Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Upin Ipin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Upin Ipin. Papar semua catatan

Ayam Upin Ipin menjadi punca muka Alisha bulat


Bulat gete dah muka si Alisha ni haa... Duk nak makan ayam upin ipin je kojenya.. nasib bukan ayam kat restoran upin ipin tu.. tapi ayam bahagian peha tu dia panggil ayam upin ipin... Kuat betoi pengaruh upin ipin ni tau.. sampai mengigau2 pun sebut ayam upin ipin...
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

Alisha basuh beyak Ipin

Anak solehah saya Alisha ni, dia suka main.. jenis budak yang suka imagine macam2.. Satu hari tu, dia bagitahu saya kata "Bu, pin beyak busuk masam" @ "Bu, Ipin berak busuk masam".. siap dengan gaya muka lagi tau... 

Sorry, gambar ni terkabul la plak.. 

Tak sangka anak saya tu g basuh vontot Ipin tu betoi2.. hahah.. Normally dia sekadar buat je gaya macam cuci + tukar pampers.. tapi entah camne hari tu dia nak basuh betoi2..


Habis basah lenjun Ipin dia tu.. Saya pun apa lagi.. terus spin la...


Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon..

Alisha ada patung IPIN

Balik dari Terengganu, saya dah gtau my dear nak singgah BUKIT BUNGA.. Tujuannya nak beli patung IPIN..


Patung ni harga RM28 dapat kurang jadi RM25 kalau tak silap.. Kualiti dia takdalah bagus sangat pun u all.. biasalah, siam punya kan.. tapi nak wat camne, hati dah teringin nak beli kat Alisha.. beli je la.. lagipun kat tempat lain, tak pernah plak nampak (",)


Si Alisha ni punya suka dapat patung Ipin.. sampai nak g kedai makan pun, dibawaknya patung Ipin tu... Jangan tak tahu, baru ni kami g CMART & TESCO pun dia duk kelek patung Ipin dia tu tau.. sanggup dia bawak.. jenuh pujuk suh tinggal dalam kereta tapi tak nak... penangan UPIN & IPIN (",)

Botol air Upin & Ipin


First time saya jumpa botol air Upin Ipin ni masa pergi umah adik saya dekat Pengkalan Hulu.. Berkenan plak saya tengok.. Nak beli time tu tak sempat.. So, hari Khamis baru ni adik saya datang umah, terus beli 3 botol air upin ipin ni untuk Alisha.. Sebotol Alisha dah minum, so, sempat ambik gambar 2 botol je.. (",)

Mula2 rasa air ni, rasa biasa je.. takdalah sedap mana.. tapi bila saya try minum yang dah letak dalam peti ais, mak oiii... sedap la plak dengan sejuk2 tu. nyaman je tekak.. ahhah.. Sebotol air ni murah je.. tapi dah lupa brp rm.. Air upin ipin ni perisa Peach + Strawberry.. Alisha bukan main suka, asyik duk cakap "Pin Pin".. hihii.. Ohya, botol air ni saya tak buang pun, bukan ape, comel sangat.. (^_^)

Alisha & Aqilah layan Upin & Ipin

Aqilah ni kan, cepat betoi la belajar tau... baru je umur 6 bulan setengah, tapi sekarang dah pandai berdiri sendiri.. tapi tak teror lagi la u all... asyik duk terjatuh je.. adehhh.. 


Kalau Alisha layan Upin Ipin kat laptop, Aqilah pun sama jugak sibuk nak tengok.. mulalah nak berdiri.. saya kene duk sebelah dia la tapinya, risau takut terbalik..


Tengoklah muka 2 beradik ni haa.. pakat duk berlawan kerut kening.. hahah.. cite tajuk apa ntah Upin Ipin yang dorang tengok sampai camni sekali.. (",) yang si Aqilah tu pulak, gaya dia tengok macam paham... hahhah.. Eh, pipi Aqilah nampak "jatuh" la.. hihii

betul betul betul...

 
Kalau dulu saya pernah bagitahu u all yang alisha hari2 tengok cerita Adnan Sempit.. tak tahulah berapa kali sehari.. sampai rasa nak muntah saya tengoknya.. hihii... Lepas saya dah tak larat melayan dia tengok adnan sempit.. Saya pasangkan dia filem Upin Ipin.. Geng Pengembaraan Bermula pulak...

Sekarang ni.. dengan cerita upin ipin ni pulak saya rasa nak muntah.. adoiii.. Tiap2 hari tengok.. U all bayanglah.. sampai dia boleh sebut BETUL BETUL BETUL... Adoiii... Macam kes semalam, abah dia suapkan mee goreng dekat dia.. Lepas tu, abah dia cakaplah dekat saya, tak suapkan alisha ke mee.. saya kata tak.. bagi dia makan nasi.. Lepas tu abah dia cakap.. "Kalau abah takda, tak makanlah Alisha"... Lepas tu tak semena2.. Alisha boleh cakap "betul betul betul"... Ayoyoyoooo... Kami suami isteri bantai gelak... ahhahhaha... Yela, abah alisha main2 cakap je, nak gurau dengan sayalah konon.. sekali, si anak cakap betul betul betul...hahhahah

Kalau u all nak tahu, alisha ni jenis paham tengok cerita tau.. Bayanglah.. cerita upin ipin tu pun, dia boleh gelak2.. + marah2 bila sampai part gaduh2... Sampai satu part tu.. si Rajoo ni jatuh tau.. So, Rajoo akan pegang kepala dia sambil sebut "aduh".. si alisha ni pun.. tiru sama sambil pegang kepala dia & sebut "Aduhla"... hahhah.. Lagi hebat, alisha dah tahu part tu tanpa perlu tengok rancangan tu.. maksudnya, walaupun dia ada dekat dapur pun.. tapi bila dengar je Rajoo jatuh.. dari dapur tu dia boleh pegang kepala sambil sebut "Aduhla"... 

Alisha ni cepat belajar agaknya.. Kita tak ajar pun, dia belajar sendiri.. tahu2 je dah reti.. yang saya ni pulak jadi terpinga2.. hahha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...