Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan

ALTHEA turns 1..!!!

Eh, tetiba ramai pulak blogger buat post ALTHEA turns 1 ni kan?.. Untuk pengetahuan u all, Althea ni sebenarnya website dari Korea.. Website http://my.althea.kr ni adalah salah satu website untuk kita beli barangan kecantikan diri terus dari Korea.. Ianya terdiri dari produk penjagaan kulit sehinggalah alat mekap.. Kalau u all peminat barangan kecantikan dari Korea, u all bolehlah terjah ke website Althea ni tau.. Harga dia memang murahlah bagi saya...


Ini antara barangan yang saya beli di Althea Korea ni.. 


Ianya direct pos dari Korea.


Ohya, sempena ulangtahun ALTHEA yang berlangsung pada 20 Julai hingga 31 Julai ni, kalau u all beli barang di Website Althea, u all akan dapat Limited edition Birthday Box + DIY Party Kit, sementara stok masih ada. 


Jika u all tergolong dalam golongan 1500 orang pembeli pertama, u all akan dapat barangan percuma, sementara stok masih ada.


Birthday Giveaway! Pilih 3 produk top seller untuk dapat 100% rebet. Rebet itu akan dikreditkan ke dalam akaun u all..


Kalau u all beli barangan dari Althea ni & u all dapat kit parti Althea, U all boleh join instagram contest, alaa senang je, just selfie dengan parti kit tersebut & wish HAPPY BIRTHDAY dekat Althea dengan hastag #Altheaturns1.. Mudah kan?? U all berpeluang untuk memenangi hadiah seperti Macbook Air, Ipad Air 2, 6S iPhone, galaxy S6 Edge, Kamera Canon EOS M10 Selfie, Kredit Althea dan hamper barangan kecantikan dari Althea... So, tunggu apa lagi, jomlah terjah https://my.althea.kr untuk usha2 barangan kecantikan, jika berkenan bolehlah beli..


Minyak BEBE ANUGERAH membantu mengelakkan dari gigitan nyamuk dan serangga..!!

Saya dengan anak-anak, mempunyai satu masalah, TAK BOLEH DIGIGIT NYAMUK..!! Bila kene gigit je, mulalah bekas gigitan nyamuk tu jadi berparut.. Anak2 saya ni mungkin ikut saya la kot... Saya ingat lagi, ketika saya kecik, time tu kami menetap di Terengganu, so, sesekali balik ke Chemor, rumah arwah opah saya, memang badan saya penuh dengan kapur.. Opah saya sapu kapur dekat bekas kena gigit nyamuk tu haa.. U all tahu tak, sampai sekarang ok, sampai sekarang nyamuk dekat area rumah opah saya tu memang dah tangkap cintan dengan saya.. pantang nampak saya datang, mesti nak hinggap walaupun sekor.. Anak2 saya pun sama je 2 kali 5... Balik je dari kampung, mesti ada kesan kene gigit nyamuk.. lepas tu mulalah berparut warna hitam.. Tak kira Alisha ke Aqilah ke Afrina ke, sama je semua, semuanya diminati nyamuk.. Kenapa nyamuk minat sangat dengan kami tak tahulah... Haihh!!

Satu hari tu, maklong saya cadangkan saya beli minyak serai, katanya sapu di badan & boleh halang nyamuk dari dekati kita.... Tapi tu la u all, minyak ni kadang2 bau dia tu alahaiii... itu satu hal, lagi satu hal pulak, kalau sapu di badan, badan tu rasa melekit2 & berminyak..!! Bila badan berminyak, u all tahu je la, anak main2 sebagai contoh berlari lepas tu terjatuh, haaa time ni mulalah pasir2 tu nak melekat dekat badan yang berminyak tu haa... part ni yang tak suka ni... 


Sehinggalah baru2 ni saya diperkenalkan dengan MINYAK BEBE ANUGERAH... Ya Allah... wangi ok, wangi..!! Memang memenuhi piawaian saya lah minyak BEBE ANUGERAH ni... U all tahu tak, saya sapu minyak BEBE ANUGERAH ni dekat badan Afrina, tau apa yang berlaku??? Badan anak saya tak berminyak hokay.. Kiranya kalau lepas sapu minyak BEBE ANUGERAH ni & anak saya nak guling2 di lantai, lantai tu takkan licin dengan kesan minyak BEBE ANUGERAH ni laa... Lagi satu, ianya seolah2 macam menyerap dekat kulit pulak tau... Maksud saya macam ni, lepas sapu di badan Afrina, saya sentuh badan dia.. takda rasa minyak, dekat tangan saya pun sama jugak.. seolah2 saya guna losyen... hohoiiiii teruja hokay, teruja!! Kalau ikutkan saya ni jenis lepas sentuh minyak, saya nak cepat2 cuci tangan, tapi kali ni tak, saya rasa macam taknak pulak cuci tangan.. ahhahhahah... bukan apa, bau dia tu wangi.. Eh, wangi tu bukanlah sampai tahap wangi minyak wangi u all tu tau... Wangi yang saya maksudkan tu, wangi di bawah label MINYAK BABY la yer...


Untuk pengetahuan u all, minyak BEBE ANUGERAH ni kegunaan dia bukan sekadar untuk mengelakkan dari gigitan nyamuk & serangga je tau, tapi jugak ia dapat membantu menghangatkan tubuh bayi, menghindari kesejukan dalaman & tak lupa jugak untuk mengurangkan kembung perut.. Sebut pasal kembung perut ni tak payah cakapla, ia antara yang merisaukan ibu2 ketika dalam pantang... Kadang2 bayi ni suka menangis bukan sekadar lapar atau pampers basah ke apa, tapi jugak sebab PERUT MASUK ANGIN... Saya pernah ok, Alisha dulu perutnya kembung, duk meragam je sehari tu.. puncanya maybe saya tersilap makan.. masa tu saya berpantang di rumah parent saya, nasib baiklah parent saya ada membantu saya.. maklumlah, anak sulung.. tak tahu nak buat macamana... Abah sayalah duk urut2 perut & belakang Alisha.. duk sapu minyak bagai, siap dengan tuam lagi.. Sebab tu bagi saya pentingnya minyak urut untuk baby ni haa... kalau u all sedang mencari minyak untuk baby, saya cadangkan u all belilah MINYAK BEBE ANUGERAH ni.. memang saya teruja sungguh2 ni.. Sampai terlintas untuk anak lepas ni, nak guna minyak BEBE ANUGERAH ni jugak.. Senang, 2 dalam 1.. bukan setakat saya sapu untuk elakkan perut anak masuk angin, tapi jugak dapat halang nyamuk dari hinggap baby..!! Haaa bagus tak?? Balik kampung, tak payah duk nak risau dengan gigitan nyamuk...


