Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

Jubah or dress murah untuk kanak-kanak

Sekarang ni bukan ibu2 je yang suka pakai jubah or dress tapi siap dengan anak pun kita dah bagi mereka pakai dress or jubah... nampak comel je bila anak2 syurga ni pakai jubahkan... Memandangkan sekarang ni semuanya di hujung jari, shopping yang paling mudah adalah shopping online, maka saya nak kenalkan u all dengan page Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses... Actually page ni dah biasa pun di promote di blog saya kan, penaja bersama setiap kali saya buat IntaNBerliaN Mega Giveaway.. hihi... Cumanya kali ni saya nak promote pasal Jubah kanak2 yang dijual oleh Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses...







Gambar2 yang u all tengok dekat atas ni, ini antara contoh jubah kanak-kanak tau... Actually banyak lagi pilihan warna & design yang ada... Kalau nak tengok, u all boleh terjah ke album jubah kanak-kanak.. Harga jubah kanak2 ni pun bagi saya murahla... Kategori harga mampu milik... Sehelai RM79 siap dapat FREE TUDUNG... Jubah ni pun cantik, bukan main lagi tau.. siap ada berenda2.. hihii... Bolehla u all belikan untuk anak u all... tak kiralah samada nak guna untuk hari raya or hari2 biasa... Pasti anak2 solehah u all tu akan kelihatan lebih ayu, lebih manis (",)



Selain dari jubah kanak2, ada jugak jual handsock... Handsock ni digunakan untuk cover aurat kita di bahagian lengan tu... biasalahkan, kadang2 lengan baju terselak, so bila adanya handsock yang cantik macam ni, dapatlah cover aurat kita tu... Harga dia murah je iaitu RM6.50 sepasang... boleh guna depan belakang.. Candy sock material manakala panjang dia pulak 7.5 inci.. Ohya, handsock ni jenis yang stretchable..



Shawl ni fast selling yer u all... Kalau nak baik cepat2 pergi beli.. Ukuran dia 2 meter x 0.7 meter... Menggunakan material high quality dual tone chiffon.. saya suka shawl ni sebab dia nampak besar & warna dia tu yang menarik... Ada tone warna bagai... Harganya cuma RM49 FREE POS...



Aisyah Abaya yang warna gold ni cantikkan.. Jarang jumpa warna macam ni.. Jubah ni diperbuat dari kain Satin Valentino.. Yang best tu, custome made... Saiz bermula dari XS hingga 5XL... Haaaa baguskan, dari badan saiz kecik hingga badan besar, semua boleh guna Aisyah Abaya ni... Pendek kata, semua orang boleh merasa untuk guna jubah Abaya ni... Jubah ni mesra untuk ibu menyusu sebab ada zip di dada... Ibu mengandung pun boleh guna... Selain lengan dia mudah diselak untuk wuduk.. Harganya cuma RM149..



Selain dari Aisyah Abaya, Rania dress ada yang saiz besar jugak tau... Saiznya bermula dari XS hingga 5XL.. Rania dress ni diperbuat dari material Lycra Plain high quality dengan menggunakan design Loose cutting dress 2 warna... Ohya, rania dress ni pun custome made.. Harga untuk saiz XS hingga XL RM179, manakala untuk saiz XXL hingga XXXXXL RM189...

Kalau u all berminat untuk dapatkan jubah ke dress ke handsock ke tudung ke, u all boleh terjah ke page Jubah Muslimah Moden & Gorgeous dresses.. Di sana banyak lagi design2 or warna2 yang ditawarkan... yang pasti semuanya cantik2 & harganya berpatutan... U all boleh terus PM ke FB or kalau nak lebih cepat boleh whatsapp ke nombor 012-583 3479..

Jom dapatkan jubah murah & cantik yang sesuai untuk ibu menyusu

Saya memang berkenan dengan jubah or dress walaupun saya rasa diri saya ni tak cukup tinggi... Berangan di hati nak tinggi at least 170cm, tapi tu la, tinggi saya hanya 165cm, terpaksa pakai kasut tumit tinggi untuk kelihatan lebih tinggi hahha (^_^) Kadang2 disebabkan berkenan dengan sesuatu design, sekalipun ianya tidak mesra untuk ibu menyusu, sanggup jugak beli pastu pergi hantar kedai suruh alter bagi senang nak menyusu... Eh, tapikan u all, sekarang ni dah berlambak2 jubah yang dibuat dengan design mesra untuk ibu menyusu... Alhamdulillah, itu tandanya dah semakin ramai ibu2 yang support breastfeeding.. Untuk u all, tak kiralah breastfeeding anak or tak, saya nak tunjuk dekat u all jubah yang cun dengan kualiti yang bagus & harga mampu milik... Manalah tahu kot2 u all berkenan nak beli untuk pakai raya nanti ke... pakai kenduri or majlis apa2 ke kan...

SURI SONGKET JUBAH



Warna & design dia cantik kan u all.. Material untuk design SURI SONGKET ni adalah SATIN LV & takda lining selain dari ada material songket.. Ia jugak diperbuat dengan design mesra untuk ibu menyusu dan jugak mesra wuduk... Di mana design ni ada zip di bahagian dada & jugak zip di tangan.. Harga dia RM120 sehelai..

