Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan

Tempat-tempat menarik di Malaysia yang harus dikunjungi

Tak lama lagi dah nak cuti sekolah.. So, time ni lah, kita as a parent ni sibuk2 duk pikir tempat mana yang menarik nak bawak anak2 bercuti kan... Bila lagi nak bawak anak jalan2 kan... sekali sekala ambik cuti bawak anak2 g tempat2 yang menarik, mesti mereka suka... Macam saya masa kecik2 dulu la, time cuti sekolah adalah time yang ditunggu2 sebab boleh g jalan2.. hihii.. Saya nak bagi idea dekat u all antara tempat yang u all patut bawak anak2 u all g bercuti...

TAMAN RAMA-RAMA PULAU PINANG


Actually kami dah pergi Taman rama2 ni dah lama, tahun 2011.. saja nak update sebab nak bagi idea dekat u all... (",) Taman Rama-rama ni terletak di Teluk Bahang, terdapat lebih kurang 4000 rama-rama dari 120 spesies..


Rama-rama di sini, tersangatlah jinak.. duk bertebangan keliling kita je u all..


Geram je tengok sebab corak dekat badan rama-rama ni, alahaiiiii cantik2 sungguh..!! Berwarna warni..


Pemandangan di Taman rama-rama ni pun cantik..


Ohya, fokus Taman Rama-rama ni, mestilah rama2 kan.. tapi selain dari rama-rama, binatang lain pun ada terselit jugak seprti ular, kala jengking, ikan & lain2 lagi.. cuma tak sebanyak rama-ramalah kan... Taman rama-rama ni pun, takdalah luas mana pun.. kira takdalah penat anak u all nak berjalan.. (",)


Anak2 u all confirm teruja bila datang ke Taman rama-rama ni.. tengoklah tu, masa kami pergi dulu, siap ada rombongan dari kanak-kanak sekolah tadika .. Haa pasal tiket, lupa nak gtau.. nak masuk Taman Rama-rama ni kene bayar tau.. Untuk dewasa yang mempunyai kad pengenalan RM18, kanak-kanak bermula umur 4 tahun hingga 12 tahun rm10.. bawah 4 tahun free.. tapi kalau takda kad pengenalan, bayaran dikenakan RM27 untuk dewasa & RM15 untuk kanak-kanak..

Jika nak tengok lebih banyak gambar di Taman Rama-rama, boleh KLIK SINI or SINI

ZOO TAIPING, PERAK

Perak,Zoo Taiping

Bila sebut je zoo, anak2 confirm suka punyalah.. banyak binatang yang mereka boleh tengok... Saya sendiri rasa tak sabar nak bawak Aqilah pergi lagi sekali ke zoo.. maklumlah, masa dia g zoo sebelum ni, umur dia baru beberapa bulan.. so, tak reti lagi nak tengok2 binatang ni kan.. sekarang dah besar sikit, nampak semut ke nampak cicak ke, tu pun dah riuh serumah dia bagitahu... muahahhaha


Zoo yang saya nak kenalkan dekat u all adalah Zoo Taiping.. Untuk pengetahuan u all, Zoo Taiping adalah Zoo tertua di Malaysia & zoo yang pertama memperkenalkan Night Safari.. Eh, tau tak night safari tu apa?? Night safari tu kira macam kita masuk tengok binatang di waktu malam la.. tengok apa aktiviti binatang2 ni di waktu malam... So, itu yang menyebabkan u all patut bawak anak ke zoo taiping.. tak dapat melawat malam, g melawat siang2 hari...


Selain dari anak2 kita suka tengok binatang2 ni semua, anak2 kita pun boleh belajar jugak mengenali binatang secara "face to face" gitu...


Ohya, dalam zoo ni jugak, kalau u all malas nak jalan kaki tengok binatang2 ni semua, u all boleh jugak naik keretapi mini.. Nanti pemandu yang bawak keretapi tu akan pusing satu zoo ni sambil2 tu, dia akan jadi "pemandu pelancong".. dia akan ceritakan pasal bintang2 tu dekat u all.. Tapi kami tak naik pun keretapi mini tu, sanggup jalan kaki, kata nak tengok binatang tu puas2 kan.. hihii... Haa lupa lak, keretapi mini tu kene bayar tau, tak pasti berapa RM..


Kalau nak masuk zoo ni, dah tentulah kene ada tiket kan... untuk dewasa @ 13 tahun ke atas RM16, untuk kanak2 @ 3 hingga 12 tahun & warga emas @ 60 tahun ke atas RM8.. itu untuk masuk biasa tau.. tapi kalau nak masuk night safari, harga dia lain plak.. untuk dewasa RM20 manakala kanak2 & warga emas RM10..

Ini baru 2 tempat menarik yang saya kongsi dengan u all, actually terlalu banyak tempat2 menarik yang u all boleh bawak anak2 g melawat time cuti sekolah ni... Kalau u all nak tengok tempat2 lain yang saya maksudkan tu, u all boleh g tengok dekat website VIRTUAL MALAYSIA... Confirm idea u all akan datang tanpa henti untuk bawak anak2 bercuti... (",) Anak2 happy, kita pun akan happy.. takda yang lebih menggembirakan kita bila melihat anugerah terindah kita tu seronok dapat jalan2 meluangkan masa berkualiti dengan kita as a parent yang selama ni sibuk dengan kerjaya masing2.. InsyaAllah.. (",)

Dapatkan ESP Shaklee sepanjang Mac 2014


As Salam.

Bulan MAC adalah bulan istimewa untuk ESP Shaklee. 

Mesti ramai yang teruja kan?
Sebabnya ESP adalah produk paling hot.
Nak sihat... nak cantik... in shaa Allah ESP dapat membantu.

Anda boleh dapatkan ESP dan semua produk Shaklee daripada Kak Ayu Rashid.

