Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Tips maintain UV. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tips maintain UV. Papar semua catatan

Cara dapatkan TRAFIK MELALUI LABEL

Hari ni saya nak share pasal TIPS UNTUK DAPATKAN TRAFIK MELALUI LABEL plak.. Alaaa setiap entry u all, mesti u all ada letak label apa2 kan.. cuba tengok entry ni.. dekat bawah tu, bukan ke ada tulis "BAKUL MAINAN".. haa yang tu la label.. saya punya ni, saja je tulis bakul mainan.. nak sesuaikan dengan blog saya yang penuh dengan "mainan" anak2.. hihiii

Saya nak ajar u all.. kalau nak letak label sesuatu entry.. jangan letak yang tu je semata2 tau.. maksud saya macam ni... sebagai contoh, saya buat entry berkenaan :-

MY DEAR HADIAHKAN SAYA MESIN BASUH AUTOMATIK PANASONIC 7KG YANG DIBELI DEKAT KEDAI WAH LEE GROUP SUNGAI PETANI.. 

So, dah sah2 la saya akan labelkan entry tu dengan MY DEAR = merujuk kepada my dear yang bagi & HADIAH = merujuk kepada hadiah mesin basuh... sebenarnya sayang2 saya sekalian... u all bukan je boleh tulis label MY DEAR & HADIAH je... tapi label lain pun boleh... contoh, MESIN BASUH PANASONIC, MESIN BASUH PANASONIC 7KG, MESIN BASUH AUTOMATIK, MESIN BASUH MURAH, WAH LEE GROUP, WAH LEE GROUP SUNGAI PETANI

Apa yang u all tulis kat label tu, boleh dijadikan sebagai KEYWORD jugak tau...!! Maybe ada orang nak searh MESIN BASUH MURAH, tak pasal2 google bagi link blog u all... TAPI, BILA GUNA KEYWORD MELALUI LABEL, ORANG YANG SEARCH TU BUKAN DIRECT AKAN SAMPAI DEKAT ENTRY TU TAU TAPI AKAN SAMPAI DEKAT ARITIKEL ENTRY YANG U ALL DAH TULIS LABEL MESIN BASUH MURAH... Eh, sayang2 saya ni paham ke tak?? Meh saya bagi contoh entry saya...


Antara keyword yang rajin singgah kat blog saya adalah RESEPI MINUM PETANG... Ok, nampak tak, link blog saya yang paling bawah tu...  RESEPI MINUM PETANG YANG SIMPLE... Kalau u all klik link tu, u all akan nampak bermacam2 jenis resepi yang saya dah letak bawah label RESEPI MINUM PETANG.. Sebagai contoh, salah satu entrynya adalah resepi donut.. saya tidak hanya labelkan entry tu dengan hanya DONUT OR RESEPI DONUT, TAPI JUGAK SAYA LETAK LABEL RESEPI MINUM PETANG... Paham tak ni??.. Senang cakap camni la... U all letak label, berdasarkan apa yang u all rasa orang akan search... 

Lagi satu tips untuk u all jugak, kalau u all buat entry WW la katakan.. dekat entry tu u all tempek gambar murtabak... U all jangan buat label WW semata2 tau.. tapi tulis jugak label MURTABAK, MURTABAK SEDAP, MURTABAK DEKAT PASAR MALAM... Ini contoh je la tau... Kenapa saya suruh tulis label tu semua..?? sebabnya, kalau orang google melalui images, tak pasal2 akan dapat link blog u all.. bila orang terjah, automatiklah u all dapat trafik kan... (^_^)

Haaa panjang lebar cikgu bagi penerangan ni... harap anak2 murid sekalian paham yer.. (",) Kalau rasa nak TIPS banyak lagi pasal blog or life.. rajin2 la godek2 blog saya ni yer... Klik je TAB TIPS dekat bawah header saya tu.. nak PETUA ke.. RESEPI ke.. jangan segan silu KLIK TAB bawah header ek.. hihii

