Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

Review SSC @ Soft Structured Carrier TULA


Saya dah dapat SSC TULA MIDNIGHT GARDEN pertengahan bulan lepas... Pertama kali guna kami ke Taman permainan Jubli Perak Sungai Petani... Biasalah, setiap pagi Sabtu, itulah port kami anak beranak... Pengalaman pertama Afrina duduk dalam SSC?.. Afrina dah siap muak susu ok... tak beragak tau anak solehah ni... baru je rasmi dah kene muak susu pulak dah SSC tu haaa... Kalau ketika guna ring sling, masuk tak dan berapa minit, terus je terlena... tapi SSC ni, dari sudah main dekat taman permainan, dibawak pulak ke shopping complex, tak tidur2 jugak lagi.. My dear cakap Afrina baru nak cari keserasian, benda baru kan... Tapi pikir balik, lagipun Afrina guna SSC ketika usia dah cecah 6 bulan... time tu dah cerdik, nak tengok sekeliling berbanding time guna ring sling tu umur baru 2 bulan, memang koje dia tido je memanjang.... Itu ketika awal2 ada SSC tau... Tapi bila dah biasa dengan SSC, asal masuk SSC je dia duk menguap... tak lama pastu ZzzZZzzz terus dia pergi ke alam mimpi... hahhahha... Dah gaya macam ada ubat tido pulak dalam SSC tu haa.. kikikiii... 

               SUMBER PIC TUMMY TO TUMMY                  SUMBER HIP CARRY

Afrina ni dia takda masalah samada nak duduk dalam ring sling ke, SSC ke... semua dia boleh... Ohya, tau tak, bila akhir2 ni saya selalu guna SSC, ia buat saya rasa rinduuuuuuuuuuuuuuuu sangat nak guna ring sling... Tiba2 pulak saya rasa saya ni adalah pencinta ring sling... muahhaha... bukan apa, sebab tak habis explore lagi ring sling ni... selama ni saya guna ring sling stail tummy to tummy... Yela, time tu kan Afrina kecik lagi... Sekarang ni dah besar & kepala pun dah keras, ia buat saya rasa nak carry Afrina stail hip carry tu haaaa...!! tengok gambar atas tu... Cun kan??!! Stail hip carry ni lah yang saya duk idam2kan ketika belum ada ring sling dulu... sebab rasa macam stylo je pakai camgitu... hahhah... Apa?? macam Minah Indo??.. Biaq pi... saya tak kisah...

Haaa baru ingat, ketika kami pergi kenduri rumah kaum kerabat akhir bulan lepas, ramai makcik2 yang tegur saya ketika saya guna ring sling & SSC... Mereka kata mudah... Mereka nampak macam teruja dengan carrier yang saya guna tu... Masuk je SSC terus tido walaupun di tengah matahari tegak atas kepala... Tapi ada jugak yang cakap macam indo.. hahha... saya tak ambik hati pun sebab dalam hati saya tu, perasaan "bangga" melebihi dari perasaan lain.. so, kalau orang kata sikit2, memang tak terjejasla... mak saya pun dulu mula2 kata macam Indo... Weyyyy dah darah indo ada mengalir secoet dua dalam badan kami ni... nak wat camne kan.... Indo ke malaysia ke... kita semua sama je... makhluk Tuhan jugak kan... so, tak perlu nak lekehkan mana2 negara... Eh, ni saya tak tuju dekat sapa2 yer... saya cakap secara umum sebabnya dekat group ramai orang bercerita pasal ni...


Dari segi kepanasan SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, bagi saya takdalah panas sangat sampai tahap lenjun tu haaa... just biasa2 je... Walaupun ianya bewarna hitam... Saya guna SSC ni ketika di Taman Permainan & ketika kenduri yang memang dah sah2 outdoor... takda aircond... Afrina siap boleh tido hokay!! Sedangkan Afrina ni seorang yang kalau panas dia memang susah nak tido... tapi bila Afrina mampu tido dalam SSC ketika kenduri & cuaca yang panas, ianya bermaksud tak panas sangatlah kan... bila saya angkat Afrina keluar dari SSC pun, baju saya takda basah pun... Biasa je... TULA Midnight Garden ni diperbuat dari canvas..


SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, dia lebar tau... Untuk Afrina yang umur 7 bulan ni, memang nak kene cinch.. Sebab kalau tak cinch, kaki Afrina jadi terkangkang... Terkangkang tu seolah2 macam tergantunglah... Afrina tak dapat nak hayun2 kaki tu haa.. So, tak dapatlah kaki tu membentuk huruf M.. Cara nak cinch macam gambar atas tu... Saya sarelumkan je pengikat rambut dekat SSC tu haaa... Senang, tak payah nak ikat2 riben... heheee... Alaaa tak payah risau kot2 orang nampak pengikat rambut tu... sebab tak nampak pun, lainlah kalau orang tu skodeng... kikiii... Haaa lagi satu, yang dekat nak knee to knee kaki anak kita tu kan, dia macam ada span sikit tau... so dekat situ lebih lembutla... kiranya takdalah peha anak tu nak merah beria...

TAK DAPAT BAGI BACKLINK SEBAB TAK TAHU SUMBER... ORANG BAGI GAMBAR NI... SORRY..

Yang paling bagus untuk SSC TULA ni, dia ada aksesori FTG... FTG tu FEET TO GROW.. FTG tu camni, contohlah bila anak kita guna SSC dah tak knee to Knee lagi... so, kita boleh beli aksesori FTG ni... cara guna macam gambar dekat atas tu haaa... Dari gambar atas, u all dapat imagine kan apa dia kegunaan feet to grow tu.. Bila dah guna FTG ni, kaki anak kita yang dah membesar tu, dapatlah kembali membentuk huruf M... Dah jimat duit dekat situ dari beli SSC baru... 

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Tempahan menjahit baju murah di Parit Buntar, Perak

Saya seorang yang sangat cerewet tau... bab2 jahitan baju pun saya memang cerewet tapi sekarang dah kurang sikit la cerewetnya tu.. Kalau zaman anak dara dulu, saya memang super duper cerewet..!! Setiap kali raya, ketika belum kawen dulu, saya suka design baju... macam2 fesyen.. bila orang jahit baju saya, tak kena dengan apa yang saya nak, sekali je saya pakai, lepas tu takdanya nak pakai dah... Pernah sekali, saya beli kain yang harga dia 3 angka, tapi tak jadi macam yang saya nak... Saya pakai ambik syarat je sebab dah takda baju pagi raya... adehhh

Sejak dari tu, saya terus cari tukang jahit bangsa lain, mahal sikit pun no hal janji saya puas hati.. Memang bertahun jugaklah saya bekerjasama dengan auntie tu.. baju nikah saya pun dia jahit... Memang tersangat2 puas hati..!! Sehinggalah tahun kedua kawen kot, baru saya tak tempah dengan auntie tu puncanya auntie tu tak sihat so tak nak terima tempahan.. Lagipun auntie tu duduk di Silibin, Perak... Saya pulak dah duduk dekat Sungai Petani, Kedah. Maka bermulalah era saya beli baju yang dah siap je untuk raya... Tapi tahun lepas, adik ipar saya bagitahu ada ada kedai melayu jahit dress murah je... RM40... Saya dengar harga upah tu macam best jugak.. Time tu memang nak buat dress pun sebab saya tengah pregnant... Bila saya dah beli kain, terus saya pergi jumpa tukang jahit tu...


Saya bagitahu acik yang tukang jahit ni baju macamana yang saya nak.. Alhamdulillah memang acik tu jahit seperti mana yang saya nak... Cuma untuk baju Aqilah, acik tu ubah sikit jadi kedut2 yang dekat kain warna purple tu... puncanya sebab Aqilahkan masih pakai pampers time tu, so, dekat vontot dia tu besarlah sikit.. tapi takpalah sebab apa yang acik tu ubah masih lagi cantik pada mata saya... Saya ni tak kisah kalau orang nak ubah design saya, cumanya dengan syarat ianya mesti sama level dengan apa yang saya nak or lebih cantik... jangan jadi turun level... itu yang saya kureengggg sikit...


