Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

Kuruskan badan dengan Assez Slymm



Sekarang ni bermacam2 produk di pasaran, nak kurus ada nak putih ada.... macam2 nak lagi yang ada... Cumanya nak kene sediakan duit je... Eh, kata banyak sangat produk kuruskan badan di pasaran, meh saya nak tolong tambah lagi satu produk untuk u all... Mana tahu lepas u all baca entry ni, u all berkenan nak beli ke kan... Sape yang tak nak cantik kan?... Sape yang taknak kurus kan? Cumanya janganlah sampai kurus kering sangat pulak.... kurus berisi yang sedap2 peluk tu dah la.... ehhehh... Takmau berletiaq panjanglah... meh nak kenalkan u all dengan ASSEZ SLYMM...



ASSEZ SLYMM ni minuman kesihatan untuk membantu kita turunkan berat badan, bakar lemak dengan cepat, menghalang penyerapan karbohidrat yang menjadi lemak, DETOX, menegangkan kulit & menambah tenaga.. Isi kandungan ASSEZ SLYMM ni macam yang u all tengok gambar atas tu... Sebab nak tahu macamana rasa dia, saya ada try minum segelas, rasa dia memang sedap... ada oat... sekali rasa macam nestum pun ada.. macam horlicks pun ada... ntah tak reti nak explain, tapi memang sedapla...! ASSEZ SLYMM ni akan buat kita rasa kenyang.. Ohya, ASSEZ SLYMM ni bukan je boleh menurunkan berat badan tapi jugak dia dapat mengekalkan kesihatan dan tenaga supaya kita sentiasa sihat & bersemangat...


Apa dia?? U all dah kurus?... Alaaa sayang... tak semestinya dah kurus tak boleh beli ASSEZ SLYMM ni kan.... boleh je beli, tapinya beli untuk dihadiahkan dekat insan2 tersayang... kot la kalau u all rasa pasangan u all ke, adik ke abang ke kawan ke berbadan besar, bolehlah beli & hadiahkan dekat mereka... Apa salahnya sekali sekala hiburkan hati mereka ke kan... pasti mereka akan hargainya.. Lebih2 lagi bila tengok pulak perubahan dekat diri mereka yang semakin kurus tu nanti... haaa *hug big* la u all dapat nanti... heheh... Macam saya ni pun, tak semestinya saya kurus tak boleh beli kan... nak gak ajak insan2 tersayang ni sama2 kurus... sama2 cun, sama2 cantik, sama2 ensem, segalanya sama2 lah.. muahhahha

Cakap je lebih, takda testimoni mana syok kan... So, meh tengok testimoni bawah ni




Haa nampak tak perubahan pengguna ASSEZ SLYMM ni?... Bukan saja mampu kuruskan badan, siap dengan pakej kulit cerah pulak tu.... memang terbaiklah kalau macam ni...!! Kalau hati dah mula tergoda, apa lagi u all, bolehlah dapatkan ASSEZ SLYMM ni... Baik beli sekarang, tengah promosi ni haa, harganya cuma RM99, kalau tak promosi RM150.. Cara nak dapatkannya??... U all boleh PM di Kurus Cepat Dengan Assez Slymm.. kalau tak pun, u all boleh wassap ke nombor 013-920 0106... Bukan je wassap, u all boleh call or SMS jugak ke nombor tersebut...

Moogoo produk terbaik untuk EKZEMA

Sebelum ni saya ada bagitahu u all yang badan Afrina jadi ruam kan, siap ruam satu badan pulak tu... Bawak Afrina pergi klinik, doktor cakap just ruam biasa... tapi saya macam tak puas hati sebab kepala Afrina pun dah jadi macam terluka... mahunya tak, Afrina pergi garu.. siap berdarah... lagi satu pulak, tengok dari keadaan ruam dekat Afrina tu macam gaya ECZEMA... Last2 hari Jumaat dalam minggu yang sama jugak saya ajak my dear pergi klinik lain pulak... Nak dengar pulak apa kata doktor lain... Last2 doktor tu MENGESAHKAN YANG AFRINA MEMANG ECZEMA...!!


Doktor bagi 2 jenis ubat... sejenis ubat sapu & lagi satu jenis ubat minum @ ubat gatal.. Lepas tu doktor suruh saya SELALU SAPU PELEMBAP DEKAT AFRINA... Kiranya tak nak bagi badan Afrina keringla kan... Time ni saya ada jugak cakap kalau guna pelembap brand moogoo ok ke... Lepas tu doktor tu terus cakap "U pakai pelembap biasa jenama pureen, anakku pun boleh... tak payah nak beli yang mahal2"... Ok, time ni saya memang dah ada alasan tersendiri kenapa saya tak nak guna brand yang biasa tu... lagipun sebelum keluar rumah, memang saya dah bagitahu my dear, tujuan saya ajak my dear ke klinik sebab nak pastikan adakah ianya eczema atau tak... Kalau eczema, saya akan terus ke farmasi untuk beli brand MOOGOO... Lagipun, sebelum saya pergi jumpa doktor tu, saya memang dah study pasal produk yang elok untuk eczema... dan saya memang dah set dalam otak tak nak guna pun ubat yang doktor bagi... sebab tujuan utama just nak mintak pengesahan eczema atau tak... Bila doktor bagi ubat pun, u all tengoklah ubat apa.... Ubat gatal yang sepatutnya untuk anak umur 2 tahun ke bawah tak boleh minum... ni diberinya dekat Afrina yang pada masa tu umur 4 bulan... Yang cream tu pulak, dah sah2 ada steroid kan... Untuk ubati eczema Afrina, memang dari awal saya dah target TAKKAN GUNA CREAM YANG ADA STEROID & SEGALA BENDA YANG DALAM ISTILAH "GUNTING DALAM LIPATAN"....

SUMBER

Lepas jumpa doktor, kami terus ke farmasi untuk beli produk MOOGOO... time tu saya duk pikir nak beli ECZEMA STARTER PACK YANG BERHARGA RM187   tapi bila dah sampai farmasi, sekali eczema starter pack tu dah habis stock plak dah.. So, saya cakap dekat tokey farmasi tu saya nak ISB... yang tokey tu pulak macam blur2 dengan ISB... Yang saya ni pulak, time tu saya boleh terlupa nama penuh ISB (Irritable Skin Balm)... Last2 saya cakap dekat tokey tu, saya nak moisturiser... Memandangkan doktor di klinik tadi pun cakap suruh beli moisturiser kan...



Time tu jugak, tokey kedai tu ada suggest lagi satu moisturiser brand lain.. tapi saya tetap buat pilihan nak beli MOOGOO walau pada mulanya sedikit tergugat sebab brand yang tokey kedai tu cakap moisturiser yang itu lebih ok & lebih murah... Saya beli FULL CREAM MOISTURISER & MILK WASH BRAND MOOGOO... Masa saya beli tu kan, ingatkan FULL CREAM MOISTURISER ni tersenarai dalam ECZEMA STARTER PACK... Sekali bila tengok balik dekat website, rupanya tak tersenarai la pulak... Tapi takpala... guna je la dengan harapan ianya tetap bagi kesan positif dekat Afrina... Ohya, MOISTURISER BERHARGA RM79 manakala MILK WASH RM59... nak bagitahu jugak, kalau nak untung, beli saiz besar tau.. macam moisturiser ni, berat 75gram, harga dia RM49, kalau macam saya ni berat 270gram harga dia RM79... Moisturiser tu boleh guna lebih kurang 2 bulan.. Itu bagi cara penggunaan untuk Afrina la yer... Manakala MILK WASH tu, kawan saya guna katanya sampai 6 bulan... Saya ni dah guna 2 bulan lebih tapi baki lebih kurang 3/4 lagi... Jimat kan??!! 

