Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Entry review. Papar semua catatan

EPHYRA akan berada di Putrajaya & Ipoh..!!

Tagline EPHYRA... "EPHYRA SERLAHKAN KEJELITAAN SEBENAR ANDA".. Dah semestinya tagline ni bukan hanya sekadar tagline untuk melariskan produk tapi ianya memang direalisasikan oleh semua pengguna EPHYRA... Macam saya sendiri, bila dah guna EPHYRA, dengan yakinnya keluar rumah pergi shopping complex tanpa guna secalit krim or bedak pun di muka... Muka langsung tak rasa kering.. parut2 makin pucat & lama2 makin hilang... Tu yang berani keluar dengan muka yang "suci dari bahan chemical".. Tak ke tu dikatakan serlahkan kejelitaan sebenar? Kejelitaan yang tanpa mekap.. Tak perlu disorot apa2 pun dekat muka ni.. Cukup dengan anugerah yang Tuhan dah bagi... Wah gitu... (^_^)



U all tanya saya apa KELEBIHAN Ephyra?? Apa KANDUNGAN Ephyra?? Ephyra HALAL & SELAMAT ke tak??... dari entry pertama saya berkaitan EPHYRA lagi saya dah cerita dekat u all pasal apa kelebihan ephyra.. apa kandungan Ephyra, & tentang sijil HALAL Ephyra.. Kalau sayang2 saya ni dah lupa, KLIK SINI untuk baca semula penerangan tentang pengenalan saya berkaitan EPHYRA yang menjadi pojaan hati saya ni haa... (^_^)

TESTIMONI EPHYRA ni pun dah berlambak2.. U all hanya perlu guna google je untuk search TESTIMONI EPHYRA... Opsttt tapi sebelum u all google, meh tengok testimoni dekat bawah ni dulu...


Nampak tak 2 orang testimoni ephyra ni... Muka mereka menjadi semakin licin & semakin cantik lepas guna EPHYRA... Macam adik tu haa... muka ada parut2 jerawat tapi lepas 5 hari minum EPHYRA dah nampak kesan yang ketara.. Wah, ni dah bagus sangat dah ni...!! U all yang ada jerawat, harus beli EPHYRA sekarang ni jugak.. Nanti hari raya, bolehlah u all beraya dengan "wajah baru" yang makin licin & cun melecun tu... (^_^)


Ohya, lagi satu tak lupa jugak... Kalau nak cerahkan kulit pun boleh minum EPHYRA jugak.. Barulah "bercahaya" muka di pagi raya akibat "kecerahan" kulit yang u all dah alami... (",) Eh sayang2... Jika u all tak puas or rasa tak nak google pasal testimoni Ephyra, meh klik je dekat link TESTIMONI EPHYRA... Ni testimoni dari saya sendiri.. Jangan risau ye sayang... tak sungguh saya tak kata.. so, testimoni yang saya cerita berkaitan perubahan diri saya tu adalah benar belaka yer sayang... (",)



Alang2 dah buat entry ni kan, nak jugak bagitahu u all yang Ephyra akan "berkampung" di KARNIVAL RIUH SAKAN UTUSAN (PUTRAJAYA) PADA 25-27 APRIL 2014 & di KARNIVAL RAUDHAH DI HATIKU (STADIUM INDERA MULIA, PERAK).. kalau u all datang ke PUTRAJAYA PADA 26/04/2014 & IPOH, PERAK PADA 27/04/2014, u all berpeluang untuk beramah mesra dengan Duta EPHYRA.. Siapa lagi kalau bukan Norman Hakim & Memey..



U all tahu tak... sebenarnya EPHYRA ni nak sambut Anniversary yang kedua tau... Wah hebat sungguh ni.. baru tahun kedua tapi dah terkenal  hingga ke luar Malaysia.. Eh, betul tau.. orang dari Brunei & Indonesia pernah PM saya tanya pasal EPHYRA.. (",) TAHNIAH UNTUK EPHYRA..!! Tak rugi kalau u all ke karnival tersebut sebabnya u all akan dapat beli EPHYRA dengan harga yang super duper menarik... bukan setakat harga je menarik, tapi u all jugak akan dapat banyak free gift..!! Wah, best tak? best tak? So, pada u all yang teringin ke karnival tersebut, jangan lupa singgah ke booth EPHYRA yer... Tak rugi u all beli EPHYRA ni... Lebih2 lagi dengan kesan dia yang super kebaboommmmm.... (",)



Haa bab ni mesti ada yang berkenan kan.. saya sendiri pun berkenan..!! Oceanlife jual T-SHIRT EKSKLUSIF EPHYRA...!! T-shirt ni dikeluarkan sempena ulangtahun EPHYRA yang kedua... Dah nama pun eksklusif so kuantiti dia mestilah terhad kan... U all patut rebut peluang ni.. Saya pun nak beli jugak... Mana boleh ketinggalan..!! Harga pun murah je u all.. just RM15 sehelai dan ianya sangat selesa digunakan.. Kalau u all berminat untuk dapatkan baju eklsklusif EPHYRA ni, u all bolehlah contact ke nombor yang tertera dalam gambar atas tu yer...

