Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Gambar Perkembangan Alisha. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Gambar Perkembangan Alisha. Papar semua catatan

My Precious Part 6 - Alisha

Sepatutnya masa Alisha ngam2 3 tahun dah buat entry ni.. Tapi tu la, malas punya pasal... dah terlajak 3 bulan... Takpala lambat pun, janji ada.. (",).. So, jom layan gambar bulanan Alisha ni...


05/04/2013 = 2 tahun 7 bulan


06/05/2013 = 2 tahun 8 bulan... terlupa plak nak ambik gambar Alisha sorang2.. dah tak pasal2 gambar terseksi plak..


05/06/2013 = 2 tahun 9 bulan, makin lama makin lupa nak ambik gambar Alisha sorang2... alahaiiii... semua gambar yang ada ni pun jenih duk godek2 komputer tu ha.. nasib ada walaupun tak berapa nak cantik... hihi


05/07/2013 = 2 tahun 10 bulan


08/08/2013 = 2 tahun 11 bulan


05/09/2013 = 3 tahun.. Walaupun saya terlupa untuk ambik gambar yang fokus pada muka Alisha, tapi okla sebab ada gak gambar tiap2 bulan... Kalau u all yang ada anak kecik, u all pun boleh ambik gambar gambar anak2 u all tu tiap2 bulan... So, nanti u all dapatlah tengok perkembangan wajah anak u all... ("",)

Gambar Alisha dari SEHARI hingga 5 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 6 BULAN hingga 12 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 13 BULAN hingga 18 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 19 BULAN hingga 24 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 25 BULAN hingga 36 BULAN, KLIK SINI

TARIKH LAHIR ALISHA 05/09/2010
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

My Precious Part 5 - Alisha

Sepatutnya saya buat entry ni bulan 3 hari tu, tapi tu la, malas nak g godek gambar.. tu yang terlambat 2 bulan.. hihii.. Ohya, untuk mereka yang baru mengenali blog saya ni, untuk pengetahuan u all, saya akan upload gambar anak saya setiap enam bulan.. dengan kata lain, dalam satu entry, saya akan tempek gambar perkembangan wajah mereka tiap2 bulan (",)


5/10/2012 = 2 tahun sebulan


05/11/2012 = 2 tahun 2 bulan


06/12/2012 = 2 tahun 3 bulan


09/01/2013 = 2 tahun 4 bulan


10/02/2013 = 2 tahun 5 bulan


05/03/2013 = 2 tahun 6 bulan

Alisha sekarang dah pun berumur 2 tahun 8 bulan.. Untuk gambar Alisha dari 2 tahun 7 bulan, kita tunggu Alisha umur 3 tahun nanti yer... time tu saya akan upload lagi 6 keping gambar bulanan Alisha (",)

Gambar Alisha dari SEHARI hingga 5 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 6 BULAN hingga 12 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 13 BULAN hingga 18 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 19 BULAN hingga 24 BULAN, KLIK SINI

TARIKH LAHIR ALISHA 05/09/2010

My little precious Part 4

Alhamdulillah... dah masuk tajuk entry PART 4 pun.. Ohya, pada mereka yang belum tahu, setiap 6 bulan, saya akan upload gambar perkembangan Alisha.. dengan kata lain, saya akan ambik gambar alisha setiap bulan.. kiranya macam hari lahir bulanan alisha lah.. hihii.. setiap 5 haribulan, saya ambik gambar dia... Tapi ada jugak terlupa nak ambik ngam2 5 haribulan.. so, akan terselit la gambar yang 2 3 hari awal or lambat dari tarikh tu... (",)

So, jom layan gambar alisha ni... walaupun tak semegah takpalah.. janji perubahan wajah alisha setiap bulan tu saya dapat tengok.. & alisha pun mesti suka nanti kan bila dia dapat tengok gambar dia tiap2 bulan yang saya tempek dekat blog ni.. hihi


04/04/2012


04/05/2012 - Rambut alisha yang pada masa ni masih lagi pendek.. jelas nampak rambut dia yang curly tu.. hihi.. Untuk pengetahuan u all, rambut alisha ni jenis yang lurus atas & kerinting bahagian bawah tau... kalau lagi panjang rambut dia, mesti lagi jelas nampak kerinting tu berada pada bahagian bawah... sebenarnya, masa saya mengandungkan alisha, memang saya duk berangan2 nak rambut anak yang separuh lurus separuh kerinting.. hehheh


05/06/2012


04/07/2012


05/08/2012


05/09/2012 - Alisha dah pun berumur 2 tahun.. muka pun dah nampak makin matang tapi mulut tetap jugak muncung... hehheh..


Gambar Alisha dari SEHARI hingga 5 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 6 BULAN hingga 12 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 13 BULAN hingga 18 BULAN, KLIK SINI

P/s : Gambar alisha ni saya ambik kiranya macam janji ambik gambar je.. takdanya nak pergi siapkan dia cantik2 baru ambik gambar.. hihii



My little precious Part 3

Seperti yang u all tahu.. setiap 6 bulan, saya akan upload gambar bulanan Alisha.. so, harini baru saya teringat untuk upload gambar 6 bulan yang terakhir ni..hihii.. Tapi tu la... gambar Alisha ni semuanya gambar yang tak berapa nak cun.. yela.. saya takdanya nak siapkan Alisha cantik2 sebagai birthdate bulanan dia... hahahahha.. Tak kisahlah.. janji muka alisha tu nampak & setiap perubahan muka alisha setiap bulan tu dapat saya tatap.. & jugak jadi tatapan Alisha di masa depan nanti..hihiihii