Bila contact Kak Ayu nanti, jangan lupa maklumkan anda adalah pembaca Blog Intan Berlian. Mungkin ada sesuatu yang istimewa dari Kak Ayu?

Consultation PERCUMA juga akan diberikan.

So, jangan segan untuk hubungi Kak Ayu. 

Tel/Whatsapp: 013-255 0727
Email: rahayu4179@gmail.com



Siapa Memerlukan ESP?


1. Individu yang sibuk.
ESP membantu memberi tenaga berpanjangan serta badan lebih sihat dan cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan.
Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama serta tenaga berpanjangan.

3. Ibu-ibu yang menyusukan anak.
Membantu membanyakkan dan mengekalkan bekalan susu. Pastikan anda meminum air yang mencukupi dan proses pengepaman dan pemberian susu kepada anak adalah secara konsisten.

4. Pesakit kencing manis.
ESP mengandungi indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka.
Keanjalan kulit dan payudara! Juga membantu menjadikan kulit berseri, tidak kusam, memudarkan pigmentasi, merawat jerawat dan masalah kulit. Minumlah secara konsisten, in shaa Allah ESP dapat membuatkan anda tersenyum lebar di depan cermin :)

6. Untuk Kaum lelaki
Untuk tenaga, mengekalkan kesihatan, tenaga berpanjangan, dan membantu melindungi daripada sakit jantung, tekanan darah tinggi dan kanser prostat. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati!

7.Pelajar 
Pelajar juga memerlukan tenaga dan khasiat kerana mereka juga turut terdedah kepada tekanan dan pemakanan yang tidak seimbang contohnya fast food. ESP dapat dijadikan sarapan dan makanan tambahan untuk kecerdasan dan energy booster.

8. Individu yg baru lepas pembedahan/ bersalin/ kemalangan.
ESP membantu proses pemulihan sel-sel badan serta mengatasi masalah tekanan darah rendah. Penyembuhan luka juga dapat dipercepatkan dengan pengambilan ESP.

9. Pasangan yang inginkan Zuriat
ESP memulihara kesihatan dalaman serta menyediakan diri dgn tenaga dan kesihatan optimum. Ia membantu membaikpulih sel-sel tubuh untuk memperbaiki kesuburan.*Selebihnya, kita serahkan pada Allah Taala, kerana zuriat adalah rezeki yang dikurniakan olehNya. 

10.Wanita yang mengalami PMS/Senggugut
Apabila wanita mengalami PMS/Senggugut, selalunya mereka dalam keadaan tertekan, lemah dan tidak bertenaga. ESP membantu meredakan gejala-gejala tersebut.

11. Individu yang Inginkan Kesihatan yang Optimum 
Sistem imun dan pertahanan tubuh adalah penting untuk mengekalkan kesihatan. ESP membantu anda mengekalkan kesihatan kerana ia bertindak di peringkat SEL badan.

12. Pesakit gastrik / Migrain
ESP membantu meringankan simptom ini sedikit demi sedikit.


Pesanan dari IntaNBerliaN : 

U all bukan je boleh dapatkan ESP Shaklee ni je dari Kak Ayu tau, tapi u all boleh beli apa2 je produk keluaran Shaklee ni dari Kak Ayu... Jangan risau yer sayang-sayang.. Kak Ayu ni Shaklee Independent Distributor yang sah yer... Ni no ID Kak Ayu 889942.. So, bila u all beli produk Shaklee dengan Kak Ayu, automatik u all akan dapat consultation dari Kak Ayu.. Tapi kalau beli dari Kak Ayu, u all inform la yang u all tu pembaca blog IntaNBerliaN, mana tau kot2 kak Ayu nak bagi something kat u all ke.. (^_^).. 

Btw, produk Shaklee ni memang dah tersohor dekat pasaran, so, rasanya saya tak perlu gtau lebih2 pasal kebaikan produk Shaklee, confirm u all dah tahu kan... Cuma u all perlu cari Shaklee Independent Distributor yang the best.. yang ada di saat u all memerlukan bantuan nasihat... Salah sorang yang the best tu, Kak Ayu la... InsyaAllah, layanan tip top yang u all akan dapat dari hasil "kerjasama" u all dengan Kak Ayu... 

So, apa lagi sayang-sayang.. ringankan jari jemari tu untuk contact Kak Ayu.. Dapatkan ESP Shaklee sementara tengah ada offer ni.. Apa salahnya beli banyak2, boleh buat stok.. kata tengah promosi kan.. Kalau tak pun, u all berpakat je dengan rakan2.. beli 6 percuma 1.. bukan ke tawaran hebakkkk tu namanya, siap percuma satu.. tapi kalau tak nak beli banyak, beli satu pun boleh je.. (",)

Testimoni selepas seminggu guna Aylamyra Purifying & Scar Serum


U all pernah dengar pasal AylaMyra tak?.. Secara peribadinya, saya sendiri baru mengenali AylaMyra.. AylaMyra adalah salah satu jenama produk kecantikan yang dilancarkan pada tahun 2011.. AylaMyra ni berkesan & berkualiti serta selamat digunakan.. Aylamyra ni mengutamakan kesucian dalam memilih sumber bahan, dengan kata lain, ianya halal & berdaftar dengan kementerian.. Ohya, produk AylaMyra buatan Malaysia yer.. HQ AylaMyra ni terletak di Pandan Indah. Untuk pengetahuan u all, AylaMyra telah mengeluarkan sebanyak 29 produk kecantikan.. Banyakkan u all.. sampai 29 produk, saya baru try 1 produk.. hihi


