Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Pencapaian Blog. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Pencapaian Blog. Papar semua catatan

Pageview blog dah cecah 2 juta..

Saya malas sungguh nak bukak komputer & update blog sekarang ni... Tak sabar nak tunggu hari Khamis, nak balik TERENGGANU... haihh... Sebenarnya hajat di hati saya nak buat macam tahun lepas... Siapa yang dapat printscreen ANGKA 2 JUTA, saya nak bagi hadiah... Sekali pagi ni saya bukak blog & tengok sidebar... tu diaaa, dah 400++ terlebih dari 2 000 000... alahaiii... Padahal petang semalam saya tengok ada lagi lebih kurang 4k-6k untuk cecah 2juta... so, saya budget malam ni or pagi esok la akan bertukar jadi 2 juta... tapi tu la, rupanya saya tersilap... laju plak PV saya bergerak... Takpala, nak buat camne kan... takda rezeki untuk printscreen angka 2juta..


Apa2 pun ALHAMDULILLAH... di usia blog 3 tahun 4 bulan, akhirnya PV blog saya dah cecah 2 juta.. Walaupun blog orang lain lagi pendek jangka waktu dia untuk cecah juta2 ni.. Saya tetap bersyukur, sekurang2nya dah nampak la jugak usaha saya tu kan... Terima kasih dekat u all yang selalu berkunjung ke blog saya... Ohya, terima kasih jugak dekat EN. GOOGLE sebab bermurah hati "menampakkan" link blog saya di carian google... Ianya banyak membantu menaikkan UV & PV blog saya... (",)


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."




Finally dah berjaya maintan UV 2k++ sehari..

UV : 2105 per day... PV : 5493 per day

Alhamdulillah... syukur sangat2... Finally dapat jugak saya maintainkan blog picisan saya ni dengan unique visitors @ UV 2k++ sehari.... Kalau tahun lepas, target saya maintain UV dengan 1k++ sehari.. Tahun ni, target saya 2K++ sehari... Alhamdulillah akhirnya dah tercapai... Usia blog 3 tahun baru dapat UV 2k++ sehari... Syukur jugak walaupun saya tak update blog tapi masih boleh maintain UV, sebabnya entry saya banyak terdapat dekat google bila orang search...

Lepas ni boleh usaha untuk tahun depan punya target plak 3k++ uv sehari... Untuk berjaya capai sesuatu, bagi saya kita perlu ada target, barulah kita akan berusaha untuk capai target tu... Secara peribadinya, ketika UV saya hanya ratus2 sebelum ni, target saya adalah untuk capai UV 1k++ sehari sebab saya nak jana pendapatan melalui blog.. maksud saya advertorial @ entry berbayar... Itulah detik permulaan saya usaha naikkan UV blog...

Alhamdulillah jugak, sedikit sebanyak hajat saya tu tercapai... Daripada bayaran untuk satu entry yang saya terima hanya RM10, sekarang saya dah boleh dapat bayaran 3 angka untuk satu entry... Alhamdulillah jugak, sepanjang berblog jugak, jumlah keseluruhan yang saya dah dapat, dah cecah RM 4 angka.... Bolehlah setakat topup poket anak2 & poket sendiri kan...

Apa2 pun saya ucapkan TERIMA KASIH yang amat sangat dekat u all yang tak jemu2 berkunjung ke blog saya... Moga Tuhan murahkan rezeki u all, tak kira rezeki apa pun... samada rezeki anak, wang ringgit atau apa sekalipun... InsyaAllah...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

Permulaan kisah saya buat duit dari blog..

Baru2 ni, LIZZ ada tanya saya pasal tips or cara nk dapat iklan berbayar @ sponsored post.. maksudnya entry kita yang kita karang dibayar oleh pihak pengiklan.. Alaa dengan kata lain, sebagai contoh, u all ada bisnes jual baju, u all berminat untuk suruh saya promote di blog saya.. so, u all akan bayar untuk entry yang saya promote tu... Secara peribadinya, saya takda tips apa pun.. semuanya berlaku secara kebetulan.. Eh, tak nak sebut kebetulan la, rasanya lebih elok saya tukar perkataan kebetulan kepada perkataan yang telah diatur oleh Tuhan.. InsyaAllah...

Untuk entry ni, saya cerita pengalaman saya sendiri la yer.. nak bagi2 tips, saya pun tak tahu...

Semuanya berlaku pada bulan 09/2012.. Time ni ada yang mintak saya untuk tempek banner jualan dia di blog saya... Time ni saya tak bukak ruang iklan apa pun.. tapi saya dapat kepercayaan dari Anis untuk tempek banner iklan di blog saya... Padahal UV saya masa tu tak tinggi pun u all.. average 500++ je.. (actually time tu dah rasa tinggi dah UV saya tu... kikikiii)... Bermula dari sinilah terdetik di hati saya apa salahnya untuk saya mencuba kan... So, saya bukak ruang iklan seperti yang u all tengok atas entry ni dengan harga RM5 sebulan @ banner iklan saiz 125 x 125.. Eh jap2.. baru ingat, masa tahun 2011, saya ada letak ruang iklan free.. tapi tak lama sebab website tu ada masalah.. so, terus tak buat.. lepas tu baru muncul yang ruang iklan RM5 sebulan.. 