Ini tema kami bertiga tahun lepas... Sedondon 3 beranak... Dress untuk kanak2, acik ambik upah RM15 sehelai... Actually tak kiralah dress ke baju kurung ke... asal namanya untuk kanak2, harga dia RM15... Baju dress yang saya pakai ni RM45 kalau tak silap.. itupun sebab saya letak butang di tangan & dada.. butang apa ek orang panggil, butang yang bulat yang nak kene buat sendiri butang tu haa... butang jahit tu... tak taula saya nak panggil apa... Kalau tak, harga upah normal untuk dress RM40... Ohya, harga upah untuk baju kurung dewasa RM30, harga upah untuk baju kurung moden RM35 sebab guna butang sorok... Kalau u all guna baju yang ada lining bagai tu up la lagi harga dia kan sebab kira macam jahit 2 helai... tapi masih lagi murahla...


Untuk tahun ni, saya tak teragak2 untuk suruh acik tu jahit lagi baju kami 4 beranak... Bagi saya jahitan dia tu okla... sedap je guna... Peramah pun yer... Yang jenis peramah ni baru seronok nak bekerjasama... Tahun ni tema kami warna hijau... Pagi raya insyaAllah 4 beranak berbaju warna hijau.. hihii... Tak sabar nak tengok hasil baju untuk 3 beradik ni haa... Sebab mereka 3 beradik sedondon... Eh, ibu dorang pun sedondon gak sebenarnya.. wakakak.. Tapi raya kedua, baju ibu tak sama dengan baju anak2... Anak2 saya designkan dress untuk dorang... Temanya warna biru... Paling tak sabar nak tengok Afrina pakai dress & baju kurung... Harap Afrina dah berjalanlah time raya tu nanti... time tu umur Afrina 10 bulan... Kalau ikut kakak2 dia, time ni dah bertatih dah ni... Sekarang ni Afrina dah start berdiri lepas tangan lepastu gedebuk jatuh... kikikiii.. Ohya, nak bagitahu jugak, untuk Afrina punya baju, Acik tu tak kira tau... Acik tu cakap Afrina ni kecik sangat, tak payah kira upah dia... just kira upah untuk tempahan saya, Alisha & Aqilah je... Baikkan acik ni... senang nak kira... Afrina ni customer paling kecik... hahhaha... 


Saya tak pasti harga di kedai lain or di tempat lain berapa.. Bagi saya yang ni dah murah, tak tahulah kot2 tempat u all lagi murah ke kan... tapi kalau u all nak tempah jahit baju jugak, u all boleh ke kedai acik ni di BANGUNAN MARA PARIT BUNTAR... BANGUNAN YANG BERHAMPIRAN DENGAN BULATAN JAM BESAR PARIT BUNTAR @ BERSEBELAHAN DENGAN MASJID... Nama kedai SANDHORA BIB COLLECTION.. KEDAI NOMBOR A6


Haa nak cakap jugak, ini bukan entry berbayar yer... Saya promote ikhlas... acik ni tak tahu pun saya ni blogger... Saya tulis sebab ianya murah, harga acik ambik upah buat saya teruja... So, manalah nak tahu kot2 ada yang berdekatan nak jugak suruh acik ni jahit ke kan... Acik ni bukak kedai setiap hari... Telefon je acik ni... Acik ni bukan setakat jahit baju untuk kita2 ni je... tapi jugak siap dengan butik2 pun suruh dia jahit... Nak nombor telefon, tengok gambar atas tu ada nombornya...

UPDATE : SAYA TEMPAH DI PARIT BUNTAR SEBAB RUMAH MIL SAYA DI SANA.. SO, MEMANG SELALU BALIK PARIT BUNTAR LA (",)

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Cara untuk kembali ketat seperti malam pertama

AMARAN : ENTRY INI UNTUK BACAAN PEREMPUAN SAHAJA


Tu dia tajuk, tak beragak, siap guna keyword malam pertama..hhahhah Mahunya tak, nak tunjuk betapa hebatnya jamu yang saya guna ni sehingga mampu kembalikan kegemilangan malam pertama.... Wah...!! Ayattttttt... perghhhhhh.... Sebenarnya saya nak share pasal jamu yang saya guna ni dekat u all... benda baik, harus dikongsi bersama, biar kita sama2 mendapat pujian dari suami, biar kita sama2 mengaum... wakakkak.... dah2, sekarang jom baca apa yang saya nak cerita pasal JAMU SHINING WOMAN


Sepanjang saya hidup hampir 32 tahun ni, rasanya JAMU KAMPUNG @ JAMU SHINING WOMAN ni adalah jamu pertama yang saya guna... Puncanya??? saja gedik2 nak guna.... orang makan jamu, ai nak makan jugak... hahhaha Saja nak tahu apa yang bestnya jamu ni... Bila dah guna tu baru saya tahu betapa hebatnya jamu ni rupanya... Jamu yang saya makan ni, berasaskan manjakani, kacip fatimah & akar2 kayu lain... kalau dah sebut manjakani, kacip fatimah... dalam kepala mesti dah pikir pasal ketat kan?? Nak tahu ketat tak ketat, try guna sendiri, tapi sebelum tu, baca dulu cerita saya ni sampai habis... (",)

Saya guna jamu kampung @ shining woman ni dengan cara makan 2 bijik sehari & insert... Actually dia boleh makan maksimum 6 bijik sehari... Nak cerita dekat u all, ketika saya baru guna 5 bijik @ sebijik insert & 4 bijik telan, sesuatu yang buat saya teruja telah berlaku... Serius saya tak pernah tahu yang ini pun salah satu kesan dia.... ingat ke boleh ketat je... tau apa yang berlaku?? Rupanya dalaman "tutt" kita pun jamu ni boleh cuci jugak tau.... Hari ketiga saya guna, keluar warna2 hitam or brown yang seperti kita mula2 nak period tu haa... hari keempat semakin banyak, hari ke 5 terus keluar seketul warna putih..... Makkk aiiiii meremang sekejap bulu roma tengok benda alah putih tu, tak terasa pun dia keluar, tau2 je dah ada... nasib baiklah saya ni dah ada ilmu serba sedikit pasal ni.... Actually yang ketulan putih tu adalah sisa2 keputihan yang terperangkap dekat dalam tu haa... 

Eh, u all pernah tak nampak di FB, dulu2 orang pernah share gambar yang bagi saya agak menjijikkan yang pasal keputihan ni...? yang gambar keputihan di tangan orang tu... eee geli pulak nak cerita dekat u all, tapi kalau u all tak geli & nak tengok, boleh cari di google dengan keyword "KEPUTIHAN"... Nak senang lagi KLIK SINI, saya dah tolong search dekat u all... tapi gambar yang mana satu, u all guna sendiri nanti baru tau... (^_^)... Katanya benda alah ni lah yang buatkan tutttt seseorang yang ada masalah keputihan ni berbau... keputihan jangan main2 tau, tahap teruk sampai orang duduk sebelah pun boleh bau... iyarkkkk!! Bab mencuci ni saya memang tak sangka & dalam masa yang sama teruja... Tak sangka sebab rupanya dalaman tuttt kita ni kotor rupanya yer... Selama ni duk sibuk nak bersih nak cantik yang luaran je... Rupanya di dalam mak aiiiii....


