Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

Applikasi Period Calendar memudahkan untuk kita mengetahui hari SUBUR

Saya nak memperkenalkan dekat u all dengan APLIKASI PERIOD CALENDAR (Period Tracker, my Calendar).. Kalau u all jenis yang tak tahu nak kira bila tarikh subur u all, U ALL MEMANG PATUT INSTALL APLIKASI PERIOD CALENDAR (Period Tracker, my Calendar) ni hokay!!! Saya sendiri pun teruja dengan aplikasi ni.. Saya tahu pasal aplikasi ni selepas biras saya bagitahu pasal ni, sekarang ni dia tengah pregnant selepas follow tarikh subur yang tercatat dekat aplikasi tersebut.. Opsttt..!! Bila saya tahu pasal aplikasi ni, saya suruh mereka2 yang berkenaan install jugak..hahhaha... tapi tak puas hati lagi, terus buat entry nak bagi u all pulak install.. biar kita semua pakat2 mengandung.. muahahhah         


Saya memang tak reti nak kira hari subur yer.. tapi dengan adanya APLIKASI PERIOD CALENDAR (Period Tracker, my Calendar) ni memang memudahkan urusan saya... saya kan, malas nak cerita panjang2 sebenarnya ni, sebab risau bila tercerita panjang lebar sangat, kang terkeluar pulak cerita yang tak sesuai untuk diberitahu... tapi senang cakap camni je la, bila saya kata install tu, u all install je la tau.. hahhaha... Lebih2 lagi u all yang memang tengah plan nak pregnant tu haa...


Bila u all dah install tu kan, nanti bila u all bukak APLIKASI PERIOD CALENDAR (Period Tracker, my Calendar), akan terpampar macam gambar kat atas ni... U all klik gambar kartun yang ada tu, lepas tu masukkan je tarikh mula period u all.. Lepas tu u all klik kalendar, nanti akan keluar gambar macam bawah ni...


Yang part ni lah yang buat saya teruja tak hengat tu u all.... Bila u all klik setiap tarikh tu, akan tertulis samada u all tengah subur or tak... peluang hamil u all tinggi ke rendah.. tarikh ovulasi pun dia siap bagitahu... Hebat kan??? Yang part subur tu pulak, siap tulis subur di tahap tertinggi atau di tahap sederhana... 

Kalau u all nak pregnant, bersamalah dalam tempoh subur tu yer.. hahhah.. nak lagi bagus, jangan lupa bersama ketika tahap kesuburan tu berada di tahap yang tinggi yer... kalau nak anak lelaki?? Bersama ketika malam berlakunya ovulasi @ sebelum habis tarikh ovulasi... tips lain nanti saya buat entry khas... Ohya, jap2... Kalau u all nak tahu samada betoi atau tak tarikh ovulasi yang APLIKASI PERIOD CALENDAR (Period Tracker, my Calendar) ni bagitahu, pada tarikh ovulasi tu, u all boleh tengok samada lendir ketika ovulasi tu ada keluar atau tak... Kalau ada, maknanya betoila itu hari u all ovulasi... CARA KENALI LENDIR @ MUKUS KETIKA OVULASI..



"Ya Allah, Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Sabun susuk emas yang bukan susuk!!

U all jangan terkejut bila tahu wujudnya produk SABUN SUSUK EMAS & jangan terkejut dengan word "SUSUK" tu yer.. ianya hanya sekadar nama bukanlah susuk emas yang nak kene "tanam" dekat muka kita tu tau. Walaupun macam tu, kelebihan dari segi mencantikkan kulit lebih kurang sama la jugak. Uikss semua orang nak cantik kan? Kulit yang berjerawat nak bagi hilang jerawat, kulit yang kering nak bagi lembab.. Dok gitu?



SABUN SUSUK EMAS ni ada banyak kebaikan, antaranya mengurangkan kedutan & tanda2 penuaan di wajah kita, menegangkan kulit muka, menghilangkan parut2, kulit muka nampak lebih muda, bermaya & lembut, menghilangkan tanda2 hitam di celah2 kaki, ketiak & leher..


Kandungan SABUN SUSUK EMAS ni adalah dari bahan2 yang selamat digunakan.. Antaranya adalah SERBUK KAYU CENDANA, KUNYIT, MINYAK SAYURAN, BERAS & AIR MAWAR. Kunyit adalah natural antiseptic, ianya adalah perkara yang normal jika kulit kita mempunyai luka2 kecil seperti contoh jerawat, ianya akan membuat kulit kita terasa sedikit pedih ketika penggunaan. Ohya, selain tu, ada kemungkinan jugak akan berlaku healing process tau... di mana akan keluar jerawat halus, walaupun macam tu, selepas beberapa hari penggunaan, ianya akan menjadi semakin glowing, kulit kita pun akan semakin lembut & lembab.


Cara penggunaan SABUN SUSUK EMAS ni sama je macam sabun2 kecantikan yang lain, u all basahkan sabun & buih yang terhasil tu, u all sapu ke muka & basuh muka arah ke atas dengan lembut, lepas tu u all biarkan buih tersebut kering di muka & bilas. Untuk penjimatan, u all boleh potong sabun tersebut kepada 4 atau 2 bahagian...

Eh lupa nak cakap, SABUN SUSUK EMAS ni bukan sahaja boleh digunakan di muka tau, tapi jugak di badan untuk mandian.. Macam saya sendiri, saya guna SABUN SUSUK EMAS ni di badan... Alahaiii wanginya bau SABUN SUSUK EMAS ni, ketika penggunaan, satu bilik mandi tu berbau wangi... wangi dia tu siap melekat dekat kulit kita ni haa.. kalau sapu di badan ni, mana part yang gelap tu bolehla jadi cerah, kulit yang kasar tu bolehla jadi lembut..

Harga untuk sekotak SABUN SUSUK EMAS ni adalah RM29.90 tidak termasuk kos penghantaran.. Eh jap, kalau u all nak kelihatan lebih cun melecun lagi, u all boleh beli SET ANGGUN MENAWAN yang mengandungi SEKOTAK SABUN SUSUK EMAS, 1 TONER AIR MAWAR & 1 PELEMBAP ALOEVERA yang cuma berharga RM79 termasuk kos penghantaran. Kalau u all nak jadi dropshipper jual SABUN SUSUK EMAS ni pun boleh tau, dapat jugak  tambah duit poket kan... U all boleh hubungi di nombor telefon atau link Fb di bawah..

Nombor Telefon : 012-399 5719 (CT)
Facebook : Anggun Menawan



Pati Herba Madu untuk kolesterol dan jantung yang sihat

Jangan pandang ringan tau bila badan kita mempunyai bacaan kolesterol yang tinggi kerana ia mampu membuatkan kita mengalami masalah jantung. Berita Harian tahun 2014 menyatakan yang 83% kematian adalah disebabkan kolesterol yang tersumbat di saluran jantung. Lagi satu pulak, masalah kolesterol tinggi ni, dia bukan je menyerang mereka yang berbadan besar tau, kawan saya yang kurus kering macam saya ni pun ada masalah kolesterol. Itulah orang kata kan, penyakit ni kalau nak menyerang, dia tak kira kita kurus ke gemuk ke, muda ke tua ke, budak-budak ke orang tua ke, sebab tu kita harus berjaga2. Mencegah lebih baik dari merawat. haaa gitu kekdahnya...


