Buat sambal belacan tapi tak letak belacan tapi tetap jugak belacan dapat nama.. hahah... Sejak2 anak solehah Afrina kena ECZEMA... memang segala makanan saya kena catu lah kan... Takpa, demi anak saya sanggup... Lagipun Afrina bertuahlah jugak sebab kena EKZEMA ketika masih menyusu badan... Anak2 ekzema ni memang elok minum susu ibu dari susu formula yang tinggi kandungan gula tu..
Saya sekarang dah tak boleh makan belacan sebab ianya diperbuat dari udang... saya ni pulak kalau makan ikan goreng rasa lagi sedap cicah sambal belacan. disebabkan tak boleh makan belacan, so saya buat sambal belacan tapi tak letak belacan... hahha.. tak tau nak panggil sambal apa...(",).. Bila dah buat sambal yang tanpa belacan ni, Ya Allah.. sedap rupanya... ingatkan takda belacan tak sedap.. tapi sedap..!! maybe bau dari juice limau nipis tu kot yang buat idung ni kembang kempis asyik nak bertambah je makan nasi... (",)
Cili kering (rendam bagi lembut terlebih dahulu) + cili padi + secoet garam + secoet gula = tumbuk ikut kelumatan yang u all suka... dah siap tumbuk, perah air limau nipis... siap..!!
"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku"