Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

Moeder untuk ibu mengandung dan menyusu badan


U all menyusu badan?? U all ada masalah dengan kuantiti susu yang kurang?? Saya nak kenalkan u all dengan produk MOEDER.. MOEDER ni bukan untuk ibu menyusu je tau, tapi jugak untuk u all yang sedang mengandung... MOEDER ni sebenarnya adalah makanan tambahan yang dapat membantu ibu2 yang menyusu badan seperti saya ni untuk dapat menghasilkan susu badan yang lebih kebaboommm...!! Dengan kata lain, MOEDER ni merupakan salah satu perangsang susu badan.. Tapi kalau untuk ibu mengandung pulak, MOEDER ni bertindak sebagai makanan tambahan untuk mereka yang mengandung ni menjaga kesihatan diri sendiri & anak dalam kandungan.. Khasiat MOEDER ni banyak sebenarnya, saya tulis dalam bentuk point je la yer..

Khasiat buat Ibu hamil :

·         Mencerahkan Kulit
·         Mengatasi masalah rabun malam
·         Meningkatkan daya tubuh dan stamina  serta tenaga semasa hamil
·         Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
·         Mengatasi masalah depresi (Stress)
·         Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.
·         Mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
·         Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bg ibu hamil)
·         Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
·         Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
·         Melembabkan kulit
·         Mengurangkan kesan selulit pada perut
·         Mencegah osteoporosis
·         Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
·         Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
·         Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
·         Mengatasi masalah mual.
·         Menormalkan metabolisme
·         Mencegah kegemukan selepas bersalin
·         Rasa Vanila berlemak tanpa menyebabkan rasa loya 

Khasiat buat Kandungan atau bayi :

·         Mengurangkan Risiko demam kuning
·         Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
·         Melebatkan rambut
·         Menghitamkan rambut dan bersinar terhadap bayi
·         Memutih dan melicinkan kulit bayi
·         Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi
·         Mencegah asma dan lelah
·         Mencegah Rabun ketika besar
·         Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan
·         Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
·         Membantu sistem pencernaan bayi yg menyusu badan ibu yang mengamalkan Moeder

Khasiat buat Ibu selepas hamil @ menyusu bayi @ bayi menyusu  :

·         Membanyak dan memekatkan produksi susu
·         Mencegah kegemukan
·         Mencerahkan & Melembab kulit
·         Membantu hilangkan selulit ketika hamil
·         Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat
·         Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi
·         Mengurangkan stress
·         Mengatasi atau mencegah rabun
·         Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
·         Menguatkan sistem pernafasan bayi
·         Membantu daya ingatan bayi


Sekarang saya nak cerita dekat u all pasal kandungan MOEDER ni pulak.. MOEDER ni diperbuat dari susu kambing, ekstrak tomato, habbatussauda, madu, ekstrak anggur, lutein, bird nest, kurma, manna, bilberry, aloe vera, lobak merah, brokoli, omega 3, betik, stevia, vanilla, non diary creamer. Banyak kan kandungan dia... tapi jangan risau sebab rasa MOEDER ni memang super duper sedap.. RASA VANILLA.!!! Alisha & Aqilah pun duk sibuk nak merasa jugak tau... Saya bagi sesudu, dorang nak dua sudu.. Last2 dorang tidur, baru saya bancuh air MOEDER ni..hahhahha... MOEDER ni diminum 2 kali sehari, 1 scoop siang & 1 scoop malam sebelum tidur... Bancuh guna 200ml air suam.. Macam biasalah, apa2 je yang kita minum or makan berkaitan makanan tambahan, dah sah2 kita kena minum banyak air masak dengan elakkan minuman berkafein.. 




MOEDER ni memang dapat membantu menambah susu badan... Saya sendiri yang minum dapat memberi tenaga, dah takda rasa haus ke, penat ke, susu pun semakin banyak... Kalau u all berminat untuk dapatkan MOEDER ni, u all boleh beli dengan whats up ke nombor 017-334 0343, 018-297 6697 atau 016-446 0677.. selain tu, untuk maklumat lanjut, u all boleh ke page MOEDER HQ.. Ohya, harga sebotol MOEDER ni RM159/RM169ss termasuk pos.. TAPIIII sekarang ni MOEDER tengah buat promosi... harganya cuma RM129 termasuk postage seluruh Malaysia.. Promosi ni sah sehingga tarikh 31/07/2015..

Bengkung Moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal

BACA SAMPAI HABIS UNTUK TAHU HARGA PROMOSI...

Setiap kali bersalin, bengkung adalah benda pertama yang terlintas di fikiran saya... Alhamdulllah, setakat ni 3 kali beranak, 3 kali saya bersalin normal... saya memang jenis yang mementingkan pemakaian bengkung ketika berpantang.. pakai 24 jam pun tak kisah asalkan perut saya kembali kempis... hahhah... Saya tak nak perut saya buncit gelebeh2 tu haaa... Masa anak pertama, family saya dah pesan, tak nak perut gelebeh, pakai bengkung.... abah saya cukup bising saya tak pakai bengkung... Actually bengkung ni bukan setakat untuk kempiskan perut tapi ia jugak untuk MELINDUNGI ORGAN DALAMAN & MEMBOLEHKANNYA LEBIH CEPAT KECUT UNTUK KEMBALI KEPADA SAIZ ASAL... tau tak, sebenarnya amalan memakai bengkung tu jugak, DAPAT MEMBANTU MEMUDAHKAN KITA MENYUSU ANAK SELAIN DAPAT MENGUATKAN ABDOMEN KITA YANG LEMAH KETIKA MENGANDUNG...

Jika kita tak pakai bengkung ketika berpantang, selepas beberapa bulan, tau apa hasil yang kita dapat??... PERUT SEMAKIN BUNCIT, PINGGUL KITA TU SEMAKIN MENGEMBANG, BENTUK BADAN KITA SEMAKIN MENGGELEBER... Ada je yang tak kisah pasal ni.. lagipun suami kita pun takda kata apa2 pun kan... Iyer sayang, suami kita memang tak kata apa2.. maybe sebab dia nak jaga hati kita... tapi kita sebagai isteri ni, apa salahnya ambik inisiatif sendiri untuk jaga badan... Yap, saya tahu, badan kita membesar pun sebab lahirkan anak untuk dia kan... itu dikira pengorbanan, sepatutnya suami harus hargainya... tapi apa salahnya jika kita pun hargai diri kita dengan menjaga bentuk badan... Ketika dalam pantang, rajin2kan diri memakai bengkung...


