Basikal alisha pun ada kunci... (",)

Selama ni Alisha asyik tengok abah dia je start moto guna kunci, entah macamana boleh pulak dia pun tiba2 pergi ambik kunci dapur untuk "start" basikal dia.. hahahha


Pandai pulak si budak kecik ni cari lubang dekat basikal dia untuk sumbat kunci.. heheh


Finally, kunci dah pun tergantung dekat basikal dia...


Alisha ni sebenarnya dia bukan pandai kayuh pun lagi basikal ni.. kalau dia naik duk tolak dengan kaki je pun.. hahhah... tapi bolehla dari tak gerak langsung.. hehhe.. Opssttt sebenarnya basikal ni macam besar sikit, tu yang kaki dia kalau nak kayuh, separuh je boleh pusing.. kira kaki alisha tak cukup panjang lagilah nak kayuh sendiri.. (^_^)

{ 64 comments.. read them below or add one }

Mira Adzlia Mira Adzlia August 29, 2012
hihi..dasat la alisha....
Masya Masya August 29, 2012
nampaknya alisha kene beli basikal baru .. basikal ni x sesuai dgn ketinggian alisha dah hihihihihi ...
Myra Jay Myra Jay August 29, 2012
Hheee, macam mana dia dok tengok kita naik moto @ keta kena ada kunci, Alisha pun pandai la akal dia nak naik kena guna kunci..heheee
zachflazz zachflazz August 29, 2012
basikalnya bagus nian.
ada kuncinya pulak.
jarang kan ada basikal berkunci. sangat mendidik untuk kanak-kanak.
Mrs Velentine Mrs Velentine August 29, 2012
teringat pula dulu..saya ngan suami sibuk cari kunci kereta tak jumpa..rupa2nya abg haikal pegi cucuk kat keta mainan dia..huhu
Zie Zie August 29, 2012
Dania pun salah seoang yang tak pandai naik basikal lagi, tak macam kakak dina dulu, dania jenis yg takut.. nak lasak..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha August 29, 2012
start beskal ne ada bunyi tak?.hehehe
emma emma August 29, 2012
Hihi.. Pandainye Alisha..

#Nak masuk 2taun ni muka Alisha dah lain..
fazitaismail fazitaismail August 29, 2012
amboiii..pnjang betul akal budak tecik nie yer..hehe
izz iizza izz iizza August 29, 2012
bijak dia..tengok abah buka kunci dia pun nak..hihi
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P August 29, 2012
hehee.. tersenyum sendiri Yana tengok aksi Alisha ni. bijak2
izan mama mia izan mama mia August 29, 2012
sejak ada anak...semua tindakan kita diperhatikan...heehhehe....bj alisya sama ngan mia laa...hikhkhi
Puan Kutu Puan Kutu August 29, 2012
kreatif juga cara alisha berfikir..bagus2.hehe
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan August 29, 2012
basikal dah start tu. jom jalan!!! :)
Lynn Lynn August 29, 2012
amboi..banyaknya kunci..kunci spare basikal alisha ke tu..hehe
ayut ayut August 29, 2012
Basikal alisha ada kunci jugak..leh lumba gan abah dah lpas ni.hihihi..tunggu bsar ckit nnt leh kayuh ye alisha :)
Qaseh Gifts Qaseh Gifts August 29, 2012
Alahai, comel dan bijak betul Alisha ni. Salam Aidilfitri Intan :-)
shidaR shidaR August 29, 2012
kak..kunci sape alisha rembat ni kak hehee :)
Dylla Abas Dylla Abas August 29, 2012
hehehe...bijak sungguh la si Alisha ni...geram betul..teringin la nak jumpa dia :)
UmmiAbi UmmiAbi August 29, 2012
Waah,...pandainyerr... Basikal alisha pun dh macam motor...:)
syawalsimpsons syawalsimpsons August 29, 2012
fuyooo alisha pon ada kunci..macam kunci kete
lynn kamarul lynn kamarul August 29, 2012
iq alisha mmg bagus.. hehe sweet je
syiela syiela August 29, 2012
hehehhe... nak jugak start guna kunci ye alisha... pandainya!
Kesuma Angsana Kesuma Angsana August 29, 2012
hehehe, segala benda nak berkunci ye skrang ni, byk sgt penyamun!
fieda fieda August 29, 2012
hihii..comey..sama jer mcm bdk2 ni msa kecik..mmmg dorang akan cucuk kunci kt basikal mcm ni la..
mama aryan mama aryan August 29, 2012
pandai lak alisha ni ye,siap ada kunci lagi ye basikal dia..hehe
GreenJade GreenJade August 29, 2012
mcm2 pesen kerenah anak darat tenit ni hehehe

