Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Exabytes. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Exabytes. Papar semua catatan

UV tinggi bukan penentu dapat sambung kotrak dengan EXABYTES

UV tinggi yang saya maksudkan tu, bukanlah UV 4 angka tau.. tapi maksud saya, UV u all melebihi dari jumlah UV yang EXABYTES telah tetapkan... Senang cakap camni, untuk apply EXABYTES, UV minimum blog kita adalah 350 UV sehari.. Contohlah UV u all 500 UV sehari.. pertama kali apply, terus dapat tempek banner EXABYTES macam atas header blog saya ni.. Kontrak setiap kali apply EXABYTES hanya selama 3 bulan je tau.. Habis tempoh 3 bulan, u all kene apply lagi sekali untuk sambung kontrak kali kedua... Bila u all apply kali kedua, UV harian u all 500 UV sehari.. tetap jugak melebihi jumlah UV minima iaitu 350 UV sehari kan... Tapi bila u all apply, alih2 kene reject... Mesti u all akan terpinga2kan, kenapa kene reject sedangkan UV tinggi, lebih dari 350 UV...

Untuk pengetahuan u all, EXABYTES bukan setakat tengok UV blog u all je tau.. TAPI TENGOK JUGAK BERAPA JUMLAH KLIK YANG U ALL BAGI DEKAT MEREKA.. DENGAN KATA LAIN JUMLAH TRAFIK la tu kan... Saya tak pasti berapa jumlah klik minima yang EXABYTES nak setiap bulan.. tapi yang pastinya memang dia tengok jugak jumlah klik @ trafik dari blog u all ke mereka punya link... Saya tahu ni pun selepas baca entry kak Fieda awal tahun lepas.. 

Bila u all apply kali kedua, trafik u all tak menepati syarat yang mereka nak, mereka akan balas apply u all tu dengan tanya apa u all punya plan untuk tingkatkan lagi trafik u all yang low tu.. trafik ke tempat mereka yer.. bukan trafik yang masuk blog u all... Macam kak fieda tu, dia tak dapat sebab masa bulan Oct klik dia hanya 18, bulan nov klik dia 34 & bulan dec klik dia 40... Jumlah klik macam ni pun tak lepas.. so, u all agak2 sendirilah yer berapa klik yang EXABYTES nak... Itu bab macamana nak bagi kita dapat sambung kontrak dengan EXABYTES...

Sekarang kita masuk plak bab JUMLAH BAYARAN... Alhamdulillah, setakat ni saya tak pernah gagal lagi apply EXABYTES.. kami dah bekerjasama selama 7 kontrak.. dengan kata lain, dah setahun lebih la kan.. Permulaan saya apply EXABYTES, bayaran yang saya dapat adalah RM45 untuk tempoh 3 bulan.. sikit je berbanding orang lain yang starting rm50 ke atas.. Bila saya dah lama2 dengan EXABYTES ni, saya dah berani mintak naikkan harga.. Kiranya bila dia offer saya satu2 harga, saya terus bagitahu mintak dia upkan lagi harga untuk blog saya.. Ohya, ni bukan orang ajar yer.. saya sendiri yang mintak.. tak sangka plak dapat.. Btw, saya tak tahu bab2 mintak up kan harga ni dari awai apply dah boleh mintak up kan harga or tunggu dah lama kontrak baru mintak up kan harga.. macam saya ni, dah lama2 baru mintak sebab time tu baru tergerak hati nak mintak.. (",)

 JIKA NAK APPLY EXABYTES, KLIK SINI YER... Syarat2 pun ada tulis kat situ.

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

Kontrak dengan EXABYTES kali ke 7

Alhamdulillah masih ada lagi rezeki saya dengan EXABYTES untuk kali ke 7... Setiap kontrak ada 3 bulan.. So, kalau dah 7 kontrak, kiranya jumlah total saya bersama EXABYTES bakal 21 bulan la.. Dah hampir 2 tahun la kiranya yer.. dari masa mula2 saya join EXABYTES, dorang bayar payment melalui cek.. sampai la yang kontrak ke 6 yang lepas, dorang dah start bank in terus dalam bank.. Ohya, untuk kali ke 7 ni, bayaran masih sama macam sebelum ni.. RM90..

 JIKA NAK APPLY EXABYTES, KLIK SINI YER... Syarat2 pun ada tulis kat situ.