Bangun pagi selepas hari pertama saya guna tu @ insert sebijik & makan 2 bijik, saya rasa macam pedih2 sikit dekat tuttt tu tau, tiba2 saya jadi panik sekejap, dan2 teringat saya dah keluarkan ke belum yang saya insert tu... tapi baru je nak pegang... Eh eh, mana lubang ni... tak jumpa jalan..... hahhahhahhahhahhah... U all paham maksud saya kan????... So maknanya apa???... jamu ni sangat2 berfungsi & thorbaikkkk bab2 ketat mengetat ni tau... ;p... Bila dah tak jumpa jalan tu, baru saya teringat yang sebenarnya jamu ni melarut... Bila diingat2 balik, saya memang dah keluarkan pun yang saya insert tu... tapi disebabkan rasa pedih2 manja tu yang buat saya tiba2 jadi kalut... wakkakak... Padahal bukannya saya tak pernah rasa macam tu... macamlah saya tak biasa dengan manjakani ni kan.... Tapi tu la, yang jadi kalut sebab yang ni insert... yang sebelum2 ni just sapu je time berpantang...

Ohya, sebut pasal insert, saya tak percaya yang saya mampu insert jamu ni... hahah.. Mana taknya, saya ni jenis manusia yang seriau bab2 ni ok... Tapi tu la, sejak saya dah pernah buat urutan perineum ketika pregnant hari tu, dah takda rasa seriau tu.. cara nak insert pun senang je, dalam keadaan mencangkung, u all ambik sebijik & masukkan dalam laluan tutttt kita tu haa... tak payah tolak dalam2 or jauh2 pun, janji masuk sudah.... Contohla kalau u all nak bersama malam nanti, so, petang tu u all insert la... Ini untuk kesan yang lebih cepat... Malam sebelum bersama, u all keluarkanlah balik jamu tu... Cara nak keluarkan, u all duduk mencangkung pastu u all teran sikit & u all kuis2 je la jamu tu... Alaaa tak sakit pun u all... Langsung tak rasa apa2... tak rasa pun macam dekat tuttt u all tu ada jamu... Haaa kalau u all duduk mencangkung jamu tu tak keluar, u all korek2 pun tak jumpa.... jangan duk kalut yer... hahhahah... Actually jamu tu dah melarut sampai habis la tu... so, dah tak perlu pikir pasal nak kene keluarkan...

Kalau tak nak insert, makan je pun boleh je.... makan malam sebelum tidur... Eh jap2, nak bagitahu u all, ibu menyusu badan pun boleh guna tau.. Sebab saya pun menyusu badan... Jamu ni tak panas... Saya kata tak panas sebabnya Afrina ok je... takda pulak nampak dia cirit birit ke apa ke... Dia macam biasa je... Saya sendiri pun takda rasa panas... Bagi saya jamu ni memang best...!! Kalau u all rasa u all ada masalah ketika bersama sebelum2 ni, contohlah hanya hubby u all je duk mengaum tapi u all tak mengaum pun, makanlah jamu ni, pasti hubby u all akan suka sebab u all pun mengaum jugak... pakat2 duk mengaum la 2 orang yer... ahhahhahha :p.. Kalau ada masalah keputihan ke, longgar ke... U all gunalah jamu ni, CONFIRM akan rasa seperti malam pertama... Tapi jangan jerit kuat2 tau, nanti anak dengar.... ahhahhahahhah :p

Kalau u all berminat nak beli JAMU SHIMNING WOMAN @ JAMU KAMPUNG ni, U all boleh terjah blog BEAUTY A LIVES... Nak tengok produk lain lagi pun ada je... yang penting jenguk dulu blog tu... U all boleh contact DAYANA 014-523 4115... Eh, u all kenal tak blogger NADIAFARAHIDA?... Nadia pun guna jamu ni tau... nak baca kisah nadia guna jamu ni, u all boleh klik link kembali ketat dan anjal seperti anak dara... Si ibu bunga ni lah, pengasas kepada jamu ni sebenarnya... hahhahhah... Blog BEAUTY A LIVES tu blog bisnes nadia... U all jenguklah blog bisnes nadia tu jugak, mana tahu kot2 u all terjatuh cinta dengan produk lain lagi....


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

Kuruskan badan dengan Assez Slymm



Sekarang ni bermacam2 produk di pasaran, nak kurus ada nak putih ada.... macam2 nak lagi yang ada... Cumanya nak kene sediakan duit je... Eh, kata banyak sangat produk kuruskan badan di pasaran, meh saya nak tolong tambah lagi satu produk untuk u all... Mana tahu lepas u all baca entry ni, u all berkenan nak beli ke kan... Sape yang tak nak cantik kan?... Sape yang taknak kurus kan? Cumanya janganlah sampai kurus kering sangat pulak.... kurus berisi yang sedap2 peluk tu dah la.... ehhehh... Takmau berletiaq panjanglah... meh nak kenalkan u all dengan ASSEZ SLYMM...



ASSEZ SLYMM ni minuman kesihatan untuk membantu kita turunkan berat badan, bakar lemak dengan cepat, menghalang penyerapan karbohidrat yang menjadi lemak, DETOX, menegangkan kulit & menambah tenaga.. Isi kandungan ASSEZ SLYMM ni macam yang u all tengok gambar atas tu... Sebab nak tahu macamana rasa dia, saya ada try minum segelas, rasa dia memang sedap... ada oat... sekali rasa macam nestum pun ada.. macam horlicks pun ada... ntah tak reti nak explain, tapi memang sedapla...! ASSEZ SLYMM ni akan buat kita rasa kenyang.. Ohya, ASSEZ SLYMM ni bukan je boleh menurunkan berat badan tapi jugak dia dapat mengekalkan kesihatan dan tenaga supaya kita sentiasa sihat & bersemangat...


Apa dia?? U all dah kurus?... Alaaa sayang... tak semestinya dah kurus tak boleh beli ASSEZ SLYMM ni kan.... boleh je beli, tapinya beli untuk dihadiahkan dekat insan2 tersayang... kot la kalau u all rasa pasangan u all ke, adik ke abang ke kawan ke berbadan besar, bolehlah beli & hadiahkan dekat mereka... Apa salahnya sekali sekala hiburkan hati mereka ke kan... pasti mereka akan hargainya.. Lebih2 lagi bila tengok pulak perubahan dekat diri mereka yang semakin kurus tu nanti... haaa *hug big* la u all dapat nanti... heheh... Macam saya ni pun, tak semestinya saya kurus tak boleh beli kan... nak gak ajak insan2 tersayang ni sama2 kurus... sama2 cun, sama2 cantik, sama2 ensem, segalanya sama2 lah.. muahhahha

Cakap je lebih, takda testimoni mana syok kan... So, meh tengok testimoni bawah ni




Haa nampak tak perubahan pengguna ASSEZ SLYMM ni?... Bukan saja mampu kuruskan badan, siap dengan pakej kulit cerah pulak tu.... memang terbaiklah kalau macam ni...!! Kalau hati dah mula tergoda, apa lagi u all, bolehlah dapatkan ASSEZ SLYMM ni... Baik beli sekarang, tengah promosi ni haa, harganya cuma RM99, kalau tak promosi RM150.. Cara nak dapatkannya??... U all boleh PM di Kurus Cepat Dengan Assez Slymm.. kalau tak pun, u all boleh wassap ke nombor 013-920 0106... Bukan je wassap, u all boleh call or SMS jugak ke nombor tersebut...

Moogoo produk terbaik untuk EKZEMA

Sebelum ni saya ada bagitahu u all yang badan Afrina jadi ruam kan, siap ruam satu badan pulak tu... Bawak Afrina pergi klinik, doktor cakap just ruam biasa... tapi saya macam tak puas hati sebab kepala Afrina pun dah jadi macam terluka... mahunya tak, Afrina pergi garu.. siap berdarah... lagi satu pulak, tengok dari keadaan ruam dekat Afrina tu macam gaya ECZEMA... Last2 hari Jumaat dalam minggu yang sama jugak saya ajak my dear pergi klinik lain pulak... Nak dengar pulak apa kata doktor lain... Last2 doktor tu MENGESAHKAN YANG AFRINA MEMANG ECZEMA...!!