Ohya, minyak BEBE ANUGERAH ni antara bahan2 dia adalah minyak kayu putih, lengkuas, serai, pudina dan limau purut, di mana ianya sering diguna secara tradisional untuk mengelakkan kembung perut pada bayi.. Jangan kata bayi yang baru lahir tu je boleh guna, ni haa, Afrina yang umur dah nak masuk 2 tahun pun saya masih sapu dekat badan dia tau... Bayanglah, siap Afrina suruh letak minyak BEBE ANUGERAH ni dekat tangan dia sebab dia nak sapu sendiri.. Nampak tak??? nampak tak yang Afrina menunjukkan ciri2 dia pun menyukai dengan bau minyak BEBE ANUGERAH ni??.. Senang cerita, bila nak sapu minyak, Afrina yang akan serah diri minta disapu.. hahha




SALAM BROWSER membantu saya dalam mengawasi anak ketika melayari INTERNET

Mengikut peredaran zaman, ada ketikanya saya tetap memberi anak2 saya menggunakan komputer seperti tengok you tube. Macam anak solehah Alisha ni haa, dia dah pandai mengeja sendiri, ada ketikanya dia melihat cerita kartun di televisyen & dan2 la pulak dia pergi bukak you tube dekat komputer... Bila dah buka you tube tu apa lagi, teruslah dia search tajuk cerita kartun tersebut.. Orang dah pandai membaca & mengejalah katakan... gitulah kekdahnya, semua dihujung jari... dah pandai guna you tube kononnya.. hahha.. Eh, guna you tube di handphone, itu adalah normal sebab budak2 boleh je mengenali ikon you tube di handphone.. tapi di komputer ni, Alisha terpaksa taip terlebih dahulu word "you tube" tersebut... kalau di handphone tu, budak yang belum pandai baca macam anak solehah Afrina yang umur setahun  lebih tu pun tahu nak bukak aplikasi you tube..


Saya memang memberi keizinan untuk anak saya melayari internet, maksud saya tengok you tube la... sebab dari you tube tu la anak saya belajar melukis, mahunya tak, Alisha ni jenis yang minat melukis, mai kat ibu dia ni tak minat & tak reti melukis makanya si ibu ni guna bantuan you tube untuk mengajar Alisha melukis.. Biasanya anak2 saya tengok you tube berkaitan pembelajaran la selain dari video cerita kartun tu haa.. macam cerita kartun ni, ada masanya kami sama2 luangkan masa tengok video tersebut.. Contohnya Alisha nak tengok cerita "Kungfu Panda" dia search la kartun tersebut dekat you tube & kami sama2 tengok...

Macam sekarang ni di bulan puasa, adalah masa saya tengok sama2 dengan anak2.. Kadang tu saya download tapi disebabkan pendrive dah penuh, itu yang buat kami direct  tengok dari you tube je... Dengan cara menonton video bersama anak2 ni bagus jugak tau.. Bukan apa, sambil tengok cerita tersebut, sambil2 tu la mereka duk tanya tu tanya ni berkaitan cerita tersebut.. Macam anak saya ni memang jenis suka bertanya, secara tak langsung dapat mengeratkan lagi hubungan kita dengan anak, InsyaAllah...


Selain dari you tube, ada ketikanya saya bagi jugak anak saya hilangkan bosan dengan main game yang berbentuk knowledge di website http://www.knowledgeadventure.com/. Website tu memang best sebab terdapat game2 yang berbentuk pembelajaran mengikut usia anak2... Sebagai contoh macam dalam gambar atas ni haa, anak solehah Alisha main game nama apa ntah, tapi cara main game tu macam ni, contohla bola tu warna PURPLE tapi dia tulis RED so salahla kan, ada pulak bola yang WARNA YELLOW & di bola tersebut pun tulis YELLOW, kiranya betul la kan, makanya tugas Alisha untuk klik bola tersebut sebagai tanda betul (warna bola & ejaan pada bola betul).. Kiranya yang salah jangan klik, klik yang betul je.. Haa bagus tak game dia?? Itu salah satu tau, dekat website tersebut ada banyakkkk lagi game "pembelajaran" untuk umur 3 tahun ke atas.. Eh, teruskan membaca, jangan klik link website tu lagi, saya nak bagitahu cara saya pantau anak saya ketika guna internet,..     


Untuk memantau anak2 saya ketika sedang guna internet, salah satu caranya adalah saya download pelayar web SALAM BROWSER.. Alaa fungsi dia sama je macam google chrome ke mozilla ke cuma bezanya SALAM BROWSER ni orang melayu punya. Yang paling menarik tu, SALAM BROWSER NI LEBIH SELAMAT SEBAB IA TELAH MENYEKAT 1.4 JUTA LAMAN WEB YANG BERUNSUR LUCAH, GANAS & SEWAKTU DENGANNYA..!! Sebab itu saya mampu bagi anak saya guna internet... Secara tak langsung, saya dah ada pembantu..!! hahhaha


Bila saya suka, saya pasti bagitahu u all, makanya u all pun kenalah DOWNLOAD SALAM BROWSER ni jugak.. Memang terbaik..!! Belum guna u all takkan tahu, dah guna, u all akan jatuh cinta... tak percaya?? Guna dulu.. support "product" kita... Dengan adanya SALAM BROWSER, kita pun senang hati nak bagi anak guna internet.. Tak mau cakap banyak dah, pergi download SALAM BROWSER di website https://salambrowser.com lepas tu boleh ajak anak tengok you tube atau main game yang saya kongsi link dekat atas tu.. (",)          

Sabun susuk emas yang bukan susuk!!

U all jangan terkejut bila tahu wujudnya produk SABUN SUSUK EMAS & jangan terkejut dengan word "SUSUK" tu yer.. ianya hanya sekadar nama bukanlah susuk emas yang nak kene "tanam" dekat muka kita tu tau. Walaupun macam tu, kelebihan dari segi mencantikkan kulit lebih kurang sama la jugak. Uikss semua orang nak cantik kan? Kulit yang berjerawat nak bagi hilang jerawat, kulit yang kering nak bagi lembab.. Dok gitu?