Setakat ni, FULL CREAM MOISTURISER tu dah masuk botol kedua... Setiap kali saya mandikan Afrina, saya memang guna MILK WASH, 2 kali sehari mandi... Lepas tu saya sapu moisturiser tu satu badan siap dengan kepala lagi saya sapu... Yela, masa awal2 kena tu kan kepala Afrina pun sampai berkuping.. Mula2 tu jugak, sehari ntah berapa kali saya sapu moisturiser ni... asal nampak dia menggaru, terus sapu.. sebab eczema ni, dia tak boleh kulit kering... Time ni jugak, siang hari saya tak bagi Afrina pakai baju pun... just pakai pampers... Bila malam tu pulak, just bagi dia pakai singlet or baju berlubang2... Bila dia dah ok macam sekarang, saya bagi dia guna 2 kali sehari je @ lepas mandi... Kesan penggunaan dia rasanya seminggu dua dah nampak.. Nampaklah macam kesan merah dekat leher tu, dari besar jadi semakin kecik...



Dekat muka pulak pada mulanya kering yang amat... Afrina ni eczema dia tu yang jenis kering tu haaa... Mulalah dia duk menggaru je... Time ni memang saya bagi dia pakai sarung tangan je la tapi dia boleh pulak cabut... susah sangat bagi pakai stokin, tak boleh cabut.. Dekat muka ni kan, kulit dia kering, bila guna moisturiser MOOGOO, dia jadi semakin lembap kan..


Inilah wajah Afrina yang terkini... Banding dengan gambar atas tu, jauh beza kan... dah takda merah2.. takda parut2... licin je...



Ini leher Afrina ketika eczema tengah ON...


Kalau u all tengok gambar leher Afrina yang ni, u all boleh nampak leher Afrina kan?.. Muka dia pun nampak licin kan?.. Parut memang takda... seolah2 tak pernah kena serang dengan eczema..



Ekzema Afrina ni, sampai satu tahap, siap ada air bisa tau... tapi bukan di leher... yang jadi air bisa tu dekat ketiak... time tu saya memang tidur tak lena la.. asyik terjaga je sebab nak lap bawah ketiak Afrina bagi kering...


  Alhamdulillah tak lama lepas tu terus kering... ini gambar time kering... gambar sekarang memang dah back to normal..


U all tahu tak, sampai satu tahap, saya rasa downnnnnnnnnnn sesangat..!! U all bayanglah, belum pun ok sepenuhnya lagi, tiba2 menjadi pulak dekat bahagian betis.. kalau u all tengok gambar atas tu... Ruam tu tebal tau... kalau pegang betis Afrina tu, rasa berbukit je.. kasar sangat2.. Sampai saya menangis rasa seolah2 usaha saya tak berbaloi.. Last2 saya muhasabah diri... satu je yang saya pikir, semua yang berlaku ada hilmah... Bila orang tegur Afrina kan, yela, dah muka dia merah2, dah sah2 ada yang menegurkan... saya cuma cakap satu je... "Tuhan nak kurniakan Afrina kulit yang lebih cantik"...


Ini betis Afrina yang terkini, kalau pegang betis Afrina ni licin je... Tapi kalau tilik lama2 nampak la macam ada parut lagi sikit2.. itu kalau tilik, tapi kalau tengok macam tu je, tak nampak pun.... Bagi saya, memang betul Tuhan nak bagi kulit Afrina lebih cantik..!! Memang ini antara salah satu hikmahnya... U all tahu tak, ketika Afrina baru lahir, kulit Afrina cantik sangat2... Putih merah warna dia... memang cerahlah kulit dia... hanya kami 4 beranak & adik ipar saya je yang sempat tengok kulit Afrina tu... yang orang2 lain, semua tengok kulit Afrina yang dah mula jadi merah macam udang kena bakar tu... dah gaya macam nak gelap.. tapi tak gelap, MIL saya cakap merah.. Disebabkan ketika lahir kulit Afrina putih kemerah-merahan tu la kami namakan dia dengan nama AFRINA YANG BERMAKSUD PUTIH KEMERAH-MERAHAN... Bila dah jadi eczema, saya ada cakap dekat my dear & adik ipar, mungkin lepas eczema Afrina ni baik, Afrina akan dapat semula kulit dia ketika baru lahir... Alih2 bila eczema Afrina sekarang dah ok, memang betul u all, Afrina memang dapat kulit dia masa lahir... cerah.. memang kami 4 beranak jauh gelap la kan.. dia sorang duk cerah.. hahhah... Kiranya kulit Afrina ni lebih cantik dari kulit dia sebelum kena eczema..!! ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH...


Ohya, selain tu, saya ada jugak guna IRRITABLE SKIN BALM (ISB) RM69 ni untuk Afrina... tapi boleh kira dengan jari je la, sebab ISB ni saya beli untuk Alisha... ISB ni pun boleh melembapkan kulit jugak... selain tu, dia dapat jugak kurangkan rasa gatal dekat badan.. haa lupa pulak nak cakap yang moisturiser tu kan, saya ada sapu dekat Alisha jugak tau...


Kesimpulannya untuk Afrina memang saya bagi guna produk MOOGOO ni je... selain tu saya tak bagi dia berpeluh.. Lagi satu, sabun basuh baju Afrina & Alisha pun saya dah tukar yer... Ikutkan nak beli yang jenis ORGANIK tapi tak jumpa cari + tak tahu nak cari dekat mana.. Last2 saya beli KIDDIE WASH keluaran COSWAY... tapi bila habis yang ni nak try cari yang lain pulak... bukan jenama ni tak bagus tapi dia cair sangat... nak try cari sabun basuh baju baby yang pekat sikit pulak... HARGA KIDDIE WASH ni RM16 1 LITER.. baju Alisha basuh asing, baju Afrina basuh asing... kami 3 beranak lagi, basuh sekaligus...

Sekarang ni Alhamdulillah sangat2... buat masa ni kulit Afrina memang dah ok sesangat... Alisha pun dah kurang menggaru... Kalau dari 100 % tu, hanya 20 % je dia menggaru... Lagi 80 % dah terbang melayang jauh meninggalkan Alisha... dah, shuhhh jauh2, jangan datang lagi... Afrina pulak, ada je nampak dia menggaru.. tapi under control la... takda sampai luka or berdarah... tempat yang dia garu tu nampak biasa je... macam tak gatal pun kalau ditengok dengan mata kasar ni... Ini antara usaha saya secara luaran tau... Secara dalaman pun ada.. haaa yang ni kene tunggu entry lain yer... ahhahha... Cara dalaman tu dengan cara tingkatkan ketahanan diri je... baik dalam, InsyaAllah luar ok... Luar2 ni 20% je... dalaman tu dulu kene jaga... kalau u all ada follow IG or FB saya, pasti u all tahu apa yang saya amalkan...

KLIK LINK INI UNTUK TENGOK FARMASI MANA ADA JUAL... BTW, DI WATSON & GUARDIAN PUN ADA JUAL..