Di bulan 09/2012 jugak, tiba2 saya dapat call dari Karen sebab blog saya di rekemen oleh Abang Ben.. Semuanya berpunca dari komen yang Solehah tinggalkan di status Abang Ben dekat FB.. Tapi yang dengan Karen ni, sampai hari ni kami tak dapat bekerjasama lagi.. Bukan apa, sebab yang saya dapat offer tu, semuanya event yang jauh2 nun haaa.. mana saya boleh g.. so, saya ada gak cakap dekat Karen, kalau boleh saya just nak pengiklanan yang kene tulis entry di blog.. yang pasal event2 ni susah.. dengan anak kecik bagai kan.. Takpala, belum ada rezeki dengan Karen.. (",)

Tapi tu la, Tuhan maha pemurah.. walaupun saya tak dapat bekerjasama dengan Karen, tapi dia gantikan dengan saya dapat emel dari LastMinuteKupon untuk buat entry promote website dia.. Kira ni entry berbayar pertama lah yang saya dapat... Time ni, saya tak reti pun nak letak harga berapa untuk satu entry.. So, saya hanya cakap dekat client2, mereka boleh bagi berapa je yang mereka nak.. Saya tak kisah.. saya terima je.. time mula2 start ni, bayaran yang saya dapat, RM10 ke RM20 ke RM30 ke .. Eh, RM10 - RM30 tu pun rasa dah tinggi gak tau time ni.... Alhamdulillah, entry2 yang saya promote memuaskan hati client...

Selain dari yang saya ambik duit, ada jugak client yang bagi produk dekat saya & suruh saya guna lepas tu review... yang camni pun time tu dah seronok sangat dah u all.. Yela, dapat free kan.. muahaha.. Duit tak mintak pun sebab rasa macam barang yang client bagi tu pun dah free, seganla nak cakap pasal harga bagai ni.. Tapi lepas tu, saya ada buat lagi satu review.. entry ni dikarang oleh client sendiri tau.. harga plak, saya tak letak pun, macam biasa just cakap terpulang nak bagi berapa pun... Tengok2 saya dapat RM50.. Alhamdulillah.. ni pun dah rasa banyak.. dah la entry dikarang oleh client kan.. saya just publish je entry tu di blog..

Dalam bulan 03/2013, dengan takdir Tuhan, saya dapat  SPONSORED POST dari Nuffnang.. Yang sponsored post dari Nuffnang ni macam tak percaya pun yer.. Excited tu terlebih la lagi kan.. Mana taknya, bukan senang nak dapat SPONSORED POST dari Nuffnang.. Syarat untuk dapat sponsored post dari Nuffnang UV dia kene at least 1000 UV sehari.. Sedangkan masa tu UV saya tak sampai 1000 pun.. tapi tu la, dah nama pun rezeki kan... Saya dapat sponsored post untuk buat entry berkaitan HUGGIES DRY PANTS.. Inilah entry pertama yang saya dapat bayaran dengan jumlah RM 3 angka..

Sejak dari tu, saya mula rasa berani untuk buat entry2 berbayar ni.. Rasa yakin bila client bagi feedback yang baik.. UV saya time ni pun dah cecah 4 angka.. saya pun ada tanya blogger2 yang otai @ aktif dengan pengiklanan di blog ni, berapa RM yang blog saya layak letak harga untuk satu entry.. Time ni jugak, saya dah banyak add friend dekat FACEBOOK dengan blogger2 otai @ blogger2 yang aktif dengan pengiklanan ni.. Dari situlah, kadang2 saya jumpa or terbaca status2 mereka yang mereka cari blogger dengan UV sekian sekian untuk offer job berbayar... Macam PRODUK EPHYRA tu, saya terbaca status Eryqazz.. Time tu dia cari blogger yang UV 1000++.. Selain dari tu, saya ada jugak dapat job dari FA & Innanie.. U all pun boleh follow FACEBOOK mereka.. mana tahu kot2 u all pun ada terbaca status berkenaan job berbayar... Biasanya UV yang mereka nak, 500UV sehari.. Yang Eryqazz tu je first time saya jumpa yang UV 1000 sehari.. hihii.. Tapi tengokla plak, yang Eryqazz offer tu company yang keluarkan produk EPHYRA kan... sesuailah UV yang tinggi dia nak.. (",)

