Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Promosi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Promosi. Papar semua catatan

PEPLUM yang tengah hot!!!

U all ada tak baju Peplum? or pernah tengok tak peplum ni?? Bagi saya peplum ni memang cantiklah... cantik yang amat.. Tengah pemes sekarang ni.. (",) Eh, sebenarnya kan, saya baru je tahu pasal peplum ni dua minggu lepas... ahhahahhah... Saya tengok dekat blog Naylisha Boutique.. tengok je peplum ni, terus jatuh cinta sampai saya rasa.. Nak beli... nak beli... nak beli.... ekekkekkek.. 


Tengok gambar dekat atas tu... ada antara u all yang jatuh cinta tak dekat peplum ni??.. hihii.. Ohya, peplum tu, baju je tau, tak termasuk dress.. kiranya baju yang warna oren kosong tu la dipanggil peplum...(^_^)


Warna biru ni pun cantikkan... Seriuslah.. memang saya rasa nak je guna jugak peplum ni... tapi tu la... sabar ina.. sabar.. awak tengah berpantang lagi tu... hihiii


Peplum ni, cantik jugak kalau kita pakai nak pergi majlis apa2.. kalau kenduri kawen ni pun orait gak ni.. yela, dah ala2 kurung moden jovian gitu... hihii.. Dengan reka bentuk dia tu memang cun habis lah..!!!

Ini antara contoh pemakaian peplum ni... Dekat dalam, u all boleh pakai dress & dekat luar sarungkan dengan peplum... Ohya, dekat blog Naylisha Boutique jual sehelai peplum + sehelai dress dengan harga RM 85 tidak tidak termasuk kos pengeposan...


Jika u all tak nak pakai dengan dress, u all boleh jugak pakai dengan skirt kembang... 1 set Rm 84...

Apa diaa..?? U all tak berminat dengan peplum tanpa corak??.. Jangan risau yer sayang sayang saya ni... sebabnya Naylisha Boutique jugak ada menyediakan peplum yang ada corak bunga2.. (",)... So, u all boleh pilih mana satu yang berkenan.. samada yang kosong or berbunga2... hihi




Jika u all nak beli semata2 peplum saja pun boleh tau.. harganya cuma RM 45 untuk yang kosong & RM 49 untuk yang bercorak.. U all boleh jugak pakai dengan palazzo or apa2 je.. mengikut kreativiti u all yang u all rasa cantik.. (",)... 

Meh sini saya nak tambah sikit lagi maklumat untuk u all.. (^_^)

Material :  High Quality Lycra 

Free Size : S till L

Peplum ni jenis kain yang "jatuh" & terletak cantik je dekat badan kita... (",)

Peplum ni melepasi punggung

Yang paling penting... Peplum di Naylisha Boutique adalah murah...!! Harga Pasaran RM 55 - RM 70, sedangkan di Naylisha Boutique hanya RM 45 (tanpa corak) RM 49 (bercorak).. Sangat murah hokay!!

So, apa lagi u all.. Jika u all berminat nak beli, bolehlah order dengan Naylisha Boutique... pergi ke blogshop Naylisha Boutique or boleh jugak tengok lain2 warna lagi untuk peplum ni di Facebook Naylisha Boutique (",)

Opstttt lagi satu nak tunjuk dekat u all...


TELEKUNG TRAVEL.. Sekali pandang macam handbag kan... Sangat2 cantik!! Kalau kita bawak pergi jejalan, orang yang tengok kita pegang pun ingat kita pegang handbag,... padahal telekung.. hihii.. Telekung travel ni pun sangat murah tau.. hanya RM 30 sahaja!!.. Murahkan... Jika tak nak bawak beg besar2 isi telekung, beli je telekung travel ni.. senang... hihii.. Eh, kalau dijadikan hantaran pun sesuai jugakkan... sape2 yang nak bertunang tu, bolehlah beli (^_^)



Set Bersalin yang menjadi pilihan hati saya.. (^_^)


Sebelum ni saya pernah buat entry tanya u all pasal set bersalin shaklee kan.. Lepas baca semua komen, akhirnya, saya telah memilih SET BERSALIN SHAKLEE.... Saya pilih trial set untuk 40 hari...RM100... Dia bagi, SHAKLEE B-COMPLEX, SHAKLEE VITA-LEA WITH IRON FORMULA, SHAKLEE VITA-C & SHAKLEE ZINC...


