Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Makan2. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Makan2. Papar semua catatan

KFC Golden Wrap Chicken

Akhirnya dapat jugak saya merasa KFC Golden wrap Chicken... Siap dah 2 kali makan.. hihii


Yang pertama, saya beli dekat KFC Sungai Petani.. Pertama kali makan tu memang sedaplah... Dia memang berminyak sikit tapi minyak ayam.. normallah kan...


Jagung & cendawan tu memang sedap.. ayam pun sedap... rempah ratus tu rasa cukup lengkap semuanya... (",) Betapa sedapnya saya rasa KFC Golden Wrap Chicken ni, sampai ke baru ni, masa dekat R & R bukit merah, saya beli lagi.. Tapi yang pelik tu, nape dia rasa tak sama dengan yang saya beli sebelum ni yer... Yang ni pun sedap cuma macam terlebih pedas & rasa rempah ratus dia tu kurang umpphhh....

Saya nak tanya u all, kalau restoran francais camni, dorang masak, bukan ke sukatan masakan dorang memang dah sama setiap restoran... ke tak ek?.. sama gak macam ayam goreng KFC... saya rasa dekat KFC Sungai Siput, ayam goreng dia memang sedap.. tapi rasa KFC lain yang saya pernah try, tak pulak sesedap KFC Sungai Siput...

Kekenyangan makan beger besar... hihii

Dari tahun lepas lagi saya duk tingin nak makan beger yang daging begernya tebal tu.. tapi tak dapat2.. hahhah.. So, masa saya balik Parit Buntar minggu lepas, saya suruhlah my dear beli beger besau tu... (",)


My dear beli yang double... Ingat ke, beger ni nak lah kongsi dengan my dear & adik ipar... tapi nan adooo... Saya kene makan sorang2.. orang lain sekadar cubit2 manja ja.. dorang tak nak pulak.. 


Makan setingkat pun dah rasa kenyang... 2 tingkat apatah lagi.. hehhe.. Last2 saya simpan lagi setingkat tu untuk breakfast keesokannya... muahhaha


Ohya, rasa dia bagi saya sedap jugak.. Sos tu je yang sedap.. daging dia tu biasa je... sampai saya rasa lagi sedap daging ramly.. hihii.. opsttt atau pun sebenarnya sedap tapi sebab saya yang dah kenyang kot time tu... kalau lapar, maybe saya akan kata sedap sangat kot... ekkekek

Saya memang suka makan kek (^_^)

Saya memang sangat2 suka makan kek.. TAPI, saya tak suka kek fondant or kek yang biasa tu.. alaa yang krim dia tu manis & melekat2 kat tangan sampai susah nak cuci.. (",).. Yang fresh cream saya suka.. tak manis sangat.. (",) Normally, kalau sepotong kek, memang tak cukuplah untuk saya.. hahahah Sebab tu, kalau nak beli kek, saya suka beli sebijik terus.. tapi yang saiz kecik la... (",)


Sekarang ni, saya nak keluar rumah, memanglah susah.. my dear taknak bawak... hahhahah.. bukan pe u all, aqilah kecik lagi.. nak menyusu pun susah.. so, my dear keluar bertemankan alisha je la selalu.. (",).. Nak dijadikan cerita, saya tingin nak makan kek, so, saya suruhlah my dear beli... macam biasalah, kek pilihan kami dekat King's.. SEDAP SUNGGUH!!.. Tak tahulah apa nama kek ni.. tapi memang sedap...