SABUN SUSUK EMAS ni ada banyak kebaikan, antaranya mengurangkan kedutan & tanda2 penuaan di wajah kita, menegangkan kulit muka, menghilangkan parut2, kulit muka nampak lebih muda, bermaya & lembut, menghilangkan tanda2 hitam di celah2 kaki, ketiak & leher..


Kandungan SABUN SUSUK EMAS ni adalah dari bahan2 yang selamat digunakan.. Antaranya adalah SERBUK KAYU CENDANA, KUNYIT, MINYAK SAYURAN, BERAS & AIR MAWAR. Kunyit adalah natural antiseptic, ianya adalah perkara yang normal jika kulit kita mempunyai luka2 kecil seperti contoh jerawat, ianya akan membuat kulit kita terasa sedikit pedih ketika penggunaan. Ohya, selain tu, ada kemungkinan jugak akan berlaku healing process tau... di mana akan keluar jerawat halus, walaupun macam tu, selepas beberapa hari penggunaan, ianya akan menjadi semakin glowing, kulit kita pun akan semakin lembut & lembab.


Cara penggunaan SABUN SUSUK EMAS ni sama je macam sabun2 kecantikan yang lain, u all basahkan sabun & buih yang terhasil tu, u all sapu ke muka & basuh muka arah ke atas dengan lembut, lepas tu u all biarkan buih tersebut kering di muka & bilas. Untuk penjimatan, u all boleh potong sabun tersebut kepada 4 atau 2 bahagian...

Eh lupa nak cakap, SABUN SUSUK EMAS ni bukan sahaja boleh digunakan di muka tau, tapi jugak di badan untuk mandian.. Macam saya sendiri, saya guna SABUN SUSUK EMAS ni di badan... Alahaiii wanginya bau SABUN SUSUK EMAS ni, ketika penggunaan, satu bilik mandi tu berbau wangi... wangi dia tu siap melekat dekat kulit kita ni haa.. kalau sapu di badan ni, mana part yang gelap tu bolehla jadi cerah, kulit yang kasar tu bolehla jadi lembut..

Harga untuk sekotak SABUN SUSUK EMAS ni adalah RM29.90 tidak termasuk kos penghantaran.. Eh jap, kalau u all nak kelihatan lebih cun melecun lagi, u all boleh beli SET ANGGUN MENAWAN yang mengandungi SEKOTAK SABUN SUSUK EMAS, 1 TONER AIR MAWAR & 1 PELEMBAP ALOEVERA yang cuma berharga RM79 termasuk kos penghantaran. Kalau u all nak jadi dropshipper jual SABUN SUSUK EMAS ni pun boleh tau, dapat jugak  tambah duit poket kan... U all boleh hubungi di nombor telefon atau link Fb di bawah..

Nombor Telefon : 012-399 5719 (CT)
Facebook : Anggun Menawan



Cara Memakai Eyeliners yang Betul


Solekan tanpa penggunaan eyeliners pastinya tidak akan sempurna. Ini kerana, penggunaan eyeliners mampu menjadikan mata seseorang wanita itu kelihatan lebih besar dan menonjol. Oleh kerana itu, ramai wanita yang kadang kala lebih selesa mengenakan eyeliners dan lipstick sahaja sebagai solekan harian mereka. Sebelum kita berkongsi mengenai cara-cara pemakaian eyeliners yang betul, mari kita mengenali terlebih dahulu jenis-jenis eyeliners yang boleh ditemui dipasaran.

Secara amnya, terdapat pencil eyeliners, pen eyeliners, liquid eyeliners dan gel eyeliners. Secara jujurnya, kesemua jenis eyeliners ini masing-masing mempunyai kelebihan tersediri dan terpulang kepada citarasa seseorang individu itu. Namun, majoriti wanita berpendapat bahawa pencil eyeliners adalah jenis eyeliner yang paling mudah untuk dipakai, manakala gel eyeliners pula adalah jenis yang paling tahan lama.


Soal style pemakaian eyeliner pula, gambar berikut merupakan jenis-jenis solekan eyeliner yang biasa disolek oleh para wanita. Dan jenis style yang paling ringkas dan sesuai untuk solekan harian adalah classic bar dan thin flick.

Kembali kepada cara pemakaian eyeliners yang betul, seseorang itu haruslah mengenal pasti terlebih dahulu jenis bentuk mata yang dimiliki dan jenis acara yang ingin dihadiri. Untuk bentuk mata yang kecil, eyeliner seeloknya dipakai dengan garisan yang lebih tebal agar bentuk mata kelihatan lebih menonjol. Manakala bagi pemilik mata yang bulat, cukup dengan pemakaian eyeliner yang tipis dan minimal.

Pastikan garisan eyeliner tersebut sekata dan tidak comot. Untuk hasil yang terbaik, mulakan dengan garisan yang tidak terlalu pekat dahulu. Kemudian, barulah anda membuat garisan yang lebih tebal.


Selain itu, penting untuk anda memakai waterproof eyeliners untuk mengelakkan daripada eyeliners anda smudge apabila terkena air terutama sekali bagi mereka yang mempunyai mata yang cepat berair. 

Pati Herba Madu untuk kolesterol dan jantung yang sihat

Jangan pandang ringan tau bila badan kita mempunyai bacaan kolesterol yang tinggi kerana ia mampu membuatkan kita mengalami masalah jantung. Berita Harian tahun 2014 menyatakan yang 83% kematian adalah disebabkan kolesterol yang tersumbat di saluran jantung. Lagi satu pulak, masalah kolesterol tinggi ni, dia bukan je menyerang mereka yang berbadan besar tau, kawan saya yang kurus kering macam saya ni pun ada masalah kolesterol. Itulah orang kata kan, penyakit ni kalau nak menyerang, dia tak kira kita kurus ke gemuk ke, muda ke tua ke, budak-budak ke orang tua ke, sebab tu kita harus berjaga2. Mencegah lebih baik dari merawat. haaa gitu kekdahnya...


Sekarang ni saya nak kenalkan u all dengan satu produk ubat untuk kolesterol dan sakit jantung. Eh, bukan ubat hospital tau.. hehee.. Produk ni namanya PATI HERBA MADU, di mana ia berfungsi untuk membantu masalah berkaitan kolesterol dan jantung. PATI HERBA MADU ni diadun dari 6 jenis ramuan yang berkesan untuk menurunkan paras bacaan kolesterol, iaitu bawang putih, halia, lemon, pati cuka epal, madu lebah asli dan kurma. Kelebihan produk PATI HERBA MADU ni adalah dapat menurunkan kadar kolesterol, membersih saluran jantung yang tersumbat, menurunkan berat badan, melancarkan proses pembuangan, baik untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis selain dari membuang angin dalam badan.