Inilah produk AylaMyra yang saya dah guna.. AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM.. Fungsi produk ni adalah untuk menghilangkan jerawat, mengembalikan saiz pori-pori ke tahap normal, mencegah dan menghilangkan parut, mengurangkan jeragat & mengurangkan kesan kilat kulit berminyak... Ini fungsi AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM yang telah dinyatakan.. Tapi bagaimana pulak bila saya dah guna, adakah betul seperti yang dinyatakan? Nak tahu, jom baca testimoni dari saya pulak.. (",)

Abaikan mata yang semacam je gayanya.. kene "lampu merah" dari kamera tu haa.. Abaikan jugak yang saya kaburkan dekat dahi tu yer.. Aurat terkeluar la plak walaupun seurat dua... (",)

Ini wajah saya selepas seminggu guna AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM.. Nampak tak, muka saya memang agak teruk dari sebelum mengandungkan.. Mengandung kali ni, jerawat besar gajah tumbuh kat pipi sebelah kiri tu haaa.. dia tinggal parut lak tu.. lebih kurang 2 bulan lebih la jugak dia duk bertakhta dekat pipi saya tu.. tak jumpa jalan balik... hahhahah.. Ohya, gambar ni diambil tanpa ada "noda" dari sebarang kosmetik di muka melainkan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM.. 

Untuk pengetahuan u all, penggunaan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM ni, kita dah boleh nampak kesan dalam tempoh penggunaan 3 - 4 hari... Kira betoi la kesan tu boleh nampak dalam tempoh  3 - 4 hari.. Ini terbukti dekat diri saya sendiri.. U all boleh nampak sendiri parut dekat dagu saya yang saya dah "highlight" tu... Nampak tak selepas penggunaan seminggu, warna parut jerawat tu semakin pudar.. Berbunga2 hati saya, baru guna seminggu, dah nampak kesan... Eh jap, apa dia?? Jerawat besar gajah saya tu tak nampak apa2 perubahan??.. Alahai sayang2.. itukan jerawat gajah.. kental gagah perkasa.. takkanlah baru guna seminggu nak terus hilangkan... At least bagilah saya habiskan sekotak, barulah u all boleh nampak kesan dengan lebih ketara... (",)

Penggunaan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM selama seminggu ni pun dah cukup buat saya rasa puas hati... Sebab motif saya guna AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM adalah untuk hilangkan parut2 hitam kesan dari jerawat.. Bila AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM memberi kesan positif, mestilah saya suka kan, ni yang tak sabar nak habiskan sekotak ni.. (",)


Cara penggunaan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM, u all hanya perlu sapukan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM ke kulit muka & urut secara ke atas & memutar sehingga serum serap sepenuhnya.. Ia digunakan 2 kali sehari, pagi & malam sebelum guna mekap or pelembap.. Sangat bagus guna setiap hari, lagi cepat nampak kesan.. (",) Ohya, tau tak, sebotol kecik ni boleh tahan 4 5 hari.. Lamakan, saya pun rasa pelik.. jimat betul, padahal saya guna punyalah banyak sekali tempek kat muka... Tapi baguslah.. jimat2 camni lagi saya suka.. hihii.. AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM bukan hanya kita yang perempuan ni boleh guna tau, tapi jugak sesuai untuk lelaki bermula pada usia 15 tahun ke atas...

Untuk menambahkan lagi keyakinan u all, saya tempek jugak testimoni dari pengguna2 lain..


Harga untuk sekotak AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM yang mengandungi 10 botol kecil bersaiz 3.5ml ialah RM67 untuk semenanjung & RM71 untuk Sabah Sarawak.. Cara nak beli, u all boleh direct ke Fanpage AylaMyra, Instagram @aylamyra, sms or wassap ke nombor 016-289 0020.. Jika u all na tahu lebih lanjut lagi pasal AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM or produk2 lain, u all boleh terjah Website Aylamyra.. www.aylamyra.com.my or www.aylamyra.com..

Hilang sepenuhnya rasa sakit pinggang ketika period selepas minum EPHYRA

Bila saya dah guna sesuatu produk yang bagi saya kebabommmmm… haruslah saya promote orang lain jugak suruh guna kan, termasuklah mak saya… hihi.. Produk yang saya kata kebaboommmm tu apa lagi kalau bukan EPHYRA yang tengah hangat diperkatakan seantero dunia… Cewah gituuu… Orang Indon & Brunei pun PM saya nak beli EPHYRA tau.. Nampak tak orang luar Malaysia pun boleh teruja & tahu akan kewujudan EPHYRA.. u all yang menetap di Malaysia, lebihla lagi kan.. (^_^) Eh, ke ada jugak sayang2 saya ni tak tahu pasal EPHYRA?.. Kalau tak tahu or baru nak ambik tahu… KLIK SINI untuk baca lebih lanjut berkaitan EPHYRA..

Awal bulan 1 hari tu, saya bagi mak saya minum EPHYRA.. Sekarang ni dah masuk kotak ketiga padahal baru masuk bulan 2.. mana taknya, dah sehari mak saya minum 2 saket… sedap sangat gayanya sampai nak minum pagi & malam… tapi memang sedap pun u all..!! Kalau ikutkan saya pun nak minum pagi & malam tapi pikirkan poket yang tak berapa nak tebal, so, sehari sekali sudahla.. tapiiiiiiiiiii tu pun kesan bukan main kebabommmm lagi… Ohya, saya hanya minum sampai kotak keempat lepas tu saya stop sebab mengandung… haa dalam bab mengandung ni pun, sedikit sebanyak EPHYRA membantu saya jugaklah.. kan salah satu fungsi EPHYRA ni meningkatkan tahap kesuburan kita… Saya minum 2 3 kotak Ephyra dah mengandung.. tapi kotak keempat baru saya sedar.. Sekarang dah stop, tunggu kandungan 6 bulan nanti baru sambung minum EPHYRA semula..

Bila cerita pasal produk kesayangan ramai @ EPHYRA ni, mulalah saya meleret2.. padahal motif entry ni nak cite perubahan dekat mak saya selepas minum EPHYRA.. Mak saya ni ada masalah jeragat tau.. Dah gaya macam omputeh punya jeragat dekat tulang pipi tu haaa… mak saya macam tu la.. banyak tau.. Saya syorkan mak saya guna EPHYRA, memandangkan EPHYRA pun boleh membantu atasi masalah jeragat.. Selain tu EPHYRA kan dah macam all in one.. bukan setakat untuk kecantikan tapi jugak untuk kesihatan…


Ini gambar mak saya selepas sebulan guna EPHYRA… tak sempat nak ambik gambar sebelum, maklumlah mak kat Perak, saya kat Kedah.. ni pun abah yang ambik time datang Kedah hari tu… Actually time ambik gambar mak saya selepas sebulan guna ephyra, muka mak saya belum ok sepenuhnya tau.. Jeragat masih ada & parut2 hitam pun ada.. TAPIIII IANYA LEBIH OK DARI SEBELUMNYA… Dengan kata lain, jeragat dekat muka mak saya tu semakin kurang..!! Saya Tanya mak saya mana dia tahu.. mak cakap “Hari2 mak tengok cermin”.. hahhah.. Excitednya mak saya nak tengok perubahan bila guna EPHYRA ni… (“,) Alaaa macam saya masa mula2 guna dulu la.. (^_^)

Saya baru tahu yang selama ni mak saya bukan jenis membuang hari2… Rupanya, saya ni mewarisi masalah membuang dari mak saya lah yer.. ahhaha.. Baru sedar yang selama ni saya geng dengan mak saya, jenis 2 3 hari sekali baru nak membuang.. tapi itu dululah, sekarang ni dah tak lagi.. Mak kata hari2 dia dah membuang.. kira dah lawas la pembuangan mak saya tu kan.. Bab pembuangan yang lawas ni, boleh dikatakan semua orang yang minum EPHYRA yang ada masalah membuang, tiba2 terus jadi lawas.. dah jadi tempat wajib plak masuk bilik termenung hari2 tu haa.. (^_^)

Yang paling saya suka sekali bila mak saya guna EPHYRA ni kan, mak kata mak dah tak sakit pinggang lagi setiap kali datang period..!! Bukan pe u all, bab sakit pinggang ni kan, dari dulu2 lagi tau.. sebelum saya kawen lagi memang saya perasan setiap kali mak datang period, mesti mengadu sakit pinggang.. tapi sekarang mak saya kata, DAH TAK RASA SAKIT LANGSUNG.. SAYA ULANG YE.. DAH TAK RASA SAKIT LANGSUNG…!! Bukannya mak saya cakap makin kurang sakit tau.. tapi dah tak rasa sakit langsung..! Alhamdulillah… EPHYRA membantu, yang menghilangkan kesakitan tetap dari Tuhan.. Untuk pengetahuan u all, EPHYRA membantu kita menghilangkan masalah senggugut.. dengan kata lain, masalah2 yang datang seiring dengan kita period tu la… eh, sayang2, EPHYRA  boleh diminum walaupun tengah period tau sebabnya EPHYRA ni membantu melancarkan perjalanan period u all…

Dalam tempoh sebulan mak saya guna EPHYRA, ada 3 perubahan positif yang mak saya rasai.. Lenkali saya update lagi pasal mak saya ni yer.. time tu saya ambik gambar, bolehla compare dengan gambar yang guna sebulan ni… bila ada gambar untuk dibandingkan, barulah senang untuk kita nampak perubahan kan… Pada u all yang nak dapatkan EPHYRA dengan harga kasih saya bucuk masyam yang gerenti murah dari harga pasaran, jangan segan silu PM saya di FB.. Harga yang saya tawarkan pasti buat u all tergoda… wah gituuuu… Eh sayang2.. jap jap.. jemput baca entry testimon dari saya yang sebelum2 ni jugak yer…


Perubahan selepas 3 kotak guna EPHYRA

Tak sangka rupanya saya dah pun habis minum 3 kotak EPHYRA.. Tak terasa langsung yang saya minum tu adalah minuman suppliment untuk kecantikan & kesihatan... Saya rasa saya minum EPHYRA ni seolah2 saya minum air 3 in 1 tu je... Rasa macam setiap masa nak minum EPHYRA je.. hahah... Sedap sungguh.. Kesedapan dia tu sampai buat anak bertuah saya 2 orang tu berebut.. padahal saya bukan bagi mereka minum segelas pun tapi sekadar baki yang saya minum.. Tujuan asal saya bagi anak bertuah tu try, kononnya nak tengok reaksi dorang lepas minum air tu... Saya ingatkan mereka akan buat mimik muka masam & tak nak minum.. rupanya sebaliknya u all... duk berebut plak..!! bayangla, si Alisha tu 2 3 kali sehari suruh bancuh air EPHYRA tu.. jenuhla saya duk pujuk gtau sekali sehari je... Nampak tak betapa sedapnya EPHYRA sampaikan anak2 kecik pun suka.. (",)


Sebelum ni saya dah buat entry pasal khasiat EPHYRA, 3 entry testimoni diri saya sendiri (entry pertama, entry kedua & entry ketiga), entry perubahan wajah saya dari kotak pertama hingga kotak ketiga, & entry pasal EPHYRA membantu tingkatkan tahap kesuburan untuk kita mengandung.. so, totalnya dah 5 entry pasal EPHYRA saya karangkan untuk u all.. Hari ni lagi satu entry saya nak ajak u all baca story pasal keberkesanan yang saya dapat rasa selepas kotak ketiga guna EPHYRA..