Saya beli set bersalin Shaklee ni, siap dapat gift macam gambar dekat atas ni... (",).. Ohya, saya beli dengan Redcomelmall.com... Untuk pengetahuan u all, set bersalin shaklee ni bagi saya sangat2lah bagus!!.. 

1) U all bayanglah, berpantang kali ni saya rasa sangat2 sihat berbanding masa alisha dulu... lagipun time alisha dulu, saya kena jahit banyak.. time aqilah ni sikit je... Sampai makcik & sepupu saya cakap, saya ni macam biasa je.. macam orang bukan dalam pantang.. nampak cergas.. (",)

2) Ada jugak yang tegur muka saya berseri2... yela, biasa orang berpantang kan nampak macam tak cergas.. tapi saya ni pulak nampak macam orang tak berpantang.. tu yang dorang kata macam berseri2 kot...hihii

3) Secara peribadinya, luka jahitan saya dah elok.. dah kering.. tak sampai 10 hari pun.. tapi hanya disebabkan benang yang terlebih panjang tu je yang jadi masalah dekat saya... kalau takda benang tu.. mesti dekat bawah tu dah ok sesangat .. hihii

4) Susu badan saya pun banyak & lebih pekat berbanding alisha dulu... selain dari shaklee, maybe sebab saya pun makan buah kurma (",)

5) Yang paling best, saya takda sembelit.. kalau Alisha dulu, saya memang takut2 nak buang air besar, apatah lagi kena jahit banyak.. tapi kali ni, jahit sikit je & najis pun senang je keluar.. tak sangka pulak.. tau2 je dah keluar... hahahhahhah

Bagi saya produk shaklee ni sangat2 bagus... sampai saya terpikir lepas ni nak beli produk lain pulak.. maybe set penyusuan ke.. hihii.. Saya memang syorkan dekat u all beli shaklee ni.. memang best... Rugi masa time alisha dulu saya tak pernah tahu pasal shaklee.. (",)

Ohya, saya ada dapat komen dari Nurul..


So, pada u all yang nak beli apa2 je produk Shaklee ni, bolehlah bagitahu nurul jika nak... katanya nak bagi harga special.. tapi kena inform yang u all tahu pasal ni dari blog saya.. tapi tak tahulah pulak saya harga special tu berapa...  (^_^) Beli dengan Redcomelmall.com pun boleh... mana tau boleh dapat gift macam saya jugak... hihii   


Aqilah dapat lagi hadiah dari blogger (^_^)

Alhamdulillah... murah rezeki Aqilah... Kalau sebelum ni, Aqilah dapat hamper dari blogger Yana, tapi kali ni, Aqilah dapat hadiah lagi dari blogger Nurul pulak (",) Actually, saya dah terima hadiah ni minggu lepas.. Terima kasih sangat2 ye Nurul.. sanggup pos untuk Aqilah... (^_^)


Aqilah dapat romper.. 3 helai lagi tau.. saya suka dengan warna romper ni.. tak sabar nak tunggu aqilah besar sikit, nanti boleh bagi pakai romper ni.. (^_^) mesti cantikkan.. hihii.. yela, anak perempuan, macam2 pakaian cantik2 yang ada untuk dorang, belum campur aksesori lagi.. hehehhe


Selain dari romper, Nurul pun bagi kelambu moden jugak tau... Ini bukan setakat aqilah boleh tidur dalam kelambu tu, tapi boleh sumbat dengan ibu & kakak dia sekali... hahhahha... Kelambu ni besar tau... Gambar tu pandangan dari depan... 