Sekarang ni saya nak kenalkan u all dengan satu produk ubat untuk kolesterol dan sakit jantung. Eh, bukan ubat hospital tau.. hehee.. Produk ni namanya PATI HERBA MADU, di mana ia berfungsi untuk membantu masalah berkaitan kolesterol dan jantung. PATI HERBA MADU ni diadun dari 6 jenis ramuan yang berkesan untuk menurunkan paras bacaan kolesterol, iaitu bawang putih, halia, lemon, pati cuka epal, madu lebah asli dan kurma. Kelebihan produk PATI HERBA MADU ni adalah dapat menurunkan kadar kolesterol, membersih saluran jantung yang tersumbat, menurunkan berat badan, melancarkan proses pembuangan, baik untuk pesakit darah tinggi dan kencing manis selain dari membuang angin dalam badan.

Abah saya sendiri ada masalah berkaitan kolesterol ni, tu yang abah saya duk ulang alik ke hospital. Saya ada jugak bertanya dekat misi apa tanda-tanda yang kita nak tahu kita ni ada masalah berkaitan kolestrol tinggi ni. Tapi mereka kata takda apa kecuali kita kena buat pemeriksaan laboratorium, di mana jika ada masalah kolesterol tinggi, kita dapat lihat kadar kolestrol dalam darah melebihi paras normal.. Antara simpton kita mempunyai kolestrol yang tinggi adalah kita merasa cepat mengantuk, ianya berpunca daripada penyempitan pembuluh darah dan kadang-kadang ia menutup pembuluh darah di mana aliran darah yang membawa oksigen menuju ke otak mengalami hambatan, itu yang buat kita lebih mudah rasa  mengantuk. Kalau u all rasa letih, lemah, lesu maka sebaiknya pergi lakukan pemeriksaan kolestrol.


Tanda-tanda kita sakit jantung adalah terasa kebas di tangan kiri dan juga lengan. Kalau lengan tangan kiri kita rasa sakit yang berpanjangan, ada kemungkinan akan diserang sakit jantung dalam masa terdekat. Selain itu, kita jugak akan merasa sakit dada, secara detail nya, sakit di ulu hati sedikit ke sebelah kiri, rasa dia tu seolah-olah dada kita tu dihempat dengan benda berat. Ini antara contoh tanda-tanda sakit jantung, banyak lagi sebenarnya.


Dato' Malek Noor pun menggunakan PATI HERBA MADU ni tau u all... Kesnya bermula apabila Dato' Malek Noor mengalami sesak nafas dan dikejarkan ke hospital. Hasil pemeriksaan mendapati dua saluran arteri jantung milik beliau tersumbat. Sejak dari itulah beliau berusaha untuk mengubatinya sehingga bertemu dengan PATI HERBA MADU, sekarang ni Dato' Malek Noor dah jadi duta kepada PATI HERBA MADU ni.




Dekat atas ni antara TESTIMONI PATI HERBA MADU, kalau u all nak baca lebih banyak lagi testimoni, u all boleh KLIK LINK TESTIMONI ini. 


Untuk pengetahuan u all, PATI HERBA MADU ni dihasilkan secara 100% asli tanpa bahan pengawet. Ia telah pun memperolehi sijil GMP (Good Manufacturing Practice) serta mendapat kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), selain itu, PATI HERBA MADU ini jugak adalah produk yang diyakini HALAL oleh Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Kalau kita atau sesiapa sahaja yang mempunyai masalah seperti Gout, Kolestrol tinggi, sakit jantung, sakit dada, kebas tangan, darah tinggi, resdung, bolehlah cuba PATI HERBA MADU ni.. Harga sebotol PATI HERBA MADU ni adalah RM69 untuk semenanjung Malaysia manakala RM79 untuk Sabah dan Sarawak. Ohya, kandungan sebotol adalah 250ml.

NAMA SYARIKAT : Clear Herbs Sdn Bhd & Clear Herbs Trading

ALAMAT : D27-1 Jln TKS 2, Taman Kajang Sentral, 43000 Kajang, Selangor

FACEBOOK : Clear Herbs



CONTACT : 019-253 5796 / 013-362 7775 / 012-515 7396


Khidmat jurugambar yang murah & best di Ipoh

Hujung minggu lepas, adik perempuan saya kahwin... Kira kenduri last la untuk parent saya.. Kami ada 3 beradik je pun... Semua urusan perkahwinan adik saya tu, parent saya yang uruskan sebab adik saya berada di Kuantan... Berkaitan dengan jurugambar, kalau ikutkan parent saya nak suruh anak saudara dia je tolong ambikkan gambar tapi tu la, kamera pulak ada problem.. Makanya abah saya terpaksalah mencari jurugambar yang lain kan... Abah saya berceritalah pasal takda jurugambar ni dekat saya, saya pun apa lagi, teruslah offer diri untuk mencari jurugambar tersebut... Yela, kita yang muda2 ni, dah sah2 ada facebook untuk bertanya rakan2.. berbanding parent kita, mestilah pergi dari satu butik ke butik kan... Saya ingat lagi pada 09/09/2015, saya ada bertanya di satu group dekat FB, nak suruh mereka tag jurugambar di bahagian komen... Ramaiiiii sangat jurugambar yang mereka tag, 100++ tau... saya hanya mampu inbox mereka2 yang di awal2 komen je... 10 orang lebih jugak rasanya... dalam ramai2 jurugambar tu, saya tertarik dengan satu pakej..  Harga dia normalla macam jurugambar lain jugak, RM1000++ TAPI dia ni ada FREE PHOTOBOOTH sedangkan jurugambar lain, takda langsung free photobooth melainkan free pre wedding macam tu je la... Saya memang teringin dengan photobooth ni, walaupun saya tak bergambar... Saya bagitahu abah saya beberapa pakej yang jurugambar2 ni bagitahu... tapi abah saya berkenan dengan yang saya berkenan ni jugak... walhal saya ada je bagitahu abah saya pakej yang lagi murah...

Pakej yang jurugambar ni tawarkan dekat saya... ALL IN ONE : NIKAH, SANDING, OUTDOOR, BERTANDANG, FREE PRE WEDDING & FREE PHOTOBOOTH ALL SET (GUESTBOOK & PROP)... UNLIMITED SHOOT, 1 CRYSTAL ALBUM (10"X12"), 1 STICKY ALBUM 120 PCS 4R, 2 WALL FRAME (10"X12") & 1 WALL FRAME (19"X24"), DVD SOFT COPY... UNTUK SEMUA NI, JUMLAH RM1500... memandangkan adik ipar saya orang Terengganu, so, saya taknaklah yang bertandang tu kan... Saya request jika taknak bertandang tu berapa RM... jurugambar tu cakap RM1200 tapi dia bagi diskaun RM100, maka totalnya RM1100... Eh, kalau RM1200 tu pun dah tersangatttt murah bagi saya... FREE PHOTOBOOTH TU U ALL, SAPE NAK BAGI?? BIASA ORANG MINTAK BAYARAN TAU....

