Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Mengigau. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Mengigau. Papar semua catatan

Alisha suka menangis macam mengigau

Saya tak tahu normal or tak... Alisha kan, kalau dia tido, suka sangat terjaga pastu duk menangis... menangis 4 5 minit pastu terlena balik.. kadang tu melarat2 sampai nak air, dah bagi air kata bukan pulak... sambung menangis balik.. adehhh.... Sabo je lah... Nape ek camtu.. anak2 u all ada tak mengigau camtu?

Eh, lagi satu nak tanya, budak2 ni dia akan berhenti menangis @ kurang menangis umur berapa yer...? Maksud saya camni, budak2 kan, kalau benda2 sikit nak menangis... macam alisha la, suka sungguh menangis... memang menguji kesabaranlah... padahal masa kecik2, jiran sebelah umah pun kata umah saya macam takda baby.. betapa jarangnya alisha menangis.... TAPI SEKARANG... jangan cakaplah... menangis tu dah jadi hobi.. 

Alisha mengigau lagi...

Saya rasa kan, pasal entry semalam tu, yang alisha suruh saya peluk dia je tu, maybe alisha mengigau kot.. sebabnya, malam tadi berlaku lagi tau... tapi ianya berlawananan dengan yang entry semalam... Macam ni citenya...

Tengah2 tidur, tiba2 alisha menangis sambil cakap "Acu... jangan acu.."... "Ibu, ambik adik"... Saya terjaga dari tidur, tengok alisha tengah tunjuk ke arah aqilah sambil cakap "ambik..".. Saya pun apa lagi, terus ambik aqilah & cakap dekat alisha "Diam alisha..meh sini, sayang aqilah cepat".. Alisha dalam esak tangis tu, terus berhenti menangis & kiss aqilah... Lepas kiss aqilah, alisha baring atas peha saya sambil masa tu, aqilah masih lagi dekat tangan saya... Nampak tak, situasi last tu, sama dengan entry semalam, alisha baring atas peha saya.... 

Untuk pengetahuan u all, ayat yang alisha sebut "acu... jangan acu..." tu sebenanrnya adalah dia tak bagi acu dia pegang adik dia... ayat tu memang hari2 dia sebut... Yela, bila saya nak buat kerja, mintak tolong acu dia pegang, bila dia nampak, terus dia nangis2... Kan saya dah cakap, bila angin kus2 dia dah sampai, dia takkan bagi sapa2 pun pegang aqilah walaupun saudara mara, orang luar apatah lagi... hanya saya & opah dia je boleh.... hihii... Inilah antara gelagat orang yang terlebih sayangkan adik... sampai mengigau2.. hihii...

Tiba2 saya terpikir, apalah yang alisha mengigau masa tak bagi saya pegang aqilah tu... nak suruh peluk dia je.. saya gerak sikit je tangan, terus menangis... (",)


Akibat mengemas barang...

Sebelum ni saya pernah bagitahu u all yang alisha lah orang yang paling kelam kabut bila bagitahu dah nak tidur.. yela, kelam kabut sebab nak kemas barang yang dia main... hihii.. So, baru2 ni, ketika dah nak masuk bilik untuk tidur, Alisha kemaslah semua barang tu kan...


Termasuk masukkan semula barang yang dia ambik dalam almari rak TV tu... Nak dijadikan cerita, ketika dia tutup kembali pintu almari yang jenis tolak tu, dia tertolak kuat & terkepitlah ibu jari dia dekat pintu tu... Dia pun apa lagi, cepat2 datang dekat saya sambil cakap "Aduh.. aduh..." tapi takda menangis pun time ni... Ohya, seminggu dua ni, alisha suka tidur pakai pampers je sebab panas malam2... (^_^)


Tengoklah ibu jari alisha tu, ada kesan merah sikit kan.. tu darah pasal terkepit pintu la... (",).. Lepas tu, saya pun bawaklah alisha ni masuk tidur... time nak tidur tu, beria lah budak kecik ni menangis suruh sapu ubat dekat tangan dia.. dia pulak asyik duk cakap "Aduh.. aduh.." Padahal bukannya teruk sangat pun.. saja je tau.. heheh

TAPI yang paling kesian tu, malam tu, alisha tidur sampai mengigau cakap "Aduh... aduh".. hahhaha.. Agaknya dia mimpi pasal jari dia yang terluka tu la... hihii.. Sian Alisha, sampai mengigau... (^_^)

P/s : Tips saya ada idea buat entry.. KLIK SINI


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...