Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

Atasrakcollection PRE ORDER ONLINE SHOP terbesar dan termurah di Malaysia

U all pernah dengar tak ATASRAKCOLLECTION? Kalau tak pernah, meh saya kenalkan.. Lebih2 lagi untuk u all yang suka membeli secara online, yang tak suka bersesak di jalan raya or di parking kereta.. Untuk pengetahuan u all, ATASRAKCOLLECTION ni merupakan PRE ORDER ONLINE SHOP YANG TERBESAR DAN TERMURAH DI MALAYSIA.. Ia beroperasi sepenuhnya dari rumah yang beralamat No 15, Jalan Matang Jaya 3, Taman Matang Jaya, 47000 Sungai Buloh, Selangor. Misi utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk menjadi "ONE STOP BABY SHOP" secara pre order dengan harga yang murah.. Berkaitan servis, u all tak perlu risau kerana objektif utama ATASRAKCOLLECTION adalah untuk memuaskan hati pelanggan dengan servis yang bagus dan barang yang berkualiti dengan harga terbaik.. 

ATASRAKCOLLECTION ni berkonsep PRE ORDER, di mana order akan dibuka pada setiap bulan pada 12hb & order akan ditutup pada 7hb berikutnya.. ATASRAKCOLLECTION menerima tempahan PRE ORDER untuk barangan yang ada dalam Malaysia. Untuk PRE ORDER, u all akan menerima order u all tu dalam tempoh 3-4 hari bekerja..


ATASRAKCOLLECTION ni ada jual macam2 barang tau... Ada banyak kategori, antaranya baby feeding, baby furniture, baby gear, baby wear, cadar, celebrity lass, educational toys, household, kids & baby toys, mommies stuff, preloved item.. Barang2 yang ditawarkan pun, lebih murah dari harga pasaran..


Ini antara contoh barang yang dijual dalam kategori kids and baby toys.. Robocar poli tu ramai anak2 suka kan, murah tu, RM50 je untuk 1 set yang ada 4 mainan... siap free shipping lagi... Kalau u all berminat, baik u all pergi order sekarang di Website Atasrakcollection... Apa lagi, pergi la buat PRE ORDER, kasi kejutan dekat anak2 tersayang... (^_^)


Educational toys pun ada tau... yang mainan2 yang berbentuk education ni memang saya suka.. Russian Block tu macam menarik je.... bagus untuk "mencabar" minda anak2 ni... harga pun murah..!!


Ohya, untuk pengetahuan u all jugak, ATASRAKCOLLECTION ni, bukan sahaja jual yang PRE ORDER tau, tapi ada jugak yang ready stock.. contohnya macam gambar atas ni haaa... Eh, romper army tu cun kan u all? (",)


Dalam saya duk godek2 website Atasrakcollection tu kan, saya terjatuh cinta dengan satu barang, iaitu BLACKBOARD STICKER... Hari tu saya ada nampak orang share pasal ni di FB, tapi dah tak jumpa, sekali terjumpa di ATASRAKCOLLECTION la pulak... Blackboard sticker ni bagus, kita boleh tempek je dekat dinding rumah kita tu haaa... Kononnya sebagai alternatif dari anak kita conteng dinding rumah la kan.. harga dia pun tak mahal, hanya RM15 je dengan saiz 45 X 200CM.. Akhir tahun nanti saya nak pindah rumah, so, saya harus masukkan blackboard sticker ni dalam list barang yang perlu dibeli.. Kalau u all pun berkenan nak PRE ORDER jugak, u all boleh klik link BLACKBOARD STICKER ni... Ia bawah kategori educational toys..

Tak rugi jika u all beli barang dengan Atasrakcollection ni... Ramai yang repeat order selepas beli dengan Atasrakcollection.. Atasrakcollection memberi jaminan BAYARAN BALIK SECARA PENUH JIKA TIDAK MENERIMA BARANG YANG DI ORDER, BAYARAN BALIK SECARA PENUH DALAM MASA 7 HARI BEKERJA, SEBARANG KEROSAKKAN PADA BARANG YANG DIBELI, ATASRAKCOLLECTION AKAN BERTANGGUNGJAWAB SEPENUHNYA SAMADA MENUKAR DENGAN YANG BARU ATAU BAYARAN BALIK AKAN DIBUAT, 100% JAMINAN TERHADAP KUALITI BARANG YANG DIBELI OLEH PELANGGAN SERTA PIHAK ATASRAKCOLLECTION AKAN SENTIASA MEMASTIKAN BARANG YANG DI ORDER OLEH PELANGGAN SAMPAI DENGAN SELAMAT DAN BERADA DALAM KEADAAN BAIK.. 

WEBSITE ATASRAKCOLLECTION
FANPAGE ATASRAKCOLLECTION
WHATSAPP OR PHONE : 014-353 4701 (PUAN AZILAH)
EMAIL : atasrakcollection@gmail.com

Lobster murah RM20 satu set di Woop2lobster

Hari raya baru ni, abah saya ajak kami semua pergi makan lobster di WOOP2LOBSTER DEKAT MH CAFE SUNGAI SIPUT... Sebenarnya saya yang ajak abah saya.. hehhe.. Beberapa hari mengajak, last2 abah saya tergoda jugak dengan pujukan anak dia ni haaa... Saya ni tak pernah makan lobster, tu yang nak try makan... alang2 dah balik kampung ni kan... Saya tahu pasal ni pun sebab orang bagitahu, saya pun apa lagi... try la search dekat facebook... terus keluar gambar lobster yang Amran Fans share...


