Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Unique Visitor. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Unique Visitor. Papar semua catatan

UV @ traffic blog di saat blog terabai

Dah lebih dari seminggu blog saya sunyi tanpa entry... adehhhh...!! Nak update tapi malas... bukan apa u all... sejak2 dah ada 3 orang anak ni, masa saya jadi terhad... pagi2 sebelum 3 orang solehah tu bangun tidur, saya nak siapkan rumah + sediakan bahan2 untuk memasak... bila dah siap, anak2 dah bangun.. so, nak layan dorang pulak...malam2 bagi anak2 tidur, saya join sekali tidur... konon nak bangun semula bila dorang tidur sebab nak buat auto publish la entry kononnya tapi nan hadooooo... tido lagi best... Anak dah 3 orang, tenaga perlu lagi banyak untuk uruskan dorang + rumah ni semua.. bila ada masa lapang sikit, ada hati nak update tapi baru nak bukak komputer terasa pulak berehat dengan anak2 lagi bagus... habis tu camne... saya masih dalam proses uruskan masa dengan betoi ni... kene selitkan jugak masa berblog... kwang kwang kwang...


Walaupun seminggu lebih saya tak update blog, tapi alhamdulillah sebab unique visitors @ UV blog saya tetap kekal macam biasa... harian 3k++ or 4k++... tapi average 3k++ je laa.... UV sentiasa masuk ke blog saya ni harapkan entry2 yang "kuat" dekat google je pun... bila orang search, nampak link blog saya pastu dorang klik & saya dapat traffic... Alhamdulillah jugak sebab banyak entry di blog saya ni mesra dengan google... ada orang google pasal anak2, pasal ibu2, pasal resepi & tak lupa jugak pasal produk2 yang saya promote di blog.. Bab produk yang saya promote ni lagi satu hal... tersangat ramai yang PM or emel saya tanya pasal produk.. nak jadi dropship la, nak borong la, nak beli sehelai la... bukan setakat dorang PM dekat FB or emel tapi siap dekat kotak jerit di sidebar saya tu pun dorang tanya pasal barang saya promote... ramai yang salah paham.. hakikatnya saya dah letak link di setiap entry promote... 

Ohya, nak cakap gak ni... kalau ada yang nak saya review produk u all, bolehlah contact2 saya yer... tapi review berbayar ye cayang... (^_^) Ponat eden perah otak karang entry untuk cari income sendiri... kikikii ;p


Ni UV dari Nuffnang tau... yang atas tu UV dari google analytics... kalau dari Nuffnang, average UV saya 1k++ je sehari... saya pun tak pasti kenapa UV nuff & google analytics ni berbeza.. adakah nuff tu disebabkan dorang kene bayar dekat kita berbanding dengan google analytics ni takda bayaran..? opsttt...!! tapi saya tak kisahla... sebab saya tak ambik kisah sangat dah pasal stats di nuff.. saya lebih prefer kepada google analytics... untuk pengetahuan... kalau client nak tengok UV kita, dorang akan mintak kita punya stats dekat google analytics bukannya nuffnang...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Finally dah berjaya maintan UV 2k++ sehari..

UV : 2105 per day... PV : 5493 per day

Alhamdulillah... syukur sangat2... Finally dapat jugak saya maintainkan blog picisan saya ni dengan unique visitors @ UV 2k++ sehari.... Kalau tahun lepas, target saya maintain UV dengan 1k++ sehari.. Tahun ni, target saya 2K++ sehari... Alhamdulillah akhirnya dah tercapai... Usia blog 3 tahun baru dapat UV 2k++ sehari... Syukur jugak walaupun saya tak update blog tapi masih boleh maintain UV, sebabnya entry saya banyak terdapat dekat google bila orang search...

