Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

Testimoni EPHYRA SKIN BAR

U all tahu tak yang EPHYRA dah ada "Adik" sekarang ni??? Kalau tak tahu lagi, meh rapat2 saya nak bagitahu... "Adik" Ephyra nama dia "EPHYRA SKIN BAR"... Eh, apa dia? dah tahu? Kalau dah tahu... meh baca testimoni dari saya ni pulak... Mesti u all belum tahu lagi keberkesanan produk EPHYRA SKIN BAR ni kan... Yela, EPHYRA SKIN BAR ni belum dijual di pasaran pun lagi... Buat masa ni, simpan dulu impian u all nak guna EPHYRA SKIN BAR tu... tunggu dah dilancarkan nanti, cepat2 u all order... dapat gaji terus order... takyah nak tunggu lama2... Nanti kehabisan stok, jangan nak nangis2 pulak yer... Maunya tak... sebut je nama EPHYRA, semua orang dah tahu kehebatannya... Macam saya ni la haaa... EPHYRA SKIN BAR tak jual lagi, tapi duk tergedik2 nak guna EPHYRA SKIN BAR... Nasib ada contest ni haa... join la jugak, alhamdulillah ada rezeki nak dapat EPHYRA SKIN BAR free... Wakakkaka..



EPHYRA SKIN BAR ni ada banyak kelebihan @ fungsi dia... tapi untuk entry ni, saya nak tulis apa perubahan yang saya rasa jer... Kalau u all nak tahu lebih lanjut pasal kelebihan dia, u all boleh baca di entry EPHYRA SKIN BAR... Kalau nak tahu pasal kandungan EPHYRA SKIN BAR pulak, baca dekat gambar atas tu yer...

Mukadimah yang dah cukup panjang... sekarang terus masuk kepada subjek iaitu EPHYRA SKIN BAR... Masa saya mula2 dapat EPHYRA SKIN BAR, saya bukak kotak dia & terasa teruja tengok sabun warna biru...!! Rasa macam nak gigit2 pun ada... Awat la lawa sangat warna dia... haihh!! Itu baru teruja disebabkan warna... Bila saya dah guna sabun tu pulak... mak aiiiiii... 10 kali teruja... bau dia tu... olololooooo suwit2 je tau... tenang je jiwa bau sabun dia tu... hilang stress sekejap... rasa nak ulit muka ni lama2 je dengan EPHYRA SKIN BAR tu haaa.... Tu diaaaa... hebat tak penangan EPHYRA SKIN BAR..??!! Dah tak pasal2 buat saya jatuh cinta..!! Dah tak pasal2 EPHYRA kene bermadu dengan EPHYRA SKIN BAR.... Adik beradik bermadu?? erkkk Opsttt!!



Bila dah dapat EPHYRA SKIN BAR, terus la guna kan... takkan nak simpan lagi... kata tergedik2 sangat nak guna... Tengoklah gambar dekat atas tu, gigih Puan Zarina kita ni hangkut kamera masuk bilik mandi... muahahhah... tau dek my dear, kene gelak besar saya ni... Gigih sebab nak tunjuk dekat u all si buah hati pengarang jantung kesayangan saya ni haaa.... punya panjang panggilan manja, kata nak bodek kan... wakkakak :p...

Actually tak kiralah samada product EPHYRA SKIN BAR atau apa sahaja pencuci muka, untuk dapat hasil yang terbaik, u all kene biarkan buih sabun pencuci muka tu kering di muka baru bilas... Info ni saya memang dah lama tahu... tapi takdanya nak jadikan amalan... ada anak ni, masa tu tersangatlah emas nilainya... kadang nak masuk tandas pun kene tahan dulu.. inikan pulak berada dalam tandas tu lama2... tapi untuk EPHYRA SKIN BAR ni, adalah jugak beberapa kali saya biarkan dia kering... Masuk tandas tu saya cuci muka dulu... sementara nak tunggu buih sabun pencuci muka tu kering, saya sabunlah badan & ulitlah apa2 yang patut... 

Dari gambar atas tu, u all boleh nampak kan camne pencuci muka yang dah kering yang saya maksudkan... Bila dah kering camgitu, barulah saya bilas.... Bila dah bilas, nampak tak muka saya tu fresh je... fresh tak fresh nya sampai air bilasan pun tak lap dekat muka tu tau... hahahaaa... Lagi satu kan, lepas dah bilas muka, saya dapat rasa yang kulit muka tegang... tapi bukanlah tegang sampai tak boleh bukak mulut tu haaa... tegang2 manja tu... (^_^)   



Saya dapat EPHYRA SKIN BAR ni ketika saya dah kehabisan pencuci muka... Memang pandailah EPHYRA SKIN BAR ni "potong line".. Di saat tu jugak, si jerawat pemanis muka yang dah lama tak datang menjenguk saya, dia boleh datang bertandang pulak dah... Saya pun apa lagi, teruslah guna EPHYRA SKIN BAR, nak tengok samada EPHYRA SKIN BAR ni dapat ke "menendang" keluar si jerawat yang datang tanpa diundang tu haaa.... U all ni nampak ke tak nampak jerawat pemanis saya dalam gambar atas tu???... Ce tengok atas batang hidung saya tu haa... kan ada sibijik dekat situ... tak beragak tau jerawat ni, terus nak duduk tempat paling tinggi pulak... Saya guna EPHYRA SKIN BAR sehari dua, terus hilang si jerawat tu haaa... tapi dia tinggal "jejak"la pulak... tapi takpala, jejak dia tu pun mesti tak lama punya.... tunggu saya tenyeh EPHYRA SKIN BAR ni hari2, hilanglah jejak dia tu... mana taknya, salah satu fungsi EPHYRA SKIN BAR adalah untuk menghilangkan parut jerawat & jeragat... Eh, sayang2... tapi jangan pulak mentang2 saya kata EPHYRA SKIN BAR ni boleh hilangkan parut jerawat & jeragat, u all membayangkan harini guna esok hilang tau... bergantung pada diri seseorang... ada yang guna sabun seketoi dah hilang tapi ada yang tak... macam saya ni maybe kategori yang lambat sikit la kot.. kategori orang kertu, kenelah guna berketoi2 baru nak hilang sepenuhnya gamoknya ni... (^_^)..        



Selain tu, yang saya perasan, kulit muka saya nampak makin cerah... tapi idok ler cerah sampai putih melepak tu haa.... udahnya kulit teman ni memang jenis warna kulit manggis kan... tapi cerah ler sikit.. nampaklah jugak bezanya walaupun belum ketara... Alaaa guna pun tak habis lagi sabun seketoi... takkanlah dah nak cerah tahap superb kan... Maunya tak habis lagi seketoi... Yela, seketoi sabun tu saya potong 4, nak jimat la kononnya... kata belum dijual lagi... kang habis EPHYRA SKIN BAR ni, mana pulak saya nak cekau... lainlah kalau dah jual, boleh gak gigih membeli...

Lagi satu nampak tak lingkaran hitam bawah mata saya tu semakin pudar...?? Lingkaran hitam bawah mata ni, baik hati pulak nak jadi BFF saya... saya tak nak kawan, tapi dia nak jugak... tak tahu malu.. haihh!! Apa2 pun, saya suka sebab semakin pudar... EPHYRA SKIN BAR THE BEST...!! Lebiu lah yayang EPHYRA SKIN BAR..!!


 InsyaAllah saya akan terus guna EPHYRA SKIN BAR... Harap2 dengan penggunaan yang berterusan dapat hilangkan noda2 hitam yang tanpa segan silu bertempek dekat muka saya ni haaa... So, lepas ni, si kakak @ EPHYRA akan jadi minuman untuk membantu dalaman saya manakala si adik @ EPHYRA SKIN BAR pulak untuk membantu luaran... Ohya, gambar2 ni bukan gambar edit yer... kalau edit, confirm muka saya tu dah licin...