U all tengok gambar yang saya attach ni.. gambar atas ketika 10 hari saya guna EPHYRA & gambar bawah selepas saya minum 2 kotak lebih EPHYRA... Untuk pengetahuan u all, persamaan situasi gambar di atas adalah GAMBAR DIAMBIK KETIKA SAYA ON FLASH KAMERA & DIMUKA SAYA JUGAK SAYA TEMPEK KRIM SAFI & BEDAK PUREEN ALISHA & AQILAH(saya tak reti guna bedak compact)... Takda beza yer... yang berbezanya adalah KULIT MUKA SAYA MAKIN CERAH, MAKIN BERMAYA.. Selain tu, LINGKARAN GELAP BAWAH MATA SAYA JUGAK SEMAKIN KURANG.... ohya, tak lupa jugak PARUT2 JERAWAT @ BINTIK2 HITAM DI MUKA SAYA SEMAKIN PUDAR... Kalau saya konsisten dengan EPHYRA, tak mustahil segala parut2 or cela2 yang ada di wajah saya ni akan terus hilang..

Itu bab luaran yang u all boleh nampak sendiri... ni nak cerita bab kesihatan pulak... Sebelum ni kan, saya selalu sakit pinggang bila bangun tidur pagi2.. puncanya sebab saya bagi anak saya tu menyusu sambil baring.. kadang2 tu sampai menjerit saya.. sakit sungguh..!! Masa bulan pertama guna, saya ada terpikir yang EPHYRA ni tak berkesan untuk masalah saya yang sakit pinggang ni, walau hakikatnya saya harap EPHYRA ni boleh membantu.. tapi saya kecewa.. tak dapat bantu masalah sakit pinggang saya tu... Last2 saya buat tak tahu je la... tapi dengan takdir Tuhan, di penghujung kotak kedua, saya baru perasan yang saya dah tak sakit pinggang... Ya Allah... masa ni baru saya terpikir yang hakikatnya EPHYRA MAMPU PULIHKAN SAKIT PINGGANG SAYA..!! Sejak dari tu hingga ke hari ni, saya dah tak sakit pinggang or lenguh2 badan lagi ketika nak bangun selepas menyusu Aqilah sambil baring... Alhamdulillah... syukur sangat...

Sebelum ni saya pernah gtau u all yang period saya datang selepas setahun sebulan bersalinkan Aqilah...Bila nak period je, mesti saya dapat hint awai2 seperti sakit pinggang.. bila dah period plak, mulalah senggugut plak datang menyerang... Tapi ketika saya datang period bulan lepas selepas setahun lebih... saya tak dapat hint langsung..!! Takda nak sakit2 pinggang.. tahu2 je bangun pagi dah period... Nak lagi best, senggugut pun tak datang menyerang... so, period yang saya alami bulan lepas sangatlah berjalan dengan lancar tanpa "kesakitan"...!! Wah, sungguh bagus EPHYRA... bertahun2 saya dapat hint sebelum period tapi baru 3 kotak guna EPHYRA, takda hint pun dia bagi saya.. dengan kata lain, takdalah kesakitan.. (",) Alhamdulillah.. syukur dengan segala kesan yang saya dah dapat sepanjang 3 kotak penggunaan EPHYRA... (",)

So, kalau ada antara u all yang berminat untuk dapatkan jugak EPHYRA, bolehlah PM saya dekat FB, saya tawarkan u all dengan harga RM** lebih murah dari harga pasaran.. Jangan segan silu PM saya.. tak beli lagi pun takpa.. PM dulu tanya harga, ada duit extra nanti baru beli... U all jugak boleh PM saya untuk tahu apa2 maklumat berkaitan EPHYRA.. insyaAllah saya akan bantu u all sebaik yang mungkin... Semua orang boleh minum EPHYRA, tak kira lelaki or perempuan, bermula dari usia 4 tahun.. Untuk kita ibu2 ni sangat2lah digalakkan minum EPHYRA.. Sama2 kita jaga kesihatan untuk urus rumahtangga & sama2 kita jaga kecantikan untuk tatapan suami tersayang... (",) Bila u all dah rasa sekali, pasti u all akan jatuh cinta dekat EPHYRA, suami u all pulak, jatuh cinta kali kedua dekat u all.. (^_^)

EPHYRA SERLAHKAN KEJELITAAN SEBENAR ANDA
KESAN PENGGUNAAN EPHYRA MENAKJUBKAN DALAM TEMPOH 11 HARI...!!!
EPHYRA TERBUKTI MENAMBAHKAN SUSU BADAN
KESAN SELEPAS PENGGUNAAN 2 KOTAK EPHYRA YANG SANGAT BUAT SAYA TERKEJUT
PERUBAHAN WAJAH SAYA DARI KOTAK PERTAMA HINGGA KOTAK KETIGA
EPHYRA MEMBANTU TINGKATKAN TAHAP KESUBURAN UNTUK MENGANDUNG

Baju cantik2 dan murah untuk u all yang bersaiz XS hingga 6XL..!!

Setiap orang berhak untuk kelihatan cantik & setiap orang berhak untuk pakai baju cantik2.. tak kiralah samada orang kurus ke or orang yang badan berisi... Dengan kata lain.. u all sayang2 kesayangan saya yang sedang baca entry ni, semuanya layak untuk pakai baju cantik2..!! Untuk u all yang berbadan slim,  cun2 memang tak susah untuk dapatkan baju cantik2.. berlambak2 dekat pasaran, tunggu duit ada dalam poket je... tapi bagi yang berbadan saiz plus2 ni, susah untuk dapatkan baju cantik2 kan... Sekarang jangan risau, Ibu Alisha & Aqilah datang membantu untuk story dekat u all kat mana nak dapat baju saiz plus2 yang cun melecun kebaboommmmmm...!! Pasti u all akan rasa teruja seperti mana yang saya teruja... First impression bila saya jenguk je website tersebut, terus terpancul "Wah, cantiknya baju2 ni... gambar sangat menarik &  besar..!!"

