Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Sponsored Post. Papar semua catatan

Cara Memakai Eyeliners yang Betul


Solekan tanpa penggunaan eyeliners pastinya tidak akan sempurna. Ini kerana, penggunaan eyeliners mampu menjadikan mata seseorang wanita itu kelihatan lebih besar dan menonjol. Oleh kerana itu, ramai wanita yang kadang kala lebih selesa mengenakan eyeliners dan lipstick sahaja sebagai solekan harian mereka. Sebelum kita berkongsi mengenai cara-cara pemakaian eyeliners yang betul, mari kita mengenali terlebih dahulu jenis-jenis eyeliners yang boleh ditemui dipasaran.

Secara amnya, terdapat pencil eyeliners, pen eyeliners, liquid eyeliners dan gel eyeliners. Secara jujurnya, kesemua jenis eyeliners ini masing-masing mempunyai kelebihan tersediri dan terpulang kepada citarasa seseorang individu itu. Namun, majoriti wanita berpendapat bahawa pencil eyeliners adalah jenis eyeliner yang paling mudah untuk dipakai, manakala gel eyeliners pula adalah jenis yang paling tahan lama.


Soal style pemakaian eyeliner pula, gambar berikut merupakan jenis-jenis solekan eyeliner yang biasa disolek oleh para wanita. Dan jenis style yang paling ringkas dan sesuai untuk solekan harian adalah classic bar dan thin flick.

Kembali kepada cara pemakaian eyeliners yang betul, seseorang itu haruslah mengenal pasti terlebih dahulu jenis bentuk mata yang dimiliki dan jenis acara yang ingin dihadiri. Untuk bentuk mata yang kecil, eyeliner seeloknya dipakai dengan garisan yang lebih tebal agar bentuk mata kelihatan lebih menonjol. Manakala bagi pemilik mata yang bulat, cukup dengan pemakaian eyeliner yang tipis dan minimal.

Pastikan garisan eyeliner tersebut sekata dan tidak comot. Untuk hasil yang terbaik, mulakan dengan garisan yang tidak terlalu pekat dahulu. Kemudian, barulah anda membuat garisan yang lebih tebal.


Selain itu, penting untuk anda memakai waterproof eyeliners untuk mengelakkan daripada eyeliners anda smudge apabila terkena air terutama sekali bagi mereka yang mempunyai mata yang cepat berair. 

Pati Herba Madu untuk kolesterol dan jantung yang sihat

Jangan pandang ringan tau bila badan kita mempunyai bacaan kolesterol yang tinggi kerana ia mampu membuatkan kita mengalami masalah jantung. Berita Harian tahun 2014 menyatakan yang 83% kematian adalah disebabkan kolesterol yang tersumbat di saluran jantung. Lagi satu pulak, masalah kolesterol tinggi ni, dia bukan je menyerang mereka yang berbadan besar tau, kawan saya yang kurus kering macam saya ni pun ada masalah kolesterol. Itulah orang kata kan, penyakit ni kalau nak menyerang, dia tak kira kita kurus ke gemuk ke, muda ke tua ke, budak-budak ke orang tua ke, sebab tu kita harus berjaga2. Mencegah lebih baik dari merawat. haaa gitu kekdahnya...


Sekarang ni saya nak kenalkan u all dengan satu produk ubat untuk kolesterol dan sakit jantung. Eh, bukan ubat hospital tau.. hehee.. Produk ni namanya PATI HERBA MADU, di mana ia berfungsi untuk membantu masalah berkaitan kolesterol dan jantung. PATI HERBA MADU ni diadun dari 6 jenis ramuan yang berkesan untuk menurunkan paras bacaan kolesterol, iaitu bawang putih, halia, lemon, pati cuka epal, madu lebah asli dan kurma. Kelebihan produk PATI HERBA MADU ni adalah dapat menurunkan kadar kolesterol, membersih saluran jantung yang tersumbat, menurunkan berat badan, melancarkan proses pembuangan, baik untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis selain dari membuang angin dalam badan.

Abah saya sendiri ada masalah berkaitan kolesterol ni, tu yang abah saya duk ulang alik ke hospital. Saya ada jugak bertanya dekat misi apa tanda-tanda yang kita nak tahu kita ni ada masalah berkaitan kolestrol tinggi ni. Tapi mereka kata takda apa kecuali kita kena buat pemeriksaan laboratorium, di mana jika ada masalah kolesterol tinggi, kita dapat lihat kadar kolestrol dalam darah melebihi paras normal.. Antara simpton kita mempunyai kolestrol yang tinggi adalah kita merasa cepat mengantuk, ianya berpunca daripada penyempitan pembuluh darah dan kadang-kadang ia menutup pembuluh darah di mana aliran darah yang membawa oksigen menuju ke otak mengalami hambatan, itu yang buat kita lebih mudah rasa  mengantuk. Kalau u all rasa letih, lemah, lesu maka sebaiknya pergi lakukan pemeriksaan kolestrol.


Tanda-tanda kita sakit jantung adalah terasa kebas di tangan kiri dan juga lengan. Kalau lengan tangan kiri kita rasa sakit yang berpanjangan, ada kemungkinan akan diserang sakit jantung dalam masa terdekat. Selain itu, kita jugak akan merasa sakit dada, secara detail nya, sakit di ulu hati sedikit ke sebelah kiri, rasa dia tu seolah-olah dada kita tu dihempat dengan benda berat. Ini antara contoh tanda-tanda sakit jantung, banyak lagi sebenarnya.


Dato' Malek Noor pun menggunakan PATI HERBA MADU ni tau u all... Kesnya bermula apabila Dato' Malek Noor mengalami sesak nafas dan dikejarkan ke hospital. Hasil pemeriksaan mendapati dua saluran arteri jantung milik beliau tersumbat. Sejak dari itulah beliau berusaha untuk mengubatinya sehingga bertemu dengan PATI HERBA MADU, sekarang ni Dato' Malek Noor dah jadi duta kepada PATI HERBA MADU ni.