Bersalin secara pembedahan, bukan lagi alasan untuk mengelakkan diri kita dari tidak memakai bengkung.. Zaman semakin maju, sekarang ni dah ada BENGKUNG MODEN yang dicipta khas untuk ibu2 yang bersalin secara pembedahan.. 6 jam selepas bersalin, u all dah boleh pakai bengkung... Jangan risau, jangan takut, BENGKUNG MODEN INI MEMANG DICIPTA KHAS UNTUK U ALL YANG BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN... IA DAH MELALUI PROSES R&D SEBELUM DIJUAL DEKAT PASARAN.. Untuk pengetahuan u all, bengkung moden ni diperbuat dari bahan bebas getah dan ianya bersifat elastik...


Saya pun guna bengkung moden ni jugak tau u all... tapi bukanlah dalam pantang, pakai untuk kempiskan perut je... Meh, saya bagitahu testimoni diri saya sendiri pulak.. yang paling saya teruja sebab ia tak buat kulit saya jadi gatal... Kalau ikutkan ketika saya berpantang dulu, saya guna bengkung biasa tu, dekat perut saya memang terlebih gatalla, bila dah gatal, mulalah nak menggaru, bila dah menggaru, mulalah bengkung pun jadi senget benget, dah tak duduk dekat tempat asal... tapi tidak dengan bengkung moden ni, ia melekat elok je dekat tempat asal tu tak bergerak2.. teruja sungguh u all oiii..!! Walaupun saya guna seharian, bukak time nak mandi je, ia tetap buat saya rasa selesa, TAK PANAS, SERAP PELUH, TERASA LEMBUT JE DI KULIT & IA TIDAK TERLALU TEBAL.. Tau tak, walaupun saya guna bengkung, tapi saya tetap rasa selesa ketika nak menyusukan Afrina.. Dia punya tahap selesa tu, bila dah pakai, tak terasa pun yang saya tengah guna bengkung ni tau, rasa macam taknak bukak pun ada... hahah... Yang paling best, tau tak, PERUT IBU 3 ORANG ANAK NI, DAH KURANG LAGI 1 INCI... DALAM TEMPOH SEMINGGU JE SAYA GUNA.. TU PUN BUKANNYA 24JAM... KALAU SEBELUM GUNA, SAIZ PINGGANG SAYA 29 INCI, SEKARANG DAH JADI 28 INCI... LAGI 1 INCI DAPAT BALIK SAIZ PINGGANG SAYA KETIKA ANAK DARA...!!! Bengkung moden ni memang dapat bantu u all kempiskan perut yang buncit... saya dah alaminya... mahunya tak teruja, walaupun dah 3 orang anak keluar dari perut ni haaa... walaupun umur dah 32 tahun, tapi saiz pinggang masih maintain macam zaman anak dara... (^_^) Nak kempiskan perut jugak? mohla beli BENGKUNG MODEN dengan Puan Sara Newshop.. 


Untuk u all yang bersalin secara pembedahan, bengkung moden ni memang TERBAIK untuk u all... Sebab bengkung moden ni dapat melindungi bahagian yang dibedah, lebih2 lagi ketika u all nak menyusukan anak di posisi duduk.. Kiranya macam bengkung ni bertindak sebagai pelapik & pelindung la... Selain tu, bengkung moden ni jugak direka untuk menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka... Mesti u all sukakan walaupun u all bersalin secara pembedahan tapi peru u all maintain je kempis, mesti orang tertanya2, apa yang u all guna.. bukan setakat kempiskan perut, saiz bengkung dia yang lebar @ 4 panel ni jugak, boleh mengecilkan bahagian pinggul kita yang dah mengembang ketika mengandung tu haa.. lepas dah habis pantang, u all masih boleh guna bengkung ni sebagai KORSET... Cara nak basuh pun sangat senang, guna mesin basuh or cuci tangan.. U all yang nak bersalin, memang patut dapatkan bengkung ni, lebih2 lagi untuk u all yang memang dah tahu akan bersalin secara pembedahan... Bila dah kene bedah ni, kadang2 kita nak bersin pun takut, batuk pun takut... takut berasa sakit... tapi kalau u all guna bengkung moden ni, InsyaAllah ia dapat mengelakkan u all dari berasa sakit ketika batuk or bersin...


Bengkung moden ni bentuk V tau, dekat bawah dia tu lebih lebar dari atas... kiranya kalau u all pakai bengkung ni, memang bengkung ni kejapla dekat badan u all, takda nak menggelunsur ke bergulung ke, berlipat ke, bergerak ke tapi elok je terletak... Bentuk V tu jugak sebenarnya untuk membantu tulang belakang kita ibu2 yang baru lepas bersalin ni.. Kiranya macam nak hilangkan sakit belakang yang kita duk alami ketika proses kelahiran tu.. Haa lupa nak cakap, yang "velcro strap" @ "pelekat" bengkung moden ni, tersangat2 kuat tau u all... tak longgar pun... ia boleh dilekatkan di mana2 bahagian luar bengkung moden tu... 