Apply kali ketujuh : RM90
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Masih ada rezeki dengan Exabytes untuk kontrak ke 6

Alhamdulillah... syukur sangat pada Tuhan.. Blog picisan saya ni masih lagi ada rezeki dengan EXABYTES... Alhamdulillah jugak bayaran pun semakin hari semakin meningkat.. Untuk apply kali ke 6, bayaran yang saya dapat bertambah RM20 dari kontrak yang lepas.. So, untuk kontrak ke 6 ni, saya dapat RM90 untuk 3 bulan... (",) Untuk kontrak ke tujuh nanti... harap2 ada rezeki lagi.. mana tau kot2 boleh dapat 3 angka pulak.. kikikiii

 JIKA NAK APPLY EXABYTES, KLIK SINI YER...

Apply kali keenam : RM90
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Sambung kontrak kali ke 5 dengan Exabytes.. Bayaran makin bertambah...

Alhamdulillah.. Alhamdulillah... Alhamdulillah... Rezeki anak2.. Untuk kali ke 5 saya dapat sambung kontrak dengan Exabytes... Yang buat saya makin rasa "dihargai" apabila jumlah bayaran sentiasa meningkat setiap kali apply... (^_^)



Apply kali kelima : RM70

Kalau sebelum ni, kenaikan sebanyak RM5, tapi kali ni, rezeki anak2 saya murah sikit... dapat kenaikan RM10... Walaupun pada permulaan jumlah bayaran yang saya dapat rendah dari blogger2 lain, ia tidak mematahkan semangat saya untuk terus berusaha.. Usahakan tangga kejayaan.. cewahhhh.. hihii (",) JIKA NAK APPLY EXABYTES, KLIK SINI YER...


Lagi satu pasal CPUV, ini pun dah lama saya tak dapat tau... dah lebih dari 2 bulan... tanpa disangka2, semalam saya dah dapat CPUV baru.. hihii.. Takda CPUV pun, saya tetap update banyak entry setiap hari macam biasa jugak... bukan apa, sekarang saya dah berpikiran jika ada CPUV adalah 1 bonus untuk tambah earning... yang saya nak adalah maintain kan UV dengan 4 angka setiap hari... Income dalam berblog, saya dah anggap macam "rezeki"... kalau ada, alhamdulillah... kalau takda pun alhamdulillah jugak...  (^_^)

Ohya, lagi satu, petang semalam, karen ada telefon saya... Eh, ingat lagi ke karen ni sape?.. Alaa lebih kurang macam dia ni "orang tengah" antara blogger & pengiklan... Kalau ada rezeki saya, dapatlah.. tapi tak pasti samada yang jenis event or iklan dekat blog... Kalau jenis yang nak kene attend event, saya kene tolak awai2 la.. tapi kalau jenis buat iklan dekat blog... bolehla saya terima... apa2 pun, nanti karen akan telefon saya semula.. (",)


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.. 

Rezeki makin bertambah dengan Exabytes

Alhamdulillah syukur pada Tuhan.. Permohonan saya untuk sambung contract dengan Exabytes kali ke 4 telah diterima... Alhamdulillah jugak, kali ni, saya dapat RM60 untuk 3 bulan.. Naik RM5 dari contract yang ke 3 sebelum ni.. (",)

U all tahu tak, masa mula2 saya apply Exabytes kan, saya hanya dapat RM45 je tau... Masa tu, saya ada terdetik dekat hati, kenapa saya dapat RM45, sedangkan orang lain permulaan apply dah dapat RM50.. Time tu saya pikir, RM45 pun jadilah dari takda kan... TAPI tu la, Tuhan nak tengok kita, samada kita pandai bersyukur or tak... dengan takdir Tuhan, setiap kali saya apply, setiap kali tu jugak naik RM5... Dari RM45 jadi RM50 pastu jadi RM55 sekarang jadi RM60 pulak..

Selama ni, saya ingat ke, bila UV kita melebihi 350, mesti kita dapat sambung new contract.. tapi tak semudah tu.. Exabytes tengok jugak prestasi blog kita.. kalau blog kita dapat click yang tinggi seperti yang mereka target.. InsyaAllah dapat sambung... (",) Sekarang, bila saya dapat sambung & jumlah bayaran pun semakin meningkat setiap kali apply, saya tahulah yang blog saya bagi click yang banyak untuk mereka.. (",).. Ohya, untuk pengetahuan u all, jika click kita tidak menepati apa yang mereka target, kita takkan dapat sambung contract dengan mereka...

