Ibu, kakak dapat bintang


Alahaiiii masih terbayang2 reaksi Alisha excited bercerita balik sekolah tadi... Dengan wajah yang ceria siap dengan gerak tangan lagi Alisha bercerita... "Ibu ibu, tadi cikgu Manisah bagi kakak bintang"... Saya tanya kenapa... Alisha jawab "Sebab kakak pandailah"... Saya pun cakap "Wah... kakak hebat... anak ibu memang pandai".. Lepas tu Alisha cakap "Memanglah... tadi cikgu bagi kertas suruh tulis no 1 hingga 20.. kakak tulis betul semua"... Lepas tu Alisha terus guna gerak tangan dia sambil tulis2 no 1 hingga 20... Saya tanya lagi "Kawan kakak ramai tak dapat tak bintang?"... Alisha jawab "Kawan kakak tak dapat sebab dia tulis terbalik"... Tak tahulah saya kawan yang mana satu Alisha maksudkan tu... Ohya, Alisha jugak cakap, cikgu dia bagi 2 bintang..!! hahhahha... 

Alisha.... Alisha... seronok dia dapat bintang macam tu... punya excited dia bercerita... Kalau ditanya Alisha, apa dia nak jadi bila besar nanti, jawapan Alisha "kakak nak jadi doktor"... Ditanya kenapa nak jadi doktor... Alisha jawab "Sebab kakak nak check orang sakit"... Ololoooo InsyaAllah sayang... doa ibu sentiasa mengiringi kamu...



"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

{ 16 comments.. read them below or add one }

nor nazliana nor nazliana May 27, 2015
tq intan baju melayu dah sampai kat tangan ana..semoga murah rezeki
Mrs Velentine Mrs Velentine May 27, 2015
alhamdulillah yeah dapat bintang
fariza rahman fariza rahman May 27, 2015
Alisha baru tadika ke?
ingatkan dah darjah 1/2... pengawas sekolah gitu...
nampak tinggi.. :)

teringat masa kecik2 dulu.. seronok betul bila cikgu bagi banyak bintang.. :)
Mila Hilas Mila Hilas May 27, 2015
best kan bila tgk anak2 happy mcm tu..kena trs bagi pujian biar dorg lbh semangat nk belaja hehe
IntaNBerliaN IntaNBerliaN May 27, 2015
@fariza rahman

A'aa tadika 5 tahun.. bkn 9 ni genap 5 tahun.. :)hehhe... dia jenis kurus tinggi...
zazanizam zazanizam May 27, 2015
teringat zaman dulu bila dpt bintang kemain suka mcm kakak hehe.
eima eima May 27, 2015
wah wahhh ... kita parent pun kena puji lebih sikit bg anak hepi nanti diorg lagi pulun nak bg kite hepi ....
IntaNBerliaN IntaNBerliaN May 27, 2015
@eima

kan???... hehheh betoi tu... dahla zaman skrg ni budak2 semua bijak2... anak2 nak exam, ibu duk ketaq lutut pikiaq anak exam kat sekolah.. hehhe
CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) May 27, 2015
Good girl lah ni, belajar rajin-rajin ye jadi anak solehah :)
syawalsimpsons syawalsimpsons May 27, 2015
seronok dapat anak macam alisha..petah sangat cakap tau...tak payah tunggu kiter tanya tau..kalo syawal tanya...alahai...itu je di ulang..nasib la ibu dia ni seronok je bertanya kan..walaupun ulang2....tp alhamdulillah syawal pon macam alisha dah pandai kire 1-20...menulis pon ok...kenai pon ok....cuma lambat sikit la nak bercerita itu ini....tp itu dah memadai...
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ May 27, 2015
Semoga anak ina terus cemerlang yer...Aamiin
nita nita May 27, 2015
wah.. seronoknya, saya pun terasa seronok bila anak2 bagitahu dia dapat bintang..

semoga cita2 Alisha tercapai..
Syeeda Syeeda May 27, 2015
Tahniah Alisha dapat bintang.. belajar rajin2 taw =)
Ms. Kejupenyet Ms. Kejupenyet May 27, 2015
yeyeyeeeehhh dapat bintang...
Diana Rashid Diana Rashid May 27, 2015
tahniah Alisha..dapat 2 bintang sekali gus..raya nanti boleh pakai letak kat tudung..ekekek..gurau je..
belajar rajin2 ye...
aryan azra aryan azra June 03, 2015
seronok alisha dapat bintang dari cikgu ye...inshaAllah..acik doakan alisha berjaya menjadi doktpr satu hari nanti