Lepas ni boleh usaha untuk tahun depan punya target plak 3k++ uv sehari... Untuk berjaya capai sesuatu, bagi saya kita perlu ada target, barulah kita akan berusaha untuk capai target tu... Secara peribadinya, ketika UV saya hanya ratus2 sebelum ni, target saya adalah untuk capai UV 1k++ sehari sebab saya nak jana pendapatan melalui blog.. maksud saya advertorial @ entry berbayar... Itulah detik permulaan saya usaha naikkan UV blog...

Alhamdulillah jugak, sedikit sebanyak hajat saya tu tercapai... Daripada bayaran untuk satu entry yang saya terima hanya RM10, sekarang saya dah boleh dapat bayaran 3 angka untuk satu entry... Alhamdulillah jugak, sepanjang berblog jugak, jumlah keseluruhan yang saya dah dapat, dah cecah RM 4 angka.... Bolehlah setakat topup poket anak2 & poket sendiri kan...

Apa2 pun saya ucapkan TERIMA KASIH yang amat sangat dekat u all yang tak jemu2 berkunjung ke blog saya... Moga Tuhan murahkan rezeki u all, tak kira rezeki apa pun... samada rezeki anak, wang ringgit atau apa sekalipun... InsyaAllah...


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

Baru dapat kembali maintain kan UV

Masa raya bulan lepas kan saya malas nak update blog.. 2 minggu tak update blog.. So, UV time tu memang jatuh teruk la u all... Hari raya pertama hanya 100++ & hari raya kedua 200++.. Eh, hari raya memanglah kurangkan.. orang busy beraya.. (^_^)

Tapikan, hari yang lepas2 tu pun UV saya memang sikit tau.. 400-500 camtu je rasanya... Redha je la tengok UV secoet camtu kan.. dah malas nak update blog, sape suruh... Bila saya dah kembali update blog pun, saya memang rasa SANGAT SUSAH untuk dapat kembali UV 4 angka... Saya meluah perasaan dekat my dear, lepas tu my dear cakap, lenkali update 1 entry sehari.. buat auto publish... tu la, nape saya tak buat ntah time tu.. sedangkan sebelum ni, walaupun saya bercuti seminggu, saya mesti buat auto publish...


UV saya yang sikit tu dijadikan semangat untuk saya terus usaha dapatkan balik UV saya yang sebelum ni... Alhamdulillah... Finally bulan SEPTEMBER baru saya dapat kembali maintain kan UV dengan 4 angka... Walaupun angka dekat depan tu angka 1.. hahha.. boleh la.. nak merangkak untuk maintain dengan angka 2, payoh benor rasanya...


UV yang 3 angka tu, sebabnya hari SABTU & AHAD.. Hari tu memang saya cuti dari update blog... Hari Jumaat tu biasanya 4 angka tapi bila time balik kampung, UV dia mulalah turun jadi 3 angka jugak.. Kalau sebelum2 ni, UV hari Sabtu & Ahad saya biasanya atas 500.. so, nak kene maintain kan yang sabtu & ahad tu pulak...

Ohya, saya memang menitik beratkan UV blog saya.. Yela, saya kan ada buat ruang iklan.. so, haruslah jaga "kebajikan" customer.. muahahhah.. Opsttt UV ni jugak penting sebab saya sedang berjinak2 dengan sponsor post.. sponsor post tu tak saja terhad dari NUFFNANG tapi dari company luar jugak...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

UV di bulan puasa


Puasa baru seminggu.. Tak sangka UV harian saya cecah 2k lebih.. Dulu pernah je saya dapat UV harian 2k ++ ni.. tapi lebih kurang sebulan dua je... lepas tu malas nak buat entry melanda.. so, UV dah turun kepada 1K ++ sehari.. oklah.. dapat gak kekal 4 angka kan.. (",) Time bulan puasa ni jugak, UV hujung minggu saya pun boleh dapat 4 angka @ 1k++.. tu dalam tak update blog (^_^)