____________________________________________________________________

Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.

THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI

Hari ni ada lagi satu produk keluaran Ar-Razi Herbs yang saya nak kenalkan dekat u all... Produk ni kira adik-beradiklah dengan Intimate wash @ pembersih wanita Ar Razi Herbs..


THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI.... Minyak aromaterapi ni bukan sebarang minyak tau... Ini minyak kalau guna, feel dia dah rasa macam dekat SPA tu haaa... Tak reti nak explain tapi bau dia tu harum & menenangkan.. Minyak aromaterapi ni semua orang boleh guna tau... seisi keluargalah pendek cite... Anak solehah saya si Afrina tu pun saya sapu MINYAK URUT AROMATERAPI AR RAZI HERBS ni... Kiranya macam gantikan minyak yuyi or minyak telon la... Tak nak bagi perut kembung...


  Ada 5 bahan dalam THERAPY OIL AR RAZI HERBS @ MINYAK URUT AROMATERAPI ni iaitu DUKUNG ANAK, PEGAGA, SERAI WANGI, HABBATUS SAUDA & MINYAK ZAITUN... Setiap satu bahan2 ni ada kelebihan dia yang tersendiri.. U all boleh baca gambar dekat atas tu yer...


Apa yang paling saya suka pasal THERAPY OIL AR RAZI HERBS ni sebab dia ada SERAI WANGI... Bukan apa, saya teringat pasal sepupu saya letak minyak serai wangi dekat badan anak dia time balik kampung sebab tak nak bagi nyamuk hinggap... Bab tak nak bagi nyamuk hinggap ni memang saya suka.. Bukan apa, anak saya ni semua jenis kulit ikut kulit ibu dorang ni haaa... Asal nyamuk gigit je, mulalah tinggal parut hitam... haihhh...!! Kalau takda parut, tempat kene gigit tu mulalah gatal & jadi merebak... Saya sendiri pun rasa syok guna minyak ni.. dia bukan bau minyak2 urut yang biasa kita guna tu... bau dia camna entah... tapi rasa macam tenang je bila guna... kata feel macam SPA kan..(^_^)...

Ohya, lupa pulak nak bagitahu... antara kegunaan Therapy Oil Ar Razi Herbs ni adalah untuk melegakan sengal tubuh, sakit2 sendi, bengkak, sakit Kepala, Loya, Ibu mengandung, urutan ketika dalam pantang & untuk baby... Minyak ni tak panas pun... suam2 je.. tu yang Afrina boleh guna... Kalau u all pun teringan nak guna produk Ar Razi Herbs ni, u all boleh PM IDAYU yer...

P/s : Kalau u all berminat untuk jadi Dropship or penetrate, u all boleh contact Ar Razi Herbs or wassap ke nombor 011-1652 2455

INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS terbaikkkk!!!

Produk yang best harus berkongsi dengan u all... Benda2 yang buat saya teruja, kalau tak berkongsi nanti saya pulak yang "terseksa".. terseksa sebab memendam perasaan.. wah gitu kekdahnya... (^_^) Tau tak, sekarang saya dah jumpa satu produk pembersih wanita yang bagi saya dia super kebabooommmmmm...!!! Memang kebaboommmm pun produk pembersih wanita ni... Nak tahu produk apa, tengok gambar dekat bawah ni..


 Serius setiap kali selepas saya guna INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS "aset yang paling berharga" tu terasa sangatttttttttttttttttttt nyaman..!! Rasa sejuk.... Alaa macamana nak cakap yer... Ermmm macam ni, rasa nyaman yang saya maksudkan tu macam selepas kita gosok gigi... dalam mulutkan rasa berangin.. rasa macam bersih je mulut kita tu kan.... Haaa macam tu lah rasa produk INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni... Memang lepas cuci, "aset yang paling berharga", rasa berangin or sejuk tu buat saya rasa "aset yang paling berharga" tu tersangat lah bersih...!! Haaa gitu... Eh, u all, lupa nak explain... Miss V @ tuttt kita tu, saya bahasakan sebagai "aset yang paling berharga" la yer.... Tuttt kita tu memang aset yang paling berhargakan... heemmm hemmm paham2 sendiri je la yer... (^_^)


INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni diformulasi dari ekstrak daun sireh segar, manjakani, pati sari bunga & antiseptik. Ni first time saya guna pembersih wanita yang ada daun sireh.. biasa guna yang ada manjakani je... Bila sebut daun sireh ni, terus saya teringat dengan sorang rakan opis saya dulu... Dia kata dia guna daun sireh untuk bersihkan "aset yang paling berharga" dia tu... Katanya bila cuci dengan daun sireh tu, "aset yang paling berharga" dia tu bebas dari keputihan... kira macam takdalah benda2 yang tidak diingini macam lendir2 ke atau apa je yang keluar dari "aset yang paling berharga" tu... Tapi dia bukanlah guna produk mana2 tapi guna daun sireh asli yang ada di rumah dia... rumah kawasan kampung memang senanglah nak tanam segala macam pokok kan...

Tu yang bila saya tahu INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ada daun sireh, jadi excited nak guna... bila dah guna tu, terasa berangin @ sejuk plak... lagilah double excited...!! Bab manjakani tu, tak nak cerita banyaklah... khasiat dia memang baguslah untuk kita ni kan... lebih2 lagi untuk kita yang dah kawen & dah ada anak ni.. Ia bantu merapatkan lagi Miss V kita tu.. alaa mengetatkan la tu maksudnya... Nak tahu lebih banyak lagi pasal manjakani, u all klik je entry saya di bawah label MANJAKANI ni haaa... Macam2 info ada... Dah tau apa info dia, dah berkenan & nak beli, u all boleh PM IDAYU... Nak tahu lebih banyak maklumat pasal INTIMATE WASH @ PEMBERSIH WANITA AR-RAZI HERBS ni pun dialu2kan untuk roger beliau...

 Bagi saya ianya memang berbaloi... guna sekadar setitik dua je.. buih memang dah banyak.. bayanglah sekali guna setitik dua, sebotol tu berapa bulan u all akan guna kan.. memang sangat2 jimat & berbaloi2... U all beli & try sendiri, baru u all akan dapat rasai apa yang saya rasa...    

P/s : Kalau u all berminat untuk jadi Dropship or penetrate, u all boleh contact Ar Razi Herbs or wassap ke nombor 011-1652 2455

Hamil setelah ikhtiar bersama mudah hamil set zuriat pasaran HKcc

Bermacam2 jenis collagen ada di pasaran sekarang ni... Kadang2 sampai susah untuk kita buat pilihan kan... Setiap produk ada kelebihannya yang tersendiri... Normally, kalau sebut je kolagen, dalam kepala saya mesti pikir pasal kecantikan... Bukan saya je, rasanya ramai lagi orang lain yang berpikiran macam tu.. Untuk kali ni, saya nak memperkenalkan u all satu lagi produk yang berkaitan dengan kolagen jugak iaitu HKCC... Pernah dengar tak??? Kalau tak pernah dengar & tak pernah tahu pasal HKCC, meh sini saya nak bagitahu.. HKCC ni adalah satu kolagen @ kopi minuman harian yang harga dia serendah rm2 je sehari. Murahkan??...Walaupun harga dia murah tapi kesan dia tu luar biasa... kebabooommm!! HKCC ni ada ramuan tersendiri di mana ia menggunakan rempah ratus warisan nenek moyang kita...Kalau dah sebut warisan, dah sah2 la terbaik kan?!