Dekat atas ni antara TESTIMONI PATI HERBA MADU, kalau u all nak baca lebih banyak lagi testimoni, u all boleh KLIK LINK TESTIMONI ini. 


Untuk pengetahuan u all, PATI HERBA MADU ni dihasilkan secara 100% asli tanpa bahan pengawet. Ia telah pun memperolehi sijil GMP (Good Manufacturing Practice) serta mendapat kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), selain itu, PATI HERBA MADU ini jugak adalah produk yang diyakini HALAL oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Kalau kita atau sesiapa sahaja yang mempunyai masalah seperti Gout, Kolestrol tinggi, sakit jantung, sakit dada, kebas tangan, darah tinggi, resdung, bolehlah cuba PATI HERBA MADU ni.. Harga sebotol PATI HERBA MADU ni adalah RM69 untuk semenanjung Malaysia manakala RM79 untuk Sabah dan Sarawak. Ohya, kandungan sebotol adalah 250ml.

NAMA SYARIKAT : Clear Herbs Sdn Bhd & Clear Herbs Trading

ALAMAT : D27-1 Jln TKS 2, Taman Kajang Sentral, 43000 Kajang, Selangor

FACEBOOK : Clear Herbs



CONTACT : 019-253 5796 / 013-362 7775 / 012-515 7396


Rahsia perut kempis tanpa penggunaan bahan kimia

BACA SAMPAI HABIS UNTUK TAHU CARA UNTUK DAPATKAN DISKAUN

U all ingat tak, sebelum ni saya ada bercerita pasal bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal?.. Excited punya pasal, nak sambung lagi cerita pasal bengkung moden ni.. Kalau sebelum ni, saya ada bagitahu u all yang dalam tempoh penggunaan bengkung moden ni, saiz pinggang saya dah kurang seinci kan... dari saiz 29 inci kepada 28 inci... memandangkan hanya 1 inci je lagi saya nak dapat saiz pinggang ketika zaman anak dara, makanya gigihla saya duk pakai bengkung moden ni haaa... taknak perut buncit la katakan... hahhaha.... Saya memang jaga bab2 perut ni... saya taknak lah memberi alasan "ramai anak" so saya buat derkk je dengan perut yang buncit... Oh tidakkkkk, saya taknak nanti dah tua2 perut menggelebeh.. selain tu, saya jugak taknak bagi alasan "suami je yang tengok perut buncit saya ni"... Isskkk sebab suami tengok tu la lagi saya nak jaga... suami yang buncit takpa, asal bukan saya yang buncit... hahahha... yela, kadang manusia ni duk jaga apa yang orang nampak je nak bagi elok, nak bagi nampak cantik tapi yang suami tengok tu, buat tak kisah je.... yang suami tengok tu la, yang paling penting... Jangan pulak u all bagi alasan "alaa suami saya tak kisah pun"... Suami ni kadang2 tak kisah depan kita, dengan alasan nak jaga hati... sebenarnya bab2 ni, kita sendiri yang perlu ada kesedaran...


Berbalik kepada saiz pinggang saya yang terkini, sekarang ni saya dah dapat saiz pinggang ketika zaman anak dara, 27 inci.. haaa puas hati... Mahunya tak, walaupun dah 3 orang anak yang keluar dari rahim saya ni, walaupun dah 3 kali perut saya ni membuncit, walaupun saya berstatus ibu kepada 3 orang anak, walaupun dah 6 tahun saya kahwin, Alhamdulillah pinggang saya masih mampu mempunyai saiz ketika zaman anak dara dengan bantuan bengkung moden.. Dapat jugak saya menafikan kata2 mereka yang mengata saya sebelum saya kahwin dulu, katanya selepas saya kahwin nanti, memandangkan saya tak bekerja, saya pasti akan jadi gemuk... Macamlah suri rumah ni kerjanya goyang kaki, gaya confident je cakap saya akan gemuk.. padahal jadi suri rumah ni penat... bukan penat buat kerja rumah, penat layan karenah anak yang macam2 tu haa..

Mampu pulak saya pakai bengkung moden ni kan walaupun bukan dalam pantang yer... Mahunya tak, u all tahu tak, bengkung moden ni memang terbaik..!! Nak guna bengkung moden ni, tersangatttttt lah senang... Lagipun bengkung moden ni takda dawai atau besi di bahagian tepi dan belakang macam korset2 lain tu haa... Ohya, bengkung moden ni boleh dijadikan korset jugak yer... bila takda besi, makanya lagi selesalah saya nak guna kan... tu yang sanggup seharian berbengkung, tidur pun saya pakai bengkung... wah, dah gaya macam orang berpantang je yer... Yang buat saya sanggup pakai bengkung moden ni bukan apa u all... sebab ciri2 yang ada pada bengkung moden ni haa.. bengkung moden ni tak macam bengkung biasa tu, bengkung moden ni dia serap peluh, so takdalah saya rasa gatal2... dahla saya ni jenis kulit yang sensitif... bila pakai bengkung lama2 mulalah rasa gatallllll sesangat...!! Itu pengalaman saya dulu la.. berbengkung ketika di dalam pantang...

