Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Tips hilangkan selsema. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Tips hilangkan selsema. Papar semua catatan

Alat Penyedut Hingus Baby

Hari tu, saya ada bagitahu u all yang saya sedut hingus Aqilah guna mulut je kan.. Alaa yang pasal Aqilah selsema tu.. Sekali saya dapat komen dari CeqGu yang syorkan saya beli alat sedut hingus baby... Ohya, untuk pengetahuan u all, saya ada beli 2 tau.. pada mulanya saya beli yang jenis picit tu... Tapi bagi saya, yang tu tak bagus sebab hingus tak banyak pun dia sedut.. Yang CeqGu syorkan ni sangat2 bagus..!!


PENYEDUT HINGUS JENAMA PIGEON.. RM16 kalau tak silap saya.. Beli dekat Tesco, bahagian baby.. (",)


Hasil dia sangat2 buat saya teruja.. hahahha... Yang ni, kiranya kita sedut hingus anak kita guna mulut gak tapi alat ni jadi pengantara... macam yang lagi satu yang saya beli guna picit tu, yang tu, bila habis angin, hingus dapat secoet yang amat... yang ni, lagi kuat kita sedut, lagi banyak yang kita dapat.. lagi banyak kita dapat, lagi lega pernafasan anak kita.. (",)


Eh, u all nak tahu tak, pada mulanya, saya nak letak bahagian dalam gambar ni, dalam lobang hidung aqilah tapi tak muat sebab lubang ni lagi besar... hehhe... Tapi rupa2nya u all, benda alah ni, duk kat "muka pintu" lubang hidung je pun, bukan main banyak hasil dah boleh dapat... hahahhah... 

Kesimpulannya, saya sangat2 puas hati... so, jika anak2 u all selsema, beli yang ni tau... jangan beli yang lagi satu tu... hehhe.. Yang ni confirm puas hati.. takdalah bunyi seksa sangat Aqilah nak nafas... (",) Aqilah pun macam suka je ibu dia sedut hingus dia.... takda nak gerak2.. hihii

Update :

Lupa nak gtau, bukan setakat Aqilah, Alisha pun saya sedut guna ni.. hahah... Nasiblah si Alisha suka benda2 camni.. hihii


Demi Anak, saya sanggup lakukannya..

Untuk pengetahuan u all, lepas alisha kebah dari demam baru ni, Alisha dah kena selsema pulak.. Sampai sekarang tak baik lagi.. Saya pun berjangkit jugak selsema, siap dengan pakej sakit kepala & sakit kerongkong... Pagi tadi pulak, bangun dari tidur, Aqilah pulak selsema.. So, kami 3 beranak tengah selsema lah sekarang ni...

Pagi tadi masa saya bangun tidur, kesian dengar Aqilah bernafas.. yela, hidung penuh dengan selsema kan... Time tu, dalam hati saya terdetik nak sedut je hingus tu dalam hidung Aqilah... Secara peribadinya, saya tak pernah lakukannya sebelum ni.. zaman Alisha dulu, dia kecik2 mana pernah selsema.. 

Saya lupakan pasal geli ke apa ke.. janji hingus tu dapat saya keluarkan... So, saya angkat Aqilah & terus sedut hingus dia guna mulut saya... Memang menjadilah u all.. keluar je hingus Aqilah.. hihii.. Cara ni saya baca dekat mana ntah sebelum ni, tu yang saya buat (",).. Bila saya sanggup buat macam ni, saya rasa, ibu2 kita pun sama kan.. sanggup buat apa je untuk kebaikan anak (^_^)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...