Nampak tak gambar yang saya print screen dekat atas tu?... Ini antara komen blogger jijah dekat post FB saya... Jijah pun guna bengkung moden ni jugak & yap, jijah bersalin hari tu secara pembedahan... Baca komen jijah tu, pasti buat u all yang bersalin secara pembedahan rasa teruja nak guna bengkung moden ni kan??
Harga bengkung moden ni, bergantung kepada saiz & pakej.. U all boleh tengok gambar atas tu... Harga dia sepadan dengan kualiti dia... Kualiti seperti yang saya dah cerita dekat atas, memang TERBAIK..!! sangat2 digalakkan untuk u all yang bersalin secara pembedahan...
Ada berita baik untuk u all, SEMPENA RAMADHAN NI, BENGKUNG MODEN CEASEREAN ADA BUAT PROMOSI BERMULA 15/06/2015 HINGGA 15/07/2015... HARGA BENGKUNG MODEN 4 PANEL, BERMULA PADA HARGA RM199.90 MANAKALA 3 PANEL BERMULA PADA RM179.90... KALAU U ALL BERMINAT, KENE BELI CEPAT2..!! SEBABNYA HANYA 50 PCS SAHAJA DITAWARKAN UNTUK HARGA YANG TERLAJAK MURAH INI... BILA CUKUP JE 50 PCS, OFFER AKAN DIHENTIKAN SERTA MERTA... OHYA, HARGA BELUM TERMASUK KOS POS RM9 YER... LAGI SATU, KALAU U ALL BELI SEKARNG, U ALL BUKAN SETAKAT DAPAT HARGA MURAH, TAPI U ALL JUGAK AKAN DAPAT FREE GIFT E-BOOK PENJAGAAN SELEPAS C-SECT YANG BERNILAI RM29.90 & MASKER SHIESEDO... NAK BERITA BAIK LAGI?? JIKA U ALL TAK CUKUP DUIT UNTUK BELI SEKARANG, U ALL BOLEH BOOKED DENGAN DEPOSIT SERENDAH RM30, BAKI DIA U ALL BOLE BAYAR PADA BULAN SETERUSNYA...

Kalau u all nak beli bengkung moden ni secara ansuran pun boleh je... Bayaran secara ansuran ni memang dapat membantu u all yang teringin nak beli tapi sayang nak keluarkan duit sekaligus or kurang berkemampuan... Nanti sebelum bersalin, barang dah ada dalam genggaman.. Nak tahu lebih lanjut pasal bengkung moden or pasal cara pembayaran ni, u all boleh PM di  FANPAGE BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Kalau nak jenguk IG pun boleh.. IG BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Nak lagi mudah? Terus je whatsapp ke nombor 014-837 1485 @ Puan Sara..


Testimoni Babeskin Double Serum Premium

Kecantikkan dan wanita, tak dapat dipisahkan... Betul tak?? Anak2 solehah saya dekat rumah ni pun pandai nak kelihatan cantik2... Pantang nampak barang ibu dia ni haa... U all tahu tak, saya baru beli lip gloss dekat budak2 ni, tak dan berapa lama dah patah...hahhahha.. Mana taknya, Dua beradik pakat berebut nak cantik... Itu budak2 punya stail... Tapi ibu yang semakin kertu ni, lainla pulak gayanya... Umur saya dah 32 tahun yer... Tahun depan dah 33.. dah hampir 3 tahun masuk 3 series.. Huwaaa dah kertu...!! Eh, kertu setakat umur kan... Zaman sekarang ni, tengok wajah seseorang belum tentu orang dapat teka umur kita dengan betul... Mana taknya, semua pakat berebut nak kelihatan lebih muda dari usia... Yang tukang tulis ni pun termasuk sekali lah tu...

Secara peribadinya, untuk jadi awet muda, saya impikan dari zaman anak dara... dari zaman anak dara tu jugak saya dah start dengan segala petua2 awet muda... Tapi, mengikuti peredaran zaman, dah tentulah saya pun ada menggunakan produk2 yang berlambak2 di pasaran kan... salah satu produk yang femes sekarang ni adalah SERUM... Kata nak cun macam orang lain jugakkan, so, haruslah saya pun mempunyai serum jugak dalam koleksi... BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni antara serum yang terbaik yang pernah saya guna...!! Serius memang terbaik..!! Saya bukan jenis manusia yang rajin sangat nak sapu macam2 dekat muka ketika di rumah tau... tapi BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni buat saya tersangat teruja & buat saya terlebih rajin nak sapu ke muka.. Puncanya?? sebab tak sabar nak tengok kesan dia lepas habis guna BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni...


U all bayanglah, saya baru guna seminggu, tapi kesan dia super duper kebabooommmm...!! Buat saya teruja gilerssss... sampai sanggup bercerita dengan biras pasal produk BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni... Tak sabar punya pasal kan??... Nak cerita dekat u all, malas nak karang entry lagi... ahhahhah... Ce u all tengok gambar dekat atas tu... Actually tu gambar saya suka2 ambik je sebenarnya.. tak terpikir nak tempek di blog... tu yang ambik gambar pun guna handphone cap ayam.. tapi bila godek2 balik hp, nampak pulak perubahan dia, itu yang saya tempek jugak gambar ni di blog sebab nak tunjuk bukti dekat u all... Fokus dekat pipi bagi u all tengok lebih jelas.. Biar u all pun teruja sama macam saya... Tapi sebelum tu, saya nak cakap, gambar yang selepas 3 hari tu, saya ambik di petang hari ketika tengah baring2 main handphone, time ni lampu rumah tak pasang tau... manakala gambar yang selepas 6 hari tu, gambar tu diambil ketika lampu rumah terpasang.. dari gambar di atas ni, u all pun dah boleh nampak perubahan dia kan... BINTIK2 HALUS YANG MACAM JERAWAT PASIR TU DAH SEMAKIN BERKURANGAN... KULIT SAYA PUN NAMPAK LEBIH FRESH... LEBIH GLOWING.. SELAIN NAMPAK LEBIH TEGANG... Wah, hebatkan... lebih tegang gitu... nanti umur 40, orang duk ingat saya umur 30 tahun lagi... dukung anak, orang kata dukung adik... muahahhahhah.. KULIT MUKA SAYA NI MOIST JE TAU... TAKDALAH NAMPAK KERING SANGAT MACAM PADANG PASIR TU HAAA... BILA KULIT KERING TU YANG MEMBUATKAN KITA LEBIH CEPAT NAMPAK KERTU...

Ohya, untuk pengetahuan u all, memang saya ada amalkan pemakanan vitamin2 tau... tapi ketika saya guna BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM, saya stop guna vitamin tu tujuannya nak tengok keberkesanan BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni... Sebab tu saya sangat2 teruja dengan BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni, yela, saya makan vitamin tu pun kesan dia tak sehebat ini lagi, maybe sebab vitamin tu dalaman punya kan.... yang BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni secara luaran, terus menuju ke sasaran... itu yang kesan dia lebih cepat saya nampak...


