Kakak yang tak lupakan adik setiap kali makan nasi


Nampak tak keakraban 2 beradik ni.. Time gaduh2 la.. time baik jangan cakap.. baik sungguh gayanya.. (",) Alisha kalau makan nasi, ingat je nak suap Aqilah.. Aqilah plak, kadang tu, saya suap tak nak, nak suruh jugak kakak tu suap.. Tapi kan u all, Alisha kalau suap, dia tak masukkan tangan dalam mulut adik dia pun, adik dia yang kene ambik sendiri dekat tangan Alisha.. puncanya Alisha seriau beberapa kali Aqilah tergigit dia.. hihii.. Ohya, anak saya cukup simple tak memilih.. nasi berlaukkan kicap pun jadi tau.. kalau tak letak kicap, nasi kosong camtu pun ok..


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku.Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 31 comments.. read them below or add one }

Petak Bunga Petak Bunga February 26, 2014
adik beradik gtulah..
tu lah kawan gaduh, kawan manja.
gaduh pun x lama.
mcm air dicincang tak akan putus.
mOoN mOoN February 26, 2014
haaaa..bestkan tengok...aisya pun mcm tu..apa2 dia makan mesti nak suap adik jugak..but adik kecik lagi..bru 5 bulan kut..hehe..
Rizziela Rizziela February 26, 2014
pandainya kakak..syg adik kan
faizah muhammad faizah muhammad February 26, 2014
oh comelnya..pandai kakak jaga adik ye :)
Azi Azi February 26, 2014
ala baiknya alisha.. sy skrg pn tengah didik sofea sygkan adik dia dlm perut ni.. tiap hari duk bacakan fatihah untuk adik dia. memang kita kena ajar sejak dari ngandung kan ina barulah boleh jadi baik macam alisha ni.. dulu masa time ngandung hakeem sy tak bagitau sangat pasal kewujudan hakeem . tu yang dia buat dont know jer...
tifa anvar tifa anvar February 26, 2014
sweetnya kakak isya dngn kakak aqilah. smga kasihsayang ni berterusan ke jannah
Siti Nooryanawati Mohamed Siti Nooryanawati Mohamed February 26, 2014
Bagusnya kakak Alisha (^^,)
Kakak yang bertanggungjawab....
Semoga kekal sampai dewasa nanti.
hajar hajar February 26, 2014
sejuk perut tgk keakraban anak2...
lizz lizz February 26, 2014
Ololo baik nyer dierang nih...bagus alisya..kalo anak saya sara lagi prihatin kat abangnyer...
Ema Johari Ema Johari February 26, 2014
sweet betul dua beradik ni...samalah dengan anak sis yang lelaki tu...suka mkn nasi dengan kicap je.
Sally Yatiey Sally Yatiey February 26, 2014
Bagusnya kakak suapkan si adik ;) hee
- AZIE - - AZIE - February 26, 2014
ala kakak...tacingnya aunty tgk
syawalsimpsons syawalsimpsons February 26, 2014
sukenya sue tgk due beradik ni..nampak betoi keakraban ni kan
Tihara Tihara February 26, 2014
alhamdulillah, senang nanti nak dapat adik baru kan ina :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 26, 2014
salam k.ina..

hihi..sepesen la cara adik beradik ni duduk... :)
alhamdulillah..sayangg adik kakak..

kalo anak cma, cik seri tak suka kicap.kalo faiz, ye..hantu kicapp.. ade lauk ape2 pun, ttp nk KICAP.. :)
Nora Karim Nora Karim February 26, 2014
alahai... sweetnya alisha... kakak yang baik ni... hehehe
Ann Ishak Ann Ishak February 26, 2014
habis tu aqilah makan :)
azizah :) azizah :) February 27, 2014
sweetnya mereka berdua ni.. alisha pon kakak yg peyayang.. suka tgk keakraban adikberadik ni..
Sya Nadia Sya Nadia February 27, 2014
bagusnya kakak alisha..mmg kakak yg solehah.. :)
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin February 27, 2014
Amboi baiknya mereka berdua ni. Sejuk ibu mengandung. Kalau cmni pn leh makan, mmg senanglah :)
Mimi Azirah Mimi Azirah February 27, 2014
bagus lahai alisha nih..
Deqla Manjew Deqla Manjew February 28, 2014
bgsnya mkn nasi kosong pun ok.. kebykkan budak belum tentu nak..
shasha yacob shasha yacob March 01, 2014
Alisha dah boleh dapat gelaran akak mithali dah nih hihi
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN March 02, 2014
heheh comelnye lah berdua ni,,msti alisha seriau jek takut aqilah tegigit tgn die lagi tu
Lynn Damya Lynn Damya March 03, 2014
Woooh kak, nasi lauk kicappp tu lah yg paling sedap tau! haha..hmmm sy pon sama gak, agak ngeri sikit nak suapkan budak2 kecik pakai tgn, sometimes dak2 kecik ni nakal sikit, leh sengaja dia gigit tgn kita, pastu dia gelakkan~ haha sabau je lah :P