Resepi nasi goreng sotong yang sempoi

Hari ni nak share dengan u all resepi NASI GORENG SOTONG.. Ini first time saya masak siap guna sayur kailan lagi... Puncanya sayur sawi takda... Walaupun macam tu, rasa dia.... thorbaik...!! ingat ke kalau letak sayur kailan ni tak sedap, tapi rupa2nya lagi sedap dari letak sayur sawi... Kalau u all yang tak pernah letak sayur kailan dalam nasi goreng, bolehla try letak..


CARA : BAWANG BESAR + BAWANG PUTIH + CILI KERING = KISAR... TUMIS BAHAN KISAR HINGGA PECAH MINYAK, LEPAS TU MASUKKAN SOS CILI, SOS TIRAM & KICAP.. AGAK2 DAH NAK KERING, MASUKKAN SOTONG + CARROT + GARAM... KACAU SEKEJAP LEPAS TU MASUKKAN SAYUR KAILAN + NASI PUTIH... GAUL SAMPAI RATA... SIAP..!!


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 19 comments.. read them below or add one }

Cik Ash Cik Ash August 28, 2015
Wah boleh cuba nanti ni #bloggerutara
Sherwieyna Muzzawer Sherwieyna Muzzawer August 28, 2015
salam. sedapnyaaaaa! macam nak trylah pula hujung minggu ni..hehe
Diana Rashid Diana Rashid August 28, 2015
saya pun suka buat nasi goreng bubuh kailan.batang dia yang sedap ..potong nipis2 pun bila makan rangup je...kalau sawi dia macam pahit sikit
Diana Rashid Diana Rashid August 28, 2015
saya pun suka buat nasi goreng bubuh kailan.batang dia yang sedap ..potong nipis2 pun bila makan rangup je...kalau sawi dia macam pahit sikit
Ina Haireina Ina Haireina August 28, 2015
sedap nampaknya nasi goreng tu.. tq share resepi.. boleh la try nanti.. hehehe..
timm bill timm bill August 29, 2015
Sedapnya..simple la yg sedap kn..
nafsu suami nafsu suami August 29, 2015
sedap ni! nak try jugak.
Siti Nurzafirah Siti Nurzafirah August 29, 2015
saya suka sotong.. tapi, nasi goeng tu pun nampak menyelerakan.... yummeh ~
husna zahidi husna zahidi August 29, 2015
kat rumah jarang beli sayur kailan sebab yg makan husna sorg je.. hahaha..
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip August 30, 2015
dah laaa tengah lapaq ni.. apa godaan ini..
Amanina Mads Amanina Mads August 31, 2015
senangkan nak buat nasi goreng.. main campak2 siap. hehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha September 01, 2015
terus rasa nak beli sotong lakkkk...
yanie yusuf yanie yusuf September 01, 2015
Senang je kan..leh jadikan menu sarapan pagi ni..leh bawa bekal ke pejabat sebab mudah dan cepat..


Salam Blogwalking: www.yanieyusuf.com
azizah green line azizah green line September 01, 2015
sedapnyaa kak... xle betul tgk makanan2 ni
lynndamya lynndamya September 02, 2015
Salam, wahhh sedap ni...fevret mak saye...betul tu kak, klw time xcukup bahan, letak je lah pape...hasilnye sedap jugak..haha
Yana Libra Yana Libra September 02, 2015
terliur tgk..simple je resepi ni..leh buat nanti :)
ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH September 03, 2015
Assalam ina,
waaaaaaaaaa
meleleh nengok nasi goreng itu :P