapat kacau pun jadilah.. muahahahha


Ohya, u all janganlah pikir saya biarkan je alisha buat semua ni tanpa pemantauan tau... Walau apa pun alisha buat, walau apa pun saya ajar alisha, walau apa pun saya bagi keizinan dekat alisha lakukan, semuanya di bawah pemantauan saya or abah alisha... (",) Kami ni jenis parent yang suka anak explore... biar jaringan2 dalam otak dia tu bersambung sebelum jaringan tu makin berkurangan... hihi

P/s : BE ke 18 singgah di blog GA (Digi Prepaid Mass Promo)

{ 60 comments.. read them below or add one }

Cikgu Ma Cikgu Ma August 15, 2012
terliur plak tgk megi...alisha, kakak nk sket..kakak?? hihi
mamavogue mamavogue August 15, 2012
Hakim pun rajin ke dapur, tapi mamavogue tak berani. Kalau babah dia yg masak, merasa la hakim nak pegang sudip/senduk :)
fizafantagirO fizafantagirO August 15, 2012
alisha , masak kan untuk auntie satu .. letak telur eh .. hihihi
nita nita August 15, 2012
wah rajin tul anak dara tu yea.. ^_^

setuju dan sungguh suka dengan ayat yang terakhir. hehehe..
Wanieys Wanieys August 15, 2012
rajinnya alisha tlg masak maggi...sedap pulak nampak...dah lama xmkn maggi hihihi
azizah :) azizah :) August 15, 2012
alisha.. nak semangkuk jugak! nmpk sedap alisha masak... hehe tu yg bagus.. biar dia explore kan kan...
izan mama mia izan mama mia August 15, 2012
eloklah tu..ajar dr sekarang...mg rajin sampai bila2 jer alisya
ieda ieda August 15, 2012
alah2 comelnyeeeeeeeee alisha
aah macam dah biasa masakk je gaye tuu
sedapp lak maggie aduhhhhhhhhhh ;))
aimi adilah aimi adilah August 15, 2012
kalo aimi ade ank laki nt aimi nk jodoh kan dgn alisha lah =) ahahahhahahaha
syawalsimpsons syawalsimpsons August 15, 2012
baguih la alisha ni...rajin ni
Saleha Saleha August 15, 2012
bagus2
suka cara ina ajar anak
TiranaAduka TiranaAduka August 15, 2012
Assalamaualikumwbth intan....
Sib baiknamapak yang berdiri kat sebelah tu ekekekekekekek

huhuhuhuhu..pepun berhati-hati...kt alisha tu...kang kene kuali panas....dapek...tanda tatu kang...
mimie.. mimie.. August 15, 2012
amboii rajinnye dia tlg ibu dia :)
psstt berselera pulak mimi tgk meggie tu..sedapnyeee hehehe
Lynn Lynn August 15, 2012
ala rajinnya sayang..risau pulak autie tengok..kecik2 da rajin ye..
nanakimie nanakimie August 15, 2012
adeh,teringin pulak ase nak makan megi,da lama xmakan huhu....eh,idup tak api alisha tu?heee...
are_lin@yu are_lin@yu August 15, 2012
tba2 teringin megi plak..hhe
Masya Masya August 15, 2012
amboi anak dara ni mmg dah mcm anak dara... menantu pilihan ni... nnt belajar kacau rendang tau...
Sally Yatiey Sally Yatiey August 15, 2012
Rajinnya Alisha masak. hehe :D
Falsya Falsya August 15, 2012
sedapnye meggi..hehe..rajin betul anak dara sorang tuh...comel..;D
UmmiAbi UmmiAbi August 15, 2012
Waah..anak dara sape ni?kecik2 dah ke dapur...Alisha tlg msakkn utk ummi sekali bleh??
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha August 15, 2012
wahh..mmg menantu pilihan mcm ne...anak xde,adik sepupu boleh kot :P
lynn kamarul lynn kamarul August 15, 2012
rajinnya dia .. hehe kecik2 da tunjuk sifat rajin tu . bagus
lynn kamarul lynn kamarul August 15, 2012
rajinnya dia .. hehe kecik2 da tunjuk sifat rajin tu . bagus
syiela syiela August 15, 2012
rajinnya ank dara ni.. lepas ni ibu blh pencen buat kerja dapur :)
Errah Errah August 15, 2012
bagusnya alisha..tp keen tgok2 jgk tu..
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P August 15, 2012
betul tu, ajar dari kecil tapi kena pantau..
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan August 15, 2012
bagusnya alisha. memang dah layak jadik big sister ni :)
Masya Masya August 15, 2012
amboi anak dara ni mmg dah mcm anak dara... menantu pilihan ni...
Mrs Velentine Mrs Velentine August 15, 2012
anak2 sya pun suka tlg kat dapur tp sya bagi drg cuci piring jer
mrs mell mrs mell August 15, 2012
kemain anak dara sejati ni.... hehe..
Cik Nur Cik Nur August 15, 2012
memag mcm gaya budak dah beso je pegang sudip tu.. pandai tol anak akak ni...!
Dylla Abas Dylla Abas August 15, 2012
amboiii...calon menantu pilihan ni :)
Mama Adam Mama Adam August 15, 2012
owh.... bagus!
tapi takut jugak! kami ni pulak, over protective. tu yang adam manja terlebih tu. hihihi
MamaEma MamaEma August 15, 2012
mesti sedap air tangan alisha ni..hehehe
izz iizza izz iizza August 15, 2012
bagi dia pengalaman baru kan..:)