Ini pulak pandangan dari tepi.. Alisha first time nampak kelambu camgini.. teruja bukan main.. dok bergelak ketawa dalam kelambu tu sambil tengok saya dekat luar kelambu... hahhahha


Ohya, dekat pintu kelambu ni pun cantik gak tau.. siap ada renda lagi.. tengoklah gambar dekat atas tu.. (",) 

Kelambu moden ni sangat2 bagus untuk kita yang tak suka digigit nyamuk ni.. hihiii.. Macam saya & alisha ni, bila kena gigit nyamuk, mulalah dia naik bengkak2.. lepas tu mulalah nak kena tempek dengan kapur pulak tempat kena gigit tu.. so, bila ada kelambu ni selamatlah sikit kan.. lebih2 lagi aqilah yang masih kecik ni haaa.. Lepas ni, bolehlah saya bawak kelambu ni balik kampung my dear.. takdalah nak kena gigit nyamuk or dengar nyamuk menyanyi dekat telinga saya lagi... hihii

Bukan setakat boleh elak dari nyamuk, tapi boleh elak dari serangga lain jugak.. bukan setakat serangga yang kecik tu, tapi kucing yang besar tu pun boleh dielakkan... hihi.. Yeayyyy lepas ni, kucing dekat rumah MIL dah takda peluang nak tidur tepi saya lagi... hahhahahhah... U all bayanglah, saya ni takut sikit kucing, boleh pulak, tengah2 saya tidur, dia boleh tidur atas saya.. lagi hebat, dulu, kucing pernah terjun atas dada saya.. hihiii.. Lepas ni, kucing tu takda peluang nak tidur dengan saya or alisha or aqilah.. muahhahhaha

Selain tu jugak, kelambu moden ni sangat senang diusung ke sana ke sini.. ala2 dah macam khemah gitu.. (^_^)... Lagi satu, rumah kita pun tetap maintain cun.. yela, tak perlu nak ketuk2 paku dekat dinding tu haaa... kalau kelambu dulu2, nak kene letak tali & ikat dekat paku or tiang... kelambu moden senang.. keluarkan dari beg, bukak terus boleh baring dalam kelambu.. hihi

Kelambu ni sangat2 bagus.. bila u all nak tido, lapiklah tilam dekat kelambu tu... (",) Ohya, harga kelambu ni murah je tau, kalau saiz king, RM55 & saiz Queen RM50.. Jika u all berminat untuk dapatkannya jugak, bolehlah order dengan Nurul... Elok pakai kelambu jika banyak nyamuk.. lebih2 lagi takut ada nyamuk aedes.. Lebih baik mencegah dari merawat.. cewahhhh... (^_^)

P/s : Abaikan alisha yang hanya pakai pampers di malam hari.. hihii

Patah tumbuh hilang berganti + Contest simple tapi hadiah iPhone 4S...


Minggu lepas, BE Magnum Fashion Royale.. dah pun melabuhkan tirainya.. dapatlah kumpul total RM10.43.. hihii.. jadilah... BE dekat blog IntaNBerliaN GA & Contest tu, sikit je earning dia.. 24 sen je.. hahaaa.. lepaslah sekadar beli gula2..kikiii

 BE ke 29 & 30 sepanjang berblog.. & BE ke 5 & ke 6 untuk tahun 2012

 Tapi, sebelum BE Magnum Fashion Royale melabuhkan tirai.. Nuffnang bagi saya BE Trudy & Teddy 2012 tapi di blog IntaNBerliaN GA & Contest.. Jumlah earning.. sampai hari ni, 10 sen pun tak cecah lagi..hehehee

Pada mulanya saya terpikirlah jugak.. bila BE dah takda dekat blog utama ni, jawabnya berkurun pulaklah saya nak tunggu BE baru.. tapi tanpa disangka2, pagi tadi saya buka Nuffnang, sekali tengok Blog utama saya ni dah ada BE Kimberly Clarke Kotex 2012.. Alhamdulillah.. rezeki anak2.. bermula dengan earning hengget2 pulak tu.. hihii


Ohya, untuk pengetahuan u all, Kimberly Clarke Kotex 2012 ni ada buat contest tau... Soalan yang dikemukakan sangat2 senang hokay..!! Siap ada pilihan a b c lagi... hihii... U all hanya perlu emel je jawapan pilihan u all tu.. ada hadiah mingguan & hadiah utama iPhone 4S.. Yeayyyy saya nak join.. hehehee.. sebab contest ni sangat2 senang untuk orang yang pemalas macam saya ni.. hihii

Jika u all pun nak join.. cepat2 klik gambar iklan kotex dekat bawah entry ni yer.. Klik je.. jangan segan silu.. hehehhe.. Lepas ni tiap2 minggu saya nak tengok cerita "memberku Hawa".. (^_^)

Siapa nak mata yang cantik??!