JIKA U ALL NAK APPLY JUGAK EXABYTES + NAK TENGOK SYARAT2NYA, KLIK SINI TAU (",)

Pendrive 32gb untuk Alisha & Aqilah



Puas hati dah beli pen drive 32 gb.. hihi.. Actually saya beli pendrive ni untuk isi segala video Alisha & Aqilah.. yela, sebab pendrive yang ada saiz kecik, so, bila nak tengok video.. kejap2 tukar pendrive je... bila saiz besar camni, senang, guna satu pendrive je (",)

Saya beli dengan harga RM70... guna duit Nuffnang.. Setakat ni, dah 4 barang kot saya beli guna duit Nuffnang.. Laptop mainan, basikal, DVD player Blu-Ray & pendrive... semuanya untuk anak saya yang comel2 tu la.. (",) Memang saya dah set, duit Nuffnang & Exabytes akan beli untuk barang2 "kehendak" budak berdua tu... manakala duit entry berbayar & duit sewa tapak iklan, guna untuk beli barang2 "keperluan" macam susu... Kewangan harus dirancang sebaik yang mungkin... kikikii (^_^)

Popcorn Ayam


Hari ni saya buat popcorn ayam sebabnya geram tengok isi ayam dalam peti ais.. hahahh... Sedap gak tau u all... Yang mula2 goreng, habis di makan dek Alisha.. Terpaksa goreng lagi sebab dia nak lagi... Tengoklah tu, ibu dia nak ambik gambar pun tak boleh.. sibuk nak ambik popcorn ayam tu... hihii

Cara nak buat senang je.. Ambik isi ayam bahagian dada yang dipotong dadu + tepung serbaguna + serbuk kari + garam + lada sulah + lada hitam yang ditumbuk + perap lebih kurang sejam.... Bila nak goreng, ambik isi ayam tadi satu2, gaul dalam tepung serbaguna lagi sekali & terus masukkan dalam kuali... SIAP!! (",)

P/s : Cek dari Nuffnang & Exabytes dah dapat


Rezeki berblog... Nuffnang & Exabytes.. (",)


Alhamdulillah... semalam saya dah cashout Nuffnang untuk kali ke 7.. Alaaa macam biasa, cukup je RM50, hujung bulan terus saya cashout... hihiii.. Bulan lepas saya dah cashout, cek pun belum dapat lagi, bulan ni cashout lagi... dapat cashout RM50 tiap2 bulan pun kira oklah dari takda langsung.... hahaaa... Setakat saya berblog, selama setahun 10 bulan, earning Nuffnang yang saya dah dapat RM521.35... Rezeki anak2... (",) Sekarang ni, ada 2 BE tengah running... Ohya, baru ni, saya dapat pulak BE SUNWAY EDUCATION APPLICATION... Ini BE yang ke 34 untuk tahun ni...

Selain dari Nuffnang, alhamdulillah jugak saya dapat sambung contract dengan Exabytes... Kalau masa permohonan pertama, saya dapat RM45 untuk tempoh 3 bulan, lepas tu dapat sambung lagi, RM50 untuk tempoh 3 bulan... yang ketiga ni pulak saya dapat RM55 untuk tempoh 3 bulan... Alhamdulillah, bayaran makin meningkat setiap kali apply... (",) Banner exabytes ada dekat bawah header saya tu... (",)


JIKA U ALL NAK APPLY JUGAK EXABYTES + NAK TENGOK SYARAT2NYA, KLIK SINI TAU (",)

Air Buah Koktel yang sangat senang dibuat & sedap dimakan.. (",)


Serius saya tak tahu nak panggil ni air ke apa... tapi hentam je lah cakap Air Buah koktel.. hihi.. Hari ni dekat sini cuaca sangat panas.. so, saya terpikir kalau makan sesuatu yang sejuk mesti sedap je rasa tekak tu.. hihii.. Saya pun apa lagi, buka peti ais, terpandanglah koktel dalam tin yang baki saya buat puding buah baru ni.. (",)

Apa lagi, saya pun terus buat air buah ni... Alaaa senang je nak buat... Ambik isi koktel + buah laici + tembikai + susu cair + ais.. Lepas tu apa lagi.. terus makan jelah.. hihii.. Tapi macam saya yang tak minum ais ni, saya simpan dalam peti sejuk dulu, lepas tu baru minum... (",) ACTUALLY, APA2 BUAH PUN U ALL BOLEH LETAK... TAPI RUMAH SAYA ADA BUAH NI JE... hihi

Rasa dia sangat2 sedap hokay!!... Pada u all yang suka manis, bolehlah tambah gula or susu pekat sikit.. tapi saya tak suka, letak susu cair je memang dah sedap... Ohya, selain dari susu cair, u all boleh jugak guna susu segar... Eh, susu yang dalam kotak besar tu, panggil susu segar ke... lupa pulak.. hehehh