Serius la u all... gambar2 yang ada di website tersebut memang besar.. macam gambar2 dalam blog saya ni.... puas hati nak belek baju2 yang ada tu haaa... Saya ni memang jenis suka gambar besar2... lebih2 lagi kalau cuci mata kat mana2 online shop.. Bagi saya, gambar yang besar2 ni, salah satu dara tarikan jugak selain dari gambar yang menarik.. (",) Wah, mukadimah punya panjang lebar... Nama website yang saya maksudkan tak jugak gtau u all lagi kan.. hihii... Jeng jeng jeng... Website tersebut adalah ONLINE BOUTIQUE KZNABIHAH... Sebelum u all terjah KZNabihah Boutique, meh layan gambar2 dari butik online tersebut terlebih dulu... yang pasti harganya murah bersesuaian dengan kualitinya..

AMANDA MINI DRESS


Untuk u all yang saiz plus++.. Harga AMANDA MINI DRESS ni murah je u all... RM83 sehelai tapi jika u all ada membercard, harganya hanya RM79 sehelai.. So, kalau nak murah, silalah jadi ahli... (^_^) Macamana nak jadi ahli, boleh roger admin KZNabihah Boutique...  Didatangkan dalam berbagai saiz... dari saiz XS hingga saiz 6XL

  


Ni plak kalau yang badan selim nak guna... Dua2 cantikkan.. Tak kira yang badan slim or yang badan saiz plus++ semua boleh guna.. So, u all yang susah nak cari baju saiz besar selama ni, jemput terjah KZNabihah Boutique confirm puas hati, confirm akan jumpa baju idaman, confirm akan rambang mata..!! hehhe.. Ohya nak komen sikit pasal AMANDA MINI DRESS... Bagi saya baju ni sangat cantik..!! design dia sungguh menarik.. yang paling saya suka potongan dia yang menarik + dekat lengan baju ada bunga yang cun melecun.. daya tarikan tu.. sampai saya yang tengok ni pun tertarik2 nak sambar.. hehhe (^_^)

PALAZO PRINTED


PALAZO PRINTED ni memang buat saya rasa teruja... Teruja sebab ada corak bunga2.. hahah.. Bukan pe, palazo yang biasa saya jumpa selama ni just yang kosong tu je... pilihan pun hanya sekadar warna je yang berbeza.. bosan gak.. bila ada corak bunga2 ni ceria la sikit kan... adalah nampak kita sebagai si pemakai ni ceria.. lagipun corak bunga camni kan tengah in sekarang.. 


Harganya cuma RM79 sehelai & RM75 untuk yang jadi ahli.. Sesuai untuk saiz S hingga 5XL... Palazo ni guna material lycra AAA yang selesa, sejuk & tak melekap di badan..

DRESS HANA WITH HOODIE


Stress saya tengok dress yang ada hoodie ni... adoiiii... dah lama saya duk berkenan dress yang ber"hoodie" camgini.. makin stress bila jumpa kat website KZNabihah Boutique.. takleh jadi ni... nak kene beli gak.. barulah rasa cam retis.. muahhaha... DRESS HANA WITH HOODIE ni dia punya cutting A cut kembang terus.. dress ni akan buat si pemakai akan berilusi ramping gitu.. saiz dari S hingga 6XL... Harganya cuma RM88 or RM85 untuk ahli..

      

SKIRT LABELLA 


Saya memang suka pakai skirt.. bukan pe, nampak ladies camgitu... lagi satu saya rasa macam bila kita pakai tu, kita akan nampak ayu & lebih rasa diri cam muda remaja.. kuar jejalan dukung anak, orang kata anak saudara... ahhahha.. punya kuat imaginasi saya.. ekkekek.. Skirt design cam SKIRT NABELLA ni dah lama saya duk mencari... suka dengan nampak "lekuk2" kat kain tu haa... tak tau nak panggil pe.. cantikkan u all.. (",)


Ianya ada saiz S hingga 5XL... harganya cuma RM75 & untuk yang ada membercard hanya RM70... Ohya, untuk pengetahuan u all jugak, kesemua koleksi skirt KZNabihah Boutique ni, bahagian pinggang skirt tersebut direka berbentuk bengkung tujuannya supaya skirt tu kedap dekat perut, kira macam gantikan korset la.. sangat selesa..!! Selain tu, skirt koleksi KZNabihah Boutique jugak, sesuai untuk u all yang mengandung.. pendek kata, beli sehelai mesti nak beli lagi.. (",)

DRESS EISYA WITH CUFFLING


Alahaiiii cantik sungguh potongan DRESS EISYA ni... dia potong serong camtu... ditambah plak model guna colour blocking... lagilah buat saya rasa grrrrrrr.. Harga dia cuma RM87, untuk member RM80


Lengan dress ni pun cun... suka saya tengok baju camgitu.. takdalah lengan baju tu nak tertarik ke atas kan... Ia guna material first gred, tidak melekat, selesa & sejuk.. Ada saiz untuk XS hingga 6XL


Banyak dah yang saya share dengan u all ni.. Tergoda tak??.. Semua cantik2 kan.. rambang bijik mata saya tengok.. U all pun harus terjah jugak KZNabihah Boutique mana tau kot2 ada baju yang u all berkenan ke... bolehlah kita sama2 cantik.. tak kira u all tu badan kecik ke badan besar.. semua boleh pakai baju cantik2... Selain dari website, u all boleh jugak terjah fanpage & IG KZNabihah Boutique

Kznabihah Boutique Website
Kznabihah Boutique Fanpage
Kznabihah Boutique Instagram

Shopping online murah di musim perayaan

Ho Ho Ho! Christmas is just around the corner ladies! How’s your Christmas preparation? Looking for the perfect dresses and shoes or maybe gift for your loved ones? It is time to fulfill their wishes and for you who wish to make an entrance on this holiday season with our head-to-toe dazzling collection!