Sayang2... meh sini dekat sikit lagi, saya nak bagitahu rempah ratus apa yang terdapat dalam HKCC ni... HKCC ni boleh dikatakan 11 dalam 1 sebab terdapat 11 kandungan iaitu Biji kopi terpilih, Krimer bukan tenusu, Gula, Collagen, Vitamin C, Ekstrak guarana, Ekstrak kulit kayu manis, Ekstrak kacip Fatimah, Ekstrak Manjakani, Ekstrak Serapat & Ekstrak mas cotek... So, camna sayang2... berminat nak mencuba ke?.. Kalau berminat boleh PM di HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN... kalau nak lagi mudah, terus je wassap ke nombor 019-616 5258... Eh kejap2... banyak lagi nak story ni... Fungsi segala herba @ rempah ratus dalam HKCC ni tak cerita lagi...

  • COLLAGEN berfungsi untuk kurangkan kedutan & garis2 halus dekat wajah kita selain mencantikkan tisu kulit               
  • VITAMIN C ni dah terlalu familiar, mesti semua dah tahu kan... ianya berfungsi sebagai antibiotik untuk mempertahankan sistem imunisasi
  • GUARANA pulak untuk memperbaiki sistem penghadaman & awet muda... Oh, awet muda itu penting...!! Biar anak segerombolan pun tapi ibu tetap maintain seolah2 adik beradik dengan anak2... muahhahah
  • KAYU MANIS pulak untuk melancarkan pengaliran darah serta mengurangkan glukos dalam darah & kolestrol
  • KACIP FATIMAH dapat meningkatkan aura wajah, melambatkan proses penuaan serta mengembalikan kecerdasan tubuh
  • MANJAKANI melicin & memelihara kulit, mengecut & mengetatkan rahim serta peranakan wanita... Bab ketat ni memang betoi pun... manjakani ni, macam2 part yang dia boleh ketatkan... yang mana longgar, semua akan kembali ketat... (^_^)
  • SERAPAT pulak berfungsi untuk memperbaiki dan menegangkan tisu badan, menegang & mencantikkan kulit serta menguatkan otot & sendi

Cerita bab isi kandungan HKCC dah habis, sekarang meh baca pulak pasal kelebihan HKCC ni... antara kelebihan jika u all ambik HKCC adalah MERAWAT BUASIR, MENGHASILKAN SUSU BADAN, MENGERATKAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI, dengan kata lain, yang mana longgar tu, akan ketatlah... MEMUDARKAN STRECHMARK, MENGANJALKAN KULIT WAJAH, MENGURANGKAN KENCING MANIS & DARAH TINGGI, MENGHILANGKN PARUT, MENGURANGKAN BERAT BADAN, MENGEKALKAN TENAGA SEPANJANG HARI, MERAWAT MASALAH DALAMAN WANITA SEPERTI KEPUTIHAN, MENGURANGKAN SAKIT SENDI & KEBAS, MELAWASKAN PEMBUANGAN AIR BESAR... Tapi untuk entry ni, saya nak fokus pada kelebihan yang satu ini, iaitu HKCC DAPAT MEMBANTU KITA UNTUK HAMIL @ PREGNANT... Macamana saya boleh kata HKCC ni dapat membantu wanita hamil? Actually HKCC ni jugak berfungsi untuk MENSTABILKAN HORMON & MENINGKATKAN TAHAP KESUBURAN SELAIN DARI MELANCARKAN PERJALANAN HAID... InsyaAllah.... Tapi satu kita kene ingat, ianya hanya sekadar usaha kita... yang menentukan tetap jugak Tuhan...



Saya nak fokus pada yang ni sebab saya tahu ramai lagi rakan2 di luar sana yang masih berusaha untuk ada zuriat... tak kiralah samada untuk anak pertama atau yang keberapa sekali pun... Berkaitan anak ni, setiap orang dah tertulis rezeki masing2... dah tertulis, bila kita akan ada anak... berapa orang anak kita.. samada kita akan ada anak atau tak... semua dah ditentukan, tapi kita sebagai hamba ni, kenelah jugak berusaha... USAHA, DOA & TAWAKAL... Sebab tu saya buat entry ni, nak bagitahu u all antara salah satu produk yang boleh digunakan sebagai ikhtiar untuk mengandung iaitu SET ZURIAT KOPISUSU.. 

Dalam SET ZURIAT KOPISUSU ni ada 3 benda iaitu sekotak HKCC, sekotak SKBP & sekotak CCFM... U all tengok dekat gambar atas tu haa.. yang kotak warna kuning tu susu kambing manakala yang kotak warna purple menegak tu untuk kita yang perempuan ni minum, yang lagi satu kotak warna purple yang melintang tu untuk kegunaan lelaki... Harga untuk SET ZURIAT yang mempunyai 3 kotak minuman yang sangat2 berkhasiat ni cuma rm150...!! Murahkan.... Jika berminat apa lagi, laju2lah PM HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN @ wassap ke nombor 019-616 5258...   

Haaa kalau tak tunjuk testimoni kan tak nak caya, meh sini nak tunjuk testimoni pulak dekat u all.... Alhamdulillah sejak bulan Julai 2012 hingga November 2014, dah ada 380 kehamilan... Semuanya atas keizinan dari Tuhan atas usaha mereka untuk mengandung dengan mengamalkan HKCC...



U all baca satu persatu testimoni dekat atas ni tau... Nampak tak yang paling last tu, 14 TAHUN MENANTI UNTUK HAMIL AKHIRNYA HAMIL JUGAK SELEPAS KEGUGURAN.... Ahamdulillah... syukur sangat2... Tuhan bagi jugak rezeki untuk dia merasai nikmat bergelar seorang ibu... Itu rezeki yang telah tertulis untuk dia setelah ikhtiar dengan HKCC... U all pun yang tengah berusaha untuk dapatkan zuriat, bolehlah cuba ikhtiar dengan HKCC ni jugak... Jika dah tertulis rezeki u all, InsyaAllah Tuhan makbulkan... tapi andaikata tak, jangan salahkan sesuatu produk tapi redha & yakin bahawa ada hikmah tersembunyi yang Tuhan dah rancangkan untuk kita... Sesungguhnya perancangan Tuhan adalah yang terbaik...!!


Selain dari tu, ada 35 pengguna HKCC yang turun berat badan dan selebihnya dapat manfaat lain termasuk kesuburan dan berat badan ideal... TAPI... ada jugak tapinya, HKCC ni tak semua boleh minum. Orang yang ALERGIK KAFEIN & SUMBER MARINE, MASALAH BUAH PINGGANG, TIROID tidak digalakkan untuk ambil HKCC... Kalau u all NAK USAHA DAPATKAN BABY @ ANAK  & U ALL TAKDA MASALAH ALERGIK, SAKIT BUAH PINGGANG, TIROID... go on... u all boleh minum HKCC... LEBIH2 LAGI UNTUK U ALL YANG BERUSAHA UNTUK DAPATKAN ANAK... Cuma satu pesan saya, bila dah minum apa2 je yang berkaitan KOLAGEN, syarat dia kene MINUM BANYAK AIR MASAK...!!!



