Kalau u all jenis seorang yang suka masak guna resepi asli yang memang guna banyak bahan, pasti resepi itu takda di blog saya... Tapi kalau u all jenis yang sukakan masakan simple yang jenis campak2 je dalam periuk belanga tu, hari2 u all singgah blog saya intai RESEPI tau... hahhah... Saya memang pencinta masakan yang simple tapi sedap... Resepi campak2 bagilah dekat saya... Hari ni nak share resepi AYAM MADU YANG MELEKAT LEKIT ni pulak dekat u all... Lepas makan confirm jilat jari.. hehhe
TUMIS BAWANG PUTIH LEBIH KURANG 5 ULAS YANG DITUMBUK LUMAT.. LEPAS TU MASUKKAN AYAM & GORENG SEKEJAP LEBIH KURANG 5 MINIT.. LEPAS TU MASUKKAN SOS CILI + SOS TIRAM + KICAP MANIS + MADU + AIR = MASAK HINGGA KUAH KERING... SIAP!! Bab sukatan madu tu, terpulang dekat u all yer... samada nak manis or camne... yang saya buat ni just nice la... Tak over manis... tapi memang sedap untuk diratah..!! Tiba2 rasa alangkah bestnya kalau buat ayam madu bahagian sayap jer... Ohya, lupa nak cakap, sementara nak tunggu ayam tu masak, u all kacaulah jugak ayam tu sekali sekala tau...