Nak kongsi satu tips dengan u all, biasa kalau saya buat air bandung, saya mesti letak jugak susu cair... rasa dia memang mabeles lah... lemak2 sikit... adehhh sedapnya... (",)

P/s : Dah terima cek kedua dari Exabytes 

Masih lagi ada rezeki dengan exabytes (^_^)

Alhamdulillah.. syukur pada Tuhan.. Sebelum ni saya pernah bagitahu u all yang saya dapat kontrak 3 bulan dengan exabytes kan.. kiranya, saya akan tempek iklan exabytes yang dekat bawah header saya tu selama 3 bulan lah... dengan bayaran RM45 untuk 3 bulan..

So, kontrak tu akan berakhir bulan ni.. Saya dah apply untuk renew contract lagi 3 bulan.. Alhamdulillah, saya dapat sambung... (",) Tapi kali ni, untuk 3 bulan, saya dapat RM50.. kiranya ada pertambahan RM5 lah dari sebelum ni... (",) Kalau sebelum ni, saya apply dengan UV 400++ sehari, kali ni, saya apply dengan UV 500++ sehari...

Ohya, Kalau ikutkan syarat dekat Exabytes tu, kita kena hantar print screen UV untuk tempoh sebulan, tapi saya hantar untuk tempoh seminggu je pun.. hihi Exabytes accept kira ok la kan.. (",) Jangan risau, status GLITTERATI kita dekat Nuffnang tu takkan terjejas..

Saya ni sajalah u all... cari income sikit2 untuk anak2 saya.. mana tahu kot2 sesak2 sangat nanti nak beli barang anak tak cukup duit, ada jugak duit boleh tampung.. hihii.. Alhamdulillah, duit yang saya terima hasil berblog selama ni, tak pernah saya guna untuk diri sendiri.. semuanya untuk alisha & adik2nya.. Cek Nuffnang yang pertama, saya belikan dia laptop mainan, cek yang kedua, saya beli basikal.. cek Nuffnang yang ke 3 & yang ke 4 + cek exabytes, saya belum guna lagi.. semuanya saya simpan dalam bank.. at least adalah simpanan untuk anak2 saya kan.. (",)

JIKA U ALL NAK APPLY JUGAK EXABYTES + NAK TENGOK SYARAT2NYA, KLIK SINI TAU (",)


Alhamdulillah... rezeki dengan Exabytes.. (",)

Hari tu saya ada terbacalah entry yang Kak Aju & Kak Fieda apply iklan Exabytes ni.. bulan 3 or bulan 4 macam tu lah lebih kurang.. Tapi saya tak apply pun.. yela, time tu, dia nak UV MAINTAIN 300.. sedangkan time tu, UV saya 200++ je... memang tak layaklah kan... hehee (",)


Tapi baru2 ni, saya tergerak hati nak apply.. Bila tengok syarat.. UV HARIAN DAH UP KEPADA MINIMUM 350.. Alhamdulilah, UV saya mencukupilah untuk minimum UV tu kan... So, apalagi.. saya pun apply lah.. tak sangka dapat.. tu yang banner exabytes elok je menempek dekat bawah header saya tu.. hihii..

Ohya, iklan ni untuk contract 3 bulan je pun.. lepas tu kalau UV ok, bolehlah sambung lagi.. (",) Dia offer saya RM 45 untuk letak dekat header & RM 40 untuk sidebar (bayaran untuk 3 bulan).. Jadilah dari takda langsungkan... dapatlah tambah duit poket alisha selain Nuffnang.. heheh

Kalau u all pun nak apply.. u all just print screen statistik UV u all dekat akaun Nuffnang selama sebulan & send ke emel marketing@exabytes.com.my.. Keterangan lanjut klik SINI.. Ia tidak menjejaskan status GLITTERATI Nuffnang u all tau.. Itupun saya tahu sebab Kak Aju & Kak Fieda bagitahu(",)


Saya sajalah apply nak tempek iklan ni dekat blog.. yela, tak lama lagi, adik alisha nak lahir.. so, bila tempek iklan ni.. dapatlah income lebih.. kan nanti dah ada adik, duit hasil berblog ni alisha kene kongsi dengan adik dia pulak... hihii

P/s : Slow2 saya balas jejak u all yer... baru berkesempatan mengadap blog.. pagi tadi sibuk melayan alisha + buat kerja rumah.. (",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...