Seperti yang u all tahu, saya sedang menganjurkan IntaNBerliaN's First Giveaway.. so, sepanjang tempoh GiveAway ni berlangsung.. saya akan buat entry promote untuk BLOGSHOP SPONSOR (",)

create your own banner at mybannermaker.com!

 Siapa peminat contact lens angkat tangan.. hihii.. Kali ni saya nak ajak u all yang gemar menggayakan contact lens ni terjah ke Pretty Lens Store.. Serius memang sangat2 banyak design contact lens yang ada.. U all yang minat guna contact lens ni mesti akan terpesona bila tengok semua contact lens yang dijual oleh Pretty Lens Store. Meh layan gambar dekat bawah ni..              

WINTER BARBIE RM25/PAIR INCLUDING POSTAGE


 Luxury Brown


Elegant Pink


Galaxy Violet


Galaxy Green


 Frozon Violet


Aura Blue


Lovely Violet


Mystery Violet


 Nova Green

 So macamana dengan u all yang suka guna contact lens ni.. ada terpikat tak?? Mesti ada kan.. so, apalagi.. cepatlah terjah & order dekat Pretty Lens Store.. Nampak tak gambar contact lens dekat setiap gambar tu, design dia berlainan kan.. semuanya cun2.. gerenti bila u all guna, orang tak habis2 nak tengok mata u all je... tak nampak dah awek lain yang lalu dekat sebelah tu..muahahahaa

Sekarang ni.. untuk jenis Winter Barbie ni, Pretty Lens Store buat offer tau.. Hanya RM25/pair INCLUDING POSTAGE.. Fuyoooo... murahkan.. Biasanya harga tanpa promosi adalah RM35.. Nampak tak.. RM10 u all dah jimat tau..!!.. Tak mau tunggu2 lagi k.. cepat terjah Pretty Lens Store (",)
 
"Saya doakan perniagaan Pretty Lens Store akan terus maju & tak lupa jugak, TERIMA KASIH"

Ini pun menarik jugak.. (",)


Seperti yang u all tahu, saya sedang menganjurkan IntaNBerliaN's First Giveaway.. so, sepanjang tempoh GiveAway ni berlangsung.. saya akan buat entry promote untuk BLOGSHOP SPONSOR (",)

 http://www.fashiontwister.com/

Kali ni saya nak ajak u all cuci mata dekat Fashion Twister pulak.. Semuanya cantik2..!! Gerenti akan buat u all rambang bijik mata..hihii Mahunya tak rambang, dahlah cantik.. murah pulak tu.. Silap hari bulan boleh pengsan..heheh.. Tak nak cakap banyak.. jom layan antara produk yang Fashion Twister jual..             

KEMEJA


Kemeja biru ni sangat cantik.. dengan polka dot nya + ada pulak design poket dekat baju tu.. aduss.. memang sweet sesangatlah jika u all pakai kemeja ni (",) Harga murah pulak tu.. RM45 je..


Kemeja yang soft pink ni pun cantikkan.. suka sangat dengan warna ni.. Harga pun murah je.. cuma RM36.. sangat murah!! Cepat2 dapatkannya sementara tengah sale.. Kalau tak sale, harga asal RM45..

SKIRT


Bagi saya, design skirt ni sangat cantik.. Dah la cantik.. harga pun murah.. cuma RM45..

BAGS


Selain dari pakaian, Fashion Twister jugak ada jual bags tau.. Antaranya purse macam dekat gambar ni.. simple but nice.. cuma berharga RM26.. Adoiii.. murahnya..