Eh jap, risau pulak saya kot2 u all yang tak baca entry bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal ni, dari penceritaan saya di entry ini menganggap bengkung moden ni untuk kempiskan perut sahaja or menganggap ianya untuk mereka yang bersalin normal or dah lama bersalin... Sebenarnya bengkung moden ni memang dicipta khas untuk u all yang bersalin secara pembedahan... 6 jam selepas u all bersalin, u all dah boleh pakai bengkung moden ni... jangan takut2 nak pakai bengkung moden ni, pakai je.... sebab bengkung moden ni memang dicipta khas untuk u all yang bersalin secara pembedahan... bengkung moden ni jugak dah melaui proses R&D sebelum dijual di pasaran.. bengkung moden ni bebas getah & bersifat elastik.. U all, u all pergilah baca entry bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal ni tau... banyak info yang saya tulis pasal bengkung moden ni dekat entry tu sebelum ni... Meh saya share cara penggunaan bengkung moden ni dekat u all... cara guna dia yang tersangatlah mudah... Selepas 6 jam bersalin secara pembedahan, u all dah boleh guna..


Dekat atas ni cara guna bagi u all yang bersalin secara pembedahan.. Haa tips untuk u all, selepas u all mandi, pastikan luka pembedahan tersebut u all lap kering2 tau... Bila u all nak guna bengkung, letakkan lapisan kapas atau tisu yang tak melekat supaya boleh menyerap peluh agar kawasan yang luka tu sentiasa kering... Penting untuk u all pastikan kawasan luka tu kering tau.. bukan apa, kalau lembap nanti takut berlaku jangkitan.. Dekat bawah ni, saya share pulak cara penggunaan bagi u all yang dah habis tempoh berpantang atau untuk u all yang inginkan perut yang kempis..


Kalau u all beli yang 4 panel, u all kene lipat seperti gambar di atas... tapi yang macam saya guna ni yang 3 panel punya... so, takdalah step yang nak kena lipat tu...


Nak bagi u all lebih faham, u all boleh tengok dekat gambar atas ni.. Bengkung moden ni ada 2 jenis, 4 panel & 3 panel... Kalau yang 3 panel lebih pendek, manakala yang 4 panel sampai ke pinggul la labuh dia... Kalau untuk u all yang nak guna ketika dalam pantang, seeloknya guna yang 4 panel la... bukan apa, sebab ianya labuh, so memang sesuai sangatlah untuk kembali membentuk pinggang & pinggul kita selepas bersalin tu... Selain dari pengalaman saya sendiri guna bengkung moden ni, saya nak share jugak pengalaman orang lain yang guna bengkung moden ni jugak...

Buncit diperut sudah agak berkurangan selepas 10 hari memakai Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim
Sebagai seorang yang berbangsa India , setahu saya tak ramai yang bukan berbangsa Melayu yang benar-benar nak kempiskan perut lepas bersalin (contohnya ibu saya). Saya diperkenalkan dengan Bengkung Moden oleh rakan sekerja berbangsa Melayu kerana masalah perut yang buncit selepas bersalin secara pembedahan (cesarean). Pada mulanya saya agak ragu-ragu dan tidak pasti saiz mana yang sesuai dengan saya kerana saya tidak gemuk tetapi hanya buncit diperut sahaja. Namun selepas menghubungi Puan Fazidah, saya mengambil keputusan untuk mencuba Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim.
Buat masa ini saya dapati buncit diperut sudah agak berkurangan selepas 10 hari memakai Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim. Saya memang nak sangat kempiskan perut sebab nak pakai baju kebaya perbagai jenis seperti kebaya moden, kebaya panjang dan kebaya pendek yang dijahit sebelum mengandung. Rasa macam tak puas hati sebab tu lah sekarang ni nak sangat kurangkan buncit diperut. Suami saya juga kini menggunakan Gel Sireh Slim untuk mengempiskan perutnya yang buncit.
I’m so happy… Thank you.
Jaya – Putrajaya

Pergi opis pun boleh pakai sebab orang tak perasan yang kita pakai bengkung moden
Selamat Pagi. Nak bagi komen pasal bengkung ni. Saya baru jer terima bengkung ni hari Isnin yang lepas. So dah start pakai la. Saya pakai bengkung ni dari siang sampai petang lepas tu sambung balik ke malam sampai pagi.
Pergi opis pun boleh pakai sebab orang tak perasan yg kita pakai bengkung tu…dulu I ada ler pakai corset tapi tak sampai setengah hari jer dah bukak sebab senak la, sakit ler sebab terlipat-lipat kan, tapi pakai bengkung ni Alhamdulillah dari pagi sampai petang takde bukak-bukak pun selesa jer rasanye. Lagi satu sejak pakai bengkung ni takde la terasa ngilu kat tempat cesarean tu.
Nasib ler jumpa bengkung ni kalau tidak kenalah pakai bengkung yang ikat-ikat tu. Bukan apa kalau pakai yang ikat-ikat tu I jadik kelam kabut, tak sempat nak abis ikat anak dah panggil ler, macam-macam la. Sekarang dah ada bengkung ni just zap on jer siap dah. Terima kasih ya kak Fazidah. Saya akan terus pakai dan melihat perubahannya.
Earizad – Bukit Jelutong, Shah Alam (bersalin cesarean)
  
Nampak tak, mereka pun kata bengkung moden ni selesa... memang selesa pun.. U all harus cuba baru u all tau... Pada u all yang nak tahu lebih lanjut pasal bengkung moden ni, u all boleh contact Puan Sara dengan cara wassap ke nombor 014-837 1485.. U all jugak boleh terjah ke fanpage BENGKUNG MODEN CESAREAN & IG BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Berita baik untuk u all, SILA MENTION NAMA BLOG IntaNBerliaN KETIKA BERURUSAN DENGAN PUAN SARA UNTUK DAPATKAN DISKAUN... Kalau u all nak buat rujukan, dengan kata lain nak mencari info2 atau tips berkaitan bersalin secara pembedahan ni, u all boleh ke blog SIHAT DAN CANTIK SELEPAS BERSALIN PEMBEDAHAN (CESAREAN).. Di blog tersebut, ada perkongsian berkaitan tips kurus selepas bersalin pembedahan, tips cantik selepas bersalin pembedahan, tips penjagaan selepas bersalin pembedahan dan tips penjagaan bayi selepas bersalin pembedahan.. Moga tips2 ni dapat membantu u all yang bersalin secara pembedahan...

Trend fesyen terkini

Saban tahun kita akan dapat lihat perubahan trend fesyen terkini dalam pasaran seperti yang dicetuskan di atas pentas-pentas peragaan fesyen antarabangsa dan tempatan. Untuk tahun ini kita boleh lihat banyak gaya fesyen terkini paling hangat ditampilkan dan menjadi pilihan ramai pencinta fesyen di seluruh dunia. Jika anda mahu terus tampil menarik mengikut trend fesyen yang sedang popular seperti yang ditampilkan banyak jenama fesyen besar adalah langkah yang bijak. Jom kita lihat trend fesyen terkini popular yang sedang mendapat tempat dalam kalangan para pencinta fesyen di Malaysia. 

Vera Short Sleeve Printed Dress

Baju dress dianggap sebagai antara produk fesyen yang paling popular di Malaysia buat masa ini. Baju gaun menjadi pilihan terutamanya dalam kalangan wanita muda dan remaja. Kini terdapat banyak koleksi dress terkini online yang boleh didapati melalui website online shopping Malaysia di internet yang telah menjadikan fenomena trend online shopping di Malaysia. Selain baju dress online, baju dress Muslimah online juga menerima permintaan yang cukup menggalakkan dalam pasaran.

Manisnya Merdeka Skirt

Skirt merupakan antara women bottom online yang terus mengungguli carta dalam pasaran fesyen di Malaysia. Ianya telah dianggap sebagai antara wardrobe essential terutamanya dalam kalangan wanita urban. Skirt kini bukan sahaja boleh dipakai secara kasual mahupun glamor untuk ke majlis-majlis istimewa, kini ia menjadi antara fashion must-have untuk dipakai oleh wanita berkerjaya ke pejabat. 

Aplikasi KIDDIE CARE yang semua ibu bapa patut install

Zaman sekarang, dah tak jadi satu benda yang pelik bila kita melihat anak-anak kecil dah pandai guna gadget seperti hp dan tablet (untuk penulisan seterusnya, saya hanya akan tulis gadget).. Di rumah, di kedai makan, di shopping complex, di mana sahaja pasti kita akan dapat melihat anak-anak kecil ralik bermain gadget di tangan.. Ada ibu bapa yang tak kisah untuk bagi anak guna gadget sepanjang masa, tapi ada jugak ibu bapa yang menghadkan penggunaan gadget dekat anak2.. Yang anak2 ni pulak, ada yang jenis tak kisah bila di hadkan penggunaan gadget tapi ada jugak yang sebaliknya... Bila tak bagi, anak mengamuk2 tak kira walau di tempat awam... Selain itu, ada jugak ibu bapa yang tak kisah nak bagi anak guna gadget tapi dalam masa yang sama, risau jugak takut anak2 ni bukak laman web atau tengok video yang tak sepatutnya... Haaa dekat sinilah saya ingin membantu u all.. U ALL BACA ENTRY NI SAMPAI HABIS TAU... BERIA SAYA BERCERITA SIAP PRINTSCREEN NAK EXPLAIN DEKAT U ALL NI HAAA... Aplikasi ni terbaiklah yang buat saya bersungguh nak bercerita...


Saya nak memperkenalkan u all dengan satu aplikasi di PLAY STORE... Aplikasi yang saya maksudkan tu adalah aplikasi KIDDIE CARE (Parent App) dengan KIDDIE CARE (Kid App)... Aplikasi KIDDIE CARE ni ada 2 jenis, satu untuk di install di gadget anak (Kiddie Care-kid) dan satu lagi untuk di install di gadget parent (kiddie Care-parent)... Eh nanti dulu, kalau u all berkongsi gadget dengan anak u all pun, u all boleh install KIDDIE CARE ni.. Jangan risau yer.. Dengan menggunakan aplikasi KIDDIE CARE ni, kawalan penggunaan gadget anak, di hujung jari u all jer... Walaupun u all di tempat kerja, anak u all di rumah, u all masih boleh pantau anak u all... tenang pemikiran u all tanpa perlu risau kot2 anak u all terbuka laman web or video yang tak sepatutnya.. Hebat tak??? Nak tahu lebih lanjut tak?? moh baca, saya nak terangkan... yang penting, u all kena baca entry ni sampai habis...


Dari printscreen nombor 1 di atas, u all boleh nampak ada BASIC VERSION dengan PRO FEATURES kan... Untuk pengetahuan u all, bila u all install je KIDDIE CARE (KID App), automatic basic version ni ON.. Bila anak u all ingin membuka sesuatu aplikasi yang telah disekat dalam BASIC VERSION ni, automatik akan keluar macam gambar printscreen kedua tu haaa.. yang tertulis "This application has been blocked by your parents".. tapi kalau u all nak yang lebih canggih, yang lebih pro, u all haruslah PENGGUNA MAXIS... Kalau hp u all ke, husband u all ke guna nombor maxis, haa memang elok sangatlah try yang PRO FEATURES ni... Lagi banyak cara yang u all dapat buat untuk memantau penggunaan gadget anak u all tu... 
 