Tempat-tempat menarik di Malaysia yang harus dikunjungi

Tak lama lagi dah nak cuti sekolah.. So, time ni lah, kita as a parent ni sibuk2 duk pikir tempat mana yang menarik nak bawak anak2 bercuti kan... Bila lagi nak bawak anak jalan2 kan... sekali sekala ambik cuti bawak anak2 g tempat2 yang menarik, mesti mereka suka... Macam saya masa kecik2 dulu la, time cuti sekolah adalah time yang ditunggu2 sebab boleh g jalan2.. hihii.. Saya nak bagi idea dekat u all antara tempat yang u all patut bawak anak2 u all g bercuti...

TAMAN RAMA-RAMA PULAU PINANG


Actually kami dah pergi Taman rama2 ni dah lama, tahun 2011.. saja nak update sebab nak bagi idea dekat u all... (",) Taman Rama-rama ni terletak di Teluk Bahang, terdapat lebih kurang 4000 rama-rama dari 120 spesies..


Rama-rama di sini, tersangatlah jinak.. duk bertebangan keliling kita je u all..


Geram je tengok sebab corak dekat badan rama-rama ni, alahaiiiii cantik2 sungguh..!! Berwarna warni..


Pemandangan di Taman rama-rama ni pun cantik..


Ohya, fokus Taman Rama-rama ni, mestilah rama2 kan.. tapi selain dari rama-rama, binatang lain pun ada terselit jugak seprti ular, kala jengking, ikan & lain2 lagi.. cuma tak sebanyak rama-ramalah kan... Taman rama-rama ni pun, takdalah luas mana pun.. kira takdalah penat anak u all nak berjalan.. (",)


Anak2 u all confirm teruja bila datang ke Taman rama-rama ni.. tengoklah tu, masa kami pergi dulu, siap ada rombongan dari kanak-kanak sekolah tadika .. Haa pasal tiket, lupa nak gtau.. nak masuk Taman Rama-rama ni kene bayar tau.. Untuk dewasa yang mempunyai kad pengenalan RM18, kanak-kanak bermula umur 4 tahun hingga 12 tahun rm10.. bawah 4 tahun free.. tapi kalau takda kad pengenalan, bayaran dikenakan RM27 untuk dewasa & RM15 untuk kanak-kanak..

Jika nak tengok lebih banyak gambar di Taman Rama-rama, boleh KLIK SINI or SINI

ZOO TAIPING, PERAK

Perak,Zoo Taiping

Bila sebut je zoo, anak2 confirm suka punyalah.. banyak binatang yang mereka boleh tengok... Saya sendiri rasa tak sabar nak bawak Aqilah pergi lagi sekali ke zoo.. maklumlah, masa dia g zoo sebelum ni, umur dia baru beberapa bulan.. so, tak reti lagi nak tengok2 binatang ni kan.. sekarang dah besar sikit, nampak semut ke nampak cicak ke, tu pun dah riuh serumah dia bagitahu... muahahhaha


Zoo yang saya nak kenalkan dekat u all adalah Zoo Taiping.. Untuk pengetahuan u all, Zoo Taiping adalah Zoo tertua di Malaysia & zoo yang pertama memperkenalkan Night Safari.. Eh, tau tak night safari tu apa?? Night safari tu kira macam kita masuk tengok binatang di waktu malam la.. tengok apa aktiviti binatang2 ni di waktu malam... So, itu yang menyebabkan u all patut bawak anak ke zoo taiping.. tak dapat melawat malam, g melawat siang2 hari...


Selain dari anak2 kita suka tengok binatang2 ni semua, anak2 kita pun boleh belajar jugak mengenali binatang secara "face to face" gitu...


Ohya, dalam zoo ni jugak, kalau u all malas nak jalan kaki tengok binatang2 ni semua, u all boleh jugak naik keretapi mini.. Nanti pemandu yang bawak keretapi tu akan pusing satu zoo ni sambil2 tu, dia akan jadi "pemandu pelancong".. dia akan ceritakan pasal bintang2 tu dekat u all.. Tapi kami tak naik pun keretapi mini tu, sanggup jalan kaki, kata nak tengok binatang tu puas2 kan.. hihii... Haa lupa lak, keretapi mini tu kene bayar tau, tak pasti berapa RM..


Kalau nak masuk zoo ni, dah tentulah kene ada tiket kan... untuk dewasa @ 13 tahun ke atas RM16, untuk kanak2 @ 3 hingga 12 tahun & warga emas @ 60 tahun ke atas RM8.. itu untuk masuk biasa tau.. tapi kalau nak masuk night safari, harga dia lain plak.. untuk dewasa RM20 manakala kanak2 & warga emas RM10..

Ini baru 2 tempat menarik yang saya kongsi dengan u all, actually terlalu banyak tempat2 menarik yang u all boleh bawak anak2 g melawat time cuti sekolah ni... Kalau u all nak tengok tempat2 lain yang saya maksudkan tu, u all boleh g tengok dekat website VIRTUAL MALAYSIA... Confirm idea u all akan datang tanpa henti untuk bawak anak2 bercuti... (",) Anak2 happy, kita pun akan happy.. takda yang lebih menggembirakan kita bila melihat anugerah terindah kita tu seronok dapat jalan2 meluangkan masa berkualiti dengan kita as a parent yang selama ni sibuk dengan kerjaya masing2.. InsyaAllah.. (",)

Dapatkan ESP Shaklee sepanjang Mac 2014


As Salam.

Bulan MAC adalah bulan istimewa untuk ESP Shaklee. 

Mesti ramai yang teruja kan?
Sebabnya ESP adalah produk paling hot.
Nak sihat... nak cantik... in shaa Allah ESP dapat membantu.

