Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Set Bersalin Shaklee. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Set Bersalin Shaklee. Papar semua catatan

Set Bersalin yang menjadi pilihan hati saya.. (^_^)


Sebelum ni saya pernah buat entry tanya u all pasal set bersalin shaklee kan.. Lepas baca semua komen, akhirnya, saya telah memilih SET BERSALIN SHAKLEE.... Saya pilih trial set untuk 40 hari...RM100... Dia bagi, SHAKLEE B-COMPLEX, SHAKLEE VITA-LEA WITH IRON FORMULA, SHAKLEE VITA-C & SHAKLEE ZINC...


Saya beli set bersalin Shaklee ni, siap dapat gift macam gambar dekat atas ni... (",).. Ohya, saya beli dengan Redcomelmall.com... Untuk pengetahuan u all, set bersalin shaklee ni bagi saya sangat2lah bagus!!.. 

1) U all bayanglah, berpantang kali ni saya rasa sangat2 sihat berbanding masa alisha dulu... lagipun time alisha dulu, saya kena jahit banyak.. time aqilah ni sikit je... Sampai makcik & sepupu saya cakap, saya ni macam biasa je.. macam orang bukan dalam pantang.. nampak cergas.. (",)

2) Ada jugak yang tegur muka saya berseri2... yela, biasa orang berpantang kan nampak macam tak cergas.. tapi saya ni pulak nampak macam orang tak berpantang.. tu yang dorang kata macam berseri2 kot...hihii

3) Secara peribadinya, luka jahitan saya dah elok.. dah kering.. tak sampai 10 hari pun.. tapi hanya disebabkan benang yang terlebih panjang tu je yang jadi masalah dekat saya... kalau takda benang tu.. mesti dekat bawah tu dah ok sesangat .. hihii

4) Susu badan saya pun banyak & lebih pekat berbanding alisha dulu... selain dari shaklee, maybe sebab saya pun makan buah kurma (",)

5) Yang paling best, saya takda sembelit.. kalau Alisha dulu, saya memang takut2 nak buang air besar, apatah lagi kena jahit banyak.. tapi kali ni, jahit sikit je & najis pun senang je keluar.. tak sangka pulak.. tau2 je dah keluar... hahahhahhah

Bagi saya produk shaklee ni sangat2 bagus... sampai saya terpikir lepas ni nak beli produk lain pulak.. maybe set penyusuan ke.. hihii.. Saya memang syorkan dekat u all beli shaklee ni.. memang best... Rugi masa time alisha dulu saya tak pernah tahu pasal shaklee.. (",)

Ohya, saya ada dapat komen dari Nurul..


So, pada u all yang nak beli apa2 je produk Shaklee ni, bolehlah bagitahu nurul jika nak... katanya nak bagi harga special.. tapi kena inform yang u all tahu pasal ni dari blog saya.. tapi tak tahulah pulak saya harga special tu berapa...  (^_^) Beli dengan Redcomelmall.com pun boleh... mana tau boleh dapat gift macam saya jugak... hihii   


Berkat susu ibu (^_^)

Rasa hati ni berbunga riang pulak... hihiii.. Tadi kan, nurse datang checkup adik alisha tau.. Lepas tu dia timbang.. Hari ni, hari yang ke 9, sepatutnya esok @ hari ke 10 timbang tapi nurse datang timbang hari ni.. (",)

Berat adik alisha pada hari ke 9, dah 2.9kg.. masa lahir 2.65kg... Nurse tu cakap apa tau... "Sepatutnya, berat baby, hari yang ke 10, mesti sama dengan berat ketika lahir tapi baby ni dah banyak naik...".. Saya ni macam terkejutlah.. yela, bila dah banyak naik, ada masalah ke kan... tapi lepas tu, nurse cakap "Jangan risau.. kira baby ni baguslah.. sihat... banyak naik.. Normally, kalau lahir 2.6kg, lepas tu dia akan turun jadi 2.5kg.. 2.4kg... & hari ke 10, kembali kepada berat ketika lahir.. 2.6kg.."