Semua gambar bulanan Alisha ni saya bukan ambik sebab memang sebagai untuk simpanan sempena birthdate bulanan alisha pun tapi maklumlah.. bila kamera sentiasa depan mata, tu yang gambar alisha ada je... so, semua ni adalah secara kebetulan... Ohya, tapi masa awai2 dulu, saya siap buat reminder lagi untuk ambik gambar bulanan alisha...muahahahaa


05/10/2011 .... Adoiiii.. rambut pun tak bersikat lagi ni.. time nih baru lepas mandi malam...hahahaaa


 04/11/2011.. time ni nak keluar pergi berjalan mana ntah.. tak menahan siap bersarung kaki... Opsttt sebenarnya sebab baju dah singkat.. so, kreatif sikit.. pakailah sarung kaki... hahahaha.. *Ibu alisha yang punya keje lah ni..kikikiii


 05/12/2011 time ni tengah tengok video lagu InsyaAllah sambil melayan selingan iklan di tv... hihii


 06/01/2012... Time ni alisha baru lepas menangis sebab tak bagi main laptop...hihii.. sampai hidung pun keluar air.. (",)


 05/02/2012.. Time ni baru lepas mandi.. nak balik sungai petani dari pengkalan hulu rumah adik saya.. (",)


05/03/2012... Adussss... gambar terseksi la pulak.. hihii godek2 album, sekali 05/03 gambar tak berbaju pulak.. ayoyoyoo....

ALISHA LAHIR 05/09/2010

Gambar Alisha dari SEHARI hingga 5 BULAN, KLIK SINI
Gambar Alisha dari 6 BULAN hingga 12 BULAN, KLIK SINI
 

My little precious Part 2

Actually entry ni dah 2 bulan tertangguh.. hihii.. Bukan apa pun, entry ni sekadar saya nak tunjuk perkembangan rupa wajah & fizikal Alisha setiap bulan.. heheh

Kalau u all nak tahu setiap 4hb & 5hb setiap bulan, saya akan buat reminder dekat handphone supaya saya tak lupa untuk ambik gambar Alisha setiap bulan.. Tak kisah time alarm berbunyi tu, Alisha tengah buat apa, pakai baju apa, saya main snap je gambar dia.. muahhaha

Tapi tu la, kadang2 tu, saya pergi tangguh2.. last2 tarikh  tu pun dah terlepas.. adusss.. Tapi takpala.. Jomlah layan gambar Alisha dekat bawah ni yer (",)


05/03/2011.. ketika ni Alisha berumur 6 bulan.. tengoklah rambut dia tu.. Dekat tengah banyak.. bahagian tepi kena "makan bantal".. hihii


 05/04/2011..


 04/05/2011.. Ketika berumur 8 bulan.. time ni Alisha sibuk nak bukak hadiah yang diterima dari Kak Ema sebab menang Contest Anakku Menangis Comel


 05/06/2011


 09/07/2011.. Ketika 10 bulan, saya dah terlepas untuk snap gambar alisha pada tarikh yang sepatutnya.. Geram betullah.. tu lah saya ni.. bertangguh sangat.. takpa, 09/07 pun bolehlah yer Alisha.. hihii
 

05/08/2011


05/09/2011.. Genap umur Alisha setahun.. Siap ada tanda calar lagi tu.. terkena kuku dia lah tu.. hihii

Fuhhhh finally settle jugak entry tertangguh ni.. bukan tertangguh pasal apa, pasal saya malas nak pergi godek2 gambar Alisha dalam komputer ni.. hahhhah.. 

Apa2 pun Alisha.. Inilah gambar Alisha dari kecik2.. setiap bulan ibu snap gambar Alisha tau.. betapa ibu menghargainya saat2 alisha membesar.. (",) So, tunggu lagi 6 bulan, saya akan upload gambar Alisha dari umur setahun sebulan hingga umur setahun 6 bulan..

Ohya, kalau u all nak tengok gambar Alisha dari SEHARI hingga 5 BULAN, KLIK SINI

My little precious Part 1

Dulu saya ada bagitahu nak letak gambar alisha yang every month kan... so, kita layan la pic perkembangan si alisha ni...Ohya, sebelum tu, untuk anak ibu, lihatla alisha betapa ibu menghargainya kehadiran kamu dalam hidup ibu & abah, hingga ibu tak pernah lepaskan peluang untuk mengambil gambar kamu setiap bulan, supaya nanti kamu pun berpeluang melihat wajah kamu yang comel2 ni.... ;-)


 Beberapa jam selepas dilahirkan pada 05/09/2010


 04/10/2010, tengok la anak ibu ni, baru sebulan tapi dah start nak isap jari.. haipp!


05/11/2010, berkerut kening memikirkan masalah negara.. ;p


 05/12/2010, smile.. ;-)


04/01/2011


05/02/2011, tadaaa alisha dah besar, dah 5 bulan...hehheh


Alisha suka sangat buat mulut macam ni, saja je buat ibu makin geram kat dia..hihii 


23/02/2011..., see, alisha dah berjaya angkat badan dia sampai ke pinggang... Alisha memang rajin buat senaman pumping ni, jaga badan la katakan....hahhahha

P/s : Semalam Alisha dah berjaya mengangkat keseluruhan badannya, mean, hanya tapak tangan & jari kaki je yang menyentuh lantai... Perkembangan yang bagus.... ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...