Nasi goreng sardin sedap rupanya

Minggu lepas saya masak NASI GORENG SARDIN... Puncanya time saya nak masak makan malam tu, dalam peti ais dah ketandusan bahan basah... tapi tekak ni nak jugak rasa makan nasi yang sedap2... So, saya decide buat NASI GORENG SARDIN.. Sebelum ni pernah jugak buat, tapi kali ni rasa macam lebih sedap dari biasa... maybe sebab ada penambahan bahan kot... (",)


CARA : BAWANG MERAH + BAWANG PUTIH + SAMBAL BELACAN (CILI KERING + CILI PADI + BELACAN = TUMBUK LUMAT) = TUMIS HINGGA WANGI... PASTU MASUKKAN SOS DALAM IKAN SARDIN TIN TU + CARROT YANG DIPOTONG DADU... KACAU2 KEJAP AGAK2 CARROT DAH LEMBUT PASTU MASUKKAN IKAN SARDIN YANG DIHANCUR KASAR2 + GARAM  + NASI = KACAU2 BAGI SEKATA.. SIAP..!!

Mula2 saya risau jugak kot2 tak sedap kan, naya je kene berleter dengan my dear... dahla masak banyak... Tapi bila makan tu, lorrrr sedapla plak rupanya.... tak sia2 masak banyak... muahahha...  


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 18 comments.. read them below or add one }

siti zawiah siti zawiah November 28, 2014
simple..nak buat jugak lah nanti..
ziezah.com ziezah.com November 28, 2014
jijah tau nasi goreng sardin ni masa study 4tahun lepas.. mmg sedap
Masya Masya November 28, 2014
mmg sedapp pun.. salunya kt buat bila masak sardin x habis.. lebihan tu esok paginya mesti buat sarapan nasi goreng sardin kikikikiki
luqman zakaria luqman zakaria November 28, 2014
nampak pon macam sedap nih..hehe.
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha November 28, 2014
tambah g makan panas2.fuhhh,sedap
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse November 29, 2014
Sedap..sedap. Less is more! :)

p/s: mmg banyak lagi racun nak ditabur dgn kasih sayang ni..hahah :D
amboii..cakap saya, ina pun banyak racun bertebaran tau.kikiki.. :p
Puan Kutu Puan Kutu November 30, 2014
adik ipar n FIL suka.sy tak pernah buat,pernah makan je nasi goreng sardin yg adik ipar masakkan
tifa anvar tifa anvar November 30, 2014
saya pn prnah buat nasi greng sarfin ni. Mmng mnjilat jari sedapnyaa
Mimi Azirah Mimi Azirah November 30, 2014
Kadang2 kalo xde bhan memg sy buat nasi goreng sardin je kak ina..memg best
QUEENPINK QUEENPINK November 30, 2014
sejak pregnant nie..queenpink tak boleh makan ikan :)
shahdiana shahdiana December 01, 2014
Kombinasi nasi dgn ikan sardin mmg sedap pun kann...kan...
lynndamya lynndamya December 01, 2014
Salam, haha sardin mmg kegemaran sy, masak ape pun sedap! :D
Sya Nadia Sya Nadia December 02, 2014
Nasi hotels sardin mmg sedap.. Sya suka juga buat.. Senang & sedap. Nyumm²
syawalsimpsons syawalsimpsons December 03, 2014
less is more..simple tapi sedap tu yg penting kan
Fiza Rahman Fiza Rahman December 04, 2014
Pernah buat jugak kalau ada sardin leftover. Memang sedap ☺