Kalau u all nak tahu lebih lanjut lagi pasal SET ZURIAT KOPISUSU ni, U all boleh PM ke HKCC CAPPUCINO COLLAGEN TAMPIN/NEGERI SEMBILAN... or terus je wassap ke nombor 019-616 5258.... (",)


*PERHATIAN : COLLAGEN ADALAH DARI SUMBER MARINE IAITU RUMPAI LAUT BUKAN DARI HAIWAN

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN pilihan Dr HALINA isteri angkasawan negara

U all pernah dengar tak pasal produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN..?? Alaa produk collagen yang duta dia DR HALINA ISTERI KEPADA ANGKASAWAN tu.... SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN adalah produk keluaran Syarikat Zofea Beauty.. Patutlah Dr Halina ni semakin lama nampak semakin cantik.. Rupa2nya rahsia dia SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN... Lepas ni sape2 antara u all nak jelita macam Dr Halina jugak, bolehla beli SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN di Syiela d'beauty..
Datin Dr. Halina Mohd Yunos - Pengguna Produk
Tapi sebelum tu, meh saya cerita serba sedikit dekat u all berkaitan produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni... Dalam proses pembuatan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN teknologi terbaru dari Japan & France digunakan.. Tujuannya sebab untuk menghasilkan produk yang berkualiti tinggi, pantas diserap ke salur darah, ia juga menggunakan teknologi nano untuk menghasilkan butiran halus molekul nano supaya badan kita dapat serap dengan cepat selain dapat memberikan kesan yang diingini seawal 3 hari.. Wah, hebat tu, 3 hari dah nampak kesan... bagus betoi teknologi Japan & France ni yer..


Sebelum u all tanya apa bahan2 yang ada dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni, baik saya bagitahu dulu... Bahan2 yang terkandung dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni memang banyak & setiap bahan2 tu mempunyai khasiat tersendiri.. Antara bahan2 yang ada dalam SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni adalah 14X STEM CELL (wild blueberry stem cell, blueberry stem cell, raspberry stem cell, green apple stem cell, apple stem cell, snow lotus stem cell, green tea stem cell, tomato stem cell, swiss red grape stem cell, grape stem cell, argan fruit stem cell, roselle stem cell, cranberry stem cell, blackberry stem cell), 36X ANTI-OXIDANT, 20X SUPER FRUITS & PITERA RICH EXTRACT.. kiranya SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni terhasil daripada sumber buah-buahan terpilih yang takda bahan kimia.. Dengan kata lain, ianya sesuai diminum oleh mereka2 yang ada darah tinggi or sakit jantung sebab ia tidak mempunyai sebarang gula tambahan..    


Setiap produk kolagen di pasaran mesti ada kebaikan or kelebihan yang tersendiri, macam tu jugak dengan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni.. Di sini saya bahagikan kebaikan or kelebihan guna f ni kepada 3 bahagian yer...

KULIT

Merangsang kolagen kulit, Menghalang sinar UV matahari, Mengaktifkan penghasilan kolagen, Melambatkan penuaan, Meningkatkan stem cell kulit, Pemutihan kulit lebih pantas, Kulit lebih anjal & muda, Menghilangkan kedutan, Menghilangkan kulit sun-burn, Menghilangkan jerawat, Menghilangkan parut hitam, Mengurangkan jeragat, Mengatasi kulit bersisik, Kulit kering menjadi lembap, Kulit kasar menjadi halus, Mengatasi penyakit kulit, Mengatasi masalah kulit rosak, Mengatasi masalah tumit kaki pecah, Mengatasi masalah kulit merekah, Kulit celah-celah badan yang gelap menjadi cerah (ketiak & celah peha).

KESIHATAN

Mengatasi sakit sendi tulang, Mengatasi sakit senggugut, Mengatasi masalah mata, Sesuai untuk ibu mengandung, Sesuai untuk ibu menyusu, Mengurangkan stretchmark, Mengurangkan selulit, Menurunkan kolestrol, Mengatasi rambut gugur, Mengatasi bibir mengelupas, Memberi tenaga kepada badan yang letih, Membuang toksin, Sesuai untuk masalah sakit darah tinggi & kencing manis, Tingkatkan pengeluaran susu ibu, Melangsingkan badan.

PARA IBU

Menambahkan susu badan, Menaikkan HB wanita hamil, Memutihkan & menggebukan kulit bayi bagi ibu hamil & ibu menyusu, Memberi tenaga kepada ibu hamil & ibu menyusu, Memberi nutrien penting yang diperlukan oleh ibu hamil & menyusu.

Camne, banyak kebaikan SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni... Dah banyak testimoni pengguna SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN.. semua pakat duk berpuas hati dengan keberkesanannya... Nak tahu apa kata mereka, baca dekat bawah yer sayang2...



Yang saya tempek dekat sini hanya 2 testimoni.. nak tahu lebih lanjut lagi keberkesanan produk SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni, u all kene tanya sendiri orang yang jual produk tersebut iaitu owner Syiela d'beauty.. Nanti dia akan terangkan dekat u all dari A sampai Z.. Nak tahu or nak tengok lain2 testimoni pun boleh terjah Syiela d'beauty ni yer u all.. 


Sekarang ni ADA PROMOSI UNTUK SET BERKEMBAR.. Kalau u all berminat untuk mencuba SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN ni bolehlah beli time tengah promosi ni.. Siap ada free gift lagi... tapi free gift tu bergantung pada stok la..

2 Jar 70 Sachet x 15gram (1 jar ada 35 saket)
Free Gift (bergantung pada pertukaran HQ)
tablet kunyah + Pil Ibu Jerawat

Ohya, kalau u all nak baca pasal komen DR HALINA pasal SECRET SKIN WHITE KAWAII COLLAGEN, KLIK SINI & KLIK SINI... Kalau dah baca & berkenan, nak beli sila lah terjah FANPAGE Syiela d'beauty.. Selain tu u all boleh jugak wassap ke nombor 012-400 3624. 

Carseat murah tak sampai rm100 by Sweet Cherry

Anak saya dah 3 orang baru terhegeh2 nak beli carseat... time Alisha & Aqilah dulu tak beli pun... Punca beli carseat ni sebabnya Alisha & Aqilah pakat nak duduk dengan saya je dalam kereta... Saya nak duduk depan sebelah driver mana boleh, disuruhnya duduk belakang.. Duduk belakang tu pulak tak nak duduk diam2.... bergaduh pun boleh aje dalam kereta dua beradik ni, haihhh... Risau takut terkena Afrina, so, jalan selamat baik beli carseat... Afrina duduk depan teman abah dia... (",)

Saya kan memang pelanggan setia LAZADA... Setia sangatlah kononnya... dah banyak barang saya beli dengan LAZADA... Tapi untuk carseat ni baru pertama kali saya bayar online... Normally saya buat COD.. dah sampai barang baru bayar... Ikutkan nak buat camtu jugak kali ni... tapi my dear cakap, "bayar je online... bukannya tak pernah beli dengan LAZADA... kot la baru pertama kali nak beli, boleh la jugak risau2 kene tipu"... pikir2 balik betoi jugak... Ohya, my dear cakap macam tu puncanya saya suruh my dear keluarkan duit saya dekat bank... my dear malas nak keluarkan, tu yang dia cakap camtu....


Saya beli SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN dari LAZADA... Harga carseat ni murah je u all... RM93... ada diskaun 15%... Duk baca review orang yang beli kata ianya ok, tu yang saya pun beli... lagipun murah.. hihii.. U all nak yang mahal pun ada... terjah je LAZADA pastu dekat kolum search tu taip je carseat.. nanti macam2 jenis carseat yang terpampang dekat screen monitor u all... Walaupun harga dia murah tapi kualiti dia bagus... adalah jugak nampak carseat ni "gagah" takdalah nampak macam tak selamat je anak kita duduk dalam tu...


SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni sesuai untuk yang dari NEWBORN HINGGA BERAT KURANG DARI 13KG.. yang saya suka tu, carseat ni kira macam 3 in 1... boleh jadi carrier, boleh jadi rocker & boleh jadi carseat... kiranya kalau kita nak pergi makan dekat restoran, boleh angkut sekali carseat ni bawak keluar... anak menangis, boleh enjut2 jugak dengan carseat ni... Ohya, pemegang dia tu boleh laras tau.. nak letak depan ke, tengah ke belakang ke, semua boleh..            


SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni jugak ada tempat untuk sokongan kepala & dada... dah macam pakai tali pinggang la kononnya... Disediakan sekali dengan kain penutup tu haa... kalau panas2 ke bolehla guna kan...     


Minggu lepas time balik kampung Afrina dah guna... Nampak tak muka Afrina yang berkerut tu haaa... pelik duduk dalam carseat ke or sebab pelik tengok ibu dia ambik gambar...? Tapi yang pastinya, Afrina sangat selesa duduk dalam SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN ni... sepanjang perjalanan, takda nak menangis... tidur je..

Haa tau tak, memandangkan saya ni baru beli carseat, selama ni tak pernah tahu & tak pernah ambik kisah pun pasal carseat ni... Selama ni saya ingatkan, carseat ni cara guna dia, kita ambik je & letak camtu je dalam kereta pastu bagi anak kita duduk... rupanya bukan la u all... hahhahhah.... Actually, carseat ni pun kene pakai tali pinggang.. kiranya tak nak bagi carseat ni bergeraklah... adehhh... kesian dekat saya, buta ilmu tentang carseat... hihii...

Kalau u all pun nak beli carseat yang murah camni, bolehla terjah WEBSITE LAZADA PASTU SEARCH CARSEAT.. NAK LAGI SENANG TERUS SEARCH "SWEET CHERRY LB321 FIJI INFANT CARSEAT BROWN".. bagi saya carseat ni baguslah, walaupun murah tapi kualiti dia bagus jugak... takdalah nampak macam puluh2 regenya tapi nampaklah jugak macam ratus regenya... (^_^)         

Alamakkkk nak tulis jugak sebagai rekod yang carseat ni hadiah ke 8 saya beli untuk anak2 ni guna duit dari berblog (Nuffnang & Exabytes)

HADIAH PERTAMA GUNA DUIT NUFFNANG : LAPTOP MAINAN
HADIAH KEDUA GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL 
HADIAH KETIGA GUNA DUIT NUFFNANG : DVD PLAYER BLU-RAY 
HADIAH KEEMPAT GUNA DUIT NUFFNANG : PENDRIVE 32GB 
HADIAH KELIMA GUNA DUIT NUFFNANG : BAHAN PEMBELAJARAN
HADIAH KEENAM GUNA DUIT NUFFNANG : PAKAIAN
HADIAH KETUJUH GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL
HADIAH KETUJUH GUNA DUIT NUFFNANG : CARSEAT SEPERTI DALAM ENTRY INI


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

EPHYRA punca saya hampir bengkak susu..!!


Bengkak susu ni bila kita rasa breast kita sangat bengkak, sakit, berdenyut, terasa penuh & keras.. kadang2 tu, bengkak @ rasa keras tu sampai ke bawah ketiak tau... Kalau yang teruk tu, sampai demam... Puncanya terjadinya bengkak susu ni sebab susu badan kita banyaaakkkkk lah kan... ditambah pulak kalau anak kita tak mau minum + kita tak pam, memang makin menjadi2lah.... jangan dibiarkan susu tu mengeras tau... cepat2lah u all usahakan bagi susu tu semakin kurang... bagi anak hisap banyak2 or u all pam.... Untuk entry ni, bila saya kata EPHYRA hampir buat saya BENGKAK SUSU, itu maknanya EPHYRA TERSANGATLAH MEMBANTU SAYA DALAM BAB BANYAKKAN SUSU BADAN...!! Yap, Alhamdulillah... susu badan saya memang banyak untuk anak solehah Afrina @ my new baby... Bayanglah, sampai menitik2 susu tu... Afrina memang jadi "mangsa" la... selalu kena kacau dia tidur sebab nak bagi dia minum susu...

Ketika mengandung pun memang saya minum EPHYRA kan, tau tak, di hari2 terakhir saya nak bersalin tu, saya ada picit saya punya nipple tau u all, bila picit tu, ada keluar kolustrum... sedangkan ketika saya mengandungkan Aqilah dulu, sebelum bersalin saya try picit, takda keluar pun... Bila saya dah bersalinkan Aqilah, hari pertama & kedua, memang kolustrum je la yang keluarkan... bila hari ketiga tu, susu badan dah start keluar... saya balik rumah pada hari kedua lepas bersalin, malam tu saya minum EPHYRA seperti biasalah kan, tanpa disangka2, bangun pagi esoknya, saya dah mula rasa breast membesar & dah mula rasa ketul2 sampai ke bawah ketiak.. Hari ketiga bersalin susu badan saya dah penuh...!! Terus saya kacau2 Afrina tidur & bagi dia minum susu... tapi dia tak nak minum sangat plak time tu... last2 saya guna teknik mermet @ perah guna tangan la keluarkan susu... Alhamdulillah, sampai sekarang hari ke 14, susu memang maintain banyak... lambat bagi minum, memang terasalah breast dah mula nak mengeras... 


TAPIIIIIII..... u all kene ingat, jangan bayangkan u all minum EPHYRA macam tu je terus susu banyak... U all kena jugak minum AIR MASAK BANYAAKKKKKKK SANGAT....!! Apa2 pun yang u all makan or minum berkaitan suppliment, air masak mesti kena minum banyak... barulah mujarab... jangan pulak bila u all minum or makan sesuatu produk tapi tak menjadi dekat u all, u all salahkan produk tu... hakikatnya u all yang tak nak minum air masak banyak2 or ikut arahan.... Alhamdulillah, saya ni sebenarnya memang manusia yang kurang minum air... tapi sejak saya minum ephyra @ lahirkan anak no 3 ni, setiap hari saya minum air masak 2 liter ++... tu belum lagi campur air manis yang saya duk buat cicah biskut & roti.. Opsttt sebut pasal minum air banyak ni, ada orang tua2 tak bagi minum air banyak dalam tempoh berpantang... bergantung pada diri masing2... tapi untuk saya, saya minum banyak sebab saya ada anak untuk menyusu badan....

Alang2 dah cerita pasal EPHYRA BANYAKKAN SUSU BADAN TIME SAYA BERPANTANG NI, TERUSLAH SAYA NAK CERITA PASAL KELEBIHAN LAIN LAGI MINUM EPHYRA KETIKA BERPANTANG... Ketika hari kedua saya bersalin @ baru balik dari hospital, jiran saya datang ziarah... dia tengok muka saya, terus dia cakap "Ina nampak sihat yer... muka berseri, tak nampak pucat"... Secara peribadinya, kali ni memang saya rasa sangat2 cergas & bertenaga... silap hari bulan boleh terlupa yang saya ni baru lepas bersalin... (^_^)

Normally kalau lepas bersalin, perkara yang paling mengerikan saya adalah ketika nak BUANG AIR BESAR...!! Sangat2 takut..!! sebab takut sakit & takut jahitan terbukak..... Kadang2 sanggup tahan sampai hilang rasa nak beyak tu... kah kah kah... Tapi untuk anak no 3 ni, walaupun takut tapi saya terpaksa jugak sebab takleh tahan... bila dah masuk tandas & buang hajat tu kan u all.... alahaiiiiii.... sangatlah smooth je benda alah tu keluar... tak keras pun... lembut saja.... hahahahahaaaaaa... kalau saya tahu se"smooth" itu, takdanya saya nak tahan2 beyak ni tau.... memang bagus betoi la EPHYRA ni tau.... KAU MEMBUAT DAKU JATUH CINTA KALI KEDUA ;P.. 