Abah saya sendiri ada masalah berkaitan kolesterol ni, tu yang abah saya duk ulang alik ke hospital. Saya ada jugak bertanya dekat misi apa tanda-tanda yang kita nak tahu kita ni ada masalah berkaitan kolestrol tinggi ni. Tapi mereka kata takda apa kecuali kita kena buat pemeriksaan laboratorium, di mana jika ada masalah kolesterol tinggi, kita dapat lihat kadar kolestrol dalam darah melebihi paras normal.. Antara simpton kita mempunyai kolestrol yang tinggi adalah kita merasa cepat mengantuk, ianya berpunca daripada penyempitan pembuluh darah dan kadang-kadang ia menutup pembuluh darah di mana aliran darah yang membawa oksigen menuju ke otak mengalami hambatan, itu yang buat kita lebih mudah rasa  mengantuk. Kalau u all rasa letih, lemah, lesu maka sebaiknya pergi lakukan pemeriksaan kolestrol.


Tanda-tanda kita sakit jantung adalah terasa kebas di tangan kiri dan juga lengan. Kalau lengan tangan kiri kita rasa sakit yang berpanjangan, ada kemungkinan akan diserang sakit jantung dalam masa terdekat. Selain itu, kita jugak akan merasa sakit dada, secara detail nya, sakit di ulu hati sedikit ke sebelah kiri, rasa dia tu seolah-olah dada kita tu dihempat dengan benda berat. Ini antara contoh tanda-tanda sakit jantung, banyak lagi sebenarnya.


Dato' Malek Noor pun menggunakan PATI HERBA MADU ni tau u all... Kesnya bermula apabila Dato' Malek Noor mengalami sesak nafas dan dikejarkan ke hospital. Hasil pemeriksaan mendapati dua saluran arteri jantung milik beliau tersumbat. Sejak dari itulah beliau berusaha untuk mengubatinya sehingga bertemu dengan PATI HERBA MADU, sekarang ni Dato' Malek Noor dah jadi duta kepada PATI HERBA MADU ni.




Dekat atas ni antara TESTIMONI PATI HERBA MADU, kalau u all nak baca lebih banyak lagi testimoni, u all boleh KLIK LINK TESTIMONI ini. 


Untuk pengetahuan u all, PATI HERBA MADU ni dihasilkan secara 100% asli tanpa bahan pengawet. Ia telah pun memperolehi sijil GMP (Good Manufacturing Practice) serta mendapat kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), selain itu, PATI HERBA MADU ini jugak adalah produk yang diyakini HALAL oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Kalau kita atau sesiapa sahaja yang mempunyai masalah seperti Gout, Kolestrol tinggi, sakit jantung, sakit dada, kebas tangan, darah tinggi, resdung, bolehlah cuba PATI HERBA MADU ni.. Harga sebotol PATI HERBA MADU ni adalah RM69 untuk semenanjung Malaysia manakala RM79 untuk Sabah dan Sarawak. Ohya, kandungan sebotol adalah 250ml.

NAMA SYARIKAT : Clear Herbs Sdn Bhd & Clear Herbs Trading

ALAMAT : D27-1 Jln TKS 2, Taman Kajang Sentral, 43000 Kajang, Selangor

FACEBOOK : Clear Herbs



CONTACT : 019-253 5796 / 013-362 7775 / 012-515 7396


Rahsia perut kempis tanpa penggunaan bahan kimia

BACA SAMPAI HABIS UNTUK TAHU CARA UNTUK DAPATKAN DISKAUN

U all ingat tak, sebelum ni saya ada bercerita pasal bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal?.. Excited punya pasal, nak sambung lagi cerita pasal bengkung moden ni.. Kalau sebelum ni, saya ada bagitahu u all yang dalam tempoh penggunaan bengkung moden ni, saiz pinggang saya dah kurang seinci kan... dari saiz 29 inci kepada 28 inci... memandangkan hanya 1 inci je lagi saya nak dapat saiz pinggang ketika zaman anak dara, makanya gigihla saya duk pakai bengkung moden ni haaa... taknak perut buncit la katakan... hahhaha.... Saya memang jaga bab2 perut ni... saya taknak lah memberi alasan "ramai anak" so saya buat derkk je dengan perut yang buncit... Oh tidakkkkk, saya taknak nanti dah tua2 perut menggelebeh.. selain tu, saya jugak taknak bagi alasan "suami je yang tengok perut buncit saya ni"... Isskkk sebab suami tengok tu la lagi saya nak jaga... suami yang buncit takpa, asal bukan saya yang buncit... hahahha... yela, kadang manusia ni duk jaga apa yang orang nampak je nak bagi elok, nak bagi nampak cantik tapi yang suami tengok tu, buat tak kisah je.... yang suami tengok tu la, yang paling penting... Jangan pulak u all bagi alasan "alaa suami saya tak kisah pun"... Suami ni kadang2 tak kisah depan kita, dengan alasan nak jaga hati... sebenarnya bab2 ni, kita sendiri yang perlu ada kesedaran...


Berbalik kepada saiz pinggang saya yang terkini, sekarang ni saya dah dapat saiz pinggang ketika zaman anak dara, 27 inci.. haaa puas hati... Mahunya tak, walaupun dah 3 orang anak yang keluar dari rahim saya ni, walaupun dah 3 kali perut saya ni membuncit, walaupun saya berstatus ibu kepada 3 orang anak, walaupun dah 6 tahun saya kahwin, Alhamdulillah pinggang saya masih mampu mempunyai saiz ketika zaman anak dara dengan bantuan bengkung moden.. Dapat jugak saya menafikan kata2 mereka yang mengata saya sebelum saya kahwin dulu, katanya selepas saya kahwin nanti, memandangkan saya tak bekerja, saya pasti akan jadi gemuk... Macamlah suri rumah ni kerjanya goyang kaki, gaya confident je cakap saya akan gemuk.. padahal jadi suri rumah ni penat... bukan penat buat kerja rumah, penat layan karenah anak yang macam2 tu haa..

