Alisha yang semakin kakak2..


Alisha ketika ada seorang adik, dia memang dah macam kakak2... tapi sejak dah ada 2 orang adik, bertambah kakak2 lagi sikap dia tu.. Kejadian ni berlaku beberapa minggu yang lepas... Saya nak mandikan Aqilah tapi Aqilah tak nak... Last2 Alisha pergi mandikan Aqilah... Nasib Aqilah ok... Bukan setakat mandikan Aqilah je,  siap dengan lap badan Aqilah, sapu minyak & sikat rambut... baju je saya tolong pakaikan..

Alisha memang baik... Kalau saya nak buat apa2 tapi Aqilah tak nak, mesti Alisha akan cakap dekat Aqilah.. "Meh kakak buat nak?"... Aqilah ni walaupun dia suka pukul kakak dia tapi dalam masa yang sama, dia manja dengan kakak dia... kadang2 kalau kene marah, dia pergi mengadu dekat kakak...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 17 comments.. read them below or add one }

Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi November 06, 2014
Wah dah besar anak2 ina..lama betul akak tak jenguk blog ina..busy sikit..mana sempat je boleh baca...hmm..murah rezeki dapat anak2 yang baik...
lynndamya lynndamya November 06, 2014
Salam, alahai seronoknye dgr dia mengadu kat kakak dia ye..manje sgt..nanti dah besar mesti dia byk kongsi cerita dgn kakak dia..hihi, comelnye alisha..pandai betul dia.. :D
Allene Allene November 06, 2014
pandai da kakak... =D
Joanna Yunus Joanna Yunus November 06, 2014
elok juga ina ada yang lembut dan ada yang ganas sikit, sekurang2nya kalau orang nak buat alisha aqilah ada back up dia nanti....
Kakcik Nur Kakcik Nur November 06, 2014
Ciri-ciri kakak mithali tu... :)
syawalsimpsons syawalsimpsons November 06, 2014
baguih la alisha ni..suke tgk dorang rapat2...
makna suci makna suci November 06, 2014
Seronok tengok Alisha yg baik nii..

Jom lawati sy di http://maknasuci.blogspot.com/2014/11/drzky-world-solution.html

REAL BIZ,Sykt Berlesen,Halal 100%Bumiputera.
TERBUKTI DI JAMIN TIDAK ADA KERUGIAN JIKA IKUT STEP STRATEGI KAMI.
zazanizam zazanizam November 06, 2014
pndai kakak ambik hati adik..adik pun pndai jgak nak mengada2 dgn kakak hehe..
siti zawiah siti zawiah November 06, 2014
cantik dua2 anak akak ni..
Maria Firdz Maria Firdz November 06, 2014
Pandai dia layan adik dia..
Abang Bear Abang Bear November 06, 2014
Syukur alhamdullilah... anak pertama yg baik...
ziezah.com ziezah.com November 06, 2014
alahai sweet :) inshaaAllah kakak alisha leh jadi kakak penyayang kepada adik2nya.. dia memang layak!
Sya Nadia Sya Nadia November 06, 2014
Bagus alisha.. Kakak Yg baik.. Berjaya ibu didik anak²..good job juga kak ina..
tifa anvar tifa anvar November 07, 2014
besar nanti mesti rapat je adk-beradik ni
Puan Kutu Puan Kutu November 07, 2014
biasanya klu adik beradik rapat ni mmg selalu gaduh..aqilah alisha ni bagus tau..tak sangka alisha ni sungguh berdikari tak padan dengan umur,dh boleh mintak tolong uruskan adik..