Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan

Secret Laxing produk kuruskan badan tanpa diet dan bersenam..!!


U all pernah dengar tak produk kuruskan badan SECRET LAXING keluaran LEGACY SECRET TRADING?? Apa dia?? Tak pernah dengar.. Kalau camtu, nak tanya u all pernah dengar tak HARUM MALAM?? Yang ni confirm pernah kan... Untuk pengetahuan u all, SECRET LAXING & HARUM MALAM ni adik beradik la lebih kurang... Keluaran syarikat yang sama... Di entry ni saya tak nak cerita pasal HARUM MALAM tapi nak cerita pasal SECRET LAXING.. Nak tambah sikit pengetahuan u all pasal SECRET LAXING ni, mana tahu kot2 u all berkenan ke boleh beli kan.. Ohya, untuk pengetahuan u all, SECRET LAXING TIDAK SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG, MENYUSU ANAK SERTA MEMPUNYAI PENYAKIT SEPERTI GASTRIK, TEKANAN DARAH TINGGI & GANGGUAN JANTUNG.

Bahan utama dalam penghasilan SECRET LAXING ni adalah HONEY, PRUNE CONCENTRATE, DELIMA CONCENTRATE, GOJI, SIREH, BEET ROOT, L-CARNITINE, SENNA, GARCINIA CAMBOGIA, GREEN TEA, ACAI BERRY, DANDELION, WHITE KIDNEY BEAN & GRAPE EXTRATE.. SECRET LAXING ni boleh terus diminum, setiap hari u all kena minum 2 x 20ml jangan pulak minum lebih dari yang disyorkan tau.. Macam biasalah, bila u all dah minum apa2 je suppliment mesti KENA MINUM BANYAK AIR MASAK..!! Haa lagi satu, dah minum SECRET LAXING ni, sebolehnya u all hindarkan diri dari minum minuman bersoda & beralkohol... kang nanti bila kurang efek dia, u all salahkan produk yang tak berkesan pulak.. (^_^) SECRET LAXING ni boleh diminum oleh lelaki & perempuan yang berusia 18 hingga 50 tahun... 

Antara KELEBIHAN SECRET LAXING ni adalah ia dapat membakar kalori u all dengan lebih banyak, meningkatkan metabolisme, mengecilkan saiz badan & meningkatkan tenaga dengan membakar lemak dalam badan, membantu mengawal rasa lapar, membaiki sistem pencernaan & lain2... SECRET LAXING NI SEBENARNYA MEMBANTU U ALL BUANG LEMAK2 DALAM BADAN TU DENGAN MUDAH, TANPA DIET & BERSENAM TAPI DENGAN SYARAT U ALL KENA MINUM AIR BANYAK..!! Saya ada baca TESTIMONI PENGGUNA SECRET LAXING ni, ramai jugak yang cakap berjaya turunkan berat badan... Kalau u all nak baca jugak, boleh search TESTIMONI SECRET LAXING di google..


Ini serba sedikit pasal SECRET LAXING... Sekarang ni saya nak cerita pulak dekat u all macamana u all nak kenal SECRET LAXING yang tiruan or original... Maklumlah sekarang ni kan dekat pasaran, banyak sangat produk tiruan... Cara u all nak kenal keaslian produk SECRET LAXING ni senang je... Baca info dekat bawah ni yer..


CARA PERTAMA
PENGESAHAN MELALUI VISUAL

Dekat botol SECRET LAXING tu ada label macam gambar atas ni tau


U all perlu serongkan botol SECRET LAXING tu lebih kurang 15 darjah, lepas tu u all akan nampak kemunculan huruf LS.. Huruf tu duduk di sebelah gambar sekuntum bunga, mesti u all nampak huruf LS tu kan...

CARA KEDUA
PENGESAHAN MELALUI SENTUHAN



Bila u all sentuh label yang ada sekuntum bunga tu, u all akan rasa seperti ianya timbul @ cetakan timbul

CARA KETIGA 
PENGESAHAN MELALUI QR WECHAT


U all boleh imbas KOD QR melalui applikasi WeChat, lepas tu u all akan dapat info... WeChat ID : harummalam

PERINGATAN..!!!

Kod QR hanya boleh diimbas sebanyak 5 kali sahaja, kalau u all imbas lebih dari 5 kali, u all kena telefon LEGACY SECRET untuk dapatkan pengesahan produk... U all kena pastikan u all beli produk yang ORIGINAL tau... Yela, yang tiruan ni risau takut nanti ada kesan sampingan..


Kalau u all nak lebih jelas lagi cara nak tahu original atau tak, u all boleh tengok video dekat atas ni lebih mudah...


Selfie bersama anak untuk sertai Mom's Care Selfie contest...!!

 Mom’s Care Baby Product

Mom's Care Malaysia... U all pernah dengar tak pasal Mom's Care Malaysia ni?... Alaa butik yang menjual segala kelengkapan yang berkaitan anak2.. Saya pernah dengar tapi tak pernah jejakkan kaki lagi ke Mom's care Malaysia ni... Belum berkesempatan, maklumlah, saya menetap di Kedah, dekat Kedah ni belum ada lagi butik Mom's Care ni... Takpa, ada peluang ke tempat yang ada butik Mom's Care ni, bolehlah terjah... Kalau ada antara u all yang belum pernah dengar pasal butik Mom's Care ni, meh saya saya cerita dekat u all serba sikit pasal Mom's Care... Mom's Care ni ditubuhkan pada tahun 1995.. kira dah lama la jugak Mom's Care ni menjadi tempat untuk ibu2 beli barang keperluan anak2 kan... Butik Mom's Care yang pertama dibuka di Ampang Point Shopping Centre.. Selepas 5 tahun, Mom's Care telah membuka 2 lagi butik di Mid Valley Megamall dan di One Utama.