Bila kita dah mula dapat kepercayaan client, kita dah boleh letak harga kita sendiri... Tapi jangan main letak je.. Kenelah letak harga yang setaraf dengan UV blog kita & tengok gak feedback dari blog kita camne.. Bila ianya ok, insyaAllah kadang2 mereka plak yang suggest kita dekat kawan2 bisnes mereka yang lain... Apa yang saya belajar ianya biarlah win win situation.. jangan mintak bayaran banyak tapi entry ala kadar... Lagi satu plak, bayaran biarlah setimpal dengan kerja kita... Sekarang ni, yang saya nampak, blogger2 yang buat duit dari blog, tak nak ambik yang free2 camtu je yer.. maksud saya sebagai contoh, bagi barang kita guna & promote tapi mesti nak ada bayaran jugak... Yela, dah nama pun buat duit dari blog... kesianla kan, kalau free, camne nak dikatakan buat duit dari blog.. sebab sekarang dah ramai yang jadikan blog ni sebagai sumber pendapatan...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

Bila blogger pemes printscreen entry saya

Semalam saya dapat wassap dari YANA gtau yang dia nampak Eyriqazz printscreen entry saya pastu tempek kat Instagram... Saya takda IG ni.. eh, ada daftar tapi setakat daftar, orang daftar saya daftar tak bukak2 pun.. hahah.. So, saya tak tahulah pasal ni kan... TERIMA KASIH yana sebab inform saya..

Pagi ni pulak, saya blogwalking ke blog EYRIQAZZ.. time ni dah lupa pun pasal yang yana gtau tu.. saja je blogwalking ke blog eyriqazz & blogger lain di pagi hari tapi tak tinggal jejak pun.. Nak dijadikan cerita, masa masuk blog Eyriqazz tu, di entry kedua, ternampak printscreen entry saya di situ... Alahaiii tersentuh rasa hati.. bukan apa, kiranya Eyriqazz baca jugaklah entry tu walaupun saya tak gtau dia pun yang saya ucap TERIMA KASIH dekat dia di entry tu... (^_^)

Ohya, kalau u all nak tahu apa yang Eyriqazz tulis, u all g baca sendiri di blog Eyriqazz yer.. KLIK SINI... Lagi sekali TERIMA KASIH sebab bukak rezeki untuk saya yer Eyriqazz.. Andaikata lepas ni ada job yang saya menepati syarat, bolehlah kongsi lagi yer.. hihii.. Eh jap, bukan saya sorang la.. sape2 je yang menepati syarat, bolehlah Eyriqazz offer dorang jugak.. (",)

     "Ya Allah... Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau                              kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku.."                       "Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w..." 

Rezeki dengan EPHYRA & rezeki dalam berblog

Selama ni saya tak pernah terpikir yang saya boleh jual EPHYRA.. malulah katakan.. Tapi tu la u all.. Bila kita tak cuba, kita takkan tahu kan.. Saya start jual EPHYRA pada 23/12/2013, tak sangka dalam tempoh hampir 2 bulan ni, saya dah jual hampir 40 kotak campur trial & premium..!! Walaupun tak banyak macam orang lain, tapi satu pencapaian yang tak disangka oleh diri saya sendiri..

Sebelum ni saya pernah cite dekat u all yang saya malu bab2 bisnes ni.. promote orang punya boleh la.. tapi tu la, dalam malu2 saya tu, boleh pulak jual hampir 40 kotak.. Alahaiiiii... Ohya, sebelum ni saya ada say THANKS dekat pengasas EPHYRA @ Kak Amiza sebab invite saya join EPHYRA ni.. Hari ni saya nak ucap TERIMA KASIH dekat Eriqazz kerana Eriqazz lah orang yang kenalkan saya dengan Kak Amiza... Eriqazz lah orang yang cadangkan nama saya dekat Kak Amiza untuk di sponsored EPHYRA & seterusnya entry berbayar...

Secara peribadinya, saya bukanlah beria sangat promote EPHYRA ni di blog.. Rasanya hanya 1 entry sahaja yang saya gtau saya jual EPHYRA, yang lain berkaitan testimoni @ entry berbayar.. Alhamdulillah entry saya ada di page pertama google.. sebab tu ramai orang contact saya nak beli EPHYRA.. dorang kata nak beli lepas baca di blog.. Itulah pentingnya @ kelebihannya jika entry kita berada di page pertama google...

Alhamdulillah, makin lama rezeki saya makin murah dengan berblog... Alhamdulillah jugak saya banyak terima iklan berbayar di blog saya ni.. Tak sangka dalam saya hanya suka2 dengan blog selama ni, akhirnya boleh bagi hasil.. Kalau ikutkan setakat ni, jumlah yang saya dah dapat dari hasil berblog samada entry berbayar or tempek banner di blog semuanya dah cecah 4 angka.. Alhamdulillah syukur pada Tuhan..