Mampu pulak saya pakai bengkung moden ni kan walaupun bukan dalam pantang yer... Mahunya tak, u all tahu tak, bengkung moden ni memang terbaik..!! Nak guna bengkung moden ni, tersangatttttt lah senang... Lagipun bengkung moden ni takda dawai atau besi di bahagian tepi dan belakang macam korset2 lain tu haa... Ohya, bengkung moden ni boleh dijadikan korset jugak yer... bila takda besi, makanya lagi selesalah saya nak guna kan... tu yang sanggup seharian berbengkung, tidur pun saya pakai bengkung... wah, dah gaya macam orang berpantang je yer... Yang buat saya sanggup pakai bengkung moden ni bukan apa u all... sebab ciri2 yang ada pada bengkung moden ni haa.. bengkung moden ni tak macam bengkung biasa tu, bengkung moden ni dia serap peluh, so takdalah saya rasa gatal2... dahla saya ni jenis kulit yang sensitif... bila pakai bengkung lama2 mulalah rasa gatallllll sesangat...!! Itu pengalaman saya dulu la.. berbengkung ketika di dalam pantang...

Eh jap, risau pulak saya kot2 u all yang tak baca entry bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal ni, dari penceritaan saya di entry ini menganggap bengkung moden ni untuk kempiskan perut sahaja or menganggap ianya untuk mereka yang bersalin normal or dah lama bersalin... Sebenarnya bengkung moden ni memang dicipta khas untuk u all yang bersalin secara pembedahan... 6 jam selepas u all bersalin, u all dah boleh pakai bengkung moden ni... jangan takut2 nak pakai bengkung moden ni, pakai je.... sebab bengkung moden ni memang dicipta khas untuk u all yang bersalin secara pembedahan... bengkung moden ni jugak dah melaui proses R&D sebelum dijual di pasaran.. bengkung moden ni bebas getah & bersifat elastik.. U all, u all pergilah baca entry bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal ni tau... banyak info yang saya tulis pasal bengkung moden ni dekat entry tu sebelum ni... Meh saya share cara penggunaan bengkung moden ni dekat u all... cara guna dia yang tersangatlah mudah... Selepas 6 jam bersalin secara pembedahan, u all dah boleh guna..


Dekat atas ni cara guna bagi u all yang bersalin secara pembedahan.. Haa tips untuk u all, selepas u all mandi, pastikan luka pembedahan tersebut u all lap kering2 tau... Bila u all nak guna bengkung, letakkan lapisan kapas atau tisu yang tak melekat supaya boleh menyerap peluh agar kawasan yang luka tu sentiasa kering... Penting untuk u all pastikan kawasan luka tu kering tau.. bukan apa, kalau lembap nanti takut berlaku jangkitan.. Dekat bawah ni, saya share pulak cara penggunaan bagi u all yang dah habis tempoh berpantang atau untuk u all yang inginkan perut yang kempis..


Kalau u all beli yang 4 panel, u all kene lipat seperti gambar di atas... tapi yang macam saya guna ni yang 3 panel punya... so, takdalah step yang nak kena lipat tu...


Nak bagi u all lebih faham, u all boleh tengok dekat gambar atas ni.. Bengkung moden ni ada 2 jenis, 4 panel & 3 panel... Kalau yang 3 panel lebih pendek, manakala yang 4 panel sampai ke pinggul la labuh dia... Kalau untuk u all yang nak guna ketika dalam pantang, seeloknya guna yang 4 panel la... bukan apa, sebab ianya labuh, so memang sesuai sangatlah untuk kembali membentuk pinggang & pinggul kita selepas bersalin tu... Selain dari pengalaman saya sendiri guna bengkung moden ni, saya nak share jugak pengalaman orang lain yang guna bengkung moden ni jugak...

Buncit diperut sudah agak berkurangan selepas 10 hari memakai Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim
Sebagai seorang yang berbangsa India , setahu saya tak ramai yang bukan berbangsa Melayu yang benar-benar nak kempiskan perut lepas bersalin (contohnya ibu saya). Saya diperkenalkan dengan Bengkung Moden oleh rakan sekerja berbangsa Melayu kerana masalah perut yang buncit selepas bersalin secara pembedahan (cesarean). Pada mulanya saya agak ragu-ragu dan tidak pasti saiz mana yang sesuai dengan saya kerana saya tidak gemuk tetapi hanya buncit diperut sahaja. Namun selepas menghubungi Puan Fazidah, saya mengambil keputusan untuk mencuba Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim.
Buat masa ini saya dapati buncit diperut sudah agak berkurangan selepas 10 hari memakai Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim. Saya memang nak sangat kempiskan perut sebab nak pakai baju kebaya perbagai jenis seperti kebaya moden, kebaya panjang dan kebaya pendek yang dijahit sebelum mengandung. Rasa macam tak puas hati sebab tu lah sekarang ni nak sangat kurangkan buncit diperut. Suami saya juga kini menggunakan Gel Sireh Slim untuk mengempiskan perutnya yang buncit.
I’m so happy… Thank you.
Jaya – Putrajaya

Pergi opis pun boleh pakai sebab orang tak perasan yang kita pakai bengkung moden
Selamat Pagi. Nak bagi komen pasal bengkung ni. Saya baru jer terima bengkung ni hari Isnin yang lepas. So dah start pakai la. Saya pakai bengkung ni dari siang sampai petang lepas tu sambung balik ke malam sampai pagi.
Pergi opis pun boleh pakai sebab orang tak perasan yg kita pakai bengkung tu…dulu I ada ler pakai corset tapi tak sampai setengah hari jer dah bukak sebab senak la, sakit ler sebab terlipat-lipat kan, tapi pakai bengkung ni Alhamdulillah dari pagi sampai petang takde bukak-bukak pun selesa jer rasanye. Lagi satu sejak pakai bengkung ni takde la terasa ngilu kat tempat cesarean tu.
Nasib ler jumpa bengkung ni kalau tidak kenalah pakai bengkung yang ikat-ikat tu. Bukan apa kalau pakai yang ikat-ikat tu I jadik kelam kabut, tak sempat nak abis ikat anak dah panggil ler, macam-macam la. Sekarang dah ada bengkung ni just zap on jer siap dah. Terima kasih ya kak Fazidah. Saya akan terus pakai dan melihat perubahannya.
Earizad – Bukit Jelutong, Shah Alam (bersalin cesarean)
  