U all bayanglah, my dear jenis yang tak suka kek pun boleh makan banyak.. hihii.. Si Alisha tu pulak, dia duk kutip coklat keras yang duk terpacak atas kek tu.. hihiii.. Haihhh, cite kat u all pasal kek, terus rasa nak makan lagi.. terliur pulak nampak kek ni.. heheh


Hajat tercapai... KFC ZINGER DOUBLE DOWN.. (^_^)

Saya kan, teringin sangat nak makan KFC ZINGER DOUBLE DOWN.. Dalam iklan tu nampak macam sedap sungguh... saja je nak menggoda mak buyung ni tau..hihi.. Baru2 ni, apa lagi, terus offer my dear pergi KFC... Nasib baik my dear berminat dengan offer saya tu.. heheh


Dapatlah saya makan akhirnya... memang sedap pun u all.. tapi tak tau lah pulak kot2 sedap disebabkan saya lapar tahap gaban kan.. muahhaha


Tengok keju tu.. menggoda tak???.. adehhh.. sedapnya.. teringat2 lah pulak... hihi

Ohya, untuk pengetahuan u all, actually, kami pergi makan KFC ni, saya guna duit yang saya dapat ketika buat entry sponsored LastminuteKupon baru2 ni... Memang niat saya nak guna duit hasil berblog ni untuk anak2 saya je... Tapi tu la u all, tiba2 baru ni saya terpikir, duit hasil berblog, saya tak pernah guna lagi untuk diri sendiri or my dear.. so, saya rasa tak salah, jika buat pertama kalinya saya nak berkongsi duit ni dengan my dear.. yela, bil broadband ke, elektrik ke, my dear yang bayar.. so, ambiklah duit tu sikit untuk belanja tekak kami berdua... lebih2 lagi tekak saya ni... muahhahhah... Takpa alisha sayang... duit ibu berblog ni masih ada lagi untuk alisha & adik.. ibu guna RM 35 je.. (^_^)


Meh jamu mata meh... (^_^)

Ni entry yang saya peram dari bulan lepas lagi... Terlupa nak publish.. hahahha... Masa balik Chemor hari tu, My mum ajak kami pergi makan dekat MALIKA SABA RESTAURANT, Arabian Food dekat Ipoh... Saya & my dear memang sukalah.. sebab dapat makan kambing.. hihi

First time kami pergi MALIKA SABA RESTAURANT, bagi saya makanan dekat sini memang sedap yang amatlah... Memang ada ciri2 arab.. pekerja dia pun arab.. nak order kena cakap omputeh.. hihi... Siap pasang lagu Arab lagi tau... (",)


Ni antara menu yang ada di MALIKA SABA RESTAURANT


Ni nasi my dear punya, LAMB MANDY.. RM 20


LAMB HANEETH ni pulak my mum & my dad punya... mereka kongsi berdua... RM 15(",)


Nampak tak roti tu... besar tau u all.. sekeping boleh makan ramai2.. saya makan cicah dengan gula... hihii... saja suka2 cicah gula.. sedap... (",).. *Adik saya tu pun sibuk jugak nak bergambar.. hehehhe


Haaa kasi zoom sikit... besar kan roti tu... (",)


Yang ni saya punya... LAMB KEBAB.. Lupa harga dia berapa, tapi belas2 la...


Yang ni pun LAMB KEBAB jugak tapi rasanya yang GRILL.. Adik saya punya... Harga pun belas2 jugak.. (",)


Inilah hasilnya selepas makan... Semua licin kecuali sayur kobis yang berlambak2 dalam bekas kebab saya & adik saya... (",) Ohya, alisha makan apa??.. Dia tak makan sebab dia merajuk.. ahhahha.. Air TROPICANA tu je dia punya.. hihii.. Nanti saya story pasal alisha merajuk ni.. (",) 

Total kami dinner malam tu tak mahal sangat.. tak sampai RM 100 pun.. Kalau tak silap RM 92 or RM 96.. dah lupa, maklumlah, lama sangat peram entry.. hihi

P/s : Mozilla saya ada masalah untuk tengok gambar tu yang tiba2 dekat entry laksa saya tak pasal2 ada gambar nasi arab... Nasib ramai yang tegur... baru saya perasan.. hihii... Emmmm bila guna google chrome baru ok.. (",)

Laksa Telur Goreng...