Ce tengok gambar atas ni haaa... mahunya tak tergoda kan??? dah la katanya harga RM20 je... Itu yang saya duk memujuk jugak abah saya pergi.. Makanya selepas solat maghrib, kami terus keluar pergi ke MH CAFE SUNGAI SIPUT, rumah kami dekat Chemor je... so, perjalanan dari Chemor ke Sungai Siput, tak sampai setengah jam pun... lebih kurang pukul 8:30 malam kami sampai sana... u all tahu tak, Woop2Lobster ni bukak dari pukul 8 malam hingga 12 tengah malam tau, tapi kami sampai pukul 8 lebih tu, meja dah penuh... Bayanglah, sampai tahap saya terpaksa berdiri berhampiran meja orang yang tengah makan untuk cop tempat... Itupun, ada pulak orang tiba2 je baru masuk & terus berdiri jugak dekat meja saya saya nak cop tu haaa... uiksss mana boleh, lenguh kaki saya berdiri dari tadi... Last2 bila tuan empunya meja tu bangun nak pergi cuci tangan, terus saya letak handbag saya tu atas meja... hahhahha... tercengang sekejap orang tu, dia ingat saya yang "rampas" tempat dia... cashier dekat situ tanya saya, lama dah ke saya tunggu... saya jawablah, saya berdiri ketika empunya meja ni tengah makan lagi... so, mereka2 yang tadi tu terus cari meja lain... (",)

Ohya, beberapa hari sebelum kami datang ke Woop2lobster ni, saya ada telefon owner dia jugak tau.. peramah betoi owner dia ni... ditambah pulak dengan saya pun memang peramah, dah gaya macam bercakap dengan kawan lama pulak... hahhah.. Layanan dari segi jawab telefon tu saya bagi A, sebab pandai ambik hati bakal customer... Kami sampai Woop2Lobster pukul 8:30 malam, ASIAN LOBSTER (RM80) DAH HABIS... YANG ADA HANYA SLIPPER LOBSTER (RM20)... so, kami order slipper lobster 3 set dengan ikan salmon 1.. Haaaa bila masuk bab menunggu, memang dugaan sikit... masa kami order tu, dorang baru masak untuk order yang no belas2, kami punya order no 28... sejam lebih baru kami dapat lobster tu.... haaaa lama tak kene tunggu???... Sampai dah nak meragam la anak saya, Aqilah sampai 2 kali jatuh kerusi.. hahahaa... Tapi takpa, ianya normalla... benda murah, orang ramai, peralatan memasak pulak terhad, so biasalah tu kan... 


Inilah SLIPPER LOBSTER yang saya order tu... sama tak macam meran punya??... Yang Meran punya tu maybe Asian Lobster kot, sebab yang dia punya nampak besar dari saya punya... tapi kalau u all tengok gambar Meran yang ada 3 lobster tu, yang atas sekali belah kiri tu, yang tu rasanya slipper lobster macam saya... cuma bezanya bahan sampingan tu yang lain...


Dalam set Slipper lobster ni, dia letak lobster sekor, bebola 3 bijik, kentang & sayur... Rasa dia??? Entah.. bagi saya ok je, sebab ini first time saya makan lobster, so, tak dapat buat perbandingan... Lagipun lobster yang saya dapat ni, sos dia sikit sangat.. hihii... Saya makan lobster ni, guna tangan je u all.. isi dia tu sikit je pun, sebab tak besar sangat... kalau ada yang Asian Lobster tu mesti lebih banyak isi.. takpala, lainkali boleh try lagi... Ohya, ikan salmon, saya tak sempat nak ambik gambar... sebab Afrina dah mula meragam + lobster dah habis makan baru ikan salmon sampai... tapi abah saya cakap, sos ikan salmon tu sedap...


Inilah dapur Woop2Lobster.. Masa saya telefon awal2 tu, owner dia dah bagitahu kene tunggu lama sebab orang ramaiiiiiii + dapur tak banyak... bila dah sampai sendiri & tengok sendiri, maka boleh memahami & boleh terimalah kenapa ianya ambik masa yang lama kan...


Kalau u all pun teringin nak makan lobster mampu milik ni, tapi u all tak tahu tempat, u all WAZE JE MH HOTEL SUNGAI SIPUT... saya nak bagi peta pun tak reti.. WOOP2LOBSTER ni kira macam dia tumpang MH CAFE je tau... kiranya macam kalau nak makan lobster, u all boleh order dengan Woop2lobster tapi air kene order dengan MH Cafe... kalau nak makan yang lain pun boleh, u all order je dengan MH CAFE tu sementara u all nak dapat makan lobster tu haa... Menu dekat MH CAFE ni takdalah mahal mana pun u all, standard je harganya... Ohya, kalau u all tengok gambar yang saya attach 3 keping atas ni, nampak tak ada orang duduk ramai2 tu haa... kat situlah Woop2lobster... u all boleh pilih mana2 tempat kosong, samada nak duduk dekat luar yang dekat orang ramai2 tu ke or dekat dalam MH CAFE yang sebelah dia yang ber"cermin" & ada aircond tu haaa... saya haritu pilih yang dalam MH CAFE, lagipun ada Afrina kan.. tak sesuai duduk dekat luar.. Woop2lobster ni berdepan dengan pizza hut Sungai Siput.. Haaa untuk pengetahuan u all jugak, sekarang ni, WOOP2LOBSTER dah ada di Ipoh tau... Kiranya u all boleh pilih nak ke Sungai Siput or Ipoh...

Woop2lobster Greentown (ipoh)... Dibuka di Pakma Cafe Greentown Ipoh berdepan dengan Butik ZAWARA.. Woop2lobster Sungai Siput.. Dibuka di MH Cafe Sungai Siput, berhadapan dengan Pizza Hut.. Waktu operasi 8 malam hingga 12 tengah malam.. Boleh hubungi 013-309 7581 (Haziq)

Slipper Lobster RM20
Asian Lobster RM80
Salmon RM15
Meatball RM10 
Lamb Chops RM15


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Moeder untuk ibu mengandung dan menyusu badan


U all menyusu badan?? U all ada masalah dengan kuantiti susu yang kurang?? Saya nak kenalkan u all dengan produk MOEDER.. MOEDER ni bukan untuk ibu menyusu je tau, tapi jugak untuk u all yang sedang mengandung... MOEDER ni sebenarnya adalah makanan tambahan yang dapat membantu ibu2 yang menyusu badan seperti saya ni untuk dapat menghasilkan susu badan yang lebih kebaboommm...!! Dengan kata lain, MOEDER ni merupakan salah satu perangsang susu badan.. Tapi kalau untuk ibu mengandung pulak, MOEDER ni bertindak sebagai makanan tambahan untuk mereka yang mengandung ni menjaga kesihatan diri sendiri & anak dalam kandungan.. Khasiat MOEDER ni banyak sebenarnya, saya tulis dalam bentuk point je la yer..

