Aplikasi KIDDIE CARE yang semua ibu bapa patut install

Zaman sekarang, dah tak jadi satu benda yang pelik bila kita melihat anak-anak kecil dah pandai guna gadget seperti hp dan tablet (untuk penulisan seterusnya, saya hanya akan tulis gadget).. Di rumah, di kedai makan, di shopping complex, di mana sahaja pasti kita akan dapat melihat anak-anak kecil ralik bermain gadget di tangan.. Ada ibu bapa yang tak kisah untuk bagi anak guna gadget sepanjang masa, tapi ada jugak ibu bapa yang menghadkan penggunaan gadget dekat anak2.. Yang anak2 ni pulak, ada yang jenis tak kisah bila di hadkan penggunaan gadget tapi ada jugak yang sebaliknya... Bila tak bagi, anak mengamuk2 tak kira walau di tempat awam... Selain itu, ada jugak ibu bapa yang tak kisah nak bagi anak guna gadget tapi dalam masa yang sama, risau jugak takut anak2 ni bukak laman web atau tengok video yang tak sepatutnya... Haaa dekat sinilah saya ingin membantu u all.. U ALL BACA ENTRY NI SAMPAI HABIS TAU... BERIA SAYA BERCERITA SIAP PRINTSCREEN NAK EXPLAIN DEKAT U ALL NI HAAA... Aplikasi ni terbaiklah yang buat saya bersungguh nak bercerita...


Saya nak memperkenalkan u all dengan satu aplikasi di PLAY STORE... Aplikasi yang saya maksudkan tu adalah aplikasi KIDDIE CARE (Parent App) dengan KIDDIE CARE (Kid App)... Aplikasi KIDDIE CARE ni ada 2 jenis, satu untuk di install di gadget anak (Kiddie Care-kid) dan satu lagi untuk di install di gadget parent (kiddie Care-parent)... Eh nanti dulu, kalau u all berkongsi gadget dengan anak u all pun, u all boleh install KIDDIE CARE ni.. Jangan risau yer.. Dengan menggunakan aplikasi KIDDIE CARE ni, kawalan penggunaan gadget anak, di hujung jari u all jer... Walaupun u all di tempat kerja, anak u all di rumah, u all masih boleh pantau anak u all... tenang pemikiran u all tanpa perlu risau kot2 anak u all terbuka laman web or video yang tak sepatutnya.. Hebat tak??? Nak tahu lebih lanjut tak?? moh baca, saya nak terangkan... yang penting, u all kena baca entry ni sampai habis...


Dari printscreen nombor 1 di atas, u all boleh nampak ada BASIC VERSION dengan PRO FEATURES kan... Untuk pengetahuan u all, bila u all install je KIDDIE CARE (KID App), automatic basic version ni ON.. Bila anak u all ingin membuka sesuatu aplikasi yang telah disekat dalam BASIC VERSION ni, automatik akan keluar macam gambar printscreen kedua tu haaa.. yang tertulis "This application has been blocked by your parents".. tapi kalau u all nak yang lebih canggih, yang lebih pro, u all haruslah PENGGUNA MAXIS... Kalau hp u all ke, husband u all ke guna nombor maxis, haa memang elok sangatlah try yang PRO FEATURES ni... Lagi banyak cara yang u all dapat buat untuk memantau penggunaan gadget anak u all tu... 
 
Untuk kawalan yang terbaik, saya galakkan u all install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID... Apa yang bestnya dengan KIDDIE CARE (Parent App) ni?? Baca yang seterusnya ni yer sayang... Bila u all dah install KIDDIE CARE (Parent) ni, ia akan tanya u all samada u all berkongsi gadget dengan anak u all ataupun tak (gambar printscreen ke 3)... so, u all pilih je lah yang mana satu... macam saya, saya pilih NO @ tak berkongsi dengan anak.. Di gadget anak u all tu pun, u all kenalah install jugak aplikasi KIDDIE CARE (Kid App).. Lepas tu akan keluarlah funtion yang tertulis WEB, APP, REPORT & SOS... Sekarang, meh saya cerita satu persatu pasal funtion ni pulak... baca sampai habis tau... (^_^)


WEB : Function WEB ni, di mana u all boleh block apa je laman web yang u all tak nak bagi anak u all tengok.. Normally kalau kita tak nak bagi anak kita tengok, mestilah lamab WEB yang lucah kan... yang tu pandai2 u all lah letak url web tu apa yer... Tapi untuk entry ni, saya letak contoh dengan memasukkan url blog saya... bila saya try bukak url ihaveasweetsmile.blogspot.com, automatik terkeluar macam gambar printscreen ke enam tu haa... 


