Belajar susun huruf dengan betul


"Ibu, kakak nak sekolah"... Itulah ayat Alisha sekarang ni.. InsyaAllah tahun depan bolehlah hantar anak solehah ni pergi tadika.. Dalam taman ni ada tadika, so, senang sikitlah kan sebab dekat je... Tunggu 6 tahun nanti kalau boleh  nak hantar pergi Pra-Sekolah... Itu saya je lah yang baru berangan... tak survey pun lagi sekolah dekat sini ada disediakan pra-sekolah or tak..

Sekarang ni saya ajar Alisha susun huruf ABC tu dengan betul.. Eh, actually ada lagi aktiviti lain, ini salah satu je la.. Alisha ni macam budak2 lain jugak... ada masa bukan main bersemangat belajar ada masa tak.. Ada masa sungguh2, ada masa main2.. Tapi takpala, budak2 kan memang jenis mereka "main2" tapi dapat je serap apa yang diajarkan..


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 10 comments.. read them below or add one }

Rizziela Rizziela May 16, 2014
bagus gak mainan ni..blh bagi dia kenal huruf kan
syawalsimpsons syawalsimpsons May 16, 2014
tengah semangat nak sekolah kan...sam ala sue pon berangan macam ina jugak...tahun depan hantaq syawal kat tadika...6 tahun baru pra sekolah
syawalsimpsons syawalsimpsons May 16, 2014
tengah semangat nak sekolah kan...sam ala sue pon berangan macam ina jugak...tahun depan hantaq syawal kat tadika...6 tahun baru pra sekolah
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah May 16, 2014
bagus jgak ye that learning kit
Ema Johari Ema Johari May 17, 2014
besok dah sekolah dia dah pandai ABC..123 semua...
Mimi Azirah Mimi Azirah May 18, 2014
Bagus dedahkaa dia permainan education mcm nih kak ina...
azizah :) azizah :) May 18, 2014
tengah semangat tu kita ajar lah msti semua masuk otak.. tp slow lah kan..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ May 19, 2014
salam k.ina..

alhamdulilah.. bak kata akak, pupk minat dari kecik, insyaallah...
hihi..alisha.. sabar tau..tahun depan nk skolah dah.. :)