Ohya sayang2... u all jangan ingat, mentang2 SAYA JUAL EPHYRA SAYA PROMOTE KAW2 TAU.... INI BUKAN ENTRY BERBAYAR PUN... SAYA CERITA ATAS DASAR PENGALAMAN PERIBADI SAYA SENDIRI... TAK SUNGGUH SAYA TAK CITE DEKAT U ALL... KALAU U ALL YANG NAK BERSALIN TU, BOLEHLAH TRY EPHYRA NI JUGAK TAU... Lebih2 lagi untuk u all yang berhajat nak susukan badan anak u all.. EPHYRA ni bukan je dapat banyakkan susu badan u all, tapi banyak lagi kelebihan EPHYRA ni... EPHYRA ni adalah suppliment untuk KECANTIKKAN & KESIHATAN... Saya guna EPHYRA ni dari bulan 9 tahun lepas... bulan 12 saya stop sebab mengandung... bulan 6 baru ni saya continue semula hinggalah sekarang... Nak jugak promote dekat entry ni, nak tahu pengalaman saya gunakan EPHYRA, bolehlah PM SAYA DI FB yer.... Nak beli, lagilah di alu2kan... (",) Last sekali, semoga susu saya akan sentiasa meriah untuk anak solehah NUR AFRINA BINTI MOHAMAD SUKRI.... SUPPORTLAH SUSU BADAN @ SUSU IBU KERANA SUSU IBU ADALAH SUSU YANG TERBAIK DI DUNIA...!! KITA SEBAGAI HAMBANYA HANYA BERUSAHA, YANG MENENTUKAN TUHAN YANG SATU.... InsyaALLAH....




"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Secret Laxing produk kuruskan badan tanpa diet dan bersenam..!!


U all pernah dengar tak produk kuruskan badan SECRET LAXING keluaran LEGACY SECRET TRADING?? Apa dia?? Tak pernah dengar.. Kalau camtu, nak tanya u all pernah dengar tak HARUM MALAM?? Yang ni confirm pernah kan... Untuk pengetahuan u all, SECRET LAXING & HARUM MALAM ni adik beradik la lebih kurang... Keluaran syarikat yang sama... Di entry ni saya tak nak cerita pasal HARUM MALAM tapi nak cerita pasal SECRET LAXING.. Nak tambah sikit pengetahuan u all pasal SECRET LAXING ni, mana tahu kot2 u all berkenan ke boleh beli kan.. Ohya, untuk pengetahuan u all, SECRET LAXING TIDAK SESUAI UNTUK IBU MENGANDUNG, MENYUSU ANAK SERTA MEMPUNYAI PENYAKIT SEPERTI GASTRIK, TEKANAN DARAH TINGGI & GANGGUAN JANTUNG.

Bahan utama dalam penghasilan SECRET LAXING ni adalah HONEY, PRUNE CONCENTRATE, DELIMA CONCENTRATE, GOJI, SIREH, BEET ROOT, L-CARNITINE, SENNA, GARCINIA CAMBOGIA, GREEN TEA, ACAI BERRY, DANDELION, WHITE KIDNEY BEAN & GRAPE EXTRATE.. SECRET LAXING ni boleh terus diminum, setiap hari u all kena minum 2 x 20ml jangan pulak minum lebih dari yang disyorkan tau.. Macam biasalah, bila u all dah minum apa2 je suppliment mesti KENA MINUM BANYAK AIR MASAK..!! Haa lagi satu, dah minum SECRET LAXING ni, sebolehnya u all hindarkan diri dari minum minuman bersoda & beralkohol... kang nanti bila kurang efek dia, u all salahkan produk yang tak berkesan pulak.. (^_^) SECRET LAXING ni boleh diminum oleh lelaki & perempuan yang berusia 18 hingga 50 tahun... 

Antara KELEBIHAN SECRET LAXING ni adalah ia dapat membakar kalori u all dengan lebih banyak, meningkatkan metabolisme, mengecilkan saiz badan & meningkatkan tenaga dengan membakar lemak dalam badan, membantu mengawal rasa lapar, membaiki sistem pencernaan & lain2... SECRET LAXING NI SEBENARNYA MEMBANTU U ALL BUANG LEMAK2 DALAM BADAN TU DENGAN MUDAH, TANPA DIET & BERSENAM TAPI DENGAN SYARAT U ALL KENA MINUM AIR BANYAK..!! Saya ada baca TESTIMONI PENGGUNA SECRET LAXING ni, ramai jugak yang cakap berjaya turunkan berat badan... Kalau u all nak baca jugak, boleh search TESTIMONI SECRET LAXING di google..


Ini serba sedikit pasal SECRET LAXING... Sekarang ni saya nak cerita pulak dekat u all macamana u all nak kenal SECRET LAXING yang tiruan or original... Maklumlah sekarang ni kan dekat pasaran, banyak sangat produk tiruan... Cara u all nak kenal keaslian produk SECRET LAXING ni senang je... Baca info dekat bawah ni yer..


CARA PERTAMA
PENGESAHAN MELALUI VISUAL

Dekat botol SECRET LAXING tu ada label macam gambar atas ni tau


U all perlu serongkan botol SECRET LAXING tu lebih kurang 15 darjah, lepas tu u all akan nampak kemunculan huruf LS.. Huruf tu duduk di sebelah gambar sekuntum bunga, mesti u all nampak huruf LS tu kan...

CARA KEDUA
PENGESAHAN MELALUI SENTUHAN



Bila u all sentuh label yang ada sekuntum bunga tu, u all akan rasa seperti ianya timbul @ cetakan timbul

CARA KETIGA 
PENGESAHAN MELALUI QR WECHAT


U all boleh imbas KOD QR melalui applikasi WeChat, lepas tu u all akan dapat info... WeChat ID : harummalam

PERINGATAN..!!!

Kod QR hanya boleh diimbas sebanyak 5 kali sahaja, kalau u all imbas lebih dari 5 kali, u all kena telefon LEGACY SECRET untuk dapatkan pengesahan produk... U all kena pastikan u all beli produk yang ORIGINAL tau... Yela, yang tiruan ni risau takut nanti ada kesan sampingan..


Kalau u all nak lebih jelas lagi cara nak tahu original atau tak, u all boleh tengok video dekat atas ni lebih mudah...


Selfie bersama anak untuk sertai Mom's Care Selfie contest...!!

 Mom’s Care Baby Product

Mom's Care Malaysia... U all pernah dengar tak pasal Mom's Care Malaysia ni?... Alaa butik yang menjual segala kelengkapan yang berkaitan anak2.. Saya pernah dengar tapi tak pernah jejakkan kaki lagi ke Mom's care Malaysia ni... Belum berkesempatan, maklumlah, saya menetap di Kedah, dekat Kedah ni belum ada lagi butik Mom's Care ni... Takpa, ada peluang ke tempat yang ada butik Mom's Care ni, bolehlah terjah... Kalau ada antara u all yang belum pernah dengar pasal butik Mom's Care ni, meh saya saya cerita dekat u all serba sikit pasal Mom's Care... Mom's Care ni ditubuhkan pada tahun 1995.. kira dah lama la jugak Mom's Care ni menjadi tempat untuk ibu2 beli barang keperluan anak2 kan... Butik Mom's Care yang pertama dibuka di Ampang Point Shopping Centre.. Selepas 5 tahun, Mom's Care telah membuka 2 lagi butik di Mid Valley Megamall dan di One Utama.