Tick tock tick tock! The clock is ticking and you still got no time to shop? – “Alamak, I kerja la on weekdays. Weekend pulak mesti ramai orang” , “Malas lah nak bersesak. Traffic mesti teruk”“Nak shopping tapi ada baby. Leceh la” No worries ladies. It happened all the time and we have a solution for you. So, have you ever experienced online shopping? Or do you familiar with online shopping sites? Here is a quick introduction.

Online Shopping: Basically similar with virtual shopping but all the processes and transactions are through onlineSo if you still wondering – “What are the benefits?”“Selamat ke?”“Barang sampai lambat tak?”.. Well, you can save more with online shopping – petrol, time and satisfaction guaranteed J

This is the perfect time to make a shout out for all women out there! Lai! Lai! Browse our page for online shopping Malaysia  – The biggest online fashion store, and enjoy special deals from us now!


Find a fabulous collection of shoes and clothing from various designs and colors. Complete your look with our dazzle accessories and an extensive collection of handbags. What’s more? Get something for him too! Confirm abang sayang lebih! Feel free to click out STYLE tab and let the expert to guide you. Sharing is caring right J

So what are you waiting for ladies? All are in one-store and at a good price. Shop now while stock lasts and enjoys free shipping with us. C.O.D is available for certain areas and all items are returnable within 30 days for free of charge. 

Have a joyful Christmas! 
XOXO

Entry disediakan oleh pihak pengiklan

CLINICELL ORAL SKINCARE - Anti Aging & Whitening Essence

Sekarang ni macam2 produk kecantikan yang ada di pasaran... Tak kiralah samada jenis yang nak kene tempek2 kat muka ke.. nak kene telan ke.. nak kene minum ke.. semua ada.. terpulang dekat kita yang mana satu menjadi pilihan... dah kata banyak sangat produk dekat pasaran kan, so, saya nak kenalkan dekat u all lagi satu produk jenama CLINICELL yang baru je dilancarkan pada 15/11/2013.. CLINICELL ORAL SKINCARE - Anti Aging & Whitening Essence.. Sebuah produk kecantikan yang kita guna secara oral.. dengan kata lain, kita kene bancuh & minum... 





Untuk pengetahuan u all, CLINICELL ORAL SKINCARE menggunakan ekstrak sumber semulajadi yang berkualiti tinggi dan "salah satu Anti Aging yang terhebat".. Antara kandungan CLINICELL ORAL SKINCARE ialah Hydrolyzed Kolagen, AstaREAL P2AF Astaxanthin, Ceri Acerolla, 13 Vitamin dan 11 Mineral yang diperlukan oleh badan kita.. Ohya, "salah satu Anti Aging yang terhebat", u all tahu tak apa tu??.. ia adalah AstaREAL P2AF Astaxanthin... salah satu bahan aktif anti penuaan dan pemutihan kulit yang terhebat di dunia... Ini bukan cakap kosong yerr... sebab ia dah dibuktikan melalui kajian... hasil kajian menunjukkan AstaREAL P2AF Astaxanthin 6000 kali lebih kuat dari vitamin C¹, 800 kali lebih kuat dari CoQ10¹, 550 kali lebih kuat dari Vitamin E², 75 kali lebih kuat dari Alpha lipoic acid¹ & 40 kali lebih kuat dari Beta Carotene³... Tu diaaa... hebat tak hebatnya CLINICELL ORAL SKINCARE.. (",).. Opsttt kalau sayang2 saya ni tak percaya, u all boleh semak di webstite pengeluar AstaREAL P2AF Astaxanthin untuk tengok keputusan ujian tu...




CLINICELL ORAL SKINCARE diformulasikan oleh Ketua Penyelidikan dan Pembangunan Clinicell Mejar (Dr) Nur Haliza Mohamad Najib Bersara MD (UKM).. Beliau telah buat penyelidikan berkaitan ekstrak dari tumbuh-tumbuhan dan juga sumber semulajadi untuk menghasilkan produk yang terbaik, 100% selamat dan tiada kesan sampingan.. Kadar keberkesanan produk CLINICELL ORAL SKINCARE adalah tinggi.. mana taknya, CLINICELL ORAL SKINCARE ni menggunakan bahan yang bermutu tinggi dan antara yang terkuat di dunia.. Bahan aktif dia plak dari sumber semulajadi yang berkualiti tinggi dan diimport.. of course lah hasilnya pun terbaikkkkk!! dok gitu?... (^_^)

Berkaitan status halal, u all jangan risau, CLINICELL ORAL SKINCARE disahkan halal oleh JAKIM & kilang dia plak berstatus GMP.. Kalau u all guna CLINICELL ORAL SKINCARE, jangan risau kot2 muka putih tangan hitam ke.. kot2 muka tegang leher kendur ke.. tak payah duk risau yer sayang-sayang.. sebabnya CLINICELL ORAL SKINCARE memberi kesan anti penuaan & pemutihan kulit ke seluruh badan.. Yela, dah CLINICELL ORAL SKINCARE di ambil secara oral @ minum... Yang lagi nak buat ia bertambah berkesan sebab kadar penyerapan dalam badan yang tinggi!!




Khasiat CLINICELL ORAL SKINCARE ni memang banyak antaranya anti penuaan, menggalakkan penghasilan kolagen, memutihkan kulit, meremajakan kulit, menganjalkan kulit, melundungi dari sinaran UV, melembapkan kulit, mengurangkan kedutan dan garis-garis halus, mengurangkan jeragat kulit & jerawat, menyihatkan badan, membantu menguatkan rambut, mengurangkan masalah sakit sendi dan otot, menguatkan kuku rapuh, mengeluarkan toksin dalam badan dan membantu mencegah penyakit kanser dan juga penyakit lain yang berkaitan dengan sel seperti parkinson & strok.. Wah, banyak sungguh khasiat dia ni.. makin cantik & makin sihatlah kalau u all minum CLINICELL ORAL SKINCARE..    