hehe bijak bijak..bebudak ni kdg2 kretif sis..byk belajar dr pemerhatian..
nini nini August 29, 2012
kiut je....kunci sapo la dia amik tu.....=P
sal ya sal ya August 29, 2012
takpe. nanti2 dia pandai la bawak basikal tu ina. mula2 mm macam tu pun. kak long masa kat rumah sepupu dia dok kayuh basikal besar je. nak basikal la tu.
Sally Yatiey Sally Yatiey August 29, 2012
Cantiknya basikal Alisha! :D hee.
Rai Rai August 29, 2012
cewahh..siap ada keychain bagai..kena simpan betul2 tu.. hehe
Cik Nur Cik Nur August 29, 2012
bijak..bijak..mmg bijak..!
Mrs Lurve Mrs Lurve August 29, 2012
fuyooo...comel la aksi alisha nie hehehehe
Masz Sidek Masz Sidek August 29, 2012
budak2 akan tengok apa yg org di sekeliling dia buat lepas tu dia tiru...

hehehehe... tak pe kak... bila alisha besa sikit lagi mesti kaki dia sampai kat pengayuh tu... :D
QasehnyaRania QasehnyaRania August 29, 2012
bijak2...sayang alisha;)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 29, 2012
hihih..ade je akalnye...
nk pjm la beskal alisya ni..
jemarisuri jemarisuri August 29, 2012
mmg akal pjg ni...kadang2 org dewasa x terfikir kan...^^
ros_reeza ros_reeza August 29, 2012
hihi.. kunci nak start ek?..
fiza fiza August 29, 2012
Ingatkan betul lah basikal alisha ada kunci ☺☺
Wanieys Wanieys August 29, 2012
kihkihkih pandai dak alisha cari lubang sumbat kunci tu....banyak akal sungguh alisha ni hihi...kak ina nanti tgk entry wani k..baru up entry hari ni hahaha...rajin katakan^^
QueeN TerataI QueeN TerataI August 29, 2012
budak2 ni kan mmg kuat memerhati.. so apa yg dia nampak itulah yg dia akan buat juga... tu namanya bijak kan? ala.. x lama lg boleh la kayuh tue
Si Matatajam Si Matatajam August 29, 2012
Agaknya kalau kaki dah panjang nanti berdesup dia kayuh ni..hi hi..l
Mama Adam Mama Adam August 29, 2012
pasni, boleh la naik basikal beraya keliling kampung :)
Fatin Zaini Fatin Zaini August 29, 2012
salam aidilfitri..

nice blog..

fatin zaini datang singgah dan follow anda..

jemput ke http://www.fatinzaini.com :)
MamaEma MamaEma August 29, 2012
panjang akalnya..selamat hari raya ina..
azizah :) azizah :) August 29, 2012
bijaknya alisha ni.. semua benda dia tiru kita buat kan..bahaya tu..hehee
Ummi Iman Ummi Iman August 29, 2012
Sama mcm iman kaki tak sampai nak kayuh sepenuhnya ;)
Azi Azi August 29, 2012
ala pndinya alisha...
nanakimie nanakimie August 30, 2012
baru berkesempatan bw sini,huhu......terlepas da entry2 sis....nak nengok gambar raya alisha ni:)
Gen2Merah Gen2Merah August 30, 2012
wahh, alisha memang bijak... dia dah pandai belajar daripada pemerhatian dan gerak geri kedua org tuanya.. memang cerdik.. nanti dah besar boleh lah kayu basikal besar plak kan

salam aidilfitri mama dan alisha.. lama benar tak singgah sini... salam keceriaan..
fadh leyanie fadh leyanie August 30, 2012
kalau kunci tu hilang,basikal tu masih mampu berjalan tak macam motor,:P
nur anis nur anis August 30, 2012
haha..bebudak kan kretip..rasanya dulu pun saya buat macam tu..hihi
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda August 30, 2012
hehe..pndai Alisha nie..
cntik basikal die tue..
xpe, lame2 nnti pndai la die kayuh.. bile dh bsar sket..
dlu Hannah pun xpndai gak kayuh..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda August 30, 2012
hehe..pndai Alisha nie..
cntik basikal die tue..
xpe, lame2 nnti pndai la die kayuh.. bile dh bsar sket..
dlu Hannah pun xpndai gak kayuh..
anitadiana anitadiana August 30, 2012
comel aje basikal alisha ne..tak belikan lagi untuk arisya,...
ain vanilla ain vanilla August 30, 2012
waaahh . maju nya basikal dia skang . hehehe
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 01, 2012
hahaha..sha pun dlu cm ni hahah
Marlina Mohtar Marlina Mohtar September 01, 2012
comelnya basikal dia ada kunci :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 04, 2012
cantik basikal alisha...siap ada kunci..
shahdiana shahdiana September 05, 2012
budak-budak zaman la ni memang genius...pandai mereka benda & idea...sekurangnya kita tau dia pandai berfikir kan...
9n0L4 9n0L4 September 07, 2012
haha. panjang akal betul. same mcm anak buah. konfiden je letak kunci kat moto die. ;)