Alamakkkk nampak tak??? punya teruja sampai produk pun belum kenalkan lagi dekat u all, tau2 je terus cerita pasal kesan dia kan... So sekarang saya nak cerita dekat u all pasal BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM... Produk serum yang buat saya jatuh cintaaaaaaaaa..!! Tengok gambar atas tu haa... botol dia pun cantikkan... BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ada 2 botol... Untuk kesan yang kebabooommmmm u all kena guna 2 botol ni la... Tapi memang dalam kotak tu dah tersedia 2 botol ni pun... Setiap botol tu fungsi dia berlainan... Yang botol warna biru tu @ SERUM 1, repairing booster... fungsi dia untuk mengurangkan kulit berminyak, mengurangkan jerawat, mengurangkan jeragat & mengembalikan tona kulit yang tak sekata... Manakala yang botol warna merah tu pulak @ SERUM 2, ultimate mega lift, fungsi dia mengurangkan kedutan, meningkatkan keanjalan kulit, membantu melembabkan kulit & meningkatkan ketahanan kulit.. Dengan menggunakan 2 serum ni sahaja, ia mampu menghilangkan jerawat, wajah berminyak, kulit kusam & menyegarkan..!! 



Cara nak guna dia tersangat mudah... Firstly, u all ambik SERUM 1 @ REPAIRING BOOSTER lepas tu u all titik lebih kurang 2 titik atas tapak tangan & ratakan ianya di telapak tangan u all lepas tu u all terus sapu rata2 ke muka.. Siap untuk serum 1... U all ulang langkah yang sama jugak untuk SERUM 2 @ ULTIMATE MEGA-LIFT... Nak bagitahu jugak, biasanya saya kalau nak sapu apa2 je ke muka, mesti saya sapu dari bawah ke atas... kiranya macam saya menolak kulit muka ke atas la... tak tolak ke bawah... sebabnya pada pemikiran saya, kalau tolak ke bawah nanti kulit tak tegang, sebab saya macam mengendurkan lagi kulit tu... hahhahha... U all paham ke apa saya cakap ni?... itu just pendapat yang tak berapa nak ceredik dari saya, yang sebetoinya saya tak tahu ianya betoi or tak.. (^_^)


Ini gambar terkini saya selepas sepuluh hari guna BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM... yang penting pipi saya tu dah nampaklah sedikit flawless berbanding sebelum ni... Gambar2 yang u all tengok ni semua gambar ori yer... takda nak edit2 yer... Lagipun hp cap ayam saya tu takda function nak beauty face bagai yer... kalau dah muka tu berjerawat, jerawat tang tu la jugak.. Lagipun saya kurang suka dengan function beauty face sebab bagi saya ianya "menipu" saya... Yela, saya pernah guna hp sedara ambik gambar guna function beauty face tu, bukan main flawless bukan main licin lagi muka saya ni ha... tapi hakikat??? nan adoooo..... sebab tu sekarang susah nak percaya produk2 ni sebab orang suka ambik gambar dengan function beauty face... tapi untuk BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni, saya dah guna sendiri & memang saya percaya... tak payah guna function beauty face pun, cukup guna kamera fujifilm saya yang murah tu je, dah boleh buat muka saya nampak flawless.. puncanya?? BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni lah yang membantu saya... 

Nak cantik? Nak flawless di pagi raya? Moh try BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM... harga untuk 2 botol ni cuma RM119.. Diluluskan oleh KKM... eh, jap2... lupa plak nak cakap dekat u all, gambar terkini saya ni, saya ada sapu bedak jugak tau + secoet krim safi... Bedak tu pun, bedak pureen budak2 kat rumah ni haaa... Kalau u all pun berminat untuk try BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni, u all boleh ke website http://www.babeskin365.com atau ig : babeskin365official, kalau tak pun, facebook babeskin365official.. Nak lagi mudah?? Terus je wassap ke nombor 012-2444 014 (Nurul), 012-2444 041 (Jane), 018-2444 988 (Fiqa) or 011-1888 9948 (Shila)

Jubah or dress murah untuk kanak-kanak

Sekarang ni bukan ibu2 je yang suka pakai jubah or dress tapi siap dengan anak pun kita dah bagi mereka pakai dress or jubah... nampak comel je bila anak2 syurga ni pakai jubahkan... Memandangkan sekarang ni semuanya di hujung jari, shopping yang paling mudah adalah shopping online, maka saya nak kenalkan u all dengan page Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses... Actually page ni dah biasa pun di promote di blog saya kan, penaja bersama setiap kali saya buat IntaNBerliaN Mega Giveaway.. hihi... Cumanya kali ni saya nak promote pasal Jubah kanak2 yang dijual oleh Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses...







Gambar2 yang u all tengok dekat atas ni, ini antara contoh jubah kanak-kanak tau... Actually banyak lagi pilihan warna & design yang ada... Kalau nak tengok, u all boleh terjah ke album jubah kanak-kanak.. Harga jubah kanak2 ni pun bagi saya murahla... Kategori harga mampu milik... Sehelai RM79 siap dapat FREE TUDUNG... Jubah ni pun cantik, bukan main lagi tau.. siap ada berenda2.. hihii... Bolehla u all belikan untuk anak u all... tak kiralah samada nak guna untuk hari raya or hari2 biasa... Pasti anak2 solehah u all tu akan kelihatan lebih ayu, lebih manis (",)



Selain dari jubah kanak2, ada jugak jual handsock... Handsock ni digunakan untuk cover aurat kita di bahagian lengan tu... biasalahkan, kadang2 lengan baju terselak, so bila adanya handsock yang cantik macam ni, dapatlah cover aurat kita tu... Harga dia murah je iaitu RM6.50 sepasang... boleh guna depan belakang.. Candy sock material manakala panjang dia pulak 7.5 inci.. Ohya, handsock ni jenis yang stretchable..



Shawl ni fast selling yer u all... Kalau nak baik cepat2 pergi beli.. Ukuran dia 2 meter x 0.7 meter... Menggunakan material high quality dual tone chiffon.. saya suka shawl ni sebab dia nampak besar & warna dia tu yang menarik... Ada tone warna bagai... Harganya cuma RM49 FREE POS...



