Memuatkan ...
Memaparkan catatan dengan label Resepi Bayam Goreng rangup. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Resepi Bayam Goreng rangup. Papar semua catatan

Bayam Goreng Rangup, menu petang kami hari ni (^_^)

Ni lah kerja ibu alisha bila dah terlebih rajin... *uwekkkk macam poyo je.. hihii.. Hari ni saya buat BAYAM GORENG... Bagi saya sedap sebab rangup.. bila gigit je bunyi "krup krap".. hihi.. Opssttt tapi my dear cakap keras... muahahhahha Bagi saya pulak dah ok... ala2 makan keropok/snek.. hihii


Haa tengok dalam gambar atas ni, bila saya pegang dia tegak je, takda nak terkulai bagai.. hihii.. Actually, nak kene goreng dalam minyak yang betoi2 panas + garing sikit.. kalau tak, dia lembik... (",)


Cara nak buat, senang je... Tepung gandum + garam + air masak + serbuk kari ayam/daging = bancuh tak terlalu pekat or tak terlalu cair.. Celup bayam dalam adunan & goreng.. (",).. Ohya, bila dah masak, u all lapiklah dengan tisu.. bagi tisu serap minyak sikit... biasalah, goreng2 ni kan berminyak.. (",)

P/s : Saya sedang balas jejak u all, tapi slow2 la sebab line suka putus2 + broadband dah habis limit... (^_^)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...