Eh jap, lupa pulak nak tulis... Jurugambar yang saya maksudkan ni, saya panggil AMER @ owner Az Creative Solutions MY.. Untuk pengetahuan u all, Amer ni duduk di Manjoi manakala rumah parent saya pulak di Chemor... Manjoi dengan Chemor tak jauh mana kan... so, Amer tak kenakan cas tambahan... maksud saya transport la... tapi kalau jauh, maybe cas la kan... Yang pasal custom album tu, dia guna kertas yang tebal tau... beratnya lebih kurang 3kg termasuk kotak simpanan album yang ada tulis nama pengantin.. yang ni kiranya macam album yang kita "print" terus gambar dekat album tu la... manakala yang lagi satu album tu, gambar dia jenis yang kita zaman dulu2 cuci dekat kedai tu haaa... wallframe tu pulak, gambar pengantin untuk gantung dekat dinding.. Saya ada jugak tanya, andaikata saya taknak pre wedding tu macamana... Amer cakap, kalau taknak ambik pre wedding ni, boleh je ambik gambar santai2 lepas kahwin... Wah bagus ni u all... yela, u all bayanglah, pre wedding tu free je pun, kalau client taknak ambik, kita boleh je batal terus tanpa gantikan dengan apa2 pun kan... tapi Amer ni bagus, siap suggest yang lain pulak... Tapi adik saya ambik pre wedding... bukan apa, sebab kalau ambik gambar pre wedding, boleh letak gambar tu dekat photobooth...


Haaa berkaitan photobooth tu kan, Amer buat konsep MINI PELAMIN tau u all... Amer ada tunjuk saya beberapa design MINI PELAMIN yang dia buat... Kebetulan pulak pada masa yang sama, Amer memang tengah buat design mini pelamin yang baru... Amer tunjuk dekat saya gambar Mini pelamin yang belum siap tu, sekali tengok, saya dah jatuh cinta... hahha... Over kan??? padahal bukan saya yang nak kawen pun, tapi beria kalah pengantin...! Bila perbincangan dah settle, kita kena bayar RM100 untuk block date, manakala baki dia, kita bayar hari wedding... Ini perbincangan saya dengan Amer tau u all.. perbincangan melalui facebook... Tapi saya suruh Amer datang rumah parent saya untuk tunjuk hasil kerja dia dekat abah saya... 


Amer bagitahu saya nak datang rumah parent saya pukul 12 tengahari @ 12/09/2015... U all tahu tak, kan saya ada bagitahu u all yang saya ni jenis manusia yang PENTINGKAN MASA... Awal2 lagi saya dah pesan dekat abah saya, suruh inform saya pukul berapa Amer sampai rumah parent saya... "pandangan pertama" sangat penting untuk saya tahu hasil kerja dia selepas2 ini... Bila Amer dah balik dari rumah parent saya, saya pun apa lagi, duk bertanyalah pasal Amer kan... Nasib parent saya bagi feedback yang positif... katanya Amer ni peramah... peramah sampai abah saya tak sempat mencelah... hahahha... Yang ni lebih kurang saya punya perangai... Berkaitan masa pulak, Yap, Amer datang seperti waktu yang dijanjikan...!! "pandangan pertama" yang sangat baik...!!! Andaikatalah kalau parent saya bagitahu sebaliknya, rasanya tak teragak2 untuk saya bagitahu Amer yang saya tak suka dengan orang yang tak pandai urus masa...


Bagi pendapat peribadi saya pulak, Amer memang seorang yang pandai menguruskan masa... U all bayanglah, sepatutnya ketibaan pengantin ke dewan pukul 1 tengahari kan, tapi Amer sampai dewan u all tahu pukul berapa??? Sebelum pukul 12 tengahari... saya tengok jam tau u all... Kan dah cakap... saya jenis pentingkan masa... Bagus tak Amer ni??? saya memang sangat2 suka bekerjasama dengan orang yang pandai urus masa macam ni... Amer seorang yang bertimbangrasa... Pada hari wedding tu sepatutnya ada outdoor kan, tapi hujan pulak petang tu... Makanya Amer ajak pergi outdoor keesokannya pagi pada 25/10/2015... Bagus kan u all??... U all TAHU TAK... BAGUS TAK BAGUSNYA AMER NI... KAN TADI SAYA DAH CAKAP AMER BAGI FREE PRE WEDDING DENGAN PHOTOBOOTH, TAPI BILA ADIK SAYA BALIK DARI BERGAMBAR OUTDOOR TU, ADIK SAYA BAGITAHU, AMER CAKAP NANTI KALAU ADIK SAYA PREGNANT, BAGITAHU AMER, DIA AKAN AMBIK GAMBAR.. PHOTOSHOOT YANG ORANG ZAMAN SEKARANG SELALU BUAT LA TU AGAKNYA... FREE HOKAY...!!! PADA MULANYA SAYA INGAT SEBAB KAMI DUK BAGITAHU SERVIS AMER NI TERBAIK, SO, DIA BAGILAH FREE AMBIK GAMBAR PREGNANT TU... RUPA2NYA BUKAN, FREE GAMBAR PREGNANT TU UNTUK SEMUA CUSTOMER DIA..!! Wallawehhhh saya pulak yang rasa nak melompat..!! hahhahha....


Siapa yang nak bagi itu free ini free u all... tapi Amer baik hati, dia tak berkira sangat... Maybe ini salah satu strategi pemasaran Amer la kan... Bagi saya selain ianya strategi, saya berpendapat dalam masa yang sama, Amer jugak mengumpul "saham" di sana nanti... InsyaAllah jika Amer buat kerja dengan ikhlas, pasti akan semakin berjaya & murah rezeki... Amer ni tak berkira sangat... kadang dia yang banyak bagi idea dekat parent saya yang terkontang kanting urus pasal wedding adik saya ni... Amer siap nak sponsor bunga tangan @ bunga fresh lagi tau... tapi sebab adik saya memang dah dapat bunga fresh untuk bunga tangan so, takdalah Amer bagi kan... bagus kan... Berapa banyak bagus dah saya tulis dekat entry ni haaa... Nampak sangatlah memang bagus Amer ni kan... haha.. Gambar yang Amer ambik pun cantik je... Puas hatilah pendek cerita...


