Review SSC @ Soft Structured Carrier TULA


Saya dah dapat SSC TULA MIDNIGHT GARDEN pertengahan bulan lepas... Pertama kali guna kami ke Taman permainan Jubli Perak Sungai Petani... Biasalah, setiap pagi Sabtu, itulah port kami anak beranak... Pengalaman pertama Afrina duduk dalam SSC?.. Afrina dah siap muak susu ok... tak beragak tau anak solehah ni... baru je rasmi dah kene muak susu pulak dah SSC tu haaa... Kalau ketika guna ring sling, masuk tak dan berapa minit, terus je terlena... tapi SSC ni, dari sudah main dekat taman permainan, dibawak pulak ke shopping complex, tak tidur2 jugak lagi.. My dear cakap Afrina baru nak cari keserasian, benda baru kan... Tapi pikir balik, lagipun Afrina guna SSC ketika usia dah cecah 6 bulan... time tu dah cerdik, nak tengok sekeliling berbanding time guna ring sling tu umur baru 2 bulan, memang koje dia tido je memanjang.... Itu ketika awal2 ada SSC tau... Tapi bila dah biasa dengan SSC, asal masuk SSC je dia duk menguap... tak lama pastu ZzzZZzzz terus dia pergi ke alam mimpi... hahhahha... Dah gaya macam ada ubat tido pulak dalam SSC tu haa.. kikikiii... 

               SUMBER PIC TUMMY TO TUMMY                  SUMBER HIP CARRY

Afrina ni dia takda masalah samada nak duduk dalam ring sling ke, SSC ke... semua dia boleh... Ohya, tau tak, bila akhir2 ni saya selalu guna SSC, ia buat saya rasa rinduuuuuuuuuuuuuuuu sangat nak guna ring sling... Tiba2 pulak saya rasa saya ni adalah pencinta ring sling... muahhaha... bukan apa, sebab tak habis explore lagi ring sling ni... selama ni saya guna ring sling stail tummy to tummy... Yela, time tu kan Afrina kecik lagi... Sekarang ni dah besar & kepala pun dah keras, ia buat saya rasa nak carry Afrina stail hip carry tu haaaa...!! tengok gambar atas tu... Cun kan??!! Stail hip carry ni lah yang saya duk idam2kan ketika belum ada ring sling dulu... sebab rasa macam stylo je pakai camgitu... hahhah... Apa?? macam Minah Indo??.. Biaq pi... saya tak kisah...

Haaa baru ingat, ketika kami pergi kenduri rumah kaum kerabat akhir bulan lepas, ramai makcik2 yang tegur saya ketika saya guna ring sling & SSC... Mereka kata mudah... Mereka nampak macam teruja dengan carrier yang saya guna tu... Masuk je SSC terus tido walaupun di tengah matahari tegak atas kepala... Tapi ada jugak yang cakap macam indo.. hahha... saya tak ambik hati pun sebab dalam hati saya tu, perasaan "bangga" melebihi dari perasaan lain.. so, kalau orang kata sikit2, memang tak terjejasla... mak saya pun dulu mula2 kata macam Indo... Weyyyy dah darah indo ada mengalir secoet dua dalam badan kami ni... nak wat camne kan.... Indo ke malaysia ke... kita semua sama je... makhluk Tuhan jugak kan... so, tak perlu nak lekehkan mana2 negara... Eh, ni saya tak tuju dekat sapa2 yer... saya cakap secara umum sebabnya dekat group ramai orang bercerita pasal ni...


Dari segi kepanasan SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, bagi saya takdalah panas sangat sampai tahap lenjun tu haaa... just biasa2 je... Walaupun ianya bewarna hitam... Saya guna SSC ni ketika di Taman Permainan & ketika kenduri yang memang dah sah2 outdoor... takda aircond... Afrina siap boleh tido hokay!! Sedangkan Afrina ni seorang yang kalau panas dia memang susah nak tido... tapi bila Afrina mampu tido dalam SSC ketika kenduri & cuaca yang panas, ianya bermaksud tak panas sangatlah kan... bila saya angkat Afrina keluar dari SSC pun, baju saya takda basah pun... Biasa je... TULA Midnight Garden ni diperbuat dari canvas..


SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, dia lebar tau... Untuk Afrina yang umur 7 bulan ni, memang nak kene cinch.. Sebab kalau tak cinch, kaki Afrina jadi terkangkang... Terkangkang tu seolah2 macam tergantunglah... Afrina tak dapat nak hayun2 kaki tu haa.. So, tak dapatlah kaki tu membentuk huruf M.. Cara nak cinch macam gambar atas tu... Saya sarelumkan je pengikat rambut dekat SSC tu haaa... Senang, tak payah nak ikat2 riben... heheee... Alaaa tak payah risau kot2 orang nampak pengikat rambut tu... sebab tak nampak pun, lainlah kalau orang tu skodeng... kikiii... Haaa lagi satu, yang dekat nak knee to knee kaki anak kita tu kan, dia macam ada span sikit tau... so dekat situ lebih lembutla... kiranya takdalah peha anak tu nak merah beria...

TAK DAPAT BAGI BACKLINK SEBAB TAK TAHU SUMBER... ORANG BAGI GAMBAR NI... SORRY..

Yang paling bagus untuk SSC TULA ni, dia ada aksesori FTG... FTG tu FEET TO GROW.. FTG tu camni, contohlah bila anak kita guna SSC dah tak knee to Knee lagi... so, kita boleh beli aksesori FTG ni... cara guna macam gambar dekat atas tu haaa... Dari gambar atas, u all dapat imagine kan apa dia kegunaan feet to grow tu.. Bila dah guna FTG ni, kaki anak kita yang dah membesar tu, dapatlah kembali membentuk huruf M... Dah jimat duit dekat situ dari beli SSC baru... 

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 12 comments.. read them below or add one }

Maria Firdz Maria Firdz April 14, 2015
Sy ada ring sling je... Carrier ada juga beli tapi sejak yg kakak dulu lagi... Kengkadang je guna.. Bila dh besar guna stroller juga senang... Hehe
Sheila Salim Sheila Salim April 14, 2015
Assalamualaikum kak intan, niceeeee review. sheila pakai andrea je buat masa skrg. hehehe tunggu la adik baby keluar, kita pow baba dia miahahhahaa ;p
QasehnyaRania QasehnyaRania April 14, 2015
alhamdulillah
akhirnya sampai juga yg diidamkan
afina suka la tu ddk dlm ssc sbb sentiasa dgn ibu..

sy buat msa ni blm lg beli ssc atau ring sling walaupon minat. selesa guna stroller.
ank bru sorng. nti nti dpt baby lg boleh la beli.
spy sng nk hndle kan..
mcm slalu dok tgk kt mall..

eima eima April 14, 2015
klu belah sini org tak ckp pe dah ... sbb mostly ramai yg guna ....
klu kain batik panjang tu sungguh la org kate indon .. hehehhe
syawalsimpsons syawalsimpsons April 14, 2015
si izz punya sekarang pon izz masih guna lagi..tp sekarang si izz tu suke back carry...kalo ada adik dia, egat nak beli lagi..tp abah dia kata, tak yah..pakai je dolu...sue nak pakai ring sling, tak berapa nak hebat guna...dolu penah pakai untuk syawal N izz, tp konfiden tu tak da sebab anak2 kecik sgt masa tu...entah...lebey suke babywearing jenis ssc ni...tu sekarang still guna tu...izz pon selesa....
m4zs m4zs April 14, 2015
Kurus dan comeii la ina
Lamanya tak singgah blog
Ayu Zan Ayu Zan April 15, 2015
Hubby ayu dah aim ergo dah. Cume lom ada masa je nak g fab mom ni. Hiiii.. I xsabar uu... Hihi.. Tp amani mcm da selesa da dgn rs. Nnt mest rndu rs...
Sya Nadia Sya Nadia April 15, 2015
Buat masa Skrg x de impian impian lagi nak pakai ring sling ke apa. Selesa pakai stroller je.. tp x tau la kan baby kan dtg.. mungkin stroller juga kot.hurm.X tau lagi..
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH April 20, 2015
Assalam naniey,
alahai
rindu pulop nak ber-baby lagik he3
MizzTina MizzTina April 24, 2015
teringin sgt nk pakai tula..tp msh menabung.. ssc yg satu ni pun puas menabung gak..hahaha
RiNa FaRiD RiNa FaRiD June 23, 2015
Salam

Maaf ye owner blog-sy nak let go tula saya rm550 je inc pos.berminat boleh whatsap sy 011-2884 0768.terima kasih :)
Nur Nasa Nur Nasa March 23, 2017
Btul2.. Slalu tgk MIL ambik kain batik gendong anak sy.. Org asli yg duk cni pun mostly guna kain batik.. Mula2 tgk pun dh cm org indon.. Hehe..