Saya memang nak terlibat secara serius dalam pengiklanan di blog ni.. Maksud saya berkaitan entry berbayarla... Alhamdulillah laluan saya dipermudahkan.. Bila kita dah semakin aktif dengan dunia pengiklanan, bila kita mampu menarik orang, bila blog kita mesra google.. makin senang kita nak dapat advertorial.. Dari tahun lepas saya cuba "dekati" cara mereka yang buat duit dengan blog.. Sedikit sebanyak saya tahu macamana nak letak harga bagi setiap entry berbayar di blog saya.. setakat ni ketika saya dah mula serius dengan dunia pengiklanan, satu entry saya dapat 3 angka.. paling cikai pun hampir kepada 3 angka la.. Lagipun urusan berkaitan sponsored post @ entry berbayar selama ni, antara saya dengan "orang bisnes" bukan dengan orang yang jadikan partime berbisnes maksud saya.. tu yang boleh "main" harga..

Btw, harga untuk setiap entry berbayar tu kan u all, ianya bergantung kepada UV di blog kita la.. seramai mana pengunjung ke blog kita... bolehkah kita tarik perhatian orang.. bolehkah entry kita meggoda google.. semua tu diambil kira sebelum diletak harga.. bukan main letak je.. Dalam pengiklanan @ sponsored post di blog harus ada win win situation.. Sebabnya selagi kita tak padam entry tersebut, selagi tu entry kita ada di google.. selagi tu jugak orang yang kita promote tu dapat promosi & sedikit sebanyak pasti membantu bisnes mereka...

Alhamdulillah saya bersyukur dengan rezeki yang Tuhan bagi dekat saya.. Tak kira apa rezeki pun.. dalam bentuk kesihatan, kebahagiaan, harta benda, anak2 dan segalanya2.. hargailah setiap rezeki yang kita dapat walaupun ianya hanya sekadar pinjaman.. 

P/s : Walaupun surirumah, kita tetap boleh buat duit dari rumah kan.. Ohya, untuk pengetahuan u all, bukan semua entry yang saya dah promote di blog ni berbayar tau.. Jangan salah paham plak.. Kang u all kata saya ni kaya sangat plak sebab dah banyak entry promote.. (",)
     "Ya Allah... Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau                              kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku.."                       "Ya Allah, sesungguhnya aku namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w..." 

Kontrak dengan EXABYTES kali ke 7

Alhamdulillah masih ada lagi rezeki saya dengan EXABYTES untuk kali ke 7... Setiap kontrak ada 3 bulan.. So, kalau dah 7 kontrak, kiranya jumlah total saya bersama EXABYTES bakal 21 bulan la.. Dah hampir 2 tahun la kiranya yer.. dari masa mula2 saya join EXABYTES, dorang bayar payment melalui cek.. sampai la yang kontrak ke 6 yang lepas, dorang dah start bank in terus dalam bank.. Ohya, untuk kali ke 7 ni, bayaran masih sama macam sebelum ni.. RM90..

 JIKA NAK APPLY EXABYTES, KLIK SINI YER... Syarat2 pun ada tulis kat situ.

Apply kali ketujuh : RM90
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Saya dah ada FANPAGE.. Jom LIKE... (^_^)

Hasil tangan ECA

Alhamdulillah finally.... blog saya ni ada jugak fanpage.. (^_^) ... Dari tahun lepas teringin nak buat, akhirnya tahun ni baru termakbul... (",).. Seronok tengok orang lain ada fanpage, saya pun buat jugaklah.. Boleh gitu??.. hihii...Nama fanpage saya.. Cinta Hati Intanberlian... Ikutkan nak buat IntaNBerliaN tapi tak dapat.. so, gunalah Cinta Hati Intanberlian.. Idea dari Eca.. Thanks yer Eca... sentiasa ada di saat saya memerlukan.. cewahhh... (",)

Jika sudi, u all LIKE la Fanpage Cinta Hati Intanberlian ni tau.. InsyaAllah selain dari saya share entry2 terbaru saya dekat fanpage tu.. saya jugak akan share berkaitan anak2... U all kan tahu saya ada buku2 berkaitan anak2 ni.. So, bolehlah saya share apa2 maklumat yang best dekat u all jugak... Kalau u all ada nak bincang or tanya apa2 pun, u all boleh post dekat fanpage saya tu.. nanti bolehlah kita sama2 ber"komen" di sana... (",) 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Bukan rezeki saya..


Saya dah banyak kali dapat emel EVENT UNTUK BLOGGER ni... Tapi satu pun saya tak pernah pergi.. Yela, dah buatnya dekat KL or Selangor... saya ni duk Kedah.. Kalau dekat tingin gak g.. takda rezeki saya lagi...Ohya, selama ni, event yang saya dijemput, semuanya yang berkaitan anak2..