Bila saya dah puas hati... makanya saya nak sangat syor kan dekat u all, andaikata u all ke sedara mara ke sahabat handai ke yang sedang mencari jurugambar untuk apa2 majlis, JANGAN SEGAN SILU.. TERUS JE CALL ATAU WASSAP AMER NI HA...!! SERVIS MEMANG TIP TOP..!! PALING PENTING PANDAI URUS MASA... TERBAIIK..!! KALAU U ALL NAK TAHU LEBIH LANJUT PASAL SERVIS AMER NI, U ALL BOLEH CONTACT AMER DIRECT YER... NAK TAHU SAMADA TEMPAT U ALL TU AMER BOLEH PERGI KE TAK.. BERAPA BAYARAN KE... ATAU APA2 JE LA, U ALL TANYA JE TAU... EH JAP, BANNER PUN AMER BUAT JUGAK TAU U ALL... U ALL TAK PERLU RISAU, BILA SAYA PROMOTE, BERMAKSUD SAYA BERPUAS HATI... Harapan saya, semoga Amer akan terus bersikap macam ni atau menjadi lebih baik... Buat kerja dengan ikhlas... Bila orang puas hati, pasti orang akan rekemen kita dengan orang2 lain... Jangan buat "taik", sekali buat... sampai ke tua orang akan ingat "taik" kita tu..... Overall, abah saya puas hati, adik saya pun puas hati & saya lagi suka hati sebab saya tak silap cari jurugambar untuk adik... (",) Kualiti adalah lebih baik dari kuantiti...
            _________________________________________

BAKAL PENGANTIN, SILA PILIH JURUMEKAP OR BUTIK YANG DAPAT FEEDBACK POSITIF DARI RAMAI ORANG... SUPAYA TAK TERJADI SEPERTI KES ADIK SAYA...



"Ya Allah, Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Rahsia perut kempis tanpa penggunaan bahan kimia

BACA SAMPAI HABIS UNTUK TAHU CARA UNTUK DAPATKAN DISKAUN

U all ingat tak, sebelum ni saya ada bercerita pasal bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal?.. Excited punya pasal, nak sambung lagi cerita pasal bengkung moden ni.. Kalau sebelum ni, saya ada bagitahu u all yang dalam tempoh penggunaan bengkung moden ni, saiz pinggang saya dah kurang seinci kan... dari saiz 29 inci kepada 28 inci... memandangkan hanya 1 inci je lagi saya nak dapat saiz pinggang ketika zaman anak dara, makanya gigihla saya duk pakai bengkung moden ni haaa... taknak perut buncit la katakan... hahhaha.... Saya memang jaga bab2 perut ni... saya taknak lah memberi alasan "ramai anak" so saya buat derkk je dengan perut yang buncit... Oh tidakkkkk, saya taknak nanti dah tua2 perut menggelebeh.. selain tu, saya jugak taknak bagi alasan "suami je yang tengok perut buncit saya ni"... Isskkk sebab suami tengok tu la lagi saya nak jaga... suami yang buncit takpa, asal bukan saya yang buncit... hahahha... yela, kadang manusia ni duk jaga apa yang orang nampak je nak bagi elok, nak bagi nampak cantik tapi yang suami tengok tu, buat tak kisah je.... yang suami tengok tu la, yang paling penting... Jangan pulak u all bagi alasan "alaa suami saya tak kisah pun"... Suami ni kadang2 tak kisah depan kita, dengan alasan nak jaga hati... sebenarnya bab2 ni, kita sendiri yang perlu ada kesedaran...


Berbalik kepada saiz pinggang saya yang terkini, sekarang ni saya dah dapat saiz pinggang ketika zaman anak dara, 27 inci.. haaa puas hati... Mahunya tak, walaupun dah 3 orang anak yang keluar dari rahim saya ni, walaupun dah 3 kali perut saya ni membuncit, walaupun saya berstatus ibu kepada 3 orang anak, walaupun dah 6 tahun saya kahwin, Alhamdulillah pinggang saya masih mampu mempunyai saiz ketika zaman anak dara dengan bantuan bengkung moden.. Dapat jugak saya menafikan kata2 mereka yang mengata saya sebelum saya kahwin dulu, katanya selepas saya kahwin nanti, memandangkan saya tak bekerja, saya pasti akan jadi gemuk... Macamlah suri rumah ni kerjanya goyang kaki, gaya confident je cakap saya akan gemuk.. padahal jadi suri rumah ni penat... bukan penat buat kerja rumah, penat layan karenah anak yang macam2 tu haa..

Mampu pulak saya pakai bengkung moden ni kan walaupun bukan dalam pantang yer... Mahunya tak, u all tahu tak, bengkung moden ni memang terbaik..!! Nak guna bengkung moden ni, tersangatttttt lah senang... Lagipun bengkung moden ni takda dawai atau besi di bahagian tepi dan belakang macam korset2 lain tu haa... Ohya, bengkung moden ni boleh dijadikan korset jugak yer... bila takda besi, makanya lagi selesalah saya nak guna kan... tu yang sanggup seharian berbengkung, tidur pun saya pakai bengkung... wah, dah gaya macam orang berpantang je yer... Yang buat saya sanggup pakai bengkung moden ni bukan apa u all... sebab ciri2 yang ada pada bengkung moden ni haa.. bengkung moden ni tak macam bengkung biasa tu, bengkung moden ni dia serap peluh, so takdalah saya rasa gatal2... dahla saya ni jenis kulit yang sensitif... bila pakai bengkung lama2 mulalah rasa gatallllll sesangat...!! Itu pengalaman saya dulu la.. berbengkung ketika di dalam pantang...

Eh jap, risau pulak saya kot2 u all yang tak baca entry bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal ni, dari penceritaan saya di entry ini menganggap bengkung moden ni untuk kempiskan perut sahaja or menganggap ianya untuk mereka yang bersalin normal or dah lama bersalin... Sebenarnya bengkung moden ni memang dicipta khas untuk u all yang bersalin secara pembedahan... 6 jam selepas u all bersalin, u all dah boleh pakai bengkung moden ni... jangan takut2 nak pakai bengkung moden ni, pakai je.... sebab bengkung moden ni memang dicipta khas untuk u all yang bersalin secara pembedahan... bengkung moden ni jugak dah melaui proses R&D sebelum dijual di pasaran.. bengkung moden ni bebas getah & bersifat elastik.. U all, u all pergilah baca entry bengkung moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal ni tau... banyak info yang saya tulis pasal bengkung moden ni dekat entry tu sebelum ni... Meh saya share cara penggunaan bengkung moden ni dekat u all... cara guna dia yang tersangatlah mudah... Selepas 6 jam bersalin secara pembedahan, u all dah boleh guna..


Dekat atas ni cara guna bagi u all yang bersalin secara pembedahan.. Haa tips untuk u all, selepas u all mandi, pastikan luka pembedahan tersebut u all lap kering2 tau... Bila u all nak guna bengkung, letakkan lapisan kapas atau tisu yang tak melekat supaya boleh menyerap peluh agar kawasan yang luka tu sentiasa kering... Penting untuk u all pastikan kawasan luka tu kering tau.. bukan apa, kalau lembap nanti takut berlaku jangkitan.. Dekat bawah ni, saya share pulak cara penggunaan bagi u all yang dah habis tempoh berpantang atau untuk u all yang inginkan perut yang kempis..