Cara yang saya lakukan untuk up kan UV

Baru2 ni saya dah bagitahu u all yang saya dah berjaya cecah UV 2000++ sehari kan... Kiranya masa tu, saya sedang dalam proses cari rentak up kan UV sampai 2000++ la kononnya.. hehheh Alaaa u all, 2 hari je UV 2000++.. hari Khamis & Jumaat.. Sabtu & Ahad kan, hari saya bercuti dari update apa2 entry.. heheh.... Pssttt tapi UV 1000++ jugak tau... heheh

Meh saya nak share dengan u all apa yang saya lakukan untuk saya capai target 2000++ UV sehari... Untuk pengetahuan  u all, UV harian saya kan 1000++, so, saya try la nak dapatkan 2000++ pulak UV kan.. apa yang saya lakukan... saya hanya BANYAK BUAT ENTRY DARI BIASA... Kalau selalu, setiap hari saya buat 4 entry, tapi hari percubaan tu, saya up kan sampai 6 entry.. termasuk malam... selalunya, 4 entry tu siang je.. hehhe

Pada hari pertama percubaan tu, saya try publish 2 entry pagi, 2 entry petang & 2 entry malam... rentak tu tak jadi sebab UV time tu hanya 1700++ je... so, pada hari kedua, saya try 3 entry pagi, 2 entry petang & 1 entry malam.. Akhirnya.. barulah saya dapat UV 2000++.. heheh.. Alaa senang cakap, nak up kan UV, u all pun kena lebih banyak up kan entry... (^_^)

Tapi, u all kena lah target UV tu ikut "step" tau... maksud saya camni... jika UV harian adalah 200++, jangan terus pikir jika up kan 6 entry sehari, terus leh dapat UV 2000 tau... maybe u all boleh dapat hampir2 1000 or 1000++.. Tapi andaikata pulak, u all dah up kan entry banyak dari biasa tapi UV duk maintain je.. time ni maybe u all kena berbalik kepada basic... dapatkan pembaca dulu... (^_^)

Sayang2... saya sendiri pun, dari UV 200++, saya target kepada 500++, lepas tu target 800++, lepas tu target 1000++.. lepas tu baru 2000++... saya target sikit2 je tau u all... setiap tangga saya langkah.. kutip ilmu dulu... bila ilmu di setiap tangga tu kita dah kutip & dah simpan.. senanglah bila dah di tangga atas nanti.. kalau tiba2 terjatuh, takdalah sakit sangat... hehehhe..

Actually saya dah gtau Kak Fieda pasal cara yang saya lakukan ni pada hari Jumaat baru ni... tak sia2 kami bersembang sejam lebih... akhirnya kak Fieda dapat merasa UV 2000++ (",) Kak Fieda ni bagus, dengar cakap "cikgu" dia ni mengajar... so, jangan pelik jika kak fieda banyak update blog sekarang... muahhahha


Tips untuk UV jangka panjang

Malasnya saya nak buat entry harian ni.. Bukan pe, sebab nak buat entry yang lagi besar.. cewahhh... Ada "projek" tahunan bulan 2 nanti.. hehhe... semuanya untuk u all la... nak tau apa "projek" tahunan tu.. godek2 lah balik bulan 2 tahun lepas yer... heheh.. Eh, ke ada yang masih ingat.. (^_^)

Hari ni nak kongsi tips dengan u all.. (",) Segala tips or petua yang saya kongsi dengan u all dalam blog ni, semuanya adalah daripada pengalaman saya sendiri.. tak kiralah samada tips or petua kesihatan ke, blog ke, kecantikan ke... semuanya berdasarkan pengalaman or apa yang saya lakukan sendiri.. bukannya copy paste... bak kata my dear... "takda originality".. hehhe.. 

