Ayam madu melekat lekit hingga menjilat jari

Kalau u all jenis seorang yang suka masak guna resepi asli yang memang guna banyak bahan, pasti resepi itu takda di blog saya... Tapi kalau u all jenis yang sukakan masakan simple yang jenis campak2 je dalam periuk belanga tu, hari2 u all singgah blog saya intai RESEPI tau... hahhah... Saya memang pencinta masakan yang simple tapi sedap... Resepi campak2 bagilah dekat saya... Hari ni nak share resepi AYAM MADU YANG MELEKAT LEKIT ni pulak dekat u all... Lepas makan confirm jilat jari.. hehhe


TUMIS BAWANG PUTIH LEBIH KURANG 5 ULAS YANG DITUMBUK LUMAT.. LEPAS TU MASUKKAN AYAM & GORENG SEKEJAP LEBIH KURANG 5 MINIT.. LEPAS TU MASUKKAN SOS CILI + SOS TIRAM + KICAP MANIS + MADU + AIR = MASAK HINGGA KUAH KERING... SIAP!! Bab sukatan madu tu, terpulang dekat u all yer... samada nak manis or camne... yang saya buat ni just nice la... Tak over manis... tapi memang sedap untuk diratah..!! Tiba2 rasa alangkah bestnya kalau buat ayam madu bahagian sayap jer... Ohya, lupa nak cakap, sementara nak tunggu ayam tu masak, u all kacaulah jugak ayam tu sekali sekala tau...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 13 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons April 13, 2015
boleh la sue try ni nanti
Mona Lea Mona Lea April 13, 2015
baru plan nak buat petang ni untuk berbuka puasa
Bbwana adienia Bbwana adienia April 13, 2015
Erm..simple dan pastinya sedap..
nusha fasha nusha fasha April 13, 2015
fuhh terliur tgk ni kak..huhuhu
eima eima April 13, 2015
menarik .... klu buat utk ratah sedap ni kan ....
Permatabiru Permatabiru April 13, 2015
sedapnya..dah terasa lapar nasi ayam madu..ermm
Ummu Athiyah Ismail Ummu Athiyah Ismail April 13, 2015
Meleleh air liur tengok...sama macam yg jual kat kedai2 tu..konfem buat sindri lagi sedappp...hehe
azizah green line azizah green line April 13, 2015
ayam tu xpayah bubuh kunyit n garam ye kak..terus goreng je eh..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN April 14, 2015
@azizah green line

xpayah letak... lps tu,is bwg, trus mskkan ayam n gaul2 @ goreng kejap
IntaNBerliaN IntaNBerliaN April 14, 2015
@azizah green line

xpayah letak... lps tu,is bwg, trus mskkan ayam n gaul2 @ goreng kejap
IbuNoey IbuNoey April 14, 2015
sedapnya,kak...terliur lak..petang ni boleh try kut..bahan-bahan yang simple sentiasa ada kat rumah.hehe.
QasehnyaRania QasehnyaRania April 14, 2015
sedap ni mns mns madu n kicap kan..
simple n sng.cepat pon cepat kan
thanks ina