Kalau u all beli yang 4 panel, u all kene lipat seperti gambar di atas... tapi yang macam saya guna ni yang 3 panel punya... so, takdalah step yang nak kena lipat tu...


Nak bagi u all lebih faham, u all boleh tengok dekat gambar atas ni.. Bengkung moden ni ada 2 jenis, 4 panel & 3 panel... Kalau yang 3 panel lebih pendek, manakala yang 4 panel sampai ke pinggul la labuh dia... Kalau untuk u all yang nak guna ketika dalam pantang, seeloknya guna yang 4 panel la... bukan apa, sebab ianya labuh, so memang sesuai sangatlah untuk kembali membentuk pinggang & pinggul kita selepas bersalin tu... Selain dari pengalaman saya sendiri guna bengkung moden ni, saya nak share jugak pengalaman orang lain yang guna bengkung moden ni jugak...

Buncit diperut sudah agak berkurangan selepas 10 hari memakai Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim
Sebagai seorang yang berbangsa India , setahu saya tak ramai yang bukan berbangsa Melayu yang benar-benar nak kempiskan perut lepas bersalin (contohnya ibu saya). Saya diperkenalkan dengan Bengkung Moden oleh rakan sekerja berbangsa Melayu kerana masalah perut yang buncit selepas bersalin secara pembedahan (cesarean). Pada mulanya saya agak ragu-ragu dan tidak pasti saiz mana yang sesuai dengan saya kerana saya tidak gemuk tetapi hanya buncit diperut sahaja. Namun selepas menghubungi Puan Fazidah, saya mengambil keputusan untuk mencuba Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim.
Buat masa ini saya dapati buncit diperut sudah agak berkurangan selepas 10 hari memakai Bengkung Moden dan Gel Sireh Slim. Saya memang nak sangat kempiskan perut sebab nak pakai baju kebaya perbagai jenis seperti kebaya moden, kebaya panjang dan kebaya pendek yang dijahit sebelum mengandung. Rasa macam tak puas hati sebab tu lah sekarang ni nak sangat kurangkan buncit diperut. Suami saya juga kini menggunakan Gel Sireh Slim untuk mengempiskan perutnya yang buncit.
I’m so happy… Thank you.
Jaya – Putrajaya

Pergi opis pun boleh pakai sebab orang tak perasan yang kita pakai bengkung moden
Selamat Pagi. Nak bagi komen pasal bengkung ni. Saya baru jer terima bengkung ni hari Isnin yang lepas. So dah start pakai la. Saya pakai bengkung ni dari siang sampai petang lepas tu sambung balik ke malam sampai pagi.
Pergi opis pun boleh pakai sebab orang tak perasan yg kita pakai bengkung tu…dulu I ada ler pakai corset tapi tak sampai setengah hari jer dah bukak sebab senak la, sakit ler sebab terlipat-lipat kan, tapi pakai bengkung ni Alhamdulillah dari pagi sampai petang takde bukak-bukak pun selesa jer rasanye. Lagi satu sejak pakai bengkung ni takde la terasa ngilu kat tempat cesarean tu.
Nasib ler jumpa bengkung ni kalau tidak kenalah pakai bengkung yang ikat-ikat tu. Bukan apa kalau pakai yang ikat-ikat tu I jadik kelam kabut, tak sempat nak abis ikat anak dah panggil ler, macam-macam la. Sekarang dah ada bengkung ni just zap on jer siap dah. Terima kasih ya kak Fazidah. Saya akan terus pakai dan melihat perubahannya.
Earizad – Bukit Jelutong, Shah Alam (bersalin cesarean)
  
Nampak tak, mereka pun kata bengkung moden ni selesa... memang selesa pun.. U all harus cuba baru u all tau... Pada u all yang nak tahu lebih lanjut pasal bengkung moden ni, u all boleh contact Puan Sara dengan cara wassap ke nombor 014-837 1485.. U all jugak boleh terjah ke fanpage BENGKUNG MODEN CESAREAN & IG BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Berita baik untuk u all, SILA MENTION NAMA BLOG IntaNBerliaN KETIKA BERURUSAN DENGAN PUAN SARA UNTUK DAPATKAN DISKAUN... Kalau u all nak buat rujukan, dengan kata lain nak mencari info2 atau tips berkaitan bersalin secara pembedahan ni, u all boleh ke blog SIHAT DAN CANTIK SELEPAS BERSALIN PEMBEDAHAN (CESAREAN).. Di blog tersebut, ada perkongsian berkaitan tips kurus selepas bersalin pembedahan, tips cantik selepas bersalin pembedahan, tips penjagaan selepas bersalin pembedahan dan tips penjagaan bayi selepas bersalin pembedahan.. Moga tips2 ni dapat membantu u all yang bersalin secara pembedahan...

Aplikasi KIDDIE CARE yang semua ibu bapa patut install

Zaman sekarang, dah tak jadi satu benda yang pelik bila kita melihat anak-anak kecil dah pandai guna gadget seperti hp dan tablet (untuk penulisan seterusnya, saya hanya akan tulis gadget).. Di rumah, di kedai makan, di shopping complex, di mana sahaja pasti kita akan dapat melihat anak-anak kecil ralik bermain gadget di tangan.. Ada ibu bapa yang tak kisah untuk bagi anak guna gadget sepanjang masa, tapi ada jugak ibu bapa yang menghadkan penggunaan gadget dekat anak2.. Yang anak2 ni pulak, ada yang jenis tak kisah bila di hadkan penggunaan gadget tapi ada jugak yang sebaliknya... Bila tak bagi, anak mengamuk2 tak kira walau di tempat awam... Selain itu, ada jugak ibu bapa yang tak kisah nak bagi anak guna gadget tapi dalam masa yang sama, risau jugak takut anak2 ni bukak laman web atau tengok video yang tak sepatutnya... Haaa dekat sinilah saya ingin membantu u all.. U ALL BACA ENTRY NI SAMPAI HABIS TAU... BERIA SAYA BERCERITA SIAP PRINTSCREEN NAK EXPLAIN DEKAT U ALL NI HAAA... Aplikasi ni terbaiklah yang buat saya bersungguh nak bercerita...


Saya nak memperkenalkan u all dengan satu aplikasi di PLAY STORE... Aplikasi yang saya maksudkan tu adalah aplikasi KIDDIE CARE (Parent App) dengan KIDDIE CARE (Kid App)... Aplikasi KIDDIE CARE ni ada 2 jenis, satu untuk di install di gadget anak (Kiddie Care-kid) dan satu lagi untuk di install di gadget parent (kiddie Care-parent)... Eh nanti dulu, kalau u all berkongsi gadget dengan anak u all pun, u all boleh install KIDDIE CARE ni.. Jangan risau yer.. Dengan menggunakan aplikasi KIDDIE CARE ni, kawalan penggunaan gadget anak, di hujung jari u all jer... Walaupun u all di tempat kerja, anak u all di rumah, u all masih boleh pantau anak u all... tenang pemikiran u all tanpa perlu risau kot2 anak u all terbuka laman web or video yang tak sepatutnya.. Hebat tak??? Nak tahu lebih lanjut tak?? moh baca, saya nak terangkan... yang penting, u all kena baca entry ni sampai habis...


