Set Bersalin TANAMERA yang terbaik untuk ibu yang berpantang..!!

STICKY POST 24 HOURS

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA WASSUP KE NOMBOR 010-630 3999

Siapa yang tengah mengandung & akan bersalin tak lama lagi, mesti tercari2 SET BERSALIN APAKAH YANG TERBAIK untuk u all guna kan... Dekat pasaran memang berlambak2 la SET BERSALIN yang ada... macam2  jenama.. semuanya mempunyai kelebihan yang tersendiri.. tapi untuk entry ni saya nak memperkenalkan dekat u all pasal SET BERSALIN TANAMERA... Set bersalin Tanamera ni bukan kita je yang guna tau tapi siap dengan artis lagi guna antaranya Dynas Mokhtar.. Wah, ni dah kira bagus kan.. yela, artis kalau mereka nak guna sesuatu, mesti mereka akan pilih yang terbaik kan...

Postnatal care set

Dalam SET BERSALIN TANAMERA ni ada 10 item.. Ohya, walaupun ia nama SET BERSALIN TAPI ADA 4 ITEM YANG BOLEH DIGUNAKAN SEBELUM BERSALIN... Antara item yang ada dalam set bersalin ni adalah :-

A mixture of aromatic herbs, rich in essential oil used for healing stitches and keeping the genital area clean, deodorized and cool. The sooner you start using this product the better, even if you have had a cesarean birth.

Feminine Herbal wash (diguna semasa berpantang)

Feminine herbal wash ni boleh digunakan tak kira samada kita bersalin secara normal or pembedahan.. Ia berfungsi untuk membantu proses penyembuhan luka & anti bakteria.. Selain itu ia jugak dapat mengurangkan keradangan & menyahbau serta menegangkan otot bahagian genital.. Cara guna dia, rendamkan saket Feminine Herbal Wash ni dalam air panas pastu jiruslah dekat bawah kita tu... Eh, tapi janganlah jirus time panas2 tu tau u all.. agak2 dah suam barulah u all jirus.. kira macam kita cucilah dekat bawah kita tu pastu lap la kering2...

A traditional blend of highly aromatic herbs that refreshes, re-energizes, and deodorizes the body as well as helps soothe tired muscles and relieves minor skin problems.

Herbal Bath (diguna semasa berpantang)

Herbal Bath ni berfungsi menyegarkan & memulihkan tenaga sambil melegakan otot2 yang lesu selain menyah bau badan.. Ia digunakan untuk mandi di waktu pagi..

A warming tea that helps a mother with recovery from childbirth by stimulating internal circulation and expulsion of blood clots.

Herbal Tea (diguna semasa berpantang)

Herbal Tea berfungsi membantu menyembuhkan badan dengan merangsang peredaran darah dalaman. Selain itu, herbal tea ni jugak membantu membuang darah beku dari rahim dan keradangan... Tak lupa jugak ia melegakan kita yang terkena masalah sembelit.. Herbal tea ni diminum pada waktu pagi time kita nak sarapan tu..

An all natural oil that is infused with tropical herbs that re-starts a mother's internal circulation.

Herbal Massage Oil (boleh diguna seawal kandungan 24 minggu)

Herbal Massage Oil berfungsi merangsang peredaran darah & melegakan otot. Ia jugak menggalakkan pembuangan angin dalam badan.. U all boleh guna minyak ni untuk urut badan u all yang lenguh2 tu.. boleh sapu satu badan kecuali breast.. Ohya, tapi kalau time kita mengandung tu, elakkan kan lah sapu dekat perut kita yang sedang membesar dengan comelnya tu tau.. sapu belakang badan kita takpa.. (",)

A key benefit of VCO is that it's high in antioxidants which protect your skin from free radical damage. It can be used prenatally for stretch mark prevention as well as postnatally for fading of existing stretch marks, apply 2x per day. For best results apply after bathing and massage into wet skin.

Cold Press Virgin Coconut oil (boleh diguna seawal kandungan 30 minggu)

Cold Press Virgin Coconut oil membantu memudahkan proses kelahiran selain ia jugak membantu mengurangkan rekahan pada kulit & melembabkan. VCO jugak membantu menurunkan berat badan, paras kolesterol & membantu membaiki kencing manis.. Ohya, untuk pengetahuan u all, Cold Press Virgin Coconut Oil  boleh digunakan untuk disapu di perut bagi mengurangkan STRECHMARK, selain itu untuk lakukan URUTAN PERINEAL..
A combination of herbs and grains produce a grainy surface that gently removes dead skin . Herbs such as turmeric, wild ginger and cinnamon are known to improve one's overall skin condition. The exotic, earthy scent of patchouli oil is added for an aromatherapy effect.