P/S : PRODUK MOOGOO SESUAI UNTUK ALISHA & AFRINA... TAPI UNTUK ORANG LAIN SAYA TAK PASTI... APA2 PUN, KITA SEBAGAI IBU SEKADAR USAHA YANG TERBAIK.. BTW, JIKA NAK TAHU SESUATU PRODUK SESUAI UNTUK KITA OR TAK, FIRSTLY KITA KENA BUAT PATCH TEST... AMBIK SEDIKIT PRODUK TERSEBUT, SAPU DI BELAKANG SIKU BUKAN DI SIKU YER... TUNGGU LEBIH KURANG SEJAM... JIKA TAKDA MERAH2 OR APA2... ITU BERMAKNA PRODUK TU SESUAI DENGAN KITA, MAKSUD SAYA TAK ALERGIK DENGAN KITA LA TU... APA PRODUK SEKALIPUN MESTI KENA MULAKAN DENGAN PATCH TEST...

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

Testimoni EPHYRA SKIN BAR

BOLEH PM SAYA DI FACEBOOK UNTUK DAPATKAN EPHYRA SKIN BAR YANG DAH MULA BERADA DI PASARAN


U all tahu tak yang EPHYRA dah ada "Adik" sekarang ni??? Kalau tak tahu lagi, meh rapat2 saya nak bagitahu... "Adik" Ephyra nama dia "EPHYRA SKIN BAR"... Eh, apa dia? dah tahu? Kalau dah tahu... meh baca testimoni dari saya ni pulak... Mesti u all belum tahu lagi keberkesanan produk EPHYRA SKIN BAR ni kan... Yela, EPHYRA SKIN BAR ni belum dijual di pasaran pun lagi... Buat masa ni, simpan dulu impian u all nak guna EPHYRA SKIN BAR tu... tunggu dah dilancarkan nanti, cepat2 u all order... dapat gaji terus order... takyah nak tunggu lama2... Nanti kehabisan stok, jangan nak nangis2 pulak yer... Maunya tak... sebut je nama EPHYRA, semua orang dah tahu kehebatannya... Macam saya ni la haaa... EPHYRA SKIN BAR tak jual lagi, tapi duk tergedik2 nak guna EPHYRA SKIN BAR... Nasib ada contest ni haa... join la jugak, alhamdulillah ada rezeki nak dapat EPHYRA SKIN BAR free... Wakakkaka..



EPHYRA SKIN BAR ni ada banyak kelebihan @ fungsi dia... tapi untuk entry ni, saya nak tulis apa perubahan yang saya rasa jer... Kalau u all nak tahu lebih lanjut pasal kelebihan dia, u all boleh baca di entry EPHYRA SKIN BAR... Kalau nak tahu pasal kandungan EPHYRA SKIN BAR pulak, baca dekat gambar atas tu yer...

Mukadimah yang dah cukup panjang... sekarang terus masuk kepada subjek iaitu EPHYRA SKIN BAR... Masa saya mula2 dapat EPHYRA SKIN BAR, saya bukak kotak dia & terasa teruja tengok sabun warna biru...!! Rasa macam nak gigit2 pun ada... Awat la lawa sangat warna dia... haihh!! Itu baru teruja disebabkan warna... Bila saya dah guna sabun tu pulak... mak aiiiiii... 10 kali teruja... bau dia tu... olololooooo suwit2 je tau... tenang je jiwa bau sabun dia tu... hilang stress sekejap... rasa nak ulit muka ni lama2 je dengan EPHYRA SKIN BAR tu haaa.... Tu diaaaa... hebat tak penangan EPHYRA SKIN BAR..??!! Dah tak pasal2 buat saya jatuh cinta..!! Dah tak pasal2 EPHYRA kene bermadu dengan EPHYRA SKIN BAR.... Adik beradik bermadu?? erkkk Opsttt!!



Bila dah dapat EPHYRA SKIN BAR, terus la guna kan... takkan nak simpan lagi... kata tergedik2 sangat nak guna... Tengoklah gambar dekat atas tu, gigih Puan Zarina kita ni hangkut kamera masuk bilik mandi... muahahhah... tau dek my dear, kene gelak besar saya ni... Gigih sebab nak tunjuk dekat u all si buah hati pengarang jantung kesayangan saya ni haaa.... punya panjang panggilan manja, kata nak bodek kan... wakkakak :p...

Actually tak kiralah samada product EPHYRA SKIN BAR atau apa sahaja pencuci muka, untuk dapat hasil yang terbaik, u all kene biarkan buih sabun pencuci muka tu kering di muka baru bilas... Info ni saya memang dah lama tahu... tapi takdanya nak jadikan amalan... ada anak ni, masa tu tersangatlah emas nilainya... kadang nak masuk tandas pun kene tahan dulu.. inikan pulak berada dalam tandas tu lama2... tapi untuk EPHYRA SKIN BAR ni, adalah jugak beberapa kali saya biarkan dia kering... Masuk tandas tu saya cuci muka dulu... sementara nak tunggu buih sabun pencuci muka tu kering, saya sabunlah badan & ulitlah apa2 yang patut... 

Dari gambar atas tu, u all boleh nampak kan camne pencuci muka yang dah kering yang saya maksudkan... Bila dah kering camgitu, barulah saya bilas.... Bila dah bilas, nampak tak muka saya tu fresh je... fresh tak fresh nya sampai air bilasan pun tak lap dekat muka tu tau... hahahaaa... Lagi satu kan, lepas dah bilas muka, saya dapat rasa yang kulit muka tegang... tapi bukanlah tegang sampai tak boleh bukak mulut tu haaa... tegang2 manja tu... (^_^)   



Saya dapat EPHYRA SKIN BAR ni ketika saya dah kehabisan pencuci muka... Memang pandailah EPHYRA SKIN BAR ni "potong line".. Di saat tu jugak, si jerawat pemanis muka yang dah lama tak datang menjenguk saya, dia boleh datang bertandang pulak dah... Saya pun apa lagi, teruslah guna EPHYRA SKIN BAR, nak tengok samada EPHYRA SKIN BAR ni dapat ke "menendang" keluar si jerawat yang datang tanpa diundang tu haaa.... U all ni nampak ke tak nampak jerawat pemanis saya dalam gambar atas tu???... Ce tengok atas batang hidung saya tu haa... kan ada sibijik dekat situ... tak beragak tau jerawat ni, terus nak duduk tempat paling tinggi pulak... Saya guna EPHYRA SKIN BAR sehari dua, terus hilang si jerawat tu haaa... tapi dia tinggal "jejak"la pulak... tapi takpala, jejak dia tu pun mesti tak lama punya.... tunggu saya tenyeh EPHYRA SKIN BAR ni hari2, hilanglah jejak dia tu... mana taknya, salah satu fungsi EPHYRA SKIN BAR adalah untuk menghilangkan parut jerawat & jeragat... Eh, sayang2... tapi jangan pulak mentang2 saya kata EPHYRA SKIN BAR ni boleh hilangkan parut jerawat & jeragat, u all membayangkan harini guna esok hilang tau... bergantung pada diri seseorang... ada yang guna sabun seketoi dah hilang tapi ada yang tak... macam saya ni maybe kategori yang lambat sikit la kot.. kategori orang kertu, kenelah guna berketoi2 baru nak hilang sepenuhnya gamoknya ni... (^_^)..        



Selain tu, yang saya perasan, kulit muka saya nampak makin cerah... tapi idok ler cerah sampai putih melepak tu haa.... udahnya kulit teman ni memang jenis warna kulit manggis kan... tapi cerah ler sikit.. nampaklah jugak bezanya walaupun belum ketara... Alaaa guna pun tak habis lagi sabun seketoi... takkanlah dah nak cerah tahap superb kan... Maunya tak habis lagi seketoi... Yela, seketoi sabun tu saya potong 4, nak jimat la kononnya... kata belum dijual lagi... kang habis EPHYRA SKIN BAR ni, mana pulak saya nak cekau... lainlah kalau dah jual, boleh gak gigih membeli...