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Masih ada rezeki dengan Exabytes untuk kontrak ke 6

Alhamdulillah... syukur sangat pada Tuhan.. Blog picisan saya ni masih lagi ada rezeki dengan EXABYTES... Alhamdulillah jugak bayaran pun semakin hari semakin meningkat.. Untuk apply kali ke 6, bayaran yang saya dapat bertambah RM20 dari kontrak yang lepas.. So, untuk kontrak ke 6 ni, saya dapat RM90 untuk 3 bulan... (",) Untuk kontrak ke tujuh nanti... harap2 ada rezeki lagi.. mana tau kot2 boleh dapat 3 angka pulak.. kikikiii

 JIKA NAK APPLY EXABYTES, KLIK SINI YER...

Apply kali keenam : RM90
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Baru dapat kembali maintain kan UV

Masa raya bulan lepas kan saya malas nak update blog.. 2 minggu tak update blog.. So, UV time tu memang jatuh teruk la u all... Hari raya pertama hanya 100++ & hari raya kedua 200++.. Eh, hari raya memanglah kurangkan.. orang busy beraya.. (^_^)

Tapikan, hari yang lepas2 tu pun UV saya memang sikit tau.. 400-500 camtu je rasanya... Redha je la tengok UV secoet camtu kan.. dah malas nak update blog, sape suruh... Bila saya dah kembali update blog pun, saya memang rasa SANGAT SUSAH untuk dapat kembali UV 4 angka... Saya meluah perasaan dekat my dear, lepas tu my dear cakap, lenkali update 1 entry sehari.. buat auto publish... tu la, nape saya tak buat ntah time tu.. sedangkan sebelum ni, walaupun saya bercuti seminggu, saya mesti buat auto publish...


UV saya yang sikit tu dijadikan semangat untuk saya terus usaha dapatkan balik UV saya yang sebelum ni... Alhamdulillah... Finally bulan SEPTEMBER baru saya dapat kembali maintain kan UV dengan 4 angka... Walaupun angka dekat depan tu angka 1.. hahha.. boleh la.. nak merangkak untuk maintain dengan angka 2, payoh benor rasanya...


UV yang 3 angka tu, sebabnya hari SABTU & AHAD.. Hari tu memang saya cuti dari update blog... Hari Jumaat tu biasanya 4 angka tapi bila time balik kampung, UV dia mulalah turun jadi 3 angka jugak.. Kalau sebelum2 ni, UV hari Sabtu & Ahad saya biasanya atas 500.. so, nak kene maintain kan yang sabtu & ahad tu pulak...

Ohya, saya memang menitik beratkan UV blog saya.. Yela, saya kan ada buat ruang iklan.. so, haruslah jaga "kebajikan" customer.. muahahhah.. Opsttt UV ni jugak penting sebab saya sedang berjinak2 dengan sponsor post.. sponsor post tu tak saja terhad dari NUFFNANG tapi dari company luar jugak...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Lepas 6 bulan baru perasan

Semalam saya tengok akaun Nuffnang, sekali terpandang link referrals dari blog Muja.. Baca link tu pasal contest SEO yang Muja join... Contest tu berkenaan 10 blogger terbaik Malaysia.. Tengok tarikh bulan 2.. Aik, baru sekarang saya perasan pasal entry tu...

Saya rasa terharu sangat sebabnya antara 10 blogger terbaik malaysia yang Muja tulis tu, terselit 1 link blog saya.. (^_^).. Ohya, ni pada pandangan mata muja la yer.. bukannya pada pandangan mata dunia tau.. kikii.. walaupun saya rasa tak layak tapi saya tetap ambik entry muja tu sebagai semangat untuk saya terus berblog... Mana tau kot2 satu hari nanti ia betoi2 jadi kenyataan (",) Thanks muja

KLIK SINI JIKA NAK TAHU 10 BLOGGER TERBAIK MALAYSIA YANG MUJA SENARAIKAN

P/s : Blog & blogger maksudnya lain yer... (",)
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Harga entry berbayar di blog saya?

Tadi saya chit chat dengan BRO FRAMESTONE... tanya bro berapa harga yang saya patut letak untuk entry review.. bukan apa, sebab saya terpikir nak seragamkan harga... sebab selama ni, saya hanya bagi "customer" letak harga.. terpulang nak bagi berapa pun... Ohya, untuk pengetahuan u all, Bro ni antara blogger yang full time dengan blog... kiranya bro ni dah biasa dengan iklan2 dekat blog la @ pengiklan... tu yang saya tanya pendapat bro.. So, harga yang Bro cadangkan untuk saya selepas tengok UV blog saya adalah macam  dekat bawah tu...


Tak sangka plak blog saya layak dapat 3 angka.. Tengok harga yang Bro cadangkan tu, rasa macam malu lah pulak.. nampak mahai.. hahha.. Walau pun hakikatnya entry sponsored post dari Nuffnang dulu pun memang 3 angka pun.. Tapi bila dengan kawan2, i malu la nak bagi mahai2.. kikikii.. Pe2 pun, u all janganlah takut nak beriklan dengan saya yer... harga boleh dirunding.. hihii.. Lagipun siapa yang pernah berurusan dengan saya, mesti tau saya camne.. (",) 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon..