Dah lama saya teringin nak makan laksa dekat kedai laksa pokok limau ni... tapi tu la, setiap kali lalu, tak pernah berhenti.. tengok je.. hehehh... Tapi masa balik dari Chemor hari tu, kami singgah lah kedai ni... Ohya, kedai ni dekat Kuala Kangsar, Perak...

Saya order Laksa + telur goreng.. tu pun sebab teringat adik ipar saya cakap sedap... tu yang try... (",) Emmmm bagi saya biasa2 je... tapi tu la, lain orang lain citarasa kan... saya ni maybe sebab tengah pregnant kot.. yela, tak mustahil ada je benda yang tak kene dengan tekak saya kan.. hihii

Ni first time saya makan letak telur goreng... so, sedikit berminyak, maybe sebab telur tu serap banyak minyak kot.. so, lain kali, jika saya singgah lagi, saya akan order laksa telur rebus je la.. ehhehe... 


Thank You so Much My Dear..!! (^_^)

Saya nak ucapkan TERIMA KASIH sangat2 dekat my dear.. sebabnya sentiasa tunaikan hajat saya.. hihii... Hari Sabtu baru ni, malam tu, saya ajaklah my dear keluar.. sebab nak beli pizza... maklumlah, dah teringin nak makan... tak menahan blogwalking asyik nampak pizza je.. muahhahah

So, malam tu, sebelum kami pergi pizza, kami pergi Tesco dulu, sekali keluar dari Tesco, dah pukul 10:30 malam.. My dear cakap pizza hut dah tutup.. mana nak cari.. huwaaaa... kecewa sungguh time tu + dalam hati duk pikir, nape lah tak pergi beli pizza dulu baru pergi Tesco..

Tapi demi menjaga hati saya, my dear tetap bawak saya pergi Centre Square.. tapi sayang seribu kali sayang... semua kedai dah tutup.. adehhh.... Last2 saya tanyalah pekerja McD, dekat mana lagi ada pizza hut, dia cakap dekat Village Mall.. So, apa lagi.. my dear terus drive pergi Village Mall.. Alhamdulillah.. nak jadi rezeki saya jugak, Pizza Hut dekat Village Mall masih terima order.. tu pun saya sorang je + bawak balik.. pintu pizza pun dah tutup.. hihii   



Saya order PIZZA SUPER SUPRIME saiz REGULAR... RM21... Tak payah kene tax.. heheh.. Rezeki betoi kan.. siap tax pun tak kena.. muahhahah


Kasi u all telan air liur melihat betapa 'bergetah'nya pizza yang saya beli ni.. muahhahah.. Sampai rumah terus makan.. takda nak simpan2 barang dulu.. ngap dulu yang penting.. hihii.. Kali ni, saya makan 4 keping, my dear makan 2 keping... hihii.. My dear pun tak tahan tengok pizza yang 'bergetah' ni.. hahahhahha


Anak dara saya pun makan jugak.. hihii


Opsttt jangan terpedaya.. sebab alisha tu aksi je lebih.. makannya semulut je.. hehhe.. Apa2 pun, SAYA RASA PUAS YANG AMAT SEBAB DAPAT MAKAN PIZZA PANAS @ 4 KEPING SEKALI HADAP..hihii... 

Terima kasih ye sayang... sebab susah payah carikan jugak pizza ni malam tu, walaupun pizza hut dah tutup.. hehehhe

P/s : Pizza Hut ni guna cheese apa atas pizza yer... Saya buat pizza takda pulak nak 'bergetah' macam pizza hut punya walaupun saya dah letak cheese berlambak2...hihii


Alisha yang kuat... hihii

Alisha memang kuat.. Kuat menahan kepedasan.. muahhahhahha.. Semalam saya makan bihun tomyam.. si anak saya ni pun sibuk jugaklah nak makan.. Saya kata pedas.. Tapi apa alisha kisah.. Dia memang jenis suka pedas.. hihii... Ohya, nak baca story alisha makan sambal belacan sampai keluar air mata tak??.. KLIK SINI (",)


