Perkembangan Alisha Part 8

Oh tidakkkk dah lama tak update perkembangan Alisha.. Bulan depan dah setahun.. ayoyooo... Sorry yer sayang ibu.. Hari ni ibu update... Cepat betul masa berlalu.. ibu tak sedar dah hampir setahun.. Nanti setahun, ibu akan upload gambar Alisha setiap bulan supaya alisha dapat tengok perubahan muka alisha dari bulan ke bulan.. hihiii

Actually saya ni teringin melihat perubahan muka saya zaman kecik2 dulu.. tapi tu la.. zaman dulu2 tak secanggih zaman sekarang... saya tak dapat tengok, so, saya buat dekat alisha la.. tiap2 bulan saya ambil gambar dia.. hihii 

Hari ni saya mesti update perkembangan alisha sementara saya di rumah my parent.. esok dah balik sungai petani, internet dah slow.. hihii malam ni kena pulun jugak siapkan entry ni.. lagipun raya nanti alisha dah setahun.. time tu, macam2 entry lagi nak kene buat... dengan entry rayanya, entry balik terengganunya, entry kendurinya, entry hari lahir alishanya... ececeeee banyak pulak otak ni berfikir pasal entry akan datang... muahahaaa

Last saya update perkembangan Alisha bulan 5... huwaaaa lama dah tu... adusss.. So, kembali kepada tajuk asal.. cam biasala.. ringkas2 je taip perkembangan ni.. hihii

Perkembangan ketika Alisha Berumur 8 Bulan

18/05/2011 : Alisha dah mula belajar berjalan dengan menolak walkernya
25/05/2011 : Alisha dah pandai melambai tangan
                   : Alisha dah pandai tepuk tangan apabila kita nyanyi lagu tepuk amai2
02/06/2011 : Alisha dah boleh berdiri sendiri melebihi dari seminit
02/06/2011 : Gigi bawah Alisha dah tumbuh 2 batang

Perkembangan ketika Alisha Berumur 9 Bulan

12/06/2011 : Alisha dah pandai duduk mencangkung
05/07/2011 : Alisha dah start melangkah setapak dua
                   : Alisha dah pandai menunjuk sesuatu tapi dengan 5 jari bukan guna jari telunjuk.. hahha

Perkembangan ketika Alisha Berumur 10 Bulan

14/07/2011 : Alisha dah makin teror melangkah.. dah lebih 10 langkah
20/07/2011 : Alisha dah pandai panjat sofa or kerusi or apa2 je la yang dia boleh panjat.. hihii
22/07/2011 : Alisha dah pandai menunjuk dengan betul, mean, guna jari telunjuk.. good girl..!!
24/07/2011 : Gigi Alisha atas, bahagian depan dah tumbuh tapi sebatang
31/07/2011 : Alisha dah pandai menyelak helaian mukasurat buku seperti kita yang besar ni menyelak... no more koyak2.. hihii 
                   : Gigi Alisha atas depan, tumbuh lagi sebatang.. so, dah jadi 4 batang
01/08/2011 : Alisha dah boleh jalan sepenuhnya.. Horraayyy!!!

Perkembangan ketika Alisha Berumur 11 Bulan

12/08/2011 : Alisha dah pandai buat gaya kita bercakap telefon.. hahhaha boleh pulak dia pegang handphone lepas tu letak dekat telinga dia & bersembang bahasa perancis... hahhahah sooo sweet la babeh!!
15/08/2011 : alisha dah pandai turun dari katil dengan guna kaki.. bukan tangan or kepala dia.. hihii tapi sayangnya katil saya tinggi so, dia tak dapat jejak lantai.. kaki dia terjuntai2... muahahhah

So, setakat ini je lah dulu update pasal my precious ni... Bulan depan Alisha dah setahun.. Perkembangan Alisha sangat membanggakan saya.. paling best, 10bulan lebih dah boleh jalan... hihiii

P/s : Nanti rajin, teringin nak buat entry pasal perangai or sikap alisha :-)
Perkembangan Alisha Part 8

5 comments.. read them below or add one

Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda August 20, 2011
wow.. awalnye alisha nie dh pandai jln eh.. hannah dlu lewat sket, hehe..

dh nk setahun eh anak ibu nie.. hepi becoming b'day alisha~!!
Cik Puan Zura Cik Puan Zura August 20, 2011
wah alisha cepat berjalan ye...
anak saya Alesya plak umur 8 bulan baru nak berdiri...

happy besday in advance...bulan raya dia 1 tahun boleh la collect duit raya banyak2...
ummu muhammad ummu muhammad August 20, 2011
tahniah! same sgn muhammad genap 10bulan jalan dah hehe...
Puan Kutu Puan Kutu August 20, 2011
bagus alisha.keep it up..aiman dulu pun cpt jalan.9bln dah jalan..:)
tiefazatie tiefazatie August 21, 2011
wah..sis catat semua eh..