Wah... teruja + seronok saya dengar... yela, hari ke 9, adik alisha dah 2.9kg.. sepatutnya, kalau normally seperti kata nurse, esok @ hari ke 10, berat adik alisha akan jadi 2.65kg...hihii.. Alhamdulillah.. berkat susu ibu, adik alisha membesar dengan sihat.. hihii... Emmm, saya rasa, susu saya banyak selain dari sebab saya makan buah kurma, ia juga disebabkan oleh set bersalin yang saya guna jugak kot... Nanti saya kongsi dengan u all pasal set bersalin tu... (",)

P/s : BE ke 25 ( L'Occitane Anti Wringlink )telah singgah di blog GA

Siapa yang pernah guna set bersalin Shaklee?

Dah tak sampai 2 bulan lagi saya akan bersalin.. Dekat dah kan.. sekarang ni saya tengah terpikir nak guna produk apa ketika berpantang... Tapi dalam otak saya sekarang ni.. hanya satu je duk berlegar2... SET BERSALIN SHAKLEE... tapi yang jadi masalah saya, saya sendiri pun tak tahu keberkesanan produk tu.. ok ke tak ke kan... cuma saya nak try je sekarang ni... tu yang tanya u all.. kot2 ada antara u all yang pernah guna...

Kalau dulu, saya guna MUSTIKA RATU.. tu pun, bukannya saya guna semua... sekadar guna minyak nak sapu dekat badan + benda yang nak tempek dekat dahi + yang nak sapu dekat perut.. itu je pun... jamu2 yang nak kena telan tu, takdanya saya makan.. lagipun saya menyusu badan...

Saya dah taknak beli untuk luaran punya, tapi nak beli untuk dalaman.. luaran tu, macam yang nak tempek dekat perut ketika berbengkung tu saya just nak guna kapur + limau nipis je (petua yang arwah opah suruh).. minyak panas untuk sapu dekat badan bagi elak angin tu, beli dekat kedai je lah... kira yang luaran apa yang nak tempek dekat dahi, nak tempek kat perut nak sapu kat badan, semua saya akan beli satu2.. rugi beli set.. bukan guna semua pun... balance beli set yang dulu, ada lagi duk tersimpan dalam bilik tu haa... hihii

Bab luaran, bagi saya dah oklah kot.. nanti akan mintak tolong my dad yang belikan.. senang.. sebab my dad reti bab2 ni... sekarang ni saya nak beli yang dalaman pulak... umur makin lama makin meningkat.. kesihatan dalaman sangat2 penting ni... nanti2 nak mengandung lagi... apa kes kalau dalaman tak sihat kan... dah la, lepas habis pantang, jaga 2 orang anak pulak.. mesti dah macam2 karenahkan.. so, haruslah saya sihat barulah dapat jaga buah hati saya tu  dengan baik kan.. (",)

So, pada yang dah guna produk shaklee ni, ce cite sikit apa perubahan yang u all rasa?..
Anak akan kena kuning or kuning akan makin teruk or makin ok tak bila makan produk ni?
Susu badan banyak tak?.. or produk ni tak bagi effect untuk penambahan susu badan?

Eh, ke bagi u all ada lagi produk yang bagus yer..?... Saya nak yang kesihatan dalaman je.. set yang ada bedung ke tungku ke tak nak sebab semua tu saya dah ada masa alisha dulu.. HPA pun ada gak yang dalaman kan... ok tak ek..?

Kali ni saya mengharapkan susu badan saya akan lebih banyak dari alisha dulu.. tapi saya harap jugak bila susu banyak, anak akan kuat menyusu sebab kalau boleh saya taknak tanggung bengkak susu lagi... sakit ooooo.... (",) So, jika u all rasa produk shaklee ni tak menambahkan susu badan saya bagitahu yer... (harap adalah testimoni shaklee antara u all.. )



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...