Lagi satu nampak tak lingkaran hitam bawah mata saya tu semakin pudar...?? Lingkaran hitam bawah mata ni, baik hati pulak nak jadi BFF saya... saya tak nak kawan, tapi dia nak jugak... tak tahu malu.. haihh!! Apa2 pun, saya suka sebab semakin pudar... EPHYRA SKIN BAR THE BEST...!! Lebiu lah yayang EPHYRA SKIN BAR..!!


 InsyaAllah saya akan terus guna EPHYRA SKIN BAR... Harap2 dengan penggunaan yang berterusan dapat hilangkan noda2 hitam yang tanpa segan silu bertempek dekat muka saya ni haaa... So, lepas ni, si kakak @ EPHYRA akan jadi minuman untuk membantu dalaman saya manakala si adik @ EPHYRA SKIN BAR pulak untuk membantu luaran... Ohya, gambar2 ni bukan gambar edit yer... kalau edit, confirm muka saya tu dah licin...

____________________________________________________________________

Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.

THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI

Hari ni ada lagi satu produk keluaran Ar-Razi Herbs yang saya nak kenalkan dekat u all... Produk ni kira adik-beradiklah dengan Intimate wash @ pembersih wanita Ar Razi Herbs..


THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI.... Minyak aromaterapi ni bukan sebarang minyak tau... Ini minyak kalau guna, feel dia dah rasa macam dekat SPA tu haaa... Tak reti nak explain tapi bau dia tu harum & menenangkan.. Minyak aromaterapi ni semua orang boleh guna tau... seisi keluargalah pendek cite... Anak solehah saya si Afrina tu pun saya sapu MINYAK URUT AROMATERAPI AR RAZI HERBS ni... Kiranya macam gantikan minyak yuyi or minyak telon la... Tak nak bagi perut kembung...


  Ada 5 bahan dalam THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI ni iaitu DUKUNG ANAK, PEGAGA, SERAI WANGI, HABBATUS SAUDA & MINYAK ZAITUN... Setiap satu bahan2 ni ada kelebihan dia yang tersendiri.. U all boleh baca gambar dekat atas tu yer...


Apa yang paling saya suka pasal THERAPY OIL AR RAZI HERBS ni sebab dia ada SERAI WANGI... Bukan apa, saya teringat pasal sepupu saya letak minyak serai wangi dekat badan anak dia time balik kampung sebab tak nak bagi nyamuk hinggap... Bab tak nak bagi nyamuk hinggap ni memang saya suka.. Bukan apa, anak saya ni semua jenis kulit ikut kulit ibu dorang ni haaa... Asal nyamuk gigit je, mulalah tinggal parut hitam... haihhh...!! Kalau takda parut, tempat kene gigit tu mulalah gatal & jadi merebak... Saya sendiri pun rasa syok guna minyak ni.. dia bukan bau minyak2 urut yang biasa kita guna tu... bau dia camna entah... tapi rasa macam tenang je bila guna... kata feel macam SPA kan..(^_^)...

Ohya, lupa pulak nak bagitahu... antara kegunaan Therapy Oil Ar Razi Herbs ni adalah untuk melegakan sengal tubuh, sakit2 sendi, bengkak, sakit Kepala, Loya, Ibu mengandung, urutan ketika dalam pantang & untuk baby... Minyak ni tak panas pun... suam2 je.. tu yang Afrina boleh guna... Kalau u all pun teringan nak guna produk Ar Razi Herbs ni, u all boleh PM IDAYU yer...

P/s : Kalau u all berminat untuk jadi Dropship or penetrate, u all boleh contact Ar Razi Herbs or wassap ke nombor 011-1652 2455

INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS terbaikkkk!!!

Produk yang best harus berkongsi dengan u all... Benda2 yang buat saya teruja, kalau tak berkongsi nanti saya pulak yang "terseksa".. terseksa sebab memendam perasaan.. wah gitu kekdahnya... (^_^) Tau tak, sekarang saya dah jumpa satu produk pembersih wanita yang bagi saya dia super kebabooommmmmm...!!! Memang kebaboommmm pun produk pembersih wanita ni... Nak tahu produk apa, tengok gambar dekat bawah ni..


 Serius setiap kali selepas saya guna INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS "aset yang paling berharga" tu terasa sangatttttttttttttttttttt nyaman..!! Rasa sejuk.... Alaa macamana nak cakap yer... Ermmm macam ni, rasa nyaman yang saya maksudkan tu macam selepas kita gosok gigi... dalam mulutkan rasa berangin.. rasa macam bersih je mulut kita tu kan.... Haaa macam tu lah rasa produk INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni... Memang lepas cuci, "aset yang paling berharga", rasa berangin or sejuk tu buat saya rasa "aset yang paling berharga" tu tersangat lah bersih...!! Haaa gitu... Eh, u all, lupa nak explain... Miss V @ tuttt kita tu, saya bahasakan sebagai "aset yang paling berharga" la yer.... Tuttt kita tu memang aset yang paling berhargakan... heemmm hemmm paham2 sendiri je la yer... (^_^)


INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni diformulasi dari ekstrak daun sireh segar, manjakani, pati sari bunga & antiseptik. Ni first time saya guna pembersih wanita yang ada daun sireh.. biasa guna yang ada manjakani je... Bila sebut daun sireh ni, terus saya teringat dengan sorang rakan opis saya dulu... Dia kata dia guna daun sireh untuk bersihkan "aset yang paling berharga" dia tu... Katanya bila cuci dengan daun sireh tu, "aset yang paling berharga" dia tu bebas dari keputihan... kira macam takdalah benda2 yang tidak diingini macam lendir2 ke atau apa je yang keluar dari "aset yang paling berharga" tu... Tapi dia bukanlah guna produk mana2 tapi guna daun sireh asli yang ada di rumah dia... rumah kawasan kampung memang senanglah nak tanam segala macam pokok kan...

Tu yang bila saya tahu INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ada daun sireh, jadi excited nak guna... bila dah guna tu, terasa berangin @ sejuk plak... lagilah double excited...!! Bab manjakani tu, tak nak cerita banyaklah... khasiat dia memang baguslah untuk kita ni kan... lebih2 lagi untuk kita yang dah kawen & dah ada anak ni.. Ia bantu merapatkan lagi Miss V kita tu.. alaa mengetatkan la tu maksudnya... Nak tahu lebih banyak lagi pasal manjakani, u all klik je entry saya di bawah label MANJAKANI ni haaa... Macam2 info ada... Dah tau apa info dia, dah berkenan & nak beli, u all boleh PM IDAYU... Nak tahu lebih banyak maklumat pasal INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni pun dialu2kan untuk roger beliau...

 Bagi saya ianya memang berbaloi... guna sekadar setitik dua je.. buih memang dah banyak.. bayanglah sekali guna setitik dua, sebotol tu berapa bulan u all akan guna kan.. memang sangat2 jimat & berbaloi2... U all beli & try sendiri, baru u all akan dapat rasai apa yang saya rasa...    