RANIA JUBAH



Rania jubah ni pun cantikkan.. Bahagian atas tu bermotifkan batik.. Ia menggunakan material COMO CREEPE.. harga dia pun RM120 jugak sehelai... Alaaa murahnya... dengan design secantik ini, harga tak sampai rm150 pun.. FREE POS pulak tu untuk semenanjung, tapi kalau Sabah Sarawak kene tambah RM5 untuk kos pos... Macam suri songket jugak, ianya mesra ibu menyusu & jugak mesra wuduk..

CLARA JUBAH



Ada tak antara u all yang sukakan pakaian yang tak perlu digosok??? Macam saya yang pemalas nak gosok baju ni, memang sesuai sangatlah dengan material clara jubah ni... Mana taknya, material yang digunakan adalah fabrik HEAVY MOSS CREPE, ianya TAK PERLU DIGOSOK... Ianya sangat sesuai untuk u all yang bekerjaya or pelajar... harga dia RM150... Ohya, clara jubah ni pun ada zip sorok d bahagian dada yer... tapi ianya takda zip di tangan... walaupun takda zip, ianya memang mudah untuk ditarik hingga ke siku... 

LARA JUBAH



Ini lagi satu jubah yang mesra wuduk & mesra ibu menyusu... Sekarang ni kebanyakan pakaian dah mesra wuduk kan... senang nak ambik air sembahyang, lengan baju dah boleh tarik hingga ke siku.. Satu perkembangan dalam dunia fesyen yang bagus.. Lara jubah ni berharga RM120 dengan menggunakan material CREEPE... FREE POS UNTUK SEMENANJUNG... tapi kalau u all duduk di SABAH SARAWAK KENA BAYARLAH KOS POS... Alaaa tak mahal pun , RM5 je... Kalau campr harga jubah & pos, baru gak RM125... Masih lagi murah untuk harga jubah secantik ini...

BELLA - SATIN FLARED SKIRT




Seriusla, saya dah jatuh cinta dengan skirt kain satin ni... Arghhhh cantik sungguh...!!! Skirt ni guna material ITALIAN VALENTRO SATIN.. Ia ada zip sorok.. Harganya cuma RM69.... Sesuai untuk mereka yang guna saiz S hingga XL.. Selain dress, saya jugak penggemar skirt, bila tengok skirt camni, rasa macam nak kene  rembat je sehelai... adehhhh cantiknya...


Kalau ada antara u all yang berminat dengan jubah or dress dekat atas ni, u all boleh beli dengan cara WHATSAPP ke nombor 019-727 6499.. segala urusan samada pertanyaan atau pembelian adalah melalui whatsapp tau... Kalau u all nak tengok lebih banyak lagi warna jubah2 yang ada, u all boleh terjah AwanazStyle Muslimah Shop... Bukan setakat jubah, kalau u all nak tengok baju2 muslimah pun, berlambak2 design dekat AwanazStyle Muslimah Shop ni tau.... baik u all pergi terjah sekarang, kang lambat habis stok... (",)

Review SSC @ Soft Structured Carrier TULA


Saya dah dapat SSC TULA MIDNIGHT GARDEN pertengahan bulan lepas... Pertama kali guna kami ke Taman permainan Jubli Perak Sungai Petani... Biasalah, setiap pagi Sabtu, itulah port kami anak beranak... Pengalaman pertama Afrina duduk dalam SSC?.. Afrina dah siap muak susu ok... tak beragak tau anak solehah ni... baru je rasmi dah kene muak susu pulak dah SSC tu haaa... Kalau ketika guna ring sling, masuk tak dan berapa minit, terus je terlena... tapi SSC ni, dari sudah main dekat taman permainan, dibawak pulak ke shopping complex, tak tidur2 jugak lagi.. My dear cakap Afrina baru nak cari keserasian, benda baru kan... Tapi pikir balik, lagipun Afrina guna SSC ketika usia dah cecah 6 bulan... time tu dah cerdik, nak tengok sekeliling berbanding time guna ring sling tu umur baru 2 bulan, memang koje dia tido je memanjang.... Itu ketika awal2 ada SSC tau... Tapi bila dah biasa dengan SSC, asal masuk SSC je dia duk menguap... tak lama pastu ZzzZZzzz terus dia pergi ke alam mimpi... hahhahha... Dah gaya macam ada ubat tido pulak dalam SSC tu haa.. kikikiii... 

               SUMBER PIC TUMMY TO TUMMY                  SUMBER HIP CARRY

Afrina ni dia takda masalah samada nak duduk dalam ring sling ke, SSC ke... semua dia boleh... Ohya, tau tak, bila akhir2 ni saya selalu guna SSC, ia buat saya rasa rinduuuuuuuuuuuuuuuu sangat nak guna ring sling... Tiba2 pulak saya rasa saya ni adalah pencinta ring sling... muahhaha... bukan apa, sebab tak habis explore lagi ring sling ni... selama ni saya guna ring sling stail tummy to tummy... Yela, time tu kan Afrina kecik lagi... Sekarang ni dah besar & kepala pun dah keras, ia buat saya rasa nak carry Afrina stail hip carry tu haaaa...!! tengok gambar atas tu... Cun kan??!! Stail hip carry ni lah yang saya duk idam2kan ketika belum ada ring sling dulu... sebab rasa macam stylo je pakai camgitu... hahhah... Apa?? macam Minah Indo??.. Biaq pi... saya tak kisah...

