Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Awet muda. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Awet muda. Papar semua catatan

Jangan percaya pada gambar.. (^_^)


Semalam saya dapat komen dari Sue dekat entry sebelum ni.. Sue tanya saya apa rahsia saya muka berseri2... Adehhh... buat malu saya je... takdanya nak berseri2 ni... anak pun dah nak masuk 2... hihii.. Emmmm maybe seri ibu mengandung kot yang sue maksudkan tu... 

Takda apa rahsia sebenarnya sebab saya pun bukannya jenis yang suka berahsia.. hahhahah... Emmmm rasanya semua orang ada seri masing2 (",) Tapi kan, saya nak story dekat sue pasal 2 perkara yang memang dah sebati dalam diri saya.. Tak tahulah ianya ada kaitan dengan 'seri' yang sue maksudkan or tak.. tapi takpalah sekadar nak berkongsi kan... hihii

Untuk pengetahuan sue or siapa2 lagi yang belum tahu, sejak dari tahun 2004 lagi saya TAK MINUM AIS.. kalau saya makan dekat luar pun, yang saya order adalah air yang berbentuk suam... tak kiralah air tomato suam ke.. fresh orange suam ke.. apa2 je la.. yang pasti bukan ais.. jika pelayan hantar minuman tersebut letak ais, saya akan bagitahu mereka suruh tukar kembali kepada yang suam... sekali pun time tu matahari terik atas kepala.. air berbentuk suam tu jugak yang saya order...

TAPI... saya akan minum ais dengan kata lain TERpaksa apabila pergi kenduri kawen ke.. pergi rumah orang ke... kadang tu habiskan air kaum kerabat... hahah...  tu pun saya akan pastikan dalam gelas saya hanya masuk air.. ais tidak akan memenuhi gelas saya tu.. tapi air dah sah2lah sejuk jugakkan.. sebab sebelum tu dah kena ais... tapi biasanya keadaan ni berlaku dalam setahun tu, boleh kira dengan jari je la..(",)

Saya start tak minum ais apabila saya terbaca satu artikel yang wartawan tanya AMY SEARCH apa petua dia nak kekal AWET MUDA.. dia jawab salah satunya tak minum ais.. so, saya yang memang berkeinginan nak jadi awet muda ni, apalagi.. sejak tu terus saya ikut petua amy search... hihii.. dah hampir 8 tahun meninggalkannya... (",) Tapi tak tahulah pulak kot u all tengok umur saya ni macam 39 tahun walhal umur saya 29 tahun... kalau nampak macam 39 tahun tu, nampaknya petua tu tak sesuailah dengan saya.. heheh (^_^)

Lagi satu, saya jenis seorang yang suka tersenyum.. walaupun gigi saya tak cantik.. bertindih2.. tapi saya tetap senyum nampak gigi... ahhahhahha.. sebab tu kalau u all perasan, semua gambar saya takda satu pun senyum yang tutup mulut.. saya tak reti nak senyum tutup mulut.. hihi.. Ohya, pada pendapat saya.. sebuah senyuman yang ikhlas dari hati, seri dia akan terpancar dekat wajah.. cewahhh... *uwekkk... ;p... 

Kadangkan u all, walaupun saya ada masalah.. tapi saya tetap gak senyum... malas nak layan perasaan yang saya rasa akan merosakkan mood saya... normally, kalau saya tak senyum disebabkan ada masalah, mesti tak sampai 24 jam.. lepas tu saya dah boleh senyum macam biasa.. (",)

P/s : Jangan percaya pada gambar sebab gambar kadang2 boleh memperdayakan mata kita... termasuklah gambar saya.. takdanya nak berseri bagai.. kulit pun hitam.. muka pun tak licin.. hehheh tapi saya tetap bersyukur dengan apa yang saya ada.. (",)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...