Anak nombor 2 yang suka menyakat



Tengoklah anak saya nombor 2 si anak solehah Aqilah ni u all... Tak padan dengan kecik, suka menyakat kakak dia tau.. Si kakak tu memang dah terkenal dengan suka menangis or merengek.. Setiap malam sebelum tidur, Alisha akan kemas segala barang yang mereka dua beradik sepahkan ke tempat asal.. Aqilah pun tolong gak sikit2..  Tapi time dalam gambar ni, keluar dah idea nakal Aqilah tu haa.. Kakak dia nak letak tikar ABC tu dekat tempat asal, datang Aqilah, sengaja pergi duduk atas tikar.. Si kakak apa lagi, terus lah menangis.. Alahaiii bukannya nak g tarik tikar tu ke, nak g pujuk Aqilah suruh bangun ke.. tapi dia menangis.. Elok sangatlah mereka berkolaborasi ni, sorang suka menangis sorang suka menyakat...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku.Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

{ 27 comments.. read them below or add one }

azizah :) azizah :) February 27, 2014
aqilah tahu kakak dia cembeng tu yg lagi menyakat..hehe cumel betul!
Rizziela Rizziela February 27, 2014
sama mcm 2nd son sy tu...suka menyakat abang dgn adik..bila orang dah nagis..dia dgn muka selamba bangun buat tak tau
izan mama mia izan mama mia February 27, 2014
hye assalamualaikum..
singgah rumah baru ina...berseri seri nampaknya....

ehehehhe.. aqilah.. suka menyakat ye... cam comel je... alisya baiknye tak melawan...
aznor ibrahim aznor ibrahim February 27, 2014
alahai sian la kakak tu..slalunye no 2 ni memang kuat mneyakat la rasenye kak..hehe
lizz lizz February 27, 2014
amboi biler dua2 berkolaborasi barula meriah ina...hehe..
sedih sungguh nengok alisha tu...
Sya Nadia Sya Nadia February 27, 2014
betul kak Ina..anak kedua mmg suka mnyakat..sy masa jga budak dulu phm sgt la mcm ni..hehe..adik sy pun mcm tu,sampai skrg pun masih lg, pdhal dah kawen tu..kihkihkih
arina abdul rahman arina abdul rahman February 27, 2014
olololo.. comel jer.. kakak manja kemain.. heheh
Fiza Rahman Fiza Rahman February 27, 2014
Hehehe...mcm Kimi ngan qahirah gak ni. Anak dara tu suka menyakat abg dia.
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin February 27, 2014
Haha skurangnya mereka tak bergaduh. Alisha mmg suka beralah ye :)
Nida Mohd Nida Mohd February 27, 2014
kelakar la Aqilah..mesti comel je muka dia ms dia sakat kakak dia tu..makin besar makin panjang akal anak2 ni..hihihi
lynn kamarul lynn kamarul February 27, 2014
hehe kak long oh kak long.. comel je Alisha nangis
Allene Allene February 27, 2014
kakak mgalah...dgn adik.
- AZIE - - AZIE - February 27, 2014
ehh adik pulak yg menyakat yer hihihihi..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 27, 2014
salam k.ina..
hhiihi.. ade sje yg dibuatnye.. :p
Maria Firdz Maria Firdz February 27, 2014
Hehe... Mcm2 keletah dia beradik.. Secocok betul ea..
Maria Firdz Maria Firdz February 27, 2014
Hehe... Mcm2 keletah dia beradik.. Secocok betul ea..
syawalsimpsons syawalsimpsons February 28, 2014
alahai kesiannya dek alisha ni..kikikii
Deqla Manjew Deqla Manjew February 28, 2014
amboii ... nakalnya aqilah.. babab muntot tu kang.. heee
tifa anvar tifa anvar February 28, 2014
anak yg dijaga oleh ibubapa sjk lahir kurang sikit daya saing dan fight-back. Kira alisya ni x suka kasar2 lah lmah lmbut gitu
sal ya sal ya February 28, 2014
Memang anak no 2 suka menyakat la ina.
shasha yacob shasha yacob March 01, 2014
Hahahahaha, ada ada aje lah aqila nih, muka alishaa dah nampak iras iras kak ina lah hihi comel.
Nadia Johari Nadia Johari March 01, 2014
lor kakak kuat nanagis ye..haha..adik nakal betul usik akak
ayut ayut March 02, 2014
Hahaha..kak ina plak jd pgadil yer.sesuai bnor dh tu... ;)
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN March 02, 2014
heheh aqilah2,,suke ye die mnyakat kakak die tu,,bagus alisha tak melawan die,heheh sweet lah budak2 ni tau
Lynn Damya Lynn Damya March 03, 2014
hahaha kelakarnya, mcm tu pon dia boleh menangis ye?? lembut hati sgt ni, mudah tersentuh..hehe