Brown Formulation Body Soap (boleh diguna seawal kandungan 24 minggu)

Brown Formulation Body Soap berfungsi menanggalkan sel kulit mati @ kesan hitam pada kulit seperti celahan ketiak.. Ia jugak membuatkan badan kita terasa segar & bersih... Bau sabun ni jugak wangi..!! Ohya, kalau guna sabun ni kena pastikan lepas guna tu sabun ni kering, maksudnya simpanlah tempat yang kurang kena air mandian kita tu... kang cepat pulak habis.. Jimat kata orang... hihii (^_^)
A combination of herbs with warming properties whose main function is to have a warming effect on the skin and muscles to energize and rejuvenate a tired mother's body.

Boreh Body Scrub (diguna semasa berpantang)

Boreh Body Scrub ni bersifat memanas untuk menyegarkan otot & memulihkan badan yang lesu. Ia jugak membantu mengurangkan air berlebihan dalam badan.. Bau Boreh Body Scrub ni macam herba tapi tak kisahla kan, janji badan kita dapat manfaat dari scrub ni haa... dapatla jugak hilangkan daki2 yang ada dekat badan kita tu kan..

A traditionally blended paste that refreshes tired eyes and mind due to lack of sleep or stress.

Calming Herbal Blend Paste (diguna semasa berpantang)

Calming Herbal Blend Paste berfungsi mengurangkan keletihan & menyegarkan minda akibat kekurangan tidur & tekanan. Ia jugak dapat meredakan kesakitan kepala dan bahagian mata.. untuk pengetahuan u all, Calming Herbal Blend Paste ni kiranya macam pilis la... u all kena tempek di dahi..

A traditional paste made of a blend of herbs used to help strengthen and firm stomach muscles from the inside out. Use with the postpartum abdominal wrap for more effective results.

Firming Herbal Blend Paste (diguna semasa berpantang)

Firming Herbal Blend Paste membantu menguatkan dan menegangkan otot2 perut serta kulit. Merangsangkan pengaliran darah ke bahagian perut.. Firming herbal blend paste ni diguna bersama bengkung tau.. Caranya u all ambik Firming Herbal Blend Paste ni pastu dicampur dengan sedikit air panas & disapu ke perut kita.. lepas tu terus balut perut kita tu dengan bengkung.. Nanti perut kita tu akan rasa panas2 la..dengan kata lain membakar lemak2 yang duk bertakhta di perut kita tu la yer... Yang ni kene buat betoi2 tau.. Jangan bagi muka dekat lemak2 tu semua!! (",)

The material is made of unbleached cotton which is soft yet durable for hours of comfort. The wrap is easy to put on and most comfortable when worn under loose clothes. A postpartum wrap is an important recovery devise used in many cultures for a faster recovery from child birth.

Postpartum Abdominal Wrap (Binder)
(diguna semasa berpantang)

Haa yang ni bengkung la yer u all... Ini sangat penting untuk kembali kempiskan perut kita.. iskk bukan setakat perut la tapi kembalikan bentuk badan kita menjadi menjadi seperti "kerengga".. wah gitu... hihi.. Pakai bengkung ni ikat kuat2 tau u all.. Kalau berpantang 40 hari, 40 hari tu la u all kena pakai bengkung.. jangan tak nak pakai pulak.. kata nak badan cam "kerengga"... kui kui kui (^_^)

Saya dah cerita dekat u all pasal SET BERSALIN TANAMERA tapi tak syok jugak bila tak tunjuk TESTIMONI dekat u all.. Testimoni diri sendiri takda yer.. sebab saya belum guna lagi... Baru je mengandung nak masuk 23 minggu.. So, sayang2 saya ni layan TESTIMONI dekat bawah ni yer... (",) Baca tau... jangan tak baca pulak, penat tempek testimoni dekat sini ni haaa... (^_^)

Ini 10 item yang memang dah ada dalam SET BERSALIN TANAMERA... Tapi u all jugak boleh beli LAVENDER FLORAL WATER jika u all nak.. kira macam u all kene beli asing la...

Gentle and soothing, an overall pleasnt traditional scent for unwinding and reducing stress. Lavender is an herb with a long history of use in medical conditions. It may used as an after bath splash or throughout the day when feeling tired to refresh yourself.

Lavender Floral Water - DIJUAL BERASINGAN (boleh diguna seawal kandungan 24 minggu)

Lavender Floral Water berfungsi membantu menenangkan minda akibat tekanan dan kesukaran tidur. Ia sesuai untuk migrain, sakit kepala & kelesuan.. cara guna dia, u all spray je ke badan or muka kita... Confirm wangi la kan sebab bau lavender.. Selain dari tu, u all jugak boleh spray dekat bantal or tilam baby... Jangan risau, insyaAllah ia takda chemical.. 