Untuk kawalan yang terbaik, saya galakkan u all install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID... Apa yang bestnya dengan KIDDIE CARE (Parent App) ni?? Baca yang seterusnya ni yer sayang... Bila u all dah install KIDDIE CARE (Parent) ni, ia akan tanya u all samada u all berkongsi gadget dengan anak u all ataupun tak (gambar printscreen ke 3)... so, u all pilih je lah yang mana satu... macam saya, saya pilih NO @ tak berkongsi dengan anak.. Di gadget anak u all tu pun, u all kenalah install jugak aplikasi KIDDIE CARE (Kid App).. Lepas tu akan keluarlah funtion yang tertulis WEB, APP, REPORT & SOS... Sekarang, meh saya cerita satu persatu pasal funtion ni pulak... baca sampai habis tau... (^_^)


WEB : Function WEB ni, di mana u all boleh block apa je laman web yang u all tak nak bagi anak u all tengok.. Normally kalau kita tak nak bagi anak kita tengok, mestilah lamab WEB yang lucah kan... yang tu pandai2 u all lah letak url web tu apa yer... Tapi untuk entry ni, saya letak contoh dengan memasukkan url blog saya... bila saya try bukak url ihaveasweetsmile.blogspot.com, automatik terkeluar macam gambar printscreen ke enam tu haa... 


APP : Function APP ni pun sama jugak dengan WEB, u all boleh block apa2 je aplikasi yang u all nak block.. U all boleh block & allow semula sesuka hati u all.. Selain dari tu, u all jugak boleh block mengikut time.. Contoh macam gambar printscreen ke 9 di atas, saya block aplikasi facebook dari puku1 12 hingga 2, lepas tu disusuli pulak pukul 9 hingga 10... kiranya dalam tempoh waktu tersebut, anak kita takkan dapat guna aplikasi yang kita block tu... tapi selain dari waktu yang kita block tu, anak kita boleh guna seperti biasa... Baguskan aplikasi KIDDIE CARE ni??... Semua urusan pemantauan ni, u all guna di hp u all je melalui aplikasi KIDDIE CARE (Parent)... Di gadget anak u all tu pulak, serta merta akan di block... tau2 je, anak u all tak dapat guna aplikasi tersebut.. Sangat bagus..!! Pendek kata, u all boleh melihat aktiviti anak u all tanpa perlu semak di gadget dia..!!!


Nak lagi bagus??? Nak rasa lagi teruja??? U all akan dapat REPORT untuk segala website yang anak u all terjah... Hebat kan???... nak lagi hebat??? U all akan dapat baca untuk segala mesej yang mengandungi perkataan yang berniat jahat (malicious) atau berbahaya (harmful), tak kira samada mesej tersebut anak u all hantar atau anak u all terima.. Contohnya macam gambar printscreen ke 11, nampak tak, saya siap boleh baca mesej dari 62000 tu haa.. Perkataan yang ditapis (filter word) dari mesej tersebut adalah 'AV', di mana 'AV' itu dianggap malicious iaitu porno word.. Selain dari tu, u all jugak boleh add pasangan u all jugak untuk memantau aktiviti anak u all menggunakan gadget ni... Dipendekkan cerita, u all suami isteri bekerjasama memantau penggunaan gadget dengan anak u all... So, apa lagi sayang2... pergi cepat ambik smartphone u all yang canggih manggih tu, lepas tu terus install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KIDAplikasi KIDDIE CARE ini diberi tempoh percubaan selama 14 hari, jika selepas tempoh tersebut u all rasa nak teruskan, pembayarannya hanya RM3 sebulan... Alaaa apa dia??? Nak kena bayar???... Alaa sayang... u all try install yang percuma 2 minggu ni dulu, lepas u all dah guna, mana tahu kot2 dari u all rasa sayang nak keluarkan duit RM3 untuk bayar aplikasi ni, tiba2 buat u all rasa, bayar RM5 sebulan pun u all sanggup... mahunya tak, aplikasi KIDDIE CARE untuk memantau penggunaan gadget anak ni memang terbaik..!!! Dah, tak mau pikir-pikir lagi... pergi cepat install aplikasi KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID ni.. 

Atasrakcollection PRE ORDER ONLINE SHOP terbesar dan termurah di Malaysia

U all pernah dengar tak ATASRAKCOLLECTION? Kalau tak pernah, meh saya kenalkan.. Lebih2 lagi untuk u all yang suka membeli secara online, yang tak suka bersesak di jalan raya or di parking kereta.. Untuk pengetahuan u all, ATASRAKCOLLECTION ni merupakan PRE ORDER ONLINE SHOP YANG TERBESAR DAN TERMURAH DI MALAYSIA.. Ia beroperasi sepenuhnya dari rumah yang beralamat No 15, Jalan Matang Jaya 3, Taman Matang Jaya, 47000 Sungai Buloh, Selangor. Misi utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk menjadi "ONE STOP BABY SHOP" secara pre order dengan harga yang murah.. Berkaitan servis, u all tak perlu risau kerana objektif utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk memuaskan hati pelanggan dengan servis yang bagus dan barang yang berkualiti dengan harga terbaik.. 

ATASRAKCOLLECTION ni berkonsep PRE ORDER, di mana order akan dibuka pada setiap bulan pada 12hb & order akan ditutup pada 7hb berikutnya.. ATASRAKCOLLECTION menerima tempahan PRE ORDER untuk barangan yang ada dalam Malaysia. Untuk PRE ORDER, u all akan menerima order u all tu dalam tempoh 3-4 hari bekerja..


ATASRAKCOLLECTION ni ada jual macam2 barang tau... Ada banyak kategori, antaranya baby feeding, baby furniture, baby gear, baby wear, cadar, celebrity lass, educational toys, household, kids & baby toys, mommies stuff, preloved item.. Barang2 yang ditawarkan pun, lebih murah dari harga pasaran..