Doktor bagi 2 jenis ubat... sejenis ubat sapu & lagi satu jenis ubat minum @ ubat gatal.. Lepas tu doktor suruh saya SELALU SAPU PELEMBAP DEKAT AFRINA... Kiranya tak nak bagi badan Afrina keringla kan... Time ni saya ada jugak cakap kalau guna pelembap brand moogoo ok ke... Lepas tu doktor tu terus cakap "U pakai pelembap biasa jenama pureen, anakku pun boleh... tak payah nak beli yang mahal2"... Ok, time ni saya memang dah ada alasan tersendiri kenapa saya tak nak guna brand yang biasa tu... lagipun sebelum keluar rumah, memang saya dah bagitahu my dear, tujuan saya ajak my dear ke klinik sebab nak pastikan adakah ianya eczema atau tak... Kalau eczema, saya akan terus ke farmasi untuk beli brand MOOGOO... Lagipun, sebelum saya pergi jumpa doktor tu, saya memang dah study pasal produk yang elok untuk eczema... dan saya memang dah set dalam otak tak nak guna pun ubat yang doktor bagi... sebab tujuan utama just nak mintak pengesahan eczema atau tak... Bila doktor bagi ubat pun, u all tengoklah ubat apa.... Ubat gatal yang sepatutnya untuk anak umur 2 tahun ke bawah tak boleh minum... ni diberinya dekat Afrina yang pada masa tu umur 4 bulan... Yang cream tu pulak, dah sah2 ada steroid kan... Untuk ubati eczema Afrina, memang dari awal saya dah target TAKKAN GUNA CREAM YANG ADA STEROID & SEGALA BENDA YANG DALAM ISTILAH "GUNTING DALAM LIPATAN"....

SUMBER

Lepas jumpa doktor, kami terus ke farmasi untuk beli produk MOOGOO... time tu saya duk pikir nak beli ECZEMA STARTER PACK YANG BERHARGA RM187   tapi bila dah sampai farmasi, sekali eczema starter pack tu dah habis stock plak dah.. So, saya cakap dekat tokey farmasi tu saya nak ISB... yang tokey tu pulak macam blur2 dengan ISB... Yang saya ni pulak, time tu saya boleh terlupa nama penuh ISB (Irritable Skin Balm)... Last2 saya cakap dekat tokey tu, saya nak moisturiser... Memandangkan doktor di klinik tadi pun cakap suruh beli moisturiser kan...



Time tu jugak, tokey kedai tu ada suggest lagi satu moisturiser brand lain.. tapi saya tetap buat pilihan nak beli MOOGOO walau pada mulanya sedikit tergugat sebab brand yang tokey kedai tu cakap moisturiser yang itu lebih ok & lebih murah... Saya beli FULL CREAM MOISTURISER & MILK WASH BRAND MOOGOO... Masa saya beli tu kan, ingatkan FULL CREAM MOISTURISER ni tersenarai dalam ECZEMA STARTER PACK... Sekali bila tengok balik dekat website, rupanya tak tersenarai la pulak... Tapi takpala... guna je la dengan harapan ianya tetap bagi kesan positif dekat Afrina... Ohya, MOISTURISER BERHARGA RM79 manakala MILK WASH RM59... nak bagitahu jugak, kalau nak untung, beli saiz besar tau.. macam moisturiser ni, berat 75gram, harga dia RM49, kalau macam saya ni berat 270gram harga dia RM79... Moisturiser tu boleh guna lebih kurang 2 bulan.. Itu bagi cara penggunaan untuk Afrina la yer... Manakala MILK WASH tu, kawan saya guna katanya sampai 6 bulan... Saya ni dah guna 2 bulan lebih tapi baki lebih kurang 3/4 lagi... Jimat kan??!! 

Setakat ni, FULL CREAM MOISTURISER tu dah masuk botol kedua... Setiap kali saya mandikan Afrina, saya memang guna MILK WASH, 2 kali sehari mandi... Lepas tu saya sapu moisturiser tu satu badan siap dengan kepala lagi saya sapu... Yela, masa awal2 kena tu kan kepala Afrina pun sampai berkuping.. Mula2 tu jugak, sehari ntah berapa kali saya sapu moisturiser ni... asal nampak dia menggaru, terus sapu.. sebab eczema ni, dia tak boleh kulit kering... Time ni jugak, siang hari saya tak bagi Afrina pakai baju pun... just pakai pampers... Bila malam tu pulak, just bagi dia pakai singlet or baju berlubang2... Bila dia dah ok macam sekarang, saya bagi dia guna 2 kali sehari je @ lepas mandi... Kesan penggunaan dia rasanya seminggu dua dah nampak.. Nampaklah macam kesan merah dekat leher tu, dari besar jadi semakin kecik...



Dekat muka pulak pada mulanya kering yang amat... Afrina ni eczema dia tu yang jenis kering tu haaa... Mulalah dia duk menggaru je... Time ni memang saya bagi dia pakai sarung tangan je la tapi dia boleh pulak cabut... susah sangat bagi pakai stokin, tak boleh cabut.. Dekat muka ni kan, kulit dia kering, bila guna moisturiser MOOGOO, dia jadi semakin lembap kan..


Inilah wajah Afrina yang terkini... Banding dengan gambar atas tu, jauh beza kan... dah takda merah2.. takda parut2... licin je...



Ini leher Afrina ketika eczema tengah ON...


Kalau u all tengok gambar leher Afrina yang ni, u all boleh nampak leher Afrina kan?.. Muka dia pun nampak licin kan?.. Parut memang takda... seolah2 tak pernah kena serang dengan eczema..



Ekzema Afrina ni, sampai satu tahap, siap ada air bisa tau... tapi bukan di leher... yang jadi air bisa tu dekat ketiak... time tu saya memang tidur tak lena la.. asyik terjaga je sebab nak lap bawah ketiak Afrina bagi kering...


  Alhamdulillah tak lama lepas tu terus kering... ini gambar time kering... gambar sekarang memang dah back to normal..


U all tahu tak, sampai satu tahap, saya rasa downnnnnnnnnnn sesangat..!! U all bayanglah, belum pun ok sepenuhnya lagi, tiba2 menjadi pulak dekat bahagian betis.. kalau u all tengok gambar atas tu... Ruam tu tebal tau... kalau pegang betis Afrina tu, rasa berbukit je.. kasar sangat2.. Sampai saya menangis rasa seolah2 usaha saya tak berbaloi.. Last2 saya muhasabah diri... satu je yang saya pikir, semua yang berlaku ada hilmah... Bila orang tegur Afrina kan, yela, dah muka dia merah2, dah sah2 ada yang menegurkan... saya cuma cakap satu je... "Tuhan nak kurniakan Afrina kulit yang lebih cantik"...


Ini betis Afrina yang terkini, kalau pegang betis Afrina ni licin je... Tapi kalau tilik lama2 nampak la macam ada parut lagi sikit2.. itu kalau tilik, tapi kalau tengok macam tu je, tak nampak pun.... Bagi saya, memang betul Tuhan nak bagi kulit Afrina lebih cantik..!! Memang ini antara salah satu hikmahnya... U all tahu tak, ketika Afrina baru lahir, kulit Afrina cantik sangat2... Putih merah warna dia... memang cerahlah kulit dia... hanya kami 4 beranak & adik ipar saya je yang sempat tengok kulit Afrina tu... yang orang2 lain, semua tengok kulit Afrina yang dah mula jadi merah macam udang kena bakar tu... dah gaya macam nak gelap.. tapi tak gelap, MIL saya cakap merah.. Disebabkan ketika lahir kulit Afrina putih kemerah-merahan tu la kami namakan dia dengan nama AFRINA YANG BERMAKSUD PUTIH KEMERAH-MERAHAN... Bila dah jadi eczema, saya ada cakap dekat my dear & adik ipar, mungkin lepas eczema Afrina ni baik, Afrina akan dapat semula kulit dia ketika baru lahir... Alih2 bila eczema Afrina sekarang dah ok, memang betul u all, Afrina memang dapat kulit dia masa lahir... cerah.. memang kami 4 beranak jauh gelap la kan.. dia sorang duk cerah.. hahhah... Kiranya kulit Afrina ni lebih cantik dari kulit dia sebelum kena eczema..!! ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH...