alahaii sedapnya maggi tu..sy lak yg terliur bulan-bulan posa ni..:)
Mishter Izwän Mishter Izwän August 15, 2012
cewahh. mcm chef plak. meh masterchef nk rse siket . :)
ain vanilla ain vanilla August 15, 2012
hehe . good la alisha .
alisha puasa tak ?? hehehe .
alisha ni ain tngok dia aktif & kretif .
ain vanilla ain vanilla August 15, 2012
akk nak alamat rumah & nama penuh akk boleh tak ?

ni emil ain
*ainsyaahidah@yahoo.com
the malay male the malay male August 15, 2012
kecik2 rajin semacam..dah besar nanti harap2 rajin camni jugak la yee
shidaR shidaR August 16, 2012
wahhh bagus alisha kecik2 dah rajin nih..xpe kak bia dia explore skg jgn dah besar nk bt itu ini xreti heheee ^_^
ummiarissa ummiarissa August 16, 2012
bagus untuk fikiran anak2 berkembang...jadi dia pun belajar juga sedikit sebanyak perkara di dapur...
sebelum terlupa...nak ucap
Selamat Hari Raya ye
Maaf kalau akak ada salah silap
mama_umar_maryam mama_umar_maryam August 16, 2012
bagusss..blh main playdoh/plastesin tu ina..bagi alisha bat cmm2 rekabentuk..sure die leka sgt ;)
Myra Jay Myra Jay August 16, 2012
Mesti sedap Alisha masak ni, nanti nak p raya rumah Alisha yang masak ye :)
Si Matatajam Si Matatajam August 16, 2012
Bertuahnya dpt anak pompuan cam Alisha ni... Khalish pun ska gak tlg kat dapoq Tp banyak tlg kacau la dr tlg masak hi hi...
ayut ayut August 16, 2012
godak megi pon jadi la ye alisha..hihi :)
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail August 16, 2012
suka tengok bebudak bijak,, huhuu
Farah Shamsudin Farah Shamsudin August 16, 2012
Pandai Alisya! nak sikit!
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 16, 2012
rajinnye anak dara ni...

calon menantu piihan :)
shahdiana shahdiana August 16, 2012
mesti sedap tu megi air tangan alisha....
QasehnyaRania QasehnyaRania August 16, 2012
mesti sedap meggie tu sebb alisha tukang kacau ..hehe
fieda fieda August 17, 2012
aiii..tak pasal2 sume duk pakat terliur maggi yg alisha buat ni..hihi
anisalya anisalya August 22, 2012
mmg bagus kalau anak2 ni explore dan bergantung pada kita la macam mana nak mengajar dia orang.
Puan Kutu Puan Kutu August 22, 2012
maggie mmg sedap!aiman suka.haha
Totie@Tomy Totie@Tomy August 26, 2012
bijaknya alisha ni nanti masak kan untuk auntie totie boleh//?
anitadiana anitadiana August 28, 2012
kak ita takut benda yg berkaitan gas atau api ne..kalu bab lain ok...
9n0L4 9n0L4 September 07, 2012
kalau alisha masak, mesti sedap kan. hee. wpun megi. sedap dgn kasih syg. ;)