Ini antara contoh barang yang dijual dalam kategori kids and baby toys.. Robocar poli tu ramai anak2 suka kan, murah tu, RM50 je untuk 1 set yang ada 4 mainan... siap free shipping lagi... Kalau u all berminat, baik u all pergi order sekarang di Website Atasrakcollection... Apa lagi, pergi la buat PRE ORDER, kasi kejutan dekat anak2 tersayang... (^_^)


Educational toys pun ada tau... yang mainan2 yang berbentuk education ni memang saya suka.. Russian Block tu macam menarik je.... bagus untuk "mencabar" minda anak2 ni... harga pun murah..!!


Ohya, untuk pengetahuan u all jugak, ATASRAKCOLLECTION ni, bukan sahaja jual yang PRE ORDER tau, tapi ada jugak yang ready stock.. contohnya macam gambar atas ni haaa... Eh, romper army tu cun kan u all? (",)


Dalam saya duk godek2 website Atasrakcollection tu kan, saya terjatuh cinta dengan satu barang, iaitu BLACKBOARD STICKER... Hari tu saya ada nampak orang share pasal ni di FB, tapi dah tak jumpa, sekali terjumpa di ATASRAKCOLLECTION la pulak... Blackboard sticker ni bagus, kita boleh tempek je dekat dinding rumah kita tu haaa... Kononnya sebagai alternatif dari anak kita conteng dinding rumah la kan.. harga dia pun tak mahal, hanya RM15 je dengan saiz 45 X 200CM.. Akhir tahun nanti saya nak pindah rumah, so, saya harus masukkan blackboard sticker ni dalam list barang yang perlu dibeli.. Kalau u all pun berkenan nak PRE ORDER jugak, u all boleh klik link BLACKBOARD STICKER ni... Ia bawah kategori educational toys..

Tak rugi jika u all beli barang dengan Atasrakcollection ni... Ramai yang repeat order selepas beli dengan Atasrakcollection.. Atasrakcollection memberi jaminan BAYARAN BALIK SECARA PENUH JIKA TIDAK MENERIMA BARANG YANG DI ORDER, BAYARAN BALIK SECARA PENUH DALAM MASA 7 HARI BEKERJA, SEBARANG KEROSAKKAN PADA BARANG YANG DIBELI, ATASRAKCOLLECTION AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA SAMADA MENUKAR DENGAN YANG BARU ATAU BAYARAN BALIK AKAN DIBUAT, 100% JAMINAN TERHADAP KUALITI BARANG YANG DIBELI OLEH PELANGGAN SERTA PIHAK ATASRAKCOLLECTION AKAN SENTIASA MEMASTIKAN BARANG YANG DI ORDER OLEH PELANGGAN SAMPAI DENGAN SELAMAT DAN BERADA DALAM KEADAAN BAIK.. 

WEBSITE ATASRAKCOLLECTION
FANPAGE ATASRAKCOLLECTION
WHATSAPP OR PHONE : 014-353 4701 (PUAN AZILAH)
EMAIL : atasrakcollection@gmail.com

Moeder untuk ibu mengandung dan menyusu badan


U all menyusu badan?? U all ada masalah dengan kuantiti susu yang kurang?? Saya nak kenalkan u all dengan produk MOEDER.. MOEDER ni bukan untuk ibu menyusu je tau, tapi jugak untuk u all yang sedang mengandung... MOEDER ni sebenarnya adalah makanan tambahan yang dapat membantu ibu2 yang menyusu badan seperti saya ni untuk dapat menghasilkan susu badan yang lebih kebaboommm...!! Dengan kata lain, MOEDER ni merupakan salah satu perangsang susu badan.. Tapi kalau untuk ibu mengandung pulak, MOEDER ni bertindak sebagai makanan tambahan untuk mereka yang mengandung ni menjaga kesihatan diri sendiri & anak dalam kandungan.. Khasiat MOEDER ni banyak sebenarnya, saya tulis dalam bentuk point je la yer..

Khasiat buat Ibu hamil :

·         Mencerahkan Kulit
·         Mengatasi masalah rabun malam
·         Meningkatkan daya tubuh dan stamina  serta tenaga semasa hamil
·         Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
·         Mengatasi masalah depresi (Stress)
·         Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.
·         Mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
·         Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bg ibu hamil)
·         Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
·         Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
·         Melembabkan kulit
·         Mengurangkan kesan selulit pada perut
·         Mencegah osteoporosis
·         Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
·         Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
·         Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
·         Mengatasi masalah mual.
·         Menormalkan metabolisme
·         Mencegah kegemukan selepas bersalin
·         Rasa Vanila berlemak tanpa menyebabkan rasa loya 

Khasiat buat Kandungan atau bayi :

·         Mengurangkan Risiko demam kuning
·         Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
·         Melebatkan rambut
·         Menghitamkan rambut dan bersinar terhadap bayi
·         Memutih dan melicinkan kulit bayi
·         Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi
·         Mencegah asma dan lelah
·         Mencegah Rabun ketika besar
·         Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan
·         Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
·         Membantu sistem pencernaan bayi yg menyusu badan ibu yang mengamalkan Moeder

Khasiat buat Ibu selepas hamil @ menyusu bayi @ bayi menyusu  :

·         Membanyak dan memekatkan produksi susu
·         Mencegah kegemukan
·         Mencerahkan & Melembab kulit
·         Membantu hilangkan selulit ketika hamil
·         Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat
·         Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi
·         Mengurangkan stress
·         Mengatasi atau mencegah rabun
·         Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
·         Menguatkan sistem pernafasan bayi
·         Membantu daya ingatan bayi


Sekarang saya nak cerita dekat u all pasal kandungan MOEDER ni pulak.. MOEDER ni diperbuat dari susu kambing, ekstrak tomato, habbatussauda, madu, ekstrak anggur, lutein, bird nest, kurma, manna, bilberry, aloe vera, lobak merah, brokoli, omega 3, betik, stevia, vanilla, non diary creamer. Banyak kan kandungan dia... tapi jangan risau sebab rasa MOEDER ni memang super duper sedap.. RASA VANILLA.!!! Alisha & Aqilah pun duk sibuk nak merasa jugak tau... Saya bagi sesudu, dorang nak dua sudu.. Last2 dorang tidur, baru saya bancuh air MOEDER ni..hahhahha... MOEDER ni diminum 2 kali sehari, 1 scoop siang & 1 scoop malam sebelum tidur... Bancuh guna 200ml air suam.. Macam biasalah, apa2 je yang kita minum or makan berkaitan makanan tambahan, dah sah2 kita kena minum banyak air masak dengan elakkan minuman berkafein.. 