 Mom’s Care Baby Product

Sesiapa sahaja yang menceburi bidang perniagaan mesti ada misi masing2 kan.. termasuklah Mom's Care Malaysia.. misinya adalah "Menyediakan keperluan yang terbaik dan menjaga anak anda" or "To provide the best needs and care for your child".. Untuk pengetahuan u all jugak, Mom's care ni bukan sekadar tempat untuk u all shopping barang anak2 tau... tapi jugak tempat kita as a parent ni untuk bertanya or mendapat nasihat berkaitan kehamilan & tips keibubapaan.. Kalau u all mencari barang2 baby yang berjenama antarabangsa, Mom's care lah tempatnya..!! Di Mom's Care ni terdapat lebih dari 20 jenama antarabangsa dengan lebih daripada 10,000 skus.. Ia meliputi product baby yang baru lahir hingga kanak2 usia 3 tahun.. Di Mom's care ni ada bermacam2 product baby tau.. pendek kata, kelengkapan baby tu lengkap lah di Mom's Care ni... tak payah masuk banyak kedai, satu kedai pun dah complete..!! Antara product baby yang ada di Mom's Care adalah pakaian, nursing product, car seat, mainan dan macam2 lagilah... 

Mom’s Care Baby Product

Itu serba sedikit pasal Mom's Care.. Apa yang saya nak bagitahu ni lagi best... MOM'S CARE ADA BUAT KONTEST YANG SUPER DUPER SENANG TAPI HADIAH YANG SUPER DUPER BESTTTTTT..!!!.. Kontest yang saya maksudkan adalah "MOM'S CARE SNAP A SELFIE CONTEST".. Contest ni sangat2 sesuai untuk u all yang suka berselfie dengan anak2... Selalu kalau selfie sekadar suka2 kan, apa kata kali ni u all selfie untuk menang hadiah baby product dari Mom's Care... Mana tahu ada rezeki u all untuk menang kan...yang penting join dulu, tak join camne nak menang... (^_^) Cara nak join "Mom's Care Snap A Selfie Contest" ni tersangatlah senang....

U all hanya perlu selfie dengan anak2 soleh & solehah u all tu dengan tema "Fun Time With Kids & Family".. U all selfie lah dengan aksi yang paling comel paling kreatif sebab contest ni ada kategori gambar kreatif jugak tau... lepas dah ambik gambar tersebut, u all teruslah PM ke FB Mom's Care Malaysia, attach sekali dengan gambar yang u all ambik tadi... SIAP..!! Sangat2 senang kan... Nak tahu apa hadiah dia yang super duper kebabooommm tu?

*pictures with Mom’s Care Outlet is preferable

PUBLIC CONTEST : MOM'S CARE SELFIE CONTEST
KATEGORI GAMBAR TERBAIK OR PALING KREATIF

  Mom’s Care Baby Product

Kalau u all menang "MOM'S CARE SNAP A SELFIE CONTEST" bagi kategori gambar paling kreatif, u all akan dapat hadiah Urban Click Connect Stroller and Baby Car Seat worth RM2,000.. RM2,000 tu u all... kalau nak beli sendiri, 10 kali pikir pun belum tentu nak beli stroller & car seat yang mahai camgini ni haaa...

KATEGORI PALING DIGEMARI DI FB (JUMLAH LIKE PALING BANYAK)

 Mom’s Care Baby Product

Lagi satu pulak kategori JUMLAH LIKE YANG PALING BANYAK DI FB.. Kalau u all ramai kawan di FB, InsyaAllah ada peluang u all untuk menang kategori ni.. tapi kalau u all rasa macam susah, sebab tu u all kene ambik gambar selfie yang paling kreatif... gambar yang paling kreatif di antara yang kreatif tu, dah sah2 la boleh menang... tak yah nak tunggu jumlah LIKE ribu riban kan.... Hadiah yang ditawarkan untuk kategori ni pun, super duper best ni... Pemenang akan dapat Contour Prestige primo worth RM1,800...

Haa bestkan hadiah yang ditawarkan, nak beli sendiri rasa macam tak berapa nak mampu... so, inilah peluangnya untuk kita dapatkan baby product yang mahai lagi berkualiti dari Mom's Care Malaysia... Ohya, itu untuk kategori yang semua orang boleh join... Selain dari tu, Mom's Care ni caring betoi dekat kita as a blogger ni... siap buat kategori khas untuk blogger lagi tau....

BLOGGER CONTEST : MOM'S CARE SEO CONTEST

Mom’s Care Baby Product

Untuk kategori blogger ni, jika u all sebagai blogger berminat untuk join, u all hanya perlu buat ENTRY BERKAITAN MOM'S CARE @ Mom's Care Baby Product... Apa je isi yang u all nak tulis terpulang dekat u all... Contest blogger ni akan guna konsep SEO.. BEST SEO (mom's care baby product).. Untuk contest ni, u all tak perlu submit entry tau... just tulis entry di blog berkaitan mom's care baby product... Nanti pemenang, company akan tengoklah dekat google dengan keyword mom's care baby product yang berada di top page... Hadiah untuk pemenang bagi kategori Mom's care SEO Contest (mom's care baby product) adalah Stroller yang berharga RM999... Ohya, kiranya u all sebagai blogger ni boleh join kedua2 contest la tau... contest untuk public & contest untuk blogger...

