Bila ketiadaan suami di rumah


Menu LUNCH kami hari ini... Nampak tak pizza regular 2 bijik...!! Hari ni saya beri cuti dekat diri sendiri... muahhaha... My dear takda hari ni, so ni dikira peluang saya untuk merehatkan dirilah kononnya sambil mengadap komputer puas2... tak payah masak & segala bagai... Oh sungguh indah kalau ianya betoi2 berlaku tapi hakikatnya.... huwaaaaa susah jugak nak mengadap komputer puas2... nak rehat puas2.... berangan je yang mampu...!!!

Baru nak pegang komputer... Ibu nak tu, ibu nak ni... belum dicampur dengan melayan time mereka bergaduh lagi... Memang tak dapatlah nak berehat sepuas2nya kan... Bila tak dapat mengadap komputer di siang hari, time petang tu buat niat baru pulak... konon nak mengadap komputer tulis entry time budak2 ni tidur malam nanti... lagi senang takda sape kacau... boleh karang panjang2 la kononnya... Tapi bila sampai malam, anak2 dah tidur.... si ibu ni pulak join sekali tidur.... So camne nak ngadap komputer... Siang hari melayan anak2 & buat kerja rumah... bila dah malam, badan pun dah rasa letih... takda makna nak berjaga sampai ke pagi...

Sekarang ni saya cakap kat u all menu lunch kami 3 beranak PIZZA kan... konon nak bagi cuti dekat diri sendiri dari memasak la kan... takdanya u all... pagi tadi pun dah buat cucur bagi anak2 ni makan.... malam jap g kene masak jugak, yela, takkan seharian nak makan pizza je kan.. lagipun pizza 2 bijik ni, kalau dapat dekat hantu pizza macam saya ni, sebijik tu pun sekali hadap sorang makan... dah sah2 la habis sebelum sampai malam kan... Kesimpulannya, selagi berada di rumah sendiri ni, memang takda istilah cuti memasak kecuali balik kampung... (^_^) 


Ohya, nak tulis jugak, dapat pulak anak macam Aqilah ni haa... Bangun tidur cari makanan dulu... So, ada peluang ke ibu nak berehat seharian tanpa pegang periuk kuali???!

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 16 comments.. read them below or add one }

zazanizam zazanizam December 09, 2014
mggu lepas baru mam pizza itupun duit org belanja kehkeh..

biasa lah kan bila dh jadi ibu ni semua hal nk kena buat :)

hihihihi zaza nk jadi princes time blik kg jugak nk makan airtgn mak yg dh lama xmerasa hihihi..
ziezah.com ziezah.com December 09, 2014
wahhh sedapnya tgk pizza tu.. mmg faverite! lama kot xmakan..hee sesekali reward utk diri sendiri kak..heee

tp bila anak suka makan.. mst xsampai hati xmasak kan..
Masya Masya December 09, 2014
hihihi .. memang takda maknanya nak gantung kuali kan... pizza tu sekali hadap jer ... budak2 nak membesar mmg berselera makan.
syawalsimpsons syawalsimpsons December 09, 2014
seronok dapat anak yg kuat makan ni....boleh la geng ngan aunty soya ye aqilah
CikSiti CikSiti December 09, 2014
he he ke dapur jugak lah nampaknya ye..bagus anak kuat makan..tak perlu risau kalau dia lapar..cuma perlu ready makanan jer he he he
siti zawiah siti zawiah December 09, 2014
sedapnya pizza..lapaq pulak..hehehe
tifa anvar tifa anvar December 09, 2014
saya nak bagi diri cuti pn paling2 kene masak nasi goreng telur mata. Housewife mcm kita ni xde maknenya nak brcuti2 dapur.
Maria Firdz Maria Firdz December 09, 2014
Hehe...mmg tak dapat la nak cuti bilaada anak..
eima eima December 10, 2014
kalau dah nama dok rumah .. mmg tak dpt berehat ..mcm2 kena buat .. hihihi

sama la kami ni .. hari cuti hjg minggu tu mmg letih lebih dr pi ke opis .... semua mende nk buat2 budak2 tu time ni la nk manja ....


beza kan tugas sorg ayah dan ibu ni kan ... ayah klu cuti ... 2-3 kali tido sehari ...hahhaha
Ibu Lala Ibu Lala December 10, 2014
Mmg camtu la klw dah ada anak ni. Sorang nak itu sorang nak ini. Tak jadi keja dibuatnya.
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI December 10, 2014
heheh .. rht msk tghair je kot kak.. ekekke
Sya Nadia Sya Nadia December 10, 2014
Sesekali makan, rasa best juga pizza pun.. Reward utk diri sendiri lepas berpenat lelah.. Hehe
Puan Kutu Puan Kutu December 10, 2014
anak2 jenis pemakan ni mmg ssh nk cuti masak ina.samalah macam kt rumah ni..cuti masak masa lunch,bfast cdinner kena masak jugak..macam tu la sebaliknya
♥ Mrs. Secretary ♥ ♥ Mrs. Secretary ♥ December 14, 2014
Sesekali ubah selera apa salahnya kan.. kasi reward utk diri sendiri..bukan selalu pn btl tak.. =D