Xtvt Alisha hari ini

Firstly, kesian kat alisha semalam, dia tidur tak lena maybe pasai perut dia kembung kot...huhuu saya la punya pasai, tengahari semalam bukan main lagi pulun sayur kangkung goreng sambal belacan.. nyum nyum... ;-) dah tau, sayur tu sejuk tapi makan jugak, last2 anak yang comel lote tu jugak yang kena tanggung... Sorry ye sayang, jangan risau, nanti ibu marah diri ibu ni.. haippp!!!

Pagi ni alisha bangun tidur ok2 je... dah reda kot sakit perut dia tu.. mula2 bangun saya main2 la dengan dia kejap, sembang2 la, peluk2 la, cium2 la (sangat suka peluk cium alisha selepas bangun tidur sebab baby walaupun belum mandi tapi tetap wangi..heheh)... pastu dia terpandang mainan dia pulak, so, apa lagi main la mainan tu... haa ni dia video dia.. alaa mainan yang last entry saya ada bagitahu alisha dah pandai goncang2 tu... :-)

video

Mula2 bukan main la seronok alisha duk goncang2 mainan dia tu, sekali dia terpandang saya pegang handphone.. apa lagi anak saya ni... "Ibu, i want ur handphone"

Lepas dah main, saya pun buka la seluar dia nak bawa dia pergi mandi... tapi sementara tu saya buat la kerja sekejap, sekali datang tengok alisha tengah pumping...hahhaha senaman di pagi hari... Alisha sangat la suka buat senaman ini, ibu tau, kamu pun nak jaga badan kan?..hahhahhahha Apa2 pun tak kisah laa, nanti kamu boleh cepat2 merangkak sebab ibu dah tak sabar lihat kamu merangkak ke arah ibu... emmmm so sweet... ;-) Ohya, saya sempat ambil gambar alisha pumping... *so sayang, dah besar nanti kiss ibu banyak2 tau sebab ibu berjaya rakam aktiviti2 indah kamu.,...hehheh muahhhsx*



"Ibu, tengokla ni alisha ajar macamana nak pumping, nanti kita boleh buat sama2"..

Dah penat pumping, saya pun bagi la dia mandi... after mandi, alisha main lagi... kali ni main mainan yang "bergantungan" tu pulak...  Dulu, alisha tak dapat pun pegang mainan dia ni sebab time tu tangan pendek lagi kot...hahhaa.. tapi tidak lagi sekarang....!! hihii sekarang ni, bukan setakat tangan, kaki pun dia guna untuk sentuh mainan dia tu... sayang ibu ni... brilliant..!! muahsx... Jom layan lagi video alisha... :-)

video

Tengok muka alisha tu, mainan ni dah macam membosankan dia...hahhaha maybe pasai lenguh kot kaki duk nak kene angkat tinggi2...kih kih kih

Sebelum alisha meragam or bertambah bosan, saya bagi dia pakai handtoy dia... saya bagi pakai kat tangan sekali dapat kat dia, cabut & gigit.. hehhe meh, tengok video tu... hahhahah tetiba pulak saya rasa macam nak tergelak... yela, banyak pulak video alisha hari ni...muaahahahhah... rajinnya saya rakam... Syabas untuk diri sendiri sebab rajin melayan karenah alisha yang kiut miut tu.. ;p

video

Lepas dah main semua ni, saya bagi la alisha tidur sebab saya nak masak, nanti suami tercinta saya tu nak balik makan..... ;-)


Gambar alisha ketika atas riba saya... ye, dia memang suka tengok muka kita setiap kali diriba... comel lah!!!

1 comment... add one now

fieda fieda April 01, 2012
alahai comeynyer dia masa ni..baby lagi..skrg dh nak jadi kakak dah..