UPDATE :-

Blooggers Dot Com bersama-sama Mom’s Care Malaysia akan menganjurkan Mom’s Care Blogger Contest. Antara syarat-syarat mudah peraduan ini : 1. Peraduan Mom’s Care Blogger SEO Contest Terbuka kepada semua Blogger. 2. Tiada minima ENTRY diperlukan, tetapi setiap entry blog, mestilah mempunyai BACK LICK kepada Mom’s Care Facebook Fanpage : http://www.facebook.com/momscaremalaysia
Butir-butir Peraduan 1. Keyword untuk Mom’s Care Blogger SEO Contest ialah ‘Mom’s Care Baby Product’ 2. Contest ini bermula 16 Julai dan akan berakhir pada jam 12.00 tengahari 16 Ogos 2014. 3. Keputusan SEO akan diambil berdasarkan carian di GOOGLE dengan menggunakan Keyword ‘Mom’s Care Baby Product’ 4. Seorang (1) pemenang dari 5 Top Carian akan dipilih oleh Penganjur sebagai pemenang utama Mom’s Care Blogger SEO Contest. 5. Pemenang akan menerima sebuah Stroller yang bernilai RM999 dari Penaja Mom’s Care Malaysia.

Alamakkk lupa pulak nak bagitahu, contest ni bermula pada 16/07/2014 hingga 16/08/2014... So, pada u all yang nak join, cepat2lah join sebelum tarikh tamat yer... Join guna gambar selfie di pagi raya nanti pun sempat ni... hehhe.. Pada u all yang nak tahu lebih lanjut lagi pasal contest ni, bolehlah layari FANPAGE MOM'S CARE MALAYSIA DI FB or layari BLOG MOM's CARE...

Cepat rebut peluang untuk menangi RM100,000..!!!

Sayang2 saya ni dah join ke belum "80 Days Drink to Cash Contest" yang saya duk bercerita dekat u all sebelum ni? Kalau u all tak join lagi, moh le kita cepat2 join.. Tinggal lagi 6 hari sebelum contest ni tutup tau u all.. Tepat pukul 6:30 petang pada 31/05/2014 dengan rasminya akan tamatlah "80 Days Drink to Cash Contest".. U all tahu tak dalam tempoh 6 hari ni, u all masih lagi berpeluang untuk menang wang tunai harian sebanyak RM3000..!! Itu baru harian, mana nak tahu pulak tup tup jadi rezeki u all bukan setakat menang harian, dapat pulak GRAND PRIZE tunai RM100, 000... wah, bukan ke best tu... menang besar la u all jawabnya... (",)

Kalau u all dah pernah join tapi tak pernah menang, sabar je sayang2... jangan mudah mengalah... mungkin bukan rezeki u all dekat wang tunai RM3000 tapi dekat wang tunai RM100, 000... haaa sape tau kan... tuah ayam nampak di kaki... tuah u all sape yang tau kan... (^_^).... So, teruskan menghantar ye sayang2... ada baki lagi 6 hari je ni haaa... Lepas tarikh tu, sama2lah kita melayan debaran di hati menunggu keputusan siapa yang bakal menang RM100, 000... (",)        

Yeos RM100KKalau jadi rezeki u all menang RM100, 000 tu, mesti u all ada macam2 agenda untuk gunakan duit tu kan... Saya pun nak kene berangan jugak ni kalau menang RM100, 000 tu nak buat apa... mana aci u all je yang berangan & terbayang2 RM100, 000 dalam genggaman.. hehheh.... Kalau saya menang RM100, 000 pertama sekali yang saya akan buat adalah DERMA KEPADA HOSPITAL BAHAGIA TANJUNG RAMBUTAN.. berapa jumlah itu saya tak pikir la lagi kan... Tapi ini yang saya akan lakukan sebelum yang lain... Bukan apa u all, ketika saya kecik2 dulu, time tu kami duduk di Terengganu.. so, bila balik Chemor, time kami jalan2 kami ada jugak lalu dekat Hospital Bahagia Tanjung Rambutan tu... Time tu hati saya terdetik "Kalau satu hari saya jadi orang kaya, pasti saya derma duit dekat Hospital Bahagia"... Entah... saya sendiri tak pasti kenapa di saat saya masih budak2 tu, saya terdetik derma untuk hospital bahagia, bukan di tempat lain....

Itu perkara pertama yang akan saya lakukan... yang lain2 tu macam biasalah... kongsi dengan family @ yang lain2 lagi yang lebih memerlukan... Tak lupa jugak untuk keperluan kami sendiri seperti beli kereta ke... Alaaa.. kereta ALZA je pun u all... cukuplah kereta tu yang menjadi impian... (^_^) Eh, tapi kalau setakat impian, kalau setakat berangan takda maknanya kalau saya atau u all tak sertai "80 Days Drink to Cash Contest" yang dianjurkan oleh Yeo's Malaysia ni.. So, apa lagi sayang2 saya ni... jom kita meriahkan contest yang sememangnya meriah dengan hadiah wang tunai yang super duper meletup nih..!!          


Ini antara air minuman Yeo's yang kami minum... satu karton Yeo's Soya... Semangat duk telan air yeo's.. hahah.. Dah minum kenelah hantar penyertaan kan.. Rugi kalau minum tapi tak hantar.. Ada lagi 6 hari je nih..!! moh le kita join sebelum terlambat... Mana nak tau RM100, 000 tu akan jadi milik u all yang sedang baca entry saya nih.. (",) Apa dia??? Cara nak join?? Saya dah tulis di entry CARA MUDAH UNTUK DAPATKAN RM3000 SETIAP HARI..