Khasiat buat Ibu hamil :

·         Mencerahkan Kulit
·         Mengatasi masalah rabun malam
·         Meningkatkan daya tubuh dan stamina  serta tenaga semasa hamil
·         Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
·         Mengatasi masalah depresi (Stress)
·         Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.
·         Mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
·         Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bg ibu hamil)
·         Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
·         Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
·         Melembabkan kulit
·         Mengurangkan kesan selulit pada perut
·         Mencegah osteoporosis
·         Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
·         Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
·         Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
·         Mengatasi masalah mual.
·         Menormalkan metabolisme
·         Mencegah kegemukan selepas bersalin
·         Rasa Vanila berlemak tanpa menyebabkan rasa loya 

Khasiat buat Kandungan atau bayi :

·         Mengurangkan Risiko demam kuning
·         Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
·         Melebatkan rambut
·         Menghitamkan rambut dan bersinar terhadap bayi
·         Memutih dan melicinkan kulit bayi
·         Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi
·         Mencegah asma dan lelah
·         Mencegah Rabun ketika besar
·         Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan
·         Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
·         Membantu sistem pencernaan bayi yg menyusu badan ibu yang mengamalkan Moeder

Khasiat buat Ibu selepas hamil @ menyusu bayi @ bayi menyusu  :

·         Membanyak dan memekatkan produksi susu
·         Mencegah kegemukan
·         Mencerahkan & Melembab kulit
·         Membantu hilangkan selulit ketika hamil
·         Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat
·         Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi
·         Mengurangkan stress
·         Mengatasi atau mencegah rabun
·         Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
·         Menguatkan sistem pernafasan bayi
·         Membantu daya ingatan bayi


Sekarang saya nak cerita dekat u all pasal kandungan MOEDER ni pulak.. MOEDER ni diperbuat dari susu kambing, ekstrak tomato, habbatussauda, madu, ekstrak anggur, lutein, bird nest, kurma, manna, bilberry, aloe vera, lobak merah, brokoli, omega 3, betik, stevia, vanilla, non diary creamer. Banyak kan kandungan dia... tapi jangan risau sebab rasa MOEDER ni memang super duper sedap.. RASA VANILLA.!!! Alisha & Aqilah pun duk sibuk nak merasa jugak tau... Saya bagi sesudu, dorang nak dua sudu.. Last2 dorang tidur, baru saya bancuh air MOEDER ni..hahhahha... MOEDER ni diminum 2 kali sehari, 1 scoop siang & 1 scoop malam sebelum tidur... Bancuh guna 200ml air suam.. Macam biasalah, apa2 je yang kita minum or makan berkaitan makanan tambahan, dah sah2 kita kena minum banyak air masak dengan elakkan minuman berkafein.. 




MOEDER ni memang dapat membantu menambah susu badan... Saya sendiri yang minum dapat memberi tenaga, dah takda rasa haus ke, penat ke, susu pun semakin banyak... Kalau u all berminat untuk dapatkan MOEDER ni, u all boleh beli dengan whats up ke nombor 017-334 0343, 018-297 6697 atau 016-446 0677.. selain tu, untuk maklumat lanjut, u all boleh ke page MOEDER HQ.. Ohya, harga sebotol MOEDER ni RM159/RM169ss termasuk pos.. TAPIIII sekarang ni MOEDER tengah buat promosi... harganya cuma RM129 termasuk postage seluruh Malaysia.. Promosi ni sah sehingga tarikh 31/07/2015..

Bengkung Moden khas untuk yang bersalin secara pembedahan & normal

BACA SAMPAI HABIS UNTUK TAHU HARGA PROMOSI...

Setiap kali bersalin, bengkung adalah benda pertama yang terlintas di fikiran saya... Alhamdulllah, setakat ni 3 kali beranak, 3 kali saya bersalin normal... saya memang jenis yang mementingkan pemakaian bengkung ketika berpantang.. pakai 24 jam pun tak kisah asalkan perut saya kembali kempis... hahhah... Saya tak nak perut saya buncit gelebeh2 tu haaa... Masa anak pertama, family saya dah pesan, tak nak perut gelebeh, pakai bengkung.... abah saya cukup bising saya tak pakai bengkung... Actually bengkung ni bukan setakat untuk kempiskan perut tapi ia jugak untuk MELINDUNGI ORGAN DALAMAN & MEMBOLEHKANNYA LEBIH CEPAT KECUT UNTUK KEMBALI KEPADA SAIZ ASAL... tau tak, sebenarnya amalan memakai bengkung tu jugak, DAPAT MEMBANTU MEMUDAHKAN KITA MENYUSU ANAK SELAIN DAPAT MENGUATKAN ABDOMEN KITA YANG LEMAH KETIKA MENGANDUNG...

Jika kita tak pakai bengkung ketika berpantang, selepas beberapa bulan, tau apa hasil yang kita dapat??... PERUT SEMAKIN BUNCIT, PINGGUL KITA TU SEMAKIN MENGEMBANG, BENTUK BADAN KITA SEMAKIN MENGGELEBER... Ada je yang tak kisah pasal ni.. lagipun suami kita pun takda kata apa2 pun kan... Iyer sayang, suami kita memang tak kata apa2.. maybe sebab dia nak jaga hati kita... tapi kita sebagai isteri ni, apa salahnya ambik inisiatif sendiri untuk jaga badan... Yap, saya tahu, badan kita membesar pun sebab lahirkan anak untuk dia kan... itu dikira pengorbanan, sepatutnya suami harus hargainya... tapi apa salahnya jika kita pun hargai diri kita dengan menjaga bentuk badan... Ketika dalam pantang, rajin2kan diri memakai bengkung...