MOEDER ni memang dapat membantu menambah susu badan... Saya sendiri yang minum dapat memberi tenaga, dah takda rasa haus ke, penat ke, susu pun semakin banyak... Kalau u all berminat untuk dapatkan MOEDER ni, u all boleh beli dengan whats up ke nombor 017-334 0343, 018-297 6697 atau 016-446 0677.. selain tu, untuk maklumat lanjut, u all boleh ke page MOEDER HQ.. Ohya, harga sebotol MOEDER ni RM159/RM169ss termasuk pos.. TAPIIII sekarang ni MOEDER tengah buat promosi... harganya cuma RM129 termasuk postage seluruh Malaysia.. Promosi ni sah sehingga tarikh 31/07/2015..

Bengkung Moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal

BACA SAMPAI HABIS UNTUK TAHU HARGA PROMOSI...

Setiap kali bersalin, bengkung adalah benda pertama yang terlintas di fikiran saya... Alhamdulllah, setakat ni 3 kali beranak, 3 kali saya bersalin normal... saya memang jenis yang mementingkan pemakaian bengkung ketika berpantang.. pakai 24 jam pun tak kisah asalkan perut saya kembali kempis... hahhah... Saya tak nak perut saya buncit gelebeh2 tu haaa... Masa anak pertama, family saya dah pesan, tak nak perut gelebeh, pakai bengkung.... abah saya cukup bising saya tak pakai bengkung... Actually bengkung ni bukan setakat untuk kempiskan perut tapi ia jugak untuk MELINDUNGI ORGAN DALAMAN & MEMBOLEHKANNYA LEBIH CEPAT KECUT UNTUK KEMBALI KEPADA SAIZ ASAL... tau tak, sebenarnya amalan memakai bengkung tu jugak, DAPAT MEMBANTU MEMUDAHKAN KITA MENYUSU ANAK SELAIN DAPAT MENGUATKAN ABDOMEN KITA YANG LEMAH KETIKA MENGANDUNG...

Jika kita tak pakai bengkung ketika berpantang, selepas beberapa bulan, tau apa hasil yang kita dapat??... PERUT SEMAKIN BUNCIT, PINGGUL KITA TU SEMAKIN MENGEMBANG, BENTUK BADAN KITA SEMAKIN MENGGELEBER... Ada je yang tak kisah pasal ni.. lagipun suami kita pun takda kata apa2 pun kan... Iyer sayang, suami kita memang tak kata apa2.. maybe sebab dia nak jaga hati kita... tapi kita sebagai isteri ni, apa salahnya ambik inisiatif sendiri untuk jaga badan... Yap, saya tahu, badan kita membesar pun sebab lahirkan anak untuk dia kan... itu dikira pengorbanan, sepatutnya suami harus hargainya... tapi apa salahnya jika kita pun hargai diri kita dengan menjaga bentuk badan... Ketika dalam pantang, rajin2kan diri memakai bengkung...

Bersalin secara pembedahan, bukan lagi alasan untuk mengelakkan diri kita dari tidak memakai bengkung.. Zaman semakin maju, sekarang ni dah ada BENGKUNG MODEN yang dicipta khas untuk ibu2 yang bersalin secara pembedahan.. 6 jam selepas bersalin, u all dah boleh pakai bengkung... Jangan risau, jangan takut, BENGKUNG MODEN INI MEMANG DICIPTA KHAS UNTUK U ALL YANG BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN... IA DAH MELALUI PROSES R&D SEBELUM DIJUAL DEKAT PASARAN.. Untuk pengetahuan u all, bengkung moden ni diperbuat dari bahan bebas getah dan ianya bersifat elastik...

Saya pun guna bengkung moden ni jugak tau u all... tapi bukanlah dalam pantang, pakai untuk kempiskan perut je... Meh, saya bagitahu testimoni diri saya sendiri pulak.. yang paling saya teruja sebab ia tak buat kulit saya jadi gatal... Kalau ikutkan ketika saya berpantang dulu, saya guna bengkung biasa tu, dekat perut saya memang terlebih gatalla, bila dah gatal, mulalah nak menggaru, bila dah menggaru, mulalah bengkung pun jadi senget benget, dah tak duduk dekat tempat asal... tapi tidak dengan bengkung moden ni, ia melekat elok je dekat tempat asal tu tak bergerak2.. teruja sungguh u all oiii..!! Walaupun saya guna seharian, bukak time nak mandi je, ia tetap buat saya rasa selesa, TAK PANAS, SERAP PELUH, TERASA LEMBUT JE DI KULIT & IA TIDAK TERLALU TEBAL.. Tau tak, walaupun saya guna bengkung, tapi saya tetap rasa selesa ketika nak menyusukan Afrina.. Dia punya tahap selesa tu, bila dah pakai, tak terasa pun yang saya tengah guna bengkung ni tau, rasa macam taknak bukak pun ada... hahah... Yang paling best, tau tak, PERUT IBU 3 ORANG ANAK NI, DAH KURANG LAGI 1 INCI... DALAM TEMPOH SEMINGGU JE SAYA GUNA.. TU PUN BUKANNYA 24JAM... KALAU SEBELUM GUNA, SAIZ PINGGANG SAYA 29 INCI, SEKARANG DAH JADI 28 INCI... LAGI 1 INCI DAPAT BALIK SAIZ PINGGANG SAYA KETIKA ANAK DARA...!!! Bengkung moden ni memang dapat bantu u all kempiskan perut yang buncit... saya dah alaminya... mahunya tak teruja, walaupun dah 3 orang anak keluar dari perut ni haaa... walaupun umur dah 32 tahun, tapi saiz pinggang masih maintain macam zaman anak dara... (^_^) Nak kempiskan perut jugak? mohla beli BENGKUNG MODEN dengan Puan Sara Newshop.. 