P/s : Kalau u all berminat untuk jadi Dropship or penetrate, u all boleh contact Ar Razi Herbs or wassap ke nombor 011-1652 2455

Hamil setelah ikhtiar bersama mudah hamil set zuriat pasaran HKcc

Bermacam2 jenis collagen ada di pasaran sekarang ni... Kadang2 sampai susah untuk kita buat pilihan kan... Setiap produk ada kelebihannya yang tersendiri... Normally, kalau sebut je kolagen, dalam kepala saya mesti pikir pasal kecantikan... Bukan saya je, rasanya ramai lagi orang lain yang berpikiran macam tu.. Untuk kali ni, saya nak memperkenalkan u all satu lagi produk yang berkaitan dengan kolagen jugak iaitu HKCC... Pernah dengar tak??? Kalau tak pernah dengar & tak pernah tahu pasal HKCC, meh sini saya nak bagitahu.. HKCC ni adalah satu kolagen @ kopi minuman harian yang harga dia serendah rm2 je sehari. Murahkan??...Walaupun harga dia murah tapi kesan dia tu luar biasa... kebabooommm!! HKCC ni ada ramuan tersendiri di mana ia menggunakan rempah ratus warisan nenek moyang kita...Kalau dah sebut warisan, dah sah2 la terbaik kan?!



Sayang2... meh sini dekat sikit lagi, saya nak bagitahu rempah ratus apa yang terdapat dalam HKCC ni... HKCC ni boleh dikatakan 11 dalam 1 sebab terdapat 11 kandungan iaitu Biji kopi terpilih, Krimer bukan tenusu, Gula, Collagen, Vitamin C, Ekstrak guarana, Ekstrak kulit kayu manis, Ekstrak kacip Fatimah, Ekstrak Manjakani, Ekstrak Serapat & Ekstrak mas cotek... So, camna sayang2... berminat nak mencuba ke?.. Kalau berminat boleh PM di HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN... kalau nak lagi mudah, terus je wassap ke nombor 019-616 5258... Eh kejap2... banyak lagi nak story ni... Fungsi segala herba @ rempah ratus dalam HKCC ni tak cerita lagi...

  • COLLAGEN berfungsi untuk kurangkan kedutan & garis2 halus dekat wajah kita selain mencantikkan tisu kulit               
  • VITAMIN C ni dah terlalu familiar, mesti semua dah tahu kan... ianya berfungsi sebagai antibiotik untuk mempertahankan sistem imunisasi
  • GUARANA pulak untuk memperbaiki sistem penghadaman & awet muda... Oh, awet muda itu penting...!! Biar anak segerombolan pun tapi ibu tetap maintain seolah2 adik beradik dengan anak2... muahhahah
  • KAYU MANIS pulak untuk melancarkan pengaliran darah serta mengurangkan glukos dalam darah & kolestrol
  • KACIP FATIMAH dapat meningkatkan aura wajah, melambatkan proses penuaan serta mengembalikan kecerdasan tubuh
  • MANJAKANI melicin & memelihara kulit, mengecut & mengetatkan rahim serta peranakan wanita... Bab ketat ni memang betoi pun... manjakani ni, macam2 part yang dia boleh ketatkan... yang mana longgar, semua akan kembali ketat... (^_^)
  • SERAPAT pulak berfungsi untuk memperbaiki dan menegangkan tisu badan, menegang & mencantikkan kulit serta menguatkan otot & sendi

Cerita bab isi kandungan HKCC dah habis, sekarang meh baca pulak pasal kelebihan HKCC ni... antara kelebihan jika u all ambik HKCC adalah MERAWAT BUASIR, MENGHASILKAN SUSU BADAN, MENGERATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI, dengan kata lain, yang mana longgar tu, akan ketatlah... MEMUDARKAN STRECHMARK, MENGANJALKAN KULIT WAJAH, MENGURANGKAN KENCING MANIS & DARAH TINGGI, MENGHILANGKN PARUT, MENGURANGKAN BERAT BADAN, MENGEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI, MERAWAT MASALAH DALAMAN WANITA SEPERTI KEPUTIHAN, MENGURANGKAN SAKIT SENDI & KEBAS, MELAWASKAN PEMBUANGAN AIR BESAR... Tapi untuk entry ni, saya nak fokus pada kelebihan yang satu ini, iaitu HKCC DAPAT MEMBANTU KITA UNTUK HAMIL @ PREGNANT... Macamana saya boleh kata HKCC ni dapat membantu wanita hamil? Actually HKCC ni jugak berfungsi untuk MENSTABILKAN HORMON & MENINGKATKAN TAHAP KESUBURAN SELAIN DARI MELANCARKAN PERJALANAN HAID... InsyaAllah.... Tapi satu kita kene ingat, ianya hanya sekadar usaha kita... yang menentukan tetap jugak Tuhan...



Saya nak fokus pada yang ni sebab saya tahu ramai lagi rakan2 di luar sana yang masih berusaha untuk ada zuriat... tak kiralah samada untuk anak pertama atau yang keberapa sekali pun... Berkaitan anak ni, setiap orang dah tertulis rezeki masing2... dah tertulis, bila kita akan ada anak... berapa orang anak kita.. samada kita akan ada anak atau tak... semua dah ditentukan, tapi kita sebagai hamba ni, kenelah jugak berusaha... USAHA, DOA & TAWAKAL... Sebab tu saya buat entry ni, nak bagitahu u all antara salah satu produk yang boleh digunakan sebagai ikhtiar untuk mengandung iaitu SET ZURIAT KOPISUSU.. 

Dalam SET ZURIAT KOPISUSU ni ada 3 benda iaitu sekotak HKCC, sekotak SKBP & sekotak CCFM... U all tengok dekat gambar atas tu haa.. yang kotak warna kuning tu susu kambing manakala yang kotak warna purple menegak tu untuk kita yang perempuan ni minum, yang lagi satu kotak warna purple yang melintang tu untuk kegunaan lelaki... Harga untuk SET ZURIAT yang mempunyai 3 kotak minuman yang sangat2 berkhasiat ni cuma rm150...!! Murahkan.... Jika berminat apa lagi, laju2lah PM HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN @ wassap ke nombor 019-616 5258...   

Haaa kalau tak tunjuk testimoni kan tak nak caya, meh sini nak tunjuk testimoni pulak dekat u all.... Alhamdulillah sejak bulan Julai 2012 hingga November 2014, dah ada 380 kehamilan... Semuanya atas keizinan dari Tuhan atas usaha mereka untuk mengandung dengan mengamalkan HKCC...



U all baca satu persatu testimoni dekat atas ni tau... Nampak tak yang paling last tu, 14 TAHUN MENANTI UNTUK HAMIL AKHIRNYA HAMIL JUGAK SELEPAS KEGUGURAN.... Ahamdulillah... syukur sangat2... Tuhan bagi jugak rezeki untuk dia merasai nikmat bergelar seorang ibu... Itu rezeki yang telah tertulis untuk dia setelah ikhtiar dengan HKCC... U all pun yang tengah berusaha untuk dapatkan zuriat, bolehlah cuba ikhtiar dengan HKCC ni jugak... Jika dah tertulis rezeki u all, InsyaAllah Tuhan makbulkan... tapi andaikata tak, jangan salahkan sesuatu produk tapi redha & yakin bahawa ada hikmah tersembunyi yang Tuhan dah rancangkan untuk kita... Sesungguhnya perancangan Tuhan adalah yang terbaik...!!