Bersalin secara pembedahan, bukan lagi alasan untuk mengelakkan diri kita dari tidak memakai bengkung.. Zaman semakin maju, sekarang ni dah ada BENGKUNG MODEN yang dicipta khas untuk ibu2 yang bersalin secara pembedahan.. 6 jam selepas bersalin, u all dah boleh pakai bengkung... Jangan risau, jangan takut, BENGKUNG MODEN INI MEMANG DICIPTA KHAS UNTUK U ALL YANG BERSALIN SECARA PEMBEDAHAN... IA DAH MELALUI PROSES R&D SEBELUM DIJUAL DEKAT PASARAN.. Untuk pengetahuan u all, bengkung moden ni diperbuat dari bahan bebas getah dan ianya bersifat elastik...


Saya pun guna bengkung moden ni jugak tau u all... tapi bukanlah dalam pantang, pakai untuk kempiskan perut je... Meh, saya bagitahu testimoni diri saya sendiri pulak.. yang paling saya teruja sebab ia tak buat kulit saya jadi gatal... Kalau ikutkan ketika saya berpantang dulu, saya guna bengkung biasa tu, dekat perut saya memang terlebih gatalla, bila dah gatal, mulalah nak menggaru, bila dah menggaru, mulalah bengkung pun jadi senget benget, dah tak duduk dekat tempat asal... tapi tidak dengan bengkung moden ni, ia melekat elok je dekat tempat asal tu tak bergerak2.. teruja sungguh u all oiii..!! Walaupun saya guna seharian, bukak time nak mandi je, ia tetap buat saya rasa selesa, TAK PANAS, SERAP PELUH, TERASA LEMBUT JE DI KULIT & IA TIDAK TERLALU TEBAL.. Tau tak, walaupun saya guna bengkung, tapi saya tetap rasa selesa ketika nak menyusukan Afrina.. Dia punya tahap selesa tu, bila dah pakai, tak terasa pun yang saya tengah guna bengkung ni tau, rasa macam taknak bukak pun ada... hahah... Yang paling best, tau tak, PERUT IBU 3 ORANG ANAK NI, DAH KURANG LAGI 1 INCI... DALAM TEMPOH SEMINGGU JE SAYA GUNA.. TU PUN BUKANNYA 24JAM... KALAU SEBELUM GUNA, SAIZ PINGGANG SAYA 29 INCI, SEKARANG DAH JADI 28 INCI... LAGI 1 INCI DAPAT BALIK SAIZ PINGGANG SAYA KETIKA ANAK DARA...!!! Bengkung moden ni memang dapat bantu u all kempiskan perut yang buncit... saya dah alaminya... mahunya tak teruja, walaupun dah 3 orang anak keluar dari perut ni haaa... walaupun umur dah 32 tahun, tapi saiz pinggang masih maintain macam zaman anak dara... (^_^) Nak kempiskan perut jugak? mohla beli BENGKUNG MODEN dengan Puan Sara Newshop.. 


Untuk u all yang bersalin secara pembedahan, bengkung moden ni memang TERBAIK untuk u all... Sebab bengkung moden ni dapat melindungi bahagian yang dibedah, lebih2 lagi ketika u all nak menyusukan anak di posisi duduk.. Kiranya macam bengkung ni bertindak sebagai pelapik & pelindung la... Selain tu, bengkung moden ni jugak direka untuk menggalakkan pengaliran darah, mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan mempercepatkan proses penyembuhan luka... Mesti u all sukakan walaupun u all bersalin secara pembedahan tapi peru u all maintain je kempis, mesti orang tertanya2, apa yang u all guna.. bukan setakat kempiskan perut, saiz bengkung dia yang lebar @ 4 panel ni jugak, boleh mengecilkan bahagian pinggul kita yang dah mengembang ketika mengandung tu haa.. lepas dah habis pantang, u all masih boleh guna bengkung ni sebagai KORSET... Cara nak basuh pun sangat senang, guna mesin basuh or cuci tangan.. U all yang nak bersalin, memang patut dapatkan bengkung ni, lebih2 lagi untuk u all yang memang dah tahu akan bersalin secara pembedahan... Bila dah kene bedah ni, kadang2 kita nak bersin pun takut, batuk pun takut... takut berasa sakit... tapi kalau u all guna bengkung moden ni, InsyaAllah ia dapat mengelakkan u all dari berasa sakit ketika batuk or bersin...


Bengkung moden ni bentuk V tau, dekat bawah dia tu lebih lebar dari atas... kiranya kalau u all pakai bengkung ni, memang bengkung ni kejapla dekat badan u all, takda nak menggelunsur ke bergulung ke, berlipat ke, bergerak ke tapi elok je terletak... Bentuk V tu jugak sebenarnya untuk membantu tulang belakang kita ibu2 yang baru lepas bersalin ni.. Kiranya macam nak hilangkan sakit belakang yang kita duk alami ketika proses kelahiran tu.. Haa lupa nak cakap, yang "velcro strap" @ "pelekat" bengkung moden ni, tersangat2 kuat tau u all... tak longgar pun... ia boleh dilekatkan di mana2 bahagian luar bengkung moden tu... 