Haaa baru ingat, ketika kami pergi kenduri rumah kaum kerabat akhir bulan lepas, ramai makcik2 yang tegur saya ketika saya guna ring sling & SSC... Mereka kata mudah... Mereka nampak macam teruja dengan carrier yang saya guna tu... Masuk je SSC terus tido walaupun di tengah matahari tegak atas kepala... Tapi ada jugak yang cakap macam indo.. hahha... saya tak ambik hati pun sebab dalam hati saya tu, perasaan "bangga" melebihi dari perasaan lain.. so, kalau orang kata sikit2, memang tak terjejasla... mak saya pun dulu mula2 kata macam Indo... Weyyyy dah darah indo ada mengalir secoet dua dalam badan kami ni... nak wat camne kan.... Indo ke malaysia ke... kita semua sama je... makhluk Tuhan jugak kan... so, tak perlu nak lekehkan mana2 negara... Eh, ni saya tak tuju dekat sapa2 yer... saya cakap secara umum sebabnya dekat group ramai orang bercerita pasal ni...


Dari segi kepanasan SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, bagi saya takdalah panas sangat sampai tahap lenjun tu haaa... just biasa2 je... Walaupun ianya bewarna hitam... Saya guna SSC ni ketika di Taman Permainan & ketika kenduri yang memang dah sah2 outdoor... takda aircond... Afrina siap boleh tido hokay!! Sedangkan Afrina ni seorang yang kalau panas dia memang susah nak tido... tapi bila Afrina mampu tido dalam SSC ketika kenduri & cuaca yang panas, ianya bermaksud tak panas sangatlah kan... bila saya angkat Afrina keluar dari SSC pun, baju saya takda basah pun... Biasa je... TULA Midnight Garden ni diperbuat dari canvas..


SSC @ Soft Structured Carrier TULA Midnight Garden ni, dia lebar tau... Untuk Afrina yang umur 7 bulan ni, memang nak kene cinch.. Sebab kalau tak cinch, kaki Afrina jadi terkangkang... Terkangkang tu seolah2 macam tergantunglah... Afrina tak dapat nak hayun2 kaki tu haa.. So, tak dapatlah kaki tu membentuk huruf M.. Cara nak cinch macam gambar atas tu... Saya sarelumkan je pengikat rambut dekat SSC tu haaa... Senang, tak payah nak ikat2 riben... heheee... Alaaa tak payah risau kot2 orang nampak pengikat rambut tu... sebab tak nampak pun, lainlah kalau orang tu skodeng... kikiii... Haaa lagi satu, yang dekat nak knee to knee kaki anak kita tu kan, dia macam ada span sikit tau... so dekat situ lebih lembutla... kiranya takdalah peha anak tu nak merah beria...

TAK DAPAT BAGI BACKLINK SEBAB TAK TAHU SUMBER... ORANG BAGI GAMBAR NI... SORRY..

Yang paling bagus untuk SSC TULA ni, dia ada aksesori FTG... FTG tu FEET TO GROW.. FTG tu camni, contohlah bila anak kita guna SSC dah tak knee to Knee lagi... so, kita boleh beli aksesori FTG ni... cara guna macam gambar dekat atas tu haaa... Dari gambar atas, u all dapat imagine kan apa dia kegunaan feet to grow tu.. Bila dah guna FTG ni, kaki anak kita yang dah membesar tu, dapatlah kembali membentuk huruf M... Dah jimat duit dekat situ dari beli SSC baru... 

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Tempahan menjahit baju murah di Parit Buntar, Perak

Saya seorang yang sangat cerewet tau... bab2 jahitan baju pun saya memang cerewet tapi sekarang dah kurang sikit la cerewetnya tu.. Kalau zaman anak dara dulu, saya memang super duper cerewet..!! Setiap kali raya, ketika belum kawen dulu, saya suka design baju... macam2 fesyen.. bila orang jahit baju saya, tak kena dengan apa yang saya nak, sekali je saya pakai, lepas tu takdanya nak pakai dah... Pernah sekali, saya beli kain yang harga dia 3 angka, tapi tak jadi macam yang saya nak... Saya pakai ambik syarat je sebab dah takda baju pagi raya... adehhh

Sejak dari tu, saya terus cari tukang jahit bangsa lain, mahal sikit pun no hal janji saya puas hati.. Memang bertahun jugaklah saya bekerjasama dengan auntie tu.. baju nikah saya pun dia jahit... Memang tersangat2 puas hati..!! Sehinggalah tahun kedua kawen kot, baru saya tak tempah dengan auntie tu puncanya auntie tu tak sihat so tak nak terima tempahan.. Lagipun auntie tu duduk di Silibin, Perak... Saya pulak dah duduk dekat Sungai Petani, Kedah. Maka bermulalah era saya beli baju yang dah siap je untuk raya... Tapi tahun lepas, adik ipar saya bagitahu ada ada kedai melayu jahit dress murah je... RM40... Saya dengar harga upah tu macam best jugak.. Time tu memang nak buat dress pun sebab saya tengah pregnant... Bila saya dah beli kain, terus saya pergi jumpa tukang jahit tu...


Saya bagitahu acik yang tukang jahit ni baju macamana yang saya nak.. Alhamdulillah memang acik tu jahit seperti mana yang saya nak... Cuma untuk baju Aqilah, acik tu ubah sikit jadi kedut2 yang dekat kain warna purple tu... puncanya sebab Aqilahkan masih pakai pampers time tu, so, dekat vontot dia tu besarlah sikit.. tapi takpalah sebab apa yang acik tu ubah masih lagi cantik pada mata saya... Saya ni tak kisah kalau orang nak ubah design saya, cumanya dengan syarat ianya mesti sama level dengan apa yang saya nak or lebih cantik... jangan jadi turun level... itu yang saya kureengggg sikit...