UV di bulan puasa


Puasa baru seminggu.. Tak sangka UV harian saya cecah 2k lebih.. Dulu pernah je saya dapat UV harian 2k ++ ni.. tapi lebih kurang sebulan dua je... lepas tu malas nak buat entry melanda.. so, UV dah turun kepada 1K ++ sehari.. oklah.. dapat gak kekal 4 angka kan.. (",) Time bulan puasa ni jugak, UV hujung minggu saya pun boleh dapat 4 angka @ 1k++.. tu dalam tak update blog (^_^)


Seminggu berpuasa punya keyword.. mau nanti sebulan 5 angka total hits dia tu.. 6 hari puasa pun dah nak 3k hits.. Ni baru UV & keywords untuk blog peribadi macam saya ni.. Mereka2 yang memang blog masakan tu, lagilah meriah dorang punya keywords & UV.. (",) Alhamdulillah jugak saya ada 3 CPUV yang tengah running time bulan puasa ni.. baru nak masuk 2 minggu bertempek kat blog saya, earning dah nak cecah 50.. memang rezeki Alisha & Aqilah betoi ni... (",)

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

Keywords menu berbuka puasa menjuarai carta


Hebat tak hebatnya penangan keywords PASAL MASAKAN di bulan puasa... bayanglah, 10hits keywords dekat Nuffnang tu, semuanya pasal resepi tau... Yang saya print screen dekat atas tu, yang semalam punya keywords sampai pukul 11 lebih malam... Hari ni pun, saya bukak je Nuffnang, tengok keywords, semuanya pasal resepi.. Bayanglah, entry yang saya buat pasal Menu or resepi berbuka puasa semalam tu, dalam tempoh tak sampai 1 hari, jumlah view dia dah 500++...

UV saya pun semalam hampir 2k.. Eh, memang UV harian saya 1k lebih, cuma bezanya, kalau sebelum ni UV 1000 -  1500 tapi semalam 1500 - 2000.. Sekarang saya dah mula paham sedikit sebanyak KEYWORDS UNTUK SEO.. Walaupun apa yang saya tulis dekat blog saya ni semuanya pasal diri sendiri, anak2 & family.. kalau pasal masakan pulak, saya sendiri yang masak.. tapi kalau kita dah mula paham untuk guna keywords, InsyaAllah entry kita akan ada dekat page 1 google tu.. (",) *tak perlu keywords @ entry berkaitan artis or bercerita pasal orang lain pun, u all mampu untuk dapat UV yang tinggi 

Macam entry Menu or resepi untuk berbuka puasa, entry tu bukannya saya bagitahu pasal cara masak or resepi pun tapi saya buat entry tu lebih kepada nak promote supaya orang datang view entry berkaitan resepi di blog saya... U all pun boleh je dapat UV yang tinggi dari biasa.. keyword yang dapat "tarik" untuk ke page google tu.. Saya kan dah banyak share tips yang saya buat selama ni... apa yang saya share, semuanya berdasarkan pengalaman saya... (",)  


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

Siapakah yang dapat Printscreen angka 1 000 000?

Takda sorang pun yang dapat printscreen angka 1 000 000... Semua yang emel saya, hantar printscreen dengan angka 100 000... Saya tahu kenapa jadi camtu... pasal semua yang hantar emel tu, semua tengah ready depan komputer tunggu angka tu bergerak kan... lepas je angka 999 999, terus u all tekan button printscreen kan... Sayang sejuta kali sayang... lepas je angka 999 999, boleh pulak jadi 100 000... bila refresh., baru nampak angka 1000 000.. tapi time tu, bukan ngam2 1 000 000 la... dah lebih dari tu (",) Pelik kan.. apa daaa... boleh pulak dia jadi 100 000 lepas 999 999.. hihii...

Tapi jangan risau ye sayang sayang saya sekalian... SAYA HARGAI HASIL USAHA U ALL... SO, SAYA TETAP JUGAK BAGI HADIAH DEKAT U ALL... (",)


Saya bagi kerongsang.. TAK MAHAL TAPI IKHLAS DARI HATI SAYA... kalau u all ada tudung Fareeda ke.. ala2 Fareeda ke.. bolehlah ganti2 kerongsang dekat tudung tu.. (^_^) Ada 6 orang emel saya.. so, keenam2nya saya bagi hadiah.. Saya akan bagi hadiah secara random.. Btw, suwit la u all ni... tunggu depan komputer nak printscreen angka 1 000 000.. Sayang sama u all la.. (",)... Nanti emel saya semula yer... kasi alamat.. (",)

Ciksu = dah ada alamat
MV = dah ada alamat


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

Mencari pengunjung ke 1 000 000

My dear dah banyak kali tanya saya.. pengunjung ke 1 000 000 saya nak bagi apa... Tak pernah saya terpikir pasal ni... tapi bila penasihat bagi idea.. saya pun ikut la kan... idea yang bagus jugak tu... (",) So, u all nampak tak dekat SIDEBAR SAYA TU... DEKAT BLOG'S STATS.. Ketika saya taip entry ni, terpampar no 998 058... Sikit lagi nak cukup 1 000 000.. 