Anda boleh dapatkan ESP dan semua produk Shaklee daripada Kak Ayu Rashid.

Bila contact Kak Ayu nanti, jangan lupa maklumkan anda adalah pembaca Blog Intan Berlian. Mungkin ada sesuatu yang istimewa dari Kak Ayu?

Consultation PERCUMA juga akan diberikan.

So, jangan segan untuk hubungi Kak Ayu. 

Tel/Whatsapp: 013-255 0727
Email: rahayu4179@gmail.com



Siapa Memerlukan ESP?


1. Individu yang sibuk.
ESP membantu memberi tenaga berpanjangan serta badan lebih sihat dan cergas.

2. Wanita yang ingin menguruskan badan.
Hanya bancuhan ESP dengan minuman kegemaran pada setiap pagi, memberi rasa kenyang yang lebih lama serta tenaga berpanjangan.

3. Ibu-ibu yang menyusukan anak.
Membantu membanyakkan dan mengekalkan bekalan susu. Pastikan anda meminum air yang mencukupi dan proses pengepaman dan pemberian susu kepada anak adalah secara konsisten.

4. Pesakit kencing manis.
ESP mengandungi indeks glisemik yang rendah, melambatkan penyerapan glukosa dalam darah dan mengawal paras glukosa.

5. Wanita yang mementingkan penjagaan kulit muka.
Keanjalan kulit dan payudara! Juga membantu menjadikan kulit berseri, tidak kusam, memudarkan pigmentasi, merawat jerawat dan masalah kulit. Minumlah secara konsisten, in shaa Allah ESP dapat membuatkan anda tersenyum lebar di depan cermin :)

6. Untuk Kaum lelaki
Untuk tenaga, mengekalkan kesihatan, tenaga berpanjangan, dan membantu melindungi daripada sakit jantung, tekanan darah tinggi dan kanser prostat. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati!

7.Pelajar 
Pelajar juga memerlukan tenaga dan khasiat kerana mereka juga turut terdedah kepada tekanan dan pemakanan yang tidak seimbang contohnya fast food. ESP dapat dijadikan sarapan dan makanan tambahan untuk kecerdasan dan energy booster.

8. Individu yg baru lepas pembedahan/ bersalin/ kemalangan.
ESP membantu proses pemulihan sel-sel badan serta mengatasi masalah tekanan darah rendah. Penyembuhan luka juga dapat dipercepatkan dengan pengambilan ESP.

9. Pasangan yang inginkan Zuriat
ESP memulihara kesihatan dalaman serta menyediakan diri dgn tenaga dan kesihatan optimum. Ia membantu membaikpulih sel-sel tubuh untuk memperbaiki kesuburan.*Selebihnya, kita serahkan pada Allah Taala, kerana zuriat adalah rezeki yang dikurniakan olehNya. 

10.Wanita yang mengalami PMS/Senggugut
Apabila wanita mengalami PMS/Senggugut, selalunya mereka dalam keadaan tertekan, lemah dan tidak bertenaga. ESP membantu meredakan gejala-gejala tersebut.

11. Individu yang Inginkan Kesihatan yang Optimum 
Sistem imun dan pertahanan tubuh adalah penting untuk mengekalkan kesihatan. ESP membantu anda mengekalkan kesihatan kerana ia bertindak di peringkat SEL badan.

12. Pesakit gastrik / Migrain
ESP membantu meringankan simptom ini sedikit demi sedikit.


Pesanan dari IntaNBerliaN : 

U all bukan je boleh dapatkan ESP Shaklee ni je dari Kak Ayu tau, tapi u all boleh beli apa2 je produk keluaran Shaklee ni dari Kak Ayu... Jangan risau yer sayang-sayang.. Kak Ayu ni Shaklee Independent Distributor yang sah yer... Ni no ID Kak Ayu 889942.. So, bila u all beli produk Shaklee dengan Kak Ayu, automatik u all akan dapat consultation dari Kak Ayu.. Tapi kalau beli dari Kak Ayu, u all inform la yang u all tu pembaca blog IntaNBerliaN, mana tau kot2 kak Ayu nak bagi something kat u all ke.. (^_^).. 

Btw, produk Shaklee ni memang dah tersohor dekat pasaran, so, rasanya saya tak perlu gtau lebih2 pasal kebaikan produk Shaklee, confirm u all dah tahu kan... Cuma u all perlu cari Shaklee Independent Distributor yang the best.. yang ada di saat u all memerlukan bantuan nasihat... Salah sorang yang the best tu, Kak Ayu la... InsyaAllah, layanan tip top yang u all akan dapat dari hasil "kerjasama" u all dengan Kak Ayu... 

So, apa lagi sayang-sayang.. ringankan jari jemari tu untuk contact Kak Ayu.. Dapatkan ESP Shaklee sementara tengah ada offer ni.. Apa salahnya beli banyak2, boleh buat stok.. kata tengah promosi kan.. Kalau tak pun, u all berpakat je dengan rakan2.. beli 6 percuma 1.. bukan ke tawaran hebakkkk tu namanya, siap percuma satu.. tapi kalau tak nak beli banyak, beli satu pun boleh je.. (",)

