Doa untuk dapat anak lelaki or perempuan or untuk mengandung

Alamakkkk Saya dah terpadam yang tulis panjang2 tadi.. malas nak taip semula.. terus tempek doa je la yer...


Doa ni dibaca oleh suami sebanyak 3 kali dengan meletak tangan atas perut isteri.. tapikan, saya baca sendiri sebab kadang2 my dear dah tertidur... saya baca maksud dia tu je u all... yang "kandungan isteriku" tu saya tukar kepada kandungan ku...


Lagi satu pulak, surah yassin ayat 82.. Ayat ni bukan setakat untuk anak degil je tau tapi untuk segala hajat...!! Pendek kata untuk doa dapat anak lelaki pun boleh.. doa untuk dapat anak perempuan pun boleh.. doa untuk mengandung pun boleh.. apa2 sahaja..!! Yang penting, kita amalkannya... Cara nak baca, u all kene dengar video ni.. Tak lama pun u all... hanya 4 minit ++ je...

P/s : Saya hanya berdoa.. yang menentukan adalah Tuhan.. Apa2 pun moga doa kita semua dimakbulkan oleh Tuhan.. Aamiin...
     "Ya Allah... Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau                              kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku.."                       "Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w..." 

{ 23 comments.. read them below or add one }

Sheila Salim Sheila Salim February 18, 2014
Assalamualaikum kak intan. doa paling mustajab. maka berdoalah kita, jangan malu dengan Allah... kan? sheila doakan yang terbaik buat kak intan ~~~
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: February 18, 2014
org kate awal2 mkn pisang bnyk2 utk dptkan nak lelaki..
Ayu azmir Ayu azmir February 18, 2014
amin... miga doa nak dapat baby lelaki termakbul... sebelum2 pregnent tu sy da banyak baca faktor pemakanan juga bole membantu... kalau nak anak lelaki kene makan makan laut tau...last year masa mengandung anak ke2... saya memanng la nak anak lelaki... so masa tu saya suka makan laksa tau... setiap hari makan.... alhamdullillah.... memang lelaki.... tapi tak ade rezeki tak panjang umur... tapi doa moga moga tahun ni nak pregnent... tak kisah la lelaki ke perempuan... janji dia hidup sehat ....
Masya Masya February 18, 2014
moga doa ina dimakbulkan...

cuma jgn terlalu ghairah .. sbb nanti dah dpt anak lelaki btl tkt akalnya mengalahkan anak yg dah sedia ada.. ragam semcm.. sy tak tahu nak terangkan mcm mana.. tp org kata jgn ghairahlah .. cth klu nak ank perempuan sgt pun mcm tu jgn taksub sgt sgt sbb mmg allah akan bg tp tkt anak yg lahir tu dia mmg menguji kt... baik akal, baik tingkahlaku.. apa² jua lah pasal anak tu.. sy pun x pernah hadapi.. tp selalu dgr org tua dok ckp mcm tu...
lizz lizz February 18, 2014
Tq share ina...tgh berusaha untuk menambah jugak ni...
syawalsimpsons syawalsimpsons February 18, 2014
moga apa yang di hajati tercapai ina...tak pe la allah maah mengetahui.kiter sebagai hambaNYA hanya mampu berdoa..doa..doa...untuk yang terbaik kan...kalo dah rezeki kiter terima..kalo bukan reeki, terima seadanya kan....
zety zety February 18, 2014
:) doa yg baik sgttt
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI February 18, 2014
doa dan teruskna beroda..inshaALLAH akk.
Deqla Manjew Deqla Manjew February 18, 2014
Aamiin.. in shaa Allah ina pasti dpt baby boy kali ni..
Sya Nadia Sya Nadia February 18, 2014
aminn..sy tolong aminkan doa2 akak supaya apa yang dihajatkan akan tercapai...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 18, 2014
salam k.ina..

alhamdulillah..terima kasih share,,
semoga doa akak pun diperkenan oleh allah swt :)
tifa anvar tifa anvar February 18, 2014
nanti nak suruh my second SIL amalkan doa ni.
ayut ayut February 18, 2014
Insya Allah...mudah2xan Allah makbulkan doa kita bsama...
shahdiana shahdiana February 19, 2014
Semoga niat & doa ina dimakbulkan Allah....
Puan Kutu Puan Kutu February 19, 2014
Insyaallah ina..kalau kita ikhlas dan yakin,Allah akan bagi..:)
Fiza Rahman Fiza Rahman February 20, 2014
Smoga impian jadi kenyataan ☺
shasha yacob shasha yacob February 20, 2014
saya dalam proses mengamalkan surah yasin juga nih hihi. harap harap lah dipermudahkan :)
azizah :) azizah :) February 20, 2014
apa2 pon rezeki Allah kan kak.. kita mencuba Allah tentukan..
pkg bandar raub raub pkg bandar raub raub May 05, 2014
saya copy doa tersebut untuk amalan sendiri...tq for sharing