Nak lagi mudah, u all tengok video dekat atas ni... dari awal sampai akhir dia tunjuk cara macamana nak join "80 Days Drink to Cash Contest" yang akan membuka peluang dekat u all untuk menang RM100, 000..!! Ataupun u all boleh terus ke website Yeo's.. http://www.yeos.com.my/contest/index.php.. Semoga ada rezeki u all untuk menang...!! Good Luck (",)


FB Yeo's Malaysia 

Instagram : @YeosMalaysia

WeChat ID : @YeosMalaysia

Cara mudah untuk dapatkan RM3000 setiap hari..!!

U all tahu tahu tak pasal "80 Days Drink to Cash Contest" yang dianjurkan oleh Yeo's?? Haa?? Tak tahu?? satu kerugian untuk u all... kerugian jugak untuk saya sebab setelah hanya berbaki 19 hari sebelum contest ni tamat, baru terbukak pintu hati nak join... huwaaaa.... Bayangkan selama 61 hari yang berlalu selama ni, saya hanya buat2 tak nampak je contest 80 Days Drink to Cash Contest yang sangat super kebaboommm ni....!! Sangat2 senang untuk menyertainya... Setiap hari akan ada pemenang tau... Bukan sikit pulak tu jumlah cash yang akan kita menang.. RM3000 x 1 & RM100 x 9...!! Mana nak tau kalau hari2 kita join contest ni, dengan takdir Tuhan terselit rezeki kita kan...??

http://www.yeos.com.my/contest/index.php

Saya memang tengah membuak2 untuk join 80 Days Drink to Cash Contest ni u all.. Yela, mana nak tahu, kot2 ada rezeki anak2 saya.. rezeki untuk "baby muhammad" ke??.. Sape tahu kan... (^_^) Grand Prize dia plak RM100,000 ... wah wah wah... kalau ada rezeki grand prize... Alhamdulillah memudahkan laluan saya untuk dapatkan kereta yang lebih luas untuk anak2 yang makin ramai ni... kikikiii (^_^)... Uiksss.. tak salahkan berangan... dari angan2 tu lah kita akan usaha untuk mengecapinya... so, apa lagi u all, jom kita sama2 join contest ni, kang tak syok plak saya menang u all tak menang... biar saya menang, u all pun menang... baru syok... Tapi nak menang, kene lah join contest ni... Alaaa tak susah pun caranya... baca langkah2 di bawah ni haaa....

LANGKAH PERTAMA

U all beli mana2 minuman Yeo's, Justea atau SoyRich seperti TETRAPAK 250ML, TETRAPAK 1L, PET BOTTLE 350ML, PET BOTTLE 500ML & PET BOTTLE 1.5ML... lepas tu u all tengok kod peraduan dekat atas pek minuman ataupun u all boleh guna nombor resit rasmi yang bercetak jika dekat pek minuman takda kod peraduan..


LANGKAH KEDUA

U all follow Akaun Rasmi WeChat Yeo's.. search je ID : YeosMalaysia pastu ikut segala arahan dekat situ... Kalau u all takda WeChat, u all install la yer...

LANGKAH KETIGA

(CARA PERTAMA)

Hantar kod peraduan & lampirkan sekali dengan gambar kepada akaun rasmi WeChat Yeo's Malaysia sebagai bukti pembelian... Ohya, gambar tu bukan main hentam je ambik tau.. ada cara2 dia..

20140502-220314.jpg
Gambar yang diambil mestilah jelas

1 ) TETRAPAK 250ML : Penyedut minuman dimasukkan ke dalam kotak atau pun kotak tu u all lipat

2 ) TETRAPAK 1L : U all tarik penutup kotak tu bagi terbuka ataupun u all lipat je kotak tu

3) BOTOL PET : Penutup botol dibuka & diletak sebelah botol tersebut

Harap u all paham pasal teknik2 ambik gambar ni.. Saya dah tulis cara siap dengan tempek gambar lagi tu haa... Sayang2 saya ni kan bijak pandai semuanya... Confirm faham kan (",)

20140502-220308.jpg

(CARA KEDUA)

Selain itu, u all boleh guna nombor resit rasmi sebagai kod peraduan jika MINUMAN YEO'S U ALL TU TAKDA KOD PERADUAN..

LANGKAH KEEMPAT

Bila dah berjaya hantar penyertaan, pihak WeChat Yeo's akan maklumkan u all dengan memberi hyperlink untuk melihat iklan komersial Yeo's dekat You Tube..

LANGKAH KELIMA

U all dikehendaki jawab soalan mudah berkaitan Yeo's.. SIAP.. !!


Untuk buat u all lebih paham, u all boleh  tengok video dekat atas tu tau... Dia tunjuk cara dari awal sampai akhir... Confirm u all paham punyala... Tengok video tu tau.. bukan lama pun, tak sampai 4 minit.. mana tau, dari 4 minit u all tengok video tu, u all akan dapat RM100K??.. Wah gitu kekdahnya... muahhaha....

20140502-205319.jpg

Langkah yang mudah untuk join tapi hadiah sangat lumayan..!!

HADIAH UTAMA

1  x RM100,000
9 x RM1,000

HADIAH HARIAN

1 x RM3,000 x 80 hari
9 x RM100 x 80 hari

HADIAH ISTIMEWA

1 x RM10,000 x 8 tempoh cabutan
9 x iPads x 8 tempoh cabutan

Haaa tak ke hadiahnya tersangat lumayan untuk cara penyertaan yang sangat mudah?? Tunggu apa lagi, jom kita pakat2 join "80 Days Drink to Cash Contest". Ohya, u all boleh LIKE fanpage Yeo's Malaysia.. mana nak tau kot2 dari status2 pengumuman pemenang yang diumumkan dekat fanpage Yeo's Malaysia, ia boleh membangkitkan semangat or boleh bagi motivasi untuk u all terus bersemangat join contest ni hingga ke hari penamat... Gituuuu citenya... (^_^)

Eh, sayang2.. lupa nak cakap, u all boleh join contest ni hari2 tau.. Hari2 telan air minuman Yeo's pun no hal punya... tak rugi sebab boleh join contest..!! Untuk pengetahuan u all jugak, kalau u all join contest ni & u all menang, u all tetap boleh join lagi tau.. Bayangkan kalau hari2 u all menang RM3,000... Wahhhhh... tak muat poket u all nak sumbat duit tu... hihii... Tapi tu la, setakat membayangkan tanpa tindakan, takda maknanya jugak... Lepas ni pergi beli air minuman Yeo's & join contest ni... Sama2 kita join.. Sama2 kita menang.. InsyaAllah... 