Ini tema kami bertiga tahun lepas... Sedondon 3 beranak... Dress untuk kanak2, acik ambik upah RM15 sehelai... Actually tak kiralah dress ke baju kurung ke... asal namanya untuk kanak2, harga dia RM15... Baju dress yang saya pakai ni RM45 kalau tak silap.. itupun sebab saya letak butang di tangan & dada.. butang apa ek orang panggil, butang yang bulat yang nak kene buat sendiri butang tu haa... butang jahit tu... tak taula saya nak panggil apa... Kalau tak, harga upah normal untuk dress RM40... Ohya, harga upah untuk baju kurung dewasa RM30, harga upah untuk baju kurung moden RM35 sebab guna butang sorok... Kalau u all guna baju yang ada lining bagai tu up la lagi harga dia kan sebab kira macam jahit 2 helai... tapi masih lagi murahla...


Untuk tahun ni, saya tak teragak2 untuk suruh acik tu jahit lagi baju kami 4 beranak... Bagi saya jahitan dia tu okla... sedap je guna... Peramah pun yer... Yang jenis peramah ni baru seronok nak bekerjasama... Tahun ni tema kami warna hijau... Pagi raya insyaAllah 4 beranak berbaju warna hijau.. hihii... Tak sabar nak tengok hasil baju untuk 3 beradik ni haa... Sebab mereka 3 beradik sedondon... Eh, ibu dorang pun sedondon gak sebenarnya.. wakakak.. Tapi raya kedua, baju ibu tak sama dengan baju anak2... Anak2 saya designkan dress untuk dorang... Temanya warna biru... Paling tak sabar nak tengok Afrina pakai dress & baju kurung... Harap Afrina dah berjalanlah time raya tu nanti... time tu umur Afrina 10 bulan... Kalau ikut kakak2 dia, time ni dah bertatih dah ni... Sekarang ni Afrina dah start berdiri lepas tangan lepastu gedebuk jatuh... kikikiii.. Ohya, nak bagitahu jugak, untuk Afrina punya baju, Acik tu tak kira tau... Acik tu cakap Afrina ni kecik sangat, tak payah kira upah dia... just kira upah untuk tempahan saya, Alisha & Aqilah je... Baikkan acik ni... senang nak kira... Afrina ni customer paling kecik... hahhaha... 


Saya tak pasti harga di kedai lain or di tempat lain berapa.. Bagi saya yang ni dah murah, tak tahulah kot2 tempat u all lagi murah ke kan... tapi kalau u all nak tempah jahit baju jugak, u all boleh ke kedai acik ni di BANGUNAN MARA PARIT BUNTAR... BANGUNAN YANG BERHAMPIRAN DENGAN BULATAN JAM BESAR PARIT BUNTAR @ BERSEBELAHAN DENGAN MASJID... Nama kedai SANDHORA BIB COLLECTION.. KEDAI NOMBOR A6


Haa nak cakap jugak, ini bukan entry berbayar yer... Saya promote ikhlas... acik ni tak tahu pun saya ni blogger... Saya tulis sebab ianya murah, harga acik ambik upah buat saya teruja... So, manalah nak tahu kot2 ada yang berdekatan nak jugak suruh acik ni jahit ke kan... Acik ni bukak kedai setiap hari... Telefon je acik ni... Acik ni bukan setakat jahit baju untuk kita2 ni je... tapi jugak siap dengan butik2 pun suruh dia jahit... Nak nombor telefon, tengok gambar atas tu ada nombornya...

UPDATE : SAYA TEMPAH DI PARIT BUNTAR SEBAB RUMAH MIL SAYA DI SANA.. SO, MEMANG SELALU BALIK PARIT BUNTAR LA (",)

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"

Cara untuk kembali ketat seperti malam pertama

AMARAN : ENTRY INI UNTUK BACAAN PEREMPUAN SAHAJA


Tu dia tajuk, tak beragak, siap guna keyword malam pertama..hhahhah Mahunya tak, nak tunjuk betapa hebatnya jamu yang saya guna ni sehingga mampu kembalikan kegemilangan malam pertama.... Wah...!! Ayattttttt... perghhhhhh.... Sebenarnya saya nak share pasal jamu yang saya guna ni dekat u all... benda baik, harus dikongsi bersama, biar kita sama2 mendapat pujian dari suami, biar kita sama2 mengaum... wakakkak.... dah2, sekarang jom baca apa yang saya nak cerita pasal JAMU SHINING WOMAN


Sepanjang saya hidup hampir 32 tahun ni, rasanya JAMU KAMPUNG @ JAMU SHINING WOMAN ni adalah jamu pertama yang saya guna... Puncanya??? saja gedik2 nak guna.... orang makan jamu, ai nak makan jugak... hahhaha Saja nak tahu apa yang bestnya jamu ni... Bila dah guna tu baru saya tahu betapa hebatnya jamu ni rupanya... Jamu yang saya makan ni, berasaskan manjakani, kacip fatimah & akar2 kayu lain... kalau dah sebut manjakani, kacip fatimah... dalam kepala mesti dah pikir pasal ketat kan?? Nak tahu ketat tak ketat, try guna sendiri, tapi sebelum tu, baca dulu cerita saya ni sampai habis... (",)