Testimoni selepas seminggu guna Aylamyra Purifying & Scar Serum


U all pernah dengar pasal AylaMyra tak?.. Secara peribadinya, saya sendiri baru mengenali AylaMyra.. AylaMyra adalah salah satu jenama produk kecantikan yang dilancarkan pada tahun 2011.. AylaMyra ni berkesan & berkualiti serta selamat digunakan.. Aylamyra ni mengutamakan kesucian dalam memilih sumber bahan, dengan kata lain, ianya halal & berdaftar dengan kementerian.. Ohya, produk AylaMyra buatan Malaysia yer.. HQ AylaMyra ni terletak di Pandan Indah. Untuk pengetahuan u all, AylaMyra telah mengeluarkan sebanyak 29 produk kecantikan.. Banyakkan u all.. sampai 29 produk, saya baru try 1 produk.. hihi


Inilah produk AylaMyra yang saya dah guna.. AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM.. Fungsi produk ni adalah untuk menghilangkan jerawat, mengembalikan saiz pori-pori ke tahap normal, mencegah dan menghilangkan parut, mengurangkan jeragat & mengurangkan kesan kilat kulit berminyak... Ini fungsi AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM yang telah dinyatakan.. Tapi bagaimana pulak bila saya dah guna, adakah betul seperti yang dinyatakan? Nak tahu, jom baca testimoni dari saya pulak.. (",)

Abaikan mata yang semacam je gayanya.. kene "lampu merah" dari kamera tu haa.. Abaikan jugak yang saya kaburkan dekat dahi tu yer.. Aurat terkeluar la plak walaupun seurat dua... (",)

Ini wajah saya selepas seminggu guna AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM.. Nampak tak, muka saya memang agak teruk dari sebelum mengandungkan.. Mengandung kali ni, jerawat besar gajah tumbuh kat pipi sebelah kiri tu haaa.. dia tinggal parut lak tu.. lebih kurang 2 bulan lebih la jugak dia duk bertakhta dekat pipi saya tu.. tak jumpa jalan balik... hahhahah.. Ohya, gambar ni diambil tanpa ada "noda" dari sebarang kosmetik di muka melainkan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM.. 

Untuk pengetahuan u all, penggunaan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM ni, kita dah boleh nampak kesan dalam tempoh penggunaan 3 - 4 hari... Kira betoi la kesan tu boleh nampak dalam tempoh  3 - 4 hari.. Ini terbukti dekat diri saya sendiri.. U all boleh nampak sendiri parut dekat dagu saya yang saya dah "highlight" tu... Nampak tak selepas penggunaan seminggu, warna parut jerawat tu semakin pudar.. Berbunga2 hati saya, baru guna seminggu, dah nampak kesan... Eh jap, apa dia?? Jerawat besar gajah saya tu tak nampak apa2 perubahan??.. Alahai sayang2.. itukan jerawat gajah.. kental gagah perkasa.. takkanlah baru guna seminggu nak terus hilangkan... At least bagilah saya habiskan sekotak, barulah u all boleh nampak kesan dengan lebih ketara... (",)

Penggunaan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM selama seminggu ni pun dah cukup buat saya rasa puas hati... Sebab motif saya guna AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM adalah untuk hilangkan parut2 hitam kesan dari jerawat.. Bila AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM memberi kesan positif, mestilah saya suka kan, ni yang tak sabar nak habiskan sekotak ni.. (",)


Cara penggunaan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM, u all hanya perlu sapukan AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM ke kulit muka & urut secara ke atas & memutar sehingga serum serap sepenuhnya.. Ia digunakan 2 kali sehari, pagi & malam sebelum guna mekap or pelembap.. Sangat bagus guna setiap hari, lagi cepat nampak kesan.. (",) Ohya, tau tak, sebotol kecik ni boleh tahan 4 5 hari.. Lamakan, saya pun rasa pelik.. jimat betul, padahal saya guna punyalah banyak sekali tempek kat muka... Tapi baguslah.. jimat2 camni lagi saya suka.. hihii.. AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM bukan hanya kita yang perempuan ni boleh guna tau, tapi jugak sesuai untuk lelaki bermula pada usia 15 tahun ke atas...

Untuk menambahkan lagi keyakinan u all, saya tempek jugak testimoni dari pengguna2 lain..


Harga untuk sekotak AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM yang mengandungi 10 botol kecil bersaiz 3.5ml ialah RM67 untuk semenanjung & RM71 untuk Sabah Sarawak.. Cara nak beli, u all boleh direct ke Fanpage AylaMyra, Instagram @aylamyra, sms or wassap ke nombor 016-289 0020.. Jika u all na tahu lebih lanjut lagi pasal AYLAMYRA PURIFYING & SCAR SERUM or produk2 lain, u all boleh terjah Website Aylamyra.. www.aylamyra.com.my or www.aylamyra.com..

Hilang sepenuhnya rasa sakit pinggang ketika period selepas minum EPHYRA

Bila saya dah guna sesuatu produk yang bagi saya kebabommmmm… haruslah saya promote orang lain jugak suruh guna kan, termasuklah mak saya… hihi.. Produk yang saya kata kebaboommmm tu apa lagi kalau bukan EPHYRA yang tengah hangat diperkatakan seantero dunia… Cewah gituuu… Orang Indon & Brunei pun PM saya nak beli EPHYRA tau.. Nampak tak orang luar Malaysia pun boleh teruja & tahu akan kewujudan EPHYRA.. u all yang menetap di Malaysia, lebihla lagi kan.. (^_^) Eh, ke ada jugak sayang2 saya ni tak tahu pasal EPHYRA?.. Kalau tak tahu or baru nak ambik tahu… KLIK SINI untuk baca lebih lanjut berkaitan EPHYRA..

