Ketenteraman Hidup saya & Alisha diganggu oleh KUCING

Tajuk cam poyo je.. siap guna "ketenteraman".. hihii tapi memang betul pun.. saya tak kacau dia tapi dia yang terkedek2 datang mengacau saya.. muahahha.. Ohya, sebelum tu, nak bagitahu yang sekarang ni saya berada di kampung my dear a.k.a rumah mak mentua saya la kan... Esok baru saya balik Sungai Petani.. :-)

Back to the story.. saya nak bagitahu u all yang sebenarnya saya ni takut kat kucing.. emmm rasanya macam tak sesuai guna perkataan takut tapi tak tau nk guna perkataan apa..hahaa :-) alaaa sebenarnya kalau kucing duduk sebelah saya, saya ok je.. takda pulak saya lari or jerit2 macam orang kena sawan.. cuma saya tak boleh bila ada kucing kejar2 or gesel2 badan dia dekat saya

Hari ni, dah terbongkar rupanya bukan saya sorang je tapi Alisha pun sama macam saya.. U all nak tahu, dekat kampung my dear ni ada bela seekor kucing, kami panggil dia "Cik".. Nak dijadikan cerita, pagi tadi hanya saya & Alisha je ada dekat rumah, saya keluar dari bilik sambil dukung Alisha, si cik ni pulak, dah ready menunggu saya depan pintu bilik.. bila cik nampak je saya, terus cik meow meow meow + nak gesel2kan badan dia dekat kaki saya.. saya lari dia pun lari.. si alisha ni apa lagi.. terus menangis kaw kaw punya + keraskan badan + genggam tangan sampai terketar2... MasyaAllah.. sian kat alisha.. saya dah la takut.. si alisha pun sama, last2 saya duduk je berkurung dalam bilik sampai my dear balik.. huhh!!

Actually, dah banyak kali ketenteraman saya diganggu oleh cik.. time saya duduk rumah berdua je dengan alisha, kalau cik lapar mesti sayalah jadi mangsa.. bukan mangsa apa pun.. mangsa suruh bagi makanan je dekat dia.. hahhaah.. kalau ada makanan oklah saya bagi.. time takda makanan, time tu lah yang siap.. habis saya kene kejar dengan cik.. 

Pernah satu hari, makanan takda cik ikut je kemana saya pergi.. last2 saya masuk bilik cepat2 nasiblah time tu ada kelambu, saya pun menyorok dalam kelambu.. hahhah.. time tu, cik dah macam tak tentu hala.. cik boleh tengok saya dari depan pintu bilik yang terbuka tu.. saya bajet, cik takkan buat apa2lah.. rupanya sangkaan saya meleset.. Cik boleh MELOMPAT ATAS KATIL... huahuahuaaa saya punya rasa nak menangis jangan cakaplah.. cepat2 telefon my dear suruh balik rumah cepat2...

Bukan tu je, ada lagi satu cerita pasal cik ni.. pernah jugak satu malam tu, saya & my dear tengah tidur, time ni saya tengah mengandung, Cik boleh pergi melompat betul2 jatuh atas dada saya.. apa lagi, bertempiklah saya.. TERKEJUT hokayy!! tengah tidur mahunya tak terkejut.. Ingat ke ada orang nak merompak ke apa... adusss.. Kalau lah saya ni ada sakit jantung... u all pikir sendiri la...

So, bila semua ni berlaku dekat saya, macamana saya nak berbaik2 sampai berpeluk cium dengan cik ni... tak mungkinlah jawabnya... huhhh!!! Yang saya hairan tu, family2 saya pun ramai yang bela kucing tapi ok je, takda pulak bila lapar dia duduk mengekor je kita walau ke mana selagi tak dapat makan... Ohya, lepas kejadian yang berlaku dekat alisha tadi, my dear cakap kenapa tak marah je cik tu... hohohohoooo sorilah.. saya takkan marah or pukul.. bukan apa.. sebab saya bayangkan mesti cik or apa2 binatang je la akan sakit.. hahhaha *saya suka imagine macam binatang pun adalah manusia*..

Bagi saya, saya tak suka binatang tak mengapa kerana ia lebih baik dari mereka yang suka bintang tapi memukul binatang... :-) Yang paling saya takut dekat kucing ni adalah takut dia gigit or cakar saya.. Saya selalu fikir, saya tak kacau kucing so kucing pun tak kacau saya.. tapi cik ni lain sikit dari yang lain... Sampai kesian dekat alisha, sekarang ni, asal nampak cik je, dia terus peluk saya taknak duduk atas lantai dah.. huhu  
Ketenteraman Hidup saya & Alisha diganggu oleh KUCING

{ 11 comments.. read them below or add one }

ummu muhammad ummu muhammad July 15, 2011
hhaaaha..ibu jr ni alisha..takpe janji penyayang!
mamaNoriz mamaNoriz July 15, 2011
samalah kite...umah akak dah jadi chalet kucing...huhuuuu
zieyzain zieyzain July 15, 2011
ziey singgah bc entry n follow u yah=)
NurShahFamily NurShahFamily July 15, 2011
isk isk isk.... dahsyat gak nak beranak nie hehehehe...
mesti cik tu kompius.. nape la mereka begini hikhikhik....

nur pun takut digigit or dicakar tapi tak la sampai sembunyi dlm kelambu....
Puan Kutu Puan Kutu July 15, 2011
like mom like daughter nie.hehe..
Nisa' Azman Nisa' Azman July 16, 2011
owh, kat kg eh skrg.. hehe..agaknye Alisha ikut prangai ibu nye ikut. Bile tgk Ina tkut kucing, Alisha tkut gak la kot.. Biase la tue, byk je org tkut kucing, but not me. Hannah pun suke kucing gak, tiap ari main ngan kucing kat umah nie.. ^_^

xpe la Ina, agaknye kucing tue xde org lain nk srh jd mangsa die. That's why die dok kejar Ina utk mintak mkn, hehe..
CIK JATT CIK JATT July 16, 2011
saya pun takut kucing. tapi cik abang ngan anak2 pulak kamceng ngan kucing.
IntaNBerliaN IntaNBerliaN July 17, 2011
ummu muhammamad : hehhe betoi tu :-)

kak noriz : wah.. hebat umah kak noriz ni.. hihii

nur : hahhaha dalam kelambu tu, mesti saya sorg je yg buat.. hihhii segan la pulak. :-)

puan kutu : 2 la pasal.. ms prgnant lg mmg dah takut

nisa : wah, hebat lah hannah ni.. suka main kucing.. tp mmg ramai je budak2 suka kucing kan.. alisha je sorg yg tak agaknya.. hihii

cik jatt : sy ni pun suami suka kucing.. siap blh pegi cium "cik" lg... adusss
AnonymousAnonymous July 17, 2011
I very adore your own posting choice, very remarkable.
Jaa Jaa July 18, 2011
heheheh..sakit perut gelak...skali dgn alisha takut da...
sue a.k.a umi akif sue a.k.a umi akif July 21, 2011
same jugak xsuke kucing...tpa kif pantang tgk kucing pasti nk tarik je ekor heheheh