Ohya, selain tu, saya ada jugak guna IRRITABLE SKIN BALM (ISB) RM69 ni untuk Afrina... tapi boleh kira dengan jari je la, sebab ISB ni saya beli untuk Alisha... ISB ni pun boleh melembapkan kulit jugak... selain tu, dia dapat jugak kurangkan rasa gatal dekat badan.. haa lupa pulak nak cakap yang moisturiser tu kan, saya ada sapu dekat Alisha jugak tau...


Kesimpulannya untuk Afrina memang saya bagi guna produk MOOGOO ni je... selain tu saya tak bagi dia berpeluh.. Lagi satu, sabun basuh baju Afrina & Alisha pun saya dah tukar yer... Ikutkan nak beli yang jenis ORGANIK tapi tak jumpa cari + tak tahu nak cari dekat mana.. Last2 saya beli KIDDIE WASH keluaran COSWAY... tapi bila habis yang ni nak try cari yang lain pulak... bukan jenama ni tak bagus tapi dia cair sangat... nak try cari sabun basuh baju baby yang pekat sikit pulak... HARGA KIDDIE WASH ni RM16 1 LITER.. baju Alisha basuh asing, baju Afrina basuh asing... kami 3 beranak lagi, basuh sekaligus...

Sekarang ni Alhamdulillah sangat2... buat masa ni kulit Afrina memang dah ok sesangat... Alisha pun dah kurang menggaru... Kalau dari 100 % tu, hanya 20 % je dia menggaru... Lagi 80 % dah terbang melayang jauh meninggalkan Alisha... dah, shuhhh jauh2, jangan datang lagi... Afrina pulak, ada je nampak dia menggaru.. tapi under control la... takda sampai luka or berdarah... tempat yang dia garu tu nampak biasa je... macam tak gatal pun kalau ditengok dengan mata kasar ni... Ini antara usaha saya secara luaran tau... Secara dalaman pun ada.. haaa yang ni kene tunggu entry lain yer... ahhahha... Cara dalaman tu dengan cara tingkatkan ketahanan diri je... baik dalam, InsyaAllah luar ok... Luar2 ni 20% je... dalaman tu dulu kene jaga... kalau u all ada follow IG or FB saya, pasti u all tahu apa yang saya amalkan...

KLIK LINK INI UNTUK TENGOK FARMASI MANA ADA JUAL... BTW, DI WATSON & GUARDIAN PUN ADA JUAL..

P/S : PRODUK MOOGOO SESUAI UNTUK ALISHA & AFRINA... TAPI UNTUK ORANG LAIN SAYA TAK PASTI... APA2 PUN, KITA SEBAGAI IBU SEKADAR USAHA YANG TERBAIK.. BTW, JIKA NAK TAHU SESUATU PRODUK SESUAI UNTUK KITA OR TAK, FIRSTLY KITA KENA BUAT PATCH TEST... AMBIK SEDIKIT PRODUK TERSEBUT, SAPU DI BELAKANG SIKU BUKAN DI SIKU YER... TUNGGU LEBIH KURANG SEJAM... JIKA TAKDA MERAH2 OR APA2... ITU BERMAKNA PRODUK TU SESUAI DENGAN KITA, MAKSUD SAYA TAK ALERGIK DENGAN KITA LA TU... APA PRODUK SEKALIPUN MESTI KENA MULAKAN DENGAN PATCH TEST...

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

Testimoni EPHYRA SKIN BAR

BOLEH PM SAYA DI FACEBOOK UNTUK DAPATKAN EPHYRA SKIN BAR YANG DAH MULA BERADA DI PASARAN


U all tahu tak yang EPHYRA dah ada "Adik" sekarang ni??? Kalau tak tahu lagi, meh rapat2 saya nak bagitahu... "Adik" Ephyra nama dia "EPHYRA SKIN BAR"... Eh, apa dia? dah tahu? Kalau dah tahu... meh baca testimoni dari saya ni pulak... Mesti u all belum tahu lagi keberkesanan produk EPHYRA SKIN BAR ni kan... Yela, EPHYRA SKIN BAR ni belum dijual di pasaran pun lagi... Buat masa ni, simpan dulu impian u all nak guna EPHYRA SKIN BAR tu... tunggu dah dilancarkan nanti, cepat2 u all order... dapat gaji terus order... takyah nak tunggu lama2... Nanti kehabisan stok, jangan nak nangis2 pulak yer... Maunya tak... sebut je nama EPHYRA, semua orang dah tahu kehebatannya... Macam saya ni la haaa... EPHYRA SKIN BAR tak jual lagi, tapi duk tergedik2 nak guna EPHYRA SKIN BAR... Nasib ada contest ni haa... join la jugak, alhamdulillah ada rezeki nak dapat EPHYRA SKIN BAR free... Wakakkaka..



EPHYRA SKIN BAR ni ada banyak kelebihan @ fungsi dia... tapi untuk entry ni, saya nak tulis apa perubahan yang saya rasa jer... Kalau u all nak tahu lebih lanjut pasal kelebihan dia, u all boleh baca di entry EPHYRA SKIN BAR... Kalau nak tahu pasal kandungan EPHYRA SKIN BAR pulak, baca dekat gambar atas tu yer...

Mukadimah yang dah cukup panjang... sekarang terus masuk kepada subjek iaitu EPHYRA SKIN BAR... Masa saya mula2 dapat EPHYRA SKIN BAR, saya bukak kotak dia & terasa teruja tengok sabun warna biru...!! Rasa macam nak gigit2 pun ada... Awat la lawa sangat warna dia... haihh!! Itu baru teruja disebabkan warna... Bila saya dah guna sabun tu pulak... mak aiiiiii... 10 kali teruja... bau dia tu... olololooooo suwit2 je tau... tenang je jiwa bau sabun dia tu... hilang stress sekejap... rasa nak ulit muka ni lama2 je dengan EPHYRA SKIN BAR tu haaa.... Tu diaaaa... hebat tak penangan EPHYRA SKIN BAR..??!! Dah tak pasal2 buat saya jatuh cinta..!! Dah tak pasal2 EPHYRA kene bermadu dengan EPHYRA SKIN BAR.... Adik beradik bermadu?? erkkk Opsttt!!



Bila dah dapat EPHYRA SKIN BAR, terus la guna kan... takkan nak simpan lagi... kata tergedik2 sangat nak guna... Tengoklah gambar dekat atas tu, gigih Puan Zarina kita ni hangkut kamera masuk bilik mandi... muahahhah... tau dek my dear, kene gelak besar saya ni... Gigih sebab nak tunjuk dekat u all si buah hati pengarang jantung kesayangan saya ni haaa.... punya panjang panggilan manja, kata nak bodek kan... wakkakak :p...

Actually tak kiralah samada product EPHYRA SKIN BAR atau apa sahaja pencuci muka, untuk dapat hasil yang terbaik, u all kene biarkan buih sabun pencuci muka tu kering di muka baru bilas... Info ni saya memang dah lama tahu... tapi takdanya nak jadikan amalan... ada anak ni, masa tu tersangatlah emas nilainya... kadang nak masuk tandas pun kene tahan dulu.. inikan pulak berada dalam tandas tu lama2... tapi untuk EPHYRA SKIN BAR ni, adalah jugak beberapa kali saya biarkan dia kering... Masuk tandas tu saya cuci muka dulu... sementara nak tunggu buih sabun pencuci muka tu kering, saya sabunlah badan & ulitlah apa2 yang patut... 