Nampak tak, mereka pun kata bengkung moden ni selesa... memang selesa pun.. U all harus cuba baru u all tau... Pada u all yang nak tahu lebih lanjut pasal bengkung moden ni, u all boleh contact Puan Sara dengan cara wassap ke nombor 014-837 1485.. U all jugak boleh terjah ke fanpage BENGKUNG MODEN CESAREAN & IG BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Berita baik untuk u all, SILA MENTION NAMA BLOG IntaNBerliaN KETIKA BERURUSAN DENGAN PUAN SARA UNTUK DAPATKAN DISKAUN... Kalau u all nak buat rujukan, dengan kata lain nak mencari info2 atau tips berkaitan bersalin secara pembedahan ni, u all boleh ke blog SIHAT DAN CANTIK SELEPAS BERSALIN PEMBEDAHAN (CESAREAN).. Di blog tersebut, ada perkongsian berkaitan tips kurus selepas bersalin pembedahan, tips cantik selepas bersalin pembedahan, tips penjagaan selepas bersalin pembedahan dan tips penjagaan bayi selepas bersalin pembedahan.. Moga tips2 ni dapat membantu u all yang bersalin secara pembedahan...

Trend fesyen terkini

Saban tahun kita akan dapat lihat perubahan trend fesyen terkini dalam pasaran seperti yang dicetuskan di atas pentas-pentas peragaan fesyen antarabangsa dan tempatan. Untuk tahun ini kita boleh lihat banyak gaya fesyen terkini paling hangat ditampilkan dan menjadi pilihan ramai pencinta fesyen di seluruh dunia. Jika anda mahu terus tampil menarik mengikut trend fesyen yang sedang popular seperti yang ditampilkan banyak jenama fesyen besar adalah langkah yang bijak. Jom kita lihat trend fesyen terkini popular yang sedang mendapat tempat dalam kalangan para pencinta fesyen di Malaysia. 

Vera Short Sleeve Printed Dress

Baju dress dianggap sebagai antara produk fesyen yang paling popular di Malaysia buat masa ini. Baju gaun menjadi pilihan terutamanya dalam kalangan wanita muda dan remaja. Kini terdapat banyak koleksi dress terkini online yang boleh didapati melalui website online shopping Malaysia di internet yang telah menjadikan fenomena trend online shopping di Malaysia. Selain baju dress online, baju dress Muslimah online juga menerima permintaan yang cukup menggalakkan dalam pasaran.

Manisnya Merdeka Skirt

Skirt merupakan antara women bottom online yang terus mengungguli carta dalam pasaran fesyen di Malaysia. Ianya telah dianggap sebagai antara wardrobe essential terutamanya dalam kalangan wanita urban. Skirt kini bukan sahaja boleh dipakai secara kasual mahupun glamor untuk ke majlis-majlis istimewa, kini ia menjadi antara fashion must-have untuk dipakai oleh wanita berkerjaya ke pejabat. 

Aplikasi KIDDIE CARE yang semua ibu bapa patut install

Zaman sekarang, dah tak jadi satu benda yang pelik bila kita melihat anak-anak kecil dah pandai guna gadget seperti hp dan tablet (untuk penulisan seterusnya, saya hanya akan tulis gadget).. Di rumah, di kedai makan, di shopping complex, di mana sahaja pasti kita akan dapat melihat anak-anak kecil ralik bermain gadget di tangan.. Ada ibu bapa yang tak kisah untuk bagi anak guna gadget sepanjang masa, tapi ada jugak ibu bapa yang menghadkan penggunaan gadget dekat anak2.. Yang anak2 ni pulak, ada yang jenis tak kisah bila di hadkan penggunaan gadget tapi ada jugak yang sebaliknya... Bila tak bagi, anak mengamuk2 tak kira walau di tempat awam... Selain itu, ada jugak ibu bapa yang tak kisah nak bagi anak guna gadget tapi dalam masa yang sama, risau jugak takut anak2 ni bukak laman web atau tengok video yang tak sepatutnya... Haaa dekat sinilah saya ingin membantu u all.. U ALL BACA ENTRY NI SAMPAI HABIS TAU... BERIA SAYA BERCERITA SIAP PRINTSCREEN NAK EXPLAIN DEKAT U ALL NI HAAA... Aplikasi ni terbaiklah yang buat saya bersungguh nak bercerita...


Saya nak memperkenalkan u all dengan satu aplikasi di PLAY STORE... Aplikasi yang saya maksudkan tu adalah aplikasi KIDDIE CARE (Parent App) dengan KIDDIE CARE (Kid App)... Aplikasi KIDDIE CARE ni ada 2 jenis, satu untuk di install di gadget anak (Kiddie Care-kid) dan satu lagi untuk di install di gadget parent (kiddie Care-parent)... Eh nanti dulu, kalau u all berkongsi gadget dengan anak u all pun, u all boleh install KIDDIE CARE ni.. Jangan risau yer.. Dengan menggunakan aplikasi KIDDIE CARE ni, kawalan penggunaan gadget anak, di hujung jari u all jer... Walaupun u all di tempat kerja, anak u all di rumah, u all masih boleh pantau anak u all... tenang pemikiran u all tanpa perlu risau kot2 anak u all terbuka laman web or video yang tak sepatutnya.. Hebat tak??? Nak tahu lebih lanjut tak?? moh baca, saya nak terangkan... yang penting, u all kena baca entry ni sampai habis...


Dari printscreen nombor 1 di atas, u all boleh nampak ada BASIC VERSION dengan PRO FEATURES kan... Untuk pengetahuan u all, bila u all install je KIDDIE CARE (KID App), automatic basic version ni ON.. Bila anak u all ingin membuka sesuatu aplikasi yang telah disekat dalam BASIC VERSION ni, automatik akan keluar macam gambar printscreen kedua tu haaa.. yang tertulis "This application has been blocked by your parents".. tapi kalau u all nak yang lebih canggih, yang lebih pro, u all haruslah PENGGUNA MAXIS... Kalau hp u all ke, husband u all ke guna nombor maxis, haa memang elok sangatlah try yang PRO FEATURES ni... Lagi banyak cara yang u all dapat buat untuk memantau penggunaan gadget anak u all tu... 
 
