Memperkenalkan anak solehah Nur Afrina

Saya dah pun habis pantang.. Last day hari Sabtu baru ni.. Berpegang pada janji saya sebelum ni, so hari ni saya nak memperkenalkan dekat u all si jantung hati anak solehah saya yang ketiga... Nur Afrina...

02/09/2014


Gambar diambik beberapa jam selepas dilahirkan... Nampak besar je Afrina ni... yela, kakak2 dia dulu lahir dengan berat 2.6kg & 2.65kg je... Afrina ni 3.25kg... tu yang saya rasa Afrina ni besar... panjang dia time lahir tu 51cm...


Eeee geram je tengok Afrina di hari kelahiran dia ni.. Anak yang sangat baik, tak beri masalah dekat ibu dia time berpantang... Alhamdulillah... setakat ni ketiga2 anak saya semua jenis diam2 je... takda ganggu saya malam2 melainkan mintak susu... Gambar ni menampakkan yang hidung Afrina penyet & kembang... hahaaa.. Rambut jenis lebat sama je macam Alisha & Aqilah time lahir dulu... tapi Aqilah bila dah besar ni, rambutnya sikit la pulak... dah tak lebat...


Nur Afrina... "Baby EPHYRA"... kikikiii... Boleh kalau saya cakap "baby Ephyra"??.. Baca sinilah... ;p

02/10/2014


Kasi tunjuk pulak gambar Afrina bukak mata... Gambar masa lahir tu semuanya pejam mata... Gambar ni masa umur sebulan... Geram betoi kalau tengok Afrina buat mulut ikan camgitu... rasa nak penyet2 je... adehhhhh bestnya mengulit baby hari2... bau baby tu yang buat rasa nak kene gomol selalu tu... Moga u all yang tengah berusaha nak dapatkan baby, dikurniakan rezeki bergelar ibu... moga kita sama2 dapat merasai nikmat "mengulit" baby.. Teruskan berusaha yer u all... DOA, USAHA & TAWAKAL...

12/10/2014


Ini gambar terkini Nur Afrina @ 41 hari.. Dah snap gambar baru perasan Afrina tengah senyum... Kalau snap gambar dari depan, dapat tunjuk dekat u all senyuman Afrina.. (",).. Apa2 pun, saya doakan moga Afrina membesar sebagai anak yang solehah & sentiasa dibawah lindungan Tuhan...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 37 comments.. read them below or add one }

mOoN IzzaN mOoN IzzaN October 13, 2014
alololo..comelnya afrina..
UmmiAbi UmmiAbi October 13, 2014
Comelnyaaa..Moga menjadi anak yg solehah ye Afrina..:)
Nazayiena Ayiena Nazayiena Ayiena October 13, 2014
comelnya nur afrina,jauh jgk ya beza berat dilahirkan dgn dua2 org kakaknya tu.
Joanna Yunus Joanna Yunus October 13, 2014
as salam... 1s time tgk afrina... macam aqilah masa babykan...
Joanna Yunus Joanna Yunus October 13, 2014
as salam... 1s time tgk afrina... macam aqilah masa babykan...
Zee Suhaini Zee Suhaini October 13, 2014
alahaiii comellll..geram betol kalo tengok baby..
baby fina ada iras kakak alisha skit..
Cik Matahariku Cik Matahariku October 13, 2014
Tahniah dengan kelahiran bby girl ni:) semoga bby membesar jadi anak solehah dan berbakti kepada dua ibu bapa.aamiin.
lynn kamarul lynn kamarul October 13, 2014
INA COMELNYA AFRINA. MOGA MEMBESAR JD ANAK YG SOLEHAH.... AMIN.
mama ka0ri mama ka0ri October 13, 2014
Comeiii..!! Buat mulut gitu plak...geram tgk!!
Asha Lya Asha Lya October 13, 2014
Bertuahnya sis dpt lahirkn baby yg comel..geram lya tgk mcm nak cium2 je hihi..tringin Sgt lya nak ada baby sndiri moga da rezki buat lya Dan suami.
Fiza Rahman Fiza Rahman October 13, 2014
Comelnya afrina. MCm byk muka kakak alisha lah ☺
Diana Rashid Diana Rashid October 13, 2014
Bestnya ada baby kat rumah..tak jadi keja apa sebab sibuk dok ngulit baby je..heheh
Falsya Falsya October 13, 2014
Alahaiiiii suweetnye senyum die..;)
zach flazz zach flazz October 13, 2014
Ahai Nur Arina, ketiga yang cantik.
tahniah Intan, saya mendoakan, semoga kelak dia menjadi yang shalihah, baik, pintar dan hebat.
Tihara Tihara October 13, 2014
Alhamdulillah
dapat juga menatap wajah si comel
tahniah ina :)
Azi Azidah Azi Azidah October 13, 2014
comel afrina. nmpk sungguh keanakdaraannya
Azi Azidah Azi Azidah October 13, 2014
comel afrina. nmpk sungguh keanakdaraannya
Mas Zull Mas Zull October 13, 2014
assalamualaikum intan...seronoknya ada baby baru hari2 mmg sedap ulit bayi kecik2 ni...;)
QasehnyaRania QasehnyaRania October 13, 2014
assalam..
hye.. afrina..ciksu dtg melawat kt blog ibu j..
ina, hri tu teringin nk pi sp. tp tu la.tak jadi sbbnya minggu akhir sebelum hbs pantang sedara meninggal.nk ajk ayh sian
pulak sbb sibukkan.bila cik abe blik x sempat dh nk pergi.

in shaa Allah ada masa nk juge pi sp jupe ina n anak2 dh lama pendam.tapi x kesampaian..
Mas Zull Mas Zull October 13, 2014
assalamualaikum intan...lupa nak ckp tarikh lahir Afrina sama dgn cucu mama Awisy la...nanti boleh sambut besday
sama2 ni...:)

p/s 2/9/2014 juga genap umur Awisy 2 tahun...
tifa anvar tifa anvar October 13, 2014
kalau nak ank rmbut lebat, masa baby kecik2 mcm afrina ni sll lah cukur rambut bagi btak licin. Sesetengah org x nk kasi ank botak sbb hilang kecomelan nya. Tapi kenelah brkorban sikit
lynndamya lynndamya October 13, 2014
Salam, wah comelnya..kecik2 dah ade iras2 mcm anak akak yg nombor dua tu, siapa namanye lupa pulak..hehe..comel tgk dia tgh tidur, rasa nak cium2 je..haha kirim salam kat Afrina ya :D
Sweetmama Sweetmama October 13, 2014
comelnya afrina :),
geram tgk..
lama dah x bau baby..
azizah :) azizah :) October 13, 2014
subhanallah.. comelnyaaa! bambam..
✿ pink velvet ✿ ✿ pink velvet ✿ October 14, 2014
congrats dear.. comei sgt.. doakan sy pulak.. tgh tunggu hari ni :)
Masya Masya October 14, 2014
mmg nampak baby ephyranya .. kulit afrina jenis putih kemerahan.. comel sangat...
fizafantagirO fizafantagirO October 14, 2014
comelnya afrina =) semoga membesar jadi nak solehah ye sayang :)

tersentuh dengan doa tu . aminnn.. =)
Sya Nadia Sya Nadia October 15, 2014
Comeynya... Geram tgk.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ October 21, 2014
salam k.ina..
hihi//alolo..comelnye...
alhamdulillah.. comey comey comey..
afrina dia amek muka alisha dan muka aqilah sikit2.. :)
Mimi Azirah Mimi Azirah October 28, 2014
Muka afrina sebijik aqilah