Carseat murah tak sampai rm100 by Sweet Cherry

SILA BACA ENTRY NASIHAT UNTUK PELANGGAN LAZADA.COM.MY TERLEBIH DAHULU SEBELUM BUAT PEMBELIAN

Anak saya dah 3 orang baru terhegeh2 nak beli carseat... time Alisha & Aqilah dulu tak beli pun... Punca beli carseat ni sebabnya Alisha & Aqilah pakat nak duduk dengan saya je dalam kereta... Saya nak duduk depan sebelah driver mana boleh, disuruhnya duduk belakang.. Duduk belakang tu pulak tak nak duduk diam2.... bergaduh pun boleh aje dalam kereta dua beradik ni, haihhh... Risau takut terkena Afrina, so, jalan selamat baik beli carseat... Afrina duduk depan teman abah dia... (",)

Saya kan memang pelanggan setia LAZADA... Setia sangatlah kononnya... dah banyak barang saya beli dengan LAZADA... Tapi untuk carseat ni baru pertama kali saya bayar online... Normally saya buat COD.. dah sampai barang baru bayar... Ikutkan nak buat camtu jugak kali ni... tapi my dear cakap, "bayar je online... bukannya tak pernah beli dengan LAZADA... kot la baru pertama kali nak beli, boleh la jugak risau2 kene tipu"... pikir2 balik betoi jugak... Ohya, my dear cakap macam tu puncanya saya suruh my dear keluarkan duit saya dekat bank... my dear malas nak keluarkan, tu yang dia cakap camtu....


Saya beli SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN dari LAZADA... Harga carseat ni murah je u all... RM93... ada diskaun 15%... Duk baca review orang yang beli kata ianya ok, tu yang saya pun beli... lagipun murah.. hihii.. U all nak yang mahal pun ada... terjah je LAZADA pastu dekat kolum search tu taip je carseat.. nanti macam2 jenis carseat yang terpampang dekat screen monitor u all... Walaupun harga dia murah tapi kualiti dia bagus... adalah jugak nampak carseat ni "gagah" takdalah nampak macam tak selamat je anak kita duduk dalam tu...


SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni sesuai untuk yang dari NEWBORN HINGGA BERAT KURANG DARI 13KG.. yang saya suka tu, carseat ni kira macam 3 in 1... boleh jadi carrier, boleh jadi rocker & boleh jadi carseat... kiranya kalau kita nak pergi makan dekat restoran, boleh angkut sekali carseat ni bawak keluar... anak menangis, boleh enjut2 jugak dengan carseat ni... Ohya, pemegang dia tu boleh laras tau.. nak letak depan ke, tengah ke belakang ke, semua boleh..            


SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni jugak ada tempat untuk sokongan kepala & dada... dah macam pakai tali pinggang la kononnya... Disediakan sekali dengan kain penutup tu haa... kalau panas2 ke bolehla guna kan...     


Minggu lepas time balik kampung Afrina dah guna... Nampak tak muka Afrina yang berkerut tu haaa... pelik duduk dalam carseat ke or sebab pelik tengok ibu dia ambik gambar...? Tapi yang pastinya, Afrina sangat selesa duduk dalam SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni... sepanjang perjalanan, takda nak menangis... tidur je..

Haa tau tak, memandangkan saya ni baru beli carseat, selama ni tak pernah tahu & tak pernah ambik kisah pun pasal carseat ni... Selama ni saya ingatkan, carseat ni cara guna dia, kita ambik je & letak camtu je dalam kereta pastu bagi anak kita duduk... rupanya bukan la u all... hahhahhah.... Actually, carseat ni pun kene pakai tali pinggang.. kiranya tak nak bagi carseat ni bergeraklah... adehhh... kesian dekat saya, buta ilmu tentang carseat... hihii...

Kalau u all pun nak beli carseat yang murah camni, bolehla terjah WEBSITE LAZADA PASTU SEARCH CARSEAT.. NAK LAGI SENANG TERUS SEARCH "SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN".. bagi saya carseat ni baguslah, walaupun murah tapi kualiti dia bagus jugak... takdalah nampak macam puluh2 regenya tapi nampaklah jugak macam ratus regenya... (^_^)         

Alamakkkk nak tulis jugak sebagai rekod yang carseat ni hadiah ke 8 saya beli untuk anak2 ni guna duit dari berblog (Nuffnang & Exabytes)

HADIAH PERTAMA GUNA DUIT NUFFNANG : LAPTOP MAINAN
HADIAH KEDUA GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL 
HADIAH KETIGA GUNA DUIT NUFFNANG : DVD PLAYER BLU-RAY 
HADIAH KEEMPAT GUNA DUIT NUFFNANG : PENDRIVE 32GB 
HADIAH KELIMA GUNA DUIT NUFFNANG : BAHAN PEMBELAJARAN
HADIAH KEENAM GUNA DUIT NUFFNANG : PAKAIAN
HADIAH KETUJUH GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL
HADIAH KELAPAN GUNA DUIT NUFFNANG : CARSEAT SEPERTI DALAM ENTRY INI


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 32 comments.. read them below or add one }

Cik Ecah Cik Ecah October 31, 2014
sebijik car seat anak ecah!!
haha...tp ecah beli kat giant je..masa tu nak guna urgent...rm 100 lebih jugak la...sob sob sob..mahal...tp sampai skrng boleh guna lg..dan luqman pun dok dlm tu kalo ecah drive kete dgn dia.. ;)
dalila dalila October 31, 2014
berbaloinye..murahhh..cantik pulak tu..tahniah dear dh byk kumpul hadiah dari duit nuffnang.. ;))))
Mila Hilas Mila Hilas October 31, 2014
wah byknye duit nuff sis..blh bli laptop.huhu
IntaNBerliaN IntaNBerliaN October 31, 2014
@Mila Hilas

