Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Syarat dapat sponsored post. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Syarat dapat sponsored post. Papar semua catatan

Syarat nak dapatkan SPONSORED POST dari Nuffnang


Sorry jika u all tak jelas dengan print screen ni

Tadi kan, saya sajalah  hantar ticket dekat Nuffnang, tanya dia apa syarat2 untuk dapat Sponsored Post.. Ohya, sponsored post ni, kiranya kita akan review sesuatu produk.. ikut apa yang pengiklan tu suruh la kan.. Lepas tu, kita dapatlah income.. (",) Tapi susah jugak nak dapat sponsored post ni tau...

Syarat2 untuk dapat Sponsored Post

1) Unique Visitor harian kita hendaklah 1000 UV

2) Bila UV kita dah 1000, automatik pihak Nuffnang akan syorkan blog kita dekat pengiklan..

3) Tapi, Nuffnang hanya boleh bagi cadangan je lah kan.. sebab semua keputusan tetap bergantung kepada pengiklan.. jika pihak pengiklan pilih blog kita, maka rezeki kitalah.. tapi jika pihak pengiklan tak pilih.. kira takda rezeki lagi lah tu kan.. maybe next time.. (",)

Tinggi jugakkan dorang nak.. 1000 UV.. Emmmm kalau minggu lepas, UV saya maintain 800++, minggu ni pulak, maintain 900++.. tapi rasanya nak dapat maintain 1000++ sehari tu, maybe bukan tahun ni lah kot.. sebab saya pun dah nak bersalin.. Takpa, jika ada rezeki saya, tahun depan maybe boleh dapat 1000++ kan... (^_^)

Bukanlah nak kejar sangat dengan income berblog ni.. tapi tu la u all, jika dapat income, dikira bonus kan.. (",) Actually, saya dah mula terpikir nak tolong ringankan beban my dear.. Yela, u all yang bekerja, sebab nak ringankan beban hubby u all kan, so, saya yang duduk rumah ni, mana tahu, dengan berblog pun mampu ringankan beban hubby saya... (",) Emmm bulan ni, my dear banyak kene guna duit.. disebabkan tiba2 ada kejadian yang tak diduga... tu yang tiba2 terpikir pasal ni.. Jika saya dapat income walaupun sekadar RM50 sebulan, at least bolehlah guna duit tu beli susu or pampers anak kan.. hihi

Setakat ni, saya dah dapat lebih kurang RM500 dari hasil berblog, tapi simpan dalam bank sebab tak tahu nak guna untuk apa.. so, sekarang saya rasa duit tu or income akan2 datang, maybe saya boleh guna untuk beli susu or pampers alisha & pampers adik dia di masa akan datang.. hihi... Lagipun, duit berblog ni, memang saya nak bagi dekat anak2 pun... (",).. Bolehlah kurangkan sikit beban my dear walaupun tak banyak kan... (",) 

P/s : Walaupun belum tentu boleh memenuhi syarat tapi semangat tu harus ada... hihi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...