Awal bulan 1 hari tu, saya bagi mak saya minum EPHYRA.. Sekarang ni dah masuk kotak ketiga padahal baru masuk bulan 2.. mana taknya, dah sehari mak saya minum 2 saket… sedap sangat gayanya sampai nak minum pagi & malam… tapi memang sedap pun u all..!! Kalau ikutkan saya pun nak minum pagi & malam tapi pikirkan poket yang tak berapa nak tebal, so, sehari sekali sudahla.. tapiiiiiiiiiii tu pun kesan bukan main kebabommmm lagi… Ohya, saya hanya minum sampai kotak keempat lepas tu saya stop sebab mengandung… haa dalam bab mengandung ni pun, sedikit sebanyak EPHYRA membantu saya jugaklah.. kan salah satu fungsi EPHYRA ni meningkatkan tahap kesuburan kita… Saya minum 2 3 kotak Ephyra dah mengandung.. tapi kotak keempat baru saya sedar.. Sekarang dah stop, tunggu kandungan 6 bulan nanti baru sambung minum EPHYRA semula..

Bila cerita pasal produk kesayangan ramai @ EPHYRA ni, mulalah saya meleret2.. padahal motif entry ni nak cite perubahan dekat mak saya selepas minum EPHYRA.. Mak saya ni ada masalah jeragat tau.. Dah gaya macam omputeh punya jeragat dekat tulang pipi tu haaa… mak saya macam tu la.. banyak tau.. Saya syorkan mak saya guna EPHYRA, memandangkan EPHYRA pun boleh membantu atasi masalah jeragat.. Selain tu EPHYRA kan dah macam all in one.. bukan setakat untuk kecantikan tapi jugak untuk kesihatan…


Ini gambar mak saya selepas sebulan guna EPHYRA… tak sempat nak ambik gambar sebelum, maklumlah mak kat Perak, saya kat Kedah.. ni pun abah yang ambik time datang Kedah hari tu… Actually time ambik gambar mak saya selepas sebulan guna ephyra, muka mak saya belum ok sepenuhnya tau.. Jeragat masih ada & parut2 hitam pun ada.. TAPIIII IANYA LEBIH OK DARI SEBELUMNYA… Dengan kata lain, jeragat dekat muka mak saya tu semakin kurang..!! Saya Tanya mak saya mana dia tahu.. mak cakap “Hari2 mak tengok cermin”.. hahhah.. Excitednya mak saya nak tengok perubahan bila guna EPHYRA ni… (“,) Alaaa macam saya masa mula2 guna dulu la.. (^_^)

Saya baru tahu yang selama ni mak saya bukan jenis membuang hari2… Rupanya, saya ni mewarisi masalah membuang dari mak saya lah yer.. ahhaha.. Baru sedar yang selama ni saya geng dengan mak saya, jenis 2 3 hari sekali baru nak membuang.. tapi itu dululah, sekarang ni dah tak lagi.. Mak kata hari2 dia dah membuang.. kira dah lawas la pembuangan mak saya tu kan.. Bab pembuangan yang lawas ni, boleh dikatakan semua orang yang minum EPHYRA yang ada masalah membuang, tiba2 terus jadi lawas.. dah jadi tempat wajib plak masuk bilik termenung hari2 tu haa.. (^_^)

Yang paling saya suka sekali bila mak saya guna EPHYRA ni kan, mak kata mak dah tak sakit pinggang lagi setiap kali datang period..!! Bukan pe u all, bab sakit pinggang ni kan, dari dulu2 lagi tau.. sebelum saya kawen lagi memang saya perasan setiap kali mak datang period, mesti mengadu sakit pinggang.. tapi sekarang mak saya kata, DAH TAK RASA SAKIT LANGSUNG.. SAYA ULANG YE.. DAH TAK RASA SAKIT LANGSUNG…!! Bukannya mak saya cakap makin kurang sakit tau.. tapi dah tak rasa sakit langsung..! Alhamdulillah… EPHYRA membantu, yang menghilangkan kesakitan tetap dari Tuhan.. Untuk pengetahuan u all, EPHYRA membantu kita menghilangkan masalah senggugut.. dengan kata lain, masalah2 yang datang seiring dengan kita period tu la… eh, sayang2, EPHYRA  boleh diminum walaupun tengah period tau sebabnya EPHYRA ni membantu melancarkan perjalanan period u all…

Dalam tempoh sebulan mak saya guna EPHYRA, ada 3 perubahan positif yang mak saya rasai.. Lenkali saya update lagi pasal mak saya ni yer.. time tu saya ambik gambar, bolehla compare dengan gambar yang guna sebulan ni… bila ada gambar untuk dibandingkan, barulah senang untuk kita nampak perubahan kan… Pada u all yang nak dapatkan EPHYRA dengan harga kasih saya bucuk masyam yang gerenti murah dari harga pasaran, jangan segan silu PM saya di FB.. Harga yang saya tawarkan pasti buat u all tergoda… wah gituuuu… Eh sayang2.. jap jap.. jemput baca entry testimon dari saya yang sebelum2 ni jugak yer…


Shawl yang eksklusif dari The Veil By Ruzaini Rozlan


The Veil By Ruzaini Rozlan.. nama pun dah glamer, tentulah tudung or hijab yang The Veil By Ruzaini Rozlan jual pun secantik & seglamer namanya kan.. Tapi memang cantik betoi pun shawl2 yang The Veil By Ruzaini Rozlan jual ni u all.. nampak gojes ditambah plak dengan model yang memperagakannya memang dah cantik, semakin cantiklah shawl tu jadinya.. (",) Cakap banyak takda maknakan kalau saya tak tunjuk bukti.. so, meh sini sayang2.. layan gambar2 yang saya tempek kat bawah ni haaa   

CAPSULE CUT WIDE SHAWL


Shawl ni sangaaatlah cantik.. corak tu nampak timbul, match je kan warna hitam dengan pink.. Shawl ni diperbuat dari fabric crinkled chiffon.. Saiz shawl ni adalah 180cm x 75cm.. cukup besar bila kita guna.. kiranya bolehlah menutup di bahagian depan @ dada kita tu.. Ohya, shawl ni pun sangat senang untuk diguna, pendek kata kalau kita pakai tu, elok je terbentuk..