Kalau ikutkan saya punya PAGEVIEWS setiap hari... angka 1 000 000 tu, akan genap harini... So, siapa antara u all yang dapat PRINTSCREEN DEKAT SAYA SEBAGAI BUKTI YANG U ALL PENGUNJUNG KE 1 000 000, SAYA AKAN BAGI SESUATU... Tapinya murah2 je la... ikhlas dari hati saya... hadiahnya tak pasti lagi apa dia... tunggu saya keluar malam ni, usha2 apa yang patut (",)

PRINTSCREEN BLOG'S STATS DEKAT SIDEBAR DENGAN ANGKA 1 000 000... LEPAS TU EMEL SAYA KE zarina_naniey@yahoo.com.my DENGAN TITLE "PENGNJUNG KE 1 000 000"... OHYA, INFORM JUGAK DEKAT KOTAK KOMEN YANG U ALL PENGNJUNG KE 1 000 000 YER.. SENANG SAYA NAK TAHU & SEMAK EMEL

UPDATE : 

KALAU U ALL TAKDA BLOG PUN BOLEH JOIN.. PERINTSCREEN & EMEL JE DEKAT SAYA (",)


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

Kurang dari 400 PV untuk mencari angka blog's stats 1 000 000...

Sikit je lagi nak cukup 1 000 000 PV... KALAU U ALL PERASAN, BLOG'S STATS SAYA DEKAT SIDEBAR TU, ANGKA DIA SENTIASA BERGERAK TANPA PERLU U ALL REFRESH KAN... Dengan kata lain, TAK MUSSTAHIL ANGKA 1 000 000 AKAN TERPAMPAR SEKEJAP JE LEPAS TU AKAN TERUS BERTUKAR KEPADA ANGKA 1 000 001... 

Selain tu jugak, TAK MUSTAHIL AKAN ADA LEBIH DARI SORANG AKAN NAMPAK ANGKA 1 000 000 KAN... Dekat sini, saya bagi sedikit pencerahan....

SAYA TAK KISAH BERAPA ORANG PUN YANG DAPAT PRINTSCREEN ANGKA 1 000 000 TU... Kalau 2 orang, kedua2nya saya kan bagi hadiah... Yang penting sekarang ni, u all hanya perlu printscreen angka 1 000 000 & emel kepada saya sebagai bukti... TAPI kene cepat2lah printscreen tu... bukan apa, sebab no tu akan sentiasa bergerak... hanya mereka yang sempat printscreen je yang saya akan bagi hadiah.. (",)

Kalau rasa tak sempat nak printscreen, sedia je kamera cepat2 dekat depan laptop or komputer u all tu.. nampak je angka 1 000 000 terus snap.. hihii

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

Traffic Ranking Indonesia..?.. ALEXA


Terkejut saya petang semalam ketika saya tengok ranking Alexa blog saya.. Yela, kalau sebelum ni, yang COUNTRY TU HANYA ADA MALAYSIA.. TAPI SEMALAM ADA INDONESIA plak.. Heran saya dibuatnya.. yela, tiba2 je ada.. bukannya saya ada buat apa2.. Eh, u all tahu tak kenapa boleh ada Negara lain selain dari Malaysia yer?... *Takkan nak suruh saya luaskan "empayar" ke Indonesia plak.. muahahhah

 Tapikan, macam best plak.. dalam berjuta2 blog kat Indonesia tu, ranking blog saya yang ke 123, 334.. hihii.. Ranking kat Malaysia plak, Alhamdulillah makin meningkat.. Kalau masa 06/03/2013 baru ni, ranking blog saya 1534 tapi hari ni dah 1054.. Sikit lagi nak sampai target bawah 1000 (",)


Huggies Dry Pants Terbaekkk...!!

