Perjumpaan dua pupu

Kekangan masa betul akhir2 ni... Tapi minggu ni Alhamdulillah masa tu dah semakin stabil... Tapi tu la, masa dah ok, penyakit M pulak datang bertandang.. haihh!!! Bila teringat blog dah jarang update makin risau plak.. bukan apa, kalau dilayan ni, boleh terkubur jugak blog saya ni...so gigih jugak update blog walaupun simple...


Masa krismas tahun lepas, sepupu saya datang rumah parent saya.. kebetulan time tu kami pun balik sana jugak... Punya seronok mereka ni main.. riuh satu rumah duk berlari.. hihii.. Seronok pulak tengok sebab rumah parent saya jarang camtu... Rasanya ni baru pertama kali mereka main bersama... sebelum ni jumpa masih kecik lagi..


Aqilah kata ni kawan dia... Tua setahun dari Aqilah... tapi bila salam, Aqilah suruh kawan dia ni yang cium tangan dia... hahhah... Aqilah memang... kalau yang besar macam kakak dia ke, baru dia yang cium tangan... kalau dia tengok besar lebih kurang dia je... disuruhnya orang tu cium tangan dia... macam dia tu besar sangat..!!


Alisha sampai sekarang duk sebut nama kawan dia ni Puteri... Mereka sebaya.. lahir tahun 2010... Sekarang ni kira mereka tadika la kan... tapi bila darjah 1 nanti tak samalah memandangkan anak sepupu saya ni lahir 01/01/2010... so, bila Alisha tadika 6 tahun, dia dah sekolah darjah 1... Kalau tak silap saya camtu la kan.. yang lahir 02/01/2009 hingga 01/01/2010 darjah 1... kiranya mereka dah start darjah 1 dari 02/01/201* hingga 01/01/201*... bukan lagi 01/01/201* hingga 31/12/201*... sebab aritu ada terbaca di FB... tapi dah lupa link website yang orang tu share... Kalau salah betulkan saya yer...

"Ya Allah,Terima kasih atas rezeki anak yang kau kurniakan kepadaku, aku memohon moga kau kurniakan rezeki anak untuk rakan2 ku seperti mana kau kurniakan untukku" 

{ 11 comments.. read them below or add one }

Diana Rashid Diana Rashid January 20, 2015
pening pulak saya nak paham tentang masuk darjah satu nih..heheh...
Sya Nadia Sya Nadia January 20, 2015
Owh..yeke? Tak kot akk.sbb kawan Sya dulu lahir 1/1 tahun yg sama.dgn.kitorang..masuk.kelas sama dgn kitorang juga..to x tau la kalau Skrg lain..
zazanizam zazanizam January 20, 2015
haaahh betul la tu.. tau pun dari adik ipar..nasib ank sdra arissa 3/1 hehe..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN January 20, 2015
@Sya Nadia

eh, mksd akak bukan yg masa zaman kita... zaman skrg.. hihii

baru start utk budak darjah 1 thn ni... kalau tahun ni kira lahir tahun 2008 la kan... kiranya yg lahir tahun 2008 hgga 01/01/2009.. darjah 1 tahun ni.. aritu ada baca org buat status kat fb tp dah lupa mana link.. hhaihhh... tp xtau la betoi or tak...
eima eima January 20, 2015
gini la anak2 klu jumpa dgn sepupu diorg ...klu bermain mmg tak ingat dah .... seronok kata kan
Puan Kutu Puan Kutu January 20, 2015
Budak budak kalau dah jumpak geng sebaya main tak ingat dunia la.

Sy pun tak berapa nak faham pasal masuk sekolah tu.huhu
Azizah Green Line Azizah Green Line January 20, 2015
ehhyeker kak..xtahu la pasal tu...kesiann la budak2 lahir awal tahun..hehe
tifa anvar tifa anvar January 21, 2015
kalau mcm tu yg lahir 1.1.** kene tunggu next year intake lah
IbuNoey IbuNoey January 30, 2015
oo,gitu ye,kak..maknanya,yang lahir 01 jan tu akan masuk lebih awal la.
Maria Firdz Maria Firdz February 05, 2015
Geram la tgk rmbut dia.. Mcm megi..
Fiza Rahman Fiza Rahman March 23, 2015
Happy lah memasing dapat berjumpa ☺