APP : Function APP ni pun sama jugak dengan WEB, u all boleh block apa2 je aplikasi yang u all nak block.. U all boleh block & allow semula sesuka hati u all.. Selain dari tu, u all jugak boleh block mengikut time.. Contoh macam gambar printscreen ke 9 di atas, saya block aplikasi facebook dari puku1 12 hingga 2, lepas tu disusuli pulak pukul 9 hingga 10... kiranya dalam tempoh waktu tersebut, anak kita takkan dapat guna aplikasi yang kita block tu... tapi selain dari waktu yang kita block tu, anak kita boleh guna seperti biasa... Baguskan aplikasi KIDDIE CARE ni??... Semua urusan pemantauan ni, u all guna di hp u all je melalui aplikasi KIDDIE CARE (Parent)... Di gadget anak u all tu pulak, serta merta akan di block... tau2 je, anak u all tak dapat guna aplikasi tersebut.. Sangat bagus..!! Pendek kata, u all boleh melihat aktiviti anak u all tanpa perlu semak di gadget dia..!!!


Nak lagi bagus??? Nak rasa lagi teruja??? U all akan dapat REPORT untuk segala website yang anak u all terjah... Hebat kan???... nak lagi hebat??? U all akan dapat baca untuk segala mesej yang mengandungi perkataan yang berniat jahat (malicious) atau berbahaya (harmful), tak kira samada mesej tersebut anak u all hantar atau anak u all terima.. Contohnya macam gambar printscreen ke 11, nampak tak, saya siap boleh baca mesej dari 62000 tu haa.. Perkataan yang ditapis (filter word) dari mesej tersebut adalah 'AV', di mana 'AV' itu dianggap malicious iaitu porno word.. Selain dari tu, u all jugak boleh add pasangan u all jugak untuk memantau aktiviti anak u all menggunakan gadget ni... Dipendekkan cerita, u all suami isteri bekerjasama memantau penggunaan gadget dengan anak u all... So, apa lagi sayang2... pergi cepat ambik smartphone u all yang canggih manggih tu, lepas tu terus install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KIDAplikasi KIDDIE CARE ini diberi tempoh percubaan selama 14 hari, jika selepas tempoh tersebut u all rasa nak teruskan, pembayarannya hanya RM3 sebulan... Alaaa apa dia??? Nak kena bayar???... Alaa sayang... u all try install yang percuma 2 minggu ni dulu, lepas u all dah guna, mana tahu kot2 dari u all rasa sayang nak keluarkan duit RM3 untuk bayar aplikasi ni, tiba2 buat u all rasa, bayar RM5 sebulan pun u all sanggup... mahunya tak, aplikasi KIDDIE CARE untuk memantau penggunaan gadget anak ni memang terbaik..!!! Dah, tak mau pikir-pikir lagi... pergi cepat install aplikasi KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID ni.. 

{ 18 comments.. read them below or add one }

Mila Hilas Mila Hilas September 08, 2015
mekasih sis....nice sharing..sy akan install nanti...
aRz MoHa aRz MoHa September 08, 2015
bagus aplikasi sperti ini...dapat kawal apa yang anak remaja hari ini buat
Siti Yang Menaip Siti Yang Menaip September 08, 2015
alaaa kalo budak kecik maybe la diorang x delete hehe..
kalo dah besaq gabak cem mane nak pantau =P tawakal je la..
cikpinz cikpinz September 08, 2015
terima kasih..info bagus ni..
husna zahidi husna zahidi September 08, 2015
bagus apps nih.. even sesetgh fon ada yg boleh setting mcm ni tp yg ni lebih terperinci..:)
Murniwati Awang Murniwati Awang September 08, 2015
wah hebat ni..kena install ni..
Diana Rashid Diana Rashid September 08, 2015
untuk masa ni tak pe lagi..tapi akan datang saya pun nak install app ni..setakat ni anak saya layan gadget depan mata saya je..memang dok sebelah dia je..dia pun tak reti nak buka internet..kalau saya bagi kat dia dia tengok video dan main game2 budak2 yang padan kan atau puzzle2 tu.semua yag saya dah sedia donlod..kalau anak yang besar tu dia online guna komputer.komputer pun kat ruang tamu jadi nampak semua..heheh..
yanie yusuf yanie yusuf September 09, 2015
bagus jugak aplikasi ni.sangat membantu..


Salam blogwalking: www.yanieyusuf.com
lynndamya lynndamya September 11, 2015
Salam, okay apps ni bagus! time kasih kak for sharing this! :D
Amanina Mads Amanina Mads September 13, 2015
bagus utk parents yg ada anak kecil.. nice sharing
azizah green line azizah green line September 13, 2015
menarik~ nnt jijah install juga laa
Kira Sakura Kira Sakura September 14, 2015
wahhh bagus sangat aplikasi ni. boleh pantau dari jauh
Dunia Zumal Dunia Zumal September 15, 2015
Aplikasi yang bagus nie ^-^
Puan Kutu Puan Kutu September 17, 2015
Fuyoo punya panjang entry ni..pening sy nk baca.sy tak bg anak2 guna internet..so aplikasi ni apply ntilah ye.hehe
QasehnyaRania QasehnyaRania September 29, 2015
menarik..
buat masa skrg mmg x install lagi la..
tp blh perkenalkan utk ipar duai.