Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Kamera. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kamera. Papar semua catatan

Harga kamera Fujifilm FinePix S2980

Duk cite pasal kamera la plak je hari ni.. hihii.. Takpala, start esok & sehingga minggu depan, u all akan baca cite anak saya je.. tapi semua gambar blurr sikit yer.. sebab tu gambar dari kamera saya yang rosak.. InsyaAllah, esok last saya tengok blog... sebab lusa kami dah nak balik Terengganu... maybe Selasa minggu depan kot baru saya akan bukak blog.. so, sepanjang ketiadaan saya, u all singgah jugak tau.. sebab saya akan buat auto publish.. tapi guna gambar "stok" yang kamera rosak tu la.. hihi

Berbalik kepada cerita kamera, Deqla & Kak Tini ada tanya saya harga, so, saya nak inform la kat sini (",) Alaa murah je.. takda sampai ribu pun.. kena ukur baju di badan sendiri (^_^)


Ini antara barang yang saya dapat... KAMERA, SCREEN PROTECTOR, TRIPOD, MEMORI KAD 8GB, BATERI SEKALI DENGAN PENGECAS SANYO, GUARANTEE CARD 2 TAHUN, USB UNTUK SAMBUNG KAT KOMPUTER DAN DEKAT TV & BEG.. Ohya, satu kelemahan kamera ni, dia guna bateri AA.. tapi apa ada hal.. zaman saya kecik2 dulu pun guna bateri AA jugak.. heheh.. cuma bezanya, yang ni bateri yang boleh cas semula.. Nak senang, beli bateri yang boleh cas ni lagi satu set.. nanti, bila satu set bateri tengah cas, guna yang lagi satu set.. so, still boleh ambik gambar (",)


TRIPOD ni memang tinggi.. kalah ketinggian Alisha.. hihii.. Ngam2 bawah dada saya... Nak tau harganya??? Tengok gambar kat bawah yer (",)


Untuk semua barang yang saya dapat, saya haya perlu bayar RM600.. Murah sangat2 kan.. (",) Gift pun berlambak2.. hihi.. Ohya, saya beli kamera ni dekat KEDAI KAMERA FUJIFILM DALAM TESCO KECIK DEKAT SUNGAI PETANI.. Harga kamera kat kedai dia, memang murah2.. boleh mintak kurang banyak2.. hihii

Actually semalam, pilihan saya antara 2 tau.. KAMERA CANON & KAMERA FUJIFILM.. Design kedua2 kamera tu sama je.. yang beza, gambar canon, dah sah2 lagi cantik kan.. zoom canon tu pun lagi jauh & function dia lagi bertambahla kan... ikutkan hati, nak je ambik canon tu.. tapi bila pikir balik, tujuan beli kamera sebab nak ambik gambar Alisha & Aqilah, so, takdalah beria sangat nak zoom yang besar.. sekali sekala je guna zoom jauh.. kot2 nak ambik gambar gunung ke.. (^_^) Lagi satu plak, pikir duit nanti nak balik Terengganu.. so, banyak nak guna duit jugak...

Ohya, kamera Canon yang saya tengok tu.. harga dia RM950 after less.. beza RM350.. boleh beli lagi satu kamera gayanya.. so, rasa macam rugi.. Last2 inilah kamera pilihan hati saya.. (",) Gambar dia tetap tak hampakan saya..

NAK TENGOK GAMBAR KAMERA FUJIFILM FINEPIX S2980 KLIK SINI

P/s : Lepas ni saya bukan setakat galas handbag tapi galas kamera sekali yer.. my dear cakap gantung kat tengkuk.. hahha

Yeayyy dah ada kamera baru... (^_^)

Puas rasa di hati sebab dah ada kamera baru... hihii.. Alaa tapi BUKAN KAMERA NIKON ke.. CANON ke... *Saya tak mampu nak beli.. kikikiii...

Fujifilm Finepix S2980

Inilah kamera baru saya tu.. Alaa brand pun FUJIFILM je u all.. (",) Biasalah saya ni, minat semua nya brand yang pemes zaman dolu2.. KAMERA YANG ROSAK SEBELUM NI, JENAMA KODAK, TAPI TU PUN ORANG DUK KATA GAMBAR CANTIK... KALI NI PLAK BELI FUJIFILM (",) *Orang tak mampu beli jenama Nikon, memang akan cakap camni u all.. hihi

Fujifilm Finepix S2980

Ohya, ini kamera FinePix S2980.. 18X Zoom & 14MP.. Kamera ni konon2nya macam kamera dslr bersaiz kecikla bak kata tukang jual tu.. sebabnya nampak tak yang ada funtion, PANORAMA, SP, SR AUTO.. kan yang tu nak kene pulas2.. ala2 dslr... *teman idok le tau kamera dslr tu camne.. tak pernah usha pun sebab dah tau tak mampu beli..