Dari gambar atas tu, u all boleh nampak kan camne pencuci muka yang dah kering yang saya maksudkan... Bila dah kering camgitu, barulah saya bilas.... Bila dah bilas, nampak tak muka saya tu fresh je... fresh tak fresh nya sampai air bilasan pun tak lap dekat muka tu tau... hahahaaa... Lagi satu kan, lepas dah bilas muka, saya dapat rasa yang kulit muka tegang... tapi bukanlah tegang sampai tak boleh bukak mulut tu haaa... tegang2 manja tu... (^_^)   



Saya dapat EPHYRA SKIN BAR ni ketika saya dah kehabisan pencuci muka... Memang pandailah EPHYRA SKIN BAR ni "potong line".. Di saat tu jugak, si jerawat pemanis muka yang dah lama tak datang menjenguk saya, dia boleh datang bertandang pulak dah... Saya pun apa lagi, teruslah guna EPHYRA SKIN BAR, nak tengok samada EPHYRA SKIN BAR ni dapat ke "menendang" keluar si jerawat yang datang tanpa diundang tu haaa.... U all ni nampak ke tak nampak jerawat pemanis saya dalam gambar atas tu???... Ce tengok atas batang hidung saya tu haa... kan ada sibijik dekat situ... tak beragak tau jerawat ni, terus nak duduk tempat paling tinggi pulak... Saya guna EPHYRA SKIN BAR sehari dua, terus hilang si jerawat tu haaa... tapi dia tinggal "jejak"la pulak... tapi takpala, jejak dia tu pun mesti tak lama punya.... tunggu saya tenyeh EPHYRA SKIN BAR ni hari2, hilanglah jejak dia tu... mana taknya, salah satu fungsi EPHYRA SKIN BAR adalah untuk menghilangkan parut jerawat & jeragat... Eh, sayang2... tapi jangan pulak mentang2 saya kata EPHYRA SKIN BAR ni boleh hilangkan parut jerawat & jeragat, u all membayangkan harini guna esok hilang tau... bergantung pada diri seseorang... ada yang guna sabun seketoi dah hilang tapi ada yang tak... macam saya ni maybe kategori yang lambat sikit la kot.. kategori orang kertu, kenelah guna berketoi2 baru nak hilang sepenuhnya gamoknya ni... (^_^)..        



Selain tu, yang saya perasan, kulit muka saya nampak makin cerah... tapi idok ler cerah sampai putih melepak tu haa.... udahnya kulit teman ni memang jenis warna kulit manggis kan... tapi cerah ler sikit.. nampaklah jugak bezanya walaupun belum ketara... Alaaa guna pun tak habis lagi sabun seketoi... takkanlah dah nak cerah tahap superb kan... Maunya tak habis lagi seketoi... Yela, seketoi sabun tu saya potong 4, nak jimat la kononnya... kata belum dijual lagi... kang habis EPHYRA SKIN BAR ni, mana pulak saya nak cekau... lainlah kalau dah jual, boleh gak gigih membeli...

Lagi satu nampak tak lingkaran hitam bawah mata saya tu semakin pudar...?? Lingkaran hitam bawah mata ni, baik hati pulak nak jadi BFF saya... saya tak nak kawan, tapi dia nak jugak... tak tahu malu.. haihh!! Apa2 pun, saya suka sebab semakin pudar... EPHYRA SKIN BAR THE BEST...!! Lebiu lah yayang EPHYRA SKIN BAR..!!


 InsyaAllah saya akan terus guna EPHYRA SKIN BAR... Harap2 dengan penggunaan yang berterusan dapat hilangkan noda2 hitam yang tanpa segan silu bertempek dekat muka saya ni haaa... So, lepas ni, si kakak @ EPHYRA akan jadi minuman untuk membantu dalaman saya manakala si adik @ EPHYRA SKIN BAR pulak untuk membantu luaran... Ohya, gambar2 ni bukan gambar edit yer... kalau edit, confirm muka saya tu dah licin...

____________________________________________________________________

Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.

THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI

Hari ni ada lagi satu produk keluaran Ar-Razi Herbs yang saya nak kenalkan dekat u all... Produk ni kira adik-beradiklah dengan Intimate wash @ pembersih wanita Ar Razi Herbs..


THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI.... Minyak aromaterapi ni bukan sebarang minyak tau... Ini minyak kalau guna, feel dia dah rasa macam dekat SPA tu haaa... Tak reti nak explain tapi bau dia tu harum & menenangkan.. Minyak aromaterapi ni semua orang boleh guna tau... seisi keluargalah pendek cite... Anak solehah saya si Afrina tu pun saya sapu MINYAK URUT AROMATERAPI AR RAZI HERBS ni... Kiranya macam gantikan minyak yuyi or minyak telon la... Tak nak bagi perut kembung...


  Ada 5 bahan dalam THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI ni iaitu DUKUNG ANAK, PEGAGA, SERAI WANGI, HABBATUS SAUDA & MINYAK ZAITUN... Setiap satu bahan2 ni ada kelebihan dia yang tersendiri.. U all boleh baca gambar dekat atas tu yer...


Apa yang paling saya suka pasal THERAPY OIL AR RAZI HERBS ni sebab dia ada SERAI WANGI... Bukan apa, saya teringat pasal sepupu saya letak minyak serai wangi dekat badan anak dia time balik kampung sebab tak nak bagi nyamuk hinggap... Bab tak nak bagi nyamuk hinggap ni memang saya suka.. Bukan apa, anak saya ni semua jenis kulit ikut kulit ibu dorang ni haaa... Asal nyamuk gigit je, mulalah tinggal parut hitam... haihhh...!! Kalau takda parut, tempat kene gigit tu mulalah gatal & jadi merebak... Saya sendiri pun rasa syok guna minyak ni.. dia bukan bau minyak2 urut yang biasa kita guna tu... bau dia camna entah... tapi rasa macam tenang je bila guna... kata feel macam SPA kan..(^_^)...

Ohya, lupa pulak nak bagitahu... antara kegunaan Therapy Oil Ar Razi Herbs ni adalah untuk melegakan sengal tubuh, sakit2 sendi, bengkak, sakit Kepala, Loya, Ibu mengandung, urutan ketika dalam pantang & untuk baby... Minyak ni tak panas pun... suam2 je.. tu yang Afrina boleh guna... Kalau u all pun teringan nak guna produk Ar Razi Herbs ni, u all boleh PM IDAYU yer...

P/s : Kalau u all berminat untuk jadi Dropship or penetrate, u all boleh contact Ar Razi Herbs or wassap ke nombor 011-1652 2455

INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS terbaikkkk!!!

Produk yang best harus berkongsi dengan u all... Benda2 yang buat saya teruja, kalau tak berkongsi nanti saya pulak yang "terseksa".. terseksa sebab memendam perasaan.. wah gitu kekdahnya... (^_^) Tau tak, sekarang saya dah jumpa satu produk pembersih wanita yang bagi saya dia super kebabooommmmmm...!!! Memang kebaboommmm pun produk pembersih wanita ni... Nak tahu produk apa, tengok gambar dekat bawah ni..


 Serius setiap kali selepas saya guna INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS "aset yang paling berharga" tu terasa sangatttttttttttttttttttt nyaman..!! Rasa sejuk.... Alaa macamana nak cakap yer... Ermmm macam ni, rasa nyaman yang saya maksudkan tu macam selepas kita gosok gigi... dalam mulutkan rasa berangin.. rasa macam bersih je mulut kita tu kan.... Haaa macam tu lah rasa produk INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni... Memang lepas cuci, "aset yang paling berharga", rasa berangin or sejuk tu buat saya rasa "aset yang paling berharga" tu tersangat lah bersih...!! Haaa gitu... Eh, u all, lupa nak explain... Miss V @ tuttt kita tu, saya bahasakan sebagai "aset yang paling berharga" la yer.... Tuttt kita tu memang aset yang paling berhargakan... heemmm hemmm paham2 sendiri je la yer... (^_^)


INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni diformulasi dari ekstrak daun sireh segar, manjakani, pati sari bunga & antiseptik. Ni first time saya guna pembersih wanita yang ada daun sireh.. biasa guna yang ada manjakani je... Bila sebut daun sireh ni, terus saya teringat dengan sorang rakan opis saya dulu... Dia kata dia guna daun sireh untuk bersihkan "aset yang paling berharga" dia tu... Katanya bila cuci dengan daun sireh tu, "aset yang paling berharga" dia tu bebas dari keputihan... kira macam takdalah benda2 yang tidak diingini macam lendir2 ke atau apa je yang keluar dari "aset yang paling berharga" tu... Tapi dia bukanlah guna produk mana2 tapi guna daun sireh asli yang ada di rumah dia... rumah kawasan kampung memang senanglah nak tanam segala macam pokok kan...