Nampak tak gambar yang saya print screen dekat atas tu?... Ini antara komen blogger jijah dekat post FB saya... Jijah pun guna bengkung moden ni jugak & yap, jijah bersalin hari tu secara pembedahan... Baca komen jijah tu, pasti buat u all yang bersalin secara pembedahan rasa teruja nak guna bengkung moden ni kan??
Harga bengkung moden ni, bergantung kepada saiz & pakej.. U all boleh tengok gambar atas tu... Harga dia sepadan dengan kualiti dia... Kualiti seperti yang saya dah cerita dekat atas, memang TERBAIK..!! sangat2 digalakkan untuk u all yang bersalin secara pembedahan...
Ada berita baik untuk u all, SEMPENA RAMADHAN NI, BENGKUNG MODEN CEASEREAN ADA BUAT PROMOSI BERMULA 15/06/2015 HINGGA 15/07/2015... HARGA BENGKUNG MODEN 4 PANEL, BERMULA PADA HARGA RM199.90 MANAKALA 3 PANEL BERMULA PADA RM179.90... KALAU U ALL BERMINAT, KENE BELI CEPAT2..!! SEBABNYA HANYA 50 PCS SAHAJA DITAWARKAN UNTUK HARGA YANG TERLAJAK MURAH INI... BILA CUKUP JE 50 PCS, OFFER AKAN DIHENTIKAN SERTA MERTA... OHYA, HARGA BELUM TERMASUK KOS POS RM9 YER... LAGI SATU, KALAU U ALL BELI SEKARNG, U ALL BUKAN SETAKAT DAPAT HARGA MURAH, TAPI U ALL JUGAK AKAN DAPAT FREE GIFT E-BOOK PENJAGAAN SELEPAS C-SECT YANG BERNILAI RM29.90 & MASKER SHIESEDO... NAK BERITA BAIK LAGI?? JIKA U ALL TAK CUKUP DUIT UNTUK BELI SEKARANG, U ALL BOLEH BOOKED DENGAN DEPOSIT SERENDAH RM30, BAKI DIA U ALL BOLE BAYAR PADA BULAN SETERUSNYA...

Kalau u all nak beli bengkung moden ni secara ansuran pun boleh je... Bayaran secara ansuran ni memang dapat membantu u all yang teringin nak beli tapi sayang nak keluarkan duit sekaligus or kurang berkemampuan... Nanti sebelum bersalin, barang dah ada dalam genggaman.. Nak tahu lebih lanjut pasal bengkung moden or pasal cara pembayaran ni, u all boleh PM di  FANPAGE BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Kalau nak jenguk IG pun boleh.. IG BENGKUNG MODEN CEASERAN.. Nak lagi mudah? Terus je whatsapp ke nombor 014-837 1485 @ Puan Sara..


Testimoni Babeskin Double Serum Premium

Kecantikkan dan wanita, tak dapat dipisahkan... Betul tak?? Anak2 solehah saya dekat rumah ni pun pandai nak kelihatan cantik2... Pantang nampak barang ibu dia ni haa... U all tahu tak, saya baru beli lip gloss dekat budak2 ni, tak dan berapa lama dah patah...hahhahha.. Mana taknya, Dua beradik pakat berebut nak cantik... Itu budak2 punya stail... Tapi ibu yang semakin kertu ni, lainla pulak gayanya... Umur saya dah 32 tahun yer... Tahun depan dah 33.. dah hampir 3 tahun masuk 3 series.. Huwaaa dah kertu...!! Eh, kertu setakat umur kan... Zaman sekarang ni, tengok wajah seseorang belum tentu orang dapat teka umur kita dengan betul... Mana taknya, semua pakat berebut nak kelihatan lebih muda dari usia... Yang tukang tulis ni pun termasuk sekali lah tu...

Secara peribadinya, untuk jadi awet muda, saya impikan dari zaman anak dara... dari zaman anak dara tu jugak saya dah start dengan segala petua2 awet muda... Tapi, mengikuti peredaran zaman, dah tentulah saya pun ada menggunakan produk2 yang berlambak2 di pasaran kan... salah satu produk yang femes sekarang ni adalah SERUM... Kata nak cun macam orang lain jugakkan, so, haruslah saya pun mempunyai serum jugak dalam koleksi... BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni antara serum yang terbaik yang pernah saya guna...!! Serius memang terbaik..!! Saya bukan jenis manusia yang rajin sangat nak sapu macam2 dekat muka ketika di rumah tau... tapi BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni buat saya tersangat teruja & buat saya terlebih rajin nak sapu ke muka.. Puncanya?? sebab tak sabar nak tengok kesan dia lepas habis guna BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni...


U all bayanglah, saya baru guna seminggu, tapi kesan dia super duper kebabooommmm...!! Buat saya teruja gilerssss... sampai sanggup bercerita dengan biras pasal produk BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni... Tak sabar punya pasal kan??... Nak cerita dekat u all, malas nak karang entry lagi... ahhahhah... Ce u all tengok gambar dekat atas tu... Actually tu gambar saya suka2 ambik je sebenarnya.. tak terpikir nak tempek di blog... tu yang ambik gambar pun guna handphone cap ayam.. tapi bila godek2 balik hp, nampak pulak perubahan dia, itu yang saya tempek jugak gambar ni di blog sebab nak tunjuk bukti dekat u all... Fokus dekat pipi bagi u all tengok lebih jelas.. Biar u all pun teruja sama macam saya... Tapi sebelum tu, saya nak cakap, gambar yang selepas 3 hari tu, saya ambik di petang hari ketika tengah baring2 main handphone, time ni lampu rumah tak pasang tau... manakala gambar yang selepas 6 hari tu, gambar tu diambil ketika lampu rumah terpasang.. dari gambar di atas ni, u all pun dah boleh nampak perubahan dia kan... BINTIK2 HALUS YANG MACAM JERAWAT PASIR TU DAH SEMAKIN BERKURANGAN... KULIT SAYA PUN NAMPAK LEBIH FRESH... LEBIH GLOWING.. SELAIN NAMPAK LEBIH TEGANG... Wah, hebatkan... lebih tegang gitu... nanti umur 40, orang duk ingat saya umur 30 tahun lagi... dukung anak, orang kata dukung adik... muahahhahhah.. KULIT MUKA SAYA NI MOIST JE TAU... TAKDALAH NAMPAK KERING SANGAT MACAM PADANG PASIR TU HAAA... BILA KULIT KERING TU YANG MEMBUATKAN KITA LEBIH CEPAT NAMPAK KERTU...

Ohya, untuk pengetahuan u all, memang saya ada amalkan pemakanan vitamin2 tau... tapi ketika saya guna BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM, saya stop guna vitamin tu tujuannya nak tengok keberkesanan BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni... Sebab tu saya sangat2 teruja dengan BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni, yela, saya makan vitamin tu pun kesan dia tak sehebat ini lagi, maybe sebab vitamin tu dalaman punya kan.... yang BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni secara luaran, terus menuju ke sasaran... itu yang kesan dia lebih cepat saya nampak...