Saya guna jamu kampung @ shining woman ni dengan cara makan 2 bijik sehari & insert... Actually dia boleh makan maksimum 6 bijik sehari... Nak cerita dekat u all, ketika saya baru guna 5 bijik @ sebijik insert & 4 bijik telan, sesuatu yang buat saya teruja telah berlaku... Serius saya tak pernah tahu yang ini pun salah satu kesan dia.... ingat ke boleh ketat je... tau apa yang berlaku?? Rupanya dalaman "tutt" kita pun jamu ni boleh cuci jugak tau.... Hari ketiga saya guna, keluar warna2 hitam or brown yang seperti kita mula2 nak period tu haa... hari keempat semakin banyak, hari ke 5 terus keluar seketul warna putih..... Makkk aiiiii meremang sekejap bulu roma tengok benda alah putih tu, tak terasa pun dia keluar, tau2 je dah ada... nasib baiklah saya ni dah ada ilmu serba sedikit pasal ni.... Actually yang ketulan putih tu adalah sisa2 keputihan yang terperangkap dekat dalam tu haa... 

Eh, u all pernah tak nampak di FB, dulu2 orang pernah share gambar yang bagi saya agak menjijikkan yang pasal keputihan ni...? yang gambar keputihan di tangan orang tu... eee geli pulak nak cerita dekat u all, tapi kalau u all tak geli & nak tengok, boleh cari di google dengan keyword "KEPUTIHAN"... Nak senang lagi KLIK SINI, saya dah tolong search dekat u all... tapi gambar yang mana satu, u all guna sendiri nanti baru tau... (^_^)... Katanya benda alah ni lah yang buatkan tutttt seseorang yang ada masalah keputihan ni berbau... keputihan jangan main2 tau, tahap teruk sampai orang duduk sebelah pun boleh bau... iyarkkkk!! Bab mencuci ni saya memang tak sangka & dalam masa yang sama teruja... Tak sangka sebab rupanya dalaman tuttt kita ni kotor rupanya yer... Selama ni duk sibuk nak bersih nak cantik yang luaran je... Rupanya di dalam mak aiiiii....


Bangun pagi selepas hari pertama saya guna tu @ insert sebijik & makan 2 bijik, saya rasa macam pedih2 sikit dekat tuttt tu tau, tiba2 saya jadi panik sekejap, dan2 teringat saya dah keluarkan ke belum yang saya insert tu... tapi baru je nak pegang... Eh eh, mana lubang ni... tak jumpa jalan..... hahhahhahhahhahhah... U all paham maksud saya kan????... So maknanya apa???... jamu ni sangat2 berfungsi & thorbaikkkk bab2 ketat mengetat ni tau... ;p... Bila dah tak jumpa jalan tu, baru saya teringat yang sebenarnya jamu ni melarut... Bila diingat2 balik, saya memang dah keluarkan pun yang saya insert tu... tapi disebabkan rasa pedih2 manja tu yang buat saya tiba2 jadi kalut... wakkakak... Padahal bukannya saya tak pernah rasa macam tu... macamlah saya tak biasa dengan manjakani ni kan.... Tapi tu la, yang jadi kalut sebab yang ni insert... yang sebelum2 ni just sapu je time berpantang...

Ohya, sebut pasal insert, saya tak percaya yang saya mampu insert jamu ni... hahah.. Mana taknya, saya ni jenis manusia yang seriau bab2 ni ok... Tapi tu la, sejak saya dah pernah buat urutan perineum ketika pregnant hari tu, dah takda rasa seriau tu.. cara nak insert pun senang je, dalam keadaan mencangkung, u all ambik sebijik & masukkan dalam laluan tutttt kita tu haa... tak payah tolak dalam2 or jauh2 pun, janji masuk sudah.... Contohla kalau u all nak bersama malam nanti, so, petang tu u all insert la... Ini untuk kesan yang lebih cepat... Malam sebelum bersama, u all keluarkanlah balik jamu tu... Cara nak keluarkan, u all duduk mencangkung pastu u all teran sikit & u all kuis2 je la jamu tu... Alaaa tak sakit pun u all... Langsung tak rasa apa2... tak rasa pun macam dekat tuttt u all tu ada jamu... Haaa kalau u all duduk mencangkung jamu tu tak keluar, u all korek2 pun tak jumpa.... jangan duk kalut yer... hahhahah... Actually jamu tu dah melarut sampai habis la tu... so, dah tak perlu pikir pasal nak kene keluarkan...

Kalau tak nak insert, makan je pun boleh je.... makan malam sebelum tidur... Eh jap2, nak bagitahu u all, ibu menyusu badan pun boleh guna tau.. Sebab saya pun menyusu badan... Jamu ni tak panas... Saya kata tak panas sebabnya Afrina ok je... takda pulak nampak dia cirit birit ke apa ke... Dia macam biasa je... Saya sendiri pun takda rasa panas... Bagi saya jamu ni memang best...!! Kalau u all rasa u all ada masalah ketika bersama sebelum2 ni, contohlah hanya hubby u all je duk mengaum tapi u all tak mengaum pun, makanlah jamu ni, pasti hubby u all akan suka sebab u all pun mengaum jugak... pakat2 duk mengaum la 2 orang yer... ahhahhahha :p.. Kalau ada masalah keputihan ke, longgar ke... U all gunalah jamu ni, CONFIRM akan rasa seperti malam pertama... Tapi jangan jerit kuat2 tau, nanti anak dengar.... ahhahhahahhah :p

Kalau u all berminat nak beli JAMU SHIMNING WOMAN @ JAMU KAMPUNG ni, U all boleh terjah blog BEAUTY A LIVES... Nak tengok produk lain lagi pun ada je... yang penting jenguk dulu blog tu... U all boleh contact DAYANA 014-523 4115... Eh, u all kenal tak blogger NADIAFARAHIDA?... Nadia pun guna jamu ni tau... nak baca kisah nadia guna jamu ni, u all boleh klik link kembali ketat dan anjal seperti anak dara... Si ibu bunga ni lah, pengasas kepada jamu ni sebenarnya... hahhahhah... Blog BEAUTY A LIVES tu blog bisnes nadia... U all jenguklah blog bisnes nadia tu jugak, mana tahu kot2 u all terjatuh cinta dengan produk lain lagi....