Selain dari tu, ada 35 pengguna HKCC yang turun berat badan dan selebihnya dapat manfaat lain termasuk kesuburan dan berat badan ideal... TAPI... ada jugak tapinya, HKCC ni tak semua boleh minum. Orang yang ALERGIK KAFEIN & SUMBER MARINE, MASALAH BUAH PINGGANG, TIROID tidak digalakkan untuk ambil HKCC... Kalau u all NAK USAHA DAPATKAN BABY @ ANAK  & U ALL TAKDA MASALAH ALERGIK, SAKIT BUAH PINGGANG, TIROID... go on... u all boleh minum HKCC... LEBIH2 LAGI UNTUK U ALL YANG BERUSAHA UNTUK DAPATKAN ANAK... Cuma satu pesan saya, bila dah minum apa2 je yang berkaitan KOLAGEN, syarat dia kene MINUM BANYAK AIR MASAK...!!!



Kalau u all nak tahu lebih lanjut lagi pasal SET ZURIAT KOPISUSU ni, U all boleh PM ke HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN... or terus je wassap ke nombor 019-616 5258.... (",)


*PERHATIAN : COLLAGEN ADALAH DARI SUMBER MARINE IAITU RUMPAI LAUT BUKAN DARI HAIWAN

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN pilihan Dr HALINA isteri angkasawan negara

U all pernah dengar tak pasal produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN..?? Alaa produk collagen yang duta dia DR HALINA ISTERI KEPADA ANGKASAWAN tu.... SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN adalah produk keluaran Syarikat Zofea Beauty.. Patutlah Dr Halina ni semakin lama nampak semakin cantik.. Rupa2nya rahsia dia SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN... Lepas ni sape2 antara u all nak jelita macam Dr Halina jugak, bolehla beli SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN di Syiela d'beauty..
Datin Dr. Halina Mohd Yunos - Pengguna Produk
Tapi sebelum tu, meh saya cerita serba sedikit dekat u all berkaitan produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni... Dalam proses pembuatan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN teknologi terbaru dari Japan & France digunakan.. Tujuannya sebab untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi, pantas diserap ke salur darah, ia juga menggunakan teknologi nano untuk menghasilkan butiran halus molekul nano supaya badan kita dapat serap dengan cepat selain dapat memberikan kesan yang diingini seawal 3 hari.. Wah, hebat tu, 3 hari dah nampak kesan... bagus betoi teknologi Japan & France ni yer..


Sebelum u all tanya apa bahan2 yang ada dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni, baik saya bagitahu dulu... Bahan2 yang terkandung dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni memang banyak & setiap bahan2 tu mempunyai khasiat tersendiri.. Antara bahan2 yang ada dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni adalah 14X STEM CELL (wild blueberry stem cell, blueberry stem cell, raspberry stem cell, green apple stem cell, apple stem cell, snow lotus stem cell, green tea stem cell, tomato stem cell, swiss red grape stem cell, grape stem cell, argan fruit stem cell, roselle stem cell, cranberry stem cell, blackberry stem cell), 36X ANTI-OXIDANT, 20X SUPER FRUITS & PITERA RICH EXTRACT.. kiranya SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni terhasil daripada sumber buah-buahan terpilih yang takda bahan kimia.. Dengan kata lain, ianya sesuai diminum oleh mereka2 yang ada darah tinggi or sakit jantung sebab ia tidak mempunyai sebarang gula tambahan..    


Setiap produk kolagen di pasaran mesti ada kebaikan or kelebihan yang tersendiri, macam tu jugak dengan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni.. Di sini saya bahagikan kebaikan or kelebihan guna f ni kepada 3 bahagian yer...

KULIT

Merangsang kolagen kulit, Menghalang sinar UV matahari, Mengaktifkan penghasilan kolagen, Melambatkan penuaan, Meningkatkan stem cell kulit, Pemutihan kulit lebih pantas, Kulit lebih anjal & muda, Menghilangkan kedutan, Menghilangkan kulit sun-burn, Menghilangkan jerawat, Menghilangkan parut hitam, Mengurangkan jeragat, Mengatasi kulit bersisik, Kulit kering menjadi lembap, Kulit kasar menjadi halus, Mengatasi penyakit kulit, Mengatasi masalah kulit rosak, Mengatasi masalah tumit kaki pecah, Mengatasi masalah kulit merekah, Kulit celah-celah badan yang gelap menjadi cerah (ketiak & celah peha).

KESIHATAN

Mengatasi sakit sendi tulang, Mengatasi sakit senggugut, Mengatasi masalah mata, Sesuai untuk ibu mengandung, Sesuai untuk ibu menyusu, Mengurangkan stretchmark, Mengurangkan selulit, Menurunkan kolestrol, Mengatasi rambut gugur, Mengatasi bibir mengelupas, Memberi tenaga kepada badan yang letih, Membuang toksin, Sesuai untuk masalah sakit darah tinggi & kencing manis, Tingkatkan pengeluaran susu ibu, Melangsingkan badan.

PARA IBU

Menambahkan susu badan, Menaikkan HB wanita hamil, Memutihkan & menggebukan kulit bayi bagi ibu hamil & ibu menyusu, Memberi tenaga kepada ibu hamil & ibu menyusu, Memberi nutrien penting yang diperlukan oleh ibu hamil & menyusu.

Camne, banyak kebaikan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni... Dah banyak testimoni pengguna SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN.. semua pakat duk berpuas hati dengan keberkesanannya... Nak tahu apa kata mereka, baca dekat bawah yer sayang2...



Yang saya tempek dekat sini hanya 2 testimoni.. nak tahu lebih lanjut lagi keberkesanan produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni, u all kene tanya sendiri orang yang jual produk tersebut iaitu owner Syiela d'beauty.. Nanti dia akan terangkan dekat u all dari A sampai Z.. Nak tahu or nak tengok lain2 testimoni pun boleh terjah Syiela d'beauty ni yer u all.. 


Sekarang ni ADA PROMOSI UNTUK SET BERKEMBAR.. Kalau u all berminat untuk mencuba SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni bolehlah beli time tengah promosi ni.. Siap ada free gift lagi... tapi free gift tu bergantung pada stok la..

2 Jar 70 Sachet x 15gram (1 jar ada 35 saket)
Free Gift (bergantung pada pertukaran HQ)
tablet kunyah + Pil Ibu Jerawat

Ohya, kalau u all nak baca pasal komen DR HALINA pasal SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN, KLIK SINI & KLIK SINI... Kalau dah baca & berkenan, nak beli sila lah terjah FANPAGE Syiela d'beauty.. Selain tu u all boleh jugak wassap ke nombor 012-400 3624. 

Carseat murah tak sampai rm100 by Sweet Cherry

Anak saya dah 3 orang baru terhegeh2 nak beli carseat... time Alisha & Aqilah dulu tak beli pun... Punca beli carseat ni sebabnya Alisha & Aqilah pakat nak duduk dengan saya je dalam kereta... Saya nak duduk depan sebelah driver mana boleh, disuruhnya duduk belakang.. Duduk belakang tu pulak tak nak duduk diam2.... bergaduh pun boleh aje dalam kereta dua beradik ni, haihhh... Risau takut terkena Afrina, so, jalan selamat baik beli carseat... Afrina duduk depan teman abah dia... (",)

Saya kan memang pelanggan setia LAZADA... Setia sangatlah kononnya... dah banyak barang saya beli dengan LAZADA... Tapi untuk carseat ni baru pertama kali saya bayar online... Normally saya buat COD.. dah sampai barang baru bayar... Ikutkan nak buat camtu jugak kali ni... tapi my dear cakap, "bayar je online... bukannya tak pernah beli dengan LAZADA... kot la baru pertama kali nak beli, boleh la jugak risau2 kene tipu"... pikir2 balik betoi jugak... Ohya, my dear cakap macam tu puncanya saya suruh my dear keluarkan duit saya dekat bank... my dear malas nak keluarkan, tu yang dia cakap camtu....