COTTON WIDE SHAWL


Ya Allah... cantiknya.. dahla warna merah plak tu.. berkenan sungguh saya tengok..!! Saya sekarang ni dah mula berkenan dengan shawl yang ada corak2 camgini.. cantikkan u all, nampak ayu je bila guna.. Untuk shawl yang secantik ini, harganya cuma RM32 dari fabric Viscose Cotton.. 

WAFAA WIDE SHAWL


Wafaa wide shawl ni diperbuat dari material viscose.. Bahagian tepi dia yang ada lines colour2 tu yang membuatkan shawl ni lebih menonjolkan..

QUALITY WIDE SHAWL


Shawl2 yang The Veil By Ruzaini Rozlan jual, corak2 dia semuanya cantik2.. nampak eksklusif gitu..!! Secara peribadinya, saya jarang jumpa orang2 pakai shawl dengan corak2 yang camgini.. bukan je orang lain, saya sendiri pun tak pernah ada koleksi shawl yang camni.. tapi sejak2 The Veil By Ruzaini Rozlan memperkenalkan saya corak2 yang nampak "mewah" camni, terus buat saya rasa lepas2 ni saya akan pastikan ianya ada dalam koleksi saya.. (",)

HALFMOON PRINTED   


Cantik..!! Sangat2 cantik.. tu yang mampu saya cakap... Biasanya shawl corak2 dorang letak tepi2, bahagian kepala dorang kosongkan tapi yang ni, bahagian atas kepala & leher tu dorang letak corak... Corak bunga2 kecik camni, boleh buat kita nampak ayu gitu.. ala2 muslimah sejati.. wah, camgitu... hihii

ELEGANT PAISLEY COLLECTION 


Kalau u all sukakan corak paisley, u all boleh beli shawl elegant paisley ni.. macam2 warna ada.. saya pun sukakan corak paisley ni, tapi untuk shawl masih belum ada koleksi, so, lepas ni nampaknya bolehlah saya rembat sehelai dua kan.. (",)

PLAIN HALFMOON SHAWL


Pada u all yang tak suka shawl bercorak, shawl yang plain pun ada tau.. macam gambar atas ni, shawl halfmoon plain dari fabric chiffon.. saiz dia 160cm x 75cm..


Tak nak dari fabric chiffon??.. nah, dari fabric silky satin pun ada.. berkilat2 lagi... cantik, nampak beralun..

LAYERED CHIFFON SHAWL


Wah, cantik ni.. siap ada layer lagi.. dengan menggunakan 2 warna kontra, walaupun ianya simple tapi nampak sangat menarik kan...

INSTANT SCARF


Kalau u all jenis yang tak suka nak pakai shawl, sebab tak reti nak lilit2 bagai, tudung biasa pun ada jugak tau u all.. Salah satunya macam dekat atas ni haaa.. Ia diperbuat dari material kain jersey, kalau kain jersey ni memang bestla bila guna, bukan apa, dia jenis yang sejuk.. Ohya, ia dijahit sekali dengan tudung..

INNER


Bila u all dah beli shawl yang cantik menawan tertawan tu, mesti u all pun mencari inner kan... tak yah g cari jauh2.. The Veil By Ruzaini Rozlan pun ada jual inner.. Gambar atas ni adalah inner ninja berawning.. yang macam ni senang, sebab dah siap2 terbentuk bila u all guna.. 


Bukan setakat inner ninja berawning je ada, tapi inner ninja layered pun ada.. yang macam ni memang cantik.. ia nampak berlayer bahagian depan.. tak sangka The Veil By Ruzaini Rozlan ada jual inner ni.. dah lama saya mencari.. wajib rembat nampaknya ni.. (",) Ini hanya sebahagian barang jualan yang The Veil By Ruzaini Rozlan jual tau, kalau u all nak tengok lebih2 lagi, u all boleh g godek2 sendiri The Veil By Ruzaini Rozlan. Confirm rambang bijik mata u all.. Semua cantik2.. U all boleh terjah Fanpage The Veil By Ruzaini Rozlan or Website The Veil Ruzaini Rozlan.. Ohya, sebelum saya terlupa, pada u all yang ingin tambah pendapatan sampingan pun boleh tau.. sebab The Veil By Ruzaini Rozlan jugak ada buat dropship.. Nak tahu lebih lanjut pasal dropship KLIK SINI..       
    
"SAYA DOAKAN SEMOGA THE VEIL BY RUZAINI ROZLAN AKAN TERUS MAJU KE HADAPAN & TERIMA KASIH SEBAB SUDI JADI PENAJA IntaNBerliaN MEGA GIVEAWAY 2014"

Jubah & dress yang super duper gojes..!!