 Mom’s Care Baby Product

Sesiapa sahaja yang menceburi bidang perniagaan mesti ada misi masing2 kan.. termasuklah Mom's Care Malaysia.. misinya adalah "Menyediakan keperluan yang terbaik dan menjaga anak anda" or "To provide the best needs and care for your child".. Untuk pengetahuan u all jugak, Mom's care ni bukan sekadar tempat untuk u all shopping barang anak2 tau... tapi jugak tempat kita as a parent ni untuk bertanya or mendapat nasihat berkaitan kehamilan & tips keibubapaan.. Kalau u all mencari barang2 baby yang berjenama antarabangsa, Mom's care lah tempatnya..!! Di Mom's Care ni terdapat lebih dari 20 jenama antarabangsa dengan lebih daripada 10,000 skus.. Ia meliputi product baby yang baru lahir hingga kanak2 usia 3 tahun.. Di Mom's care ni ada bermacam2 product baby tau.. pendek kata, kelengkapan baby tu lengkap lah di Mom's Care ni... tak payah masuk banyak kedai, satu kedai pun dah complete..!! Antara product baby yang ada di Mom's Care adalah pakaian, nursing product, car seat, mainan dan macam2 lagilah... 

Mom’s Care Baby Product

Itu serba sedikit pasal Mom's Care.. Apa yang saya nak bagitahu ni lagi best... MOM'S CARE ADA BUAT KONTEST YANG SUPER DUPER SENANG TAPI HADIAH YANG SUPER DUPER BESTTTTTT..!!!.. Kontest yang saya maksudkan adalah "MOM'S CARE SNAP A SELFIE CONTEST".. Contest ni sangat2 sesuai untuk u all yang suka berselfie dengan anak2... Selalu kalau selfie sekadar suka2 kan, apa kata kali ni u all selfie untuk menang hadiah baby product dari Mom's Care... Mana tahu ada rezeki u all untuk menang kan...yang penting join dulu, tak join camne nak menang... (^_^) Cara nak join "Mom's Care Snap A Selfie Contest" ni tersangatlah senang....

U all hanya perlu selfie dengan anak2 soleh & solehah u all tu dengan tema "Fun Time With Kids & Family".. U all selfie lah dengan aksi yang paling comel paling kreatif sebab contest ni ada kategori gambar kreatif jugak tau... lepas dah ambik gambar tersebut, u all teruslah PM ke FB Mom's Care Malaysia, attach sekali dengan gambar yang u all ambik tadi... SIAP..!! Sangat2 senang kan... Nak tahu apa hadiah dia yang super duper kebabooommm tu?

*pictures with Mom’s Care Outlet is preferable

PUBLIC CONTEST : MOM'S CARE SELFIE CONTEST
KATEGORI GAMBAR TERBAIK OR PALING KREATIF

  Mom’s Care Baby Product

Kalau u all menang "MOM'S CARE SNAP A SELFIE CONTEST" bagi kategori gambar paling kreatif, u all akan dapat hadiah Urban Click Connect Stroller and Baby Car Seat worth RM2,000.. RM2,000 tu u all... kalau nak beli sendiri, 10 kali pikir pun belum tentu nak beli stroller & car seat yang mahai camgini ni haaa...

KATEGORI PALING DIGEMARI DI FB (JUMLAH LIKE PALING BANYAK)

 Mom’s Care Baby Product

Lagi satu pulak kategori JUMLAH LIKE YANG PALING BANYAK DI FB.. Kalau u all ramai kawan di FB, InsyaAllah ada peluang u all untuk menang kategori ni.. tapi kalau u all rasa macam susah, sebab tu u all kene ambik gambar selfie yang paling kreatif... gambar yang paling kreatif di antara yang kreatif tu, dah sah2 la boleh menang... tak yah nak tunggu jumlah LIKE ribu riban kan.... Hadiah yang ditawarkan untuk kategori ni pun, super duper best ni... Pemenang akan dapat Contour Prestige primo worth RM1,800...

Haa bestkan hadiah yang ditawarkan, nak beli sendiri rasa macam tak berapa nak mampu... so, inilah peluangnya untuk kita dapatkan baby product yang mahai lagi berkualiti dari Mom's Care Malaysia... Ohya, itu untuk kategori yang semua orang boleh join... Selain dari tu, Mom's Care ni caring betoi dekat kita as a blogger ni... siap buat kategori khas untuk blogger lagi tau....

BLOGGER CONTEST : MOM'S CARE SEO CONTEST

Mom’s Care Baby Product

Untuk kategori blogger ni, jika u all sebagai blogger berminat untuk join, u all hanya perlu buat ENTRY BERKAITAN MOM'S CARE @ Mom's Care Baby Product... Apa je isi yang u all nak tulis terpulang dekat u all... Contest blogger ni akan guna konsep SEO.. BEST SEO (mom's care baby product).. Untuk contest ni, u all tak perlu submit entry tau... just tulis entry di blog berkaitan mom's care baby product... Nanti pemenang, company akan tengoklah dekat google dengan keyword mom's care baby product yang berada di top page... Hadiah untuk pemenang bagi kategori Mom's care SEO Contest (mom's care baby product) adalah Stroller yang berharga RM999... Ohya, kiranya u all sebagai blogger ni boleh join kedua2 contest la tau... contest untuk public & contest untuk blogger...

UPDATE :-

Blooggers Dot Com bersama-sama Mom’s Care Malaysia akan menganjurkan Mom’s Care Blogger Contest. Antara syarat-syarat mudah peraduan ini : 1. Peraduan Mom’s Care Blogger SEO Contest Terbuka kepada semua Blogger. 2. Tiada minima ENTRY diperlukan, tetapi setiap entry blog, mestilah mempunyai BACK LICK kepada Mom’s Care Facebook Fanpage : http://www.facebook.com/momscaremalaysia
Butir-butir Peraduan 1. Keyword untuk Mom’s Care Blogger SEO Contest ialah ‘Mom’s Care Baby Product’ 2. Contest ini bermula 16 Julai dan akan berakhir pada jam 12.00 tengahari 16 Ogos 2014. 3. Keputusan SEO akan diambil berdasarkan carian di GOOGLE dengan menggunakan Keyword ‘Mom’s Care Baby Product’ 4. Seorang (1) pemenang dari 5 Top Carian akan dipilih oleh Penganjur sebagai pemenang utama Mom’s Care Blogger SEO Contest. 5. Pemenang akan menerima sebuah Stroller yang bernilai RM999 dari Penaja Mom’s Care Malaysia.

Alamakkk lupa pulak nak bagitahu, contest ni bermula pada 16/07/2014 hingga 16/08/2014... So, pada u all yang nak join, cepat2lah join sebelum tarikh tamat yer... Join guna gambar selfie di pagi raya nanti pun sempat ni... hehhe.. Pada u all yang nak tahu lebih lanjut lagi pasal contest ni, bolehlah layari FANPAGE MOM'S CARE MALAYSIA DI FB or layari BLOG MOM's CARE...

Mengandung setelah minum SEKOTAK EPHYRA

Allahuakbar... Alhamdulillah Syukur kepada Tuhan atas segala nikmat & rezeki yang DIA kurniakan kepada kita semua... Rasanya di dalam blog saya, saya tak pernah lagi buat entry khas testimoni customer saya yang beli EPHYRA. Untuk testimoni yang saya dapat semalam, betul2 buat saya tersentuh... Sampai keluar air mata tau u all baca PM dari customer saya tu... Bila orang happy, saya pun happy... pasti kita semua nak melihat semua orang happy kan...


Untuk pengetahuan u all, semalam customer saya ni bagitahu yang DIA DAH MENGANDUNG SELEPAS HABISKAN SEKOTAK EPHYRA...!! Allahuakbar.. Allahuakbar... Allahuakbar.. testimoni yang buat saya terharu sangat2..!! Saya namakan customer saya ni sebagai bakal ummi la yer, InsyaAllah bakal menjadi ummi kepada anak yang soleh & solehah..... 