Aisyah Abaya yang warna gold ni cantikkan.. Jarang jumpa warna macam ni.. Jubah ni diperbuat dari kain Satin Valentino.. Yang best tu, custome made... Saiz bermula dari XS hingga 5XL... Haaaa baguskan, dari badan saiz kecik hingga badan besar, semua boleh guna Aisyah Abaya ni... Pendek kata, semua orang boleh merasa untuk guna jubah Abaya ni... Jubah ni mesra untuk ibu menyusu sebab ada zip di dada... Ibu mengandung pun boleh guna... Selain lengan dia mudah diselak untuk wuduk.. Harganya cuma RM149..



Selain dari Aisyah Abaya, Rania dress ada yang saiz besar jugak tau... Saiznya bermula dari XS hingga 5XL.. Rania dress ni diperbuat dari material Lycra Plain high quality dengan menggunakan design Loose cutting dress 2 warna... Ohya, rania dress ni pun custome made.. Harga untuk saiz XS hingga XL RM179, manakala untuk saiz XXL hingga XXXXXL RM189...

Kalau u all berminat untuk dapatkan jubah ke dress ke handsock ke tudung ke, u all boleh terjah ke page Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses.. Di sana banyak lagi design2 or warna2 yang ditawarkan... yang pasti semuanya cantik2 & harganya berpatutan... U all boleh terus PM ke FB or kalau nak lebih cepat boleh whatsapp ke nombor 012-583 3479..

Jom dapatkan jubah murah & cantik yang sesuai untuk ibu menyusu

Saya memang berkenan dengan jubah or dress walaupun saya rasa diri saya ni tak cukup tinggi... Berangan di hati nak tinggi at least 170cm, tapi tu la, tinggi saya hanya 165cm, terpaksa pakai kasut tumit tinggi untuk kelihatan lebih tinggi hahha (^_^) Kadang2 disebabkan berkenan dengan sesuatu design, sekalipun ianya tidak mesra untuk ibu menyusu, sanggup jugak beli pastu pergi hantar kedai suruh alter bagi senang nak menyusu... Eh, tapikan u all, sekarang ni dah berlambak2 jubah yang dibuat dengan design mesra untuk ibu menyusu... Alhamdulillah, itu tandanya dah semakin ramai ibu2 yang support breastfeeding.. Untuk u all, tak kiralah breastfeeding anak or tak, saya nak tunjuk dekat u all jubah yang cun dengan kualiti yang bagus & harga mampu milik... Manalah tahu kot2 u all berkenan nak beli untuk pakai raya nanti ke... pakai kenduri or majlis apa2 ke kan...

SURI SONGKET JUBAH



Warna & design dia cantik kan u all.. Material untuk design SURI SONGKET ni adalah SATIN LV & takda lining selain dari ada material songket.. Ia jugak diperbuat dengan design mesra untuk ibu menyusu dan jugak mesra wuduk... Di mana design ni ada zip di bahagian dada & jugak zip di tangan.. Harga dia RM120 sehelai..

RANIA JUBAH



Rania jubah ni pun cantikkan.. Bahagian atas tu bermotifkan batik.. Ia menggunakan material COMO CREEPE.. harga dia pun RM120 jugak sehelai... Alaaa murahnya... dengan design secantik ini, harga tak sampai rm150 pun.. FREE POS pulak tu untuk semenanjung, tapi kalau Sabah Sarawak kene tambah RM5 untuk kos pos... Macam suri songket jugak, ianya mesra ibu menyusu & jugak mesra wuduk..

CLARA JUBAH



Ada tak antara u all yang sukakan pakaian yang tak perlu digosok??? Macam saya yang pemalas nak gosok baju ni, memang sesuai sangatlah dengan material clara jubah ni... Mana taknya, material yang digunakan adalah fabrik HEAVY MOSS CREPE, ianya TAK PERLU DIGOSOK... Ianya sangat sesuai untuk u all yang bekerjaya or pelajar... harga dia RM150... Ohya, clara jubah ni pun ada zip sorok d bahagian dada yer... tapi ianya takda zip di tangan... walaupun takda zip, ianya memang mudah untuk ditarik hingga ke siku... 

LARA JUBAH



Ini lagi satu jubah yang mesra wuduk & mesra ibu menyusu... Sekarang ni kebanyakan pakaian dah mesra wuduk kan... senang nak ambik air sembahyang, lengan baju dah boleh tarik hingga ke siku.. Satu perkembangan dalam dunia fesyen yang bagus.. Lara jubah ni berharga RM120 dengan menggunakan material CREEPE... FREE POS UNTUK SEMENANJUNG... tapi kalau u all duduk di SABAH SARAWAK KENA BAYARLAH KOS POS... Alaaa tak mahal pun , RM5 je... Kalau campr harga jubah & pos, baru gak RM125... Masih lagi murah untuk harga jubah secantik ini...

BELLA - SATIN FLARED SKIRT




Seriusla, saya dah jatuh cinta dengan skirt kain satin ni... Arghhhh cantik sungguh...!!! Skirt ni guna material ITALIAN VALENTRO SATIN.. Ia ada zip sorok.. Harganya cuma RM69.... Sesuai untuk mereka yang guna saiz S hingga XL.. Selain dress, saya jugak penggemar skirt, bila tengok skirt camni, rasa macam nak kene  rembat je sehelai... adehhhh cantiknya...


Kalau ada antara u all yang berminat dengan jubah or dress dekat atas ni, u all boleh beli dengan cara WHATSAPP ke nombor 019-727 6499.. segala urusan samada pertanyaan atau pembelian adalah melalui whatsapp tau... Kalau u all nak tengok lebih banyak lagi warna jubah2 yang ada, u all boleh terjah AwanazStyle Muslimah Shop... Bukan setakat jubah, kalau u all nak tengok baju2 muslimah pun, berlambak2 design dekat AwanazStyle Muslimah Shop ni tau.... baik u all pergi terjah sekarang, kang lambat habis stok... (",)

Review SSC @ Soft Structured Carrier TULA


Saya dah dapat SSC TULA MIDNIGHT GARDEN pertengahan bulan lepas... Pertama kali guna kami ke Taman permainan Jubli Perak Sungai Petani... Biasalah, setiap pagi Sabtu, itulah port kami anak beranak... Pengalaman pertama Afrina duduk dalam SSC?.. Afrina dah siap muak susu ok... tak beragak tau anak solehah ni... baru je rasmi dah kene muak susu pulak dah SSC tu haaa... Kalau ketika guna ring sling, masuk tak dan berapa minit, terus je terlena... tapi SSC ni, dari sudah main dekat taman permainan, dibawak pulak ke shopping complex, tak tidur2 jugak lagi.. My dear cakap Afrina baru nak cari keserasian, benda baru kan... Tapi pikir balik, lagipun Afrina guna SSC ketika usia dah cecah 6 bulan... time tu dah cerdik, nak tengok sekeliling berbanding time guna ring sling tu umur baru 2 bulan, memang koje dia tido je memanjang.... Itu ketika awal2 ada SSC tau... Tapi bila dah biasa dengan SSC, asal masuk SSC je dia duk menguap... tak lama pastu ZzzZZzzz terus dia pergi ke alam mimpi... hahhahha... Dah gaya macam ada ubat tido pulak dalam SSC tu haa.. kikikiii... 