Tengoklah tu, bukan main berselera lagi alisha makan tanpa mempedulikan kepedasan bihun tomyam tu.. (",)


Tu dia... sampai merah bibir2.. hihi


Bukan setakat bibir merah... siap sampai gatai kepala lagi... hahhahahha


Last2 minta air... hahhahha... Kalau u all nak tahu, bila abah dia nak rasa sikit bihun tomyam tu, alisha boleh cakap "Pedas.. pedas..".. Konon tak nak bagi abah dia makan lah.. padahal dia nak makan sengsorang... muahhahhahha

Lagi satu, ketika time saya yang makan pulak, dia boleh suruh saya cepat2 berhenti.. dia nak makan pulak... Alahaiii anak... hahhahhah


Saya ingat lepas minum air, dia tak nak makan dah.. Rupanya.. tidak sama sekali tidak... Dia boleh sambung lagi makan... hahhahhahha

Hajat tercapai jugak akhirnya... (",)


Hajat nak makan pulut durian je pun... hihiii... Saya bukan makan sangat pulut durian ni sebenarnya... tapi entah macamana sekarang ni saya rasa macam pulut durian ni sedap sangat... Terbayang2 nak makan... Hari Isnin baru ni, ada pasar malam dekat taman rumah saya ni... so suruh la my dear pergi beli.. tapi sayangnya... takda orang jual... Sedih je rasa... huhuuu

Tapi keesokannya hari Selasa, my dear balik kerja, bawak balik pulut durian.. hihii... My dear pergi cari dekat pasar malam dekat taman lain... (",).. Ni yang saya sayang sangat dekat my dear ni.. selalu menunaikan hajat saya.. muahahahaaa.. Apa2 pun, saya puas dapat makan pulut durian.. Minggu depan & depan & depan lagi.. nak makan lagi tau dear.... kikikiii

P/s : Hari ni balik Chemor... Ohya, harap2 adalah meja ABC dekat Mydin... (",)

Gaya Alisha makan beger hasil tangan ibu dia.. ekekeke

eKelmarin saya buat beger.. Alaaa bukan guna roti beger pun.. guna roti gardenia je pun.. kikikii.. Maklumlah.. time tu pose.. semua yang terlintas kat fikiran, semua rasa nak makan.. so, kalau dah teringin tu.. sendiri kene masaklah kan.. ekekkeke... Saya letak bahan bukan main banyak.. sampai alisha nak makan pun susah... hahahha


Tengoklah gaya alisha makan tu.. nak pegang roti tak dapat.. so, pegang piring.. bijak.. bijak.. muahhahhah


Yang lagi kesian tu.. keluasan alisha menganga mulut, hanya muat untuk roti... segala benda alah lain, tak muat... hahahaaa... terpaksalah saya cubit2 suap dekat alisha (",).. Saya buat beger ni bukan main beria lagi, siap letak daging beger + telur sebijik + keju 2 keping + tomato + bawang + kacang panggang + sos cili + mayonis... tu diaaaa... kalah kat kedai depan rumah... hihii

Bubur sagu kuah susu lagi sedap rupanya.. (^_^)

Kuah penuh mangkuk saya letak.. hehehe

Sebelum ni saya pernah buat bubur sagu tapi tak menjadi.. hahhah... second time buat baru menjadi.. tapi masa tu buat bubur sagu kuah santan... Time ni, seronoklah jugak sebab dah menjadi.. (",).. TAPI third time ni lagi rasa seronok sebab menjadi + SEDAP... hahhah.. *Sekali sekala memuji diri sendiri.. kikikikii..