Saya ingat lagi ketika mula nak risik2 pasal EPHYRA, time tu bulan 1, bakal ummi ni ada bertanya saya samada EPHYRA ni boleh bantu untuk pregnant ke...?... YAP SAYANG2 SAYA NI SEMUA... UNTUK PENGETAHUAN EPHYRA MEMANG DAPAT MEMBANTU MENINGKATKAN TAHAP KESUBURAN KITA... Saya sendiri pun jadi terlebih subur sampaikan termengandung jugak... hahhah.. tapi saya tak kisah sebab saya memang bajet tahun ni nak mengandung pun... cumanya ingat tahun ni baru nak "bukak kilang"... tapi dah rezeki awal, saya terima je... kata nak anak ramai... muahhahah... Opsttt baca kisah saya DI SINI yer....  

Bulan 1, bakal ummi ni risik2 pasal EPHYRA tapi akhir bulan 4 baru bakal ummi ni beli EPHYRA dengan saya... Biasalah, sebelum beli kena risik2 + kumpul duit dulu kan... Normally, customer yang beli EPHYRA dengan saya akan repeat order tapi bakal ummi ni tak repeat sebaliknya dia bagi berita gembira dekat saya... Alhamdulillah... penantian bakal ummi ni akan berakhir... selama setahun setengah bakal ummi menunggu saat2 untuk mengandung...


Ohya, bakal ummi ni ada bagitahu saya yang dia dari awai lagi dah niat beli EPHYRA ni sebagai usaha untuk mengandung..  Memang ramai yang berjaya mengandung selepas minum EPHYRA... Semuanya atas kuasa Tuhan... Bila Tuhan kata KUNFAYAKUN... InsyaAllah semuanya jadi... cuma kita sebagai hamba DIA ni kenalah rajin berusaha... Tak kisah usaha dengan apa cara sekali pun selagi tak melanggar landasan agama, teruskan usaha... Tuhan pasti akan membantu...

Jika ada antara u all yang sedang dalam proses berusaha untuk mengandung, bolehlah try minum EPHYRA... Macam bakal ummi ni, dengan takdir Tuhan, selepas minum sekotak EPHYA terus mengandung... macam saya pulak, mengandung selepas minum 3 kotak EPHYRA tapi kotak ke 4 baru saya sedar saya mengandung... Tapi u all jangan pulak nanti kalau beli EPHYRA, minum sekotak bila takda tanda2 positif mengandung, salahkan EPHYRA ataupun duk bising2 cakap saya tipu ke apa... kan saya dah cakap, semuanya atas kuasa Tuhan... yang penting kita berusaha... (",)

Saya nak ambik kesempatan ni, untuk mengajak u all doakan kandungan bakal ummi ni sihat walafiat selamat hingga bersalin & seterusnya... Setahun setengah bakal ummi menunggu saat2 ni... Moga bakal ummi dikurniakan anak yang soleh or solehah yang akan membawa kita ke syurga... InsyaAllah... Ohya, nak tulis gak ni... kalau ada antara u all yang berminat nak beli or nak tahu lebih lanjut lagi pasal EPHYRA, Boleh PM saya di FB yer... Saya akan jawab semua soalan u all semampu yang boleh... (",)


 "Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"
"Ya Allah, sesungguhnya aku (Noorzarina binti Ahmad Tazari) namakan anak yang berada dalam kandunganku ini dengan nama Muhammad. Maka jadikanlah dia anak lelaki dengan kebenaran empunya nama yang mulia ini, iaitu penghulu kami Muhammad s.a.w."

Cepat rebut peluang untuk menangi RM100,000..!!!

Sayang2 saya ni dah join ke belum "80 Days Drink to Cash Contest" yang saya duk bercerita dekat u all sebelum ni? Kalau u all tak join lagi, moh le kita cepat2 join.. Tinggal lagi 6 hari sebelum contest ni tutup tau u all.. Tepat pukul 6:30 petang pada 31/05/2014 dengan rasminya akan tamatlah "80 Days Drink to Cash Contest".. U all tahu tak dalam tempoh 6 hari ni, u all masih lagi berpeluang untuk menang wang tunai harian sebanyak RM3000..!! Itu baru harian, mana nak tahu pulak tup tup jadi rezeki u all bukan setakat menang harian, dapat pulak GRAND PRIZE tunai RM100, 000... wah, bukan ke best tu... menang besar la u all jawabnya... (",)

Kalau u all dah pernah join tapi tak pernah menang, sabar je sayang2... jangan mudah mengalah... mungkin bukan rezeki u all dekat wang tunai RM3000 tapi dekat wang tunai RM100, 000... haaa sape tau kan... tuah ayam nampak di kaki... tuah u all sape yang tau kan... (^_^).... So, teruskan menghantar ye sayang2... ada baki lagi 6 hari je ni haaa... Lepas tarikh tu, sama2lah kita melayan debaran di hati menunggu keputusan siapa yang bakal menang RM100, 000... (",)        

Yeos RM100KKalau jadi rezeki u all menang RM100, 000 tu, mesti u all ada macam2 agenda untuk gunakan duit tu kan... Saya pun nak kene berangan jugak ni kalau menang RM100, 000 tu nak buat apa... mana aci u all je yang berangan & terbayang2 RM100, 000 dalam genggaman.. hehheh.... Kalau saya menang RM100, 000 pertama sekali yang saya akan buat adalah DERMA KEPADA HOSPITAL BAHAGIA TANJUNG RAMBUTAN.. berapa jumlah itu saya tak pikir la lagi kan... Tapi ini yang saya akan lakukan sebelum yang lain... Bukan apa u all, ketika saya kecik2 dulu, time tu kami duduk di Terengganu.. so, bila balik Chemor, time kami jalan2 kami ada jugak lalu dekat Hospital Bahagia Tanjung Rambutan tu... Time tu hati saya terdetik "Kalau satu hari saya jadi orang kaya, pasti saya derma duit dekat Hospital Bahagia"... Entah... saya sendiri tak pasti kenapa di saat saya masih budak2 tu, saya terdetik derma untuk hospital bahagia, bukan di tempat lain....

Itu perkara pertama yang akan saya lakukan... yang lain2 tu macam biasalah... kongsi dengan family @ yang lain2 lagi yang lebih memerlukan... Tak lupa jugak untuk keperluan kami sendiri seperti beli kereta ke... Alaaa.. kereta ALZA je pun u all... cukuplah kereta tu yang menjadi impian... (^_^) Eh, tapi kalau setakat impian, kalau setakat berangan takda maknanya kalau saya atau u all tak sertai "80 Days Drink to Cash Contest" yang dianjurkan oleh Yeo's Malaysia ni.. So, apa lagi sayang2 saya ni... jom kita meriahkan contest yang sememangnya meriah dengan hadiah wang tunai yang super duper meletup nih..!!          


Ini antara air minuman Yeo's yang kami minum... satu karton Yeo's Soya... Semangat duk telan air yeo's.. hahah.. Dah minum kenelah hantar penyertaan kan.. Rugi kalau minum tapi tak hantar.. Ada lagi 6 hari je nih..!! moh le kita join sebelum terlambat... Mana nak tau RM100, 000 tu akan jadi milik u all yang sedang baca entry saya nih.. (",) Apa dia??? Cara nak join?? Saya dah tulis di entry CARA MUDAH UNTUK DAPATKAN RM3000 SETIAP HARI..


Nak lagi mudah, u all tengok video dekat atas ni... dari awal sampai akhir dia tunjuk cara macamana nak join "80 Days Drink to Cash Contest" yang akan membuka peluang dekat u all untuk menang RM100, 000..!! Ataupun u all boleh terus ke website Yeo's.. http://www.yeos.com.my/contest/index.php.. Semoga ada rezeki u all untuk menang...!! Good Luck (",)


FB Yeo's Malaysia 

Instagram : @YeosMalaysia

WeChat ID : @YeosMalaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...