Saya beli SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN dari LAZADA... Harga carseat ni murah je u all... RM93... ada diskaun 15%... Duk baca review orang yang beli kata ianya ok, tu yang saya pun beli... lagipun murah.. hihii.. U all nak yang mahal pun ada... terjah je LAZADA pastu dekat kolum search tu taip je carseat.. nanti macam2 jenis carseat yang terpampang dekat screen monitor u all... Walaupun harga dia murah tapi kualiti dia bagus... adalah jugak nampak carseat ni "gagah" takdalah nampak macam tak selamat je anak kita duduk dalam tu...


SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni sesuai untuk yang dari NEWBORN HINGGA BERAT KURANG DARI 13KG.. yang saya suka tu, carseat ni kira macam 3 in 1... boleh jadi carrier, boleh jadi rocker & boleh jadi carseat... kiranya kalau kita nak pergi makan dekat restoran, boleh angkut sekali carseat ni bawak keluar... anak menangis, boleh enjut2 jugak dengan carseat ni... Ohya, pemegang dia tu boleh laras tau.. nak letak depan ke, tengah ke belakang ke, semua boleh..            


SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni jugak ada tempat untuk sokongan kepala & dada... dah macam pakai tali pinggang la kononnya... Disediakan sekali dengan kain penutup tu haa... kalau panas2 ke bolehla guna kan...     


Minggu lepas time balik kampung Afrina dah guna... Nampak tak muka Afrina yang berkerut tu haaa... pelik duduk dalam carseat ke or sebab pelik tengok ibu dia ambik gambar...? Tapi yang pastinya, Afrina sangat selesa duduk dalam SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni... sepanjang perjalanan, takda nak menangis... tidur je..

Haa tau tak, memandangkan saya ni baru beli carseat, selama ni tak pernah tahu & tak pernah ambik kisah pun pasal carseat ni... Selama ni saya ingatkan, carseat ni cara guna dia, kita ambik je & letak camtu je dalam kereta pastu bagi anak kita duduk... rupanya bukan la u all... hahhahhah.... Actually, carseat ni pun kene pakai tali pinggang.. kiranya tak nak bagi carseat ni bergeraklah... adehhh... kesian dekat saya, buta ilmu tentang carseat... hihii...

Kalau u all pun nak beli carseat yang murah camni, bolehla terjah WEBSITE LAZADA PASTU SEARCH CARSEAT.. NAK LAGI SENANG TERUS SEARCH "SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN".. bagi saya carseat ni baguslah, walaupun murah tapi kualiti dia bagus jugak... takdalah nampak macam puluh2 regenya tapi nampaklah jugak macam ratus regenya... (^_^)         

Alamakkkk nak tulis jugak sebagai rekod yang carseat ni hadiah ke 8 saya beli untuk anak2 ni guna duit dari berblog (Nuffnang & Exabytes)

HADIAH PERTAMA GUNA DUIT NUFFNANG : LAPTOP MAINAN
HADIAH KEDUA GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL 
HADIAH KETIGA GUNA DUIT NUFFNANG : DVD PLAYER BLU-RAY 
HADIAH KEEMPAT GUNA DUIT NUFFNANG : PENDRIVE 32GB 
HADIAH KELIMA GUNA DUIT NUFFNANG : BAHAN PEMBELAJARAN
HADIAH KEENAM GUNA DUIT NUFFNANG : PAKAIAN
HADIAH KETUJUH GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL
HADIAH KELAPAN GUNA DUIT NUFFNANG : CARSEAT SEPERTI DALAM ENTRY INI


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

EPHYRA punca saya hampir bengkak susu..!!


Bengkak susu ni bila kita rasa breast kita sangat bengkak, sakit, berdenyut, terasa penuh & keras.. kadang2 tu, bengkak @ rasa keras tu sampai ke bawah ketiak tau... Kalau yang teruk tu, sampai demam... Puncanya terjadinya bengkak susu ni sebab susu badan kita banyaaakkkkk lah kan... ditambah pulak kalau anak kita tak mau minum + kita tak pam, memang makin menjadi2lah.... jangan dibiarkan susu tu mengeras tau... cepat2lah u all usahakan bagi susu tu semakin kurang... bagi anak hisap banyak2 or u all pam.... Untuk entry ni, bila saya kata EPHYRA hampir buat saya BENGKAK SUSU, itu maknanya EPHYRA TERSANGATLAH MEMBANTU SAYA DALAM BAB BANYAKKAN SUSU BADAN...!! Yap, Alhamdulillah... susu badan saya memang banyak untuk anak solehah Afrina @ my new baby... Bayanglah, sampai menitik2 susu tu... Afrina memang jadi "mangsa" la... selalu kena kacau dia tidur sebab nak bagi dia minum susu...

Ketika mengandung pun memang saya minum EPHYRA kan, tau tak, di hari2 terakhir saya nak bersalin tu, saya ada picit saya punya nipple tau u all, bila picit tu, ada keluar kolustrum... sedangkan ketika saya mengandungkan Aqilah dulu, sebelum bersalin saya try picit, takda keluar pun... Bila saya dah bersalinkan Aqilah, hari pertama & kedua, memang kolustrum je la yang keluarkan... bila hari ketiga tu, susu badan dah start keluar... saya balik rumah pada hari kedua lepas bersalin, malam tu saya minum EPHYRA seperti biasalah kan, tanpa disangka2, bangun pagi esoknya, saya dah mula rasa breast membesar & dah mula rasa ketul2 sampai ke bawah ketiak.. Hari ketiga bersalin susu badan saya dah penuh...!! Terus saya kacau2 Afrina tidur & bagi dia minum susu... tapi dia tak nak minum sangat plak time tu... last2 saya guna teknik mermet @ perah guna tangan la keluarkan susu... Alhamdulillah, sampai sekarang hari ke 14, susu memang maintain banyak... lambat bagi minum, memang terasalah breast dah mula nak mengeras... 


TAPIIIIIII..... u all kene ingat, jangan bayangkan u all minum EPHYRA macam tu je terus susu banyak... U all kena jugak minum AIR MASAK BANYAAKKKKKKK SANGAT....!! Apa2 pun yang u all makan or minum berkaitan suppliment, air masak mesti kena minum banyak... barulah mujarab... jangan pulak bila u all minum or makan sesuatu produk tapi tak menjadi dekat u all, u all salahkan produk tu... hakikatnya u all yang tak nak minum air masak banyak2 or ikut arahan.... Alhamdulillah, saya ni sebenarnya memang manusia yang kurang minum air... tapi sejak saya minum ephyra @ lahirkan anak no 3 ni, setiap hari saya minum air masak 2 liter ++... tu belum lagi campur air manis yang saya duk buat cicah biskut & roti.. Opsttt sebut pasal minum air banyak ni, ada orang tua2 tak bagi minum air banyak dalam tempoh berpantang... bergantung pada diri masing2... tapi untuk saya, saya minum banyak sebab saya ada anak untuk menyusu badan....