Jika u all nak UV jangka panjang... U all kene buat entry yang bersifat jangka panjanglah jugak... Meh saya bagi contoh, Jika u all buat entry pasal kontroversi artis.. Ianya akan tinggikan UV u all pada masa tu je... reda kontroversi, reda lah UV u all... ini UV tak kekal.. bersifat jangka pendek... UV bersifat jangka panjang tu, maknanya, setiap masa orang cari... sampai kita dah tak berblog lagi pun, orang duk cari gak... hehheheh


View untuk entry "Cara yang saya lakukan untuk cepat pregnant" setakat ni... 37511 view untuk tempoh 4 bulan lebih

Saya bagi contoh entry saya... Entry "Cara yang saya lakukan untuk cepat pregnant"... Ini entry yang bersifat jangka panjang.. sebab saya cakap macam tu... Fikir secara logik.. orang yang baru kahwin, ada je memanjang... orang yang berusaha dapatkan anak pun, ada je memanjang... so, mereka akan cari cara macamana nak pregnant... saya dah tua bertongkat pun, mesti orang duk search gak pasal ni.. (",).. 

Ohya, u all tahu tak, masa saya buat entry pasal "Cara yang saya lakukan untuk cepat pregnant", saya bukannya paham sangat pun pasal tips ni... tapi seperti yang saya cakap, lepas dah buat draft, publish... lepas tu saya kaji... hahaha... Alaaa bukan kaji pun, berfikir secara logik je sebenarnya... (",)

Lagi satu tips nak kongsi dengan u all, pastikan tajuk entry u all tu, tajuk yang orang cari... maksudnya, u all imagine lah, jika u all adalah orang yang sedang cari maklumat, & u all nak google maklumat, apa yang u all akan taip ketika nak search tu... tulis je la tajuk tu... mana nak tau orang lain pun guna tajuk tu masa search kat google... heheee Normally, kita seacrh kat google, bukan guna word yang skima pun.. hehee


Tips maintain UV?

Tadi Lynn ada komen tanya saya, apa cara yang saya buat untuk maintain UV... Secara peribadinya, saya sendiri tak tahu cara nak maintain kan UV.. Apa yang saya buat, hanyalah BUAT ENTRY & BLOGWALKING.. Itu je pun.. Sama je dengan u all (",) 

Cuma macam sekarang ni, saya dalam proses untuk maintain kan UV dengan 1000++ sehari... Alhamdulillah, dalam tempoh 2 minggu ni, saya berjaya lakukannya... Apa yang saya buat, saya tambah lagi entry.. Kalau sebelum ni, sehari 3 entry, sekarang saya up jadi 4 entry sehari... Tapi tengok atas kerajinan jugaklah.. hihii... 

Ohya, lagi satu, saya akan cek Nuffnang bahagian STATISTIK tu, jika saya tengok, statistik tu agak2 confirm boleh sampai UV yang kita target bila dah cukup pukul 12 tengah malam, saya takdalah buat entry lagi.. Jika tak cukup, saya buatlah lagi... tapi dekat sini, u all kena pandai2 anggar lah yer... Macam saya, normally, pukul 2 lebih petang dah dapat 500 UV, so, jika publish lagi entry, insyaAllah sampai tengah malam, boleh dapat 1000++ UV...

Lagi satu, entry yang saya publish, biasanya pukul 2 petang ke atas mesti ada 1 entry paling kurang, sebab saya pikir, orang balik dari lunch, mesti nak relax2 otak, baca blog kejap... hihi... Sama gak macam pagi, saya pikir, sebelum orang mula kerja, relax2 otak, mengadap blog jap.. hehehh... Bila malam tu pulak, mereka2 yang tak dapat singgah blog di siang hari, mereka akan singgah di malam hari... (",)

Selain tu, saya jugak berpendapat, UV ni jugak dapat maintain jika kita ada pembaca setia ke silent readers ke.. pembaca setia yang saya maksudkan tu adalah, apabila kita publish je entry, berdezupppppp dia datang terjah blog kita.. hihii.. Kiranya, dia seolah2 sentiasa menanti entry dari kita.. hehehe.. Eh, jangan tanya saya macamana nak dapat pembaca setia tau, sebab saya sendiri pun tak tahu.. hihii.. U all pembaca setia dekat blog saya ni pun, saya tak tahu apa yang menariknya dengan blog saya, so, nak kongsi dengan u all untuk dapatkan pembaca setia tak bolehlah... Saya no idea.. hihii

P/s : Jika kita rajin update entry tapi takda pembaca, pun susah jugak nak maintain.. (^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...