TESTIMONI SET BERSALIN TANAMERA









Entry dah terlajak panjang ni haaa.. U all kena baca dari awal tau... Kalau tak baca dari awal, scroll semula ke atas tau.. penat perah idea ni.. hahhah... So, sayang2 saya yang tengah mengandung or plan nak bagi hadiah dekat isteri ke kawan ke or sape2 je, bolehlah beli SET BERSALIN TANAMERA ni.. Tak rugi punya u all beli, sebab satu SET BERSALIN TANAMERA ni, semua ada.. lengkap segalanya.. tak payah nak pening2 kepala nak beli apa lagi untuk u all guna time berpantang nanti... beli je SET BERSALIN TANAMERA ni haa.. hilang seala pening kepala.. (",) Jangan lupa war2kan jugak dekat kawan2 u all yer... (^_^)

HARGA SET BERSALIN TANAMERA RM335 (SEMENANJUNG TERMASUK POS)

HARGA SET BERSALIN TANAMERA RM355 (SABAH/SARAWAK TERMASUK POS)

Kalau u all berminat untuk beli SET BERSALIN TANAMERA ni, U all bolehlah jenguk di BLOG ALYA'S BLOGSHOP.. Kalau tak pun u all boleh jenguk FB ALYA'S BEAUTY SHOPPE.. Eh, tapikan, kalau nak lagi bagus, better u all terus je wassap ke nombor 010-630 3999.. Lagi senang camtu kan... U all boleh tanya owner ALYA'S BLOGSHOP or ALYA'S BEAUTY SHOPPE dengan lebih lanjut lagi pasal SET BERSALIN TANAMERA ni... U all nak tanya harga ke.. tanya macamana pembayaran ke.. tanya cara penggunaan ke.. semua boleh.. Harga dia, InsyaAllah berpatutan dengan kualiti yang SET BERSALIN TANAMERA berikan... Sekali sekala melabur untuk kesihatan tubuh badan kita kan... Time berpantang ni memang kene jaga & berpantang betoi2... badan kita nak guna lama ni sayang... (^_^)

{ 17 comments.. read them below or add one }

ecah khalili ecah khalili May 02, 2014
mula2 dulu terpikir nak beli set bersalin anugerah..sebab ada bacaan ayat2 alquran..tapi sebab ramai yg review set bersalin tanamera ni,tergugat pulak rasa nak beli..xtao mana satu nak buat pilihan..hehe
Maria Firdz Maria Firdz May 02, 2014
Tanamera mmg terkenal dgn set berpntgnya dr sulu kn... pasti kualitinya bgus sgt tu yg org suka..
tifaanvar tifaanvar May 02, 2014
ramai juga kata set bersalin ni best
Mas Zull Mas Zull May 02, 2014
assalamualaikum intan...perkongsian yg baik ni...:)
Aju Mohit Aju Mohit May 02, 2014
selain set berpantang diorg pun ada produk utk rawatan badan, harga pun berpatutan ni
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 02, 2014
Salam K.Ina..

cma x pernah lg guna set berpantang tanamera ni..tp pernah baca testimoni di facebook, mmg recommended..
thanks sharing^^
sal ya sal ya May 03, 2014
Kalau sesuai ok je. Blh la cuba. Ina la. Bkn akak. Hehe...
Deqla Norumara Deqla Norumara May 05, 2014
nanti ina guna produk ni la yer masa berpantang nanti..
azizah :) azizah :) May 05, 2014
Akak pon leh guna xlama lagi kan.. hehe
lynndamya lynndamya May 05, 2014
Salam, wah akak...bagus lah..sy ni belum kahwin lagi, tp kena bace entry ni jugak, sbgai persediaan awal katanya..so xdelah yme tu pregnant, tyme tu lah nak cari produk yang bagus..hehe..thanx akak for sharing :D
Fiza Rahman Fiza Rahman May 06, 2014
Macam2 pilihan untuk berpantang skang ni. Pilih jer nak yg mana ☺
Mimi Azirah Mimi Azirah May 09, 2014
Sy dnga memg set tanamera nih bagus
fuzza nissa fuzza nissa July 31, 2014
Sedang mencari2....

www.mummysayf.blogspot.com
zakiah zakaria zakiah zakaria November 11, 2014
thanks atas info. insyaallah nak cuba untuk anak ketiga yang bakal lahir bulan depan.
Giveaway For All Giveaway For All November 12, 2014
salam..

saya pon guna tanamera masa anak ke2, tp utk luaran je la..dalaman saya bik shaklee...bestt...

saya tak lalu nk telan herba2 ni...adeih..huhuhu

btw, nak ajak uolls join giveaway...hadiah best, produk penyusuan bernilai RM 750..

tak terhad kat kat ibu2 je..semua org pon boleh join...kalau menang, boleh kasi adik ke, kakak ke, sedara mara ke, kawan2 ke..hehehehe

kalo nak, pegi je link nih,

http://www.vitaminhouz.com/2014/11/giveaway-best-buat-mama-bayi.html

mudah jer syarat dia..tak kene bayar apa2 pon...

jom kwn2...meriahkan giveaway nih...
Najihah Sudi Najihah Sudi September 06, 2015
dah beli dah certain product dr tanamera ni... tak sabar nak guna.. hope ia seswai dengan ku..

Terjah blog saya, jom! DAPATKAN INFO , TIP , PETUA MENGENAI KEHAMILAN DAN KESUBURAN DI SINI