Kalau u all nak cari jubah moden & dress yang super duper gojes cun melecun, u all WAJIB terjah Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses.. Confirm u all akan rasa nak pengsan, pengsan sebab nampak semua baju cantik2..!!  (^_^) Pakaian yang Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses jual, sangatttttt cantik pada mata saya.. Memang kalau cuci mata dekat Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses wajib berangan kita yang memakai baju2 tu semua.. muahhahha.. Yela, kalau nak beli semua tak mampu, beli sehelai dua bolehla, yang lain2 tu, kenelah berangan dulu... hihii.. Ok, saya dah start nak berangan ni, alang2 saya nak berangan, saya nak ajak u all berangan sekali.. meh tengok gambar2 ni semua.. pasti buat u all jatuh cinta pandang pertama... haaa gituuu... (^_^)
 
JUBAH DRESS BY OHB


Alraaz Satin Dress ni cantikkan.. Saya cukup berkenan pakaian yang ada tali2 camgini.. rasa macam comel je bila guna.. boleh ikat riben.. (^_^) Potongan dress ni princess cut tau.. kain dia tu kembang.. kirannya ia boleh dipakai hingga yang bersaiz XXXL, yang membezakan setiap dress ni adalah bahagian dada & bahu.. Butang tu boleh dibuka.. Ohya, yang bahagian warna hitam tu kain lycra, manakala yang warna purple tu kain satin silk..


Kalau kawan2 tak nak Alraaz Satin Dress, kawan2 boleh pilih Amanina Dress yang lebih simple.. walaupun ianya nampak simple tapi tetap cantik..!! Kalau u all guna depan suami, jawabnya tak berkedip2 mata suami tengok isteri dia yang nampak ayu jelita menawan.. wah gituuuuu... (",)

CARDIGAN LACE


Dulu kan, saya tak suka sangat cardigan yang labuh sampai camgini, rasa macam pelik.. Tapi tu dulu... sekarang ni saya rasa cantik sungguh cardigan camgini.. Nampak macam gojes je kalau kita guna.. rasa macam artis plak.. tu diaaa sampai tahap tu haihhh berangan.. hahhah alang2 nak berangan kata orang.. muahhaaha.. Cardigan ni nampak "mewah" sebab dia ada lace yang menonjolkan lagi kecantikan dia.. (",)

READY STOCK FREE SIZE


Selain dari pakaian yang ada saiz, Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses jugak jual yang free size.. Ada yang u all kene order dulu or yang dah memang dah ada stok.. Macam gambar atas ni yang memang dah ada stok.. Bagi saya dress ni sangat2 cantikkkk...!!!!!... Sangat cantik sebab di bahagian leher dia tu unik... Alahaiiii menawan kalbu.. dah la harga pun murah.. Untuk pakaian secantik ini, harganya cuma RM80..!! Huwaaaa stress saya tengok... kene beli gak ni sehelai nanti... rasanya cantik gak kan kalau mak buyung pakai baju camni.. ekkekke... Saya tunjuk sehelai je la yang ready stock untuk free size.. takleh tunjuk banyak2 nanti saya makin stress sebab rasa semuanya nak... hahahhhah   

READY STOCK PLUS SIZE
Tadi dah tunjuk yang free size.. tak lupa jugak yang plus size pun ada jugak.. tetap jugak cun melecun... Tolongggg tolonggg saya dah rasa nak pengsan dah ni.. makin lama saya godek Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses makin banyak jumpa pakaian yang cantik2... Yang plus size ni pun cantiknyaaaaa... leher dia tu pun cantik je dorang reka... Dengan ada tali plak kat belakang.. ololoooo raya suwit benorrrrr...   

DRESS PRE ORDER FREE SIZE


Yang ada stock, u all boleh terus order, yang takda stock, u all kene pre order... Tapi kalau baju secantik ini.. ai sanggup tunggu... janji dapat pakai.. dok gitu??

CLEARANCE SALE


Bab pakaian yang clearance sale memang best.. best bukan pasal apa.. pasal harga lebih murah dari harga asal.. Modern kurung peplum dengan skirt cutting duyung..


Yang nak clearance sale ni semua cantik2.. sampai saya dah tak terkata dah u all.. naik tak tahu nak komen apa dah.. bukan apa, kepala dah jadi pening... mahunya tak, semua cantik.. rasa macam nak rembat semua.. mulalah nak nyanyi lagu kalau aku kaya.. ahhahha

U all nak tengok lebih2 lagi, u all kene terjah sendiri Jubah Muslimah Moden & Gorgeous Dresses.. Berlambak2 lagi dress yang cantik2 tau u all.. Pergi terjah tau u all..!! biar u all pun naik sama pening macam saya.. hahaha.. U all g survey2.. jumpa yang berkenan & mampu milik, apa lagi.. time gaji ni beli la u all.. tunggu lama2 kan orang rembat.. (^_^)
   
"SAYA DOAKAN SEMOGA JUBAH MUSLIMAH MODEN & GORGEOUS DRESSES AKAN TERUS MAJU KE HADAPAN & TERIMA KASIH SEBAB SUDI JADI PENAJA IntaNBerliaN MEGA GIVEAWAY 2014"

Baju Muslimah yang cantik & murah dari saiz XS hingga 4XL

Fanpage : AwanazStyle Muslimah Shop

Ini tahun kedua AwanazStyle Muslimah Shop jadi penaja Mega Giveaway di blog saya.. Sepanjang saya memerhati perkembangan AwanazStyle Muslimah Shop, sangat banyak kemajuan.. Antaranya baju2 yang AwanazStyle Muslimah Shop jual semakin banyak & semakin cantik..!! Jumlah LIKED jugak sangat banyak, dah cecah ratus ribu pun... Alhamdulillah AwanazStyle Muslimah Shop semakin maju..!! Tahniah saya ucapkan.. Untuk entry ni, saya nak tunjuk dekat u all baju2 muslimah di AwanazStyle Muslimah Shop yang cantik2 & murah sangat nih..!! Pasti akan buat kita kelihatan lebih anggun & sopan dengan busana muslimah... Wah gitu kekdahnya... (^_^) Tak mo tulis panjang2, meh layan gambar2 baju muslimah yang cun melecun ni..