Alang2 dah cerita pasal EPHYRA BANYAKKAN SUSU BADAN TIME SAYA BERPANTANG NI, TERUSLAH SAYA NAK CERITA PASAL KELEBIHAN LAIN LAGI MINUM EPHYRA KETIKA BERPANTANG... Ketika hari kedua saya bersalin @ baru balik dari hospital, jiran saya datang ziarah... dia tengok muka saya, terus dia cakap "Ina nampak sihat yer... muka berseri, tak nampak pucat"... Secara peribadinya, kali ni memang saya rasa sangat2 cergas & bertenaga... silap hari bulan boleh terlupa yang saya ni baru lepas bersalin... (^_^)

Normally kalau lepas bersalin, perkara yang paling mengerikan saya adalah ketika nak BUANG AIR BESAR...!! Sangat2 takut..!! sebab takut sakit & takut jahitan terbukak..... Kadang2 sanggup tahan sampai hilang rasa nak beyak tu... kah kah kah... Tapi untuk anak no 3 ni, walaupun takut tapi saya terpaksa jugak sebab takleh tahan... bila dah masuk tandas & buang hajat tu kan u all.... alahaiiiiii.... sangatlah smooth je benda alah tu keluar... tak keras pun... lembut saja.... hahahahahaaaaaa... kalau saya tahu se"smooth" itu, takdanya saya nak tahan2 beyak ni tau.... memang bagus betoi la EPHYRA ni tau.... KAU MEMBUAT DAKU JATUH CINTA KALI KEDUA ;P.. 

Ohya sayang2... u all jangan ingat, mentang2 SAYA JUAL EPHYRA SAYA PROMOTE KAW2 TAU.... INI BUKAN ENTRY BERBAYAR PUN... SAYA CERITA ATAS DASAR PENGALAMAN PERIBADI SAYA SENDIRI... TAK SUNGGUH SAYA TAK CITE DEKAT U ALL... KALAU U ALL YANG NAK BERSALIN TU, BOLEHLAH TRY EPHYRA NI JUGAK TAU... Lebih2 lagi untuk u all yang berhajat nak susukan badan anak u all.. EPHYRA ni bukan je dapat banyakkan susu badan u all, tapi banyak lagi kelebihan EPHYRA ni... EPHYRA ni adalah suppliment untuk KECANTIKKAN & KESIHATAN... Saya guna EPHYRA ni dari bulan 9 tahun lepas... bulan 12 saya stop sebab mengandung... bulan 6 baru ni saya continue semula hinggalah sekarang... Nak jugak promote dekat entry ni, nak tahu pengalaman saya gunakan EPHYRA, bolehlah PM SAYA DI FB yer.... Nak beli, lagilah di alu2kan... (",) Last sekali, semoga susu saya akan sentiasa meriah untuk anak solehah NUR AFRINA BINTI MOHAMAD SUKRI.... SUPPORTLAH SUSU BADAN @ SUSU IBU KERANA SUSU IBU ADALAH SUSU YANG TERBAIK DI DUNIA...!! KITA SEBAGAI HAMBANYA HANYA BERUSAHA, YANG MENENTUKAN TUHAN YANG SATU.... InsyaALLAH....




"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Secret Laxing produk kuruskan badan tanpa diet dan bersenam..!!


U all pernah dengar tak produk kuruskan badan SECRET LAXING keluaran LEGACY SECRET TRADING?? Apa dia?? Tak pernah dengar.. Kalau camtu, nak tanya u all pernah dengar tak HARUM MALAM?? Yang ni confirm pernah kan... Untuk pengetahuan u all, SECRET LAXING & HARUM MALAM ni adik beradik la lebih kurang... Keluaran syarikat yang sama... Di entry ni saya tak nak cerita pasal HARUM MALAM tapi nak cerita pasal SECRET LAXING.. Nak tambah sikit pengetahuan u all pasal SECRET LAXING ni, mana tahu kot2 u all berkenan ke boleh beli kan.. Ohya, untuk pengetahuan u all, SECRET LAXING TIDAK SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG, MENYUSU ANAK SERTA MEMPUNYAI PENYAKIT SEPERTI GASTRIK, TEKANAN DARAH TINGGI & GANGGUAN JANTUNG.

Bahan utama dalam penghasilan SECRET LAXING ni adalah HONEY, PRUNE CONCENTRATE, DELIMA CONCENTRATE, GOJI, SIREH, BEET ROOT, L-CARNITINE, SENNA, GARCINIA CAMBOGIA, GREEN TEA, ACAI BERRY, DANDELION, WHITE KIDNEY BEAN & GRAPE EXTRATE.. SECRET LAXING ni boleh terus diminum, setiap hari u all kena minum 2 x 20ml jangan pulak minum lebih dari yang disyorkan tau.. Macam biasalah, bila u all dah minum apa2 je suppliment mesti KENA MINUM BANYAK AIR MASAK..!! Haa lagi satu, dah minum SECRET LAXING ni, sebolehnya u all hindarkan diri dari minum minuman bersoda & beralkohol... kang nanti bila kurang efek dia, u all salahkan produk yang tak berkesan pulak.. (^_^) SECRET LAXING ni boleh diminum oleh lelaki & perempuan yang berusia 18 hingga 50 tahun... 

Antara KELEBIHAN SECRET LAXING ni adalah ia dapat membakar kalori u all dengan lebih banyak, meningkatkan metabolisme, mengecilkan saiz badan & meningkatkan tenaga dengan membakar lemak dalam badan, membantu mengawal rasa lapar, membaiki sistem pencernaan & lain2... SECRET LAXING NI SEBENARNYA MEMBANTU U ALL BUANG LEMAK2 DALAM BADAN TU DENGAN MUDAH, TANPA DIET & BERSENAM TAPI DENGAN SYARAT U ALL KENA MINUM AIR BANYAK..!! Saya ada baca TESTIMONI PENGGUNA SECRET LAXING ni, ramai jugak yang cakap berjaya turunkan berat badan... Kalau u all nak baca jugak, boleh search TESTIMONI SECRET LAXING di google..


Ini serba sedikit pasal SECRET LAXING... Sekarang ni saya nak cerita pulak dekat u all macamana u all nak kenal SECRET LAXING yang tiruan or original... Maklumlah sekarang ni kan dekat pasaran, banyak sangat produk tiruan... Cara u all nak kenal keaslian produk SECRET LAXING ni senang je... Baca info dekat bawah ni yer..


CARA PERTAMA
PENGESAHAN MELALUI VISUAL

Dekat botol SECRET LAXING tu ada label macam gambar atas ni tau


U all perlu serongkan botol SECRET LAXING tu lebih kurang 15 darjah, lepas tu u all akan nampak kemunculan huruf LS.. Huruf tu duduk di sebelah gambar sekuntum bunga, mesti u all nampak huruf LS tu kan...

CARA KEDUA
PENGESAHAN MELALUI SENTUHAN



Bila u all sentuh label yang ada sekuntum bunga tu, u all akan rasa seperti ianya timbul @ cetakan timbul

CARA KETIGA 
PENGESAHAN MELALUI QR WECHAT


U all boleh imbas KOD QR melalui applikasi WeChat, lepas tu u all akan dapat info... WeChat ID : harummalam

PERINGATAN..!!!

Kod QR hanya boleh diimbas sebanyak 5 kali sahaja, kalau u all imbas lebih dari 5 kali, u all kena telefon LEGACY SECRET untuk dapatkan pengesahan produk... U all kena pastikan u all beli produk yang ORIGINAL tau... Yela, yang tiruan ni risau takut nanti ada kesan sampingan..


Kalau u all nak lebih jelas lagi cara nak tahu original atau tak, u all boleh tengok video dekat atas ni lebih mudah...


Memuatkan ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...