EH, SORRY... mila salah paham ni, just laptop mainan... saya dah edit tulis laptop mainan.. hihii... hadiah untuk budak2 ni tak boleh beli yang betoi... kene yang mainan je untuk belajar ABC.. hihii
IntaNBerliaN IntaNBerliaN October 31, 2014
@Cik Ecah

sekarang masih boleh guna yer... baguslah.. kiranya yg murah tak semestinya tak bagus kan.. :)
lynndamya lynndamya October 31, 2014
Salam, wahh beli carset! best nih..haha nmpk selesa dan berkualiti jugak tu, berbaloi dgn rege..haha sy yg mana boleh COD mmg sy COD, sbb takut gak diorg buat hal, dgr citer Lazada pun kdg3 ade yg barg xsampai, cuma yg belum kena lagi..hehe..
Wah, banyknye dah dapat beli dengan Nuffnang :D mmg xsesia buat blog, haha tahniah
nur anis nur anis October 31, 2014
murah kak..senang je beli kat lazada kan..saya pun suka..cepat dan boleh pilih yang murah..:)
Masya Masya October 31, 2014
rezeki anak²kan ... mmg pelangan setia lazada ina ni .. berbaloi² dgn harganya ...
Mas Zull Mas Zull October 31, 2014
assalamualaikum intan...bestnya...sekejap dah besar afrina..
Sheila Salim Sheila Salim October 31, 2014
Assalamualaikum kak intan, lawa sangat carseat ni! btw nak tanya sikit, carseat ni boleh attach dekat stroller SCR9 tak? kalau ye, nak beli juga! hihiiii
Z@i Z@mR33 Z@i Z@mR33 October 31, 2014
Aqil pon pkai yg ni tp kaler itam kelabu
siti zawiah siti zawiah October 31, 2014
nampak macam mahal la kak..hehe
Myra Jay Myra Jay October 31, 2014
Muka Afrina kerut gitu sebijik muka Aqilah.. ;)

Banyak dah kenangan barangan Ina beli guna duit Nuffnang ye..
ziezah.com ziezah.com October 31, 2014
ada juga jenama ni pliko beeli kat giant..hehee mmg murah.. hakimi sampai skrgpakai carseat lg dlm kereta. kena ajar dr kecik
Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof November 03, 2014
Memang tengah cari review car seatni.lepas ni boleh beli dah
Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof November 03, 2014
Memang tengah cari review car seatni.lepas ni boleh beli dah
IntaNBerliaN IntaNBerliaN November 03, 2014
@Sheila Salim

kak ina xtau plak carseat tu boleh attach dekat stroller SCR9 ke tak...
Sya Nadia Sya Nadia November 06, 2014
Eh.. Murah? Sya survey sweet cherry ni ari tu agak mahal. Aniq pakai stroller sweet cherry, mmg best sgt. Harga pun best.. Haha.. Tp berbaloi..
Fiza Rahman Fiza Rahman November 24, 2014
Alhamdulillah rezeki blog kan ina.
AnonymousAnonymous December 30, 2014
br tgk lazada tp xde.hbs dh kot.search kt mudah ade.tp dia jual rm120..huhu
AnonymousAnonymous January 23, 2015
sis nk tumpng tanya...postage kira cmne?mhl tk charge dri lazada online ne?
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 23, 2015
@Tanpa Nama

kalau tak silap atas rm75 free pos... kalau bawah pada rm75 kene bayar... tp xbyk rasanya... x sampai rm20 kalau xsilap
Uchie Damia Uchie Damia January 26, 2015
Mahal lah kalau pun ke labuan
Kalaiyaraasi Subramaniam Kalaiyaraasi Subramaniam January 27, 2015
Carseat nie sesuai guna smpi baby umur brp tahun ye
AnonymousAnonymous January 30, 2015
assalam..hi..sy nak tny..car seat ni boleh guna smpai umur brpe ye??sb mcm nak beli jgk..tp hopefully car seat ni boleh pki lame r..

-Nurul Farhha
AnonymousAnonymous January 30, 2015
assalam..hi..sy nak tny..car seat ni boleh guna smpai umur brpe ye??sb mcm nak beli jgk..tp hopefully car seat ni boleh pki lame r..

-Nurul Farhha
AnonymousAnonymous January 30, 2015
assalam..hi..sy nak tny..car seat ni boleh guna smpai umur brpe ye??sb mcm nak beli jgk..tp hopefully car seat ni boleh pki lame r..

-Nurul Farhha
IntaNBerliaN IntaNBerliaN February 01, 2015
@Kalaiyaraasi Subramaniam

saya tak pasti sampai umur brp blh guna... tapi rasanya takdalah lebih dr setahun kot sebab bentuk car seat ni dia macam melengkung... macam kedudukan baby tu... so, kalau toddler tu mcm tak sesuai la...

Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan February 26, 2015
dh beli masa Rania aritu.. so far memang membantu ms driving... tp brand MY DEAR la... ni utk Razin.. beli rocker plus boleh buat jd kerusi bl die dh jd toddler... :)
sheila sheila March 01, 2015
Suka shopping kat lazada. Murah.. lagi2 kalau ade voucher.. haritu sy pn baru je beli carseat dgn stroller.
Farha Farha July 10, 2015
oh ok ye beli kat lazada... okla boleh try. selama ni tak berani beli.