Set Bersalin TANAMERA yang terbaik untuk ibu yang berpantang..!!

STICKY POST 24 HOURS

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA WASSUP KE NOMBOR 010-630 3999

Siapa yang tengah mengandung & akan bersalin tak lama lagi, mesti tercari2 SET BERSALIN APAKAH YANG TERBAIK untuk u all guna kan... Dekat pasaran memang berlambak2 la SET BERSALIN yang ada... macam2  jenama.. semuanya mempunyai kelebihan yang tersendiri.. tapi untuk entry ni saya nak memperkenalkan dekat u all pasal SET BERSALIN TANAMERA... Set bersalin Tanamera ni bukan kita je yang guna tau tapi siap dengan artis lagi guna antaranya Dynas Mokhtar.. Wah, ni dah kira bagus kan.. yela, artis kalau mereka nak guna sesuatu, mesti mereka akan pilih yang terbaik kan...



Dalam SET BERSALIN TANAMERA ni ada 10 item.. Ohya, walaupun ia nama SET BERSALIN TAPI ADA 4 ITEM YANG BOLEH DIGUNAKAN SEBELUM BERSALIN... Antara item yang ada dalam set bersalin ni adalah :-

A mixture of aromatic herbs, rich in essential oil used for healing stitches and keeping the genital area clean, deodorized and cool. The sooner you start using this product the better, even if you have had a cesarean birth.

Feminine Herbal wash (diguna semasa berpantang)

Feminine herbal wash ni boleh digunakan tak kira samada kita bersalin secara normal or pembedahan.. Ia berfungsi untuk membantu proses penyembuhan luka & anti bakteria.. Selain itu ia jugak dapat mengurangkan keradangan & menyahbau serta menegangkan otot bahagian genital.. Cara guna dia, rendamkan saket Feminine Herbal Wash ni dalam air panas pastu jiruslah dekat bawah kita tu... Eh, tapi janganlah jirus time panas2 tu tau u all.. agak2 dah suam barulah u all jirus.. kira macam kita cucilah dekat bawah kita tu pastu lap la kering2...

A traditional blend of highly aromatic herbs that refreshes, re-energizes, and deodorizes the body as well as helps soothe tired muscles and relieves minor skin problems.

Herbal Bath (diguna semasa berpantang)

Herbal Bath ni berfungsi menyegarkan & memulihkan tenaga sambil melegakan otot2 yang lesu selain menyah bau badan.. Ia digunakan untuk mandi di waktu pagi..

A warming tea that helps a mother with recovery from childbirth by stimulating internal circulation and expulsion of blood clots.

Herbal Tea (diguna semasa berpantang)

Herbal Tea berfungsi membantu menyembuhkan badan dengan merangsang peredaran darah dalaman. Selain itu, herbal tea ni jugak membantu membuang darah beku dari rahim dan keradangan... Tak lupa jugak ia melegakan kita yang terkena masalah sembelit.. Herbal tea ni diminum pada waktu pagi time kita nak sarapan tu..

An all natural oil that is infused with tropical herbs that re-starts a mother's internal circulation.

Herbal Massage Oil (boleh diguna seawal kandungan 24 minggu)

Herbal Massage Oil berfungsi merangsang peredaran darah & melegakan otot. Ia jugak menggalakkan pembuangan angin dalam badan.. U all boleh guna minyak ni untuk urut badan u all yang lenguh2 tu.. boleh sapu satu badan kecuali breast.. Ohya, tapi kalau time kita mengandung tu, elakkan kan lah sapu dekat perut kita yang sedang membesar dengan comelnya tu tau.. sapu belakang badan kita takpa.. (",)

A key benefit of VCO is that it's high in antioxidants which protect your skin from free radical damage. It can be used prenatally for stretch mark prevention as well as postnatally for fading of existing stretch marks, apply 2x per day. For best results apply after bathing and massage into wet skin.

Cold Press Virgin Coconut oil (boleh diguna seawal kandungan 30 minggu)

Cold Press Virgin Coconut oil membantu memudahkan proses kelahiran selain ia jugak membantu mengurangkan rekahan pada kulit & melembabkan. VCO jugak membantu menurunkan berat badan, paras kolesterol & membantu membaiki kencing manis.. Ohya, untuk pengetahuan u all, Cold Press Virgin Coconut Oil  boleh digunakan untuk disapu di perut bagi mengurangkan STRECHMARK, selain itu untuk lakukan URUTAN PERINEAL..
A combination of herbs and grains produce a grainy surface that gently removes dead skin . Herbs such as turmeric, wild ginger and cinnamon are known to improve one's overall skin condition. The exotic, earthy scent of patchouli oil is added for an aromatherapy effect.