Alamakkkk nampak tak??? punya teruja sampai produk pun belum kenalkan lagi dekat u all, tau2 je terus cerita pasal kesan dia kan... So sekarang saya nak cerita dekat u all pasal BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM... Produk serum yang buat saya jatuh cintaaaaaaaaa..!! Tengok gambar atas tu haa... botol dia pun cantikkan... BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ada 2 botol... Untuk kesan yang kebabooommmmm u all kena guna 2 botol ni la... Tapi memang dalam kotak tu dah tersedia 2 botol ni pun... Setiap botol tu fungsi dia berlainan... Yang botol warna biru tu @ SERUM 1, repairing booster... fungsi dia untuk mengurangkan kulit berminyak, mengurangkan jerawat, mengurangkan jeragat & mengembalikan tona kulit yang tak sekata... Manakala yang botol warna merah tu pulak @ SERUM 2, ultimate mega lift, fungsi dia mengurangkan kedutan, meningkatkan keanjalan kulit, membantu melembabkan kulit & meningkatkan ketahanan kulit.. Dengan menggunakan 2 serum ni sahaja, ia mampu menghilangkan jerawat, wajah berminyak, kulit kusam & menyegarkan..!! 



Cara nak guna dia tersangat mudah... Firstly, u all ambik SERUM 1 @ REPAIRING BOOSTER lepas tu u all titik lebih kurang 2 titik atas tapak tangan & ratakan ianya di telapak tangan u all lepas tu u all terus sapu rata2 ke muka.. Siap untuk serum 1... U all ulang langkah yang sama jugak untuk SERUM 2 @ ULTIMATE MEGA-LIFT... Nak bagitahu jugak, biasanya saya kalau nak sapu apa2 je ke muka, mesti saya sapu dari bawah ke atas... kiranya macam saya menolak kulit muka ke atas la... tak tolak ke bawah... sebabnya pada pemikiran saya, kalau tolak ke bawah nanti kulit tak tegang, sebab saya macam mengendurkan lagi kulit tu... hahhahha... U all paham ke apa saya cakap ni?... itu just pendapat yang tak berapa nak ceredik dari saya, yang sebetoinya saya tak tahu ianya betoi or tak.. (^_^)


Ini gambar terkini saya selepas sepuluh hari guna BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM... yang penting pipi saya tu dah nampaklah sedikit flawless berbanding sebelum ni... Gambar2 yang u all tengok ni semua gambar ori yer... takda nak edit2 yer... Lagipun hp cap ayam saya tu takda function nak beauty face bagai yer... kalau dah muka tu berjerawat, jerawat tang tu la jugak.. Lagipun saya kurang suka dengan function beauty face sebab bagi saya ianya "menipu" saya... Yela, saya pernah guna hp sedara ambik gambar guna function beauty face tu, bukan main flawless bukan main licin lagi muka saya ni ha... tapi hakikat??? nan adoooo..... sebab tu sekarang susah nak percaya produk2 ni sebab orang suka ambik gambar dengan function beauty face... tapi untuk BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni, saya dah guna sendiri & memang saya percaya... tak payah guna function beauty face pun, cukup guna kamera fujifilm saya yang murah tu je, dah boleh buat muka saya nampak flawless.. puncanya?? BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni lah yang membantu saya... 

Nak cantik? Nak flawless di pagi raya? Moh try BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM... harga untuk 2 botol ni cuma RM119.. Diluluskan oleh KKM... eh, jap2... lupa plak nak cakap dekat u all, gambar terkini saya ni, saya ada sapu bedak jugak tau + secoet krim safi... Bedak tu pun, bedak pureen budak2 kat rumah ni haaa... Kalau u all pun berminat untuk try BABESKIN DOUBLE SERUM PREMIUM ni, u all boleh ke website http://www.babeskin365.com atau ig : babeskin365official, kalau tak pun, facebook babeskin365official.. Nak lagi mudah?? Terus je wassap ke nombor 012-2444 014 (Nurul), 012-2444 041 (Jane), 018-2444 988 (Fiqa) or 011-1888 9948 (Shila)

Jubah or dress murah untuk kanak-kanak

Sekarang ni bukan ibu2 je yang suka pakai jubah or dress tapi siap dengan anak pun kita dah bagi mereka pakai dress or jubah... nampak comel je bila anak2 syurga ni pakai jubahkan... Memandangkan sekarang ni semuanya di hujung jari, shopping yang paling mudah adalah shopping online, maka saya nak kenalkan u all dengan page Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses... Actually page ni dah biasa pun di promote di blog saya kan, penaja bersama setiap kali saya buat IntaNBerliaN Mega Giveaway.. hihi... Cumanya kali ni saya nak promote pasal Jubah kanak2 yang dijual oleh Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses...







Gambar2 yang u all tengok dekat atas ni, ini antara contoh jubah kanak-kanak tau... Actually banyak lagi pilihan warna & design yang ada... Kalau nak tengok, u all boleh terjah ke album jubah kanak-kanak.. Harga jubah kanak2 ni pun bagi saya murahla... Kategori harga mampu milik... Sehelai RM79 siap dapat FREE TUDUNG... Jubah ni pun cantik, bukan main lagi tau.. siap ada berenda2.. hihii... Bolehla u all belikan untuk anak u all... tak kiralah samada nak guna untuk hari raya or hari2 biasa... Pasti anak2 solehah u all tu akan kelihatan lebih ayu, lebih manis (",)



Selain dari jubah kanak2, ada jugak jual handsock... Handsock ni digunakan untuk cover aurat kita di bahagian lengan tu... biasalahkan, kadang2 lengan baju terselak, so bila adanya handsock yang cantik macam ni, dapatlah cover aurat kita tu... Harga dia murah je iaitu RM6.50 sepasang... boleh guna depan belakang.. Candy sock material manakala panjang dia pulak 7.5 inci.. Ohya, handsock ni jenis yang stretchable..



