Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Putu Buluh. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Putu Buluh. Papar semua catatan

Pertama kali makan putu buluh yang sedap macam nih!!

Masa saya berpantang dekat Chemor hari tu, minggu terakhir saya nak balik Sungai Petani, my dad ada beli putu buluh tau... Ohya, putu buluh ni, jual pasar malam hari selasa, betoi2 depan rumah saya.. Pertama kali saya makan putu buluh camni.. Tak tahulah pulak dia letak apa.. yang saya tau, makan je.. hihii


Rasa dia sangat2 sedap..!! Sampai bila saya makan tu pun tak habis lagi rasa terkejut.. hahah.. Berkali2 saya tanya my dad, apa nama makanan ni...


Tak tahu nak cite dekat u all camne rasa dia... tapi putu buluh ni, dia tak terlalu "berat" macam putu buluh biasa tu... tak terlalu ringan.. sedang2 je... alahaiiiiii tiba2 rasa nak makan... adehhhh... Saiz dia agak besar.. 2x ganda dari saiz putu buluh biasa tu... Dalam dia kosong takda inti...



Putu buluh camni, dah banyak kali saya makan.. tapi yang dekat pasar malam depan rumah saya tu.. sekali tu je saya makan... Nak makan lagi..!! Tapi kenapalah pasar malam tu buat hari selasa.. Kalau hari Khamis or Jumaat, ada peluang saya nak makan time balik kampung.. hihii.. Ohya, u all pernah tak jumpa or makan putu buluh camtu ek?.. ke saya ni je yang perok.. baru sekali jumpa.. hihii


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...