Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Kolostrum. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Kolostrum. Papar semua catatan

Seronok sebab kembali dapat menyusukan anak.. (^_^)

Alhamdulillah.. adik alisha pun sama macam alisha jugak, lepas lahir terus je pandai menyusu @ menghisap... Alhamdulillah jugak, saya masih berkesempatan menyusukan anak.. Seronoknya rasa.. yela, dah 5 bulan berhenti menyusukan Alisha... rindu saat2 menyusu... hihii

Masa hari pertama bersalinkan adik alisha (22/10/2012), secara peribadinya, saya rasa risau.. sebab susu macam tak banyak.. Opstttt actually pada hari pertama, susu awal ibu dipanggil KOLOSTRUM.. Ia berwarna kuning... Dalam otak saya ni duk terpikir samada cukup or tak untuk adik alisha.. yela, Kolostrum ni bukan banyak sangat pun... Tapi tiba2, saya terbaca artikal dekat dalam wad mengatakan yang kita tak perlu risau kerana kolostrum yang terhasil, cukup untuk baby kita...

Pada hari kedua @ malam, susu kostrum dah mula bertukar menjadi susu biasa @ berwarna putih... Hari ketiga @ malam, breast saya dah mula bengkak... Wah, sungguh saya tak percaya.. cepatnya susu saya bertambah.. sampai dah bengkak.. Time ni saya memang selalu kejutkan adik alisha dari tidur... bagi dia minum..

Lepas je hari ketiga @ selepas habis susu kolostrum, seronok sangat saya tengok adik alisha ni menyusu... hihii.. Yela u all, susu banyak + pekat mestilah adik alisha ni suka kan... (^_^) Eh, bukan setakat adik alisha ni suka, saya ni sebagai ibu lagilah suka... yela, anak saya menyusu susu saya sendiri @ susu yang terbaik ciptaan Tuhan.. (",)

InsyaAllah jika dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki, saya ingin meyusu adik alisha ni sampai 2 tahun... Kalau alisha dulu sampai setahun sembilan bulan.. (",) Ohya, masih ada lagi yang suruh saya bagi adik alisha ni minum air masak & jika takda susu, suruh bagi susu formula... InsyaAllah, saya berdoa moga2 susu saya makin banyak... tak nak campur apa2.. just susu ibu @ susu yang terbaik di dunia... (^_^)

P/s : Jika ada sesiapa yang berminat nak tempek banner iklan di blog saya, boleh inform saya yer.. (^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...