Aqilah si budak rajin


Saya rasa, maybe sifat semulajadi anak2 perempuan kot... Semulajadi rajin membantu kita, siap offer diri... Macam dalam gambar ni, tak perlu disuruh, rajin je anak solehah Aqilah ni pergi sapu sampah dekat depan rumah... tapi tu la, rajin ada makna sebenarnya... sebab nak keluar rumah, itu yang jadi rajin tu... hahhaha... Actually, anak2 saya biasanya duduk dalam rumah je u all, keluar dari pintu rumah pun tak, memang sentiasa tertutup, kalau keluar pun atas pemantauan saya... just depan rumah ni jer... tak boleh keluar dari pagar... bahaya zaman sekarang ni, kes melibatkan anak2 banyak sangat... Naik takut saya... Eh, apa2 pun moga anak2 kita semua selamat... InsyaAllah.. 

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 19 comments.. read them below or add one }

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH August 19, 2015
Assalam zarina,
AMIN
tu la semakin mencabar kita ibu bapa nak besarkan anak2 sekarang ni kan3
Murniwati Awang Murniwati Awang August 19, 2015
rajinnyer Alisha..bleh geng dengan Alysa..2-3harini duk minta nak basuh pingan..dia kata nak tlg ibu..tapi ibunya pulak yg xharap..tgn pon kecik jer diatu..pingan besar2
Permatabiru Permatabiru August 19, 2015
aqilah dah besar..pandainya dia...hai kak ina dah lama tak singgah sini ...#bloggerutara
Nieyl Nieyl August 19, 2015
Selamat Pagi...
Singgah sini...
Alhamdulillah..rajin dia...
eima eima August 19, 2015
harap rajin sampai besar ....budak suka sgt main penyapu ..... anak buah pun gitu la .... anak sendiri pun ... bila dah jemu lambat pulak nk tgk die main balik
beat beat August 19, 2015
tu dia.. rajin budak ni.anak sapa ni..
Mira Adzlia Mira Adzlia August 19, 2015
hehe..rjinnya ank dara tu :)
Fai Nardir Fai Nardir August 19, 2015
kecil-kecil dah rajin.. inshaaAllah sampai ke besar aqilah rajin tolong ibunya buat kerja rumah...
azizah green line azizah green line August 19, 2015
seronoknya anak2 pompuan ni..leh tlg ibu buat keje rumah
ISMA ILYA AHMAD PUAD ISMA ILYA AHMAD PUAD August 20, 2015
rajinnya kakak ^^ aah, kena pantau. zaman sekarang ni bahaya sungguh, lagi2 ni anak dara..seram je rasa. kena doakan anak2 sentiasa buat pelindung kan kak
ISMA ILYA AHMAD PUAD ISMA ILYA AHMAD PUAD August 20, 2015
rajinnya kakak ^^ aah, kena pantau. zaman sekarang ni bahaya sungguh, lagi2 ni anak dara..seram je rasa. kena doakan anak2 sentiasa buat pelindung kan kak
nor azman nor azman August 20, 2015
Rajinnya anak dia..hehe
husna zahidi husna zahidi August 21, 2015
hehehe.. teruskan kak qilah..
Dunia Zumal Dunia Zumal August 22, 2015
Alhamdulillah dapat anak yang ringan tulang...
lynndamya lynndamya August 23, 2015
Salam, haha alahai comelnyee...maybe lah kak..sat g dia nk tolong masak pulak kt dapor..hihi
UniMeOw UniMeOw August 26, 2015
aqilah dah bleh sapu sampah?!
last uni baca entry dia,,dia still baby..huhuhhu

*sori silap komen tadi..alisha,bukan qalisya
syawalsimpsons syawalsimpsons August 27, 2015
tak sabar nak balik sp ujung bulan 9 ni..nak jumpe anak rajin ni
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip August 28, 2015
rajinnya dia.. =) teruskan jadi anak rajin..