Seminggu berpuasa punya keyword.. mau nanti sebulan 5 angka total hits dia tu.. 6 hari puasa pun dah nak 3k hits.. Ni baru UV & keywords untuk blog peribadi macam saya ni.. Mereka2 yang memang blog masakan tu, lagilah meriah dorang punya keywords & UV.. (",) Alhamdulillah jugak saya ada 3 CPUV yang tengah running time bulan puasa ni.. baru nak masuk 2 minggu bertempek kat blog saya, earning dah nak cecah 50.. memang rezeki Alisha & Aqilah betoi ni... (",)

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

Rekod peribadi blog


Untuk rekod peribadi blog saya.. petang semalam lebih kurang pukul 4 lebih kot.. Terkejut saya tengok online users dekat blog saya pada masa tu 74 orang.. takdalah banyak sangat tapi bagi saya, untuk blog saya ni.. kira banyaklah jugak.. ekekke.. sebab selalu saya tengok online users 20+ ke 30+ ke 40+ ke... tapi semalam 70+.. (",).. Ohya, tak sangka jugak yang pageviews blog saya dah melebihi 500K.. (^_^)



Saya masa tengok jumlah online users tu pelik gak la.. yela, nape tiba2 ramai orang kan.. tengok dekat Nuffnang, tak dapat detect.. Time tu plak, kebetulan saya bukak FB & terbaca status Scarfsweethoney... Oooo baru saya tau.. ianya disebabkan oleh Scarsweethoney share link entry review saya dekat facebook.. (^_^)


Selain dari rasa eppy tengok jumlah users online, saya pun happy sebab, UV blog saya minggu ni dah hampir nak maintain 2000++ UV.. (",)

P/s : Alhamdulillah, sedikit sebanyak usaha saya nampak hasil (^_^).. Thanks dekat u all yang tak jemu2 bagi sokongan (",)

UV blog saya di hujung minggu


Alhamdulillah.. sekarang dah dapat UV hujung minggu 1000++.. sama dengan UV harian... Ohya, hujung minggu yang saya maksudkan Sabtu & Ahad.. Kalau dolu2, UV hujung minggu 800++ or 900++.. Sekarang dah boleh dapat 1000++ (",) Thanks yer untuk u all yang rajin singgah sini...

Ohya, nak tanya jugak, ada tak antara u all tahu macamana nak dapatkan pageview(PV) yang tinggi yer... views @ PV saya tak banyak pun... tak jauh beza dengan UV.. Kalau u all tahu, share lah dengan saya ek (",)

Unique Visitors tertinggi sepanjang hampir 2 tahun berblog

Sabtu & Ahad, UV saya memang sikit dari biasa sebab malas nak buat entry.. hihii

Alhamdulillah.. sungguh saya tak sangka.. semalam baru saya baru saya cakap dengan u all yang saya memang tengah mencari rentak untuk dapatkan 2K UV sehari.. Tanpa disangka2, impian saya tu, tercapai semalam.. hihii.. Dengan kata lain, dapatlah saya merasa UV 2000++.. (^_^)

Alhamdulillah sebab saya diberi peluang untuk merasa UV 2000++ sehari ketika blog saya belum pun mencapai usia 2 tahun... Moga ianya mampu menjadi UV harian saya pulak lepas ni (",) Kalau tak silap saya, bulan 12 tahun lepas baru UV di blog saya maintain dengan 1000++ sehari, dalam masa yang singkat, saya mampu dapatkan 2000++ sehari.. syukur sangat (^_^)..

Kalau u all perasan,  2 hari saya publish 6 entry sehari.. malam pun publish.. hahahh.. Actually, 2 hari tersebut adalah hari di mana saya sedang cari rentak, macamana nak dapatkan 2000 UV.. berapa entry perlu publish sehari & pukul berapa perlu publish entry.. itu yang saya sedang buat kajian di blog saya ni... cewahh ayat tak menahan, kajian lagi.. ahhahhah

Kan saya pernah bagitahu u all, azam saya tahun ni adalah "Kurangkan aktiviti mengadap komputer @ lebihkan masa dengan anak2 tapi income berblog makin bertambah".. hahhah.. Macam susah je bunyinya kan... Thats y saya perlu up kan UV harian saya.. So, sekarang saya dah tau camna nak dapatkan 2000 UV sehari di blog saya.. Lepas ni, saya perlu selidik pukul berapa pulak iklan BE dok berjoget2 kat blog saya *cewah... hihii.. 

Untuk pengetahuan u all, yang terbaik untuk tambah earning adalah, publish entry ketika iklan BE tengah menari2 kat blog kita... sebabnya, bila u all publish entry ketika iklan BE duk berjoget, secara automatik, orang akan terjah blog u all untuk baca entry baru kan, so, secara tak langsung UV u all up la, & secara tak langsung jugak earning BE u all bertambah.. (^_^)

P/s : Kita mampu dapat apa yang kita nak, jika kita berusaha untuk dapatkannya... bukan hanya sekadar memasang impian tapi tanpa usaha.. (^_^)


Rezeki di tahun baru



 Alhamdulillah, saya masih dimurahkan rezeki untuk dapat CPUV @ BE untuk tahun 2013... Ini adalah BE yang kedua untuk tahun ni.. BE pertama di blog GA (WATSON DHC), manakalan di blog utama, Saya dapat BE ANMUM MATERNA PLANNING FOR PREGNANCY... Permulaan untuk earning ni RM1.92... Sekarang ni, 3 BE tengah running di blog utama saya ni...  Alhamdulillah jugak sebab setiap BE running di 3 tempat berlainan.. BE SUNWAY EDUCATION APPLICATION DI HEADER, BE DIGI C4C DI SIDEBAR & BE ANMUM MATERNA PLANNING DI BAWAH ENTRY..

Ohya, untuk pengetahuan u all, jika BE u all running di bahagian yang berlainan.. ia ada kemungkinan untuk 1 BE mengumpul lebih banyak earning tau.... sebabnya, BE tu tamak haloba, dia nak tempat tu dia sengsorang... takleh kongsi dengan yang lain... hihiii.. Alaa senang cakap, tapak iklan tu, dia sorang je yang boleh guna.. Bila 1 tempat iklan, berkongsi dengan iklan yang lain, mulalah iklan tu berebut nak tunjuk kan wajah di blog u all.. hihii... sedangkan 2 ruang iklan lagi, takda BE... so, earning BE hanya ada pada 1 ruang iklan je... Eh, u all paham ke apa yang saya maksudkan ni yer... sekadar nak tambah ilmu u all, tapi tak tahu u all paham or tak.. (^_^)

Meh sini saya bagi contoh... Iklan ANMUM & DIGI, berada di ruang iklan yang sama, iaitu di sidebar.. So, ANMUM & DIGI ni, terpaksa bergilir2 nak tunjukkan wajah dekat blog u all.. So, earning untuk 1 BE terpaksalah bahagi 2... dengan kata lain, jika total earning sidebar RM10, setiap satu BE dapat RM5  TAPI JIKA MEREKA BERADA DI BERLAINAN RUANG IKLAN, tak ke earning makin bertambah, sebabnya.. setiap BE akan sentiasa tunjuk wajah.. so, andaikata BE sidebar RM10, BE di header or bawah entry RM10, tak ke 2 BE kita dah boleh dapat RM20 berbanding 1 ruang iklan ada 2 BE yang hanya boleh dapat RM10... (^_^)
 

Sepanjang seminggu tak berblog, UV paling tinggi saya boleh dapat 900++.. Tapi apabila saya dah start dengan buat entry, UV saya dah cecah 1000++... Apa pun, TERIMA KASIH SANGAT2 dekat u all yang sentiasa support saya... yang sentiasa bertanya jika saya tak update.. Sesungguhnya u all adalah rakan2 saya yang terbaik...!!