STICKY MODE 48 HOURS SPONSORED POST

Dengan status saya sebagai suri rumah sepenuh masa, saya memang perlu buat semua kerja dengan cepat... Yela, pukul 1 tengahari, my dear dah balik lunch dekat rumah.. Bukan setakat masak je nak cepat, tapi pakaikan pampers anak pun harus cepat... hihii... Nasib baiklah saya dah jumpa penyelesaian nak pakaikan pampers anak dengan HANYA AMBIK MASA 30 SAAT!! Wah, so fast... seminit pun tak sampai... (",)

Eh, u all tahu ke pampers apa yang saya maksudkan?? Apa lagi kalau bukan pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ).. Pampers Huggies Dry Pants ni, memang sangat2 senang dipakai... Yela, dah gaya macam kita pakai seluar je... hihii


Huggies Dry Pants ni sangat-sangat sesuai untuk anak-anak yang tengah aktif...!! Macam aqilah ni haa... baru je lepas pakaikan pampers.. terus dia berpusing nak meniarap... nasib guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE )... Sarung je macam seluar.. dah siap..!! Kalau pampers biasa yang jenis zreeettttt zreeeettttt tu, mahunya baru sebelah saya lekat, lagi sebelah tak sempat nak lekat, terus si comel aqilah ni meniarap... hehee (^_^)  


Si kakak macam Alisha ni pun boleh guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE )... Pampers Huggies Dry Pants ada 3 saiz tau... saiz M, L & XL.. Macam alisha ni, dia guna saiz L or XL... 


Aqilah ni pulak, saiz M memang sangat2 sesuai dengan dia.. tak ketat & tak longgar... Nak pakaikan aqilah pampers pun, sangat-sangat senang... Hanya 3 langkah je... KOYAK, SALIN & LEPAS..

Nak lebih paham, u all tengok gambar atas tu.. U all hanya perlu koyakkan pampers di bahagian tepi @ kanan & kiri HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ).. Bila dah koyak, u all ambik pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) yang baru, & pakaikan macam u all pakaikan seluar dekat anak u all.. lepas tu, apa lagi.. lepaskanlah anak u all untuk terus meneroka rumah u all tu (",)


Macam Alisha & Aqilah ni, dorang ni sangat suka bermain tau... tengoklah tu, bukan main lagi duk peluk antara satu sama lain.. hihiii.. Time dorang main macam ni.. saya tak perlu risau yang tilam saya akan basah sebab pampers dorang bocor.. malah, saya boleh tersenyum lebar tengok dorang main.. Mana taknya, pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) dah ada 'sistem pengunci' untuk menghalang kebocoran...!!


Aqilah pun bukan main lagi happy dapat pakai pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ).. yela, Aqilah rasa sangat-sangat selesa menggunakannya... Tambah-tambah lagi, Huggies adalah jenama lampin pakai buang yang pertama di Malaysia yang terbukti secara klinikal dapat menghalang ruam lampin..!! Tiada ruam, tiada tangisan.. malah anak u all akan sentiasa happy..!! (",)

Jangan cakap aqilah je happy... Saya ni terlebih-lebih lah happy...!! hihii... Sebab dapat jimatkan masa saya untuk pakaikan pampers Aqilah... dengan hanya 30 saat, aqilah dah siap pakai pampers & boleh meneroka satu rumah... hihii... Pampers yang mudah di pakai.. dengan hanya koyak, salin & lepas


Untuk pengetahuan u all jugak, pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) mempunyai peregang yang lembut di bahagian tepi... so, ia akan bantu anak-anak kita selesa ketika guna pampers... part yang paling best, ia menghalang kesan merah walaupun anak-anak kita aktif bergerak... Macam Aqilah ni la, asyik bersenam angkat kaki je kerjanya... hahahaa


Pada u all yang masih tercari-cari, pampers pakai buang yang dapat menghalang kebocoran & dapat mencegah ruam, pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) lah jawapannya!!... Confirm anak u all akan tidur lena.. bukan setakat anak, u all pun akan tidur lena sebab tak perlu berjaga untuk salin pampers yang baru... Eh jap, kalau u all nak kene berjaga tukar pampers pun, bukannya lama kan... tak sampai seminit dah siap...!! Hanya dengan 3 langkah.. koyak, salin & lepas.. tapi kalau time anak tidur... "lepaskan" anak ke tempat anak tidurlah yer... (",)


Pada u all yang nak  try guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) ni, boleh mintak sample di Website Huggies.. lepas u all try bagi anak u all guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ), pasti u all akan tertarik untuk terus menggunakannya... Yela, senang nak bagi anak pakai.. hanya, tukar, salin & lepas (",) Jika u all nak tahu lebih lanjut lagi pasal Huggies, u all boleh terjah Fanpage Huggies... Tak rugi jika u all, LIKED Huggies sebab banyak info yang u all boleh dapat (",)

Sanofi Lactacyd dah metered : Earning paling banyak setakat ni (^_^)


Saya memang dah agak dah yang BE SANOFI LACTACYD ni akan metered minggu ni.. bukan pe, dari minggu lepas lagi, earning dia duk takat tu je tak gerak2... (",) Apa2 pun, Alhamdulillah sebab earning BE SANOFI LACTACYD setakat ni yang paling tinggi pernah saya cecah.... lebih dari RM50... Tak sia2 tips yang saya lakukan sebelum ni... (",) Target saya untuk dapatkan ratus plak bagi 1 BE.. tapi tak tahulah tahun bila baru dapatkan... sekarang ni, berangan je la dulu... muahahhaha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...