Brown Formulation Body Soap (boleh diguna seawal kandungan 24 minggu)

Brown Formulation Body Soap berfungsi menanggalkan sel kulit mati @ kesan hitam pada kulit seperti celahan ketiak.. Ia jugak membuatkan badan kita terasa segar & bersih... Bau sabun ni jugak wangi..!! Ohya, kalau guna sabun ni kena pastikan lepas guna tu sabun ni kering, maksudnya simpanlah tempat yang kurang kena air mandian kita tu... kang cepat pulak habis.. Jimat kata orang... hihii (^_^)
A combination of herbs with warming properties whose main function is to have a warming effect on the skin and muscles to energize and rejuvenate a tired mother's body.

Boreh Body Scrub (diguna semasa berpantang)

Boreh Body Scrub ni bersifat memanas untuk menyegarkan otot & memulihkan badan yang lesu. Ia jugak membantu mengurangkan air berlebihan dalam badan.. Bau Boreh Body Scrub ni macam herba tapi tak kisahla kan, janji badan kita dapat manfaat dari scrub ni haa... dapatla jugak hilangkan daki2 yang ada dekat badan kita tu kan..

A traditionally blended paste that refreshes tired eyes and mind due to lack of sleep or stress.

Calming Herbal Blend Paste (diguna semasa berpantang)

Calming Herbal Blend Paste berfungsi mengurangkan keletihan & menyegarkan minda akibat kekurangan tidur & tekanan. Ia jugak dapat meredakan kesakitan kepala dan bahagian mata.. untuk pengetahuan u all, Calming Herbal Blend Paste ni kiranya macam pilis la... u all kena tempek di dahi..

A traditional paste made of a blend of herbs used to help strengthen and firm stomach muscles from the inside out. Use with the postpartum abdominal wrap for more effective results.

Firming Herbal Blend Paste (diguna semasa berpantang)

Firming Herbal Blend Paste membantu menguatkan dan menegangkan otot2 perut serta kulit. Merangsangkan pengaliran darah ke bahagian perut.. Firming herbal blend paste ni diguna bersama bengkung tau.. Caranya u all ambik Firming Herbal Blend Paste ni pastu dicampur dengan sedikit air panas & disapu ke perut kita.. lepas tu terus balut perut kita tu dengan bengkung.. Nanti perut kita tu akan rasa panas2 la..dengan kata lain membakar lemak2 yang duk bertakhta di perut kita tu la yer... Yang ni kene buat betoi2 tau.. Jangan bagi muka dekat lemak2 tu semua!! (",)

The material is made of unbleached cotton which is soft yet durable for hours of comfort. The wrap is easy to put on and most comfortable when worn under loose clothes. A postpartum wrap is an important recovery devise used in many cultures for a faster recovery from child birth.

Postpartum Abdominal Wrap (Binder)
(diguna semasa berpantang)

Haa yang ni bengkung la yer u all... Ini sangat penting untuk kembali kempiskan perut kita.. iskk bukan setakat perut la tapi kembalikan bentuk badan kita menjadi menjadi seperti "kerengga".. wah gitu... hihi.. Pakai bengkung ni ikat kuat2 tau u all.. Kalau berpantang 40 hari, 40 hari tu la u all kena pakai bengkung.. jangan tak nak pakai pulak.. kata nak badan cam "kerengga"... kui kui kui (^_^)

Saya dah cerita dekat u all pasal SET BERSALIN TANAMERA tapi tak syok jugak bila tak tunjuk TESTIMONI dekat u all.. Testimoni diri sendiri takda yer.. sebab saya belum guna lagi... Baru je mengandung nak masuk 23 minggu.. So, sayang2 saya ni layan TESTIMONI dekat bawah ni yer... (",) Baca tau... jangan tak baca pulak, penat tempek testimoni dekat sini ni haaa... (^_^)

Ini 10 item yang memang dah ada dalam SET BERSALIN TANAMERA... Tapi u all jugak boleh beli LAVENDER FLORAL WATER jika u all nak.. kira macam u all kene beli asing la...

Gentle and soothing, an overall pleasnt traditional scent for unwinding and reducing stress. Lavender is an herb with a long history of use in medical conditions. It may used as an after bath splash or throughout the day when feeling tired to refresh yourself.

Lavender Floral Water - DIJUAL BERASINGAN (boleh diguna seawal kandungan 24 minggu)

Lavender Floral Water berfungsi membantu menenangkan minda akibat tekanan dan kesukaran tidur. Ia sesuai untuk migrain, sakit kepala & kelesuan.. cara guna dia, u all spray je ke badan or muka kita... Confirm wangi la kan sebab bau lavender.. Selain dari tu, u all jugak boleh spray dekat bantal or tilam baby... Jangan risau, insyaAllah ia takda chemical.. 

TESTIMONI SET BERSALIN TANAMERA









Entry dah terlajak panjang ni haaa.. U all kena baca dari awal tau... Kalau tak baca dari awal, scroll semula ke atas tau.. penat perah idea ni.. hahhah... So, sayang2 saya yang tengah mengandung or plan nak bagi hadiah dekat isteri ke kawan ke or sape2 je, bolehlah beli SET BERSALIN TANAMERA ni.. Tak rugi punya u all beli, sebab satu SET BERSALIN TANAMERA ni, semua ada.. lengkap segalanya.. tak payah nak pening2 kepala nak beli apa lagi untuk u all guna time berpantang nanti... beli je SET BERSALIN TANAMERA ni haa.. hilang seala pening kepala.. (",) Jangan lupa war2kan jugak dekat kawan2 u all yer... (^_^)

HARGA SET BERSALIN TANAMERA RM335 (SEMENANJUNG TERMASUK POS)

HARGA SET BERSALIN TANAMERA RM355 (SABAH/SARAWAK TERMASUK POS)