Dari printscreen nombor 1 di atas, u all boleh nampak ada BASIC VERSION dengan PRO FEATURES kan... Untuk pengetahuan u all, bila u all install je KIDDIE CARE (KID App), automatic basic version ni ON.. Bila anak u all ingin membuka sesuatu aplikasi yang telah disekat dalam BASIC VERSION ni, automatik akan keluar macam gambar printscreen kedua tu haaa.. yang tertulis "This application has been blocked by your parents".. tapi kalau u all nak yang lebih canggih, yang lebih pro, u all haruslah PENGGUNA MAXIS... Kalau hp u all ke, husband u all ke guna nombor maxis, haa memang elok sangatlah try yang PRO FEATURES ni... Lagi banyak cara yang u all dapat buat untuk memantau penggunaan gadget anak u all tu... 
 
Untuk kawalan yang terbaik, saya galakkan u all install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID... Apa yang bestnya dengan KIDDIE CARE (Parent App) ni?? Baca yang seterusnya ni yer sayang... Bila u all dah install KIDDIE CARE (Parent) ni, ia akan tanya u all samada u all berkongsi gadget dengan anak u all ataupun tak (gambar printscreen ke 3)... so, u all pilih je lah yang mana satu... macam saya, saya pilih NO @ tak berkongsi dengan anak.. Di gadget anak u all tu pun, u all kenalah install jugak aplikasi KIDDIE CARE (Kid App).. Lepas tu akan keluarlah funtion yang tertulis WEB, APP, REPORT & SOS... Sekarang, meh saya cerita satu persatu pasal funtion ni pulak... baca sampai habis tau... (^_^)


WEB : Function WEB ni, di mana u all boleh block apa je laman web yang u all tak nak bagi anak u all tengok.. Normally kalau kita tak nak bagi anak kita tengok, mestilah lamab WEB yang lucah kan... yang tu pandai2 u all lah letak url web tu apa yer... Tapi untuk entry ni, saya letak contoh dengan memasukkan url blog saya... bila saya try bukak url ihaveasweetsmile.blogspot.com, automatik terkeluar macam gambar printscreen ke enam tu haa... 


APP : Function APP ni pun sama jugak dengan WEB, u all boleh block apa2 je aplikasi yang u all nak block.. U all boleh block & allow semula sesuka hati u all.. Selain dari tu, u all jugak boleh block mengikut time.. Contoh macam gambar printscreen ke 9 di atas, saya block aplikasi facebook dari puku1 12 hingga 2, lepas tu disusuli pulak pukul 9 hingga 10... kiranya dalam tempoh waktu tersebut, anak kita takkan dapat guna aplikasi yang kita block tu... tapi selain dari waktu yang kita block tu, anak kita boleh guna seperti biasa... Baguskan aplikasi KIDDIE CARE ni??... Semua urusan pemantauan ni, u all guna di hp u all je melalui aplikasi KIDDIE CARE (Parent)... Di gadget anak u all tu pulak, serta merta akan di block... tau2 je, anak u all tak dapat guna aplikasi tersebut.. Sangat bagus..!! Pendek kata, u all boleh melihat aktiviti anak u all tanpa perlu semak di gadget dia..!!!


Nak lagi bagus??? Nak rasa lagi teruja??? U all akan dapat REPORT untuk segala website yang anak u all terjah... Hebat kan???... nak lagi hebat??? U all akan dapat baca untuk segala mesej yang mengandungi perkataan yang berniat jahat (malicious) atau berbahaya (harmful), tak kira samada mesej tersebut anak u all hantar atau anak u all terima.. Contohnya macam gambar printscreen ke 11, nampak tak, saya siap boleh baca mesej dari 62000 tu haa.. Perkataan yang ditapis (filter word) dari mesej tersebut adalah 'AV', di mana 'AV' itu dianggap malicious iaitu porno word.. Selain dari tu, u all jugak boleh add pasangan u all jugak untuk memantau aktiviti anak u all menggunakan gadget ni... Dipendekkan cerita, u all suami isteri bekerjasama memantau penggunaan gadget dengan anak u all... So, apa lagi sayang2... pergi cepat ambik smartphone u all yang canggih manggih tu, lepas tu terus install KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KIDAplikasi KIDDIE CARE ini diberi tempoh percubaan selama 14 hari, jika selepas tempoh tersebut u all rasa nak teruskan, pembayarannya hanya RM3 sebulan... Alaaa apa dia??? Nak kena bayar???... Alaa sayang... u all try install yang percuma 2 minggu ni dulu, lepas u all dah guna, mana tahu kot2 dari u all rasa sayang nak keluarkan duit RM3 untuk bayar aplikasi ni, tiba2 buat u all rasa, bayar RM5 sebulan pun u all sanggup... mahunya tak, aplikasi KIDDIE CARE untuk memantau penggunaan gadget anak ni memang terbaik..!!! Dah, tak mau pikir-pikir lagi... pergi cepat install aplikasi KIDDIE CARE PARENT & KIDDIE CARE KID ni.. 

Atasrakcollection PRE ORDER ONLINE SHOP terbesar dan termurah di Malaysia

U all pernah dengar tak ATASRAKCOLLECTION? Kalau tak pernah, meh saya kenalkan.. Lebih2 lagi untuk u all yang suka membeli secara online, yang tak suka bersesak di jalan raya or di parking kereta.. Untuk pengetahuan u all, ATASRAKCOLLECTION ni merupakan PRE ORDER ONLINE SHOP YANG TERBESAR DAN TERMURAH DI MALAYSIA.. Ia beroperasi sepenuhnya dari rumah yang beralamat No 15, Jalan Matang Jaya 3, Taman Matang Jaya, 47000 Sungai Buloh, Selangor. Misi utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk menjadi "ONE STOP BABY SHOP" secara pre order dengan harga yang murah.. Berkaitan servis, u all tak perlu risau kerana objektif utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk memuaskan hati pelanggan dengan servis yang bagus dan barang yang berkualiti dengan harga terbaik.. 

ATASRAKCOLLECTION ni berkonsep PRE ORDER, di mana order akan dibuka pada setiap bulan pada 12hb & order akan ditutup pada 7hb berikutnya.. ATASRAKCOLLECTION menerima tempahan PRE ORDER untuk barangan yang ada dalam Malaysia. Untuk PRE ORDER, u all akan menerima order u all tu dalam tempoh 3-4 hari bekerja..


ATASRAKCOLLECTION ni ada jual macam2 barang tau... Ada banyak kategori, antaranya baby feeding, baby furniture, baby gear, baby wear, cadar, celebrity lass, educational toys, household, kids & baby toys, mommies stuff, preloved item.. Barang2 yang ditawarkan pun, lebih murah dari harga pasaran..