Bagi saya, Bubur sagu kuah susu ni lagi sedaplah dari kuah santan... sampai 3 mangkuk sekali saya hadap... adehhhhh... Tak menahan, sekarang ni makan banyak betoi saya.. semalam je, sekali hadap 3 keping roti canai + semangkuk tomyam campur... so, macamanalah sebulan tak naik sampai 2 kilo.. tak pasal2 nurse tulis berat guna pen dakwat merah... hehhehheh *tapi saya tak kisah.. kui kui kui

Cara buat bubur sagu ni sangat senang.. Mula2 kita rendam sagu hingga kembang lepas tu kita basuh sagu & masak sagu yang dah dicampur air sampai kembang... lepas tu, masuklah dalam bekas.. bila dah tak panas sangat, masukkan dalam peti ais.. (",).. Untuk KUAH PULAK... Masukkan susu cair + air + gula Melaka + gula pasir + esen vanila ke dalam periuk... bila gula dah cair, masukkan sedikit tepung jagung yang dah dibancuh dengan air... (untuk memekatkan kuah...).. Bila kuah dah sejuk, satukan sagu + kuah... Ohya, saya masukkan sagu + kuah yang dah disatukan tu dalam peti ais.. biar jadi sejuk.. sebab saya suka makan sejuk2.. sedapnya.... hihii...

P/s : Hari ni baru berkesempatan untuk bw.. so, nantikan kehadiran saya.. heheh


Macamana nak buat donut yang "liat2" ni yer...?


Saya memang penggemar DONUT tapi bukan donut yang macam orang lain suka tu... Saya suka donut yang jenis kulit 'berkedut2' macam gambar dekat atas ni.. Tapi nak jumpa donut macam ni... MasyaAllah.. susah betoi.. bertahun dah saya tak jumpa.. akhirnya, hari isnin baru ni saya jumpa kembali.. Saya beli 2 ketoi.. seketoi RM1.80..  makan sorang2.. muahhahahhah..


Sangat puas dapat makan... U all tahu tak macamana nak buat donut macam ni yer..? Ini bukan donut yang biasa kita makan 3 ketoi RM1 tu tau.. yang biasa kita beli pagi2 tu, donut tu jenis gebu kan.. kulit dia pun licin je kan... bila makan, dekat luar macam keras tapi isi dalam lembut kan.. BUKAN DONUT TU TAU...


Donut yang ni lain... kulit & isi, sama2 lembut... Saya jumpa donut ni pun dekat kedai kek & roti.. kedai biasa2 je.. bukan yang jenis kedai kek glamer2 tu...


Donut ni, bila kita dah penyet dia, dia akan maintain penyet macam tu jugak.. dah tak naik2 semula.. (tengok gambo atas tu yang dah saya penyet sikit..).. Rasa dia "liat2"... kalu yang kita beli pagi2 tu, rasa dia gebu kan... tapi donut ni memang sedap.. apa bahan mereka letak yer..:?.. Eh, u all pernah makan or dapat imagine tak donut saya ni ek.. hihiii...

Alisha dah pandai 'curang'..

Hari ni memang sedikit bermasalah untuk saya blogwalking di siang hari sebab internet slow dah sampai tahap gaban... Saya hanya mampu buat entry je ni.. jenguk blog u all slow2 yer... Lagi satu, anak dara saya, alisha.. tiba2 je bangun tido, badan panas.. semalam dia muntah... emmm tak tahu kenapa... Apa2 pun harap alisha akan kembali sihat seperti biasa... (",)

Berbalik pada entry ni... Kalau sebelum ni, saya pernah bagitahu u all yang alisha memang suka dengan SOLIVITE kan... Baru2 ni ketika kami pergi Billion.. konon2 nak beli solivite lah dekat dia.. sekali bila dah sampai dekat area solivite tu, dia boleh taknak.. siap tepis2 tangan saya lagi... Rupa2nya alisha dah mula berkenan dekat YOGURT... hihii.. Oooo alisha dah curang dengan solivite yer... muahahhahha


Pada mulanya saya terpikir.. alisha saje2 je lah ambik yogurt tu, so, saya letak kembali yogurt tu dekat tempat asal.. last2 dia pot pet pot pet... Kalau macam tu gayanya, saya tahulah yang dia memang betoi2 nak yogurt..