"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

Kuruskan badan dengan Assez Slymm



Sekarang ni bermacam2 produk di pasaran, nak kurus ada nak putih ada.... macam2 nak lagi yang ada... Cumanya nak kene sediakan duit je... Eh, kata banyak sangat produk kuruskan badan di pasaran, meh saya nak tolong tambah lagi satu produk untuk u all... Mana tahu lepas u all baca entry ni, u all berkenan nak beli ke kan... Sape yang tak nak cantik kan?... Sape yang taknak kurus kan? Cumanya janganlah sampai kurus kering sangat pulak.... kurus berisi yang sedap2 peluk tu dah la.... ehhehh... Takmau berletiaq panjanglah... meh nak kenalkan u all dengan ASSEZ SLYMM...



ASSEZ SLYMM ni minuman kesihatan untuk membantu kita turunkan berat badan, bakar lemak dengan cepat, menghalang penyerapan karbohidrat yang menjadi lemak, DETOX, menegangkan kulit & menambah tenaga.. Isi kandungan ASSEZ SLYMM ni macam yang u all tengok gambar atas tu... Sebab nak tahu macamana rasa dia, saya ada try minum segelas, rasa dia memang sedap... ada oat... sekali rasa macam nestum pun ada.. macam horlicks pun ada... ntah tak reti nak explain, tapi memang sedapla...! ASSEZ SLYMM ni akan buat kita rasa kenyang.. Ohya, ASSEZ SLYMM ni bukan je boleh menurunkan berat badan tapi jugak dia dapat mengekalkan kesihatan dan tenaga supaya kita sentiasa sihat & bersemangat...


Apa dia?? U all dah kurus?... Alaaa sayang... tak semestinya dah kurus tak boleh beli ASSEZ SLYMM ni kan.... boleh je beli, tapinya beli untuk dihadiahkan dekat insan2 tersayang... kot la kalau u all rasa pasangan u all ke, adik ke abang ke kawan ke berbadan besar, bolehlah beli & hadiahkan dekat mereka... Apa salahnya sekali sekala hiburkan hati mereka ke kan... pasti mereka akan hargainya.. Lebih2 lagi bila tengok pulak perubahan dekat diri mereka yang semakin kurus tu nanti... haaa *hug big* la u all dapat nanti... heheh... Macam saya ni pun, tak semestinya saya kurus tak boleh beli kan... nak gak ajak insan2 tersayang ni sama2 kurus... sama2 cun, sama2 cantik, sama2 ensem, segalanya sama2 lah.. muahhahha

Cakap je lebih, takda testimoni mana syok kan... So, meh tengok testimoni bawah ni




Haa nampak tak perubahan pengguna ASSEZ SLYMM ni?... Bukan saja mampu kuruskan badan, siap dengan pakej kulit cerah pulak tu.... memang terbaiklah kalau macam ni...!! Kalau hati dah mula tergoda, apa lagi u all, bolehlah dapatkan ASSEZ SLYMM ni... Baik beli sekarang, tengah promosi ni haa, harganya cuma RM99, kalau tak promosi RM150.. Cara nak dapatkannya??... U all boleh PM di Kurus Cepat Dengan Assez Slymm.. kalau tak pun, u all boleh wassap ke nombor 013-920 0106... Bukan je wassap, u all boleh call or SMS jugak ke nombor tersebut...

Moogoo produk terbaik untuk EKZEMA

Sebelum ni saya ada bagitahu u all yang badan Afrina jadi ruam kan, siap ruam satu badan pulak tu... Bawak Afrina pergi klinik, doktor cakap just ruam biasa... tapi saya macam tak puas hati sebab kepala Afrina pun dah jadi macam terluka... mahunya tak, Afrina pergi garu.. siap berdarah... lagi satu pulak, tengok dari keadaan ruam dekat Afrina tu macam gaya ECZEMA... Last2 hari Jumaat dalam minggu yang sama jugak saya ajak my dear pergi klinik lain pulak... Nak dengar pulak apa kata doktor lain... Last2 doktor tu MENGESAHKAN YANG AFRINA MEMANG ECZEMA...!!