Untuk u all yang bersalin secara pembedahan, bengkung moden ni memang TERBAIK untuk u all... Sebab bengkung moden ni dapat melindungi bahagian yang dibedah, lebih2 lagi ketika u all nak menyusukan anak di posisi duduk.. Kiranya macam bengkung ni bertindak sebagai pelapik & pelindung la... Selain tu, bengkung moden ni jugak direka untuk menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka... Mesti u all sukakan walaupun u all bersalin secara pembedahan tapi peru u all maintain je kempis, mesti orang tertanya2, apa yang u all guna.. bukan setakat kempiskan perut, saiz bengkung dia yang lebar @ 4 panel ni jugak, boleh mengecilkan bahagian pinggul kita yang dah mengembang ketika mengandung tu haa.. lepas dah habis pantang, u all masih boleh guna bengkung ni sebagai KORSET... Cara nak basuh pun sangat senang, guna mesin basuh or cuci tangan.. U all yang nak bersalin, memang patut dapatkan bengkung ni, lebih2 lagi untuk u all yang memang dah tahu akan bersalin secara pembedahan... Bila dah kene bedah ni, kadang2 kita nak bersin pun takut, batuk pun takut... takut berasa sakit... tapi kalau u all guna bengkung moden ni, InsyaAllah ia dapat mengelakkan u all dari berasa sakit ketika batuk or bersin...


Bengkung moden ni bentuk V tau, dekat bawah dia tu lebih lebar dari atas... kiranya kalau u all pakai bengkung ni, memang bengkung ni kejapla dekat badan u all, takda nak menggelunsur ke bergulung ke, berlipat ke, bergerak ke tapi elok je terletak... Bentuk V tu jugak sebenarnya untuk membantu tulang belakang kita ibu2 yang baru lepas bersalin ni.. Kiranya macam nak hilangkan sakit belakang yang kita duk alami ketika proses kelahiran tu.. Haa lupa nak cakap, yang "velcro strap" @ "pelekat" bengkung moden ni, tersangat2 kuat tau u all... tak longgar pun... ia boleh dilekatkan di mana2 bahagian luar bengkung moden tu... 

Nampak tak gambar yang saya print screen dekat atas tu?... Ini antara komen blogger jijah dekat post FB saya... Jijah pun guna bengkung moden ni jugak & yap, jijah bersalin hari tu secara pembedahan... Baca komen jijah tu, pasti buat u all yang bersalin secara pembedahan rasa teruja nak guna bengkung moden ni kan??
Harga bengkung moden ni, bergantung kepada saiz & pakej.. U all boleh tengok gambar atas tu... Harga dia sepadan dengan kualiti dia... Kualiti seperti yang saya dah cerita dekat atas, memang TERBAIK..!! sangat2 digalakkan untuk u all yang bersalin secara pembedahan...
Ada berita baik untuk u all, SEMPENA RAMADHAN NI, BENGKUNG MODEN CEASEREAN ADA BUAT PROMOSI BERMULA 15/06/2015 HINGGA 15/07/2015... HARGA BENGKUNG MODEN 4 PANEL, BERMULA PADA HARGA RM199.90 MANAKALA 3 PANEL BERMULA PADA RM179.90... KALAU U ALL BERMINAT, KENE BELI CEPAT2..!! SEBABNYA HANYA 50 PCS SAHAJA DITAWARKAN UNTUK HARGA YANG TERLAJAK MURAH INI... BILA CUKUP JE 50 PCS, OFFER AKAN DIHENTIKAN SERTA MERTA... OHYA, HARGA BELUM TERMASUK KOS POS RM9 YER... LAGI SATU, KALAU U ALL BELI SEKARNG, U ALL BUKAN SETAKAT DAPAT HARGA MURAH, TAPI U ALL JUGAK AKAN DAPAT FREE GIFT E-BOOK PENJAGAAN SELEPAS C-SECT YANG BERNILAI RM29.90 & MASKER SHIESEDO... NAK BERITA BAIK LAGI?? JIKA U ALL TAK CUKUP DUIT UNTUK BELI SEKARANG, U ALL BOLEH BOOKED DENGAN DEPOSIT SERENDAH RM30, BAKI DIA U ALL BOLE BAYAR PADA BULAN SETERUSNYA...

Kalau u all nak beli bengkung moden ni secara ansuran pun boleh je... Bayaran secara ansuran ni memang dapat membantu u all yang teringin nak beli tapi sayang nak keluarkan duit sekaligus or kurang berkemampuan... Nanti sebelum bersalin, barang dah ada dalam genggaman.. Nak tahu lebih lanjut pasal bengkung moden or pasal cara pembayaran ni, u all boleh PM di  FANPAGE BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Kalau nak jenguk IG pun boleh.. IG BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Nak lagi mudah? Terus je whatsapp ke nombor 014-837 1485 @ Puan Sara..

UPDATE 19/10/2015 : SILA MENTION NAMA BLOG IntaNBerliaN KETIKA BERURUSAN DENGAN PUAN SARA UNTUK DAPATKAN DISKAUN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to IntaNBerliaN l Designed by DayangDeno