Saya bajet alisha mesti tak habis makan punya.. yela, takkan alisha suka yogurt kot.. Orang besar pun tak semua suka... TAPI lagi sekali saya salah tafsir tentang alisha... Habis sebotol dia makan sorang2!!... Tekejut saya.. dia suka rupanya... kikikiii... Saya perasan, kalau alisha sendiri yang pilih apa yang dia nak, confirm habis.. kalau kami yang pilih, kadang2 tak berapa nak habis... (",)

Ternampak.. terpikir & terbeli...


Baru2 ni, masa balik kampung, kami singgah econsave sebab nak belikan solivite utuk alisha.. Sekali mata saya ni TERNAMPAK buah LAICI yang nampak sungguh gemuks + yurmm yurmm lazatnya... kikiikiii.. Dan2 time tu jugak hati saya boleh TERPIKIR.. "Kalau dapat makan.. alangkah lazatnya..."..

Tapi time tu, hati je lah TERPIKIR... tangan BELUM TERGERAK nak pergi ambik lagi.. muahhaha.. Kaki ni pulak, terus berjalan2 dalam econsave tu.. TAPI tu la, HATI ni tetap TERINGAT2 dekat BUAH LAICI tu.. Tibe2 hati terpikir lagi sekali.. "Kalu tak ambik rugi.. nanti TERBAYANG2 dalam kereta.. mulalah timbulnya alasan MENGIDAM.."

Habis je hati saya terpikir macam tu.. terus je kaki ni melangkah kembali ke arah buah laici tu.. Terus saya ambik 8 bijik.. hahahhah.. tak banyak.. 8 bijik je pun.. cuma RM1.70.. hahahhahha... nasib dekat kaunter tu bayar sekali dengan air alisha.. kalau buah laici saja, buat malu je.. muahhahhahah..

Puas hati dapat makan buah laici.. tapi paling banyak makan, dah tentulah alisha.. alisha ni semua buah dia suka.. janji ianya bergelar BUAH.. kikikikiii

Cara Alisha bagitahu kami suruh beli air SOLIVITE

Sebelum ni saya pernah bagitahu u all yang alisha ni suka minum air SOLIVITE kan... Selama ni dia akan beli jika nampak air tu ketika kami membeli belah je... Tapi sekarang, dah makin pandai u all....


Dia dah jumpa buku yang ada gambar botol air kegemaran dia tu... hihii.. Tapi dekat buku study alisha ni, air YAKULT... tapi alisha bukan tahu tu air yakult.. janji bentuk botol sama... hahahaa... U all bayanglah, alisha kan hari2 mengadap buku, so, kadang2 tu, dia sengaja ambik buku ni & terus belek ke muka surat HURUF Y & bagitahu kami "Nak nak" sambil tunjuk dekat gambar YAKULT... Alahaiiii cerdik betoi budak nih... selagi tak dapat, selagi tu "Nak nak".. hhiii

Saya tak sangka pulak yang alisha boleh cam botol air tu.. yela, sekadar lukisan je pun, bukannya gambar betoi... tu pun dia kenal.. hihii.. So, tadi my dear bagitahu, petang ni, dalam perjalanan balik kampung MIL, singgah kejap econsave... belikan SOLIVITE untuk alisha.... (^_^)

P/s : Pukul 4 petang nanti saya akan balik kampung.. so, semua entry lepas ni sampai pagi esok, auto publish tau.. jika sempat, saya balas kunjungan u all.. jika tak, esok petang baru balas jejak yer.. pe2 pun, bergantung pada keadaan semasa... (",)

Tiba2 teringat dekat cendol pulut..

Alahaiiii teringat dekat cendol pulut la pulak...bukan apa, cuaca panas2 camni.. dapat makan cendol.. rasa nyamannya tekak ni kan... hihii


Kalau saya order cendol.. mesti suruh letak pulut.. sedap.. lemak2 je rasa.. hehheh


Bukan saya sorang je kata sedap.. bukan saya sorang je suka makan cendol...