Tu yang bila saya tahu INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ada daun sireh, jadi excited nak guna... bila dah guna tu, terasa berangin @ sejuk plak... lagilah double excited...!! Bab manjakani tu, tak nak cerita banyaklah... khasiat dia memang baguslah untuk kita ni kan... lebih2 lagi untuk kita yang dah kawen & dah ada anak ni.. Ia bantu merapatkan lagi Miss V kita tu.. alaa mengetatkan la tu maksudnya... Nak tahu lebih banyak lagi pasal manjakani, u all klik je entry saya di bawah label MANJAKANI ni haaa... Macam2 info ada... Dah tau apa info dia, dah berkenan & nak beli, u all boleh PM IDAYU... Nak tahu lebih banyak maklumat pasal INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni pun dialu2kan untuk roger beliau...

 Bagi saya ianya memang berbaloi... guna sekadar setitik dua je.. buih memang dah banyak.. bayanglah sekali guna setitik dua, sebotol tu berapa bulan u all akan guna kan.. memang sangat2 jimat & berbaloi2... U all beli & try sendiri, baru u all akan dapat rasai apa yang saya rasa...    

P/s : Kalau u all berminat untuk jadi Dropship or penetrate, u all boleh contact Ar Razi Herbs or wassap ke nombor 011-1652 2455

Hamil setelah ikhtiar bersama mudah hamil set zuriat pasaran HKcc

Bermacam2 jenis collagen ada di pasaran sekarang ni... Kadang2 sampai susah untuk kita buat pilihan kan... Setiap produk ada kelebihannya yang tersendiri... Normally, kalau sebut je kolagen, dalam kepala saya mesti pikir pasal kecantikan... Bukan saya je, rasanya ramai lagi orang lain yang berpikiran macam tu.. Untuk kali ni, saya nak memperkenalkan u all satu lagi produk yang berkaitan dengan kolagen jugak iaitu HKCC... Pernah dengar tak??? Kalau tak pernah dengar & tak pernah tahu pasal HKCC, meh sini saya nak bagitahu.. HKCC ni adalah satu kolagen @ kopi minuman harian yang harga dia serendah rm2 je sehari. Murahkan??...Walaupun harga dia murah tapi kesan dia tu luar biasa... kebabooommm!! HKCC ni ada ramuan tersendiri di mana ia menggunakan rempah ratus warisan nenek moyang kita...Kalau dah sebut warisan, dah sah2 la terbaik kan?!



Sayang2... meh sini dekat sikit lagi, saya nak bagitahu rempah ratus apa yang terdapat dalam HKCC ni... HKCC ni boleh dikatakan 11 dalam 1 sebab terdapat 11 kandungan iaitu Biji kopi terpilih, Krimer bukan tenusu, Gula, Collagen, Vitamin C, Ekstrak guarana, Ekstrak kulit kayu manis, Ekstrak kacip Fatimah, Ekstrak Manjakani, Ekstrak Serapat & Ekstrak mas cotek... So, camna sayang2... berminat nak mencuba ke?.. Kalau berminat boleh PM di HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN... kalau nak lagi mudah, terus je wassap ke nombor 019-616 5258... Eh kejap2... banyak lagi nak story ni... Fungsi segala herba @ rempah ratus dalam HKCC ni tak cerita lagi...

  • COLLAGEN berfungsi untuk kurangkan kedutan & garis2 halus dekat wajah kita selain mencantikkan tisu kulit               
  • VITAMIN C ni dah terlalu familiar, mesti semua dah tahu kan... ianya berfungsi sebagai antibiotik untuk mempertahankan sistem imunisasi
  • GUARANA pulak untuk memperbaiki sistem penghadaman & awet muda... Oh, awet muda itu penting...!! Biar anak segerombolan pun tapi ibu tetap maintain seolah2 adik beradik dengan anak2... muahhahah
  • KAYU MANIS pulak untuk melancarkan pengaliran darah serta mengurangkan glukos dalam darah & kolestrol
  • KACIP FATIMAH dapat meningkatkan aura wajah, melambatkan proses penuaan serta mengembalikan kecerdasan tubuh
  • MANJAKANI melicin & memelihara kulit, mengecut & mengetatkan rahim serta peranakan wanita... Bab ketat ni memang betoi pun... manjakani ni, macam2 part yang dia boleh ketatkan... yang mana longgar, semua akan kembali ketat... (^_^)
  • SERAPAT pulak berfungsi untuk memperbaiki dan menegangkan tisu badan, menegang & mencantikkan kulit serta menguatkan otot & sendi

Cerita bab isi kandungan HKCC dah habis, sekarang meh baca pulak pasal kelebihan HKCC ni... antara kelebihan jika u all ambik HKCC adalah MERAWAT BUASIR, MENGHASILKAN SUSU BADAN, MENGERATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI, dengan kata lain, yang mana longgar tu, akan ketatlah... MEMUDARKAN STRECHMARK, MENGANJALKAN KULIT WAJAH, MENGURANGKAN KENCING MANIS & DARAH TINGGI, MENGHILANGKN PARUT, MENGURANGKAN BERAT BADAN, MENGEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI, MERAWAT MASALAH DALAMAN WANITA SEPERTI KEPUTIHAN, MENGURANGKAN SAKIT SENDI & KEBAS, MELAWASKAN PEMBUANGAN AIR BESAR... Tapi untuk entry ni, saya nak fokus pada kelebihan yang satu ini, iaitu HKCC DAPAT MEMBANTU KITA UNTUK HAMIL @ PREGNANT... Macamana saya boleh kata HKCC ni dapat membantu wanita hamil? Actually HKCC ni jugak berfungsi untuk MENSTABILKAN HORMON & MENINGKATKAN TAHAP KESUBURAN SELAIN DARI MELANCARKAN PERJALANAN HAID... InsyaAllah.... Tapi satu kita kene ingat, ianya hanya sekadar usaha kita... yang menentukan tetap jugak Tuhan...



Saya nak fokus pada yang ni sebab saya tahu ramai lagi rakan2 di luar sana yang masih berusaha untuk ada zuriat... tak kiralah samada untuk anak pertama atau yang keberapa sekali pun... Berkaitan anak ni, setiap orang dah tertulis rezeki masing2... dah tertulis, bila kita akan ada anak... berapa orang anak kita.. samada kita akan ada anak atau tak... semua dah ditentukan, tapi kita sebagai hamba ni, kenelah jugak berusaha... USAHA, DOA & TAWAKAL... Sebab tu saya buat entry ni, nak bagitahu u all antara salah satu produk yang boleh digunakan sebagai ikhtiar untuk mengandung iaitu SET ZURIAT KOPISUSU.. 

Dalam SET ZURIAT KOPISUSU ni ada 3 benda iaitu sekotak HKCC, sekotak SKBP & sekotak CCFM... U all tengok dekat gambar atas tu haa.. yang kotak warna kuning tu susu kambing manakala yang kotak warna purple menegak tu untuk kita yang perempuan ni minum, yang lagi satu kotak warna purple yang melintang tu untuk kegunaan lelaki... Harga untuk SET ZURIAT yang mempunyai 3 kotak minuman yang sangat2 berkhasiat ni cuma rm150...!! Murahkan.... Jika berminat apa lagi, laju2lah PM HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN @ wassap ke nombor 019-616 5258...   

