Sunat untuk anak perempuan


Yeayyyy semalam Afrina dah sunat, dah besar, dah boleh tawen... muahhahha.... Antara 3 orang anak solehah saya, Afrina yang paling lambat sunat... Masa Alisha dulu bersunat ketika usia hampir 5 bulan, Aqilah pulak usia 4 bulan 10 hari manakala Afrina 6 bulan 16 hari... Walaupun umur sunat berbeza tapi mereka ada persamaan, ketiga3 mereka tersangatttttlah good girl... duk diam2 je time nak kene khitan @ sunat tu... Menangis pun tak, bunyi ek pun tak, bunyi uk pun tak... betoi2 serah diri dorang ni... hahahha... Nak tahu apa2 info pasal sunat @ khitan anak perempuan ni, u all boleh klik link atas tu ek... yang sunat untuk Alisha & sunat untuk Afrina tu... Malas nak tulis benda yang sama.. ehhehe... Jom layan gambar Afrina sebelum kena sunat, muka orang excited nak jadi " orang besar"... wakkakak



Ohya, Afrina sunat lambat dari kakak2 dia sebab dia kan ada eczema... so, masa kene serang eczema tu kami tak nak sunat lagi... kiranya macam nak tunggu eczema makin ok la.... bila makin ok, setiap kali pergi klinik, klinik pulak tutup... Last2 semalam baru ada rezeki untuk bersunat...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

{ 8 comments.. read them below or add one }

Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof March 19, 2015
anak saya sunat selepas habis pantang...comelnya dia...suka gelak ea
Mrs Velentine Mrs Velentine March 19, 2015
anak2 MV umur 1 bulan dah sunat kak....syukur 3 beradik ni walau sunat lewat tp diam2 jer
Nieyl Nieyl March 19, 2015
Singgah pagi..
Alhamdulillah...
Sheila Salim Sheila Salim March 19, 2015
Assalamualaikum kak, hehehe comelnya afrina sengih camtu.. aduhaiii hati nak anak perempuan. ngeeeeee
Amy Hilmirda Daud Amy Hilmirda Daud March 19, 2015
comelnya...
good girlnya dia, tak menanggis pun.
Diana Rashid Diana Rashid March 19, 2015
Anak saya pun bersunat masa umur 6 bulan..sedar2 je dah siap..tak nangis pun...
azizah green line azizah green line March 19, 2015
alahai..comelnya afrina..afrina gigi mane syg?? heee mudah tersenyum...

alhamdulillah selesai dah bersunat
lynndamya lynndamya March 29, 2015
Salam, hahaha yeayyy afrina dah 'besar'..hihi comel je, gelak lebar haa...