Doktor bagi 2 jenis ubat... sejenis ubat sapu & lagi satu jenis ubat minum @ ubat gatal.. Lepas tu doktor suruh saya SELALU SAPU PELEMBAP DEKAT AFRINA... Kiranya tak nak bagi badan Afrina keringla kan... Time ni saya ada jugak cakap kalau guna pelembap brand moogoo ok ke... Lepas tu doktor tu terus cakap "U pakai pelembap biasa jenama pureen, anakku pun boleh... tak payah nak beli yang mahal2"... Ok, time ni saya memang dah ada alasan tersendiri kenapa saya tak nak guna brand yang biasa tu... lagipun sebelum keluar rumah, memang saya dah bagitahu my dear, tujuan saya ajak my dear ke klinik sebab nak pastikan adakah ianya eczema atau tak... Kalau eczema, saya akan terus ke farmasi untuk beli brand MOOGOO... Lagipun, sebelum saya pergi jumpa doktor tu, saya memang dah study pasal produk yang elok untuk eczema... dan saya memang dah set dalam otak tak nak guna pun ubat yang doktor bagi... sebab tujuan utama just nak mintak pengesahan eczema atau tak... Bila doktor bagi ubat pun, u all tengoklah ubat apa.... Ubat gatal yang sepatutnya untuk anak umur 2 tahun ke bawah tak boleh minum... ni diberinya dekat Afrina yang pada masa tu umur 4 bulan... Yang cream tu pulak, dah sah2 ada steroid kan... Untuk ubati eczema Afrina, memang dari awal saya dah target TAKKAN GUNA CREAM YANG ADA STEROID & SEGALA BENDA YANG DALAM ISTILAH "GUNTING DALAM LIPATAN"....

SUMBER

Lepas jumpa doktor, kami terus ke farmasi untuk beli produk MOOGOO... time tu saya duk pikir nak beli ECZEMA STARTER PACK YANG BERHARGA RM187   tapi bila dah sampai farmasi, sekali eczema starter pack tu dah habis stock plak dah.. So, saya cakap dekat tokey farmasi tu saya nak ISB... yang tokey tu pulak macam blur2 dengan ISB... Yang saya ni pulak, time tu saya boleh terlupa nama penuh ISB (Irritable Skin Balm)... Last2 saya cakap dekat tokey tu, saya nak moisturiser... Memandangkan doktor di klinik tadi pun cakap suruh beli moisturiser kan...



Time tu jugak, tokey kedai tu ada suggest lagi satu moisturiser brand lain.. tapi saya tetap buat pilihan nak beli MOOGOO walau pada mulanya sedikit tergugat sebab brand yang tokey kedai tu cakap moisturiser yang itu lebih ok & lebih murah... Saya beli FULL CREAM MOISTURISER & MILK WASH BRAND MOOGOO... Masa saya beli tu kan, ingatkan FULL CREAM MOISTURISER ni tersenarai dalam ECZEMA STARTER PACK... Sekali bila tengok balik dekat website, rupanya tak tersenarai la pulak... Tapi takpala... guna je la dengan harapan ianya tetap bagi kesan positif dekat Afrina... Ohya, MOISTURISER BERHARGA RM79 manakala MILK WASH RM59... nak bagitahu jugak, kalau nak untung, beli saiz besar tau.. macam moisturiser ni, berat 75gram, harga dia RM49, kalau macam saya ni berat 270gram harga dia RM79... Moisturiser tu boleh guna lebih kurang 2 bulan.. Itu bagi cara penggunaan untuk Afrina la yer... Manakala MILK WASH tu, kawan saya guna katanya sampai 6 bulan... Saya ni dah guna 2 bulan lebih tapi baki lebih kurang 3/4 lagi... Jimat kan??!! 

Setakat ni, FULL CREAM MOISTURISER tu dah masuk botol kedua... Setiap kali saya mandikan Afrina, saya memang guna MILK WASH, 2 kali sehari mandi... Lepas tu saya sapu moisturiser tu satu badan siap dengan kepala lagi saya sapu... Yela, masa awal2 kena tu kan kepala Afrina pun sampai berkuping.. Mula2 tu jugak, sehari ntah berapa kali saya sapu moisturiser ni... asal nampak dia menggaru, terus sapu.. sebab eczema ni, dia tak boleh kulit kering... Time ni jugak, siang hari saya tak bagi Afrina pakai baju pun... just pakai pampers... Bila malam tu pulak, just bagi dia pakai singlet or baju berlubang2... Bila dia dah ok macam sekarang, saya bagi dia guna 2 kali sehari je @ lepas mandi... Kesan penggunaan dia rasanya seminggu dua dah nampak.. Nampaklah macam kesan merah dekat leher tu, dari besar jadi semakin kecik...



Dekat muka pulak pada mulanya kering yang amat... Afrina ni eczema dia tu yang jenis kering tu haaa... Mulalah dia duk menggaru je... Time ni memang saya bagi dia pakai sarung tangan je la tapi dia boleh pulak cabut... susah sangat bagi pakai stokin, tak boleh cabut.. Dekat muka ni kan, kulit dia kering, bila guna moisturiser MOOGOO, dia jadi semakin lembap kan..


Inilah wajah Afrina yang terkini... Banding dengan gambar atas tu, jauh beza kan... dah takda merah2.. takda parut2... licin je...



Ini leher Afrina ketika eczema tengah ON...


Kalau u all tengok gambar leher Afrina yang ni, u all boleh nampak leher Afrina kan?.. Muka dia pun nampak licin kan?.. Parut memang takda... seolah2 tak pernah kena serang dengan eczema..



Ekzema Afrina ni, sampai satu tahap, siap ada air bisa tau... tapi bukan di leher... yang jadi air bisa tu dekat ketiak... time tu saya memang tidur tak lena la.. asyik terjaga je sebab nak lap bawah ketiak Afrina bagi kering...


  Alhamdulillah tak lama lepas tu terus kering... ini gambar time kering... gambar sekarang memang dah back to normal..