Ini antara contoh barang yang dijual dalam kategori kids and baby toys.. Robocar poli tu ramai anak2 suka kan, murah tu, RM50 je untuk 1 set yang ada 4 mainan... siap free shipping lagi... Kalau u all berminat, baik u all pergi order sekarang di Website Atasrakcollection... Apa lagi, pergi la buat PRE ORDER, kasi kejutan dekat anak2 tersayang... (^_^)


Educational toys pun ada tau... yang mainan2 yang berbentuk education ni memang saya suka.. Russian Block tu macam menarik je.... bagus untuk "mencabar" minda anak2 ni... harga pun murah..!!


Ohya, untuk pengetahuan u all jugak, ATASRAKCOLLECTION ni, bukan sahaja jual yang PRE ORDER tau, tapi ada jugak yang ready stock.. contohnya macam gambar atas ni haaa... Eh, romper army tu cun kan u all? (",)


Dalam saya duk godek2 website Atasrakcollection tu kan, saya terjatuh cinta dengan satu barang, iaitu BLACKBOARD STICKER... Hari tu saya ada nampak orang share pasal ni di FB, tapi dah tak jumpa, sekali terjumpa di ATASRAKCOLLECTION la pulak... Blackboard sticker ni bagus, kita boleh tempek je dekat dinding rumah kita tu haaa... Kononnya sebagai alternatif dari anak kita conteng dinding rumah la kan.. harga dia pun tak mahal, hanya RM15 je dengan saiz 45 X 200CM.. Akhir tahun nanti saya nak pindah rumah, so, saya harus masukkan blackboard sticker ni dalam list barang yang perlu dibeli.. Kalau u all pun berkenan nak PRE ORDER jugak, u all boleh klik link BLACKBOARD STICKER ni... Ia bawah kategori educational toys..

Tak rugi jika u all beli barang dengan Atasrakcollection ni... Ramai yang repeat order selepas beli dengan Atasrakcollection.. Atasrakcollection memberi jaminan BAYARAN BALIK SECARA PENUH JIKA TIDAK MENERIMA BARANG YANG DI ORDER, BAYARAN BALIK SECARA PENUH DALAM MASA 7 HARI BEKERJA, SEBARANG KEROSAKKAN PADA BARANG YANG DIBELI, ATASRAKCOLLECTION AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA SAMADA MENUKAR DENGAN YANG BARU ATAU BAYARAN BALIK AKAN DIBUAT, 100% JAMINAN TERHADAP KUALITI BARANG YANG DIBELI OLEH PELANGGAN SERTA PIHAK ATASRAKCOLLECTION AKAN SENTIASA MEMASTIKAN BARANG YANG DI ORDER OLEH PELANGGAN SAMPAI DENGAN SELAMAT DAN BERADA DALAM KEADAAN BAIK.. 

WEBSITE ATASRAKCOLLECTION
FANPAGE ATASRAKCOLLECTION
WHATSAPP OR PHONE : 014-353 4701 (PUAN AZILAH)
EMAIL : atasrakcollection@gmail.com

Lobster murah RM20 satu set di Woop2lobster

Hari raya baru ni, abah saya ajak kami semua pergi makan lobster di WOOP2LOBSTER DEKAT MH CAFE SUNGAI SIPUT... Sebenarnya saya yang ajak abah saya.. hehhe.. Beberapa hari mengajak, last2 abah saya tergoda jugak dengan pujukan anak dia ni haaa... Saya ni tak pernah makan lobster, tu yang nak try makan... alang2 dah balik kampung ni kan... Saya tahu pasal ni pun sebab orang bagitahu, saya pun apa lagi... try la search dekat facebook... terus keluar gambar lobster yang Amran Fans share...


Ce tengok gambar atas ni haaa... mahunya tak tergoda kan??? dah la katanya harga RM20 je... Itu yang saya duk memujuk jugak abah saya pergi.. Makanya selepas solat maghrib, kami terus keluar pergi ke MH CAFE SUNGAI SIPUT, rumah kami dekat Chemor je... so, perjalanan dari Chemor ke Sungai Siput, tak sampai setengah jam pun... lebih kurang pukul 8:30 malam kami sampai sana... u all tahu tak, Woop2Lobster ni bukak dari pukul 8 malam hingga 12 tengah malam tau, tapi kami sampai pukul 8 lebih tu, meja dah penuh... Bayanglah, sampai tahap saya terpaksa berdiri berhampiran meja orang yang tengah makan untuk cop tempat... Itupun, ada pulak orang tiba2 je baru masuk & terus berdiri jugak dekat meja saya saya nak cop tu haaa... uiksss mana boleh, lenguh kaki saya berdiri dari tadi... Last2 bila tuan empunya meja tu bangun nak pergi cuci tangan, terus saya letak handbag saya tu atas meja... hahhahha... tercengang sekejap orang tu, dia ingat saya yang "rampas" tempat dia... cashier dekat situ tanya saya, lama dah ke saya tunggu... saya jawablah, saya berdiri ketika empunya meja ni tengah makan lagi... so, mereka2 yang tadi tu terus cari meja lain... (",)

Ohya, beberapa hari sebelum kami datang ke Woop2lobster ni, saya ada telefon owner dia jugak tau.. peramah betoi owner dia ni... ditambah pulak dengan saya pun memang peramah, dah gaya macam bercakap dengan kawan lama pulak... hahhah.. Layanan dari segi jawab telefon tu saya bagi A, sebab pandai ambik hati bakal customer... Kami sampai Woop2Lobster pukul 8:30 malam, ASIAN LOBSTER (RM80) DAH HABIS... YANG ADA HANYA SLIPPER LOBSTER (RM20)... so, kami order slipper lobster 3 set dengan ikan salmon 1.. Haaaa bila masuk bab menunggu, memang dugaan sikit... masa kami order tu, dorang baru masak untuk order yang no belas2, kami punya order no 28... sejam lebih baru kami dapat lobster tu.... haaaa lama tak kene tunggu???... Sampai dah nak meragam la anak saya, Aqilah sampai 2 kali jatuh kerusi.. hahahaa... Tapi takpa, ianya normalla... benda murah, orang ramai, peralatan memasak pulak terhad, so biasalah tu kan... 


Inilah SLIPPER LOBSTER yang saya order tu... sama tak macam meran punya??... Yang Meran punya tu maybe Asian Lobster kot, sebab yang dia punya nampak besar dari saya punya... tapi kalau u all tengok gambar Meran yang ada 3 lobster tu, yang atas sekali belah kiri tu, yang tu rasanya slipper lobster macam saya... cuma bezanya bahan sampingan tu yang lain...


Dalam set Slipper lobster ni, dia letak lobster sekor, bebola 3 bijik, kentang & sayur... Rasa dia??? Entah.. bagi saya ok je, sebab ini first time saya makan lobster, so, tak dapat buat perbandingan... Lagipun lobster yang saya dapat ni, sos dia sikit sangat.. hihii... Saya makan lobster ni, guna tangan je u all.. isi dia tu sikit je pun, sebab tak besar sangat... kalau ada yang Asian Lobster tu mesti lebih banyak isi.. takpala, lainkali boleh try lagi... Ohya, ikan salmon, saya tak sempat nak ambik gambar... sebab Afrina dah mula meragam + lobster dah habis makan baru ikan salmon sampai... tapi abah saya cakap, sos ikan salmon tu sedap...