Anak dara saya pun suka tau... hehheheh.. setiap kali kami order mesti akan mintak bekas kosong, yela, sebab nak isi untuk alisha sekali.. kalau tak, berebut lah kami... ahhahhah

P/s : Sorry sangat2 belum dapat jenguk u all lagi... tapi jangan risau.. tetap terjah walaupun lambat... (",)

Baru terbayang2 nak makan.. sekali terus dapat.. hihii

Saya ada terbaca entry mama QS masak kek coklat kukus.. Dengan gambar kek tu yang nampak lembab2 je.. terus buat saya rasa, nak makan jugak... mulalah otak ni terpikir... kedai mana nak cari kek tu... *mengada2 kan saya.. pantang tengok, semua nak... kikikiii


Tapi tu la.. bila dah memang nak jadi rezeki saya tu kan.. 2 3 hari lepas tengok entry kek coklat kukus tu.. my dear balik rumah, bawak balik kek coklat lembab.. yahooo... Ohya, tapi bukan my dear beli, tapi boss dia yang kasi.. hehehhe


Rezeki kan... DIA gerakkan hati boss my dear untuk bagi kek tu dekat my dear... kira melalui orang tengah lah.. hihii.. Opsstt macam biasa, alisha & my dear bukan makan sangat kek2 ni.. so, andaiannya dari 10 bahagian, 9 bahagian kek tu saya yang telan, 1 bahagian lagi, alisha kongsi dengan abah dia... kikikiii

Puas hati dapat makan.. baru terbayang2 nak cari kek ni dekat mana.. sekali rezeki.. terus sampai depan mata... Alhamdulillah... (",)



Itik Panggang Hj. Sharin Low Grand

Ketika kami balik rumah my parent sebelum ni, my mum belanja kami semua makan di Restoran Hj. Sharin Low Grand.. Ini adalah sebuah restoran cina muslim tau.. ada banyak cawangan.. yang dekat Ipoh ni, cawangan ketujuh.. Terletak di Persiaran Greenhill, Ipoh, Perak..


Selama ni kita susah nak cari itik panggang yang halal kan.. tapi lepas ni, jika u all nak makan, boleh je terjah ke restoran Hj. Sharin Low Grand... (",)


Antara menu2 yang terdapat di sana... Apa yang saya order pada hari tu, bagi saya semuanya sedap2.. hihii


Minuman kami order.. air tembikai laici, carrot susu, tembikai susu, teh & ipoh white coffe...

 RM45

Siakap asam steam.. tak menahan.. dalam gambar tu berasap lagi..hihii.. Sampai2 je dekat meja, terus saya ambik gambar..hehehh

 RM12

 Salted Egg Kwai Tsu Meow... Sangat2 sedap hokay..!! First time makan.. dia ala2 macam kacang buncis yang digoreng bertepung.. gitu lah kononnya.... hehhehe

RM15

 Seafood Tomyam Soup.... memang banyak sayur2.. biasa kalau saya order tempat lain, mesti yang banyak bawang.. hehehh

RM26

 Tadaaaa inilah itik panggang @ BBQ duck.. Ini pun first time makan.. sedap.. (",)


Hidangan kami pada malam tu.. (",)


Alisha yang makan dengan berseleranya.. hehhe


Tu diaaaaaaaaaa.... tak menahan tengok anak dara saya makan itik panggang.. hehhe... Anak saya ni, nasib baik jenis tak memilih.. semua dia sapu.. ikut ibu & abah dia la.. kami makan belut, dia pun makan belut, kami makan kambing, dia pun makan kambing.. selagi boleh makan, semua alisha makan.. hehhehe

Total keseluruhan makanan kami pada malam tu adalah RM131.00.. 5 orang.. campur alisha jadi 6 orang.. Tak rugi u all try.. memang sedap... dibuka pada 11 pagi hingga 11 malam... Jika ada antara u all teringin nak pergi & tak tahu dekat mana, boleh contact kedai tu yer.. nak buat tempahan pun boleh... (",) 05-5242472.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...