               SUMBER PIC TUMMY TO TUMMY                  SUMBER HIP CARRY

Afrina ni dia takda masalah samada nak duduk dalam ring sling ke, SSC ke... semua dia boleh... Ohya, tau tak, bila akhir2 ni saya selalu guna SSC, ia buat saya rasa rinduuuuuuuuuuuuuuuu sangat nak guna ring sling... Tiba2 pulak saya rasa saya ni adalah pencinta ring sling... muahhaha... bukan apa, sebab tak habis explore lagi ring sling ni... selama ni saya guna ring sling stail tummy to tummy... Yela, time tu kan Afrina kecik lagi... Sekarang ni dah besar & kepala pun dah keras, ia buat saya rasa nak carry Afrina stail hip carry tu haaaa...!! tengok gambar atas tu... Cun kan??!! Stail hip carry ni lah yang saya duk idam2kan ketika belum ada ring sling dulu... sebab rasa macam stylo je pakai camgitu... hahhah... Apa?? macam Minah Indo??.. Biaq pi... saya tak kisah...

Haaa baru ingat, ketika kami pergi kenduri rumah kaum kerabat akhir bulan lepas, ramai makcik2 yang tegur saya ketika saya guna ring sling & SSC... Mereka kata mudah... Mereka nampak macam teruja dengan carrier yang saya guna tu... Masuk je SSC terus tido walaupun di tengah matahari tegak atas kepala... Tapi ada jugak yang cakap macam indo.. hahha... saya tak ambik hati pun sebab dalam hati saya tu, perasaan "bangga" melebihi dari perasaan lain.. so, kalau orang kata sikit2, memang tak terjejasla... mak saya pun dulu mula2 kata macam Indo... Weyyyy dah darah indo ada mengalir secoet dua dalam badan kami ni... nak wat camne kan.... Indo ke malaysia ke... kita semua sama je... makhluk Tuhan jugak kan... so, tak perlu nak lekehkan mana2 negara... Eh, ni saya tak tuju dekat sapa2 yer... saya cakap secara umum sebabnya dekat group ramai orang bercerita pasal ni...


Dari segi kepanasan SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, bagi saya takdalah panas sangat sampai tahap lenjun tu haaa... just biasa2 je... Walaupun ianya bewarna hitam... Saya guna SSC ni ketika di Taman Permainan & ketika kenduri yang memang dah sah2 outdoor... takda aircond... Afrina siap boleh tido hokay!! Sedangkan Afrina ni seorang yang kalau panas dia memang susah nak tido... tapi bila Afrina mampu tido dalam SSC ketika kenduri & cuaca yang panas, ianya bermaksud tak panas sangatlah kan... bila saya angkat Afrina keluar dari SSC pun, baju saya takda basah pun... Biasa je... TULA Midnight Garden ni diperbuat dari canvas..


SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, dia lebar tau... Untuk Afrina yang umur 7 bulan ni, memang nak kene cinch.. Sebab kalau tak cinch, kaki Afrina jadi terkangkang... Terkangkang tu seolah2 macam tergantunglah... Afrina tak dapat nak hayun2 kaki tu haa.. So, tak dapatlah kaki tu membentuk huruf M.. Cara nak cinch macam gambar atas tu... Saya sarelumkan je pengikat rambut dekat SSC tu haaa... Senang, tak payah nak ikat2 riben... heheee... Alaaa tak payah risau kot2 orang nampak pengikat rambut tu... sebab tak nampak pun, lainlah kalau orang tu skodeng... kikiii... Haaa lagi satu, yang dekat nak knee to knee kaki anak kita tu kan, dia macam ada span sikit tau... so dekat situ lebih lembutla... kiranya takdalah peha anak tu nak merah beria...

TAK DAPAT BAGI BACKLINK SEBAB TAK TAHU SUMBER... ORANG BAGI GAMBAR NI... SORRY..

Yang paling bagus untuk SSC TULA ni, dia ada aksesori FTG... FTG tu FEET TO GROW.. FTG tu camni, contohlah bila anak kita guna SSC dah tak knee to Knee lagi... so, kita boleh beli aksesori FTG ni... cara guna macam gambar dekat atas tu haaa... Dari gambar atas, u all dapat imagine kan apa dia kegunaan feet to grow tu.. Bila dah guna FTG ni, kaki anak kita yang dah membesar tu, dapatlah kembali membentuk huruf M... Dah jimat duit dekat situ dari beli SSC baru... 

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Tempahan menjahit baju murah di Parit Buntar, Perak

Saya seorang yang sangat cerewet tau... bab2 jahitan baju pun saya memang cerewet tapi sekarang dah kurang sikit la cerewetnya tu.. Kalau zaman anak dara dulu, saya memang super duper cerewet..!! Setiap kali raya, ketika belum kawen dulu, saya suka design baju... macam2 fesyen.. bila orang jahit baju saya, tak kena dengan apa yang saya nak, sekali je saya pakai, lepas tu takdanya nak pakai dah... Pernah sekali, saya beli kain yang harga dia 3 angka, tapi tak jadi macam yang saya nak... Saya pakai ambik syarat je sebab dah takda baju pagi raya... adehhh

Sejak dari tu, saya terus cari tukang jahit bangsa lain, mahal sikit pun no hal janji saya puas hati.. Memang bertahun jugaklah saya bekerjasama dengan auntie tu.. baju nikah saya pun dia jahit... Memang tersangat2 puas hati..!! Sehinggalah tahun kedua kawen kot, baru saya tak tempah dengan auntie tu puncanya auntie tu tak sihat so tak nak terima tempahan.. Lagipun auntie tu duduk di Silibin, Perak... Saya pulak dah duduk dekat Sungai Petani, Kedah. Maka bermulalah era saya beli baju yang dah siap je untuk raya... Tapi tahun lepas, adik ipar saya bagitahu ada ada kedai melayu jahit dress murah je... RM40... Saya dengar harga upah tu macam best jugak.. Time tu memang nak buat dress pun sebab saya tengah pregnant... Bila saya dah beli kain, terus saya pergi jumpa tukang jahit tu...


