Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Mimpi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Mimpi. Papar semua catatan

Tiba-tiba teringat adik saya

Saya baru je bukak blog sambil pasang radio... Belum sempat taip lagi, tiba2 dah keluar lagu raya... Alahaiiiii rasa sayu pulak dekat hati ni.. Bukan sayu apa, tingat kak adik lelaki saya tu.. Tahun ni dia tak dapat beraya macam kita semua.. terlantar je atas tilam agaknya... kalau tak pun, kene guna kerusi roda la kot...

Tahun ni pulak, kami akan beraya dekat umah MIL dulu.. lambat sikitlah jumpa adik saya hari raya nanti.. Nasib tahun lepas kami semua dapat berkumpul.. Sepanjang adik saya duk hospital ni kan u all, dah 2 kali saya mimpikan dia... Mimpi yang pertama, adik saya bagitahu suruh saya tolong dia mintak maaf dengan semua orang.. Tapi entah kenapa dalam mimpi tu saya cakap, "kakyong takut tak sempat"... lepas tu adik saya terus menangis...

Mimpi kedua pulak tadi, saya tak ingat mimpi tu macamana.. tapi yang saya tahu.. mimpi tu seolah2 adik saya ni dah sihat.. siap boleh melompat2.. hihii.. cuma kepala je takda tempurung.. Dalam mimpi tu, saya dapat tengok adik saya senyum.. terubat rindu.. (",)

Ohya, untuk pengetahuan u all, adik saya masih belum keluar wad lagi.. sepatutnya minggu ni.. tapi tak jadilah pulak.. maybe minggu depan kot... Sekarang ni dorang duk fisioterapi adik saya.. tengah ajar berdiri.. berjalan & sebagainya... Moga adik saya dapat berjalan seperti biasa.. Tak kisahlah walaupun ambik masa sikit... Kalau adik saya jadi balik minggu depan, dapatlah dia beraya dekat rumah.. (",) Btw, esok kami balik Chemor.. Tak sabar nak jumpa adik saya.. nak tengok sendiri perkembangan terkini dia...

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau ringankanlah dan sembuhkanlah kesakitan yang sedang ditanggung oleh MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon..

Kucing berwarna jingga menjelma dalam mimpi saya!!!

MasyaAllah.. rasanya tak pernah2 saya mimpikan kucing selama ni.. Pelik, rupanya mimpi saya tu beri petunjuk.. 

"Semalam saya mimpi seekor anak kucing berwarna jingga masuk ke dalam rumah saya & berbaring di tepi dinding seolah2 sedang tidur.. saya pulak terfikir la time tu, macam mana kucing tu boleh masuk ke dalam bilik tempat saya jemur baju... sekali tengok cermin dalam bilik terbuka, so, saya terfikir, maybe ibu kucing bawak masuk.. dalam hati saya, tergerak nak panggil my dear suruh ambil bawa keluar kucing tu.." saya terus terjaga dari tidur

Ohya, untuk pengetahuan u all jugak, saya memang takut dengan kucing ni.. takdala nak pegang2 kucing.. tengok bolehlah.. kucing lalu dekat sebelah saya buat tak nampak je.. TAPI saya tak mendera kucing hokay.. hihii.. bagi makan lagi adalah.. tu pun campak perut ikan jauh2 je.. hahha

Back to the story, bangun pagi tu, saya cerita la dekat my dear pasal mimpi tu.. my dear diam je la.. yela, nak cakap apa kan.. mimpi.. biasala, mainan tidur..

Tapi nak dijadikan cerita, malam tu selepas maghrib, saya bau sesuatu yang busuk sangat macam bangkai.. saya cari2 la.. kot2 ada tikus mampus ke apa ke kan.. tengok2 dalam rumah takda apa pun.. sekali saya buka tingkap yang jarang saya buka.. MasyaAllah.. busuknya bau.. rupanya ada bangkai kucing mampus dekat belakang rumah saya.. siap berulat hokay!!! saya geli geleman... dah lah saya memang geli ulat2 ni... 

Sekarang barulah saya tahu kenapa saya boleh mimpi pasal kucing.. maybe kucing tu menjelma sebab nak bagitahu yang dia dah mati sampai berulat tu..!! wah, sangat hebat saya membuat andaian.. hahhah adoiiii

Apa2 pun, pagi ni, saya akan suruh my dear pergi bersihkan belakang.. tak tahan hokay!! busuk!!

P/s : Taknak lagi mimpi kucing yang bagi petanda dia dah mati.. bayangkan kalau itu adalah manusia..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...