Untuk pengetahuan u all jugak, CLINICELL ORAL SKINCARE tengah promosi tau sekarang ni.. Memang elok sangatlah u all yang berminat tu rebut peluang time harga tengah promosi ni... Harga sebenar untuk semenanjung RM145 & harga Sabah Sarawak RM160 sekotak.. Tapi harga selepas promosi untuk semenanjung RM120 & sabah sarawak RM130.. harganya murah jika dibandingkan dengan produk lain yang diimport dengan kualiti yang setara.. 



Sekotak CLINICELL ORAL SKINCARE ada 15 sachet.. kita hanya minum 1 sachet sehari iaitu pada waktu malam sebelum tidur.. Ia perlu diamalkan setiap hari kerana proses penuaan dan degeneratif adalah berterusan.. Ohya, bab kesan plak, ianya berbeza pada setiap orang tau.. Yela, setiap orang kan mempunyai kadar metabolisma, berat badan, warna kulit dan gaya hidup yang berbeza.. CLINICELL ORAL SKINCARE sesuai untuk semua jenis kulit tau u all.. Pasal cara penggunaan, mudah je.. u all hanya perlu larutkan sepeket CLINICELL ORAL SKINCARE ke dalam air, goncang2 @ shaker & terus minum... Ingat tau.. minum pada waktu malam sebelum u all pergi masuk tidur.. CLINICELL ORAL SKINCARE ni berperisa oren.. kira sedaplah.. takdalah rasa macam ubat..

Kalau u all berminat nak beli CLINICELL ORAL SKINCARE , u all boleh buat pembelian secara online di http://www.clinicell.com.my/ dengan harga promosi WM RM120 dan EM RM130 sekotak. Pembelian secara pakej juga disediakan (rujuk gambar di atas).. Shaker akan diberikan secara percuma selain penghantaran jugak adalah secara percuma..


Haaa ada berita baik untuk u all yang minat dengan bisnes... CLINICELL sedang mencari Rakan Stokis, Rakan Pengedar, rakan Online Shop & Rakan Dropship Agent.. So, kalau u all berminat untuk jadi rakan niaga CLINICELL ni, u all boleh terjah CLINICELL untuk daftar or hubungi hotline 03-4161 8199 untuk bertanya or mengetahui lebih lanjut berkaitan Rakan niaga ni.. Selain tu, u all jugak boleh follow Instagram Clinicell & Fanpage Clinicell untuk tahu lebih banyak lagi maklumat pasal CLINICELL ORAL SKINCARE 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Rose Hair Perfume yang sungguh wangi..!!

U all pernah dengar tak ROSE HAIR PERFUME?? Kalau tak pernah, meh saya kenalkan.. Actually saya tak pernah tahu pun ada produk ROSE HAIR PERFUME sebelum ni... Bila saya di offer untuk try baru saya tahu.. Bila dah try, jatuh cinta la plak... Ni yang orang kata, tak kenal maka tak cinta.. (^_^) 


ROSE HAIR PERFUMES ni botol dia kecik je.. saiz balm yang biasa kita guna tu.. berat dia 25gram... Formulasi dia, air suling, vitamin E, serbuk kolagen, TEOA & Rose essential oil..


Cara nak guna sangat mudah... Macam minyak rambut tu je... Lepas kita mandi tu kan, kita ambik ROSE HAIR PERFUMES ni sikit pastu sapu2 la bagi rata keseluruhan rambut..


ROSE HAIR PERFUMES ni ada banyak kegunaan dia.. semuanya berkaitan rambut.. So, secara tak langsung ianya buat rambut kita yang bermasalah kembali sihat bersinar..


Yang paling saya suka adalah RAMBUT SAYA JADI WANGI SANGAT2..!! Bau ros.. wangi sungguh... U all bayanglah, saya guna petang, malam tu saya keluar tau... betapa kuat & wanginya bau ROSE HAIR PERFUME ni, sampai saya boleh hidu.. padahal pakai tudung.. Rasa macam bau ros ni berjalan seiring je dengan saya.. hihii.. Memang wangi sungguh.. kalau dekat rumah tu, rasa macam nak kibas2 rambut.. hahah


Lagi satu plak, ROSE HAIR PERFUMES ni dapat bantu masalah rambut gugur... Rambut saya ni kalau bab gugur memang tak hengat la jawabnya.. banyak sungguh!! So, saya memang excited la nak try samada ROSE HAIR PERFUMES ni dapat bantu masalah saya ni or tak.. Serius la u all, lepas guna rambut makin kurang gugur... Nak sikat rambut pun senang.. Maklumla, rambut saya ni jenis curly, so, bila nak sikat tu.. ya Allah.. sakit kepala2 sebab rambut kusut.. dah sapu ROSE HAIR PERFUMES ni, alahaiii senangnya... dah rasa macam nak sikat tak mau berhenti.. kikikiii


Kalau u all teringin untuk try jugak, u all boleh terjah FANPAGE ROSE HAIR PERFUME untuk usha2 ROSE HAIR PERFUME ni.... Tapi kalau u all dah jatuh cinta pandang pertama, u all boleh ORDER DI SINI.. kalau tak pun SMS HP6<NAME> ke 013-266 2769.. Alamakkk hampir terlupa nak bagitahu harga .. Harga sebotol RM25, kalau sekali dengan pos RM30 untuk semenanjung Malaysia & RM35 untuk Sabah & Sarawak..

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...