U all tahu tak, sampai satu tahap, saya rasa downnnnnnnnnnn sesangat..!! U all bayanglah, belum pun ok sepenuhnya lagi, tiba2 menjadi pulak dekat bahagian betis.. kalau u all tengok gambar atas tu... Ruam tu tebal tau... kalau pegang betis Afrina tu, rasa berbukit je.. kasar sangat2.. Sampai saya menangis rasa seolah2 usaha saya tak berbaloi.. Last2 saya muhasabah diri... satu je yang saya pikir, semua yang berlaku ada hilmah... Bila orang tegur Afrina kan, yela, dah muka dia merah2, dah sah2 ada yang menegurkan... saya cuma cakap satu je... "Tuhan nak kurniakan Afrina kulit yang lebih cantik"...


Ini betis Afrina yang terkini, kalau pegang betis Afrina ni licin je... Tapi kalau tilik lama2 nampak la macam ada parut lagi sikit2.. itu kalau tilik, tapi kalau tengok macam tu je, tak nampak pun.... Bagi saya, memang betul Tuhan nak bagi kulit Afrina lebih cantik..!! Memang ini antara salah satu hikmahnya... U all tahu tak, ketika Afrina baru lahir, kulit Afrina cantik sangat2... Putih merah warna dia... memang cerahlah kulit dia... hanya kami 4 beranak & adik ipar saya je yang sempat tengok kulit Afrina tu... yang orang2 lain, semua tengok kulit Afrina yang dah mula jadi merah macam udang kena bakar tu... dah gaya macam nak gelap.. tapi tak gelap, MIL saya cakap merah.. Disebabkan ketika lahir kulit Afrina putih kemerah-merahan tu la kami namakan dia dengan nama AFRINA YANG BERMAKSUD PUTIH KEMERAH-MERAHAN... Bila dah jadi eczema, saya ada cakap dekat my dear & adik ipar, mungkin lepas eczema Afrina ni baik, Afrina akan dapat semula kulit dia ketika baru lahir... Alih2 bila eczema Afrina sekarang dah ok, memang betul u all, Afrina memang dapat kulit dia masa lahir... cerah.. memang kami 4 beranak jauh gelap la kan.. dia sorang duk cerah.. hahhah... Kiranya kulit Afrina ni lebih cantik dari kulit dia sebelum kena eczema..!! ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH.. ALHAMDULILLAH...


Ohya, selain tu, saya ada jugak guna IRRITABLE SKIN BALM (ISB) RM69 ni untuk Afrina... tapi boleh kira dengan jari je la, sebab ISB ni saya beli untuk Alisha... ISB ni pun boleh melembapkan kulit jugak... selain tu, dia dapat jugak kurangkan rasa gatal dekat badan.. haa lupa pulak nak cakap yang moisturiser tu kan, saya ada sapu dekat Alisha jugak tau...


Kesimpulannya untuk Afrina memang saya bagi guna produk MOOGOO ni je... selain tu saya tak bagi dia berpeluh.. Lagi satu, sabun basuh baju Afrina & Alisha pun saya dah tukar yer... Ikutkan nak beli yang jenis ORGANIK tapi tak jumpa cari + tak tahu nak cari dekat mana.. Last2 saya beli KIDDIE WASH keluaran COSWAY... tapi bila habis yang ni nak try cari yang lain pulak... bukan jenama ni tak bagus tapi dia cair sangat... nak try cari sabun basuh baju baby yang pekat sikit pulak... HARGA KIDDIE WASH ni RM16 1 LITER.. baju Alisha basuh asing, baju Afrina basuh asing... kami 3 beranak lagi, basuh sekaligus...

Sekarang ni Alhamdulillah sangat2... buat masa ni kulit Afrina memang dah ok sesangat... Alisha pun dah kurang menggaru... Kalau dari 100 % tu, hanya 20 % je dia menggaru... Lagi 80 % dah terbang melayang jauh meninggalkan Alisha... dah, shuhhh jauh2, jangan datang lagi... Afrina pulak, ada je nampak dia menggaru.. tapi under control la... takda sampai luka or berdarah... tempat yang dia garu tu nampak biasa je... macam tak gatal pun kalau ditengok dengan mata kasar ni... Ini antara usaha saya secara luaran tau... Secara dalaman pun ada.. haaa yang ni kene tunggu entry lain yer... ahhahha... Cara dalaman tu dengan cara tingkatkan ketahanan diri je... baik dalam, InsyaAllah luar ok... Luar2 ni 20% je... dalaman tu dulu kene jaga... kalau u all ada follow IG or FB saya, pasti u all tahu apa yang saya amalkan...

KLIK LINK INI UNTUK TENGOK FARMASI MANA ADA JUAL... BTW, DI WATSON & GUARDIAN PUN ADA JUAL..

P/S : PRODUK MOOGOO SESUAI UNTUK ALISHA & AFRINA... TAPI UNTUK ORANG LAIN SAYA TAK PASTI... APA2 PUN, KITA SEBAGAI IBU SEKADAR USAHA YANG TERBAIK.. BTW, JIKA NAK TAHU SESUATU PRODUK SESUAI UNTUK KITA OR TAK, FIRSTLY KITA KENA BUAT PATCH TEST... AMBIK SEDIKIT PRODUK TERSEBUT, SAPU DI BELAKANG SIKU BUKAN DI SIKU YER... TUNGGU LEBIH KURANG SEJAM... JIKA TAKDA MERAH2 OR APA2... ITU BERMAKNA PRODUK TU SESUAI DENGAN KITA, MAKSUD SAYA TAK ALERGIK DENGAN KITA LA TU... APA PRODUK SEKALIPUN MESTI KENA MULAKAN DENGAN PATCH TEST...

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Copyright Reserved to IntaNBerliaN l Designed by DayangDeno