MUSLIMAH4U    


Gabungan warna yang kontra tapi sangat cantik padanan warna dia.. baju muslimah ni ada butang dekat bahagian depan, so, ianya sangat sesuai untuk u all yang breastfeeding baby.. Harga dia, u all boleh tengok di gambar... Murahkan u all.. Yang best dengan AwanazStyle Muslimah Shop adalah saiz baju yang dijual.. bukan setakat untuk yang berbadan kecik, tapi jugak untuk yang berbadan besar.. saiz dari XS hingga 4XL.. Nampak tak betapa AwanazStyle Muslimah Shop memahami keperluan kita wanita2 ni.. dengan kata lain AwanazStyle Muslimah Shop tidak meminggirkan wanita2 yang berbadan besar..                

JUBAH

 

Selain dari baju muslimah, AwanazStyle Muslimah Shop pun ada jual jubah.. Macam dalam gambar atas ni, ni jubah dari fabric soft denim.. Harga dia cuma RM109 saiz S hingga 2XL.. Ohya, jubah yang ni tak sesuai untuk ibu menyusu tau..

JAMEELA

 
 Baju muslimah ni simple je tapi ia cukup menarik perhatian saya.. Saya tertarik dengan warna dia.. Saya jarang jumpa pakaian dengan warna purple camgini.. Ia diperbuat dari fabric cotton dengan harga yang mampu milik @ setanding dengan kualiti

KEESYA COUTURE


Baju Muslimah tidak hanya terhad kepada design t-shirt tapi jugak boleh dipelbagaikan dengan bermacam2 design.. yang penting masih lagi bercirikan muslimah.. Macam baju keesya couture ni haa, cantikkan.. seolah2 2 lapis.. dengan lapisan dalam dia tu kain kosong & bahagian luar bercorak.. dia nampak "timbul".. senang cakap, cantiklah baju ni... Saiz dari XS hingga 4XL..

Yang ni pun cantik jugak... Alahaiiii bagus sungguhlah AwanazStyle Muslimah Shop ni, rasa nak tabik spring kat AwanazStyle Muslimah Shop.. Yela, kadang2 baju yang cantik2 camgini, susah nak jumpa bagi mereka yang badan besar.. biasa jumpa untuk yang saiz kecik molek je kan... bila dah ada saiz untuk badan come2 ni, mulalah rasa bertuah sungguh jumpa website AwanazStyle Muslimah Shop ni... Harga RM59 untuk saiz XS hingga XL manakala RM62 untuk saiz 2XL hingga 4XL..

WAFIYYA


Adehhhh awat yang cantik sangat nih..!! Baju ni saya sangat2 berkenan bahagian hujung lengan dia tu... saya tak reti nak panggil apa camtu, tapi u all boleh tengok sendiri.. sangat cantik..!! Susah untuk saya cari baju yang berlengan camgini.. Pasti kita nampak kemas bila guna.. yang paling penting, lengan baju tak terselak.. (",)

MUSLIMAH QASEH


My favorite colour..!! Corak yang secoet dekat situ, secoet dekat sini, buat baju ni nampak sangat menarik... Corak tu pun nampak timbul dengan latar belakang warna merah kosong


Ohya, nak bagitahu u all yang AwanazStyle Muslimah Shop tengah nak clear stock tau sekarang ni.. so, ada banyak baju yang dikurangkan dari harga asal.. salah satunya macam gambar atas tu la.. tapi kalau u all nak tengok baju2 lain lagi, u all boleh tengok dekat wall AwanazStyle Muslimah Shop. 


Last sekali saya nak bagitahu u all, yang AwanazStyle Muslimah Shop ada buat dropship tau.. Kalau u all berminat nak jual baju muslimah or segala baju yang AwanazStyle Muslimah Shop jual, bolehlah join dropship ni... Alaaa kira macam u all ni orang tengah, u all just cari customer lepas tu customer bank in duit dekat u all, u all bank in plak duit tu dekat AwanazStyle Muslimah Shop, nanti AwanazStyle Muslimah Shop yang akan pos.. kiranya u all tak perlu pos apa2 pun.. just mengadap komputer cari pelanggan, untung u all ambik buat belanja.. tambah duit poket u all.. (",) Jika u all nak tahu lebih lanjut pasal dropship, boleh contact AwanazStyle Muslimah Shop or emel yang tertera dekat gambar atas tu yer...                   

"SAYA DOAKAN SEMOGA AWANAZSTYLE MUSLIMAH SHOP AKAN TERUS MAJU KE HADAPAN & TERIMA KASIH SEBAB SUDI JADI PENAJA IntaNBerliaN MEGA GIVEAWAY 2014"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...