Kalau u all berminat untuk beli SET BERSALIN TANAMERA ni, U all bolehlah jenguk di BLOG ALYA'S BLOGSHOP.. Kalau tak pun u all boleh jenguk FB ALYA'S BEAUTY SHOPPE.. Eh, tapikan, kalau nak lagi bagus, better u all terus je wassap ke nombor 010-630 3999.. Lagi senang camtu kan... U all boleh tanya owner ALYA'S BLOGSHOP or ALYA'S BEAUTY SHOPPE dengan lebih lanjut lagi pasal SET BERSALIN TANAMERA ni... U all nak tanya harga ke.. tanya macamana pembayaran ke.. tanya cara penggunaan ke.. semua boleh.. Harga dia, InsyaAllah berpatutan dengan kualiti yang SET BERSALIN TANAMERA berikan... Sekali sekala melabur untuk kesihatan tubuh badan kita kan... Time berpantang ni memang kene jaga & berpantang betoi2... badan kita nak guna lama ni sayang... (^_^)

EPHYRA akan berada di Putrajaya & Ipoh..!!

Tagline EPHYRA... "EPHYRA SERLAHKAN KEJELITAAN SEBENAR ANDA".. Dah semestinya tagline ni bukan hanya sekadar tagline untuk melariskan produk tapi ianya memang direalisasikan oleh semua pengguna EPHYRA... Macam saya sendiri, bila dah guna EPHYRA, dengan yakinnya keluar rumah pergi shopping complex tanpa guna secalit krim or bedak pun di muka... Muka langsung tak rasa kering.. parut2 makin pucat & lama2 makin hilang... Tu yang berani keluar dengan muka yang "suci dari bahan chemical".. Tak ke tu dikatakan serlahkan kejelitaan sebenar? Kejelitaan yang tanpa mekap.. Tak perlu disorot apa2 pun dekat muka ni.. Cukup dengan anugerah yang Tuhan dah bagi... Wah gitu... (^_^)



U all tanya saya apa KELEBIHAN Ephyra?? Apa KANDUNGAN Ephyra?? Ephyra HALAL & SELAMAT ke tak??... dari entry pertama saya berkaitan EPHYRA lagi saya dah cerita dekat u all pasal apa kelebihan ephyra.. apa kandungan Ephyra, & tentang sijil HALAL Ephyra.. Kalau sayang2 saya ni dah lupa, KLIK SINI untuk baca semula penerangan tentang pengenalan saya berkaitan EPHYRA yang menjadi pojaan hati saya ni haa... (^_^)

TESTIMONI EPHYRA ni pun dah berlambak2.. U all hanya perlu guna google je untuk search TESTIMONI EPHYRA... Opsttt tapi sebelum u all google, meh tengok testimoni dekat bawah ni dulu...


Nampak tak 2 orang testimoni ephyra ni... Muka mereka menjadi semakin licin & semakin cantik lepas guna EPHYRA... Macam adik tu haa... muka ada parut2 jerawat tapi lepas 5 hari minum EPHYRA dah nampak kesan yang ketara.. Wah, ni dah bagus sangat dah ni...!! U all yang ada jerawat, harus beli EPHYRA sekarang ni jugak.. Nanti hari raya, bolehlah u all beraya dengan "wajah baru" yang makin licin & cun melecun tu... (^_^)


Ohya, lagi satu tak lupa jugak... Kalau nak cerahkan kulit pun boleh minum EPHYRA jugak.. Barulah "bercahaya" muka di pagi raya akibat "kecerahan" kulit yang u all dah alami... (",) Eh sayang2... Jika u all tak puas or rasa tak nak google pasal testimoni Ephyra, meh klik je dekat link TESTIMONI EPHYRA... Ni testimoni dari saya sendiri.. Jangan risau ye sayang... tak sungguh saya tak kata.. so, testimoni yang saya cerita berkaitan perubahan diri saya tu adalah benar belaka yer sayang... (",)



Alang2 dah buat entry ni kan, nak jugak bagitahu u all yang Ephyra akan "berkampung" di KARNIVAL RIUH SAKAN UTUSAN (PUTRAJAYA) PADA 25-27 APRIL 2014 & di KARNIVAL RAUDHAH DI HATIKU (STADIUM INDERA MULIA, PERAK).. kalau u all datang ke PUTRAJAYA PADA 26/04/2014 & IPOH, PERAK PADA 27/04/2014, u all berpeluang untuk beramah mesra dengan Duta EPHYRA.. Siapa lagi kalau bukan Norman Hakim & Memey..



U all tahu tak... sebenarnya EPHYRA ni nak sambut Anniversary yang kedua tau... Wah hebat sungguh ni.. baru tahun kedua tapi dah terkenal  hingga ke luar Malaysia.. Eh, betul tau.. orang dari Brunei & Indonesia pernah PM saya tanya pasal EPHYRA.. (",) TAHNIAH UNTUK EPHYRA..!! Tak rugi kalau u all ke karnival tersebut sebabnya u all akan dapat beli EPHYRA dengan harga yang super duper menarik... bukan setakat harga je menarik, tapi u all jugak akan dapat banyak free gift..!! Wah, best tak? best tak? So, pada u all yang teringin ke karnival tersebut, jangan lupa singgah ke booth EPHYRA yer... Tak rugi u all beli EPHYRA ni... Lebih2 lagi dengan kesan dia yang super kebaboommmmm.... (",)



Haa bab ni mesti ada yang berkenan kan.. saya sendiri pun berkenan..!! Oceanlife jual T-SHIRT EKSKLUSIF EPHYRA...!! T-shirt ni dikeluarkan sempena ulangtahun EPHYRA yang kedua... Dah nama pun eksklusif so kuantiti dia mestilah terhad kan... U all patut rebut peluang ni.. Saya pun nak beli jugak... Mana boleh ketinggalan..!! Harga pun murah je u all.. just RM15 sehelai dan ianya sangat selesa digunakan.. Kalau u all berminat untuk dapatkan baju eklsklusif EPHYRA ni, u all bolehlah contact ke nombor yang tertera dalam gambar atas tu yer...