Fujifilm Finepix S2980

Eh jap, walaupun saya dah ada kamera baru, tapi u all tetap kene tengok gambar yang blurr dari kamera kodak saya yang rosak tu dulu tau... Bukan apa, sebab saya dah buat draft entry untuk publish sepanjang percutian kami bermula hari Rabu ni hingga minggu depan... So, kalau nak tengok gambar dari kamera baru, tunggu gambar kami balik dari bercuti yer.. hihi

Kamera ni pun saya tak fasih lagi nak guna ni u all... nak kene kene belajar mana satu setting yang ok untuk ambik gambar budak berdua ni (",)

Kamera adalah keperluan saya

Bagi saya yang kejenya hari2 ambik gambar ni, KAMERA ADALAH KEPERLUAN bukan kehendak.. Serius bila kamera rosak minggu lepas.. saya asyik duk tingat je sampai sekarang tau...!! saya memang kene beli kamera baru dalam waktu terdekat.. 

Ohya, jangan cakap suruh saya ambik gambar guna telefon yer.. sebabnya untuk pengetahuan u all, handphone saya handphone murah je yer.. bukannya telefon cerdik.. telefon saya ni takda kamera... telefon murah.. tu pun dah rosak.. hahah... satu handphone tu, skrin dia kadang2 problem.. tak nampak jadi blank.. orang mesej takleh baca... hahahha.. yang lagi satu plak, speaker dia ada prob... suara orang dengar jauh je.. jenuh nak tekapkan handphone tu kat telinga... nak beli handphone baru??.. memang nak beli tapi lambat sikit la kot sebab handphone tak sepenting kamera.. handphone saya biasa guna sekadar untuk mesej & call in & call out.. tu je pun...

Berlainan dengan kamera... kamera ni hari2 saya guna.. hari2 duk ambik gambar budak berdua ni... buat masa ni, walaupun kamera saya tu rosak, tapi saya tetap jugak ambik gambar... ahhahahha.. so, LEPAS NI KALAU U ALL TENGOK GAMBAR TAK CANTIK KAT BLOG SAYA NI, U ALL HADAP JE LA DULU YER... HEHHEH.. bukan pe, saya dah ambik keputusan, nak upload gak gambar... kalau tak nanti camne nak buat kenangan.. tunggu saya dah ada kamera baru, nanti gambar cantik semula (^_^)


Kamera ROSAK!!!

Salah saya sebab bagi Alisha guna.. Lagi 3 minggu nak balik TERENGGANU..!! Huwaaa kamera rosak la plak...!! Adehhh... Baru lepas beli mesin basuh.. Aduihh!!! Duit lagi..!! Hilang mood saya




Kamera jadi kabur.. lepas tu ada garisan plak...!! Silap sendiri, so, tahan je la telinga kene berleter yer...


Kamera yang saya gunakan untuk ambik gambar2 di blog saya (^_^)

Actually dari dulu lagi orang duk bertanya saya pasal saya guna kamera jenama apa.. Alaaa bukan ramai sangat pun, adalah 4 5 orang... hahahaaaa... Mereka cakap gambar2 dekat blog saya ni terang & jelas.. (",).. Untuk pengetahuan u all, saya guna kamera murah je pun.. takdalah kamera canggih manggih yang boleh gantung kat leher tu.. hihii... Walaupun sebenarnya saya teringin nak kamera tu tapi tu la, kene 100 kali pikirlah sebelum beli jawabnya... tu pun, 100 kali pikir... keputusannya tetap jugak tak beli... muahahahaaaa.. Eden tak mampu... kui kui kui.....

Yang saya mampu hanyalah kamera biasa je... jenama pun tak berapa nak glamer.. hihiii... Tapi oklah, bila ada yang tegur terang & jelas.. Ini maknanya, kamera yang murah, jangan disangka kualitinya tak bagus.. Ye dok?? hihiii.. (",) Tapi kan, bagi saya.. sebenarnya u all rasa terang ke jelas ke cantik ke.. apa2 je la, maybe disebabkan gambar2 di blog saya ni besar gedabak.. So, u all rasa puas bila tengok.. konon2lah... hihii

Saya sengaja buat gambar besar2 sebab saya rasa gambar besar2 ni lagi puas saya tengok.. (",).. Jika blog u all pun letak gambar besar2, mesti gambar2 dekat blog u all pun terang & jelas (",).. Ohya, jika u all nak tengok apa kamera murah yang saya maksudkan tu.. CEPAT2 KLIK SINI..

P/s : Malas nak tempek gambar kamera kat sini sebab dah buat entry pasal ni sebelum ni.. so, jika nak tengok kamera apa, klik je link yang saya bagi tu yer.. Link entry kamera yang saya dah buat tahun lepas.. (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...