Haaa kalau tak tunjuk testimoni kan tak nak caya, meh sini nak tunjuk testimoni pulak dekat u all.... Alhamdulillah sejak bulan Julai 2012 hingga November 2014, dah ada 380 kehamilan... Semuanya atas keizinan dari Tuhan atas usaha mereka untuk mengandung dengan mengamalkan HKCC...



U all baca satu persatu testimoni dekat atas ni tau... Nampak tak yang paling last tu, 14 TAHUN MENANTI UNTUK HAMIL AKHIRNYA HAMIL JUGAK SELEPAS KEGUGURAN.... Ahamdulillah... syukur sangat2... Tuhan bagi jugak rezeki untuk dia merasai nikmat bergelar seorang ibu... Itu rezeki yang telah tertulis untuk dia setelah ikhtiar dengan HKCC... U all pun yang tengah berusaha untuk dapatkan zuriat, bolehlah cuba ikhtiar dengan HKCC ni jugak... Jika dah tertulis rezeki u all, InsyaAllah Tuhan makbulkan... tapi andaikata tak, jangan salahkan sesuatu produk tapi redha & yakin bahawa ada hikmah tersembunyi yang Tuhan dah rancangkan untuk kita... Sesungguhnya perancangan Tuhan adalah yang terbaik...!!


Selain dari tu, ada 35 pengguna HKCC yang turun berat badan dan selebihnya dapat manfaat lain termasuk kesuburan dan berat badan ideal... TAPI... ada jugak tapinya, HKCC ni tak semua boleh minum. Orang yang ALERGIK KAFEIN & SUMBER MARINE, MASALAH BUAH PINGGANG, TIROID tidak digalakkan untuk ambil HKCC... Kalau u all NAK USAHA DAPATKAN BABY @ ANAK  & U ALL TAKDA MASALAH ALERGIK, SAKIT BUAH PINGGANG, TIROID... go on... u all boleh minum HKCC... LEBIH2 LAGI UNTUK U ALL YANG BERUSAHA UNTUK DAPATKAN ANAK... Cuma satu pesan saya, bila dah minum apa2 je yang berkaitan KOLAGEN, syarat dia kene MINUM BANYAK AIR MASAK...!!!



Kalau u all nak tahu lebih lanjut lagi pasal SET ZURIAT KOPISUSU ni, U all boleh PM ke HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN... or terus je wassap ke nombor 019-616 5258.... (",)


*PERHATIAN : COLLAGEN ADALAH DARI SUMBER MARINE IAITU RUMPAI LAUT BUKAN DARI HAIWAN

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN pilihan Dr HALINA isteri angkasawan negara

U all pernah dengar tak pasal produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN..?? Alaa produk collagen yang duta dia DR HALINA ISTERI KEPADA ANGKASAWAN tu.... SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN adalah produk keluaran Syarikat Zofea Beauty.. Patutlah Dr Halina ni semakin lama nampak semakin cantik.. Rupa2nya rahsia dia SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN... Lepas ni sape2 antara u all nak jelita macam Dr Halina jugak, bolehla beli SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN di Syiela d'beauty..
Datin Dr. Halina Mohd Yunos - Pengguna Produk
Tapi sebelum tu, meh saya cerita serba sedikit dekat u all berkaitan produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni... Dalam proses pembuatan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN teknologi terbaru dari Japan & France digunakan.. Tujuannya sebab untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi, pantas diserap ke salur darah, ia juga menggunakan teknologi nano untuk menghasilkan butiran halus molekul nano supaya badan kita dapat serap dengan cepat selain dapat memberikan kesan yang diingini seawal 3 hari.. Wah, hebat tu, 3 hari dah nampak kesan... bagus betoi teknologi Japan & France ni yer..


Sebelum u all tanya apa bahan2 yang ada dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni, baik saya bagitahu dulu... Bahan2 yang terkandung dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni memang banyak & setiap bahan2 tu mempunyai khasiat tersendiri.. Antara bahan2 yang ada dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni adalah 14X STEM CELL (wild blueberry stem cell, blueberry stem cell, raspberry stem cell, green apple stem cell, apple stem cell, snow lotus stem cell, green tea stem cell, tomato stem cell, swiss red grape stem cell, grape stem cell, argan fruit stem cell, roselle stem cell, cranberry stem cell, blackberry stem cell), 36X ANTI-OXIDANT, 20X SUPER FRUITS & PITERA RICH EXTRACT.. kiranya SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni terhasil daripada sumber buah-buahan terpilih yang takda bahan kimia.. Dengan kata lain, ianya sesuai diminum oleh mereka2 yang ada darah tinggi or sakit jantung sebab ia tidak mempunyai sebarang gula tambahan..    


Setiap produk kolagen di pasaran mesti ada kebaikan or kelebihan yang tersendiri, macam tu jugak dengan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni.. Di sini saya bahagikan kebaikan or kelebihan guna f ni kepada 3 bahagian yer...

KULIT

Merangsang kolagen kulit, Menghalang sinar UV matahari, Mengaktifkan penghasilan kolagen, Melambatkan penuaan, Meningkatkan stem cell kulit, Pemutihan kulit lebih pantas, Kulit lebih anjal & muda, Menghilangkan kedutan, Menghilangkan kulit sun-burn, Menghilangkan jerawat, Menghilangkan parut hitam, Mengurangkan jeragat, Mengatasi kulit bersisik, Kulit kering menjadi lembap, Kulit kasar menjadi halus, Mengatasi penyakit kulit, Mengatasi masalah kulit rosak, Mengatasi masalah tumit kaki pecah, Mengatasi masalah kulit merekah, Kulit celah-celah badan yang gelap menjadi cerah (ketiak & celah peha).

KESIHATAN

Mengatasi sakit sendi tulang, Mengatasi sakit senggugut, Mengatasi masalah mata, Sesuai untuk ibu mengandung, Sesuai untuk ibu menyusu, Mengurangkan stretchmark, Mengurangkan selulit, Menurunkan kolestrol, Mengatasi rambut gugur, Mengatasi bibir mengelupas, Memberi tenaga kepada badan yang letih, Membuang toksin, Sesuai untuk masalah sakit darah tinggi & kencing manis, Tingkatkan pengeluaran susu ibu, Melangsingkan badan.

PARA IBU

Menambahkan susu badan, Menaikkan HB wanita hamil, Memutihkan & menggebukan kulit bayi bagi ibu hamil & ibu menyusu, Memberi tenaga kepada ibu hamil & ibu menyusu, Memberi nutrien penting yang diperlukan oleh ibu hamil & menyusu.

Camne, banyak kebaikan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni... Dah banyak testimoni pengguna SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN.. semua pakat duk berpuas hati dengan keberkesanannya... Nak tahu apa kata mereka, baca dekat bawah yer sayang2...



Yang saya tempek dekat sini hanya 2 testimoni.. nak tahu lebih lanjut lagi keberkesanan produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni, u all kene tanya sendiri orang yang jual produk tersebut iaitu owner Syiela d'beauty.. Nanti dia akan terangkan dekat u all dari A sampai Z.. Nak tahu or nak tengok lain2 testimoni pun boleh terjah Syiela d'beauty ni yer u all.. 


Sekarang ni ADA PROMOSI UNTUK SET BERKEMBAR.. Kalau u all berminat untuk mencuba SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni bolehlah beli time tengah promosi ni.. Siap ada free gift lagi... tapi free gift tu bergantung pada stok la..

2 Jar 70 Sachet x 15gram (1 jar ada 35 saket)
Free Gift (bergantung pada pertukaran HQ)
tablet kunyah + Pil Ibu Jerawat

Ohya, kalau u all nak baca pasal komen DR HALINA pasal SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN, KLIK SINI & KLIK SINI... Kalau dah baca & berkenan, nak beli sila lah terjah FANPAGE Syiela d'beauty.. Selain tu u all boleh jugak wassap ke nombor 012-400 3624. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to IntaNBerliaN l Designed by DayangDeno