Rezeki akhir tahun



Alhamdulillah.. ada lagi rezeki saya untuk dapat BE @ CPUV tahun ni.. Maybe ni yang terakhir untuk tahun ni kot... Saya dapat BE DIGI TRIPLE D.. Ini adalah BE yang ke 33 untuk tahun 2012... Sekarang ni earning dah RM2.79.. Terima Kasih ye Nuffnang.. (^_^)


Tak lupa jugak TERIMA KASIH untuk u all yang sentiasa singgah blog saya.. Alhamdulillah.. UV blog saya masih lagi maintain seperti sebelum ni.. (^_^)


UV selepas kurangkan masa berblog


Sebelum saya ambik keputusan untuk mengurang aktiviti berblog, time tu UV saya tengah maintain 1000++ sehari.. tapi saya tak kisah sebab nak concentrate dekat anak2.. bila saya kurangkan entry dari 4 entry sehari ke 1 or kadang2 2 entry sehari + kurangkan masa bw, tak mustahil UV akan jatuh merundum..

Tapi alhamdulillah... setakat ni, walaupun saya hanya mampu buat 1 or 2 entry sehari + bw pun hanya sempat 3 4 blog sahaja..UV saya takdalah jatuh sampai terduduk tak boleh bangun terus... (^_^).. Yang paling tak sangka, masih mampu cecah 1000++.. Yang lagi heran tu pulak, UV dulu kalau hari sabtu & Ahad, walaupun saya tak buat entry, UV 500++ or 600++ tapi kali ni boleh pulak cecah 700++..

Terima kasih tau u all, tak kiralah u all tu pembaca "senyap" ke pembaca "bising" ke.. sebab sudi singgah jugak blog saya.. U all memang "penyokong" saya yang terbaik..!!! U all tak pernah "berkira"..!! Walaupun saya tak sempat jenguk u all, tapi u all tak pernah lupa jenguk saya... TERIMA KASIH sangat2.. Saya sangat2 menghargai u all...

P/s : TERIMA KASIH sebab sentiasa bagi sokongan & memahami keadaan saya...


First time alisha macam ni selepas dapat adik...

Ok, ni dah entry ke 4 untuk hari ni... hehehe.. Actually, saya ni dalam proses nak maintainkan dengan 1000++ UV sehari.. Alhamdulillah, setakat ni, dari minggu lepas lagi UV harian dah 1k++.. Saya cuba nak maintainkan UV banyak tu.. so, untuk maintain haruslah usahakan.. hihii.. Takdalah sekadar angan2 mat jenin. hihii.. Lagipun kalau kita usaha, baru kita berjaya, tak usaha, camna nak berjaya kan... (^_^).. Ok, lupakan pasal tu...

Selama ni, saya cerita dekat u all, betapa sayangnya Alisha dekat aqilah kan.. Tapi entah macamana, semalam, dia ada mimpi buruk ke apa ke, saya pun tak pasti.. boleh pulak, time tidur tu, dia tak bagi saya layan aqilah... suruh peluk dia je... Aqilah masa tu, terkebil2 tengok saya.. sesekali aqilah bunyi "ek"..

Saya nak bagilah aqilah susu, terus alisha menangis & bagitahu suruh peluk dia... alahaiiii... Saya pun cari akai cakap "Sian aqilah..." tapi alisha buat derkkk je, biasanya dia yang kalut bila dengar suara aqilah.. Saya ni duk pikir, alisha ni mimpi ke mengigau ke apa.. yela, menangis tapi mata pejam.. hahhahha..

