Beramal dengan Telekung Project

U all pernah tak pergi surau dekat Shopping Complex or mana2, bila u all nak guna telekung, telekung tu berbau.. Saya rasa u all mesti ada pengalaman camni walaupun sekali kan... Dulukan pernah ada cerita pasal TELEKUNG PROJECT... U all mesti tahu pasal TELEKUNG PROJECT ni kan.. TELEKUNG PROJECT ni ditubuhkan oleh Puan Norazila, idea tercetus melalui anaknya Sofea yang pada masa tu baru berumur 7 tahun.. Sofea ni kira macam bertanyalah dekat Puan Norazila kenapa telekung di surau kotor yang akhirnya Puan Norazila ambik keputusan untuk mengambil telekung yang ada di mana2 surau2 pastu bawak balik basuh dekat rumah.. tapi dalam masa yang sama, beliau gantikan telekung lain di surau tersebut... 

Banyak pahala kan... kita memudahkan kerja orang.. Saya nak mengajak u all beramal dengan TELEKUNG PROJECT ni.. Kalau u all rasa u all tak mampu sebab kekangan masa untuk cuci telekung2 yang terdapat di surau.. U all boleh beramal dengan SEDEKAHKAN TELEKUNG kepada TELEKUNG PROJECT... Nanti mereka akan letak telekung2 pemberian u all tu di surau.. Ya Allah.. besar pahala kita tu u all.. Selagi orang guna telekung kita tu, selagi tu kita dapat pahala walaupun kita dah takda... Tak semestinya nak kene sedekah banyak2, sehelai pun dah mencukupi.. asalkan kita ikhlas..

Kalau u all rasa u all tak sempat nak beli telekung, u all boleh bank in duit dekat TELEKUNG PROJECT, bagitahu je u all nak beli takda masa.. so, duit tu u all sedekah untuk kegunaan beli telekung untuk diwakafkan... Mungkin kita boleh tanam azam setiap tahun nak sedekah sehelai telekung.. InsyaAllah Tuhan akan permudahkan niat kita tu.. Walaupun kita hanya niat je dalam hati, tu pun dah baik.. sebab bila kita dah ada niat, kita pasti akan usaha lakukannya... Amal ni pun dikira "saham" jugak untuk kita... Moga setiap amalan yang kita lakukan di muka bumi ni akan dapat keberkatan.. InsyaAllah

FANPAGE TELEKUNG PROJECT

Klik link di atas untuk tahu lebih lanjut.. U all pun boleh google jugak pasal ni.. Dah banyak jugak tempat yang mewujudkan TELEKUNG PROJECT ni.. maybe di tempat u all jugak ada kan

P/s : Ini bukan entry berbayar
     "Ya Allah... Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau                              kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku.."                       "Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w..." 

{ 17 comments.. read them below or add one }

Sheila Salim Sheila Salim February 18, 2014
Assalamualaikum kak intan, sheila pernah dengar. thanks beri link. in shaa Allah, senang kita semua nak bersedekah ~~~
QasehnyaRania QasehnyaRania February 18, 2014
a’aaa. pernah dgr pasai ni.
thanks ina berkongsi.
mudah mudahan amalan kita diterima aamiin
Mimi Azirah Mimi Azirah February 18, 2014
ya Allah mulianya hati hamba Allah nih..
syawalsimpsons syawalsimpsons February 18, 2014
projek amal yang baik tau...
Deqla Manjew Deqla Manjew February 18, 2014
byk tu pahala kita dpt kan.. alhamdulillah.. bgsnya pn Norazila tu..kita sendiri pun x pernah terpikir idea mcm beliau..
Sya Nadia Sya Nadia February 18, 2014
saya pernah jumpa dorg buat ni kat kuantan prade..memang nak sangat join..tp balik rumah lupa lah pulak..insya Allah..nanti nak juga sumbangkan sesuatu..doa2kan supaya dipermudahkan ye kak ina...
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah February 18, 2014
semoga yang melakukan kerja amal camne diberi keberkatan hidup Aamiin ^^ dan Aamiin juga untuk doa akak di atas ^^
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 18, 2014
salam k.ina..

alhamdulillah..tenkiu for info..
cma kat surau tempat keja ni je lap un rajin kutip n cuci..huhu
tifa anvar tifa anvar February 18, 2014
insyaALLAH semga segalanya dipermudahkan Allah
Mama Safiy Arfan Mama Safiy Arfan February 18, 2014
InshaAllah jika berkesempatan nak join jgk
Ahmad Zu Mal Md Rayi Ahmad Zu Mal Md Rayi February 19, 2014
Menarik juga Telekung Project nie ;)
shahdiana shahdiana February 19, 2014
bagus aktiviti macam ni kan...semoga ada rezeki yana untuk sertainya...
Ibu Lala Ibu Lala February 19, 2014
Nak tau jugak apakah telekung project. Nti akk tgk link tu.
Puan Kutu Puan Kutu February 19, 2014
ina warwarkan benda ni kt blog pun dah kira ada juga bahagaian sahamnya tu.Alhamdulillah selamat beramal
Fiza Rahman Fiza Rahman February 20, 2014
Thanks for the info ina.
azizah :) azizah :) February 20, 2014
bagusnya amal macam ni kan.. dapat jugak pahala