Shawl ni fast selling yer u all... Kalau nak baik cepat2 pergi beli.. Ukuran dia 2 meter x 0.7 meter... Menggunakan material high quality dual tone chiffon.. saya suka shawl ni sebab dia nampak besar & warna dia tu yang menarik... Ada tone warna bagai... Harganya cuma RM49 FREE POS...



Aisyah Abaya yang warna gold ni cantikkan.. Jarang jumpa warna macam ni.. Jubah ni diperbuat dari kain Satin Valentino.. Yang best tu, custome made... Saiz bermula dari XS hingga 5XL... Haaaa baguskan, dari badan saiz kecik hingga badan besar, semua boleh guna Aisyah Abaya ni... Pendek kata, semua orang boleh merasa untuk guna jubah Abaya ni... Jubah ni mesra untuk ibu menyusu sebab ada zip di dada... Ibu mengandung pun boleh guna... Selain lengan dia mudah diselak untuk wuduk.. Harganya cuma RM149..



Selain dari Aisyah Abaya, Rania dress ada yang saiz besar jugak tau... Saiznya bermula dari XS hingga 5XL.. Rania dress ni diperbuat dari material Lycra Plain high quality dengan menggunakan design Loose cutting dress 2 warna... Ohya, rania dress ni pun custome made.. Harga untuk saiz XS hingga XL RM179, manakala untuk saiz XXL hingga XXXXXL RM189...

Kalau u all berminat untuk dapatkan jubah ke dress ke handsock ke tudung ke, u all boleh terjah ke page Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses.. Di sana banyak lagi design2 or warna2 yang ditawarkan... yang pasti semuanya cantik2 & harganya berpatutan... U all boleh terus PM ke FB or kalau nak lebih cepat boleh whatsapp ke nombor 012-583 3479..

Jom dapatkan jubah murah & cantik yang sesuai untuk ibu menyusu

Saya memang berkenan dengan jubah or dress walaupun saya rasa diri saya ni tak cukup tinggi... Berangan di hati nak tinggi at least 170cm, tapi tu la, tinggi saya hanya 165cm, terpaksa pakai kasut tumit tinggi untuk kelihatan lebih tinggi hahha (^_^) Kadang2 disebabkan berkenan dengan sesuatu design, sekalipun ianya tidak mesra untuk ibu menyusu, sanggup jugak beli pastu pergi hantar kedai suruh alter bagi senang nak menyusu... Eh, tapikan u all, sekarang ni dah berlambak2 jubah yang dibuat dengan design mesra untuk ibu menyusu... Alhamdulillah, itu tandanya dah semakin ramai ibu2 yang support breastfeeding.. Untuk u all, tak kiralah breastfeeding anak or tak, saya nak tunjuk dekat u all jubah yang cun dengan kualiti yang bagus & harga mampu milik... Manalah tahu kot2 u all berkenan nak beli untuk pakai raya nanti ke... pakai kenduri or majlis apa2 ke kan...

SURI SONGKET JUBAH



Warna & design dia cantik kan u all.. Material untuk design SURI SONGKET ni adalah SATIN LV & takda lining selain dari ada material songket.. Ia jugak diperbuat dengan design mesra untuk ibu menyusu dan jugak mesra wuduk... Di mana design ni ada zip di bahagian dada & jugak zip di tangan.. Harga dia RM120 sehelai..

RANIA JUBAH



Rania jubah ni pun cantikkan.. Bahagian atas tu bermotifkan batik.. Ia menggunakan material COMO CREEPE.. harga dia pun RM120 jugak sehelai... Alaaa murahnya... dengan design secantik ini, harga tak sampai rm150 pun.. FREE POS pulak tu untuk semenanjung, tapi kalau Sabah Sarawak kene tambah RM5 untuk kos pos... Macam suri songket jugak, ianya mesra ibu menyusu & jugak mesra wuduk..

CLARA JUBAH



Ada tak antara u all yang sukakan pakaian yang tak perlu digosok??? Macam saya yang pemalas nak gosok baju ni, memang sesuai sangatlah dengan material clara jubah ni... Mana taknya, material yang digunakan adalah fabrik HEAVY MOSS CREPE, ianya TAK PERLU DIGOSOK... Ianya sangat sesuai untuk u all yang bekerjaya or pelajar... harga dia RM150... Ohya, clara jubah ni pun ada zip sorok d bahagian dada yer... tapi ianya takda zip di tangan... walaupun takda zip, ianya memang mudah untuk ditarik hingga ke siku... 

LARA JUBAH



Ini lagi satu jubah yang mesra wuduk & mesra ibu menyusu... Sekarang ni kebanyakan pakaian dah mesra wuduk kan... senang nak ambik air sembahyang, lengan baju dah boleh tarik hingga ke siku.. Satu perkembangan dalam dunia fesyen yang bagus.. Lara jubah ni berharga RM120 dengan menggunakan material CREEPE... FREE POS UNTUK SEMENANJUNG... tapi kalau u all duduk di SABAH SARAWAK KENA BAYARLAH KOS POS... Alaaa tak mahal pun , RM5 je... Kalau campr harga jubah & pos, baru gak RM125... Masih lagi murah untuk harga jubah secantik ini...

BELLA - SATIN FLARED SKIRT




Seriusla, saya dah jatuh cinta dengan skirt kain satin ni... Arghhhh cantik sungguh...!!! Skirt ni guna material ITALIAN VALENTRO SATIN.. Ia ada zip sorok.. Harganya cuma RM69.... Sesuai untuk mereka yang guna saiz S hingga XL.. Selain dress, saya jugak penggemar skirt, bila tengok skirt camni, rasa macam nak kene  rembat je sehelai... adehhhh cantiknya...