Last2 aqilah dah mula merengek & saya terus bangun & bagi aqilah minum susu.. alisha terus dengan menangis & tidur atas riba saya sambil peluk saya... hahah... Bila bangun pagi tadi, alisha buat macam takda ape2.. kembali sayangkan adik dia macam selalu.. hihii.. Mengigau kot alisha ni, tak pun, nak ambik perhatian kejap.. eh, tapikan, sebenarnya memang alisha ni jenis mengigau... hehhe


Keyword Bunting Pelamin kembali mengganas... hihii

Semalam pagi je saya dapat online sekejap, lepas tu terus dah tak boleh online sebab ada gangguan bekalan elektrik sampai ke petang... Bila dah ada elektrik, apa lagi, saya terus online lah kan.. bukak Nuffnang, sekali tu diaaa... terkejut saya tengok UV pada pukul 4 petang dah jadi 888.. pelik ni.. Lepas tu saya tengok keyword apa yang orang duk search sangat ni kan... rupa2nya, orang duk search MAKSUD BUNTING PELAMIN... hihiii

Time tu, saya masih lagi blurrr, apa hal tiba2 orang duk search maksud bunting pelamin kan.. Kalau sebelum ni, puncanya sebab Fasha Sandha bunting pelamin... tapi kali ni apa cite plak... Malamnya,  ketika saya blogwalking, saya terbacalah pasal Diana isteri Farid Kamil dah mengandung.. hihii.. Barulah saya tahu, rupanya orang duk cari2 maksud bunting pelamin pasal Diana la... (",)

Alhamdulillah... rezeki mereka.. seronok sangat saya dengar... (",) Ohya, janganlah pulak ada yang buat andaian yang bukan2 pasal mereka.. sebabnya saya sendiri dah ada pengalaman bunting pelamin ni... (^_^) Saya dulu, baru kahwin 12 hari, dah start rasa pening2 + loya2 tau.. so, takda nak peliknya jika orang bunting pelamin ni... Itu rezeki yang Tuhan bagi.. (",)
 UV setakat pukul 11 malam semalam

 Disebabkan tempias Diana ni, tiba2 semalam UV di blog saya telah mencecah 1000++... Normally, UV 800++ or 900++.. Dapatlah jugak kali ni merasa 1000++... ekekekke (^_^)



UV terkini blog saya untuk pengetahuan mereka yang letak banner di Blog saya...

Sekarang ni saya nak kena update perkembangan semuanya cepat2.. bukan apa, minggu depan dah nak raya Aidiladha.. lepas tu, saya dah nak bersalin.. takut tak sempat nak update.. Lepas bersalin, dah cerita adik alisha + aktiviti ketika berpantang pulak bakal menyusul... Ohya, untuk MINI GIVEAWAY BULAN NI, SAYA AKAN LANCARKAN ESOK TAU... HADIAHNYA PERFUME..!!! Bulan ni buat awal.. seperti saya bagitahu tadi, takut tak sempat... hihii

Bukan tak sempat pasal apa sebenarnya... yela, makin dekat nak bersalin, takut nanti saya makin tak larat nak mengadap komputer lama2.. itu je.. bukan maksud saya tak sempat tu sebab saya bersalin awal... hihii.. Lagipun saya harap baby ni lahir macam kakak dia pada 40 minggu.. dengan kata lain, selepas raya aidiladha... sebab saya nak makan daging korban puas2 dulu... hihii.. Tahun ni, mak saya korban daging kerbau satu bahagian.. so, haruslah saya merasa dulu daging kerbau sebelum bersalin kan.. hihii

Lupakan pasal tu, saya nak tunjuk UV terkini blog saya untuk mereka2 yang beriklan dekat blog saya ni.. Nak update akhir bulan ni, Macam tadi jugak alasannya, takut tak sempat... hihii.. Saya tunjuk UV ni bukan apa u all... yela, apabila kita bukak ruang iklan di blog, so, seharusnya kita bertanggungjawablah kan.. Yela, orang letak banner iklan dekat blog kita, sebab percayakan kita, so, kita haruslah tambah kepercayaan @ keyakinan 'customer' kita tu dekat kita... (",).. Lebih2 lagi bulan depan dah start dengan pembayaran.. (^_^)

Ini adalah UV seminggu sebelum saya buka ruang iklan pada 19/09/2012.. Average 500++


Ini adalah UV dua minggu yang lepas... Average 700++


Ini adalah UV seminggu yang lepas... Average 800++

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...