Saya bagitahu acik yang tukang jahit ni baju macamana yang saya nak.. Alhamdulillah memang acik tu jahit seperti mana yang saya nak... Cuma untuk baju Aqilah, acik tu ubah sikit jadi kedut2 yang dekat kain warna purple tu... puncanya sebab Aqilahkan masih pakai pampers time tu, so, dekat vontot dia tu besarlah sikit.. tapi takpalah sebab apa yang acik tu ubah masih lagi cantik pada mata saya... Saya ni tak kisah kalau orang nak ubah design saya, cumanya dengan syarat ianya mesti sama level dengan apa yang saya nak or lebih cantik... jangan jadi turun level... itu yang saya kureengggg sikit...


Ini tema kami bertiga tahun lepas... Sedondon 3 beranak... Dress untuk kanak2, acik ambik upah RM15 sehelai... Actually tak kiralah dress ke baju kurung ke... asal namanya untuk kanak2, harga dia RM15... Baju dress yang saya pakai ni RM45 kalau tak silap.. itupun sebab saya letak butang di tangan & dada.. butang apa ek orang panggil, butang yang bulat yang nak kene buat sendiri butang tu haa... butang jahit tu... tak taula saya nak panggil apa... Kalau tak, harga upah normal untuk dress RM40... Ohya, harga upah untuk baju kurung dewasa RM30, harga upah untuk baju kurung moden RM35 sebab guna butang sorok... Kalau u all guna baju yang ada lining bagai tu up la lagi harga dia kan sebab kira macam jahit 2 helai... tapi masih lagi murahla...


Untuk tahun ni, saya tak teragak2 untuk suruh acik tu jahit lagi baju kami 4 beranak... Bagi saya jahitan dia tu okla... sedap je guna... Peramah pun yer... Yang jenis peramah ni baru seronok nak bekerjasama... Tahun ni tema kami warna hijau... Pagi raya insyaAllah 4 beranak berbaju warna hijau.. hihii... Tak sabar nak tengok hasil baju untuk 3 beradik ni haa... Sebab mereka 3 beradik sedondon... Eh, ibu dorang pun sedondon gak sebenarnya.. wakakak.. Tapi raya kedua, baju ibu tak sama dengan baju anak2... Anak2 saya designkan dress untuk dorang... Temanya warna biru... Paling tak sabar nak tengok Afrina pakai dress & baju kurung... Harap Afrina dah berjalanlah time raya tu nanti... time tu umur Afrina 10 bulan... Kalau ikut kakak2 dia, time ni dah bertatih dah ni... Sekarang ni Afrina dah start berdiri lepas tangan lepastu gedebuk jatuh... kikikiii.. 


Saya tak pasti harga di kedai lain or di tempat lain berapa.. Bagi saya yang ni dah murah, tak tahulah kot2 tempat u all lagi murah ke kan... tapi kalau u all nak tempah jahit baju jugak, u all boleh ke kedai acik ni di BANGUNAN MARA PARIT BUNTAR... BANGUNAN YANG BERHAMPIRAN DENGAN BULATAN JAM BESAR PARIT BUNTAR @ BERSEBELAHAN DENGAN MASJID... Nama kedai SANDHORA BIB COLLECTION.. KEDAI NOMBOR A6


Haa nak cakap jugak, ini bukan entry berbayar yer... Saya promote ikhlas... acik ni tak tahu pun saya ni blogger... Saya tulis sebab ianya murah, harga acik ambik upah buat saya teruja... So, manalah nak tahu kot2 ada yang berdekatan nak jugak suruh acik ni jahit ke kan... Acik ni bukak kedai setiap hari... Telefon je acik ni... Acik ni bukan setakat jahit baju untuk kita2 ni je... tapi jugak siap dengan butik2 pun suruh dia jahit... Nak nombor telefon, tengok gambar atas tu ada nombornya...

UPDATE : SAYA TEMPAH DI PARIT BUNTAR SEBAB RUMAH MIL SAYA DI SANA.. SO, MEMANG SELALU BALIK PARIT BUNTAR LA (",)

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Cara untuk kembali ketat seperti malam pertama

AMARAN : ENTRY INI UNTUK BACAAN PEREMPUAN SAHAJA


Tu dia tajuk, tak beragak, siap guna keyword malam pertama..hhahhah Mahunya tak, nak tunjuk betapa hebatnya jamu yang saya guna ni sehingga mampu kembalikan kegemilangan malam pertama.... Wah...!! Ayattttttt... perghhhhhh.... Sebenarnya saya nak share pasal jamu yang saya guna ni dekat u all... benda baik, harus dikongsi bersama, biar kita sama2 mendapat pujian dari suami, biar kita sama2 mengaum... wakakkak.... dah2, sekarang jom baca apa yang saya nak cerita pasal JAMU SHINING WOMAN


Sepanjang saya hidup hampir 32 tahun ni, rasanya JAMU KAMPUNG @ JAMU SHINING WOMAN ni adalah jamu pertama yang saya guna... Puncanya??? saja gedik2 nak guna.... orang makan jamu, ai nak makan jugak... hahhaha Saja nak tahu apa yang bestnya jamu ni... Bila dah guna tu baru saya tahu betapa hebatnya jamu ni rupanya... Jamu yang saya makan ni, berasaskan manjakani, kacip fatimah & akar2 kayu lain... kalau dah sebut manjakani, kacip fatimah... dalam kepala mesti dah pikir pasal ketat kan?? Nak tahu ketat tak ketat, try guna sendiri, tapi sebelum tu, baca dulu cerita saya ni sampai habis... (",)