Sling bag pun ada jugak.. rugi jika u all tak dapatkan bag ni.. sling bag sekarang tengah up di pasaran tau..hihii.. Fashion Twister jual bag ni dengan harga RM56


Backpack ni menarik sangat sebab dia banyak poket..heheee.. Untung beli bag banyak poket ni sebab banyak barang boleh isi..hihii.. Harga pun murah je.. RM45


Backpack ni sangat bagus.. sebabnya ia guna material yang waterproof.. takdalah risau barang kita dalam bag tu basah... hehee.. Harga RM60

COLLECTION 2012


Mula2 tengok gambar, saya ingat ni baju kurung tau.. tapi rupa2nya blouse + skirt..hehee.. Cantikkan.. Blouse tu berharga RM49 tapi jika u all beli blouse + skirt, harganya adalah RM79..


Yang ni barulah betul2 baju kurung..hihi.. Warna kelabu bi cantik... Takdalah mahal sangat.. cuma RM130 je.. Design baju kurung moden.. (",)

Sebenarnya banyak lagi yang Fashion Twister jual.. tapi u all kene sendiri terjah Fashion Twister lah..hihii So, jangan lepaskan peluang u all untuk tengok mana2 barang yang berkenan di Fashion Twister (",)

"Saya doakan perniagaan Fashion Twister akan terus maju & tak lupa jugak, TERIMA KASIH"

Murah.. Cantik.. pasti bergaya.. (^_^)


Seperti yang u all tahu, saya sedang menganjurkan IntaNBerliaN's First Giveaway.. so, sepanjang tempoh GiveAway ni berlangsung.. saya akan buat entry promote untuk BLOGSHOP SPONSOR (",)

Kali ni kita cuci mata tengok pakaian yang cantik2 pulak di Moe Closet.. Punyalah banyak pilihan yang ada... Moe Closet ni jual macam2 tau.. Dress ada, blaus ada, contact lens ada, seluar ada, bag ada.. pendek kata semua adalah..hihii.. Jom saya ajak u all usha antara barang2 di Moe Closet (",)

 COTTON HOODIE BLOUSE


Saya berkenan betoi pakaian yang jenis hoodie ni.. nampak macam ada staillah..hihii.. Harga dia pun murah je.. hanya RM46 sahaja.. Wahhh murahkan.. tak sampai RM50 pun.. rugi jika peminat pakaian hoodie tak beli ni..hehee

MAXI HOODIE QUALITY DIAMOND DRESS


Jika u all tak berkenan hoodie blouse.. u all boleh pilih dress hoodie ni.. Memang cunlah..!! Dengan adanya diamond tu.. menampakkan ianya mahal walaupun harga sebenar hanya RM80 sahaja.. Fuyooo murah kan.. (",)

GORGEOUS MAXI DRESS


Dress yang tak ber'hoodie' pun ada hokay.. sangat cantik.. dengan diamond di bahagian pinggang tu.. adusss menambahkan lagi seri dress tu lah.. Yang ni pun murah.. hanya RM78..!!..

KAFTAN


Selain dress, u all jugak boleh try kaftan ni tau.. sangat cantikkan..!! Harga dia hanya RM75.. Sangat murah.. Barang di Moe Closet ni memang murah2 belaka lah pendek kata..

CINDERELLA SKIRT


Cinderella skirt ni pun cantik.. dengan kainnya yang beralun tu.. adusss.. memang cun lah..!! U all yang tinggi memang sangat2 cantik apabila menggayakan kain ni.. Bukannya mahal sangat.. hanya RM55 je..

SWEET CLASSIC SKIRT


Wah... skirt ni pun cantik.. nampak sweet je bila guna.. harganya pun sangat murah..!! RM40 sahaja.. Alamakkk murah nyerrrrrrrrrrrrrrr... Rugi jika u all tak beli ni (",)

 BAG

 Selain dari pakaian.. Moe Closet jugak ada jual bag tau.. Macam Mulberry Inspired Bag ni hanya berharga RM51.. Murahkan..
Multi Function Bag pun ada tau.. Warna putih bersih lagi.. Seperti biasa, harganya tetap murah.. RM49 je hokay! Macam2 barang boleh sumbat dalam bag ni (",)