Inilah dapur Woop2Lobster.. Masa saya telefon awal2 tu, owner dia dah bagitahu kene tunggu lama sebab orang ramaiiiiiii + dapur tak banyak... bila dah sampai sendiri & tengok sendiri, maka boleh memahami & boleh terimalah kenapa ianya ambik masa yang lama kan...


Kalau u all pun teringin nak makan lobster mampu milik ni, tapi u all tak tahu tempat, u all WAZE JE MH HOTEL SUNGAI SIPUT... saya nak bagi peta pun tak reti.. WOOP2LOBSTER ni kira macam dia tumpang MH CAFE je tau... kiranya macam kalau nak makan lobster, u all boleh order dengan Woop2lobster tapi air kene order dengan MH Cafe... kalau nak makan yang lain pun boleh, u all order je dengan MH CAFE tu sementara u all nak dapat makan lobster tu haa... Menu dekat MH CAFE ni takdalah mahal mana pun u all, standard je harganya... Ohya, kalau u all tengok gambar yang saya attach 3 keping atas ni, nampak tak ada orang duduk ramai2 tu haa... kat situlah Woop2lobster... u all boleh pilih mana2 tempat kosong, samada nak duduk dekat luar yang dekat orang ramai2 tu ke or dekat dalam MH CAFE yang sebelah dia yang ber"cermin" & ada aircond tu haaa... saya haritu pilih yang dalam MH CAFE, lagipun ada Afrina kan.. tak sesuai duduk dekat luar.. Woop2lobster ni berdepan dengan pizza hut Sungai Siput.. Haaa untuk pengetahuan u all jugak, sekarang ni, WOOP2LOBSTER dah ada di Ipoh tau... Kiranya u all boleh pilih nak ke Sungai Siput or Ipoh...

Woop2lobster Greentown (ipoh)... Dibuka di Pakma Cafe Greentown Ipoh berdepan dengan Butik ZAWARA.. Woop2lobster Sungai Siput.. Dibuka di MH Cafe Sungai Siput, berhadapan dengan Pizza Hut.. Waktu operasi 8 malam hingga 12 tengah malam.. Boleh hubungi 013-309 7581 (Haziq)

Slipper Lobster RM20
Asian Lobster RM80
Salmon RM15
Meatball RM10 
Lamb Chops RM15


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Moeder untuk ibu mengandung dan menyusu badan


U all menyusu badan?? U all ada masalah dengan kuantiti susu yang kurang?? Saya nak kenalkan u all dengan produk MOEDER.. MOEDER ni bukan untuk ibu menyusu je tau, tapi jugak untuk u all yang sedang mengandung... MOEDER ni sebenarnya adalah makanan tambahan yang dapat membantu ibu2 yang menyusu badan seperti saya ni untuk dapat menghasilkan susu badan yang lebih kebaboommm...!! Dengan kata lain, MOEDER ni merupakan salah satu perangsang susu badan.. Tapi kalau untuk ibu mengandung pulak, MOEDER ni bertindak sebagai makanan tambahan untuk mereka yang mengandung ni menjaga kesihatan diri sendiri & anak dalam kandungan.. Khasiat MOEDER ni banyak sebenarnya, saya tulis dalam bentuk point je la yer..

Khasiat buat Ibu hamil :

·         Mencerahkan Kulit
·         Mengatasi masalah rabun malam
·         Meningkatkan daya tubuh dan stamina  serta tenaga semasa hamil
·         Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
·         Mengatasi masalah depresi (Stress)
·         Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.
·         Mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
·         Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bg ibu hamil)
·         Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
·         Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
·         Melembabkan kulit
·         Mengurangkan kesan selulit pada perut
·         Mencegah osteoporosis
·         Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
·         Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
·         Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
·         Mengatasi masalah mual.
·         Menormalkan metabolisme
·         Mencegah kegemukan selepas bersalin
·         Rasa Vanila berlemak tanpa menyebabkan rasa loya 

Khasiat buat Kandungan atau bayi :

·         Mengurangkan Risiko demam kuning
·         Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
·         Melebatkan rambut
·         Menghitamkan rambut dan bersinar terhadap bayi
·         Memutih dan melicinkan kulit bayi
·         Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi
·         Mencegah asma dan lelah
·         Mencegah Rabun ketika besar
·         Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan
·         Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
·         Membantu sistem pencernaan bayi yg menyusu badan ibu yang mengamalkan Moeder

Khasiat buat Ibu selepas hamil @ menyusu bayi @ bayi menyusu  :

·         Membanyak dan memekatkan produksi susu
·         Mencegah kegemukan
·         Mencerahkan & Melembab kulit
·         Membantu hilangkan selulit ketika hamil
·         Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat
·         Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi
·         Mengurangkan stress
·         Mengatasi atau mencegah rabun
·         Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
·         Menguatkan sistem pernafasan bayi
·         Membantu daya ingatan bayi


Sekarang saya nak cerita dekat u all pasal kandungan MOEDER ni pulak.. MOEDER ni diperbuat dari susu kambing, ekstrak tomato, habbatussauda, madu, ekstrak anggur, lutein, bird nest, kurma, manna, bilberry, aloe vera, lobak merah, brokoli, omega 3, betik, stevia, vanilla, non diary creamer. Banyak kan kandungan dia... tapi jangan risau sebab rasa MOEDER ni memang super duper sedap.. RASA VANILLA.!!! Alisha & Aqilah pun duk sibuk nak merasa jugak tau... Saya bagi sesudu, dorang nak dua sudu.. Last2 dorang tidur, baru saya bancuh air MOEDER ni..hahhahha... MOEDER ni diminum 2 kali sehari, 1 scoop siang & 1 scoop malam sebelum tidur... Bancuh guna 200ml air suam.. Macam biasalah, apa2 je yang kita minum or makan berkaitan makanan tambahan, dah sah2 kita kena minum banyak air masak dengan elakkan minuman berkafein.. 




MOEDER ni memang dapat membantu menambah susu badan... Saya sendiri yang minum dapat memberi tenaga, dah takda rasa haus ke, penat ke, susu pun semakin banyak... Kalau u all berminat untuk dapatkan MOEDER ni, u all boleh beli dengan whats up ke nombor 017-334 0343, 018-297 6697 atau 016-446 0677.. selain tu, untuk maklumat lanjut, u all boleh ke page MOEDER HQ.. Ohya, harga sebotol MOEDER ni RM159/RM169ss termasuk pos.. TAPIIII sekarang ni MOEDER tengah buat promosi... harganya cuma RM129 termasuk postage seluruh Malaysia.. Promosi ni sah sehingga tarikh 31/07/2015..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to IntaNBerliaN l Designed by DayangDeno