Tempat-tempat menarik di Malaysia yang harus dikunjungi

Tak lama lagi dah nak cuti sekolah.. So, time ni lah, kita as a parent ni sibuk2 duk pikir tempat mana yang menarik nak bawak anak2 bercuti kan... Bila lagi nak bawak anak jalan2 kan... sekali sekala ambik cuti bawak anak2 g tempat2 yang menarik, mesti mereka suka... Macam saya masa kecik2 dulu la, time cuti sekolah adalah time yang ditunggu2 sebab boleh g jalan2.. hihii.. Saya nak bagi idea dekat u all antara tempat yang u all patut bawak anak2 u all g bercuti...

TAMAN RAMA-RAMA PULAU PINANG


Actually kami dah pergi Taman rama2 ni dah lama, tahun 2011.. saja nak update sebab nak bagi idea dekat u all... (",) Taman Rama-rama ni terletak di Teluk Bahang, terdapat lebih kurang 4000 rama-rama dari 120 spesies..


Rama-rama di sini, tersangatlah jinak.. duk bertebangan keliling kita je u all..


Geram je tengok sebab corak dekat badan rama-rama ni, alahaiiiii cantik2 sungguh..!! Berwarna warni..


Pemandangan di Taman rama-rama ni pun cantik..


Ohya, fokus Taman Rama-rama ni, mestilah rama2 kan.. tapi selain dari rama-rama, binatang lain pun ada terselit jugak seprti ular, kala jengking, ikan & lain2 lagi.. cuma tak sebanyak rama-ramalah kan... Taman rama-rama ni pun, takdalah luas mana pun.. kira takdalah penat anak u all nak berjalan.. (",)


Anak2 u all confirm teruja bila datang ke Taman rama-rama ni.. tengoklah tu, masa kami pergi dulu, siap ada rombongan dari kanak-kanak sekolah tadika .. Haa pasal tiket, lupa nak gtau.. nak masuk Taman Rama-rama ni kene bayar tau.. Untuk dewasa yang mempunyai kad pengenalan RM18, kanak-kanak bermula umur 4 tahun hingga 12 tahun rm10.. bawah 4 tahun free.. tapi kalau takda kad pengenalan, bayaran dikenakan RM27 untuk dewasa & RM15 untuk kanak-kanak..

Jika nak tengok lebih banyak gambar di Taman Rama-rama, boleh KLIK SINI or SINI

ZOO TAIPING, PERAK

Perak,Zoo Taiping

Bila sebut je zoo, anak2 confirm suka punyalah.. banyak binatang yang mereka boleh tengok... Saya sendiri rasa tak sabar nak bawak Aqilah pergi lagi sekali ke zoo.. maklumlah, masa dia g zoo sebelum ni, umur dia baru beberapa bulan.. so, tak reti lagi nak tengok2 binatang ni kan.. sekarang dah besar sikit, nampak semut ke nampak cicak ke, tu pun dah riuh serumah dia bagitahu... muahahhaha


Zoo yang saya nak kenalkan dekat u all adalah Zoo Taiping.. Untuk pengetahuan u all, Zoo Taiping adalah Zoo tertua di Malaysia & zoo yang pertama memperkenalkan Night Safari.. Eh, tau tak night safari tu apa?? Night safari tu kira macam kita masuk tengok binatang di waktu malam la.. tengok apa aktiviti binatang2 ni di waktu malam... So, itu yang menyebabkan u all patut bawak anak ke zoo taiping.. tak dapat melawat malam, g melawat siang2 hari...


Selain dari anak2 kita suka tengok binatang2 ni semua, anak2 kita pun boleh belajar jugak mengenali binatang secara "face to face" gitu...


Ohya, dalam zoo ni jugak, kalau u all malas nak jalan kaki tengok binatang2 ni semua, u all boleh jugak naik keretapi mini.. Nanti pemandu yang bawak keretapi tu akan pusing satu zoo ni sambil2 tu, dia akan jadi "pemandu pelancong".. dia akan ceritakan pasal bintang2 tu dekat u all.. Tapi kami tak naik pun keretapi mini tu, sanggup jalan kaki, kata nak tengok binatang tu puas2 kan.. hihii... Haa lupa lak, keretapi mini tu kene bayar tau, tak pasti berapa RM..


Kalau nak masuk zoo ni, dah tentulah kene ada tiket kan... untuk dewasa @ 13 tahun ke atas RM16, untuk kanak2 @ 3 hingga 12 tahun & warga emas @ 60 tahun ke atas RM8.. itu untuk masuk biasa tau.. tapi kalau nak masuk night safari, harga dia lain plak.. untuk dewasa RM20 manakala kanak2 & warga emas RM10..

Ini baru 2 tempat menarik yang saya kongsi dengan u all, actually terlalu banyak tempat2 menarik yang u all boleh bawak anak2 g melawat time cuti sekolah ni... Kalau u all nak tengok tempat2 lain yang saya maksudkan tu, u all boleh g tengok dekat website VIRTUAL MALAYSIA... Confirm idea u all akan datang tanpa henti untuk bawak anak2 bercuti... (",) Anak2 happy, kita pun akan happy.. takda yang lebih menggembirakan kita bila melihat anugerah terindah kita tu seronok dapat jalan2 meluangkan masa berkualiti dengan kita as a parent yang selama ni sibuk dengan kerjaya masing2.. InsyaAllah.. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...