Untuk kawalan yang terbaik, saya galakkan u all install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID... Apa yang bestnya dengan KIDDIE CARE (Parent App) ni?? Baca yang seterusnya ni yer sayang... Bila u all dah install KIDDIE CARE (Parent) ni, ia akan tanya u all samada u all berkongsi gadget dengan anak u all ataupun tak (gambar printscreen ke 3)... so, u all pilih je lah yang mana satu... macam saya, saya pilih NO @ tak berkongsi dengan anak.. Di gadget anak u all tu pun, u all kenalah install jugak aplikasi KIDDIE CARE (Kid App).. Lepas tu akan keluarlah funtion yang tertulis WEB, APP, REPORT & SOS... Sekarang, meh saya cerita satu persatu pasal funtion ni pulak... baca sampai habis tau... (^_^)


WEB : Function WEB ni, di mana u all boleh block apa je laman web yang u all tak nak bagi anak u all tengok.. Normally kalau kita tak nak bagi anak kita tengok, mestilah lamab WEB yang lucah kan... yang tu pandai2 u all lah letak url web tu apa yer... Tapi untuk entry ni, saya letak contoh dengan memasukkan url blog saya... bila saya try bukak url ihaveasweetsmile.blogspot.com, automatik terkeluar macam gambar printscreen ke enam tu haa... 


APP : Function APP ni pun sama jugak dengan WEB, u all boleh block apa2 je aplikasi yang u all nak block.. U all boleh block & allow semula sesuka hati u all.. Selain dari tu, u all jugak boleh block mengikut time.. Contoh macam gambar printscreen ke 9 di atas, saya block aplikasi facebook dari puku1 12 hingga 2, lepas tu disusuli pulak pukul 9 hingga 10... kiranya dalam tempoh waktu tersebut, anak kita takkan dapat guna aplikasi yang kita block tu... tapi selain dari waktu yang kita block tu, anak kita boleh guna seperti biasa... Baguskan aplikasi KIDDIE CARE ni??... Semua urusan pemantauan ni, u all guna di hp u all je melalui aplikasi KIDDIE CARE (Parent)... Di gadget anak u all tu pulak, serta merta akan di block... tau2 je, anak u all tak dapat guna aplikasi tersebut.. Sangat bagus..!! Pendek kata, u all boleh melihat aktiviti anak u all tanpa perlu semak di gadget dia..!!!


Nak lagi bagus??? Nak rasa lagi teruja??? U all akan dapat REPORT untuk segala website yang anak u all terjah... Hebat kan???... nak lagi hebat??? U all akan dapat baca untuk segala mesej yang mengandungi perkataan yang berniat jahat (malicious) atau berbahaya (harmful), tak kira samada mesej tersebut anak u all hantar atau anak u all terima.. Contohnya macam gambar printscreen ke 11, nampak tak, saya siap boleh baca mesej dari 62000 tu haa.. Perkataan yang ditapis (filter word) dari mesej tersebut adalah 'AV', di mana 'AV' itu dianggap malicious iaitu porno word.. Selain dari tu, u all jugak boleh add pasangan u all jugak untuk memantau aktiviti anak u all menggunakan gadget ni... Dipendekkan cerita, u all suami isteri bekerjasama memantau penggunaan gadget dengan anak u all... So, apa lagi sayang2... pergi cepat ambik smartphone u all yang canggih manggih tu, lepas tu terus install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KIDAplikasi KIDDIE CARE ini diberi tempoh percubaan selama 14 hari, jika selepas tempoh tersebut u all rasa nak teruskan, pembayarannya hanya RM3 sebulan... Alaaa apa dia??? Nak kena bayar???... Alaa sayang... u all try install yang percuma 2 minggu ni dulu, lepas u all dah guna, mana tahu kot2 dari u all rasa sayang nak keluarkan duit RM3 untuk bayar aplikasi ni, tiba2 buat u all rasa, bayar RM5 sebulan pun u all sanggup... mahunya tak, aplikasi KIDDIE CARE untuk memantau penggunaan gadget anak ni memang terbaik..!!! Dah, tak mau pikir-pikir lagi... pergi cepat install aplikasi KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID ni.. 

Atasrakcollection PRE ORDER ONLINE SHOP terbesar dan termurah di Malaysia

U all pernah dengar tak ATASRAKCOLLECTION? Kalau tak pernah, meh saya kenalkan.. Lebih2 lagi untuk u all yang suka membeli secara online, yang tak suka bersesak di jalan raya or di parking kereta.. Untuk pengetahuan u all, ATASRAKCOLLECTION ni merupakan PRE ORDER ONLINE SHOP YANG TERBESAR DAN TERMURAH DI MALAYSIA.. Ia beroperasi sepenuhnya dari rumah yang beralamat No 15, Jalan Matang Jaya 3, Taman Matang Jaya, 47000 Sungai Buloh, Selangor. Misi utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk menjadi "ONE STOP BABY SHOP" secara pre order dengan harga yang murah.. Berkaitan servis, u all tak perlu risau kerana objektif utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk memuaskan hati pelanggan dengan servis yang bagus dan barang yang berkualiti dengan harga terbaik.. 

ATASRAKCOLLECTION ni berkonsep PRE ORDER, di mana order akan dibuka pada setiap bulan pada 12hb & order akan ditutup pada 7hb berikutnya.. ATASRAKCOLLECTION menerima tempahan PRE ORDER untuk barangan yang ada dalam Malaysia. Untuk PRE ORDER, u all akan menerima order u all tu dalam tempoh 3-4 hari bekerja..


ATASRAKCOLLECTION ni ada jual macam2 barang tau... Ada banyak kategori, antaranya baby feeding, baby furniture, baby gear, baby wear, cadar, celebrity lass, educational toys, household, kids & baby toys, mommies stuff, preloved item.. Barang2 yang ditawarkan pun, lebih murah dari harga pasaran..


Ini antara contoh barang yang dijual dalam kategori kids and baby toys.. Robocar poli tu ramai anak2 suka kan, murah tu, RM50 je untuk 1 set yang ada 4 mainan... siap free shipping lagi... Kalau u all berminat, baik u all pergi order sekarang di Website Atasrakcollection... Apa lagi, pergi la buat PRE ORDER, kasi kejutan dekat anak2 tersayang... (^_^)


Educational toys pun ada tau... yang mainan2 yang berbentuk education ni memang saya suka.. Russian Block tu macam menarik je.... bagus untuk "mencabar" minda anak2 ni... harga pun murah..!!