Kalau ada antara u all yang berminat dengan jubah or dress dekat atas ni, u all boleh beli dengan cara WHATSAPP ke nombor 019-727 6499.. segala urusan samada pertanyaan atau pembelian adalah melalui whatsapp tau... Kalau u all nak tengok lebih banyak lagi warna jubah2 yang ada, u all boleh terjah AwanazStyle Muslimah Shop... Bukan setakat jubah, kalau u all nak tengok baju2 muslimah pun, berlambak2 design dekat AwanazStyle Muslimah Shop ni tau.... baik u all pergi terjah sekarang, kang lambat habis stok... (",)

Review SSC @ Soft Structured Carrier TULA


Saya dah dapat SSC TULA MIDNIGHT GARDEN pertengahan bulan lepas... Pertama kali guna kami ke Taman permainan Jubli Perak Sungai Petani... Biasalah, setiap pagi Sabtu, itulah port kami anak beranak... Pengalaman pertama Afrina duduk dalam SSC?.. Afrina dah siap muak susu ok... tak beragak tau anak solehah ni... baru je rasmi dah kene muak susu pulak dah SSC tu haaa... Kalau ketika guna ring sling, masuk tak dan berapa minit, terus je terlena... tapi SSC ni, dari sudah main dekat taman permainan, dibawak pulak ke shopping complex, tak tidur2 jugak lagi.. My dear cakap Afrina baru nak cari keserasian, benda baru kan... Tapi pikir balik, lagipun Afrina guna SSC ketika usia dah cecah 6 bulan... time tu dah cerdik, nak tengok sekeliling berbanding time guna ring sling tu umur baru 2 bulan, memang koje dia tido je memanjang.... Itu ketika awal2 ada SSC tau... Tapi bila dah biasa dengan SSC, asal masuk SSC je dia duk menguap... tak lama pastu ZzzZZzzz terus dia pergi ke alam mimpi... hahhahha... Dah gaya macam ada ubat tido pulak dalam SSC tu haa.. kikikiii... 

               SUMBER PIC TUMMY TO TUMMY                  SUMBER HIP CARRY

Afrina ni dia takda masalah samada nak duduk dalam ring sling ke, SSC ke... semua dia boleh... Ohya, tau tak, bila akhir2 ni saya selalu guna SSC, ia buat saya rasa rinduuuuuuuuuuuuuuuu sangat nak guna ring sling... Tiba2 pulak saya rasa saya ni adalah pencinta ring sling... muahhaha... bukan apa, sebab tak habis explore lagi ring sling ni... selama ni saya guna ring sling stail tummy to tummy... Yela, time tu kan Afrina kecik lagi... Sekarang ni dah besar & kepala pun dah keras, ia buat saya rasa nak carry Afrina stail hip carry tu haaaa...!! tengok gambar atas tu... Cun kan??!! Stail hip carry ni lah yang saya duk idam2kan ketika belum ada ring sling dulu... sebab rasa macam stylo je pakai camgitu... hahhah... Apa?? macam Minah Indo??.. Biaq pi... saya tak kisah...

Haaa baru ingat, ketika kami pergi kenduri rumah kaum kerabat akhir bulan lepas, ramai makcik2 yang tegur saya ketika saya guna ring sling & SSC... Mereka kata mudah... Mereka nampak macam teruja dengan carrier yang saya guna tu... Masuk je SSC terus tido walaupun di tengah matahari tegak atas kepala... Tapi ada jugak yang cakap macam indo.. hahha... saya tak ambik hati pun sebab dalam hati saya tu, perasaan "bangga" melebihi dari perasaan lain.. so, kalau orang kata sikit2, memang tak terjejasla... mak saya pun dulu mula2 kata macam Indo... Weyyyy dah darah indo ada mengalir secoet dua dalam badan kami ni... nak wat camne kan.... Indo ke malaysia ke... kita semua sama je... makhluk Tuhan jugak kan... so, tak perlu nak lekehkan mana2 negara... Eh, ni saya tak tuju dekat sapa2 yer... saya cakap secara umum sebabnya dekat group ramai orang bercerita pasal ni...


Dari segi kepanasan SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, bagi saya takdalah panas sangat sampai tahap lenjun tu haaa... just biasa2 je... Walaupun ianya bewarna hitam... Saya guna SSC ni ketika di Taman Permainan & ketika kenduri yang memang dah sah2 outdoor... takda aircond... Afrina siap boleh tido hokay!! Sedangkan Afrina ni seorang yang kalau panas dia memang susah nak tido... tapi bila Afrina mampu tido dalam SSC ketika kenduri & cuaca yang panas, ianya bermaksud tak panas sangatlah kan... bila saya angkat Afrina keluar dari SSC pun, baju saya takda basah pun... Biasa je... TULA Midnight Garden ni diperbuat dari canvas..


SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, dia lebar tau... Untuk Afrina yang umur 7 bulan ni, memang nak kene cinch.. Sebab kalau tak cinch, kaki Afrina jadi terkangkang... Terkangkang tu seolah2 macam tergantunglah... Afrina tak dapat nak hayun2 kaki tu haa.. So, tak dapatlah kaki tu membentuk huruf M.. Cara nak cinch macam gambar atas tu... Saya sarelumkan je pengikat rambut dekat SSC tu haaa... Senang, tak payah nak ikat2 riben... heheee... Alaaa tak payah risau kot2 orang nampak pengikat rambut tu... sebab tak nampak pun, lainlah kalau orang tu skodeng... kikiii... Haaa lagi satu, yang dekat nak knee to knee kaki anak kita tu kan, dia macam ada span sikit tau... so dekat situ lebih lembutla... kiranya takdalah peha anak tu nak merah beria...

TAK DAPAT BAGI BACKLINK SEBAB TAK TAHU SUMBER... ORANG BAGI GAMBAR NI... SORRY..

Yang paling bagus untuk SSC TULA ni, dia ada aksesori FTG... FTG tu FEET TO GROW.. FTG tu camni, contohlah bila anak kita guna SSC dah tak knee to Knee lagi... so, kita boleh beli aksesori FTG ni... cara guna macam gambar dekat atas tu haaa... Dari gambar atas, u all dapat imagine kan apa dia kegunaan feet to grow tu.. Bila dah guna FTG ni, kaki anak kita yang dah membesar tu, dapatlah kembali membentuk huruf M... Dah jimat duit dekat situ dari beli SSC baru... 

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to IntaNBerliaN l Designed by DayangDeno