Saya guna jamu kampung @ shining woman ni dengan cara makan 2 bijik sehari & insert... Actually dia boleh makan maksimum 6 bijik sehari... Nak cerita dekat u all, ketika saya baru guna 5 bijik @ sebijik insert & 4 bijik telan, sesuatu yang buat saya teruja telah berlaku... Serius saya tak pernah tahu yang ini pun salah satu kesan dia.... ingat ke boleh ketat je... tau apa yang berlaku?? Rupanya dalaman "tutt" kita pun jamu ni boleh cuci jugak tau.... Hari ketiga saya guna, keluar warna2 hitam or brown yang seperti kita mula2 nak period tu haa... hari keempat semakin banyak, hari ke 5 terus keluar seketul warna putih..... Makkk aiiiii meremang sekejap bulu roma tengok benda alah putih tu, tak terasa pun dia keluar, tau2 je dah ada... nasib baiklah saya ni dah ada ilmu serba sedikit pasal ni.... Actually yang ketulan putih tu adalah sisa2 keputihan yang terperangkap dekat dalam tu haa... 

Eh, u all pernah tak nampak di FB, dulu2 orang pernah share gambar yang bagi saya agak menjijikkan yang pasal keputihan ni...? yang gambar keputihan di tangan orang tu... eee geli pulak nak cerita dekat u all, tapi kalau u all tak geli & nak tengok, boleh cari di google dengan keyword "KEPUTIHAN"... Nak senang lagi KLIK SINI, saya dah tolong search dekat u all... tapi gambar yang mana satu, u all guna sendiri nanti baru tau... (^_^)... Katanya benda alah ni lah yang buatkan tutttt seseorang yang ada masalah keputihan ni berbau... keputihan jangan main2 tau, tahap teruk sampai orang duduk sebelah pun boleh bau... iyarkkkk!! Bab mencuci ni saya memang tak sangka & dalam masa yang sama teruja... Tak sangka sebab rupanya dalaman tuttt kita ni kotor rupanya yer... Selama ni duk sibuk nak bersih nak cantik yang luaran je... Rupanya di dalam mak aiiiii....


Bangun pagi selepas hari pertama saya guna tu @ insert sebijik & makan 2 bijik, saya rasa macam pedih2 sikit dekat tuttt tu tau, tiba2 saya jadi panik sekejap, dan2 teringat saya dah keluarkan ke belum yang saya insert tu... tapi baru je nak pegang... Eh eh, mana lubang ni... tak jumpa jalan..... hahhahhahhahhahhah... U all paham maksud saya kan????... So maknanya apa???... jamu ni sangat2 berfungsi & thorbaikkkk bab2 ketat mengetat ni tau... ;p... Bila dah tak jumpa jalan tu, baru saya teringat yang sebenarnya jamu ni melarut... Bila diingat2 balik, saya memang dah keluarkan pun yang saya insert tu... tapi disebabkan rasa pedih2 manja tu yang buat saya tiba2 jadi kalut... wakkakak... Padahal bukannya saya tak pernah rasa macam tu... macamlah saya tak biasa dengan manjakani ni kan.... Tapi tu la, yang jadi kalut sebab yang ni insert... yang sebelum2 ni just sapu je time berpantang...

Ohya, sebut pasal insert, saya tak percaya yang saya mampu insert jamu ni... hahah.. Mana taknya, saya ni jenis manusia yang seriau bab2 ni ok... Tapi tu la, sejak saya dah pernah buat urutan perineum ketika pregnant hari tu, dah takda rasa seriau tu.. cara nak insert pun senang je, dalam keadaan mencangkung, u all ambik sebijik & masukkan dalam laluan tutttt kita tu haa... tak payah tolak dalam2 or jauh2 pun, janji masuk sudah.... Contohla kalau u all nak bersama malam nanti, so, petang tu u all insert la... Ini untuk kesan yang lebih cepat... Malam sebelum bersama, u all keluarkanlah balik jamu tu... Cara nak keluarkan, u all duduk mencangkung pastu u all teran sikit & u all kuis2 je la jamu tu... Alaaa tak sakit pun u all... Langsung tak rasa apa2... tak rasa pun macam dekat tuttt u all tu ada jamu... Haaa kalau u all duduk mencangkung jamu tu tak keluar, u all korek2 pun tak jumpa.... jangan duk kalut yer... hahhahah... Actually jamu tu dah melarut sampai habis la tu... so, dah tak perlu pikir pasal nak kene keluarkan...

Kalau tak nak insert, makan je pun boleh je.... makan malam sebelum tidur... Eh jap2, nak bagitahu u all, ibu menyusu badan pun boleh guna tau.. Sebab saya pun menyusu badan... Jamu ni tak panas... Saya kata tak panas sebabnya Afrina ok je... takda pulak nampak dia cirit birit ke apa ke... Dia macam biasa je... Saya sendiri pun takda rasa panas... Bagi saya jamu ni memang best...!! Kalau u all rasa u all ada masalah ketika bersama sebelum2 ni, contohlah hanya hubby u all je duk mengaum tapi u all tak mengaum pun, makanlah jamu ni, pasti hubby u all akan suka sebab u all pun mengaum jugak... pakat2 duk mengaum la 2 orang yer... ahhahhahha :p.. Kalau ada masalah keputihan ke, longgar ke... U all gunalah jamu ni, CONFIRM akan rasa seperti malam pertama... Tapi jangan jerit kuat2 tau, nanti anak dengar.... ahhahhahahhah :p

Kalau u all berminat nak beli JAMU SHIMNING WOMAN @ JAMU KAMPUNG ni, U all boleh terjah blog BEAUTY A LIVES... Nak tengok produk lain lagi pun ada je... yang penting jenguk dulu blog tu... U all boleh contact DAYANA 014-523 4115... Eh, u all kenal tak blogger NADIAFARAHIDA?... Nadia pun guna jamu ni tau... nak baca kisah nadia guna jamu ni, u all boleh klik link kembali ketat dan anjal seperti anak dara... Si ibu bunga ni lah, pengasas kepada jamu ni sebenarnya... hahhahhah... Blog BEAUTY A LIVES tu blog bisnes nadia... U all jenguklah blog bisnes nadia tu jugak, mana tahu kot2 u all terjatuh cinta dengan produk lain lagi....


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to IntaNBerliaN l Designed by DayangDeno