Ohya, untuk pengetahuan u all jugak, ATASRAKCOLLECTION ni, bukan sahaja jual yang PRE ORDER tau, tapi ada jugak yang ready stock.. contohnya macam gambar atas ni haaa... Eh, romper army tu cun kan u all? (",)


Dalam saya duk godek2 website Atasrakcollection tu kan, saya terjatuh cinta dengan satu barang, iaitu BLACKBOARD STICKER... Hari tu saya ada nampak orang share pasal ni di FB, tapi dah tak jumpa, sekali terjumpa di ATASRAKCOLLECTION la pulak... Blackboard sticker ni bagus, kita boleh tempek je dekat dinding rumah kita tu haaa... Kononnya sebagai alternatif dari anak kita conteng dinding rumah la kan.. harga dia pun tak mahal, hanya RM15 je dengan saiz 45 X 200CM.. Akhir tahun nanti saya nak pindah rumah, so, saya harus masukkan blackboard sticker ni dalam list barang yang perlu dibeli.. Kalau u all pun berkenan nak PRE ORDER jugak, u all boleh klik link BLACKBOARD STICKER ni... Ia bawah kategori educational toys..

Tak rugi jika u all beli barang dengan Atasrakcollection ni... Ramai yang repeat order selepas beli dengan Atasrakcollection.. Atasrakcollection memberi jaminan BAYARAN BALIK SECARA PENUH JIKA TIDAK MENERIMA BARANG YANG DI ORDER, BAYARAN BALIK SECARA PENUH DALAM MASA 7 HARI BEKERJA, SEBARANG KEROSAKKAN PADA BARANG YANG DIBELI, ATASRAKCOLLECTION AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA SAMADA MENUKAR DENGAN YANG BARU ATAU BAYARAN BALIK AKAN DIBUAT, 100% JAMINAN TERHADAP KUALITI BARANG YANG DIBELI OLEH PELANGGAN SERTA PIHAK ATASRAKCOLLECTION AKAN SENTIASA MEMASTIKAN BARANG YANG DI ORDER OLEH PELANGGAN SAMPAI DENGAN SELAMAT DAN BERADA DALAM KEADAAN BAIK.. 

WEBSITE ATASRAKCOLLECTION
FANPAGE ATASRAKCOLLECTION
WHATSAPP OR PHONE : 014-353 4701 (PUAN AZILAH)
EMAIL : atasrakcollection@gmail.com

Moeder untuk ibu mengandung dan menyusu badan


U all menyusu badan?? U all ada masalah dengan kuantiti susu yang kurang?? Saya nak kenalkan u all dengan produk MOEDER.. MOEDER ni bukan untuk ibu menyusu je tau, tapi jugak untuk u all yang sedang mengandung... MOEDER ni sebenarnya adalah makanan tambahan yang dapat membantu ibu2 yang menyusu badan seperti saya ni untuk dapat menghasilkan susu badan yang lebih kebaboommm...!! Dengan kata lain, MOEDER ni merupakan salah satu perangsang susu badan.. Tapi kalau untuk ibu mengandung pulak, MOEDER ni bertindak sebagai makanan tambahan untuk mereka yang mengandung ni menjaga kesihatan diri sendiri & anak dalam kandungan.. Khasiat MOEDER ni banyak sebenarnya, saya tulis dalam bentuk point je la yer..

Khasiat buat Ibu hamil :

·         Mencerahkan Kulit
·         Mengatasi masalah rabun malam
·         Meningkatkan daya tubuh dan stamina  serta tenaga semasa hamil
·         Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
·         Mengatasi masalah depresi (Stress)
·         Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.
·         Mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
·         Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bg ibu hamil)
·         Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
·         Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
·         Melembabkan kulit
·         Mengurangkan kesan selulit pada perut
·         Mencegah osteoporosis
·         Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
·         Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
·         Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
·         Mengatasi masalah mual.
·         Menormalkan metabolisme
·         Mencegah kegemukan selepas bersalin
·         Rasa Vanila berlemak tanpa menyebabkan rasa loya 

Khasiat buat Kandungan atau bayi :

·         Mengurangkan Risiko demam kuning
·         Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
·         Melebatkan rambut
·         Menghitamkan rambut dan bersinar terhadap bayi
·         Memutih dan melicinkan kulit bayi
·         Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi
·         Mencegah asma dan lelah
·         Mencegah Rabun ketika besar
·         Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan
·         Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
·         Membantu sistem pencernaan bayi yg menyusu badan ibu yang mengamalkan Moeder

Khasiat buat Ibu selepas hamil @ menyusu bayi @ bayi menyusu  :

·         Membanyak dan memekatkan produksi susu
·         Mencegah kegemukan
·         Mencerahkan & Melembab kulit
·         Membantu hilangkan selulit ketika hamil
·         Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat
·         Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi
·         Mengurangkan stress
·         Mengatasi atau mencegah rabun
·         Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
·         Menguatkan sistem pernafasan bayi
·         Membantu daya ingatan bayi


Sekarang saya nak cerita dekat u all pasal kandungan MOEDER ni pulak.. MOEDER ni diperbuat dari susu kambing, ekstrak tomato, habbatussauda, madu, ekstrak anggur, lutein, bird nest, kurma, manna, bilberry, aloe vera, lobak merah, brokoli, omega 3, betik, stevia, vanilla, non diary creamer. Banyak kan kandungan dia... tapi jangan risau sebab rasa MOEDER ni memang super duper sedap.. RASA VANILLA.!!! Alisha & Aqilah pun duk sibuk nak merasa jugak tau... Saya bagi sesudu, dorang nak dua sudu.. Last2 dorang tidur, baru saya bancuh air MOEDER ni..hahhahha... MOEDER ni diminum 2 kali sehari, 1 scoop siang & 1 scoop malam sebelum tidur... Bancuh guna 200ml air suam.. Macam biasalah, apa2 je yang kita minum or makan berkaitan makanan tambahan, dah sah2 kita kena minum banyak air masak dengan elakkan minuman berkafein.. 




MOEDER ni memang dapat membantu menambah susu badan... Saya sendiri yang minum dapat memberi tenaga, dah takda rasa haus ke, penat ke, susu pun semakin banyak... Kalau u all berminat untuk dapatkan MOEDER ni, u all boleh beli dengan whats up ke nombor 017-334 0343, 018-297 6697 atau 016-446 0677.. selain tu, untuk maklumat lanjut, u all boleh ke page MOEDER HQ.. Ohya, harga sebotol MOEDER ni RM159/RM169ss termasuk pos.. TAPIIII sekarang ni MOEDER tengah buat promosi... harganya cuma RM129 termasuk postage seluruh Malaysia.. Promosi ni sah sehingga tarikh 31/07/2015..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to IntaNBerliaN l Designed by DayangDeno