Bukan sahaja bag untuk kita bergaya.. Tapi Cosmetic bag pun ada.. Comelkan..hihii Yang ni pun murah tau.. harganya cuma RM23
 Jika purse u all dah koyak.. bolehlah beli Purse Gucci Inspired ni.. RM48 je.. Dah lah cun melecun.. murah pulak tu.. Memang rugilah tak beli..hihii

So, apalagi sayang2 saya ni semua. cepat2 lah terjah Moe Closet untuk dapatkan barang yang murah & cantik2 ni.. Confirm u all akan bergaya nanti.. (^_^)

"Saya doakan perniagaan Moe Closet akan terus maju & tak lupa jugak, TERIMA KASIH"

Cantik.. Cute.. Comel.. semua ada (^_^)


Seperti yang u all tahu, saya sedang menganjurkan IntaNBerliaN's First Giveaway.. so, sepanjang tempoh GiveAway ni berlangsung.. saya akan buat entry promote untuk BLOGSHOP SPONSOR (",)


Jika u all berminat dengan crochet.. U all mesti terjah Craft n Crochet tau..!! Sebab dekat Craft n Crochet ni design2 yang dijual semuanya cantik2 belaka.. Dah la cantik.. murah pulak tu.. adoiii.. sungguh rugi jika u all tak terjah... Dengan warnanya yang menggetarkan jiwa tu.. pasti u all akan tergoda..muahhaaha.. Tak caya??.. meh saya tunjuk serba sedikit produk yang Craft n Crochet jual.. (",)

BABY BOOTIES


Eeeeee comelnya.... mesti sangat cute bila baby yang baru lahir dengan kaki yang kecik tu memakai booties ni kan... Alahaiiii... saya belum ada baby kecik lagi.. baby besar adalah..hihii... Siapa2 yang ada baby kecik tu.. apa kata u all beli booties ni.. gerenti comellah anak u all guna.. Harga pun murah je.. dari RM8 hingga RM12...

BOOKMARKS


Bookmark bunga Ros ni memang cantiklah...!! Lain dari yang lain... Dengan bunga ros tu elok je kembangnya..hihii.. Harga dia sangat murah hokay.. Cuma RM3 sahaja..!! Murah kan..


Jika u all tak berkenan dengan bookmark yang jenis panjang.. u all boleh order yang jenis clip ni.. Lagi murah... RM2 je hokay... Budak2 sekolah pun mampu beli ni...  hihii

BROOCH


Crochet coral ni cantikkan.. Besar jugak.. nampak macam lagi besar dari syiling 50 sen.. warna pun ceria je.. Harga dia cuma RM5.50


Yang ni pun cute jugak.. adoiii.. pendek kata semuanya cute lah...!! Brooch Jasmin crochet ni cuma berharga RM2 setiap satu..

CROCHET HANDPHONE CASING


Sangat cantikkan.. dengan bunga 2 kuntum tu menaikkan lagi seri handphone casing ni.. Warna pun cantik.. blue turqouise ni kita jarang jumpa kan.. Ohya, harganya RM10

CROCHET - MODEM BROADBAND CASING


Jangan ingat handphone je nak berbaju tau.. broadband pun nak jugak mencantikkan diri.. Siap warna terang lagi baju broadband..hihi.. So, kalau u all guna broadband.. jangan segan silu.. silalah order yer.. hihii.. Harganya cuma RM4

HEADBAND


Saya tengok headband ni terbayang kalau baby yang baru lepas cukur rambut tu kalau guna headband ni mesti sangatlah sweet kan.. (",)... Alisha pun dah besar.. emmm kene tunggu Alisha ada adiklah baru boleh beli..muahhahhah.. Harganya cuma RM10

PENCIL / MAKE UP CASE


Saya berkenan betoi dengan make up case ni.. bukan apa.. berkenan sebab warna dia merah menyala..muahhahhah... Kalau u all pun berkenan, belilah.. harganya cuma RM20 (",)

So, macamana u all.. berkenan tak??.. Banyak lagi yang ada di blog Craft n Crochet tau.. Tapi u all kene terjahlah.. Terjah cuci2 mata.. tengok2.. kot2 ada yang berkenan.. hihii

"Saya doakan perniagaan Craft n Crochet akan terus maju & tak lupa jugak, TERIMA KASIH"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...