Minggu lepas saya masak NASI GORENG SARDIN... Puncanya time saya nak masak makan malam tu, dalam peti ais dah ketandusan bahan basah... tapi tekak ni nak jugak rasa makan nasi yang sedap2... So, saya decide buat NASI GORENG SARDIN.. Sebelum ni pernah jugak buat, tapi kali ni rasa macam lebih sedap dari biasa... maybe sebab ada penambahan bahan kot... (",)
CARA : BAWANG MERAH + BAWANG PUTIH + SAMBAL BELACAN (CILI KERING + CILI PADI + BELACAN = TUMBUK LUMAT) = TUMIS HINGGA WANGI... PASTU MASUKKAN SOS DALAM IKAN SARDIN TIN TU + CARROT YANG DIPOTONG DADU... KACAU2 KEJAP AGAK2 CARROT DAH LEMBUT PASTU MASUKKAN IKAN SARDIN YANG DIHANCUR KASAR2 + GARAM + NASI = KACAU2 BAGI SEKATA.. SIAP..!!
Mula2 saya risau jugak kot2 tak sedap kan, naya je kene berleter dengan my dear... dahla masak banyak... Tapi bila makan tu, lorrrr sedapla plak rupanya.... tak sia2 masak banyak... muahahha...
"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"